Gość: jolcia Re: normalnie szok IP: *.crowley.pl 02.01.07, 18:59 krysia a gdzie maasz pracowac? w ktorym miejscu i jaka to bedzie firma?bo znam kilka osob pracujacych w ten sposob i wiem ze kazda firma inaczej placi niektorzy nawet 1400zl na reke maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na chwile Re: normalnie szok IP: *.acn.waw.pl 02.01.07, 22:53 może to miało być na jakieś dofinansowanie, wiesz wielu jest pracodawców oszukujących urzędy pracy ze niby biorą na praktykę/staż, a w efekcie jest to zwykłą praca fizyczna upokarzająca to nie jest ta oferta ale cały ten kraj ja po studiach dziennych na polibudzie wysyłałem grubo ponad rok CV bez odpowiedzi, a w każdym ogłoszeniu była mowa o "kilku latach udokumentowanego doświadczenia na podobnym stanowisku" a popatrz na ludzi po studiach prawniczych, którzy ze względu na "korporacje" nie mogą iść na aplikacje a moze buc po zawodówce ma firme-parking i sie chce dowartościować stawiając cię na dworze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna Re: normalnie szok IP: *.crowley.pl 02.01.07, 23:46 Nie bede stac na dworze tylko siedziec w budce majac do dyspozycji komp, czytnik kart kredytowych i drukarke fiskalna:) Moze ten szef jest pozawodowce nigdy nic nie wiadomo:) Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: normalnie szok 03.01.07, 13:33 Gość portalu: krystyna napisał(a): > Moze ten szef jest pozawodowce nigdy nic nie wiadomo:) niewykluczone :) co i nie dziwi, ponieważ akurat tacy ludzie sa jakoś bardziej kompetentni, mogą pochwalić się konkretną wiedzą, elastycznością i analitycznym myśleniem, a nie prawić dyrdymałów z piramidy Masłowa wyczytanych w jakimś tam podręczniku. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: normalnie szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 22:53 losiu4 napisał: > Gość portalu: krystyna napisał(a): > > > Moze ten szef jest pozawodowce nigdy nic nie wiadomo:) > > niewykluczone :) co i nie dziwi, ponieważ akurat tacy ludzie sa jakoś bardziej > kompetentni, Od kogo rzekomo ludzie po zawodowce sa bardziej kompetentni? :DD Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: normalnie szok 04.01.07, 01:04 > losiu4 napisał: > Od kogo rzekomo ludzie po zawodowce sa bardziej kompetentni? :DD Ci ludzie bardzo często potrafią do czegoś dojść, bo nie przeszkadzają im wygórowane ambicje i chwytają się każdej pracy która może przynieść zysk. Mam świetnego kolegę, który tego co ma, dorobił się dzieki własnej, ciężkiej pracy. Nie były dla niego ważne ambicje, tylko fakt utrzymania się przy życiu po ucieczce z domu. Zaczynał od rozładunku wagonów na nocnej zmianie, bo w dzień musiał chodzić do szkoły. Później zajął się bardzo śmierdzącym interesem - sprzedażą ryb. Zaczynał od jednej skrzynki na targowisku, poprzez kilka stanowisk na targowiskach [zatrudnił ludzi] i trzy sklepy, hurtownie, a dziś jest włąścicielem kilkunastu stawów łowiskowych i w wieku 36 lat siedzi sobie w swoim pałacyku, bo na rynki jeżdżą jego pracownicy z różnym wykształceniem. Wśród jego pracowników jest jeden dyrektor byłej cukrowni [inżynier cukrownictwa], który pogardził pracą w biurze którą mój kumpel mu zaproponował na rzecz handlowania na targowisku. Kumpel dobrze płaci swoim pracownikom i dobrze ich traktuje niezależnie od tego, kto i jakimi papierami się może pochwalić. To jest dla mnie wzór człowieka z wielką wiedzą, inteligencją, kulturą i siłą przebicia. Dodam tylko, że ma on wykształcenie zasadnicze zawodowe i z zawodu jest tokażem. Papiery ze szkoły niewiele znaczą, jeśli nie ma się charyzmy i nie jest się przebojowym. Kumpel nigdy nie czekał na czyjeś propozycje pracy, tylko sam brał życie w swoje ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: normalnie szok 04.01.07, 13:33 Gość portalu: obserwator napisał(a): > Od kogo rzekomo ludzie po zawodowce sa bardziej kompetentni? :DD od tych, którzy poza papierkiem z tytułem nie mają nic innego do zaoferowania :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tdrk Re: normalnie szok IP: 80.51.233.* 04.01.07, 13:35 Nie upraszczaj. Co innego osoba po zawodowce i z doswiadczeniem, a co innego absolwent z licha liczba praktyk. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: normalnie szok 05.01.07, 11:53 staram sie nie upraszczac. Mówiłem o tych po zawodówce czy tych ze średnim wykształceniem, którzy spokojnie zakładają sobie firmy i prosperują, oraz po tych po studiach, co to poza papierkiem nie prezentują sobą nic więcej. I tyle. A jak kto chce naciągnąć te wypowiedź to cóż... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KC Re: normalnie szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 00:08 Ja też mam niemiłe wspomnienia z wizytu w UP. Po zkończeniu studiów (Politechnika, kierunek - Technologia Obiektów Pływających) poszłam zarejestrować się jako bezrobotna (ubezpieczenie). Tam nie dość że pani nie posiadała "kodu" klasyfikującego moje wykształcenie (a dodam że mój wydział kształci studentów od prawie 100lat), w końcu wpisła kod odpowiadający "inżynier budownictwa wodnego" (ma się jak piernik do wiatraka), po czym zadała mi pytanie dotyczące oczekiwanych minimalnych zarobków. Ja odpowiadam: 1500 zł (dodam: brutto), Ona na to ryknęła śmiechem (a zawtórowała jej koleżanka) że mam taaaaakie wymagania! No przepraszam! Ona zapewne miała tytuł profesora, tylko wymagania niższe, skoro pracowała przyjmując 8h dziennie upierdliwych petentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też po studiach Pani Krystyna ma rentę. IP: *.ilabs.pl 03.01.07, 11:56 Ma rentę z powodu choroby i dlatego cwaniakuje odrzucając pracę czy się zastanawiając. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna Re: Pani Krystyna ma rentę. IP: *.crowley.pl 03.01.07, 11:58 nie mam renty, bo mam tylko lekki stopien niepelnosprawnosci. Rente maja osoby z umiarkowanym i znacznym stopniem Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: normalnie szok 03.01.07, 13:13 Gość portalu: krystyna napisał(a): > witam:) > Jestem po studiach magisterskich, obsluguje komp i urzadzenia biurowe, hmmm... że tak powiem teraz to żadne osiągnięcie... takie umiejętności - prócz oczywista magisterki - posiada średnio rozgarnięty licealista lub nieco bardziej zaawansowany w IT uczeń szkoły podstawowej. > angielski znam bardzo dobrze a to już trochę lepiej > od czerwca nie mam pracy czyli od momentu obrony > i wiecie co?jestem w szoku...bo jedna z agencji pracy tymczasowej zaoferowala > mi prace na stanowisku... parkingowej chyba:) tak po prawdzie to wcale się nie dziwię. Znajomość języka na parkingu (jak i w recepcji hotelu) może się przydać :) > Moim zadaniem mialo by byc > pobieranie oplat od wlascicieli samochodow no i niby mam sie nauczyc obslugi > jakiegos specjalnego programu komputerowego(ciekawe po co?????) no jak to po co... zapewne dla potrzeb rozliczeń podatkowych :) myślisz, że takie rzeczy same sie robią w momencie wręczenia Ci do łapki przez kierowcę paru złotych? > czyli pewnie > podchodzilabym do wlasciciela auta i kasowala od niego szmal > to jest upokarzajace!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czemu niby upokarzające? robota jak każda inna. > nawet spytalam w tej agencji czy > zobaczyli jakie mam wyksztalcenie i okazalo sie ze dokladnie przeczytali moje > cv. posiadasz wykształcenie i doświadczenie takie samo jak paredziesiąt (jak nie więcej) tysięcy ludzi w naszym kraju. > Jakmozna osobie po studiach oferowac taka prace???????!!!!!!!!! pewnie że można, i to nie tylko w naszym kraju. I nie ma w tym nic złego. > a jak na > zlosc nie mam pieniedzy i toniemy w dlugach z mezem a tu jeszcze cos takiego > mnie dobilo:( niepotrzebnie. Należy realnie oceniać swoje kwalifikacje. No i szukac, na pewno trafi się coś lepszego i odbijecie się od dna. Trzymam za Was kciuki. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: normalnie szok 03.01.07, 21:34 Napiszę z punktu widzenia pracodawcy. Studia magisterskie - nic szczególnie wyrożniającego. Nie wiem jaki kierunek kończyłaś - jeżeli ciekawy (niebanalny bądź wyjątkowo trudny) - pewnie chciałabym z tobą porozmawiać (czyli, nie lubię tego określenia, zaprosić na rozmowę kwalifikacyjną). Znajomość jednego języka obcego - obecnie żaden wyjątkowy atut. Obsługa urządzeń biurowych - też nic szczególnego. Nauka wysyłania faksów i obsługiwania ksero to kwestia pięciu minut. Obsługa komputera: jakie znasz programy i w jakim stopniu. I przede wszystkim: co ty chciałabyś robić. Przeglądam kilkadziesiąt cv tygodniowo. Wszyscy mają skończone studia wyższe, znają przynajmniej jeden język obcy, "obsługują komputer i urządzenia biurowe". Wyróżniają się ci, którzy skończyli więcej niż jeden kierunek, znają więcej niż jeden język obcy, jasno określają co konkretnie oznacza "obsługa komputera" - czyli np. piszą jakie znają programy, mają niebanalne zainteresowania a przede wszystkim wiedzą co chcieliby robić. W trakcie rozmowy łatwo zweryfikować opisane w cv umiejętności, więc jeżeli okazują się one zgodne z prawdą - wybieramy już jedynie osobowość, która pasuje do nas. Dzięki temu mamy świetny zespół pracowników, dobrych i dobrze wynagradzanych, lubimy się a ja (jako właścicielka firmy) czuję się naprawdę zaszczycona, że mogę z takimi ludźmi pracować. Mam do nich pełne zaufanie i bardzo, bardzo ich lubię. Wśród nich jest m.in. była niania, była sprzątająca i była (!!!) "parkingowa" (doskonale zna Excella - nauczyła się go właśnie pobierając opłaty od właściceli samochodów i sporządzając comiesięczne raporty). I od żadnej z nich nie usłyszałam, że to co robiły było upokarzające. Pytasz jak można osobie po studiach oferować taką pracę - można - przecież ty nie musisz jej przyjąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: normalnie szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 22:50 > Napiszę z punktu widzenia pracodawcy. Studia magisterskie - nic szczególnie > wyrożniającego. No jasne, najlepiej miec habilitacje, a juz minimum doktorat. A wszystko to do pracy w sklepie :P >>Nie wiem jaki kierunek kończyłaś - jeżeli ciekawy (niebanalny > bądź wyjątkowo trudny) - pewnie chciałabym z tobą porozmawiać (czyli, nie lubię > > tego określenia, zaprosić na rozmowę kwalifikacyjną). jaki to jest kierunek niebanalny?? UFOistyka? >> Znajomość jednego języka > obcego - obecnie żaden wyjątkowy atut. Oczywiscie, najlepiej znać pięć językow obcych, głównie wtedy, gdy nie są one do niczego potrzebne (jak w wiekszosci polskich firm dzialajacych na rynku polskim i zatrudniajacych Polakow. Obsługa urządzeń biurowych - też nic > szczególnego. Czy w zwiazku z tym szukajacy pracy ma ukrywac, ze obslguje te urzadzenia? Bo to "nic szczegolnego?" A edak zareczam, ze nadal jest wiele osob nie potrafiacych obsluzyc ksero i faksu. Wiele osob idzie tez na studia, ale...ilu je konczy? Chore podejscie. Szukaja ufoludka po "niebanalnym" (??) kierunku, a pozniej narzekaja, ze ludzie do pracy nie ma :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: normalnie szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 23:13 A swoja droga jestem szczesliwy, ze nie musze szukac pracy i znosic takie zblazowane pracodawczynie jak ty. Niebanalny kierunek, jeden jezyk obcy to za malo, do tego niebanalne zainteresowania, obsluga malpy na lancuchu, bo faks i ksero są zbyt proste w obsludze.... Szczerze wspolczuje ludziom, ktorzy musza przed takimi bufonami sie gimnastykowac, zeby dostac te 1000 brutto. Sam skonczylem banalny (haha) kierunek politologiczny, mam banalne zainteresowania (stricte: polityka) i banalna prace (jestem wykladowca na wyzszej uczelni) Ucze niebanalnych ludzi na banalnym kierunku, ludzi ktorzy wykrzesali z siebie sile na doksztalcanie sie w kraju, w ktorym pracodawcom poprzewracalo sie w dupach i ich wysilek oraz mgr zostanie pozniej zakwalifikowane jako NIC SZCZEGOLNEGO. Troche szacunku dla ludzi uczacych sie DLA SIEBIE. Sam fakt, ze poszli na studia a nie zakonczyli swa edukacje (jak wielu) na maturze-dobrze o nich swiaczy. NORMALNY PRACODAWCA potrafi to docenic, nadęty BUFON - juz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: normalnie szok IP: 203.184.24.* 04.01.07, 02:05 nadetym bufonem to chyba ty jestes, domagasz sie szacunku dla ludzi ktorzy ukonczyli studia (czesto za pieniadze, lub tylko dlatego ze rodzice ich byli w stanie finansowac) poza tym ze te studia ukonczyli nie maja pojecia o zyciu, a co dopiero o prowadzeniu firmy, i ty smiesz ublizac ludziom ktorzy borykaja sie z prowadzeniem firm, zatrudniajac takich bufonow jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: normalnie szok 04.01.07, 03:14 Gość portalu: Asia napisał(a): > nadetym bufonem to chyba ty jestes Daj spokój, to jakiś sfrustrowany bezrobotny glazurnik, którego majster za pijaństwo z roboty wywalił. Dostaje szału na sam widok słowa - pracodawca. Wykładowca na wyższej uczelni. No nie, pęknę ze śmiechu. :)) S. Odpowiedz Link Zgłoś
monica_b Re: normalnie szok 04.01.07, 10:03 snajper55 napisał: > Gość portalu: Asia napisał(a): > > > nadetym bufonem to chyba ty jestes > > Daj spokój, to jakiś sfrustrowany bezrobotny glazurnik, którego majster za > pijaństwo z roboty wywalił. Dostaje szału na sam widok słowa - pracodawca. > Wykładowca na wyższej uczelni. No nie, pęknę ze śmiechu. :)) > > S. Nie kazdy jest sfrustrowanym pijakiem jak ty snajper. Nie oceniaj wg siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
monica_b Re: normalnie szok 04.01.07, 10:07 Gość portalu: obserwator napisał(a): > Troche szacunku dla ludzi uczacych sie DLA SIEBIE. Sam fakt, ze poszli na > studia a nie zakonczyli swa edukacje (jak wielu) na maturze-dobrze o nich > swiaczy. NORMALNY PRACODAWCA potrafi to docenic, nadęty BUFON - juz nie. Zgadzam sie. Moj pracodawca twierdzi, ze sam fakt, iz ktos studiuje-dobrze o nim swiaczy. Ze nie zatrzymal sie na etapie zawodowki ze szkoly sredniej i jest ambitny. Najlepiej nie doksztalcac sie, nie studiowac tlko narzekac, ze za duzo ludzi studiuje i mgr to nic szczegolnego. To bardzo wygodna wymowka dla leni. Odpowiedz Link Zgłoś
monica_b Re: normalnie szok 04.01.07, 10:09 Ze nie zatrzymal sie na etapie zawodowki ze szkoly sredniej Poprawka: Ze nie zatrzymal sie na etapie zawodowki CZY szkoly sredniej Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: normalnie szok 04.01.07, 19:47 Ja właśnie pisałam o ludziach uczących się dla siebie - ja też uczyłam się dla siebie - nigdy dla kogoś. Też wykładam na wyższej uczelni i nie uważam tego za banalną pracę ale za prawdziwą przyjemność. Nie napisałam, że wszyscy którzy u mnie pracują mają 3 literki przed nazwiskiem i znają kilka języków obcych. Są to ludzie, którzy przede wszystkim wiedzą czego chcą, kończyli takie kierunki jakie ich interesują i lubią to co robią. Ja też lubię swoją pracę, bywałam również pracownikiem i nigdy nie przyszło mi do głowy opowiedzieć:"Czy pani widzi jakie ja mam wykształcenie?". Po studiach naklejałam znaczki na koperty i obserwowałam jak pracują inni. Przyznaję, że dowiedziałam się całkiem sporo:) Jako wykładowca powinieneś wiedzieć, że są tacy, którzy studiują ponieważ chcą się czegoś dowiedzieć i tacy, którzy chcą skończyć studia. A to ogromna różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . do black-kat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 10:57 cos klamiesz, najpierw piszesz, ze jestes wlascicielem firmy, a pozniej, ze wykladasz na wyzszej uczelni. Zdecyduj sie w koncu kim chcesz byc w wirtualnym swiecie forum praca buahahaha Tylko nie pisze, ze jestes wlascicielem uczelni wyzszej (lol) lub ze jestes wlascicielem firmy oraz wykladowca jednoczesnie :DD Odpowiedz Link Zgłoś
tyszanka78f45 Re: normalnie szok 11.01.07, 09:09 Jeszcze jedno: ta pani krysia rocznikowo ma juz 27 lat a jeszcze jest bez doswiadczenia zawodowego i do tego jest niepelnosprawna wiec powinna wziac ta prace chic na chwile zeby nie miec w cv bialej karty w rubryce doswiadczenie zawodowe zadna praca nie hanbi a niepelnospprawny z padaczka i jakaniem nie powinien przebierac w ofertach pracy tylko brac co jest bedac swiadom swoich ograniczen Odpowiedz Link Zgłoś
diesel82 Re: normalnie szok 13.01.07, 13:13 wiesz co Krysiu nie marudz bo ta praca to nie jest zwykla praca parkingowego przeczytaj to: www.kingparking.pl/superlitle.php tak bedzie wygladac twoja praca, na poczatek jest niezle, nabierzesz doswiadczenia w pracy z kompem i przy obsludze klienta i mozesz szukac innej pracy wierz mi na pewno lepiej miec jakiekolwiek doswiadczenie niz zadne u mnie w miejscowosci to sie nazywa kasjer parkingowy i do tej pracy szukaja osob ze srednim wyksztalceniem i z umiejetnoscia obslugi kompa, sam bym tam pracowal a tez jestem po studiach ale ucze sie zaocznie tzn robie podyplomowe a tam potrzebuja osob dyspozycyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: normalnie szok IP: *.chello.pl 13.01.07, 13:43 A można wiedzieć w jakim celu robisz studia podyplomowe, skoro rozważasz możliwość pracy jako kasjer parkingowy? Przecież studia podyplomowe skierowane są do osób już pracujących, które w związku z potrzebami rynku chcą poszerzyć swoje umiejętności lub je całkowicie zmienić. Moim zdaniem Krystyna, powinna zdecydować się na tego typu pracę w ostateczności. Skoro ma mieć z tego powodu kompleksy lub poczucie niespełnienia, to niech lepiej skoncentruje się na poszukiwaniu innej pracy. Czasem warto poczekać nawet np 8 miesięcy na pracę satysfakcjonującą niż później tkwić np na jakimś parkingu... Z założenia praca taka jest przeznaczona dla osób z zasadniczym/ średnim (max!) wykształceniem, a każde inne rozwiązanie to paranoja:) Odpowiedz Link Zgłoś
diesel82 Re: normalnie szok 13.01.07, 14:45 peter ja nie rozwazam takiej pracy na stale tylko na poczatek by miec jakies dowsiadczenie a nie biala karte w cv w rubryce doswiadczenie zawodowe. A krysia ma juz 26 czy 27 lat i nie ma zadnego doswiadczenia, dziecko na utrzymaniu no i jest niepelnosprawna wiec niech bierze ta prace by miec jakiekolwiek doswiadczenie a lepiej jest szukac innej lepszej pracy bedac na statusie pracujacego niz bezrobotnego. A moze jakis potencjalny pracodawca doceni to ze krysia nie mogac znalesc innej pracy wziela taka, czyli ze zadnej pracy sie nie boi?ja bym na to tak spojrzal. Acha moj kolega ma ukonczone studia i nie mogl przez rok znalezc pracy wiec znalazl podobna do krysi tylko ze pobieral oplaty na targowisku i oplacalo sie, szukal innej pracy teraz pracuje w biurze a pracodawca docenil to ze nie bal sie zadnej pracy. Lepiej robic cokolwiek i wpisac to do cv niz nie robic nic a lata uciekaja, tym bardziej ze krysia ma padaczke a to choroba tepiona przez pracodawcow wiec niech wezmie te robote na chwile i jako zatrudniona szuka innej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
diesel82 Re: normalnie szok 13.01.07, 13:26 nie marudz a jakbys znalazla prace w fabryce na linni produkcyjnej lub w hipermarkecie n a kasie to co? wg mnie to jest bardziej wstydliwe zajecie niz kasjer parkingowy dlakogos po studiach na poczatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cemik Re: normalnie szok IP: *.chello.pl 14.01.07, 23:26 Ale Ty ambitna jesteś, aż sie chce...błe. Bierz pracę taka jaką Ci proponuja, albo czekaj na komornika:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waca Re: normalnie szok IP: *.streamcn.pl 14.01.07, 23:44 a co myslisz ze masz wyzsze wyksztalcenie to jestes kims lepszym od szarych roboli?? trzeba od czegos zaczac!! jak to? masz wyksztalcenie a toniesz w dlugach?? hmmm czyli mozesz te wyksztalcenie wsadzic sobie w dupe! bo i tak nie mozesz pracy znalesc! wiec moze czas na wiecej pokory nie jestes pepkiem swiata i tez musisz zapierd.alac zeby zyc!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna Re: normalnie szok IP: *.crowley.pl 15.01.07, 00:29 waca czyzbys mial jakies kompleksy??? jestes robolem bez szkoly to sie wpieniasz?! to ty miej troche pokory bo tylko potrafisz kogos wkurzyc do niczego wiecej sie nie nadajesz:) a ja wcale tej pracy nie uwazam za uwlaczajaca, uwlaczajace jest czekac na zatrudnienie nie wiadomo jak dlugo dobry menager musi wiedziec jak wyglada praca na tzw niskooplacanych stanowiskach ja podejme ta prace i w miedzy czasie bede szukac innej zadna praca nie hanbi a kazde doswiadczenie moze sie przydac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: normalnie szok IP: *.crowley.pl 15.01.07, 12:12 Wiesz krysiu teraz pisze ten post z komputera brata ktory mieszka w tychach blisko tego reala. Cos mi tu nie gra,oni chyba cie oszukuja lub wprowadzaja w blad. Nikt w Tychach nie slyszal o zadnym parkingu strzezonym ktory ma powstac w poblizu reala. A nawet jakby to dla mnie jest to jakasc sciema ze akurat ciebie wybrali do takej pracy. Bo zobacz jakasz sie a kasjer czy pracownik pobierajacy oplaty przeciez musi sie odzywac do klientow podawac cene prosic o dokumenty itp Wiec albo ta praca jest taka lipna np kiepskie warunki sanitarne zimno czy cos w tym stylu, albo nie ma do tej pracy chetnych a ktos pracowac musi to wybrali ciebie. i jokos nie wierze w to ze bedziesz pracowala 7 godz i 5 dni w tygodniu, i do tego przy kompie, moze bedziesz miala tylko miseczke na monety tak jak w kioskach. Lepiej spytaj w tej agencji jeszcze raz o wszystko i popros o dane bezposredniego pracodawcy i sie z nim skontaktuj bo cos mi to pachnie jakims podstepem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: normalnie szok IP: *.crowley.pl 16.01.07, 11:11 Acha Krysiu jeszcze cos:) wlasnie moj brat dowiedzial sie wczoraj w pracy(pracuje w dziale przemyslowym w realu) ze nie bedzie zadnego nowego parkingu strzezonego tylko ten wielopoziomowy ktory juz istnieje wezmie pod siebie pewna firma i oni nie beda stawiac zadenj budki tylko poszukuja osoby ktora bedzie zostawiala bilety parkingowe za szyba samochodu wiec bedziesz parkingowa hehhehehehehheh odpusc sobie jestes po studiach zrob jakis kurs by podniesc kwalifikacje a co do dlugow moze nich maz poszuka lepszej lub dodatkowej pracy? a ty wychowaj narazie dziecko zrob jakis kurs za daw trzy lata sprobuj szukac ponownie pracy majac na koncie nowy kurs no i moze studia podyplomowe zrobisz????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: normalnie szok IP: *.c160.msk.pl 16.01.07, 11:19 To zes jej doradzil. Ze studiami o dodatkowymi kursami a bez doswiadczenia ej sytuacja sie na pewno nie polepszy. Chyba, ze znow kolejne 2 mln Polakow wyjedzie z kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
tyszanka78f45 Re: normalnie szok 16.01.07, 15:41 krzysztof ale jej doradziles heh jak nie bedzie miala doswiadczenia zawodowego to nikt jej nie przyjmie bez wzgledu na ukonczone kursy i szkoly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: normalnie szok IP: *.chello.pl 16.01.07, 23:57 Observator - ty bydlaku. Może jeszce w konstytucji Ci śmieciu zagwarantować 5000 netto za leżenei brzeuchem do góry ??? Jak ja nie cierpię takich czerwonych agresywnych ROSZCZENIOWYCH mord ! Politolog .. ku.. a. czyli darmozjad tuczący się na moich podatkach. Coś słaba ta nasza poska polityka przez takich zadufanych roszczeniowych matołów. Jesteś najgorszym typem spamu ludzkiego , NIBY INTELIGENT ale g.. wart na rzeczywistym rynku. Uśpić Cie bydlaku to za duża łaska na takie bydlę. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.jankowski Re: normalnie szok 17.01.07, 00:29 a czego oczekujesz? jakie masz doświadczenie? narzekać można łatwo, ale czy w czasie studiów byłaś na jakichkolwiek praktykach czy stażach? Może masz za duże wymagania. Mnie dobiło, jak jeden student pojawił się u mnie, zaraz po obronie dyplomu (SGH), choć miał ładne oceny, to nie miał doświadczenia, ŻADNEGO! A chciał zarabiać "nie mniej niż 4 tyś. na rękę" I co ja mam zrobić? martwić się, że nie mogę dać mu pracy? Nie! Wolę zatrudnić kogoś, kto zna pracę od strony praktycznej, lub chociaż potrafi ocenić realnie swoje możliwości i oczekiwania od pracodawcy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna Re: normalnie szok IP: *.crowley.pl 17.01.07, 00:42 Jacku jankowski nie moglam uczestniczyc w praktykach czy stazach podczas studiow, (zreszta pisalam o tym) z powodu epilepsji napadowej przez wiekszosc okresu studiow przelezalam w szpitalu, mialam indywidualny tok nauczania i teraz mam wegetowac tylko dlatego ze jestem chora???nie mam szans na prace?!juz nie mam napadow a kazdy traktuje mnie jak....ech:( wymagan finansowych nie mam wielkich jestem swiadoma swoich ograniczen, chce miec zatrudnienie jak normalni ludzie, pragne sie roziwjac i uczyc poznawac nowe rzeczy, doskonalic swoje umiejetnosci, chce byc lojalnym i dobrym pracownikiem.. co z tego....szans nie mam duzych....jezeli wogole mam moim marzeniem sa studia podyplomowe zarzadzanie zasobamiludzkimim i praca w kadrach moze za wysoko mierze.... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.jankowski Re: normalnie szok 17.01.07, 00:51 Ja nie piszę, że nie możesz pracowąć, ani że nie znajdziesz pracy Wystarczy poszukać, ale poszukać z sensem obecnie zaczynają prężnie działać fundacje i programy bazujące na funduszach unijnych (z equela), czy bazujące na innych fundacjach, zobacz np: niewykluczam.blox.pl/html Dlatego podpowiadam, zobacz na siebie z boku, ale obiektywnie, i zrób swoją pracę domową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna Re: normalnie szok IP: *.crowley.pl 17.01.07, 09:59 ale ja nie choruje na autyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scin Re: normalnie szok IP: 195.116.246.* 17.01.07, 13:42 Krystyno, rozumiem, że jest Ci ciężko, ale wielu osobom jest. Rynek pracy jest taki jaki jest, można się wściekać, ale wiele nie poradzisz. Możesz czekać na lepsze...masz te 2-3 lata, żeby dostać upragnioną pracę w biurze? Patrzac z boku na to co napisałaś: - nie masz żadnego doświadczenia, praktyki - jestes osobą chorą - masz wadę wymowy - masz małe dziecko - masz długi - jedynym Twoim atutem są ukończone studia, które jak sama przyznajesz odbywały się w dość nietypowym trybie Jak w ogóle możesz zastanawiac się czy wziąć pracę czy nie? spłacisz długi to będziesz szukac czegoś lepszego...zdrowi ludzie, z doświadczeniem, językami, kursami mają problemy z pracą, więc myślę, że na tę chwilę Twoje oczekiwania na polskim rynku pracy są wygórowane. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: normalnie szok 20.01.07, 12:07 Krystyno. mamy dokladnie takie same marzenia...Ja znowu nie moge dostac pracy (Niemcy), bo...mam studia, a stanowisk po studiach (niemenedzerskich!) nie ma...A na te, co sa, nie wolno miec nadkwalifikacji. O glupich pytaniach o liczbe dzieci na rozmowach kwalifikacyjnych nie wspomne. Ech, ciezkie to zycie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek383600 Re: normalnie szok ito wielki!!! IP: *.c156.petrotel.pl 17.01.07, 11:44 Zacznij zarabiać. Naucz się kreatywnie myśleć. wykożystaj gwarancje satysfakcji izarządaj odszkodawanieod od tej szkoły że nic się nie nauczyłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZOK? Re: normalnie szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 17:44 > Jestem po studiach magisterskich, obsluguje komp i urzadzenia biurowe poszukaj pracy poprzez REEFERENCJE a nie jak to mis sie wydaje robisz poprzez ogolne portale...zobacz calabora.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 77 Re: normalnie szok IP: *.foke.pl 18.01.07, 19:33 Jest coś takiego jak "wolny rynek" a w obecnej sytuacji "angielski , komputer MS Office i MGR z jakiejś śmiesznej specjalizacji" znaczy tyle co śpiewał kiedyś zespół Laydy Punk!!! Gdy byś była po studiach technicznych, i to nie po ochronie środowiska itp to napewno byś nie musiała robić jako cieć na parkingu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scin Re: normalnie szok IP: 195.116.246.* 18.01.07, 19:59 Powiedział co wiedział...angielski na poziomie dobrym albo chociaż komunikatywnym wśrod absolwentów uczelni technicznych jest tak powszechny jak znajomość chińskiego wśrod reszty społeczeństwa. Dobrze też nie jest z ojczystym językiem, to po pierwsze. Po drugie: kobieta - inżynier wcale tak łatwo dobrej pracy nie dostanie. Po trzecie: kobieta z małym dzieckiem, niepełnosprawna i bez doświadczenia - jak wyżej. A tak w ogóle obstawiam, żeś człeku studentem 1. lub 2. roku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: normalnie szok IP: *.crowley.pl 19.01.07, 17:27 i co jaka podjelas decyzje??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz Po doktoracie bez pracy IP: *.devs.futuro.pl 20.01.07, 11:27 Moja znajoma jest doktorem nauk przyrodniczych po 2 letni pobycie na stazu we Francji i ... zarejestrowala sie w Urzedzie Pracy- to dopiero jest upokarzajace! Odpowiedz Link Zgłoś
diesel82 Re: normalnie szok 21.01.07, 16:13 nie podejmuj tej pracy!!!!!!!!jak zaczniesz swoja kariere od takiego gowna to wyzej nie zajdziesz- jak bedziesz wysylac podania do innych firm z takim doswiadczeniem zawsze beda ci proponowac prace w ochronie lub na portierni.Nie licz na lepsze stanowisko,moja rada moze idz do jakiejs firmy i np na okres kilku miesiesy popracuj w wolontariacie?a maz niech szuka dodatkowego zajecia by splacic dlugi swoja droga to jestem zdziwiony ze taka prace gdzie jest wymagana komunikatywnosc i mowienie zaproponowano osobie jakajacej sie,przeciez musisz poprosic o dokumenty rejestracyjne dowod osobisty moze itp no i podac kwote do zaplacenia. Acha i zapytaj czy w takiej budce jest ogrzewanie bo czesto nie ma, mysle ze na ta prace chetnych nie ma to wzieli ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 16:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krystyna Re: normalnie szok IP: *.crowley.pl 26.01.07, 19:47 dla wszystkich zainteresowanych: skonczylam uniwersytet slaski z ocena 4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezrobotny nieudac Re: normalnie szok IP: *.ilabs.pl 26.01.07, 20:04 A ja UJ z oceną 5 i lat 3 i pół na garnuszku mamusi - budowa odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
lusvillish Re: normalnie szok 27.01.07, 14:39 żadna praca nie hańbi jak nie ma się nic jak nie chcesz, to nie pracuj wcale, a nie narzekaj, że masz jakąś propozycję - niektórzy nawet tego nie mają Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: normalnie szok 27.01.07, 21:10 gorsze rzeczy się robiło. wazne żeby za pieniądze a niue za jałmużnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aguir Re: normalnie szok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 12:16 Również jestem po studiach (politologii), również ukończyłem je w 2005, ale moje wymagania i generalnie pogląd na wiele spraw zmieniły się o 180 stopni. W tej chwili szukam pracy, dodatkowo pracuję jako kanar w tramwajach. Muszę teraz znale źć coś do połowy marca, bo wtedy to wyjadę na pewien czas do Niemiec, ale tam zarobię ZNACZNIE więcej niż kanar ;) Odpowiedz Link Zgłoś