mosinka114 15.03.26, 07:34 Co czujecie i myślicie wobec takiej osoby. Zachowuje się normalnie ale zawsze jest smutna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamkaklamka Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 07:49 W Polsce są niestety ciężkie energie czy jak to nazwać, ludzie reagują dziwnie i nadmiarowo, ci co mają w życiu na w miarę zrównoważonych, bez tych smuteczków na granicy szlochu albo negatywnego wzmożenia mają szczęście, rozumiem że osoba wiecznie zbolała albo pobudzona negatywnie może nie mieć na to wpływu ale trudno się żyje gdy ciągle ktoś sprawia wrażenie jakbyś zrobiła mu coś złego. Odpowiedz Link Zgłoś
kamkaklamka Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 11:31 Szczęściara aż dziwne że takie dobre masz doświadczenia z ludźmi a weszłaś w ten wątek z taką agresją. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 11:40 Nie zrozumialam tego belkotu, wybacz. Odpowiedz Link Zgłoś
kamkaklamka Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 11:54 To zrozum choć tyle że twoja agresja jest obciachowa. Odpowiedz Link Zgłoś
anomaliapogodowa81 Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 11:58 A twój bełkot niezrozumiały. Odpowiedz Link Zgłoś
kamkaklamka Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 12:26 Każdy rozumie ile może bo ludzie się od siebie różnią i skończ już z tą agresją bo serio jest obciachowa. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 13:41 simply_z napisała: > Nie zrozumialam tego belkotu, wybacz. Ja też kilka razy przeczytałam, a i tak nie wszystko zrozumiałam. Bełkot straszny. Może znaki przestankowe by trochę pomogły, no ale podobno do tego to teraz trzeba być humanistą Odpowiedz Link Zgłoś
zanetka.x Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 08:53 Trzeba jej powiedzieć że będzie dobrze. Po wyborach w 2027 roku do władzy dojdzie prawica i wreszcie będzie dobrze. Trzeba tylko poczekać do wyborów i mądrze zagłosować. Odpowiedz Link Zgłoś
kamkaklamka Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 09:12 No napewno będą służyć społeczeństwu małostkowe, toksyczne zachowania charakterystyczne dla tego środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 09:16 Zakładam, że nie chcemy, by ta osoba zrobiła sobie krzywdę. Odpowiedz Link Zgłoś
johana741924 Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 12:19 zanetka.x napisała: > Trzeba jej powiedzieć że będzie dobrze. Po wyborach w 2027 roku do władzy dojdz > ie prawica i wreszcie będzie dobrze. Trzeba tylko poczekać do wyborów i mądrze > zagłosować. Widok 78 dziadka Kaczyńskiego chylącego się ku upadkowi z przydupsem Błaszczakiem i małym hitlerkiem Czarnkiem w pierwszym rzędzie po prawej stronie sprawi że wszystkim miną smutki 🤣🤣🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 12:39 zanetka.x napisała: > Trzeba jej powiedzieć że będzie dobrze. Po wyborach w 2027 roku do władzy dojdz > ie prawica i wreszcie będzie dobrze. Trzeba tylko poczekać do wyborów i mądrze > zagłosować. XD Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 11:14 Z czego wnosisz, że jest smutna? Może jest po prostu spokojna. Odpowiedz Link Zgłoś
mava12 Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 11:48 >Wyraz twarzy Ja mam (miałam?) taki wyraz twarzy. I wielokrotnie słyszałam "dlaczego jesteś smutna?" a wcale nie byłam. Natomiast pytaniem zdziwiona pt "skąd taki wniosek?" W końcu zaczęłam świadomie "wymuszać" uśmiech na twarzy, żeby nie wyglądać na smutną. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 12:01 Wiem, o co chodzi, słynny uśmiech nr 5, ktory oznacza " jestem w formie, nie licz na to, że utoczysz mi krwi ". Sama się w niego przyoblekam gdy spotykam jakiegos wampira. Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 13:43 mava12 napisała: > >Wyraz twarzy > > Ja mam (miałam?) taki wyraz twarzy. I wielokrotnie słyszałam "dlaczego jesteś s > mutna?" a wcale nie byłam. Natomiast pytaniem zdziwiona pt "skąd taki wniosek?" > W końcu zaczęłam świadomie "wymuszać" uśmiech na twarzy, żeby nie wyglądać na s > mutną. Ja też kiedyś tak miałam, i musiałam się mocno powstrzymywać, żeby nie odpowiadać "Bo PZU" (czyli p***dolnięty zawsze uśmiechnięty) Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 11:53 mosinka114 napisała: > Wyraz twarzy Może to taki odpowiednik bitch face. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 12:41 Może ma taki układ zmarszczek mimicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 13:23 Obrzęk śluzowaty z Hashimoto czy twarz kortyzolowa? Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 13:34 "Wyraz twarzy" Jezu, piszesz o mnie. Zadarza mi się słyszeć: "czemu jesteś taka smutna?", choć wcale nie jestem. Jest to mega stresujące - bo wtedy czuję presję, by się szczerzyć "jak głupi do sera" 🤦♀️ Więc oświecę Cię: wyraz twarzy może się wcale nie pokrywać z stanem wewnętrznym. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_dog123 Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 13:35 Opadająca powieka? Odpowiedz Link Zgłoś
szara.myszka.555 Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 21:47 "Opadająca powieka?" Nie. Wpisałam w obrazki google "neutralny wyraz twarzy" i znalazłam przykład. Ta babka ma podobny wyraz twarzy do mojej (to właśnie jest ten, podobno "bardzo smutny" stan): klik Odpowiedz Link Zgłoś
edka12 Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 13:43 szara.myszka.555 napisała: > "Wyraz twarzy" > > Jezu, piszesz o mnie. Zadarza mi się słyszeć: "czemu jesteś taka smutna?" > ], choć wcale nie jestem. > > Jest to mega stresujące - bo wtedy czuję presję, by się szczerzyć "jak głupi do > sera" 🤦♀️ > Mam podobnie. Co wtedy odpowiadacie? Bo ja jeszcze nie wymyśliłam żadnej sensowniej riposty Odpowiedz Link Zgłoś
la_felicja Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 13:45 Jak się niechce wulgarnie (patrz mój wpis powyżej) to rzeczywiście trudno. Może wzruszyć ramionami i powiedzieć: Wojna...zmiany klimatu... Jest szansa, że się natręt odczepi Odpowiedz Link Zgłoś
pupu111 Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 22:04 Pewnie ma takie rysy twarzy. Ja własnie tak mam, zawsze mnie ludzi wypytywali, co taka smutna, czy ktos mi umarł, mimo ze w ogóle mi nie było smutno. Albo mówili "więcej usmiechu". Na koniec uwierzyłam, że jestem smutna, bo kazdy mi tak wmawial. W kazdym razie mocno mi to pogarszało humor. Mam takie ciemne przebarwienie wokół ust,które mi nadaje ponury wygląd, moze tez troche opadające kąciki ust... Ludzie bardzo nie lubia takich osób. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_z_desperacji2 Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 11:59 Stawiałabym na jednostkę chorobową zwaną "taką mam mordę" Jeśli to jest stan spoczynkowy, ale zachowuje się normalnie, jak coś ją rozśmieszy, to się śmieje itp. To nic nie myślę, lubię albo nie lubię, tak samo jak innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 12:39 Że ma depresję albo kłopoty osobiste, którymi nie chce się dzielić z postronnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 13:00 Nic. To nie moja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
browneyedgirl39 Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 13:36 Czy piszesz o mojej mamie ? Odpowiedz Link Zgłoś
kamkaklamka Re: Osoba która zawsze jest smutna 15.03.26, 13:51 Podobno tylko autystycy "nie mają" teorii umysłu, w naszej rzeczywistości wygląda jakby większość ludzi nie miała, a to jest niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś