Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w volkswagenie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 17:55
    witajcie

potrzebuje opinni na temat pracy w VW. jak jest na rozmowach i czy sa
    normalne umowy o prace czy dla stazystow kombinuja z umowami o dzielo itp, i
    na jakie zarobki mozna liczyc? dzieki z gory za odpowiedzi :)

pozdrowionka
    Obserwuj wątek
      • Gość: student Re: praca w volkswagenie IP: *.icpnet.pl 07.01.07, 07:04
        Jeszcze by wypadalo napisac o jakie stanowisko Ci chodzi. Jesli masz na mysli jakiekolwiek stanowisko "biurowe" to ja nie wiem czy jest jakas szansa na dostanie sie tam. Jesli z kolei chodzi Ci o "fizolstwo" to oficjalnie tez o naborach nie slyszalem ale np. moj znajomy przez agencje posrednictwa pracy wkrecil sie do VW w Swarzedzu na zgrzewacza. Zero doswiadczenia, praktycznie pierwsza jego praca, wyksztalcenie srednie 1200 netto na dzien dobry. W rzeczywistosci wychodzi cos nieco ponad 1300 na reke, bo nadgodziny robia. Na rozmowie byly rozne manualne lamiglowki typu nakrecanie nakretek na czas, operawnie suwmiarka itp.
        • Gość: maniek Re: praca w volkswagenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 12:07
          dzieki,
          taka info tez sie przyda , a mi chodzi o stanowisko specjalisty, jetsem
          tegorocznym absolwentem PP.moze ktos jeszcze wie cos na ten temat?dzieki!!
          • Gość: cegła Re: praca w volkswagenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 21:51
            Mój brat pracuje w VW w Swarzędzu czy Kostrzynie (sam nie wiem) i jest
            zadowolony. Pracuje na stanowisku biurowym przy kompie i dostaje za to ok 3000
            zł netto + nadgodziny. Firma ogólnie godna polecenia, inwestuje w pracowników
            (wyjazdy szkolenia [m.in. wyjazd do Autostadt] itp.). Przez pewnien czas udało
            mu się załapać jeszcze na szkoleniowca do Panopy (logistyka do VW) a wtedy miał
            już 6000 zł zarobku. Jeśli chodzi o przyjęcia to nie jest tak łatwo się tam
            dostać, ale jak już jesteś to możesz być spokojny ;) Dziewczyna brata też tam
            pracuje, poszła na urlop macierzyński i może być pewna że stołek na nią czeka
            jak wróci :)
      • Gość: cegła Re: praca w volkswagenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 21:57
        ... i z umowami o pracę nie kombinują, przyjmują Cię, 3 miesiące (ale nie jestem
        pewny) okresu próbnego po czym normalna umowa o pracę. Z rekrutacja z tego co
        się orientuje jest tak że najpierw przyjeżdzasz na rozmowę, jesli się spodobałeś
        to dzwonią i każą Ci przyjechać znowu. Wtedy spotyka sie cała grupa osób które
        przeszły pierwszy etap. Następnie dają Wam papier, nożyczki, klej inne podobne
        przybory i każą Wam budowac z tego boisko. W tym samym czasie obserwują jak
        sobie każdy daje radę i osoby które najlepiej dogadują się z resztą i ogólnie
        najlepiej wypadają są przyjmowane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka