Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Maspex Wadowice Przedstawiciel Hanldowy

IP: *.olsztyn.mm.pl 01.02.07, 12:18
    WItam, ktos pracowal, cos wie, jakie zarobki, jakie warunki pracy, jak to
    wyglada od wewnatrz? Za wszelka informacje bede bardzo wdzieczny...

Pozdrawiam!
    Obserwuj wątek
      • Gość: edziu Re: Maspex Wadowice Przedstawiciel Hanldowy IP: *.olsztyn.mm.pl 02.02.07, 12:14
        up.
        • Gość: kubuś 666 ja pracuje jakiś czas IP: *.chello.pl 02.02.07, 12:26
          podstawa 1200 na reke z targetami max 2200 na reke ogólne cisnienie na sprzedaż
          brak kasy na sklepy konkurencja płaci za półke i daje dużo gratisów samochód to
          dwuosobowe wozidełko "sejczęto" totalny golas zalezy do jakiego miasta
          aplikujesz? możesz trafić na różnego kierownika jednego bardziej jeb..tego lub
          mniej
          • Gość: edziu Re: ja pracuje jakiś czas IP: *.olsztyn.mm.pl 02.02.07, 12:39
            pojawilo sie ogloszenie na rejon warminsko-mazurski...
            wiec tu chce aplikowac... firma wyglada na duza.. - a jak jest z szansa rozwju?

powiedz mi jesli mozesz jak wyglada sprawa penjsi? jak to jest z ta umowa
            podstawowwa i targetami? na jakies zasadzie jest to rozliczane?
            a jak z samochodem? jakis limit km. jest czy jak wyglada sprawa? masz moze maila?
            • Gość: kubuś Re: ja pracuje jakiś czas IP: *.chello.pl 02.02.07, 12:58
              jest tak ze teraz zatrudniają tzw młodszych przedstawicieli którzy bedą
              obsługiwac mniejsze sklepy wiec możliwośc awansu jest znikoma ci co już pracują
              bedą teraz starszymi przedstawicielami dalej robią to co robią czyli obsługują
              duże sklepy i hurtownie oni mogą awansowac na kierownika lub hurtowego,( bardzo
              czesto kierownik przychodzi z zewnątrz po znajomości) są jeszcze duże sieci ale
              to oddzielna grupa przedstawicieli podlegająca tylko wadowicom ogólnie szykuje
              sie duzo zmian ale czy na lepsze nie wiadomo codziennie rano i wieczorem
              wpisujesz stan licznika w weekend na max możesz zrobić 100 km
              • Gość: edziu Re: ja pracuje jakiś czas IP: *.olsztyn.mm.pl 02.02.07, 13:19
                no to troche naswietliles sprawe...
                a powiedz jak to wyglada z pensja, abym wiedzial jak na rozmowie mowic.. aby nie
                powiedziec ani za malo ani za duzo i jakich prowizji oczekwiac...?

jak to jest liczone od obrotu? trzeba przekroczyc jakis prog aby dostac premie?
                czy jakis % od obrotu systemtaycznie naliczany? i jak z podstawa.. netto ile
                miesiecznie zagwarantowane?
                • Gość: kubuś Re: ja pracuje jakiś czas IP: *.chello.pl 02.02.07, 13:30
                  1200 podstawy na reke premia składa sie z realizacji targetu target składa sie
                  z 3 grup duże sklepy małe slepy i podhurty jeśli zrobisz mniej jak 75% z
                  którejś z grup kasuje ci ona kolejną grupe tak że dostajesz kase tylko za jedną
                  żeby dostać kase za grupe musisz zrobić 100% jesli zrobisz pomidzy 75 a 100 nic
                  nie dostajesz jeśli zrobisz 150% dostajesz tak jak za 100% tak ze nie warto sie
                  starac bo dostaniesz tylko wiekszy target na następny miesiąc nie iwem jak bedą
                  mieli ci młodsi ale na kokosy nie licz, do tego jeszcze jest kasa za tzw
                  facingi czyli poprawne ułozenie standaru na pólce to skomplkowane w tłumaczeniu
                  wiec nie bede pisał wszystkiego jak zrobisz 100% to dostaniesz na maxa 2200 na
                  reke ci młodsi moze nawet mniej niewiem jak bedą liczeni jak coś to pytaj?
                  • Gość: kubuś Re: ja pracuje jakiś czas IP: *.chello.pl 02.02.07, 13:35
                    wszystko zalezy od twojego kierownika on rozdziela targety bardzo czesto
                    przedstawiciele wchodzą kierowi w dupe żeby miec mniejszy target i tak jest
                    generalnie w firmie panuje duze kolesiostwo np w regionie B1 dyrektor został
                    przyjety po znajomości wcześniej pracował jako kiero w innej firmie i z niej
                    wyleciał za mobing a mimo wszystko "znalazł" zatrudnienie jedyny plus tej
                    roboty to papier z nim jest łatwiej znaleśc coś lepszego
                  • Gość: edziu Re: ja pracuje jakiś czas IP: *.olsztyn.mm.pl 02.02.07, 13:37
                    a te 100% zrobienia to ciezka sprawa czy realna? jaki to ma byc obrot? bo
                    rozumiem ze 100% to konkretna ilosc towaru sprzedana tak? jaka tu suma wchodzi w
                    gre obrazowo jakos?wykonalne to jest czy nie? jak to u ciebie z tym jest? dlugo
                    jezdzisz? jakie pocztaki byly, a jak teraz na tym wychodzisz...?

wspominales o szkoloeniu? gdzie ono sie odbywa w wadowica ch i tam na wlasny
                    koszt trzeba jechac czy jak? ile ono trwa i co na nim jest?

a co do maspexu? to tam jest tak, ze odpowiadasz za jakas czesc ich towaru nap.
                    za makrony i kawe? lub za tymbarki soki i kubusie? czy jezdzisz z calym
                    materialem i konkrenie wszytskimi artykulami? jak to wyglada od tej strony?

a jak powiedz z godzinami pracy to wyglada... ile czasu schodzi? ile punktow
                    dziennie itp? cos takiego jak radio w sejku jest? czy sluchamy silnika jezdzac?
                    cb radio mozna liczyc?
                    • Gość: kubuś Re: ja pracuje jakiś czas IP: *.chello.pl 02.02.07, 13:56
                      100% to kwota którą ustala kiero za która musisz sprzedać towar jeżdze ok 1,5
                      roku początki były cięzkie troche sie zmieniło jak ludzie na sklepach mnie
                      lepiej poznali nowemu zawsze jest pod górkę tak po 3 -4 miesiącach wychodzis na
                      około 1800 zł
                      na szkolenie jedziesz na własny koszt trw około 3 dni spanie ci zapewniają
                      wyżywienie musisz sam organizowac
                      jest podział na dwie struktury such makarony kawy itd i mokra kubus tymbark
                      caprio sprzedajesz to albo to
                      sejk golas sam sobie organizujesz radio i inne gadżety, dziennie min 18 punktów
                      do zrobienia, jak zroobisz te 18 możesz jechac do domu, o 8 godz dniu pracy
                      zapomnij do tego dochodzą spotkania z kierownikiem oraz w innych dniach z
                      przedstawicielami dystrybutorów takie pogadanki, wszystko zalezy od kiera czy
                      ma rodzine lub czy woli siedzieć na zebraniach do tego czesto trzeba robic
                      różnego rodzaju zestawinie w exelu i wysyłać na e mail
      • Gość: kolo Re: Maspex Wadowice Przedstawiciel Hanldowy IP: *.play-internet.pl 28.10.13, 10:48
        daruj sobie fatalna firma , zarobki bardzo niskie kadra to kolesie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka