Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Najlepszy pracodawca świata, czyli jak się prac...

• Gość: abc Paweł-> w ten sposób osiągasz efekt odwrtny do... IP: 217.153.61.* 07.02.07, 11:53
        Paweł -> w ten sposób osiągasz efekt odwrtny do zamierzanego.
        To tak jak z banerami, jak jest ich za dużo, nikt ich nie dostrzega.
        Asymilacja.
      • gs-arts.net I tak chcialoby sie wszedzie...chore ambicje by 07.02.07, 12:09
        uzdeowiono..
      • wnukstalina Najlepszy pracodawca świata, czyli jak się prac.. 07.02.07, 12:18
        [url=forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.html?
        f=23&w=56874821&p5=3899838&p6=DOCUMENT&rep=1&powrot]link[/url]
        • wnukstalina Re: Najlepszy pracodawca świata, czyli jak się pr 07.02.07, 12:19
          [forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.htmlf=23&w=56874821&p5=3899838&p6
          =DOCUMENT&rep=1&powrot]link
          • wnukstalina Re: Najlepszy pracodawca świata, czyli jak się pr 07.02.07, 12:20
            [url=forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.html]link
            • wnukstalina Re: Najlepszy pracodawca świata, czyli jak się pr 07.02.07, 12:20
              [forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.html]link
      • ledzik371 A ja już mam dosyć pracy w korporacji... 07.02.07, 12:24
        i wogóle pracy na etacie. Obecna praca to moja druga amerykańska korporacja (w
        sumie prawie 12 lat takiej pracy) i nie chcę już darmowych basenów, samochodów,
        szkoleń za granicą i różnych takich w zamian za TEN stres. Na dłuższą metę nie
        da się tak żyć. Nie mam czasu ani dla siebie ani dla bliskich a jak już to
        jestem tak zmęczona, że nie chce mi się nawet gadać tylko spać. Planuję założyć
        własny biznes i chrzanić to wszystko...
        • rtd5rtd Zmien pracodawce na Motorole Krakow. 07.02.07, 14:06
          Tam zmienisz zdanie o Korporacjach.
          Chcesz e-mail do ich dzialu HR zeby zlozyc cv?
          • Gość: chesire Re: Zmien pracodawce na Motorole Krakow. IP: 212.160.156.* 07.02.07, 15:45
            a ten w kółko o tym samym... jakieś traumatyczne przeżycie, czy celowy czarny pijar?
            • rtd5rtd Jakos dzis mnie to bawi. 07.02.07, 16:09
              Jesli chodzi o traumatyczne przezycie to praca w Mot Krk to faktycznie jedne wielka trauma. Ale czy czarny PR to nie koniecznie. Poprostu beke tocze z mot krk.
              Zreszta polecam sie zaturnic na jakis czas, ciekawe przeczycie (co prawda traumatyczne), ale wesole.
              Umiesz obsugiwac radio z jednym klawiszem? - pewnie tak! wiec na bank cie przyjma. Ale kariery nie zrobisz bo nie jestes glupi, tam kto glupszy tym wyzej go promuja.

pozdr,
              • ledzik371 Re: Jakos dzis mnie to bawi. 07.02.07, 17:03
                Ja już pracowałam też w "niekorporacjach" bo naiwnie myślałam sobie że może
                mniejszy stres i jakoś łatwiej ale szybko okazało się, że mam tak wyprany mózg,
                że nie umiem już pracować w innej firmie niż korporacja. I teraz mam problem bo
                nie umiem nic innego a mam dosyć, więc może zostanę kosmetyczką:-))))) Dobrze
                by mi zrobił dłuuuuuugi urlop ale na to nie ma szans...
      • Gość: Krzysiek Najlepszy pracodawca świata, czyli jak się prac.. IP: 193.108.206.* 07.02.07, 12:27
        To taki PRL z czasów Gierka ...
      • Gość: maruda Najlepszy pracodawca świata, czyli jak się prac.. IP: 194.146.120.* 07.02.07, 12:44
        31% kobiet to mało?... to baaaardzo dużo... eh, pies w pracy, twórczo i bez
        stresu, żyć nie umierać...
        • total_immersion Re: Najlepszy pracodawca świata, czyli jak się pr 07.02.07, 13:14
          A ja do pracy to biore sobie kanapki.
          Sam je robie , rano.
          Jedna z zoltym serem i salami , druga z zoltym serem i z szynka .
          Do tego pomidorek i butelka wody .
          A na basen mam niedaleko , 10 minut drogi .
          Godzina plywania - 10 zl .
          To jest basen ekonomika , fajowe studentki tam plywaja zabka .
          Gdzie tam googlowkom do naszych babek .

• Gość: publicysta a co te nasze babki? IP: *.telprojekt.pl 22.02.07, 18:39
            wszystkie babki na sedesie wygladaja tak samo ...
      • Gość: LMFAO Kiepawe produkty google IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 12:46
        Proponuje Wam mały test:

zainstalujcie sobie na stronie system google analytics i równocześnie obok niego
        jakiś inny system statystyk (także oparty o cookie) a potem porównajcie wyniki
        po miesiącu pracy tych systemów.

Co się okaże ? Że google-analytics gubi dane - nie zlicza kilku procent
        odwiedzin... żenada.
        • chaves nie znasz sie - to po co sie odzywasz ? 07.02.07, 12:50
          widac ze znasz sie na rzeczy czlowieczku, po prostu google nie zlicza wizyt
          robotow i innego rodzaju automatow ktore codziennie zzeraja Ci transfer na Twoim
          serwerku, pomysl troche, poczytaj zanim cos napiszesz, lub nic nie pisz i wierz
          statom z stat.pl hahahaha
          • Gość: LMFAO xD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 12:58
            No cóż.... wydaje mi się, że jesteś jednym z ludzi którzy przeszli pranie mózgu
            pod tytułem "God Bless America" i chodźby amerykanie zapakowali gó*ienko w
            sreberko i powiedzieli Ci że to najlepsza czekolada to byś ze smakiem zjadł...

Nie chodzi o wizyty robotów, tylko normalne wizyty "ludzi" - ciekawe, że w
            jednym systemie jest zaliczona wizyty człowieka który zrobił zakup w sklepie (i
            fizycznie była później wysłana paczka do niego) a wg. google-analytics takiej
            wizyty nie ma - do porównania możesz sobie zainstalować jakiś system amerykański
            a nie stat.pl

No, napisz teraz coś fajnego, najlepiej czołobitnego w stosunku do google :)
            • rtd5rtd Google to syf. Motorola Krakow to wypas :) 07.02.07, 13:38
              heheheh
              • Gość: LMFAO To fajnie :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 13:47
                Kolega jest w stanie upojenia pracoholicznego ? ;=) Nie no gratuluje, grunt to
                mieć pracę z której jest się zadowolonym, mimo wszystko: "Take It Easy".
      • Gość: miszon Najlepszy pracodawca świata, czyli jak się prac.. IP: *.chello.pl 07.02.07, 13:16
        Hm... czy to nie aby jakaś reklama pracy w google?? Te wszystkie filmiki i zachwyty...
      • Gość: edyta Najlepszy pracodawca świata, czyli jak się prac.. IP: *.nat.student.pw.edu.pl 07.02.07, 13:24
        chce tam pracowac :D:D:D
        • Gość: zaorac was wspolczuje wam polactwo IP: *.hsd1.or.comcast.net 07.02.07, 13:39
          odkrywacie ameryke polactwo, to bardzo dobrze, porownanie z krajem troli w
          ktorym kazdy obywatel jest niewydolny umyslowo jest czysta tragedia, jak to
          mozliwe ze 40 milionow kmiotow nadaje sie tylko na przemial, za to kedys
          mieliscie krolow i chlopow panszczyznianych, rzucaliscie tez butelki na czolgi,
          a ci amerykanie? uczciwa firma, dobrze placi, i to ma byc kapitalizm?
          • rtd5rtd mowi sie poluchy a nie polactwo. 07.02.07, 13:56
            poluchy jest bardziej obrazliwe. Osiagasz lepszy efekt.
            • Gość: marek mozna tez mowic "polusy" IP: 69.71.177.* 08.02.07, 08:31
            • Gość: insider Praca nieizynierow w Moto KRK -niewolnictwo-zakupy IP: 57.66.197.* 13.02.07, 00:17
              Hej witam,
              Mam kilku znajomych w Motoroli KRK i jestem zdziwony ,ze firma placi im tylko 3000 brutto po parokroktym przedluzaniu umowy
              tymczasowej (niemile zagranie , posrednictwa Addecoo lub Manpower)
              Jak to jest ze programista zarabia 2x krocie a zakupowec tylko 3tys i to brutto ,plus a owszem zapomnialem szkolenie
              jezkowe,wow! no i doswdzczenie w systemie co go tylko Motorola uzywa.

Czy moze ktos z was wie ile zarabbiaja tam w finansach??

• Gość: zytka DAJCIE ICH NAM! IP: *.kghm.pl 07.02.07, 13:52
        my już im tu sfiskalizujemy te wszystkie batoniki, saltki, pingpongi i inne
        gratisy.
        Toz to nieodpłatne swiadczenia stanowiace dochód ze stosunku pracy wg ust. o
        podatku dochodowym. Jak im to wszystko podlicze to tym wyksztalciucho-
        inzynerkom pensji na sam PIT nie starczy.

• rtd5rtd Dokladnie w usa maja slaby Urzad Skarbowy. 07.02.07, 14:01
          Nasi specjalisci to urzednicy najwyzszej swiatowej klasy. Gdyby sie urodzili w USA by zrobili kariere na sklale chyba Galaktyczna.
          Trzeba do buszowi powiedziec bo nie kuma jak wiele traci. A potencjal poslich urzednikow skarbowych jest marnowany w PRL'u.
      • Gość: habern __--__--__--__ IP: *.net-partner.pl 07.02.07, 13:53
        odnowa.gazeta.pl/galeria_prac/go:galeria:zobacz:9403/
        No w sumie zarabiają tyle kasy, że stac ich na takie traktowanie pracowników.
      • Gość: tępak Najlepszy pracodawca świata, czyli jak się prac.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 13:59
        Mam w dupie Google
        • Gość: marek fuj! IP: 69.71.177.* 08.02.07, 08:34
          W takim razie ja przerzucam sie z gugla na "ask dziws".
      • borowik1 Re: Najlepszy pracodawca świata, czyli jak się pr 07.02.07, 14:28
        e tam, w Polsce to w co drugiej firmie prywatnej takie warunki...
      • Gość: Pilot Pirx Informatyków jak psów, albo nawet mrówków IP: *.icm.edu.pl 07.02.07, 14:35
        Szok numer 1:
        Spójrzcie na wyniki tej sondy, wychodzi na to, że co drugi typek na ulicy to informatyk!
        Szok numer 2:
        Kobiety stanowią jedynie 31 proc. zatrudnionych - aż 31?! Co tak dużo?
      • Gość: German Ja wolę pracę w Gazpromie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 15:36
        W Google słabiej płacą, a jakby tak móc pracować w Gazpromie to i znajomości i
        wycieczki zagraniczne, delegacje, a nie siedzenie przed komputerem i co jakiś
        czas obijanie się w basenie itp. Jak się niexle zarobi, to można mieć to
        wszystko zu Hause.

Gazeta Wyborcza nieźle pie.. od jakiegoś czasu. Zbliżamy się do poziomu "Faktu".
        • rtd5rtd Fakt jest zajebisty. od nich sie odczep. 07.02.07, 15:38
          Super expres to syf.
      • Gość: - Przyjdzie kryzys i wyrówna (każda bańka pęknie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.07, 15:40
        • Gość: marek Przeciez google jest dochodowe. IP: 212.36.49.* 07.02.07, 15:45
          Ta fimra nie zyje z emisji swoich akcji na gieldzie. Wiec nie rozumie dla czego banka?
          • Gość: tyu Re: IP: 195.20.110.* 22.02.07, 13:43
            a ja bylam u nich w Dublinskiej centrali na rozmowie ale nie rpzeszlam.
            wygladalo sympatycznie, w toalecie darmowe automaty z przedmiotami potrzebnymi
            kobietom, darmowe napoje i slodycze. ludzie usmiechnieci i wyluzowani. szkoda
            tylko ze nie przeszlam :(
            • sysrqnet Re: 22.02.07, 23:21
              masterplanthemovie dot com
              i wszystko jasne... :]
      • Gość: 2222 nie tylko w googlach IP: 81.19.200.* 22.02.07, 12:21
        pracuej w sporej medialnej firmie w Niemczech i mamy podobnie. Luz, czas na
        wlasne projekty..storj dowolny..no moze w pizamie to by byla przesada, ale
        ogolnie wszycy chodza jak chca.. jest ok.
      • Gość: Ina Najlepszy pracodawca świata, czyli jak się prac.. IP: *.stat.gov.pl 26.02.07, 08:26
        Ech, prześlę ten tekst swojej dyrekcji i kierownikowi. Niech wiedzą, jak należy
        traktować informatyków...
      • Gość: młody biznesmen Jakie "za darmo"!? Nie ma nic za darmo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 13:15
        Podniecacie się, ze pracownicy tej korporacji mają szereg udogodnień i
        bonusów "za darmo". To naiwność tak sądzić, ponieważ amerykańska korporacja to
        nie jest "socjalistyczny raj", tylko potężna maszyna do zarabiania miliardów
        dolarów. Pracownicy są trybikami w tej maszynie i trzeba te trybiki dobrze
        oliwić, żeby wydajnie i bezawaryjnie pracowały pod olbrzymim obciążeniem. Tylko
        tyle! Nikt w zarządzie google (ani żadnej innej korporacji) nie jest świętym
        Mikołajem i nie robi nic, co mu się nie opłaca. A ci pracownicy i tak
        zarobiliby więcej, gdyby prowadzili własny biznes. Niestety, nie każdy sie do
        tego nadaje.
        • billy.the.kid Re: Jakie "za darmo"!? Nie ma nic za darmo! 15.06.07, 17:50
          otworza oddział w polsce i bedą płącic 1200 zeta.
      • Gość: wychowawca Re: Najlepszy pracodawca świata, czyli jak się pr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.07, 11:30
        OHP - to jest pracodawca ! Wiele nie zarabiam, ale za to se poużywam z młodymi wychowankami :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka