Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pytanie o zarobki w IT

27.02.07, 13:07
    Chcialem zapytac o zarobki w branzy IT.Jestem poszukujacym pracy w tym sektorze i w zasadzie na każdej rozmowie pytają mnie ile chciałbym zarabiać.Pytanie jest dla mnie o tyle trudne ponienaż nie mam dużego doświadczenia (szukam swojej pierwszej pracy)Przegladając pensje informatyków wahają się średnio od 2,7 i w górę(w zależności od stanowiska) ale to są dane dla doświadczonych pracowników.Jaką kwotę zgłosić żeby nie zraźić pracodawcy wygórowaną stawką a jednocześnie nie powiedzieć zbyt małą(często słyszałem od znajomych którzy mówili mniejsze kwoty a procodawca twierdził,że powinni się cenić bo są inżynierami!)
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • sirtalent Re: pytanie o zarobki w IT 27.02.07, 15:51
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=798
      • mikaneu Ważne! 28.02.07, 00:09
        czy kończyłeś lub kończysz studia na wydziale informatyki, telekomunikacji lub
        pokrewne?
      • mcozio mam takie odczucia co do płac 06.03.07, 13:34
        ze są firmy ktore płaca za mało bo w ich wyobrażeniu tyle sie zarabia i kazdy w
        tej firmie zarabia mniej niz inni w innych firmach bo jest to tzw ogolna
        oszczednosc - i tak sie zawsze ktos zgłosi do pracy, mniej zdolny ale to sie
        poduczy a takiego to mozna i mniej zapłacic. Ja ogolnie nie narzekam, 3,6
        brutto plus dodatki, ale czkeam na lepsze warunki z czasem,..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka