Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w FLUOR Gliwice

06.03.07, 11:23
    Witam

interesują mnie wszelkie informacje na temat pracy w FLUOR w
    Gliwicach. Chodzi mi o wymagania stawiane kandydatom, zarobki, atmosferę w
    pracy i inne informacje na temat tej firmy.
    Obserwuj wątek
      • roy_x Re: praca w FLUOR Gliwice 07.03.07, 09:18
        A nie lepiej tam zadzwonić ???
        Albi skontaktować się agencją, która robi dla nich rekrutację ???
      • survey06 Re: praca w FLUOR Gliwice 29.03.07, 16:58
        Rekrutacje dla wszystkich projektow Flour'a (dawniej Flour Daniel) w swiecie i
        w Polsce tj. dla ich oddzialu w Gliwicach (Prosynchem) oraz dla inwestycji w
        Rafinerii Gdanskiej prowadza WYLACZNIE dwa oddzialy profesjonalnej agencji
        rekrutujacej trsstaffing. Wejdz na ich strone a wszystkiego sie dokladnie
        dowiesz. Rekrutacja na Polske podlega pod oddzial holenderski. Najlepiej jest
        wyslac do nich dobra i dopracowana CV po angielsku. (na kiepskie wogole nie
        zwracaja uwagi) Jezeli Twoja branza im "podchodzi" to sie z Toba skontaktuja i
        umowia na telefoniczne interview. Jezeli pierwsze wypadnie dobrze, to mozesz
        oczekiwac w odstepie maksymalnie tygodnia nastepnego telefonu juz bezposrednio
        od ewentualnego przyszlego szefa. Podkreslam EWENTUALNEGO, bo ten szef ma
        obowiazek sprawdzic przydatnosc przynajmniej 3-5 kandydatow. I jezeli po tej
        drugiej rozmowie dostaniesz e-maila od trsstaffing, to juz przed jego otwarciem
        mozesz skakac ze szczescia do gory. Powodzenia.

Arzew; Algieria 29-03-2007
        • forumowcz Re: praca w FLUOR Gliwice 13.04.07, 15:42
          Witam
          Tak jakos wlasnie jest...ale nawiaze do watku pierwotnego.
          Mnie rekrutowala firma TEMPO z Gliwic - w Sumie sympatyczna osobka.
          Ogolnie wyglada to "normalnie":
          przyjechala nawet do mojego miasta ( jakies 200km od gliwic) i pewnie
          podpasowalem...bo bylem zaproszony na nastepna rozmowe juz do firmy...tam sobie
          po klekotalem po ang. z dwiema osobkami.. i jak do tej pory wszystko git.
          Oczywiscie zaczely sie targi o wynagrodzenie - zauwazmy ze nie jestem z Gliwic
          nie mam mieszkania a i miasta nie znam... wiec moje wymagania byly wysokie
          jesli chodzi o strefe socjalna...i tu pojawil si epierwszy problem...
          bo o ile na ich USA stronie wyczytacie ze czasem "daja na wstepie np 50tys
          dolarow na zagospodarowanie sie -w powiazaniu z 10letnim kontraktem ( znaczy z
          enei odejdzeisz)" to tu juz wielka lipa...znaczy rowne "nic"
          Mialbym sobie dojezdzac codziennie w sumie 400km swoim autem lub wynajac cos
          sobie na miejscu...oczywiscie za swoje... a umowa miala byc na 3000b. plus
          dodatki po 1 roku pracy np z aangielski ( to jest fajne -bo taki jaki mas
          zpoziom ang.dostajesz dodatek).
          Niestety po odliczeniu "transportu i rodzinnych wydatkow na rachunki mialbym
          bilans grubo ujemny wiec oferta nie byla "dla mnie" - szkod bo generalnie na
          miejscu gliwiczan te robote bym bral..widac ze firma ma power..i ze moze byc
          fajnie ale nie dla rodziny..bo o ile dobrze pamietam mowa byla o czestych
          nadgodzinach...jako norma.
          pozdrawiam
          jak cos to slze (chyaba jeszcze materialami) : testosteron@go2.pl
          • madzia_x Re: praca w FLUOR Gliwice 23.04.07, 20:21
            Witam

A jakie najczęściej pytania zadają na takiej rozmowie kwalifikacyjnej?
            I czy jest to zwykła rozmowa, czy robią jakieś dodatkowe testy?

• jaculasty Re: praca w FLUOR Gliwice 02.05.07, 23:07
              Witam,
              Właśnie jestem po procesie rekrutacyjnym do FLUOR-a...
              Ogólnie firma TEMPO (rekrutacyjna) to taka lipa, ale cóż oni z tego żyją i
              niekiedy mamy odmienne oczekiwania...
              FLUOR to super firma i chcialbym w niej pracować ale może po innym procesie
              rekrutacyjnym, uważam, że warto!!!
              • gonzor Re: praca w FLUOR Gliwice 25.05.07, 23:19
                No bez przesady z tą super firmą, chyba, że od czasu jak tam pracowałem wiele
                się zmieniło. Wielu sobie chwali, ale biuro projektów nie jest dla wszystkich.
                Zarzuciłem prace projektowe na rzecz większego kontaktu z ludźmi ale to już inna
                historia.
                Konkretna firma, mam miłe wspomnienia, dostałem się po jednej rozmowie
                kwalifikacyjnej z kierownikiem, wtedy współpraca Prosynchemu z Fluorem już
                trwała od roku, czy dwóch. Nie przepadam za amerykanizacją i korporacjami,
                pracuję w mniejszej firmie, mam teraz 5 inżynierów pod sobą, w sumie jest nas 9
                osób, wiele innych przyjemności i dodatków, których tam bym nie miał.
                Istniała możliwość popracować za granicą w innych biurach ale to zawsze jedni i
                ci sami jeździli. Praca dla pasjonatów ślęczenia przy ekranie komputera dzień w
                dzień. Miałem kierownika naprawdę na poziomie. Potem jeszcze po roku, po 3
                latach zapraszali mnie na rozmowy, nie byli nawet w stanie dać mi tyle ile
                miałem na miejscu, do Gliwic mam 40km.

Znam tam kilka ludzi, z niektórymi mam jeszcze po 5 latach kontakt.
                Zarobki nie powalały, a nie sądzę, by teraz były kokosy.
                Powodzenia na rozmowach!!!
      • joalicja Re: praca w FLUOR Gliwice 27.05.07, 14:27
        już rozumiem,czemu Fluor ma kłopoty z dobranim kadry.Jeśli oferują takie
        warunki, o jakich piszecie w sytuacji takiego zapotrzebowania na ludzi z
        wykształceniem technicznym....Ech,powoli idzie w firmach przestawianie się na
        nowa sytuację na rynku pracy,powoli...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka