rr27 05.09.06, 11:38 Mam pytanie co myślicie o GANCIE. Wydaje mi się, że są przesłanki, aby kurs w niedługim czasie poszedł w górę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zawodowiec4 Re: GANT 05.09.06, 11:48 A jakie to przesłanki ? Pogoda ? Fusy ? A może splunąłeś dwa razy w lewo i trafiłeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
makler2006 Re: GANT 05.09.06, 19:27 Właśnie obejrzałem wykres Ganta i rzeczywiście wydaje się on bardzo interesujący. Obroty są- czyli coś się dzieje (może znów pani ela skupuje). Z punktu analizy technicznej też wygląda to ciekawie i wg mnie w najbliższym czasie duże wzrosty- może będzie powtórka sprzed roku kiedy poszybował z 2zł na 40zł w ciągu 3 miesięcy. Ciekawie mi to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
muttleys Re: GANT 11.09.06, 13:23 właśnie odpalił. Czyżby w związku z Nadzwyczajnym i planowaną subskrypcją prywatną? Odpowiedz Link Zgłoś
rr27 Re: GANT 13.09.06, 16:28 Jak myślicie do ilu dojedzie? Co będzie po Walnym? Odpowiedz Link Zgłoś
rr27 Re: GANT 26.09.06, 14:44 Witam cos ucichło z Gantem. Korekta i stagnacja po dużym wzroście. W poniedziałek Gant przechodzi do Budownictwa. Jak myślicie będzie to miało jakiś wpływ na kurs, wszak dużo ta spółka ostatnio zainwestowała w tym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
makler2006 Re: GANT 26.09.06, 18:00 Myślę, że przed Gantem jeszcze duże wzrosty. Zarząd kupuje, technicznie wygląda to też bardzo ładnie. Przebicie trendu spadkowego na dużych obrotach, a teraz kiszenie na małym wolumenie. Moim zdaniem to odpoczynek przed kolejną falą, która być może sięgnie nawet 20zł. Będzie dobrze. Dzisiaj kupiłem troche na dogrywce po 12,75. Odpowiedz Link Zgłoś
makler2006 Re: GANT 27.09.06, 16:01 No i co odwrócenie trendu, czy strząchnięcie przed dalszymi wzrostami?? Odpowiedz Link Zgłoś
rr27 Re: GANT 27.09.06, 19:34 Mam nadzieję. że to tylko panika! Trzeba opanowac emocje i czekać! Musi się odbić, więc trzeba dokupować. Będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
rr27 No to z takim info jutro w górę! 03.10.06, 21:49 Zawarcie znaczącej umowy. Rynek oficjalnych notowań giełdowych - podstawa prawna Inny rynek regulowany - podstawa prawna § 5 ust. 1 pkt 3 Rozp.MF Treść raportu: Na podstawie § 5 ust. 1 pkt 3 Rozporządzenia Ministra Finansów w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów papierów wartościowych GANT S.A. informuje, iż w dniu 2 października 2006 r. podpisał porozumienie inwestycyjne z udziałowcami MOSTOSTAL-EXPORT-DOM Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (MED), posiadającymi 100% udziałów w wyżej wymienionej spółce. Na mocy zawartego porozumienia ustalono, iż Zarząd GANT S.A. zwoła Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy emitenta i umieści w porządku obrad punkt dotyczący podjęcia uchwały w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego o kwotę nie mniejszą niż 1.500.000 zł w drodze emisji akcji zwykłych na okaziciela w liczbie nie mniejszej niż 1.500.000 z wyłączeniem prawa poboru. Akcje objęte zostaną w zamian za wkład niepieniężny w postaci 4.456 udziałów w MED o wartości nominalnej 500 zł każdy obliczona według poniższego parytetu: (a)1.500.000 akcji GANT – jako równowartość majątku MED ustalonego w oparciu o sprawozdanie finansowe MED sporządzone na dzień 31 lipca 2006 r. z wyłączeniem środków pieniężnych w kasie i na rachunkach bankowych MED oraz przysługujących MED praw poboru akcji spółki BUDOPOL S.A. z siedzibą we Wrocławiu; (b)1 akcja GANT za każde 15 zł sumy środków pieniężnych w kasie, na rachunkach bankowych MED i krótkoterminowych należności (w rozumieniu ustawy o rachunkowości) MED; (c)1 akcja GANT za każde 15 zł ustalonej wartości akcji BUDOPOL S.A. objętych przez MED w wykonaniu prawa poboru na podstawie uchwały Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy BUDOPOL S.A. o podwyższeniu kapitału zakładowego z dnia 9 sierpnia 2006 r. W wyniku realizacji opisanego wyżej pkt. a, GANT S.A. obejmie pośrednio 8.000.000 akcji w BUDOPOL S.A. i uzyska w tej spółce pozycję dominującą. Z kolei w wyniku wykonania pkt. b i c GANT S.A. wyemituje kolejne akcje. Docelowy udział GANT S.A. w kapitale BUDOPOL S.A. nie jest jeszcze znany i stanowi tajemnicę handlową. Do chwili przeniesienia na GANT S.A. udziałów w MED, za wszelkie sprawy MED odpowiada jego dotychczasowy zarząd. Wyniki finansowe MED zostaną ujęte w bilansie skonsolidowanym GANT S.A. za IV kwartał 2006 roku lub I kwartał 2007 roku w zależności od tego, kiedy nastąpi faktyczne przejęcie MED. Wg. danych bilansowych spółka Mostostal Eksport Dom Sp z o.o. posiada na dzień 31 lipca 2006 r. kapitały własne w wysokości 9.789.579,28 zł w tym kapitał podstawowy w wysokości 2.228.000,0 zł, zysk netto roku bieżącego w wysokości 7.611.181,18 zł oraz stratę z lat ubiegłych w wysokości 49.602,9 zł. Kryterium uznania umowy za znaczącą wynika z wartości przedmiotu umowy przekraczającej 10 % kapitałów własnych emitenta. Odpowiedz Link Zgłoś
makler06 Re: No to z takim info jutro w górę! 04.10.06, 08:14 wstawać!!!!!!!!!!!! dziś zaczynamy zabawe z Gantem, bedzie sie dzis dzialo, oj bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
makler2006 Re: No to z takim info jutro w górę! 04.10.06, 15:26 Ha dobrze, że nie sprzedałem ze stratą, a już byłem tego bardzo bliski. Jak myślicie dojedziemy do 20 zeta?? Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: No to z takim info jutro w górę! 04.10.06, 15:35 Nieruchomości mają bajeczne perspektywy. Tak zawodowa firma jak Gant nie może być warta mniej niz stówę. Ja nie mam tych akcji ale na bank sa wiele warte. Odpowiedz Link Zgłoś
rr27 Re: No to z takim info jutro w górę! 13.10.06, 12:21 Były chwile niepewności, ale tendencja wzrostowa jest na szczęście wytyczona! Odpowiedz Link Zgłoś