05.09.06, 11:38
Mam pytanie co myślicie o GANCIE. Wydaje mi się, że są przesłanki, aby kurs w
niedługim czasie poszedł w górę!
Obserwuj wątek
    • zawodowiec4 Re: GANT 05.09.06, 11:48
      A jakie to przesłanki ? Pogoda ? Fusy ? A może splunąłeś dwa razy w lewo i
      trafiłeś ?
    • makler2006 Re: GANT 05.09.06, 19:27
      Właśnie obejrzałem wykres Ganta i rzeczywiście wydaje się on bardzo
      interesujący. Obroty są- czyli coś się dzieje (może znów pani ela skupuje). Z
      punktu analizy technicznej też wygląda to ciekawie i wg mnie w najbliższym
      czasie duże wzrosty- może będzie powtórka sprzed roku kiedy poszybował z 2zł na
      40zł w ciągu 3 miesięcy. Ciekawie mi to wygląda.
      • muttleys Re: GANT 11.09.06, 13:23
        właśnie odpalił. Czyżby w związku z Nadzwyczajnym i planowaną subskrypcją
        prywatną?
        • rr27 Re: GANT 13.09.06, 16:28
          Jak myślicie do ilu dojedzie? Co będzie po Walnym?
          • rr27 Re: GANT 26.09.06, 14:44
            Witam cos ucichło z Gantem. Korekta i stagnacja po dużym wzroście. W
            poniedziałek Gant przechodzi do Budownictwa. Jak myślicie będzie to miało jakiś
            wpływ na kurs, wszak dużo ta spółka ostatnio zainwestowała w tym kierunku.
            • makler2006 Re: GANT 26.09.06, 18:00
              Myślę, że przed Gantem jeszcze duże wzrosty. Zarząd kupuje, technicznie wygląda
              to też bardzo ładnie. Przebicie trendu spadkowego na dużych obrotach, a teraz
              kiszenie na małym wolumenie. Moim zdaniem to odpoczynek przed kolejną falą,
              która być może sięgnie nawet 20zł. Będzie dobrze. Dzisiaj kupiłem troche na
              dogrywce po 12,75.
    • makler2006 Re: GANT 27.09.06, 16:01
      No i co odwrócenie trendu, czy strząchnięcie przed dalszymi wzrostami??
      • rr27 Re: GANT 27.09.06, 19:34
        Mam nadzieję. że to tylko panika! Trzeba opanowac emocje i czekać! Musi się
        odbić, więc trzeba dokupować. Będzie OK.
    • rr27 No to z takim info jutro w górę! 03.10.06, 21:49
      Zawarcie znaczącej umowy. Rynek oficjalnych notowań giełdowych - podstawa
      prawna Inny rynek regulowany - podstawa prawna § 5 ust. 1 pkt 3 Rozp.MF Treść
      raportu: Na podstawie § 5 ust. 1 pkt 3 Rozporządzenia Ministra Finansów w
      sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitentów
      papierów wartościowych GANT S.A. informuje, iż w dniu 2 października 2006 r.
      podpisał porozumienie inwestycyjne z udziałowcami MOSTOSTAL-EXPORT-DOM Sp. z
      o.o. z siedzibą w Warszawie (MED), posiadającymi 100% udziałów w wyżej
      wymienionej spółce. Na mocy zawartego porozumienia ustalono, iż Zarząd GANT
      S.A. zwoła Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy emitenta i umieści w
      porządku obrad punkt dotyczący podjęcia uchwały w sprawie podwyższenia kapitału
      zakładowego o kwotę nie mniejszą niż 1.500.000 zł w drodze emisji akcji
      zwykłych na okaziciela w liczbie nie mniejszej niż 1.500.000 z wyłączeniem
      prawa poboru. Akcje objęte zostaną w zamian za wkład niepieniężny w postaci
      4.456 udziałów w MED o wartości nominalnej 500 zł każdy obliczona według
      poniższego parytetu: (a)1.500.000 akcji GANT – jako równowartość majątku MED
      ustalonego w oparciu o sprawozdanie finansowe MED sporządzone na dzień 31 lipca
      2006 r. z wyłączeniem środków pieniężnych w kasie i na rachunkach bankowych MED
      oraz przysługujących MED praw poboru akcji spółki BUDOPOL S.A. z siedzibą we
      Wrocławiu; (b)1 akcja GANT za każde 15 zł sumy środków pieniężnych w kasie, na
      rachunkach bankowych MED i krótkoterminowych należności (w rozumieniu ustawy o
      rachunkowości) MED; (c)1 akcja GANT za każde 15 zł ustalonej wartości akcji
      BUDOPOL S.A. objętych przez MED w wykonaniu prawa poboru na podstawie uchwały
      Walnego Zgromadzenia Akcjonariuszy BUDOPOL S.A. o podwyższeniu kapitału
      zakładowego z dnia 9 sierpnia 2006 r. W wyniku realizacji opisanego wyżej pkt.
      a, GANT S.A. obejmie pośrednio 8.000.000 akcji w BUDOPOL S.A. i uzyska w tej
      spółce pozycję dominującą. Z kolei w wyniku wykonania pkt. b i c GANT S.A.
      wyemituje kolejne akcje. Docelowy udział GANT S.A. w kapitale BUDOPOL S.A. nie
      jest jeszcze znany i stanowi tajemnicę handlową. Do chwili przeniesienia na
      GANT S.A. udziałów w MED, za wszelkie sprawy MED odpowiada jego dotychczasowy
      zarząd. Wyniki finansowe MED zostaną ujęte w bilansie skonsolidowanym GANT S.A.
      za IV kwartał 2006 roku lub I kwartał 2007 roku w zależności od tego, kiedy
      nastąpi faktyczne przejęcie MED. Wg. danych bilansowych spółka Mostostal
      Eksport Dom Sp z o.o. posiada na dzień 31 lipca 2006 r. kapitały własne w
      wysokości 9.789.579,28 zł w tym kapitał podstawowy w wysokości 2.228.000,0 zł,
      zysk netto roku bieżącego w wysokości 7.611.181,18 zł oraz stratę z lat
      ubiegłych w wysokości 49.602,9 zł. Kryterium uznania umowy za znaczącą wynika z
      wartości przedmiotu umowy przekraczającej 10 % kapitałów własnych emitenta.
      • makler06 Re: No to z takim info jutro w górę! 04.10.06, 08:14
        wstawać!!!!!!!!!!!! dziś zaczynamy zabawe z Gantem, bedzie sie dzis dzialo, oj
        bedzie.
        • makler2006 Re: No to z takim info jutro w górę! 04.10.06, 15:26
          Ha dobrze, że nie sprzedałem ze stratą, a już byłem tego bardzo bliski. Jak
          myślicie dojedziemy do 20 zeta??
          • zawodowiec4 Re: No to z takim info jutro w górę! 04.10.06, 15:35
            Nieruchomości mają bajeczne perspektywy. Tak zawodowa firma jak Gant nie może
            być warta mniej niz stówę. Ja nie mam tych akcji ale na bank sa wiele warte.
            • rr27 Re: No to z takim info jutro w górę! 13.10.06, 12:21
              Były chwile niepewności, ale tendencja wzrostowa jest na szczęście wytyczona!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka