Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Stażysta nie parzy już kawy

IP: *.forweb.pl 29.03.07, 08:25
    Nie ma jeszcze opinii.
    Obserwuj wątek
      • Gość: max [...] IP: *.telmax.com.pl 29.03.07, 08:29
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: ... Re: Stażysta nie parzy już kawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 08:31
          Jaaasne... staż z Powiatowego Urzędu Pracy - 470zł na rękę, a niczego się nie
          nauczysz, bo biurwy Cię wykorzystują do bzdurnych prac jak właśnie kserowanie,
          porządkowanie archiwum, parzenie kawy...
          • Gość: | Re: Stażysta nie parzy już kawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 01:59
            > Jeden z praktykantów, który w ubiegłym roku dostał się do Philip Morris Polska,
            > pracował nad usprawnieniem procesu optymalizacji odpadów.

Jak mozna usprawnic proces optymalizacji?
            Ulepszajac ulepszanie odpadow?!

Chyba UTYLIZACJI! Ludzie! Optymalizacja = usprawnienie.

Echhh, humanisci... nic nie wiedza, nic nie rozumieja...
            • Gość: Pyrgus Re: Stażysta nie parzy już kawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 21:17
              wypraszam sobie takie uwagi, jak ta na końcu
        • lolek_do_kfadratu Re: Stażysta nie parzy już kawy 29.03.07, 08:32
          A co wy tam inrzyniery umiecie zrobic? 2 kablóf i kafałka drogi prosto nie
          ułożycie.
          • Gość: Twój Osobisty Jezu Re: Stażysta nie parzy już kawy IP: *.217.unknown.vectranet.pl 29.03.07, 10:39
            Idź się lecz baranie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: normal Re: Stażysta nie parzy już kawy IP: *.man.olsztyn.pl 29.03.07, 10:42
            inzynier nei jest od ukladania drog, od tego sa robotnicy, moga byc z taka
            ortografia jak twoja
          • Gość: tak...tak... Re: Stażysta nie parzy już kawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 21:34
            lolek, zazdrość straszna rzecz. A Tobie żal aż dupę ściska, że zabrakło warunków do skończenia politechniki. Przykro mi, nie każdy je ma.
        • mariuszdd [...] 29.03.07, 08:37
          • Gość: normal Re: Stażysta nie parzy już kawy IP: *.man.olsztyn.pl 29.03.07, 10:43
            patrz post wyzej!
            nastepny co ma pojecie...
            ludzie ogarnijjcie sie, po tych humanach, marketingach i innych smiesznych
            kierunkach nie wiecie nawet ze inzynier jest od projektowania, a od wykonywania
            jest robotnik...
            • Gość: dykta Re: Stażysta nie parzy już kawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 10:48
              Normal to ty będziesz, ale jak zaczniesz normalnie traktować tych po "humanach,
              marketingach i innych śmiesznych kierunkach". Póki co to buc przemawia przez
              ciebie. Nie pozdrawiam.
              • mariuszdd Re: Stażysta nie parzy już kawy 29.03.07, 11:53
                > Normal to ty będziesz, ale jak zaczniesz normalnie traktować tych po "humanach,
                > marketingach i innych śmiesznych kierunkach"

Ja akurat mam bardzo nie dobre wspomnienia po kontaktach z humanami
                marketingowymi,
                najbardziej agresywne są niewiastki po ogólniaku :)
                • Gość: dykta Re: Stażysta nie parzy już kawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 13:13
                  Też mam podobne doświadczenia:) Ale i tak razi mnie jeśli ktoś na "dzień dobry"
                  pokazuje lekceważenie do ludzi. Kończę bo to offtop w sumie jest:)
            • Gość: shise Re: Stażysta nie parzy już kawy IP: *.as.kn.pl 15.04.07, 14:52
              Inżynier jest do ... zapierniczania i robienia kursów barmańskich, wózków widłowych i innych ...
              W drogę rodacy bez pracy ...
      • Gość: były stażysta Re: Stażysta nie parzy już kawy IP: 217.153.78.* 29.03.07, 08:43
        ok. po dobrej uczelni (w finansach) i bardzo dobrych wynikach w nauce jest to
        możliwe. tyle, że musi to być amerykańska bądź angielska instytucja finansowa no
        i można zapomnieć o wolnym czasie. Rzadko się zdarza, że wychodzi się z pracy
        przed 21 a start jest o 9 rano - nic dziwnego, że dostaje się 3000PLN :) - tak
        czy siak są to odosobnione przypadki. sytuacja jest i tak frustrująca w kraju -
        nauczyciel zarabia prawie nic, lekarz nieco więcej niż nic a stażysta więcej niż
        oni dwaj razem wzięci. wniosek prościutki - oddajmy np. służbę zdrowia w
        prywatne ręce
        • olias Re: Stażysta nie parzy już kawy 29.03.07, 09:09
          a może rozwiązanie zagadki mieści się w nazwiskach yyyy stażystów? Jakby je
          zestawić np. z listą sejmową lub z R-ką?
          • Gość: Gość Re: Stażysta nie parzy już kawy IP: 86.92.246.* 29.03.07, 11:17
            :) No tak najlepiej wszystko zwalić na znajomości(albo układ). Ja jestem z
            małego miasta i się dostałem...co prawda nie w Polsce (może dlatego nazwisko się
            nie liczyło). Ale, żeby tam się dostać trzeba było wypełnić dłuuuuuugi
            formularz, gdzie trzeba się opisać więcej niż na maturze z polskiego, przejść
            test numeryczny, test coś a'la rozumienie tekstu czytanego, zrobić prezentację,
            przejść assesment centre, i przejść trzy rozmowy kwalifikacyjne (w dwóch obcych
            językach). Proste? Jak się chce to tak :) A jak nie to wina nazwisk...
            • Gość: Belo Re: Stażysta nie parzy już kawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 11:27
              marudza ci ktorzy nie maja zamiaru nic osiagnac , albo ktorym sie nie chce
              natrudzic zeby cos zdobyc, takie mamy czasy ze samo nic nie przychodzi... ale
              nie kazdy to rozumie :)
              • sheep2 Re: Stażysta nie parzy już kawy 29.03.07, 12:52
                no wlasnie.. tez mnie szlag trafia jak czytam to smecenie i narzekanie i
                ogolnie malkontenctwo. ci co maja dobra prace czy staz to tylko prze ukaldy i
                znajomosci, a ja jestem taki biedny... nie ma nic gorszego niz postawa
                roszczeniowa... brr... odrzuca mnie od takich ludzi.
      • Gość: kuba Stażysta nie parzy już kawy IP: *.acn.waw.pl 29.03.07, 08:49
        A moim zdaniem obsluga ksero, wysylanie faksow itp sprawy nie sa niczym zlym
        nawet dla osoby rokujacej dobrze i majacej niezly potencjal. Wrecz przeciwnie,
        dostaje szewskiej pasji widzac ludzi pojawiajacych sie w pracy prosto po uczelni
        i myslacych, ze po 2 tygodniach beda podejmowali kluczowe decyzje.
      • Gość: pisak skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 08:53
        Gratuluję tym stażystom, którym się udało, tym którym się nie udało również
        gratuluję albowiem wierzę, iż będzie dobrez, ale nie u nas
      • pawel1940 [...] 29.03.07, 08:59
        • pawel1940 Re: Oferta stażu - Katowice 29.03.07, 09:08
          Dodam, że praca jest rozwijająca, nie jest to (jak ktoś sugeruje wyżej) parzenie
          kawy itp.

Jeśli przyjdzie ktoś z wykształceniem zbliżonym do informatycznego to możliwa
          też zmiana stanowiska po jakimś czasie (urozmaicenia), bo mamy tez troche
          wakatów na takich stanowiskach.

Ale ogólnie przedstawiona oferta nie wymaga wykształcenia informatycznego -
          zapraszamy wszystkich :-).

Ważna od zaraz.
          • Gość: YB Re: Oferta stażu - Katowice IP: *.chello.pl 29.03.07, 18:06
            i jestesmy na tyle powazna firma, ze maila mamy zalozonego na gazeta.pl.
            Poza tym nie trzeba nic umiec a mozna duzo zarobic. Niewiele tez trzeba tak naprawde robic. Hahaha
      • olias artykuł sponsorowany-żadna forsa nie śmierdzi 29.03.07, 09:06
        ludzie !!! litości. praktykant to nie błyskotliwy młody zdolny który rozwiązuje
        jakieś problemy. To ślepe ptaszę, które za jakiś czas będzie mogło zorientować
        sie w czym robi i co ma robić. A pomysły to będą ho-ho jeszzzzzcze później.
        rozumiem że gazeta MUSI zarobić ale taki śmieszny tekst to naprawdę ...
        • Gość: coolheaded Re: artykuł sponsorowany-żadna forsa nie śmierdzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 09:31
          Zdarzają się ludzie, którzy już od matury wiedza czego chcą od życia i
          konsekwentnie ku temu dążą. W dodatku mają swoje pasję, hobby, które pozwalają
          patrzeć na swoje obowiązki z należytym dystansem. Mają przy tym świeże
          spojrzenie na problemy oraz dużą wiedzę i rzeczywiście dla korporacji stanowią
          cenny nabytek. Problem w tym, że takich ludzi jest mało. Wcześniejsze
          bezrobocie, wciąż obecny wyścig szczurów, brak rozwijania pasji kosztem ciągłej
          pracy i obowiązków, dyspozycyjności spowodowało mechaniczność i rutynę wielu
          młodych ludzi już na starcie. A temu winne są m.in. właśnie korporacje, które w
          mediach utrwalił kanon szybkiej kariery za duże pieniądze. Można? Można, ale
          koło 30. można już być wypalonym psychicznie wrakiem.
          A artykuł dobry, wreszcie został uchwycony sens praktyki, stażu. Ale wciąż
          trzeba zastanowić się nad modelem kariery w m-narodowej firmie.
      • frodo-kasia Stażysta nie parzy już kawy 29.03.07, 09:16
        nir do końca zgadzam sie z tym że stażysta nie parzy kawy i zarabia sporo kasy
        różnie to bywa czasem poprostu zależy do jakiego zespołu trafisz

puki co ja dzięki raczej przypadkowi i szcześciu wyemigrowałam
        polscy poszukiwacze stażystów dopiero teraz się odzywają jak już od miesiąca
        nie jestem dostępna
        zobaczymy jak po stażu zagranicznym będą na mnie patrzeć polscy pracodawcy

życze powodzenia wszystkim młodym i ambitnym
      • Gość: Bbb Warunki w UK IP: *.aster.pl 29.03.07, 09:17
        Pierwsza placa - 1.800 funtow na reke, plus allowance do zakwaterowania,
        silownia, 5 tygodni platnego urlopu, komputer, pomoc w przeprowadzce itp itd.
        po roku ponad 3.000 funtow na reke. kto by chcial zostac w PL? zaproponowano mi
        2.000 na reke na poczatek hahahahahaha :D
        • Gość: Rasta staz w wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 09:26
          Ciekawe za to ile placi za staz Gazeta Wyborcza. Bo swoim wieloletnim
          pracownikom potrafi placic w kraju pensje w wysokosci 1300 zl na reke. To jesli
          pensja jest taka to ile wynosi staz? Fajne zadanie z matematyki, najlepiej do
          Kujona Polskiego
        • Gość: Gość Re: Warunki w UK IP: 86.92.246.* 29.03.07, 10:36
          No mam podobnie choć to dopiero praktyki - Ł1500 na rękę, pomoc w znalezieniu
          zakwaterowania (studiuję w Polsce), zwrot kosztów podróży przy dojeździe i
          powrocie na assessment centre,to sam w wakacje przy dojeździe na praktyki.
          Fitnessy i tym podobne to standard. Jestem tylko ciekawy jak później na praktyki
          zagraniczne patrzą w Polsce, mam dziwne przeczucie że nie bardzo się to na coś
          przekłada i niestety trzeba będzie uciekać...ale chociaż już nie za Ł 5/h :)
        • Gość: be Re: Warunki w UK IP: *.crowley.pl 29.03.07, 11:26
          hehe, ale adres jest *.aster.pl
          • Gość: nieudacznik A kto ci napisze prawdę na forum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 14:01
            Fora są po to, aby garstka bezrobotnych nieudaczników mogła się troche
            polansować i poudawać kogoś innego. Ja mogę równie dobrze napisać, że zostaję w
            Polsce, bo zarabiam 100 razy tyle, co ten niby-Anglik. I co? Udowodni mi ktoś,
            że ściemniam? Na forum można sobie wejść w wolnej chwili dla śmiechu, a nie w
            poszukiwaniu jakiejś mądrości życiowej :D
        • Gość: YB Re: Warunki w UK IP: *.chello.pl 29.03.07, 18:08
          mi zaproponowano 15000 funtow. ale nie chcialem rezygnowac z internetu astera.
      • Gość: Monika Lewinski Re: Stażysta nie parzy już kawy IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.07, 09:39
        ja też byłam stażystką (i nie parzyłam kawy...)
      • rudotka Lubię GW, ale tym razem przegieliście 29.03.07, 09:44
        albo ja żyje gdzie indziej, albo GW sie przeniosła i mnie o tym nie
        poinformowała. W kraju , w którym ja żyję opłaca się robić staż przy betoniarce
        i na budowie. To rokuję kasę na przyszłość.
      • Gość: bzzz Stażysta nie parzy już kawy IP: 217.153.68.* 29.03.07, 09:48
        tak, tylko że na te staże dostają się tylko buce z SGH albo ci ze znajomościami
        na odpowiednich stanowiskach
        • sheep2 Re: Stażysta nie parzy już kawy 29.03.07, 12:57
          taa... nawet jesli jets to buc z sgh, to co?/ jaks zazdrosc widze sie odzywa
          hehe. to logiczne, ze dobra firma wezmie kogos z renomowanej uczelni bniz
          jakiegos polglowak z wyzszej szkoly biznesu w pcimiu...
        • Gość: Michal Sam jestes bucem. IP: 194.145.96.* 03.04.07, 03:54
          Z takim poziomem kultury to nigdzie cie nie wezma.
      • Gość: pietia Re: Stażysta nie parzy już kawy IP: 83.15.47.* 29.03.07, 09:49
        wedlug mnie jest to na granucy oplacalnosci te staże , są moze dobre dla ludzi
        którzy studiują , problem jest dla studentów którzy skonczyli studia i muszą
        szukac raczej pracy z umową , czas ich nagli. Sama otoczka np dni kariery w
        Poznaniu to wedlug mnie wiecej reklamy , public relation -przeciez jezeli jakas
        firma oferuje 2 miejsca na odbycie praktyk a jest chetnych 100 osób ,to wtedy
        przeprowadza wyscig szczurów , wybiera najlepszego .Wedlug mnie to załosne ,
        rzadzą duze koncerny którym należy się podporządkowac .Wydaje mi się ze wsród
        tych zdolnych studentów sa tez mniej zdolni , wystraszni i tym tez należy dać
        szanse ,a ta cała otoczka firm globalizacyjych przeraża mnie.Moim zdaniem jest
        stanowczo za malo firm które oferują praktyki-staże , my młodzi powinnyśmy móc
        przebierac a nie powinno byc ze stawia sie przed nami wielkie giganty które
        srobią selekcje jak bydła ....
        • Gość: lipa Re: Stażysta nie parzy już kawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 09:54
          Zgadzam się. To samo jest w Krakowie. Na targach pracy jeszcze rzeczywiście były
          miejsca na staże a nawet do pracy (choć nie wszystkie firmy je oferowały) ale
          dni Aiesec to było przegięcie. Podchodziłem wprost i pytałem się o staże w
          firmach po kolei, a kobiety odpowiadały mi że nie ma:). Czysty PR i reklama, a
          treści niewiele.
        • Gość: damianBSc Do Bbb IP: *.as1.snd.dublin.eircom.net 29.03.07, 09:55
          widze, ze w UK to wiecej sie zaraia. ja zaraz po studiach wyjechalem do dublina
          i bez doswiadczenia dostalem jako inz 24000 rocznie, po pol roku 32k,
          dziewczyna architekt bez dosw prosto z uczelni 29000 rocznie - a w polsce to
          niech sie w dupe pocaluja za bezplatne staze- skoro tu od razu kase mozna
          zarabiac
          pozdrawiam emigrantow
          PS
          z moich porownan to polecam UK - wieksze zarobki, cieplej i wiecej mozliwosci
          rozwoju, lepsze zycie kulturalne :-)
          • Gość: Bbb Re: Do Bbb IP: *.aster.pl 29.03.07, 12:36
            24.000E czy funtow? Net czy gross? Ja mam 29k gross, z tego troche podatkow,
            fundusze emerytalny w UK, rachunek na wyspie mana. w pl podatkow nie mam
            zamiaru placic, z firmy dostaje doradce podatkowego :)
        • Gość: brb Re: Stażysta nie parzy już kawy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 12:44
          > Wydaje mi się ze wsród
          > tych zdolnych studentów sa tez mniej zdolni , wystraszni i tym tez należy dać
          > szanse ,a ta cała otoczka firm globalizacyjych przeraża mnie.Moim zdaniem jest

To otworz firme i zatrudniaj tych mniej zdolnych i wystraszonych... Wroze Ci
          kariere...

> szanse ,a ta cała otoczka firm globalizacyjych przeraża mnie.Moim zdaniem jest
          > stanowczo za malo firm które oferują praktyki-staże , my młodzi powinnyśmy móc
          > przebierac a nie powinno byc ze stawia sie przed nami wielkie giganty które
          > srobią selekcje jak bydła ....

Idzmy dalej. Po co jakies staze! Niech firmy po prostu placa. Zero pracy, duzo
          placy. "My mlodzi" powinnismy cieszyc sie zyciem i wydawac pieniadze a nie je w
          pocie czola zarabiac. Jak bydlo w kieracie.
          Ty z mlodziezowki "Proletariatu" jestes, czy co?
      • maria-anna Stażysta nie parzy już kawy 29.03.07, 09:52
        ..."praktykanci pomagają układac prezydenckie przemówienia" - ciekawe któremu?
        • Gość: YB Re: Stażysta nie parzy już kawy IP: *.chello.pl 29.03.07, 18:11
          haha. to jest dobre. zreszta to widac w publicznych wypowiedziach prezydenta.
      • Gość: P Re: Stażysta nie parzy już kawy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.03.07, 10:15
        Faktem jest, ze w wielu miejscach jeszcze parzy sie kawe i za darmo. Ja osobiscie skonczylem staz w jednej z wymienionych w artykule firm. Czy bylo warto? bylo. Kasa niezla, nauczylem sie bardzo duzo, jedynie klocic moglbym sie co do godzin pracy [bylo ich wiecej niz 6-8 dziennie,haha]. Aha, i dla tych, ktorzy pisza ze na staze do takich firm dostaja sie 'znajomi' badz 'buce z sgh'. nie studiuje na sgh ale znam wiele osob, ktore na pewno na takie miano nie zasluguja - mi udalo sie zalapac na staz nie bedac studentem sgh, wiec ten argument byl troche slaby. 'znajomi/znajomosci' - dostalem sie bez zadnych i uwazam, ze do niektorych firm ze wzgledu na strasznie rozbudowany proces rekrutacyjny trudno byloby przecisnac "znajomych". Ale coz.. zawsze mozna wierzyc w spiskowa teorie dziejow.
      • ania.downar Re: Stażysta nie parzy już kawy 29.03.07, 10:31
        Jedyna refleksja, jaka mi sie nasuwa to "eh, kiedy u nas bedzie mozna wyjsc z
        lapem do parku i spokojnie na nim popracowac, bez obawy ze ktos cie zdzieli i
        ci go wyrwie".
        Smutne, co?
        • Gość: gosc Re: Stażysta nie parzy już kawy IP: *.eea.europa.eu 29.03.07, 11:24
          Nie warto.
          Zawsze bylo to moim marzeniem bo mialem w pracy park za oknem. Probowalem. W W-
          wie. Nikt mi nie chcial mi wyrywac. Ale pracowac sie nie da. Jak jest
          przyjemnie na zewnatrz - to jest za jasno i za duzo odblaskow i g... widac. I
          sieci nie ma, albo nie taka wydajna...
          Trzeba w biurowcach budowac zacienione i zazielenione werandy :)

• Gość: thomas_percy Zaczynam mieć dość kłamstw tego portalu! IP: *.acn.waw.pl 29.03.07, 10:45
        Jeszcze kilka razy i po prostu przestanę czytać gazeta.pl, bo te nieustannie
        powtarzane brednie o tym jak dużo jest pracy w Polsce sprawiają, że chce mi się
        rzygać.
        • Gość: Belo Re: Zaczynam mieć dość kłamstw tego portalu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 11:24
          no stary, pracy jest full, widocznie jestes slaby w tym co robisz, ja znalazlem
          juz na 5 roku w super firmie ;)
          • Gość: gość Re: Zaczynam mieć dość kłamstw tego portalu! IP: *.ghnet.pl 29.03.07, 11:42
            Pracy to jest full... ale raczej tylko w Warszawie. W innych miastach, gdzie
            nie ma tylu siedzib wielkich koncernow nie jest juz tak cudownie. A na
            praktykę, jesli uda Ci się dostać to pracujesz za darmo... szczesciarze
            otrzymuja 500 zl:)
            • mariuszdd Re: Zaczynam mieć dość kłamstw tego portalu! 29.03.07, 11:56
              Gość portalu: gość napisał(a):

> Pracy to jest full... ale raczej tylko w Warszawie. W innych miastach, gdzie
              > nie ma tylu siedzib wielkich koncernow nie jest juz tak cudownie. A na
              > praktykę, jesli uda Ci się dostać to pracujesz za darmo... szczesciarze
              > otrzymuja 500 zl:)

500 zł to po podwyżce ,dla starającego sie pracownika
        • Gość: mzb Jest dużo pracy w Polsce!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 14:41
          Sam szukam pracownika na dosyć wyspecjalizowane stanowisko, bardzo dobrze
          płatne, ogłoszenia pojawiają od kilku miesięcy i do tej pory przyszło mniej niż
          10 ofert, z czego żadna nie spełniała naszych oczekiwań.
          • Gość: kasia Re: Jest dużo pracy w Polsce!! IP: 212.160.207.* 09.04.07, 19:42
            może ja będę odpowiednią kandydatką, gdzie mam wysłać CV ??
      • Gość: &POD to jakas bzdura IP: *.nsw.bigpond.net.au 29.03.07, 11:42
        straszna bzdura
      • Gość: pracownik kadr 79 KLAMSTwo staze wygladaja generalnie tak: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 11:55
        potrzebujemy chlopaka na posylki to dawaj stazyste. Bieganie na ksero, po
        dokumenty, adresowanie korespondencji - godzinami jak praca na tasmie.
        Pracuje w kadrach panstwowej firmy tyle wam bowiem ze panie bedace NIEROBAMI
        ciegle prosze mnie o 'zorganizowanie stazysty'.
        Pod koniec stazu jak rozmawiam z tymi mlodymi ludzmi 'jak bylo' nikt nie ma juz
        tego entuzjazmu co na poczatku, ze cos nowego go czeka.
        Nie mozna sie po prostu nic nauczyc, robicie to co te leniwe s... za darmo.
        Sam to przerabialem na studiach i pamietam jak szedlem na staz nie dla
        pieniedzy ale po to by zobaczyc jak to dziala, zdobyc jakiekolwiek
        miejetenosci. I nic strata czasu..
        Oczywiscie nie mowie o firmach typu ekstraklas IT, finansow itd ale w
        wiekszosci firm wyglada to tak jak mowie niestety..
        • Gość: gosc Re: KLAMSTwo staze wygladaja generalnie tak: IP: 86.92.246.* 29.03.07, 12:02
          > Pracuje w kadrach panstwowej firmy tyle wam bowiem ze panie bedace NIEROBAMI

Słusznie podsumowujesz w zakończeniu, sprawę wyjaśniają dwa słowa klucze:
          _państwowa_firma_
          • mariuszdd Re: KLAMSTwo staze wygladaja generalnie tak: 29.03.07, 12:13
            Gość portalu: gosc napisał(a):

> > Pracuje w kadrach panstwowej firmy tyle wam bowiem ze panie bedace NIEROB
            > AMI
            >
            > Słusznie podsumowujesz w zakończeniu, sprawę wyjaśniają dwa słowa klucze:
            > _państwowa_firma_

W prywatnej nie zatrudniają stażystów
            • Gość: gosc Re: KLAMSTwo staze wygladaja generalnie tak: IP: 86.92.246.* 29.03.07, 12:17
              > W prywatnej nie zatrudniają stażystów

Chyba nie rozumiem Twojej definicji zatrudnienia. Przecież cały artykuł jest
              właśnie o firmach prywatnych.
              • mariuszdd Re: KLAMSTwo staze wygladaja generalnie tak: 29.03.07, 12:27
                Gość portalu: gosc napisał(a):

> > W prywatnej nie zatrudniają stażystów
                >
                > Chyba nie rozumiem Twojej definicji zatrudnienia. Przecież cały artykuł jest
                > właśnie o firmach prywatnych.

Artykuł to imaginacja twórcza dziennikarza,powinien pisać książki SF
                • Gość: gosc Re: KLAMSTwo staze wygladaja generalnie tak: IP: 86.92.246.* 29.03.07, 12:39
                  > Artykuł to imaginacja twórcza dziennikarza,powinien pisać książki SF

Co to fragmentów w stylu Tworzą własne koncepcje PR-owe i marketingowe. Świeżym
                  okiem wychwytują ewentualne słabe punkty w technologii produkcji, proponują
                  usprawnienia

To (mniej więcej) zgoda co do zarobków, fitnesów i inny to czysta prawda. W
                  najlepszych koncernach.
            • Gość: renatulka Re: KLAMSTwo staze wygladaja generalnie tak: IP: *.globalconnect.pl 29.03.07, 13:18
              no moment. ja bylam na stazu w PRYWATNEJ firmie.
      • Gość: absolwent Stażysta nie parzy już kawy IP: *.enterpol.pl 29.03.07, 11:56
        Może i kawy nie parzy ale... Robi wszystko za pracownika zatrudnionego na
        etacie...Weryfikacja swoich planów na przyszłośc na czwrtym roku studiów
        (najczęsciej wtedy trzeba zaliczyc praktyki) to chyba trochę za późno...Poza
        tym w firmach organizujących staże, pracownicy etatowi sa niewykwalifikowani a
        wymagania w stosunku do "świeżej krwi" mają czasem horrendalne. Smutna
        rzeczywistośc.
        • Gość: Przemo Re: Stażysta nie parzy już kawy IP: 213.199.205.* 29.03.07, 12:54
          Ja parzyłem,kserowałem,latałem po drożdżówki...staż był w ZUS ...brrr..okropne
          poniżające i oczywiście później czarnucha kopnęli w d..
      • Gość: j&p Stażysta nie parzy już kawy IP: 81.210.3.* 29.03.07, 12:48
        Natalio, gratuluacje z okazji świetnego artykułu na pierwszej stronie:)
      • Gość: terefere Stażysta nie parzy już kawy IP: *.chemie.fu-berlin.de 29.03.07, 13:14
        to sie tak ladnie nazywa a jest to zwykly wyzysk... jeszcze nie widzialem zeby
        ktos dostal powazne pieniadze za praktyki a roboty co nie miara.
        • ralkom Re: Stażysta nie parzy już kawy 29.03.07, 13:24
          Ja byłem na stażu z Urzędu Pracy, który odbywałem w prywatnej firmie.
          Staż był baardzo długi. Tak naprawde dostwałem 300 zł na rękę (musiałem opłacać
          dojazdy, kttórych nie miałem całkowicie refundowanych)
          Miałem zadania jak prawdziwy etatowy pracownik i to było oczywiście dobre z
          jednaj strony, ale z drugiej, co obecni wydaje mi sie istotniejsze zostałem
          bardzo wykorzystany, pracodawca sobie cholernie dużo przyoszczędził. Na końcu,
          po stażu zostałem oczywiście kopnięty w d... :)
          • Gość: errykinvr PKO to najwieksi wyzyskiwacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 13:34
            i tak to naprawde wyglada. Nie dajcie sie robic w balona, niech sobie wsadza te
            staze albo niech kase wyloza szmaciarze.
            bylem w pko - zadania te same co zwykly pracownik + 'ewentualna mozliwosc
            pozniejszego zatrudnienia'. Problem w tym ze zamiast mnie zatrudniac biora
            kolejnego stazyste.
            I siedze, udzielam info o lokatach, rorach, uslugach internetowych a obok mnie
            siedzi krowa ktora robi to samo ale jakby marnie jej placili PLACA a mi ni ch..
            Wybiorcza przeszla sama siebie
      • Gość: f. Stażysta nie parzy już kawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 14:02
        aż poszukam w atlasie gdzie leży ta wyśniona polska, może warto tam pojechać
        skoro płacą takie kokosy nawet stażystą...:/
      • Gość: absolwentka Re: Stażysta nie parzy już kawy IP: *.globalconnect.pl 29.03.07, 14:58
        Boze co za bzdury, takie cos moze dotyczyc garstki (gora 40) osob w calym
        kraju - to dla nich sie pisze ten artykul w ogolnopolskiej gazecie?
        Wszyscy inni po studiach, zasuwaja na stazach z urzedu pracy za 400zl, i
        niedostaja umowy po zakonczeniu stazu, tylko sobie firma bierze nastepnego
        wyrobnika darmowego z UP.
        • klip-klap trzeba mierzyc wyzej 29.03.07, 15:40
          akie cos moze dotyczyc garstki (gora 40) osob w calym
          > kraju - to dla nich sie pisze ten artykul w ogolnopolskiej gazecie?
          > Wszyscy inni po studiach, zasuwaja na stazach z urzedu pracy za 400zl, i
          > niedostaja umowy po zakonczeniu stazu, tylko sobie firma bierze nastepnego
          > wyrobnika darmowego z UP.

Poznalem w pracy tych stazystow za 400zl, wykorzystywani do kserowania i
          "brudnej roboty", ale ZADEN nie byl ciekawy, co robi zwykly pracownik - trzeba
          by przepisy znac i wiedziec jakie pytania zadac.
          Dlatego wole patrzec na tych stazystow za 3 tys. nawet jesli podkolorowani
          pijarem sa.
      • Gość: mac Stażysta nie parzy już kawy IP: 212.76.37.* 29.03.07, 15:09
        Ciekawe, że Ministerstwo Zdrowia chce by stazyści/rezydenci nie tylko nie
        dostawali zapłaty za pracę, ale jeszcze płacili za możliwość leczenia
        pacjentów. Ten system jest chory. Niech żyje wolny rynek usług medycznych!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka