Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rynek pracy dla ukraińców

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.07, 14:40
    Widziałem na mieście plakaty promujące otwarcie rynku pracy na przybyszy z
    ukrainy. Plakaty maja pokazac, ze nasi aktualni dozorcy, dzielnicowi to brudne
    fleje z petem w gebie i ma sie to zmienic. Dlatego tez na plakacie jest napis:
    zmien dozorce/sasiada. Co sadzicie o takiej kampanii ? Ktos z was widzial te
    plakaty?
    Obserwuj wątek
      • 0tdr0 Re: Rynek pracy dla ukraińców 05.04.07, 17:56
        Widzialem tylko "zmien dzielnicowego". Dziwne, bo w polskiej policji trzeba miec
        chyba polskie obywatelstwo (jesli sie myle- prosze napisac).
      • Gość: koniec świata Re: Rynek pracy dla ukraińców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 10:09
        Mi się wydaje że jest to kampania promująca zatrudniania osób z zagranicy u nas
        na niskich stanowiskach. Są nowe plakaty: zmień szwaczke, zmień hydraulika, co
        jeszcze wymyślą ? Sprzątaczki, szwaczki, itp. stracą prace ! Zrobią się drugie
        Chiny gdzie wszystko idzie na ilość za grosze w beznadziejnych warunkach.
        Pracodawcy twierdzą że polscy robotnicy za dużo zarabiają! I dlatego wolą
        Białorusinów itp. Także nie dość że już jest duże bezrobocie to będzie jeszcze
        większe !
      • Gość: xvc Re: Rynek pracy dla ukraińców IP: 194.146.250.* 06.04.07, 20:20
        w koncu bedzie zmien koszule i po raz kolejny obraza wszystkich polaków
      • Gość: Kwak kwak a wiesz co powiedział mój znajomy Ukrainiec IP: *.eu.org 06.04.07, 21:36
        gdy rozmawialiśmy o tym, czy jego rodacy przyjadą do Polski do pracy?

Powiedział to po rosyjsku z dwóch powodów:
        - bo w takim języku rozmawialiśmy
        - mój przyjaciel używa rosyjskiego do przekleństw (twierdzi, że nie będzie
        plugawił swojego języka).
        Oto cytat, dosłownie:
        "А на хуй нам в Польшу уезжать как можно прямо в другую сторону, зачем-же в
        такую хуйню попасть?"
        Trzeba tłumaczyć? Chyba nie...

I to cały komentarz. Nasza umiłowana władza może się srogo rozczarować. Ukraińcy
        dużo lepiej zarobią w Moskwie czy w Pitrze.
        • 0tdr0 Re: a wiesz co powiedział mój znajomy Ukrainiec 06.04.07, 22:54
          Zgadza sie. Rosja bardzo sie rozwija i pod wzgledem ensji dogania Polske. Przy
          tym Ukraincy nie musza pokonywac az tak glebokiej bariery jezykowej i nie
          spotykaja sie z takim poczuciem wyzszosci.

Pozostaje import pracownikow z Chin. Tylko ktory polski pracodawca zapewni
          warunki i da 400-500 euro miesiecznie za pracownika (rzad Chin stawia dosc ostre
          warunki).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka