Gość: hermina Rzemieślnicy ugotowani IP: *.gaz.zabrze.pl 16.05.07, 08:31 Jak zawsze dziennikarze mają temat - ale do jasnej cholery - przypomnijcie sobie program "Usterka" gdzie z 6 domorosłych fachowców żaden nie potrafił nic zrobić - nawet wyprać dywanu, bo nie rozrózniał włókna z jakiego był zrobiony, naprawić pralki, lodówki itp!!!Dla ludzi znających się na swojej robocie zdanie egzaminu powinno być pestką. Blady strach padł na tych tzw. szpeców, co duzo gadają a wszystko partolą. To oni najbardziej krzyczą - bo zamiast przysiąść fałdów i się pouczyć, być dobrymi w swoim fachu i znać się na rzeczy - to wolą dalej partolić, zdzierać kasę z naiwniaków i cieszyć się swoim lenistwem i nieuczciwością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Rzemieślnicy ugotowani IP: 62.29.136.* 16.05.07, 08:51 Witam! Oglądałem. Ale jak najmuje fachowca do konkretnej pracy to płacę za wykonaną usługę a nie za to, że "fachman" mi złozył wizytę. Męcz się cały dzień a zapłacę ci za godzine bo uważam, że to jest robota właśnie na godzinę. A jak nie potrafisz, nie zrobisz to nawet złotówki za dojście nie dostaniesz. pozdrawiam wszystkich naciągniętych na kasę przez "fachowców" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Rzemieślnicy ugotowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:53 Czy Ty nie rozumiesz, że to własni ci fachowcy co ich widziałes w TV będą egzaminować??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Rzemieślnicy ugotowani IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 17.05.07, 03:43 Przecież nikt Tobie nie zabrania z nich nie korzystać bez trzech dyplomów z państwowej inspekcji. Ale mnie nie zmuszaj do takiego samego postępowania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubel Re: Rzemieślnicy ugotowani IP: *.gaz.zabrze.pl 16.05.07, 08:38 Zawód się nazywa mechanik pojazdów i tyle. Od niego juz potem zależy czy chce naprawiać motor czy auto. Specjalizuje się w tym co go kręci najbardziej! Ale ogólne zasady mechaniki pojazdów zna. Oj - to moze mechanik "maluchów" bo one są chłodzone powietrzem i inny mechanik nie będzie sie znał i szukał chłodnicy - bo jego uczono, że auta mają chłodnicę! Już nie popadajmy w paranoję - że bułki to będzie piekł tylko piekarz bułek a chleb tylko "chlebnik" ;) O rany!!!!!!! to kto upiecze nam bagietkę czy rogala!???!! brrrrr!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Rzemieślnicy ugotowani 16.05.07, 09:05 taaa, a piekarnie będą musiały zatrudniać po trzech specjalistów do jednego rodzaju pieczywa, bo w końcu co innego cebularz, a co innego drożdżówka z serem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yamaneko $$$ kasa, kasa, kasa $$$ 16.05.07, 08:43 jak nie wiadomo o co chodzi to zawsze chodzi o $ ! i proszę mi tu nie pitolić, że w trosce o społeczeństwo, że walka z szarą strefą, tylko otwarcie - chcemy KASY - przynajmniej uczciwie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuj Rzemieślnicy ugotowani IP: *.stella.net.pl 16.05.07, 08:44 No cóż jak już wiadomo tzw. IV RP bierze wzorce z PRL. Wraca stare. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rmstemero Koncepcja panstwa IP: *.pools.arcor-ip.net 16.05.07, 08:44 polegajaca na tym, ze rzad, w obliczu wlasnej bezsilnosci wszedzie tem, gdzie cos zrobic powinien, zabiera sie za to co umie najlepiej czyli wychowywanie obywateli za pomoca zakazow i ograniczen, jak rowniez reglamentowanie tego co reglamentacji nie wymaga za pomoca przepisow, jest zjawiskiem powszechnym i smutnym. Rzad chce koniecznie decydowac za obywatela kiedy ma on robic zakupy, u kogo ma strzyc wlosy i co ma mu smakowac i dlaczego. Biurokracja chce decydowac jakich obywatel ma urzywac urzywek i w jaki sposob maja chodzic ubrane jego dziatki w wieku szkolnym. Umotywowane jest to zawsze bezpieczenstwem obywatela i jego ochrona - tak jakby obywatel byl debilem potrzebujacym ochrony i opieki permanentnej. Milosnicy bezpieczenstwa uzyskiwanego na drodze mnozenia kagancow przyklasna. Dadza sobie wmowic, ze kazdy czlowiek potrzebuje piec numerow rejestracyjnych (tak jakby kazdy z nas nie mial imienia, nazwiska i daty urodzenia), ze podawanie nazwiska panienskiego matki jest konieczne do zarejstrowania samochodu, ze numer konta musi byc najdluzszy na swiecie (moje konto w niemieckim banku to 7 cyfr, ktore latwo spamietac). Kiedy syn mojego sasiada w Stanach zapragnal zostac przedsiebiorca to nabyl ciezarowke, umowil sie z kolega, zamowil papeterie i wizytowki, wykonal jeden telefon i po trzech godzinach powstala firma kurierska Miller Speed. Najdluzej trwalo przylepianie napisu na drzwiczkach. Ilez rzeczy mozna by bylo mu zabronic, uregulowac, nakazac! Koncepcja panstwa jako przedszkola dla niezorientowanych, nieudolnych i wymagajacych permanentnej opieki jest mozliwa jedynie w przypadku przyzwolenia na ograniczanie swobody jednostkowej i gospodarczej. Szkoda ze nasz kraj idzie w takim kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Koncepcja panstwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 09:44 To wszystko co piszesz to prawda - smutna prawda.Co mądrzejsi mówią, że naród zasługuje na taką władzę, którą wybrał ale męczą się jednostki - większość nie jest świadoma.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rmstemero Re: Koncepcja panstwa IP: *.pools.arcor-ip.net 16.05.07, 11:33 mimo wszystko oplaci sie o tym rozmawiac i nazywac rzeczy po imieniu. Nie tracilbym nadzieji, najlepszym dowodem liczne glosy na tym forum. A czy spoleczenstwo ma wladze adekwatna do swej dojrzalosci. Zgadzam sie z Toba: ma. Czy tak musi pozostac jak jest? Nie musi. Bo rozwoj dojrzalosci jest procesem a nie stanem. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Ale bzdura! 16.05.07, 08:45 Wiecie jak jest w USA? Zeby otworzyc restauracje nie trzeba miec ani papiera na kucharza ani pozwolenia od sanepidu ani nic. I co? Ludzie sie truja? Nie! Bo wlasciciel wie ze jak bedzie mial syf to padnie i dbaja o swoje lokale. Po co tworzyc takie utrudnienia?! Rozpedzic tych rzemieslnikow! Niech jada na Islandie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: selekta ale kafelkarz musi miec zdane drogie egzaminy IP: 217.173.110.* 16.05.07, 11:34 USA to tez w dzisiejszych czasach kraj socjalistyczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: ale kafelkarz musi miec zdane drogie egzaminy IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 17.05.07, 03:46 Niestety, ale do Polski mu jeszcze daleko. Trzeba mieć nadzieję, że świat jakoś się zatrzyma przed katastrofą. Odpowiedz Link Zgłoś
assessor Re: Rzemieślnicy ugotowani 16.05.07, 08:46 Pomysłodawcy mózg wyparował. Przecież to już było i teraz historia zatoczyła koło. To oznacza, że ten rząd nie ma "uprawnień" do rządzenia państwem. Na szczęście moja kobieta jest technologiem żywienia i teraz już mi się nie wykręci od ugotowania mich zupy. Hurra! Bary szybkiej obsługi mi nie zagrożą. Niech ich obsługa innym pluje do talerza. :) Odpowiedz Link Zgłoś
malini Nigella Lawson się załamie,ma tylko dyplom Oxfordu 16.05.07, 08:47 Nigella Lawson się załamie,ona ma tylko dyplom Oxfordu...w naszym kraju jest bez szans. Swoją drogą zaraz polecę zrobić jakiś dyplom z oddychania,chodzenia i.... Co do wspomnianego programu "Usterka" to nie jest porównywalne: jak Ci jedzenie nie smakuje-nie jesz,a jak Ci elektryk psuje instalację, orientujesz się dopiero podczas pożaru. Co do licencjonowania kucharzy, to zwrócę uwagę na fakt, iż w niektórycvh krajach trującą rybę fugu mogą przyrządzać tylko specjaliści, a i tak są zgony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Najwyzszy czas ! IP: *.dsl.club-internet.fr 16.05.07, 08:56 Dosc kulinarnej amatorszczyzny, nieprzestrzegania podstawowych przepisow higieny i robienia brudnej kasy brudnymi lapami. Dosc chamskiego cwiczenia sie na ludzkich zoladkach. Gotowanie jest sztuka, a nie sama mozliwoscia zrobienia latwej forsy. Zobaczcie czym stala sie polska kuchnia... Kwintesencja regionalnego chamstwa i papraniny wedle niewyszukanego acz przedsiebiorczego "kucharza". Dosc tego dziadostwa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leppiej Re: Najwyzszy czas ! IP: 89.129.157.* 16.05.07, 08:59 A byl taki wielki czlowiek, co mawial "Za morde i do dobrobytu". Wiesz o kogo chodzi? Podpowiem, ze po wojnie jego imieniem nazwano Katowice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Najwyzszy czas ! IP: *.dsl.club-internet.fr 16.05.07, 09:31 wiem o kogo ci chodzi... ty wiesz o czym mowisz, ja nie widze zwiazku z tym, o czym ja mowie. na calym swiecie obowiazuja normy, tylko w Polsce jest dzicz. Ludzie typu Maklakiewicz czy inne Kreglickie beda nadal istniec i prosperowac, bo : Maklakiewicz jest smakoszem i lubi gotowac. Jest interesujacy, bo nie jest zwyklym amatorem dobrego zarcia, w tym, co robi, jest lepszy od tysiecy ludzi z grubsza do niego podobnych. Kreglicka i inne gwiazdy ktore bawia sie w gotowanie zatrudniaja profesjonalnych kucharzy. Czesto sciagaja ich z innych krajow. Dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Najwyzszy czas ! IP: *.dsl.club-internet.fr 16.05.07, 09:35 nie Maklakiewicz...niestety, czarna pomylka :))) chodzi mi o tego drugiego, ktorego znam tylko ze slyszenia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leppiej Re: Najwyzszy czas ! IP: *.ija.csic.es 16.05.07, 10:25 Chodzi o to, ze ktos chce uszczesliwiac na sile konsumenta, nie liczac sie z jego zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etet Taki jest komunizm i z takim zamordyzmem IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.05.07, 11:51 lata całe walczyły pokolenia pokolenia Polaków. Kiedy wydawało się że już nie wróci dwóch zakomplesinych karłów odebrało wolność narodowi. A ktoś myślał że nie jest to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etet Za trzy lata należy uchwalić nową ustawę lustracyj IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.05.07, 11:53 i zlustrować tych którzy współpracowali z reżimem komunistycznym IV RP w latach 2005-2009. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Najwyzszy czas ! IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 17.05.07, 03:59 > Kreglicka i inne gwiazdy ktore bawia sie w gotowanie zatrudniaja > profesjonalnych kucharzy. I widzisz, jak ktoś chce to i bez ustawy może. Też masz prawo jadać tylko u kucharzy z dyplomem. Ale uszczęśliwianie innych na siłę zostaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franek Re: Najwyzszy czas ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 13:45 Wszystko trzeba robic wg receptury. Wydamy papierki i kuchnia sie poprawi. Geniusze kucharscy marnują się, a powinni uczyc za ciężką forsę nowych geniuszy. Jakos trzeba dobrac się do kuchni domowych, bo tam wydawana jest niestety wiekszość posiłków. Jakos się dobierzemy! A jak posiłki zdrożeją to biedniejsi nie pojedzą i będą zdrowsi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etet Najlepsza polska uczelnia to Wyższa IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.05.07, 11:33 Szkoła Kultury Medialnej zarządzana przez ojca dyrektora. Jej absolwenci to najlepsi specjaliści. Dziennik w TVTrwam trwa 5 razy dłużej niż inne zapewne aby mogł go zrozumieć odbiorca tej telewizji, a prowadzący dziennik przejęzycza się tylko średnio ok 9 razy w ciągu jednego wydania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szparag Rzemieślnicy ugotowani IP: *.sanpol.pl 16.05.07, 08:52 Znam kilku rzemieślników z papierami mistrzowskimi i z całego serca szczerze odradzam wszystkim znajomym wizytę w ich zakładach. Sam wiele rzeczy naprawiam lepiej od nich (z wykształcenia jestem historykiem) Kiedyś miałem znajomego mechanika (teraz jest po 80 i już nie prowadzi zakładu), który po 15 sekundach pracy samochodu wiedział co jest z nim nie tak. I jak mi wiadomo nie nauczył się tego na kursach zawodowych tylko na samochodach klientów. Młodzi uczniowie na warsztatach też w czasie swej nauki eksperymentują na mieniu i ciele klienta. Również im należałoby zabronić wykonywania jakichkolwiek czynności bez bezpośredniego nadzoru osoby z uprawnieniami (czy jeden majster jest w stanie mieć ciągły nadzór nad 3-4 osobową grupą uczniów, jednocześnie samemu świadcząc usługę - absurd). Może jeszcze wprowadzić kursy chodzenia po ulicach, bo przecież nieumiejętne poruszanie się po nich stanowi zagrożenie dla innych uczestników ruchu pieszego. Odpowiedz Link Zgłoś
sjoz Re: Rzemieślnicy ugotowani 16.05.07, 09:07 sjoz napisał: > No i kto tu jest "lewakiem" ?! To pytanie do junkra i jemu pokrewnych milosnikow PISu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2kotunia1 Re: Rzemieślnicy ugotowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 08:56 Dziwne pytanie.Zaprowadzisz motor do kurnika i może kaczor Ci naprawi. PS. Tak na poważnie to Makłowicz ma rację, czasy Gomułki minęły, ale pozostali uczniowie. Czy mam wskazać palcem. Czy w tym kraju nie ma już nad czym myśleć?Ta Ustawa, czy tez jej propozycja jest chora jak Ci co ją chcą wprowadzić w życie.Lobby pana POSŁA ze Śląska jest bardzo mocne. Najpierw likwiduje naprawy uszkodzonych pojazdów w zdarzeniach drogowych na podstawie tzw. kosztorysu, a teraz grzebie w ogóle przy rzemiośle. Coś mi się widzi, że jego zawodowa działalność nie jest warta funta kłaków a jego "papiery zawodowe" kupione za "tytkę śliwek". Czy ten Pan myśli, że tym sposobem uratuje tzw. Izby Rzemieślnicze przed zjazdem na łeb? A może jego pryncypały nie pamiętają, że to też "przeżytek komunizmu"? Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: Rzemieślnicy ugotowani 16.05.07, 09:02 Pomysły chorych pseudo poltyków ciag dalszy.Brawo zuchy,rozpierd.lcie ten kraj do reszty.Czy muzycy też będa egzaminowani jak za komuny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bainit Egzamin kwalifikacyjny dla polityków i rządzących IP: *.mn.agh.edu.pl 16.05.07, 09:00 Myśle, że osoby odpowiedzialne za rządzenie tez powinny miec odpowiednie kwalifikacje. Ponoszą odpowiedzialność za kilkadziesiąt milionów ludzi i powinni zacząć od siebie. Przykład(nie trzeba daleko szukac): minister edukacji, minister rolnictwa, prezes NBP... Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: Egzamin kwalifikacyjny dla polityków i rządzą 16.05.07, 09:10 popieram,zacznijmy od tego a egzaminującami niech będą jacyś dobrzy filozofofie, logicy, psychiatrzy np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz-mechanik Psychiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatrzy IP: *.colc.cable.ntl.com 16.05.07, 10:19 i neurolodzy, zawieście strajk, please!!! Poooooooooooooomooooooooooocy! Zbadać, zdiagnozować, zamknąć, zapomnieć. Czy nietak jest na psychiatrii? Czas wprowadzić w życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Rzemieślnicy ugotowani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 09:02 Inżynierowie też muszą mieć uprawnienia - czekają na nie min. 2 lata pracując jako majstrowie na budowie( zarabiając grosze i wypełniając rzetelnie dzienniczek praktyk).Potem egzamin, który kosztuje ok.1000 zł. A przykładowe pytania dla ciekawych jest na stronie www.piib.org.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=245&Itemid=128 Ciekawa jestem czy członkowie komisji egzaminacyjnej znają odpowiedzi na te pytania?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inżynier Re: Rzemieślnicy ugotowani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 09:52 Dlatego uciekają za granicę !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Rzemieślnicy ugotowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 09:04 KOMUNA WRACA !!! To jest tak jak rządzą prostacy. Znowu Cham ważniejszy od Pana. Dlatego tak mamy i tak będzie. Młodzież wroci - to mówią paranoicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek Re: Rzemieślnicy ugotowani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 09:05 Senat odrzucił tą ustawę .Rząd jej nie poparł pozatym była ona niezgodna z konstytucją .Ale Wyborcza woli napisać niesprawdzone fakty byle dowalić rządzącym. Odpowiedz Link Zgłoś
hewaa a rzemieśnicy uciekają na wyspy...... 16.05.07, 09:06 "świetny pomysł " teraz i tak już jest problem z fachowcami.... no tak, ale ktoś chciał załawic swoje interesy a wy ludzie płaćcie i płaczcie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imibe@gazeta.pl Autor artykułu jest w błędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 09:12 ustawa nie wejdzie w życie Senat ją odrzucił www.senat.pl/k6/pos/033/033porz.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Autor artykułu jest w błędzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 09:46 Dla wyborczej nie licza sie fakty tylko możliwość dowalenia PIS-owi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kornik Re: Autor artykułu jest w błędzie IP: *.chello.pl 16.05.07, 10:44 Senat odrzucił, ale wróciła do Sejmu, gdzie pichca nowa wersję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobiczek to kolejna proba stworzenaia syndykatow zawodowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 12:30 to kolejna proba stworzenia syndykatow zawodowych i reanimacja cechow rzemieslniczych. stare pierdziele jak za komunizmu beda lapac kase za pseldo szkolenia , kursy gospodnikow , pobierac oplaty na izby rzemieslnicze , skladki. to kolejny pomysl by banda starych nierobów mogla zyc na cudzy koszt. w kielcach przed 25 laty izba rzemieslnicza przymusowo opodatkowala rzemieslnikow na budowe tranwaju. do budowy nie doszlo a kasa zginela. nieroba radzimy zakasac rekawy wsiasc sie do roboty , bo nik nie bedzie utrzymywal darmozjadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rmstemero Re: Autor artykułu jest w błędzie IP: *.pools.arcor-ip.net 16.05.07, 13:20 Istotnie. Ustawa zostala odrzucona na posiedzeniu Senatu w dniu 11 maja. Gazeta powinna przeprosic czytelnikow. Co za obciach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olorin Kwalifikacje na ministra !! IP: *.welnowiec.net 16.05.07, 09:16 Kiedy powstanie świadectwo kwalifikacji do posiadania teki ministerialnej ? Kiedy ograniczenie dostępu do piastowania urzędów państwowych dla osób z prawomocnym wyrokiem sądu. Kiedy przestaniemy oglądać te buraczano-kaczokapuściane głowy które nawet wysłowić się nie potrafią ? Co z Ich kwalifikacjami do sprawowania rządów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Kwalifikacje na ministra !! IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 17.05.07, 03:50 Jeśli mówisz serio: to oznaczałoby koniec demokracji, a dyktaturę tych egzaminatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrona Re: Rzemieślnicy ugotowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 09:17 Marcinkiewicz na prezesa PKO !!!...kompetencja potwierdzona przez komisje PIS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsumentus No to Makłowicz będzie musiał dać 800 zł w łapę IP: *.chello.pl 16.05.07, 09:25 żeby być oficjalnie mistrzowskim kucharzem. Ciekawe, kto na tym zarobi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Guest Rzemieślnicy ugotowani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 09:34 Czy ta banda nie ma lepszego zajęcia niż powrót do komuny? Tak przecież było w socjalistycznej rzeczywistości. Rozumiem uprawnienia zawodowe, egzaminy, papiery gdy praca fachowca ma wpływ na bezpieczeństwo klienta - typu naprawa hamulców w aucie albo naprawa kuchenki gazowej. Inne usługi wystarczająco reguluje rynek. Jak ktoś nie umie ułożyć kafelków w łazience a usiłuje wziąć za to pieniądze to prędzej czy później wpędzi się w tarapaty (vide wanna Wassermana). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr skoro leczyc moze tylko lekarz z dyplomem IP: 195.150.68.* 16.05.07, 09:34 to dlaczego gotowac zawodowo moze kazdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek niech sprzataczki i parkingowi tez zdaja egzaminy IP: 194.75.37.* 16.05.07, 09:54 niech sprzataczki i parkingowi tez zdaja egzaminy, niby dlaczego maja byc uprzywilejowani? A ja chetnie zaloze zwiazek parkingowych, ktory bedzie ukladal pytania i bral za to kase. Zaj..iscie duzo kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Rzemieślnicy ugotowani IP: 213.172.173.* 16.05.07, 09:38 Myślę, że wpierw należy uchwalić ustawę, ze posłowie i osoby sprawujące funkcje publiczne powinny przedstawiać zaświadczenia od psychologów, że mogą pełnić swoje obowiązki bez stwarzania niebezpieczeństwa dla obywateli RP. Do tego opłata mogła by wynosić z 1000 złotych i co 2-3 miesiące obowiązkowa kontrola. Czy ktoś może przygotować projekt takiej ustawy ? Fachowo, bez bubli. A my zbierzemy odpowiednią ilość podpisów, żeby trafiła pod obrady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Bydgoszcz Większej głupoty nie słyszałem od 20 lat. IP: *.colc.cable.ntl.com 16.05.07, 09:44 Ostatni równy temu idiotyzm przeżyłem bodajże w 1983 roku wracając w nocy do domu od mojego serdecznego kumpla Krzysia K.(pozdro) będąc po niewielkiej ilości piwa marki Bydgoskie i zaczepił mnie milicjant z pytaniem: "Co wy tu robicie obywatelu?" Monty Python w czystym wydaniu. Ale teraz poważnie: 1) Jeżeli "egzaminatorom" zależy tylko na bezpieczeństwie, to niech robią te egzaminy za darmo a nie za 3 czy 8 stówek! No nie? 2) A co będzie jak ja sam, nie będąc kucharzem albo nie daj Boże mój Teść najlepszy jakiego mam, ugotujemy małe co nieco dla np. 15 osób, u siebie w domu i nie daj Boże damy im do spróbowania? Ciupasem do pierdla? Tak? Bo jak nie damy, a tylko popatrzeć i powąchać, to będzie OK? Kamień z serca!!! 3) Głupki jedne, to właśnie nakręci szarą strefę! Sami nie wiecie o czym mówicie. Szarą strefą nie jest mechanik samochodowy (np inż. czy technik budowy maszyn) bez świadectwa ZSSam. prowadzący warsztat naprawy samochodów! Pomijając fakt że, ten inżynier mechanik (od innych maszyn) jest lepszym fachowcem od "ciecia" po samochodówce. Zwykle to inna kultura pracy i narzędzia. Czy to jest takie trudne do zrozumienia, czy też uważacie że, wszyscy poza Wami to jeszcze więksi idioci i kretyni (mało prawdopodobne aby ktoś się jeszcze taki znalazł)) 4) A jeżeli JA naprawię w swoim garażu (jestem mechanikiem lecz nie samochodowym) samochód kolegi i on mi za to postawi flaszkę, to co? Zaraz przylecą szwadrony anielskie z ZRP i zostane ukarany obcięciem kończyn górnych? Czy tylko do pierdla? 5) A jak, to już się stało, więc chyba nie mam po co wracać do kraju nad Wisłą, zrobiłem w domu łóżko dla mnie i mojej żony (tej najlepszej) oraz, o zgrozo, kuchnię: stolarzyłem i.... murowałem (łoJezuuuuuuuuu!) i (zgroza)...... malowałem. Idę się sam powiesić. Nigdy już Was nie zobaczę, beeeeeeee, beeeeeeeeeeeeeeee! 6) A w jaki sposób chcecie mi, przygłupy, zabronić zatrudnić do remontu mieszkania moją ulubioną brygadę chłopa? Macie za dużo czasu i za mało oleju w tych pustych łbach. Dobranoc rzemieślnicza inteligencjo. Bój się Boga, dobrze że, mnie w tym kraju nie ma. Ale moja rodzina i Teść kucharz-amator doskonały! Uciekaj mój drogi, uciekaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Moja mama IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.05.07, 09:45 Moja mama codziennie gotuje dla całej rodziny a nie ma żadnych uprawnień. Czy nadal będzie mogła mi gotowac obiady czy teraz każdy w rodzinie będzie sam musiał sobie gotować? Odpowiedz Link Zgłoś