Gość: jan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 08:43 ten artykul nie do konca odpowiada prawdzie. wlasnie zostalem przyjety do oddzialu google we wroclawiu, za pensje 35k brutto. takze z tymi 14k to nie jest wcale taki wyczyn Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotr Łowcy głów polują na siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 08:44 To jest nieprawda. W artykule podane są zaniżone płace. Ba! W Szczecinie to programista początkujący za 16 netto to nawet z domu nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOOGno prawda Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.sd.sd.cox.net 30.05.07, 11:20 ale opowiadasz BAJKI o tym google. FANTAZJE WRECZ: przeczytaj w amerykanskiej wersji jezykowej wikipedia o google i zauwaz fragment: "Typical salaries at Google are considered to be quite low by industry standards." en.wikipedia.org/wiki/Google JAK WIDAC to jest POWSZECHNIE WIADOME W KRZEMOWEJ DOLINIE ze ZLE PLACA! Jak pracowalas tam kiedys kiedy wydymali YAHOO i pokradli im patenty to Twoje akcje zrobili Cie milionerem. Ale to jak z LOTERIA. Pensje same zawsze tam byly FATALNE. Pracuje w Californii i pracowalem w YAHOO, IBM, CISCO, SUN i mam kilku kolegow w GOOGLE. Sam bylem nie raz w GOOGLE na obiadach (maja za darmo stolowke w starych budynkach Silicon Graphics) GOOGLE SLABO placa i ich rekruterzy wciskaja ludziom BAJKI ze zarobisz na akcjach (ktorych w Polsce chyba nie dostaniesz i tak). Jestem poza tym ZDEGUSTOWANY PRem jaki GOOGLE wyprawia w Polsce. Wypadaloby ZBOJKOTOWAC ta firme. Artykulu jakie widze i opinie jakie puszczaja jacys ludzie o tej firmie, to chyba maja TYLKO na CELU NAGONKE NAIWNYCH POLAKOW ZEBY DLA NICH PRACOWALI i wysylali tam cv. GOOGLE placi MALO w porownaniu z duzymi firmami a w Californi to SMIECH co placa. O startupach nie mowie, ktore daja nadzieje na wzrost akcji. GOOG ma akcje teraz ~$500. Myslicie ze bedzie $1000? ja nie...Jak masz $120tys /rok to jest super w Californi jako programista. Srednia jest 60-80K dolarow/rok BRUTTO! 130K+ brutto dostaja najlepsi Jako Glowny Architekt w Firmie konkurujacej z GOOGLE mozesz miec 150K/rok VPs zarabiaja ok tyle samo. Powyzej tego NIKT nie wychodzi. reszta to opcje na akcje- to one moga Cie uczynic milionerem, wieksze pensje wlozcie w ZARTY i BAJKI SFiction. Jak ktos szuka pracy w YAHOO na przyklad to chetnie pomoge podeslac CV. rekruter ktoremu to podesle wlasnie PRACOWAL W GOOGLE. I ma o nich KIJOWA OPINIE. Zreszta, nie wierzcie mnie, nawet pisze to w WIKIEPEDI a kazdy kto mieszka w krzemowje Dolinie to po prostu WIE! Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd Re: Łowcy głów polują na siebie 30.05.07, 11:27 Nie tyle opowiada bajki, co używa LOGO-mowy. Dużo lepiej brzmi gadka o wynagrodzeniach rocznych niż miesięcznych - operujemy większymi liczbami. Tak samo jak lepiej brzmi np. "monitoring miejskich segregatorów odpadów" niż "nurkowanie w śmietnikach" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CLS 600 Jako pracodawca znam realia i taki numer można IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 13:19 wywinąć tylko początkującemu dyrektorowi. Jeżeli chodzi o informatyków to na początek oferujemy 3000 brutto, co na człowieka któremu wdrożenie się zajmnie 2-3miesiące jest akurat. Po 5 miesiącach (jeżeli potrafi pracować) ma 3700. A ze znalezieniem kandydatów naprawdę nie ma problemu - takie panikarskie artykuły podnoszą na duchu tych, którzy nie znają realiów. pozdrawiam Zatrudniający 9 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Programista Czyżbyś był szefem Kamsoftu? IP: *.comarch.com 30.05.07, 13:27 Tam podobno tak marnie zarabiają, i jeszcze gorsze rzeczy o tej firmie się słyszało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bleh Re: Czyżbyś był szefem Kamsoftu? IP: *.comarch.com 30.05.07, 13:34 te Programista, przeciez w naszej firmie to prawie co drugi z kamsoftu wiec ciezko nie slyszec ... co sie dzieje w KamSofcie -> KS -> Kupa Syfu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bleh Re: Czyżbyś był szefem Kamsoftu? IP: *.comarch.com 30.05.07, 13:36 KS -> Kupa Syfu .... z przewagą kupy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Czyżbyś był szefem Kamsoftu? IP: *.wro.vectranet.pl 30.05.07, 13:35 Akurat Comarch nie jest lepszy, oboz pracy (tak jak siemens) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blah Re: Czyżbyś był szefem Kamsoftu? IP: *.comarch.com 30.05.07, 13:38 No moze w Comarchu tak bylo, ale napracowac sie za 8000 brutto to chyba nie wstyd, przeciez nie placa ci za pierdzenie w stolek, a z tym obozem pracy to przesada ... chcesz zarabiac musisz pracowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xtoff Re: 8k w Comarchu IP: 89.174.237.* 30.05.07, 13:47 8k powiadasz? To jeszcze zdradz na jakim stanowisku i z jakim stazem pracy (w firmie i wogole) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blah Re: 8k w Comarchu IP: *.comarch.com 30.05.07, 14:04 programista - prawie rok tu, i 1,5 roku w innej firmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjuibooui Re: 8k w Comarchu jaaasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 08:46 podstawowy programista polowy nie dostaje. Comaarch ma zal reputacje jako firma na poczatek kariery, b. duzo wymagaja placa kiepsko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CLS 600 Zarabiają tyle, na ile się zgodzili -przecież pod- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 13:44 pisali umowy. Może nie jest to najwięcej jak się da, ale przecież mi jako szefowi nie zależy na płaceniu po 10k, skoro tą samą robotę robią ludzie za 4k. Odpowiedz Link Zgłoś
seboc Re: Jako pracodawca znam realia i taki numer możn 30.05.07, 18:37 witam, ?? post dość zaskakujący, mojemu poprzedniemu pracodawcy wciąż się zdaje, że może płacić 2500 brutto programistom, tylko powoli nie ma już czego sprzedawać a stara się uchodzić za poważną firmę, mi się zdaje, że handlowcy a nawet prezesi nie wiedzą, że ich soft to technologiczna kupa dziada i szybko się to zemści, bo rynek staje się wymagający, ta niewiedza pozwala mieć - na razie - dobre samopoczucie pozdrawiam S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DODATEK Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.sd.sd.cox.net 30.05.07, 11:39 zapomnialem dodac: zarobki jakie cytuje dla software engineers (srednia $70-90K/rok) chief software architect ($100-140K/rok) sa w CALIFORNII i BRUTTO. W takim zadupiu z punktu widzenia software jak CHICAGO czy inne miejsca to ewnie jest to 45-60K, 80-90K odpowiednio MAX! wszytsko BRUTTO. NETTO(=do reki) jeszcze wychodzi ok 30% MNIEJ! odzwierciedla to dodatkowy fakt: w USA jesli sie nie ma inny powodow nie warto juz teraz Polakom pracowac. Tak czy owak, zapewniam Was, takie firmy o jakich piszemy zawsze chca placic MNIEJ POZA USA. Nie zmienia to faktu ze zarabiajac 6tys USD na reke (=$120K brutto wlasnie) w CAliforni ma sie taki sam standard zycia jak w POLSCE za 6tys PLN na reke. jedynym wyjatkiem jest ze samochody w PL sa drozsze ale juz sluzba zdrowia i szkoly dla dzieci NIE! maz i zona musi wydawac $25K na SZKOLE PODTSWOWA DOBRA dla 1 dziecka (=szkola bez narkotykow i strzelania). Czasy na USA siue SKONCZYLY. Zobaczcie ile stoi dolar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iskiereczka mruga Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.kulnet.kuleuven.be 30.05.07, 13:46 Ciebie to prawie czytać sie nie da - widać żeś nie humanista, ech.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiadro wody Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.c245.petrotel.pl 30.05.07, 14:07 tu wypowiadają się informatycy, a nie POECI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZzz a w Katowicach ... IP: *.comarch.com 30.05.07, 12:46 W Katowicach w mojej firmie jest nędza jak dla programistow 8 – 10 brutto z rocznym doświadczeniem i ok. 6-8 na dziendobry zaraz po studiach, ale … w Krakowie płacą lepiej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: a w Katowicach ... IP: *.swietochlowice.org 30.05.07, 12:51 w mojej jeszcze wieksza nedza... dla poczatkujacego 1500 brutto w Kamsofcie i w dodatku rezim jak w obozie koncentracyjnym... czas stad spier***** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bleh Re: a w Katowicach ... IP: *.comarch.com 30.05.07, 13:11 tylko ze jesli (tu) chcesz zarabiac 6000 to musisz gadke zaczac od 9000 taka to juz jest firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hx Re: a w Katowicach ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 13:17 Cienko, słyszałem że programista kodujący w LOLCODE zaczyna od 40k PLN / miesiąć lolcode.com/home :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ave Re: a w Katowicach ... IP: *.comarch.com 30.05.07, 13:22 heh ty slyszales , a ja nie slyszalem tylko poprostu wiem bo widze to na codzien 8 brutto to norma , kwoty typu 20 k (dla szarego programisty) i wiecej to sa bajki i debilne kpiny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wooysiah Re: a w Katowicach ... IP: *.194.115.212.psi.de 30.05.07, 16:03 Blech - a w jakim mieście w Comarchu pracujesz? Bo z tego co widzę, to Poznań to są jakieś peryferia - z ponad dwuletnim doświadczeniem dostaję brutto 4500 na miesiąc + trochę ekstra pod stołem. Może czas na przeprowadzkę? Z tego co się orientuję, w Comarchu w Poznaniu też jest cienizna - mam 2 kumpli, którzy stamtąd odeszli - nie zarabiali nawet 5k (kumple z dobrym dyplomem i po 1-2 latach w Comarchu jako pierwszej firmie. A co do atmosfery obozu koncentracyjnego to specjalność polskich firm, niestety. Trzeba w końcu nauczyć pracodawców, że praca programisty to nie jest praca przy taśmie w fabryce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fidel Re: a w Katowicach ... IP: 193.34.40.* 30.05.07, 13:19 Ja tez pracowalem w Katowicach - nedza i tyle. Powyzej 18 tys/mies nie podskoczysz - nawet mimo ze staz mialem juz ponad roczny. Nie wytrzymalem jak prezes odmowil mi podwyzki i powiedzial ze 25 tys/mies to nawet on nie zarabia. W Norwegii placa znacznie lepiej - trzeba tylko zainwestowac w nauke jezyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p w jakiej firmie? IP: *.generacja.pl 30.05.07, 18:05 podajcie przynajmniej 1-2 nazwy firm gdzie programiście placa 8-10tys ja we wrocku z ponad rocznym doświadczeniem w siemensie jako j2ee developer mam 2.300 netto..... bajki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: a w Katowicach ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 23:47 Boze... Co Ty gadasz... 18k/mies ? Co wy chcecie zarabiac jak prezesi? Jestem prezesem malej firmy programistycznej, przeprowadzilem dziesiatki rozmow kwalifikacyjnych z ludzmi o roznym doswiadczeniu: od zera do 14 lat. Stawki powyzej 10k/mies (brutto) slyszalem od ludzi dopiero ze stazem 10 lat najmniej. ... Jakie wy wszyscy bajki opowiadacie... w glowie sie to nie miesci ! Odpowiedz Link Zgłoś
weselnik2 Re: a w Katowicach ... 30.05.07, 14:39 Nie potrzebują tam czasem młodych pracowników w tej firmie? Kończe studia niedługo, niestety nie są to stricte informatyczne studia, tylko powiązane - ale znam się na wielu rzeczach, może nie świetnie, ale łape w locie wiele rzeczy, z kompem "za pan brat" jestem od prawie 20 lat. "6-8 na dziendobry zaraz po studiach" - 6-8k? ja za połowę tego mogę tam harować nawet :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: a w Katowicach to kozy kują 30.05.07, 15:37 Ciekawe na czym zarabiają ,że tyle płacą ;) Komputeryzacja PZU ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.dublin.corp.yahoo.com 30.05.07, 12:55 hehe, ja obecnie pracuje w Yahoo, w jakim dziale pracowaleS? w googlu to mozesz miec te 35k zl /rocznie a nie na miesiac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.dublin.corp.yahoo.com 30.05.07, 13:05 sorki to drugie pytanie bylo do tego goscia to to bzdury wypisuje w googlu o zarobkach typu 35k/miesiac, w dublinie w googlu placa ~32-40k/rocznie /euro wiec nie za duzo, google zdziera to fakt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elep Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.sd.sd.cox.net 30.05.07, 18:40 > hehe, ja obecnie pracuje w Yahoo, w jakim dziale pracowaleS? w googlu to mozesz > miec te 35k zl /rocznie a nie na miesiac ;) YAHOO Sunnyvayle, California tuz kolo 101/mathilda. NIGDY w PRZYSZLOSCI BYM NAWET NIE ROZWAZAL PRACY W G! A BRON BOZE KONTRAKTU! Za dlugo jestem w USA/California by byc naiwniakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super_sonic Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.gwardii.osi.pl 30.05.07, 15:23 moze jest mowa o niskich pensjach jak na amerykanskie standardy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!! Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.sd.sd.cox.net 30.05.07, 19:19 > moze jest mowa o niskich pensjach jak na amerykanskie standardy:) NISKA PENSJA na amerykanskie standardy to taka, za ktora nie stac Cie na odlozenie GROSZA, wyslanie dziecka do szkoly w KTOREJ NIE STRZELAJA i nie biora MARYCHY, i niska pensja to taka ze zyjesz z miesiaca na miesiac SPLUKUJAC SWOJA WYPLATE na SAMO TYLKO ZYCIE. W Krzemowej Dolinie zycie jest bardzo drogie. Juz wiesz czmu tak ZAPALCZYWIE SZUKAJA WIEC STUDENTOW? Bo student moze zyc na GARNUSZKU WODY. "na amerykanskie standardy" ? a co Ty myslisz, ze bedziesz sobie przliczal ze odlozysz sobie 1000 dolarow miesiecznie a w Polsce to 3000PLN wiec duzo odkladasz? cHLOPIE PRZY TAKIEJ SLABEJ PENSJI TO SOBIE MOZESZ ODKLADAC I MARZYC BO POLSKE TO ZOBACZYSZ RAZ NA ROK MAX NA 2 TYGODNIE zakladajac ze nie masz rodziny? Jak bedziesz miala tylko $1000 nadwyzki miesiacznie to dziecka nie poslesz nawet do szkoly nie mowiac o mozliwosci wizyty u dentysty. W wikipedi pisze ze MALO PLACA to znaczy ze czesto nie da sie nic zaoszczedzic bo wsyztsko schodzi na skromne zycie. cZESTO ZYCIE TAKIE ZE NIE BEDZIE cIE STAC NA ZALOZENIE RODZINY a co dopiero WYCHOWANIE DZIECI. Ludzie obudzcie sie w tej Polsce z tym mitem ameryki. Wogole? Zauwazyles ile kosztuje dolar w Polsce? Tobie sie wydaje ze PENSJE NA AMERYKANSKIE to sa DUZE biorac pod uwage ze szkola dla dziecka kosztuje dobra podstawowa o podobnym poziomie dopolskiej w USA to 25tys USD to jak masz 2 dzieci i brutto $100 000/rok (netto ok $70K)? to jak masz 2 dzieci to po zaplaceniu szkoly bys nie mial za co kupic chleba. Chlopie. Tobie sie wydaje ze AMERYKANSKIE WARUNKI I PENSJE SA DUZE? Nie znasz Ameryki! Dam Ci przyklad: mam super ubezpiecznei zdrowotne, 50mil Amerykanown nie ma (Zobacz film SICKO M Moore'a). Przy moim SUPER i tak drogim ubezpieczneiu dental leczenie kanalowe kosztuje mnie $1000 dolarow + reszte placi ubezpieczlnia (mam super droga ubezpieczlnie)! czyli 2800PLN, w Polsce BEZ UBEZPIECZNIE ok 600pln. wiec pomysl sam jakie to sa "WARUNKI AMERYKANSKIE"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 23:57 > Przy moim SUPER i tak drogim > ubezpieczneiu dental leczenie kanalowe kosztuje mnie $1000 dolarow + reszte > placi ubezpieczlnia (mam super droga ubezpieczlnie)! czyli 2800PLN, w Polsce BE > Z > UBEZPIECZNIE ok 600pln. 600 pln? Co Ty gadasz. Mam ubezpieczenie w LuxMed'zie. Kanalowka kosztowala mnie tu 200 pln (calosc- wszystkie wizyty). Bardzo polecam LuxMed... Za cale 50 pln/mies masz pelne ubezpieczenie i pokrycie kosztow wszystkiego oprocz niektorych materialow stomatologicznych. Swietna opieka medyczna, profesjonalna, szybka i sprawna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabka prog Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 11:31 byc moze doswiadczony tyle ma jeden ma wiecej inny mniej ale tu zapewne chodzi o grupe osob i co zaznacza pan czy pani z hed dunterstwa to oni tyle zaznaczaja w swoich cv. ja tz zlozylam kilka cv i zaznaczylam 8 tys. zl jako minimum a jestem programistka wcale nie kazdy chce placic po 25 kawalkow na reke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. [...] IP: *.eranet.pl 30.05.07, 11:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
hetman_a W mojej firmie w Katowicach początkujący... 30.05.07, 12:41 ... programista otrzymuje na wstępie około 8-10 brutto, bo fachowców na rynku brak, a terminy gonią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p podaj firme bo to bajki IP: *.generacja.pl 30.05.07, 18:05 podajcie przynajmniej 1-2 nazwy firm gdzie programiscie placa 8-10tys ja we wrocku z ponad rocznym doswiadczeniem w siemensie jako j2ee developer mam 2.300 netto..... bajki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Re: podaj firme bo to bajki IP: *.aster.pl 30.05.07, 22:52 Nokia Siemens Network Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: podaj firme bo to bajki IP: *.generacja.pl 01.06.07, 20:35 akurat NSN jest w budynku obok mojego i mam tam znajomych i ich zarobki sa takie same jak moje, a do tego do kwietnia 2008 nie beda mieli podwyżek bo maja restrukturyzacje wiec no comment 8-10tys hahaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: podaj firme bo to bajki IP: *.generacja.pl 01.06.07, 20:39 heh kumpel ostatnio zwolnił sie z Comarchu przez zarobki właśnie z oddziału wrocek.. zarabiał 2400netto na stanowisku j2ee developer wiec gdzie te 8-10 tys? PS. firma prowadzi nawet statystyki kto sie zwolnił a najlepsza jest kolumna w tej tabeli pod tytułem "czy juz wyjechał za granice" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZzz a w Katowicach IP: *.comarch.com 30.05.07, 12:44 W Katowicach w mojej firmie jest nędza jak dla programistow 8 – 10 brutto z rocznym doświadczeniem i ok. 6-8 na dziendobry zaraz po studiach, ale … w Krakowie płacą lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawerjan Re: a w Katowicach IP: 67.159.44.* 30.05.07, 13:01 Jesli comarch.com z ktorego piszesz tyle placi NA START to nic tylko rzec BRAWO! Trudno mi w to uwierzyc ALE moze powinienem. (Znam studentow co ie moga skonczyc studiow bo ciagle sa tam zaharowani za 1-2 tysiace) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZzz Re: a w Katowicach IP: *.comarch.com 30.05.07, 13:10 no bo jak poprosisz o 2000 to ci będą chcieli wcisnąć 1500, a jak poprosisz 8000 to sie skonczy gadka na 6500, myslec panowie a nie dac sie w konia robic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jumbo Łowcy głów polują na siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 08:49 Zgadza się, pensje informatyków rosną w oszałamiającym tempie. Pracuje w serwisie KompSux w Kaliszu na ziemi lubuskiej i ostatnie miesiące to po prostu festiwal podwyżek. Dość powiedzieć, że od początku roku zarabiam o 150% więcej!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna A ta firma która się reklamuje na górze strony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 08:50 Do reklamującej się na górze tej strony firmy zaatakowała kiedyś słynna grupa spekulantów. Znani byli już wcześniej pod nazwą "oddziału czarnej mamby". Słyneli z aukcji przeprowadzanych na allegro. Gdy weszli do tej firmy proponowane zarobki sięgały prawie kilkunastu tysięcy Euro !. Odpowiedz Link Zgłoś
daflippi Re: programista w tvn 30.05.07, 10:03 a ja jestem programista w tvn i zarabiam 48kzl brutto na miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza do daflippi IP: *.2-0.pl 30.05.07, 10:23 i nie obowiązuje Cię tajemnica o nieujawanianiu wyskości zarobków? ciekawe.... Odpowiedz Link Zgłoś
daflippi Re: do daflippi 30.05.07, 10:27 nie, ponieważ tylko firmy, które wstydzą się swoich płac, każą swoim pracownikom milczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub.wojewodzki Re: programista w tvn 30.05.07, 11:54 >a ja jestem programista w tvn i zarabiam 48kzl brutto na miesiac. ja myslalme ze to tylko prowadzacy PROGAMY typu TALK-SHOW ćpia maryche i sa za to potem przesluchiowani przez ABW. A tutaj widze ze Ci do zatrudniaja tez! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
armagon Re: programista w tvn 05.06.07, 12:27 a co to ma do rzeczy, jaka uzywke preferuje programista w swoim domu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibmer analityk w IBM IP: *.de.ibm.com 30.05.07, 12:37 A ja jestem analitykiem w IBM i zarabiam 53kPLN na miesiąc + służbowy mercedes + służbowy apartament w warszawie + darmowe wakacje dwa razy do roku i praca w domu 4 dni w tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibm Re: analityk w IBM IP: 67.159.44.* 30.05.07, 13:04 nie moge uwierzyc ze analityk w IBm tyle zarabia. Moze powiedziec cos WIECEJ? to nie jest realne zwlaszcza w Polsce. ANALITYK? Jaki? 53K PLN na MIESIAC? nawet jesli BRUTTO to nie zarabia sie tyle NAWET W USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: analityk w IBM IP: *.ztpnet.pl 17.06.07, 23:56 Mie się wydaje, że gość ma IP z Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manager Re: analityk w IBM IP: *.citicom.pl 30.05.07, 13:12 A nie ma jakiegoś wakatu na podobne stanowisko? Nie będę wymagający, wystarczy mi 45kPLN/miesiąc + służbowy samochód + apartament służbowy + darmowe wakacje 2 razy w roku + praca w domu 3 dni w tyg. Mój mail: drmartens@wp.pl Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: analityk w IBM 30.05.07, 13:38 hihiihihsluzbowy mercedes? chyba go prowadzisz jako szofer? po cholere analitykowi sluzbowy samochod? zabawni jestescie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najlepszy Re: programista w tvn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 12:46 A ja w CNN i zarabiam 150k brutto na miesiąc, a drugie tyle dorabiam na fuchach dla TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tatto Re: programista w tvn IP: 194.176.201.* 30.05.07, 16:29 A ja mam paszport polsatu. Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_grzyb Re: programista w tvn 30.05.07, 13:08 zarabiasz więcej niż Durczok, ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_grzyb Re: programista w tvn 30.05.07, 13:09 jestem poczatkującym programistą, umiem napisać "hello world" i na wstępie żądam min. 100tys Euro brutto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hunter Re: programista w tvn IP: *.uci.agh.edu.pl 30.05.07, 14:16 Wacław, to było mocne!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: programista w tvn IP: *.ztpnet.pl 17.06.07, 23:58 Jakie mocne, ja tyle biorę netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: programista w tvn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 15:46 A ja wypłacam w TVN i jakoś nie pamiętam takiej sumy ! Podobnie to ma Kuba, programiści mają może tyle ale rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: programista w tvn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 00:03 daflippi napisał: > a ja jestem programista w tvn i zarabiam 48kzl brutto na miesiac. Takiej bzdury to jeszcze nigdy nie slyszalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: phantom reklamy?? IP: *.skomur.pl 30.05.07, 10:03 To Ty sobie jeszcze reklam nie wyłączyłaś? Sciagnij Opere albo Firefoxa i AdBlocka do niego, zablokuj *adv.gazeta.pl/* i koniec z reklamami :) Przynajmniej na Gazecie. Dla innych serwisow trzeba to powtorzyc ale potem przegladanie sieci zaczyna nawet sprawiac przyjemnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd I dostęp do www za sms premium, tego chcecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 11:14 pijawki, pasożyty... Skoro nie podoba wam się bezpłatny dostęp do www to będzie za sms premium pod nr 79xx. Sami tego chcecie blokując reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEfi. Re: I dostęp do www za sms premium, tego chcecie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 13:40 to zmienimy portal na inny... hehe jak zacząłem masowo odsyłać reklamy webmasterowi serwisu to w trymiga mi przestał spam na skrzynkę przychodzić :D Odpowiedz Link Zgłoś
armagon Re: I dostęp do www za sms premium, tego chcecie? 05.06.07, 12:28 serio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: I dostęp do www za sms premium, tego chcecie? IP: *.cable.mindspring.com 30.05.07, 15:03 reklamy to jedna rzecz, ale niech beda stonowane - w GW reklamy sa po prostu nahalne. Tego serwisu nie da sie przegladac z reklamami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEfi. Re: reklamy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 13:36 buehehe, reklam na stronach www nie widziałem od wieeelu miesięcy :DDD adblock ruuulez :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wacek Re: A ta firma która się reklamuje na górze stron IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 11:03 a ja pracuje jako programista, analityk, wdrożeniowiec za 2200zł brutto. Mój program (sam go napisałem) walczy z programem firmy zewnętrznej za 500kzł i którego w ogóle w firmie, prócz kilku osób nikt nie chce. Czy ja jestem nawiedzony???? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: A ta firma która się reklamuje na górze stron 30.05.07, 11:10 Gość portalu: wacek napisał(a): > a ja pracuje jako programista, analityk, wdrożeniowiec za 2200zł brutto. Mój > program (sam go napisałem) walczy z programem firmy zewnętrznej za 500kzł i > którego w ogóle w firmie, prócz kilku osób nikt nie chce. > > Czy ja jestem nawiedzony???? prawdopodobnie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brysba Re: A ta firma która się reklamuje na górze stron IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 11:37 Wacek - jak szukasz lepiej płatnej roboty skontaktuj się ze mna pod nr 513008494 - międzynarodowa firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: A ta firma która się reklamuje na górze stron IP: *.sd.sd.cox.net 30.05.07, 11:51 jak masz dobry pomysl warto podjac starania by go skomercjalizowac. Postaraj sie nad nim pracowac i szukaj inwestora. Tak wlasnie powstaja duze firmy w Krzmowej Dolinie. Inaczej bedziesz skazany na laske firm jakie zbudowali inni. Firm nie przynosi BOCIAN, powataja z hobby czesto w garazu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzio Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 12:14 Ja własnie skonczylem studia i wybieram się miedzy ofertami - wlasnie jak jacek z artykulu zmienilem oczekiwania z 45K na 50K netto na miesiąc... Juz dzwoniło czterech pracodawców z propozycją podpisania umowy a dwóch nastepnych czeka w kolejce, mimo ze jeszcze nawet nie wyslalem do nikogo CV !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miso Zdzisio Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.brutele.be 29.05.07, 13:09 taaak... pier..cie Hipolicie. Obudz sie NEO!!!! Zycie to nie matrix. Chyba, ze piszecie o stawkach na rok. Wtedy te 50k nawet netto jest bardziej realne... Biale murzynki klepiace kod dla google za 50k rocznie. Coz to za sensacja? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Łowcy głów polują na siebie 30.05.07, 08:30 > Obudz sie NEO!!!! Zycie to nie matrix. Chyba, ze piszecie o stawkach na rok. > Wtedy te 50k nawet netto jest bardziej realne... > > Biale murzynki klepiace kod dla google za 50k rocznie. Coz to za sensacja? Śmieszni jesteście oni miesięcznie tyle zarabiają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thediceman Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.icpnet.pl 30.05.07, 08:43 zupelnie nie rozumiem tej dyaskusji Co to za roznica czy to jest 35 tysiace czy 2tysiace, netto czy brutto... ...jesli i tak jestes informatykiem a jakby nie patrzec dowcipy w stylu "zdjecie czterech facetow w okularach z kubkami kawy i podpisem >impreza informatykow< to chyba najbardziej reprezentatywne dowcipy w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Łowcy głów polują na siebie 30.05.07, 08:51 Gość portalu: thediceman napisał(a): > zupelnie nie rozumiem tej dyaskusji > Co to za roznica czy to jest 35 tysiace czy 2tysiace, netto czy brutto... > ...jesli i tak jestes informatykiem > a jakby nie patrzec dowcipy w stylu "zdjecie czterech facetow w okularach z > kubkami kawy i podpisem >impreza informatykow< to chyba najbardziej > reprezentatywne dowcipy w tym kraju > www.joemonster.org/i/u/imprezka.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.mimuw.edu.pl 30.05.07, 09:04 Drugi od lewej to sam Tomek Czajka, faktycznie 10 lat temu tak wyglądał, jednak chłopak dorósł i się bardzo zmienił, jeśt świetnym informatykiem i fajnym gościem. Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_grzyb Re: Łowcy głów polują na siebie 30.05.07, 13:16 a pierwszy od lewej to ja jeszcze jak zarabiałem 60k brutto a impreza była świetna, nawaliłem sie wtedy bo zaszalałem i wziąłem wode gazowaną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 15:52 czy to zdjęcie nie powstało przypadkiem w poznaniu w stołówce pewnego renomowanego liceum ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega_tomka Re: Łowcy głów polują na siebie IP: 212.160.156.* 06.08.07, 19:32 nie, zdjęcie jest zrobione w Zwardoniu... za oknem krajobraz beskidzki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter z Wrocławia Nie bądź taki uszczypliwy (a może zazdrosny) IP: *.ib.pwr.wroc.pl 30.05.07, 09:33 Znam wielu fajnych informatyków. I czasem im zazdroszczę. Z wykształcenia jestem inż.budownictwa i uważam, że całkime nieźle sobie radze w moim zawodzie ale zdaża się, że załuję, że nie poszedłem studiowac infy - najlepsi w tej branży koszą naprawdę niezły szmal. A praca jak praca - w większości zawodów codzienny kontakt z komputerem jest nieodzowny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurij Re: Nie bądź taki uszczypliwy (a może zazdrosny) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 09:51 Piter z Wrocławia- Robiąc takie błędy ortograficzne, możesz co najwyżej sprzątać ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Nie bądź taki uszczypliwy (a może zazdrosny) 30.05.07, 09:52 Gość portalu: jurij napisał(a): > Piter z Wrocławia- Robiąc takie błędy ortograficzne, możesz co najwyżej sprząta > ć > ulice. Albo sprzątać pokoje w Google ,zawsze to praca w Google Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ergie Re: Nie bądź taki uszczypliwy (a może zazdrosny) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 11:00 Za 35k/miesiąc? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Nie bądź taki uszczypliwy (a może zazdrosny) 30.05.07, 11:08 Muszę Was zmartwić. Nie znam Pitra, ale znam innego, ktorego SMSy kolekcjonuje, bo takich błędów normalnie się nie widuje. Gość zarabia tyle my w trójkę a może i z Pitrem razem. Po angielsku błędów nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rat Re: Nie bądź taki uszczypliwy (a może zazdrosny) IP: 81.219.116.* 30.05.07, 13:22 Well, rośnie nam jak widać nowa elyta finansowo-intelektualna, która nie potrafi używać języka na poziomie szkoły podstawowej - jakich czasów dożyliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a ja go tryumfem Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 09:09 mariuszdd napisał: > > Biale murzynki klepiace kod dla google za 50k rocznie. Coz to za sensacja >Śmieszni jesteście oni miesięcznie tyle zarabiają a ja w nowej firmie na wejściu podałem minmum 150 K na miesiąc i za tydzień rozpoczynam pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fudi Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.polkomtel.com.pl 30.05.07, 09:18 ja dokładnie mam to samo tylko że w dolcach i za tydzień, oczywiście z Polski się nie ruszam. O BMW służbowym i willi w Konstancinie to nawet nie wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hh Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.era.pl 30.05.07, 10:20 > > a ja w nowej firmie na wejściu podałem minmum 150 K na miesiąc i za tydzień > rozpoczynam pracę. > chyba rubli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eter Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.autocom.pl 30.05.07, 10:56 150k na misiąc ma prezez banku bph, wiem bo w bph pracuję.Żenujący jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winnie Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.kp.pl 30.05.07, 09:05 Naprawdę nie wyczułeś ironii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FBruk Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.centertel.pl 30.05.07, 08:38 Nie trzeba być programistą. Ja się ostatnio załapałem na układanie specjalnych płyt kamiennych na warszawskim Trakcie Królewskim. Najpierw 2 miesiące szkolenia w Soczi a potem 200 zl za godzine na reke (praca cieżka i precyzyjna ale jak przycisne i wyciagne 180 godzin miesiecznie to mam 36tys netto) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qba [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 08:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
vontrompka Re: Łowcy głów polują na siebie 30.05.07, 08:41 no toś stary dał ciała. mnie dawali 300 na rękę za godzinę samego obciosywania kamieni. ale ja nie muszę brać takich ochłapów, bo na szczęście pracuję w IT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHemik Re: Łowcy głów polują na siebie IP: 212.160.172.* 30.05.07, 09:20 Pie..sz smuty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexter Re: Łowcy głów polują na siebie IP: 193.108.194.* 30.05.07, 12:33 > oczekiwania 45K do 50K netto na miesiąc chyba drachm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hx Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 13:12 > > oczekiwania 45K do 50K netto na miesiąc > > chyba drachm. albo pesos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.zamek.net.pl 30.05.07, 20:14 Jesteście w błędzie, nie drahm, nie pesos ale 500K(g) ziemniaków :) They work for food :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajko Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 13:20 35k na miesiac? a widzialem jeszcze kolege, ktory twierdzi ze bez wyslania CV ma dostawac 45-50K na miesiac? jezeli to jest prawda to ja chcialbym wiedziec kim Ty masz byc w tym Googlu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miso Zdzisio Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.brutele.be 29.05.07, 13:25 to sa mzonki mlodych chlopcow, grajacych w sims po nocach i sniacych o brykach jak w NFS itp. Pryszcaci hakerzy, ktorzy potrafia exploita odpalic. Naczytali sie FAQ, troche z ksiazek o podstawach programowania w jakims popularnym jezyku i mysla, ze sa programistami :) No i nadal zyja w wirtualnym swiecie. Warto miec marzenia chlopcy, ale zycie was zweryfikuje szybko. Bedzuiecie instalowac windowsy w banku i uczyc blondynki obslugi worda na kursach wieczorowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 14:25 nie czuje potrzeby Ci niczego udowadniac, jednak argumenty ad personam moglbys sobie darowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miso Zdzisio Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.brutele.be 29.05.07, 14:42 Oczywiscie, ze nie czujesz. Tym bardziej, ze nie masz czego. 510k na miesiac??? Hahahahahah!!!! Raczej na rok! Tak placa w Polandii... Chcesz zarabiac 10k EUR na miesiac musisz byc dobry i pracowac duuuuzo... Bo 10k EUR to nie jest maly pieniadz i na tak zwanym zachodzie niewilu specjalistow tyle zarabia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: programista UK Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.bb.sky.com 29.05.07, 21:36 35k zl miesiecznie to 420k zl rocznie czyli rownowartosc 60-70k funtow. W UK to normalne zarobki dobrego programisty bez zadnych fajerwerkow. Google do Wroclawia sciagnely sukcesy polskich studentow a nie tania sila robocza i chce werbowac informatykow z gornej polki. O takich musi konkurowac nie z Krakowem ale z Londynem i zaproponowac odpowiednie warunki bo alternatywa jest o jeden klik myszki. A dla programistow wartych 60k funtow ofert jest bardzo duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
comrade Nie siej propagandy :) 30.05.07, 09:35 > 35k zl miesiecznie to 420k zl rocznie czyli rownowartosc 60-70k funtow. W UK to > normalne zarobki dobrego programisty bez zadnych fajerwerkow. Nie siej propagandy. Zawyzyles zarobki w UK około dwa razy. 60-70k to wyjątki, w dodatku tylko w niektorych firmach no i raczej w Londynie. 30-35k na start jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hx Re: Nie siej propagandy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 13:15 Jeżeli 60-70k to USD a nie funtów. W funtach to ~40k www.itjobswatch.co.uk/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: topcoders Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.sd.sd.cox.net 30.05.07, 12:11 bnardzo sie ciesze ze Polacy wygrywaja w ACM Collegiate Competion i dostaja tytuly Top Coders. Ale moze kiedys zakupmamy, ze informatyk to tylko pracownik. Moze mamy TOP Coder'ow ale to sie nie LICZY nieststy. LICZY SIE budoewanie interesow zeby wlasnie tacy TOP CODERZY(= pracownicy) mogli zapieprzac na tych co jezdza nowymi mercedesami SL65 i Lamborghini. Nasi Top Coderzy to powod do radosci ale NIC z tego nie ma na dluzsza mete. Liczy sie praca zespolowa i zbiorowa firm. Jak jeden czy 2 takich TOP Coderow zbuduje firme WIEKSZA niz to google czy yahoo i da zatrudnienie takie jak choc taki SAP w Neimczech dal Niemcowm i zatrudnienie choc takie jak maly SAP to wtedy bedziemy mogli byc naprawde dumi. Poki co to oni pracuja na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miso Zdzisio Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.brutele.be 29.05.07, 14:43 Ale co Ci bede tlumaczyl. Zyj swoim snem. Pozdrawiam z Brukseli; Programista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FrankGrabe Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.lodz.mm.pl 30.05.07, 10:52 Braffo Braffo Braffo ...wkoncu ktoś normalny zabrał głos bo tak czytam i czuję sie jak Alicja w krainie czarów . Tak jak napisał klasyk rosyjski : " I z czego się smiejecie ?! - Z samych siebie się smiejeci! Pozdro dla normalnych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wchodzę Re: Łowcy głów polują na siebie IP: 82.139.18.* 31.05.07, 18:41 Gość portalu: Miso Zdzisio napisał(a): > Bedzuiecie instalowac windowsy w banku i uczyc > blondynki obslugi worda na kursach wieczorowych. Jak fajne i bezpruderyjne to ja w to wchodzę :D W końcu najważniejsze żeby mieć ciekawe doznania w pracy, a nie ile się zarabia :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.ztpnet.pl 18.06.07, 00:07 "mrzonki". Pisuj na belgijskich forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyzio Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.07, 14:44 Przeciez to ironia :) Najgorsze jest to ze naczytają się potem tacy czy inni takich bzdur, i myślą że w IT to 14K netto/miesiąc . A rzeczywistość jest naprawdę inna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;> Re: Łowcy głów polują na siebie IP: 213.17.208.* 30.05.07, 11:35 No jak to kim - pewnie bedzie sprzataczka. Wiadomo wszak, ze informatycy zarabiaja tam miliony dziennie. ROTFL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.171.103.226.crowley.pl 07.07.07, 14:59 podobaja mi sie te teksty, dobry humor na wieczor :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.chello.pl 29.05.07, 19:52 Ha, ha. Fajnie. To sa oczywiscie stare metody handlowe, najcenniejsza jest tutaj informacja. Jak firma jest niemadra, to placi jak za zboze. W koncu sa raporty placowe robione przez firmy headhunterskie, jak w firmie ma sie kumatych informatykow to oni doskonale wiedza jakie ceny chodza na rynku - w Krakowie wszyscy wiedza ze programista w firmie A zarabia sie 5k brutto, w firmie C 4k brutto, w firmie G 10k brutto, w firmie M 6k brutto a w firmie S 7k brutto (dobor literek przypadkowy). Dodatkowo kazdy wie ze trudnosc rekrutacji jest mniej wiecej wprost proporcjonalna do zarobkow. Oczywiscie we wszytskich firmach jest obowiazuje tajemnica wynagrodzen, ale wiewiorki cwierkaja o takich stawkach. Oczywiscie pensje rosna, ale nie tak pieknie skokowo jak to opisuje artykul - no chyba ze komus sie uda, ale to jest jednak mniejszosc niz wiekszosc. A zupelnie osobna sprawa jest ogladanie CVki goscia ktory ma niecale dwa lata doswiadczenia w osmiu firmach - taki ktos jest po prostu dla rekrutanta nieco niepowazny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Literki IP: 82.177.55.* 30.05.07, 09:15 A co z firmą E? Chyba ok. 6k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez z Krakowa Re: Literki IP: *.motorola.com 30.05.07, 10:12 Jesli juz jestesmy przy literkach, to ciekawi mnie jak tam w firmie I sie zarabia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexter Re: Łowcy głów polują na siebie IP: 193.108.194.* 30.05.07, 10:24 > A zupełnie osobna sprawa jest oglądanie CV'ki gościa który ma niecałe dwa lata > doświadczenia w ośmiu firmach - taki ktoś jest po prostu dla rekrutanta nieco > niepoważny. Wszystko zależy od tego co robił przez dwa lata. Jeżeli jest np. wdrożeniowcem i pracował na tzw. kontraktach, to takie coś może mieć miejsce i wcale delikwenta nie dyskwalifikuje. Ale to są przypadki sporadyczne, szczególnie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakatau Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.chello.pl 30.05.07, 10:37 W firmie G mozna wziac wiecej jak 10 K, a co do firmy M tez sie nie zgadzam na poczatku daja 4-4,5 K brutto. Poza tym jak sie rozejrzysz, to najwiecej mozna zarobic w firmach niszowych - oczywiscie jesli nisza jest wlasciwa. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starycynik Fajnie jest pomarzyc.... IP: *.dhcp.uno.edu 29.05.07, 22:25 Gdyby choc cwierc z tego co pisza byla prawda to polskie granicy byly by oblezone przez caly, ale to caly swiat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.07, 22:51 Co to za głupi artykuł. Pracuje w firmie informatycznej w której i o takiej pensji to można tylko pomażyć. Rzeczywistość jest taka że średnia pensja dla programisty (Wrocław) który ma 2 lata doświadczenia to około 3k brutto, jak ktoś jest super to może dostanie 4k - 5k. W dużych firmach informatycznych na wynagrodzenia obowiązują widełki i raczej zarządzający nie są skłonni dawać więcej. Łatwiej być specjalista w małej firmie i tam probować sie targować o większe pieniądze. W dużych firmach IT programista nie jest nikim wyjątkowym, jest najniższym ogniwem, zwykłym robotnikiem tyle że z wyższym wykształceniem, dlatego płaci sie mu troszkę więcej niż robotnikowi na taśmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iggy Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 23:07 No Ty to przesadziles w dol. Mysle ze blizsze prawdy jest 3-4 brutto poczatkujacy bez doswiadczenia, 5-7 z kilkuletnim dosw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.07, 23:17 Zaufaj mi wiem z doświadczenia, uczestniczę w rozmowach kwalifikacyjnych i takie stawki sie w mojej firmie proponuje. Po studiach bez doświadczenia 2k brutto, górna granica 5k brutto dla kogoś kto dużo wie i ma spore doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Łowcy głów polują na siebie 30.05.07, 08:39 Gość portalu: jaro napisał(a): > Zaufaj mi wiem z doświadczenia, uczestniczę w rozmowach kwalifikacyjnych i taki > e > stawki sie w mojej firmie proponuje. Po studiach bez doświadczenia 2k brutto, > górna granica 5k brutto dla kogoś kto dużo wie i ma spore doświadczenie. Ee z tym doświadczeniem to bym nie przesadzał ,wchodzi nowa technologia i już po doświadczeniu np. obecnie java . I doświadczenie w czym ,sieci lub programowanie itp.,a taki zaraz powie ze wszystko umie po 3-letnich studiach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.chello.pl 30.05.07, 09:02 Jesli twierdzisz ze wraz ze zmian technologii cale doswiadczenie idzie do kosza to sorry, ale nie swiadczy to dobrze o Tobie. Technologia jest sprawa wtorna - najwazniejsze to zeby programista wiedzial jak pisac DOBRY kod (pomijajac ze ciezko okreslic DOBRY). Znam goscia ktory programuje od X lat i smialismy sie ze wchodzac w nowy jezyk programowania potrafi w nim pisac lepsze (poczawszy na stylistyce a skonczywszy na dzialniu) programy niz ludzie ktorzy maja w danym jezyku 2 lata doswiadczenia. Sek w tym ze to okazalo sie byc w sumie prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Łowcy głów polują na siebie IP: 195.116.110.* 30.05.07, 09:10 Tylko powiedz mi kto sprawdza na rozmowie kwalifikacyjnej czy umiesz pisac dobry kod. Sprawdzaja wiedze i wygadanie. No moze w Siemensie w Czechach, fakt jedna firma sie trafila na sto. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Wszyscy szanujacy sie pracodawcy... 30.05.07, 09:20 ... ktorzy wiedza jak rekrutowac programiste.... i wiedza na czym polega projekt IT... Takich na polskim rynku przybywa... Ulozenie testow, ktore w dowolnej notacji, nawet jezykiem naturalnym, pozwola na rozwiazanie problemow algorytmicznych, to bulka z maslem... Troche bardziej nakierowane "jezykowo" sa test z zapytan do baz danych, chociaz tu tez jest lekka dowolnosc. Nikt tego pozniej nie wklepuje i nie przepuszacza przez kompilator. Wystarczy rzut oka specjalisty, aby ocenil, czy czlowiek piszacy test UMIE MYSLEC i umie przelozyc zagadnienie na zapis algorytmiczny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.devs.futuro.pl 30.05.07, 10:22 Ja akurat sprawdzalem... Dawalem gosciom zadanie naprawde trudne, i z gory mowilm im ze maja minimalne szanse na jego realizacje w stu procesntach poprawna, ale wazne jest zeby pokazali jakby to zrobili, ze moga byc bledy,etc. Pisali na kartce. Wiadomo: na kartce jest duzo trudniej niz w wygodnym IDE. Oczywiscie na takie testowanie zasluzyli sobie goscie ktorzy w CVce wpisali prz czyms "Znajomosc bardzo dobra" - i jakos tak sie skladalo ze pozniej w pracy faktycznie byli niezli. Wiec sprawdzic mozna - tylko trzeba chciec. W koncu wydanie 2-3h pracy jakiegos guru programisty na sprawdzenie kandydata moze czesto pozwolic na oszczedzenie kilkunastu tysiecy zlotych zlego zatrudnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
nkab Re: Łowcy głów polują na siebie 30.05.07, 09:11 Ale ci młodzi wypisują głupoty. Najważniejsze jest właśnie doświadczenie. Dla doświadczonego nowe technologie to pryszcz. Dla niedoświadczonego wszystko jest za trudne. A te płace? Przestańcie marzyć. Artykuł robi z ludzi durniów i tyle. Wyjedź, to może będziesz coś koło tego miał. Andrzej. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 To oczywiste.... 30.05.07, 09:12 Dlatego bawia mnie ogloszenia pracodawcow, ktorzy wypisuja w ogloszeniach z jakiego RADa wymagaja doswiadczenia.... No coz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAVA Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.sd.sd.cox.net 30.05.07, 12:17 Wybacz mi, mieszkam w Californi, nowa technologia JAVA? Java to technologia 10 letnia (od 1995 roku). Odnosnie informatyki to wyksztalcenie informatyka polega na uczeniu MYSLENIA a nie obenych technologii. "technologie" sa z dnia na dzien lepsze. OD frameworks po design patterns i skonczywszy na wielu innych rzeczach jak narzedzia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hx Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 13:27 design patterns to nie technologia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahah Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.wro.vectranet.pl 30.05.07, 13:53 tak samo jak narzedzia.. technologia napisal w cudzyslowie, czytaj ze zrozumieniem "informatyku" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.devs.futuro.pl 30.05.07, 14:00 sorry, ale piszesz bzdury, nie wiem jak jest we Wrocku, ale w Krakowie 3.5-4k brutto to absolutny minimum dla człowieka po studiach, mówię o poważnych firmach Po 2-3 latach bez problemu masz 5-6k (brutto). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emulant obawiam sie ze on ma racje IP: *.e-wro.net.pl 30.05.07, 22:40 z wlasnego doswiadczenia wiem, ze stawki ktore podal, sa jak najbardziej realne we Wroclawiu - no niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLX Re: Łowcy głów polują na siebie IP: 212.76.37.* 27.02.08, 14:50 2000 brutto? buahahahaha nikt za tyle nie pojdzie nawet bez doswiadczenie chyba ze jedyne co potrafi to hello world Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klx Re: Łowcy głów polują na siebie IP: 212.76.37.* 27.02.08, 14:52 aaa we wrocki fakt mozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambi7 Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.csk.pl 29.05.07, 23:45 Ja równiez nie wiem co taki programista ma robić w tym polskim oddziale Google, żeby miał zarabiac kilkadziesiat tys. zł na miesiąc. Każdy z tych "debeściaków", którzy piszą o takich stawkach, nie ma pojęcia o życiu i zarobkach w PL. Nie sądze żeby zwykły programista (nawet z 10-letnim dośw.) zarabiał w przybliżeniu tyle, co np. osoba będąca w zarządzie PKO SA. Jedyna możliwośc takich dużych zarobków w PL, to praca dla organów wojskowych/agencji specjalnych (ale szansa trafienia tam programisty bez "pleców" jest jak 1:1000 - jak nie mniejsza). Jak dla mnie to jest to zwykła propaganda sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsen Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 06:14 propaganda i w dodatku głupia!! jakbym poszedł teraz do szefa i powiedział, że zamiast 1600 chcę 12000 to by mnie wyśmiał;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambi7 Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.csk.pl 30.05.07, 11:09 Jest jeszcze jedna sprawa - zarobki na Zachodzie podaje się brutto/rok (ewentualnie podane są zamiast tego "godzinówki"). I chociażby dlatego nie wierzę w te kilkadziesiąt tys. zł/mies. Ktoś sie po prostu "walnął" w tekście, a reszta się "podnieca" gigantycznymi kwotami. Odpowiedz Link Zgłoś
kashiashtheone Re: Łowcy głów polują na siebie 30.05.07, 09:28 marzenia pisze sie przez rz - widac ze informatykom z dyslekcją płaca mniej. Sam artykuł byc moze opisuje prawdę, ale sa to wyjatki a nie norma na rynku. 10 k pln dla fachowca jest juz dosc czesto spotykane, a 30 k /mies moga sie zdarzac incydentalnie. Sam jestem analitykiem/projektanem/programistą i zeby miec 12 k na reke to zapie..m 16 h/dobe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Zdzisio Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.brutele.be 30.05.07, 09:36 DSYSLEKSJA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Zdzisio Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.brutele.be 30.05.07, 09:36 Oczywiscie mialo byc DYSLEKSJA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaźmirz Re: Łowcy głów polują na siebie IP: 217.153.60.* 30.05.07, 09:45 Dysmózgowie, a nie dysleksja. Słownik sobie kup, a nie dysleksją się zasłaniasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: El Moherro Re: Łowcy głów polują na siebie IP: 193.201.167.* 30.05.07, 10:27 Albo zainstaluj se kradzionego łorda, informatyku :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VVV-matóżysta Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 12:14 DYSLEKSJA, DYSGRAFIA - czyli upośledzenie umysłowe polegające na przeświadczeniu, że nieuctwo oraz wszelkie błędy można wytłumaczyć przez zacytowanie podanego słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
maria-anna Łowcy głów polują na siebie 30.05.07, 08:26 Uczmy sie od p.Wócika. Trzeci pracodawca przystał na warunki finansowe i zatrudnił...czyli do 3 x sztuka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stef Re: Łowcy głów polują na siebie IP: 193.108.42.* 30.05.07, 08:36 Ta, Mysle, ze takie bzdury pisza chlopcy siedzacy godzinami przed Tibia lub CSem :) Good luck z takimi wymaganiami. Sa jeszcze miejsca na truskawki w Anglii :) Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ox przyklad idzie z gory IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 08:37 skoro prezesi moga zarabiac kilkadziesiat mln zl / mc to dlaczego nie informatycy? Ci oburzeni albo zalamani niech zaczna od siebie zamiast mowic o psuciu rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k97 Re: przyklad idzie z gory IP: *.core.lanet.net.pl 30.05.07, 08:59 > skoro prezesi moga zarabiac kilkadziesiat mln zl / mc to dlaczego nie > informatycy? wow. jestes glupi jak kilo gwozdzi, gowno wiesz i chcesz sie popisac, albo twoja wiadomosc jest ironiczna na poziomie wyzszym niz ja ja odbieram, wowczas przepraszam. zgodnie z tym co napisales prezesi(hgw prezesi czego, ale wyobrazam sobie ze duzych firm) zaraiaja kilkadziesiat milionow miesiecznie, wiec kilkaset milionow rocznie. Otoz tyle to moze zarabia co najwyzej kilka/kilkanascie PRZEDSIEBIORSTW w Polsce. Pierwsze lepsze zdanie jakie wygooglalem: "Skonsolidowany zysk netto Telekomunikacji Polskiej SA w II kwartale 2003 roku wyniósł 308,09 mln zł." wiec ty mowisz, ze prezesi zarobki rzedu porownywalnego do zyskow Telekomunikacji Polskiej? wow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SMIECH! GOOGLR IP: *.sd.sd.cox.net 30.05.07, 10:58 Bo infpormatycy to na calym swiecie od USA do Indi to wylko dobrze wyksztalceni pracownicy. Gorzej wyksztalceni niz LEKARZE, CHIRURDZY i inaczej niz ludzie po MBA nie porzynoszacy BEZPOSREDNIO wielkich zyskow firmie. w Californii ZADEN programista nie zarabia powyzej $150 tys/rok. Architekci ok 150tys/rok. Jak chcesz zarabiac +200K+ /rok musisz robic BUSIENSS= prowadzic firme softwareowa lub nawet prowadzic 100 restauracji MCDonald jako swoje. Informatycy to wyrobnicy. Mam PhD z informatyki w USA. Zarobilem na akcjach i zajmuje sie zakladaniem firm. NIKT tutaj nikomu nie placi powyzej $150K/rok. srednia dla informatyka w USA jest Ok $60-80K na rok. Z powodu outsourcingu do Indii robi sie pewnie coraz trudniej dla slabych informatykow (BEZ SZKLOY ROZPOZNAWANEJ W USA jak PIERWSZA LIGA). WSZYTKO JEST napisanej tutaj BRUTTO!!!! ze 150K zostaje CI ok $100K/rok. ledwo da sie kupic Nowego LS460 za to nic nie jedzac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ®kurde_MIS ?? Łowcy głów polują na siebie ?? IP: *.21.pl 30.05.07, 08:38 ... mysle ze taka gaże zarabiaj tylko najlepsi po 'renomowanych' szkolach.... Sam jestem studentem informatyki i z tego co mi wiadomo tylko bardzo nieliczna grupa "starszych kolegow (V rok)" zaczyna Swoj wyscig szczorow pod koniec stodiow ... a reszta ?? ... a reszta siedzi w przyslowiowej "biedronie" na kasie za 800 zl/miesiac... czyzby czakala mnie ciepla posadka w "biedronie" ?? :]:D Odpowiedz Link Zgłoś
ezavv Re: ?? Łowcy głów polują na siebie ?? 30.05.07, 08:51 Witam, po przeczytaniu artykułu rosną wręcz skrzydła - wystarczy zejść na ziemię - warto popróbować w firmach giełdowych (telekomunikacyjnych) i od razu zrobi się ciepło. Od lat nie było podwyżek, wręcz obniżki nieujęte w porozumieniu płacowym. Dobrze, w miarę dobrze ma generalnie jeden budynek i osoby traktowane jako dobrze ułożone - reszta tyra za grosze i czeka na ewentualny wykop (przez kilka lat "dobrowolnie" odeszło kilkadziesiąt tysięcy pracowników - byli za ... - drodzy, starzy, mało podatni na wpływ korporacji, manipulację). Przyjmą nową osobę za połowę pensji starszej osoby - ta młoda będzie się cieszyć, bo pracowała wcześniej w tzw. fimie ousorcingowej zwanej Agencją Pracy Tymczasowej realizującej pracę zwolnionych ludzi za kilkakrotnie mniejszą gaże, zbliżoną do głodowej. Artykuł jest z księżyca i tak go raczej należy traktować. Dla podbicia bębenka można dopisać, e w przypadku mężczyzny po każdej odbytej rozmowie ma wzwód i ponadto stosunek, podobnie, jak w przypadku kobiety, z tyże ta druga ma napięte sutki. Tak należy kwalifikować wspomniany artykuł - do grupy bajek sf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ledres Re: ?? Łowcy głów polują na siebie ?? IP: *.icpnet.pl 30.05.07, 09:53 Chyba studiujesz na jakiejs kiepskiej uczelni, ja jestem na 5 roku i pracuje od czwartego, podobnie jak wszyscy moi koledzy, ktorzy chca pracowac. Oczywiscie nie za takie stawki jak w artykule, ale za ok. 3k brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cienias e to i tak słabo wyciągacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 08:40 ja z samego adsense mam 50k$ miesięcznie lol... a mercedesów nawet nie naprawiam tylko oddaje do caritasu jak się zakurzy hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyPolityk Wyborcza staje się szmatławcem? IP: *.gda.computerland.pl 30.05.07, 08:41 Nie popieram PiSu, ale czytając ten artykuł zrozumiałem, że w wyborczej coraz to gorszych fachowców zatrudniają. Do tego ta insynuacja jest maksymalnie perfidna. Nawet jeżeli taki przypadek sie zdarzył, w co szczerze powątpiewam, to jakim cudem autor tego artykułu uogólnij to na całą branże? Dodatkowo jeżeli to prawda, to widać że tenże dziennikarz jest zwykłym frustratem, który zazdrości tylko. Po za tym, są różni fachowcy-informatycy, są tacy którzy nie są warci nawet 1000zł miesięcznie, ale też są tacy, którym warto i 50tyś zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mops pierdzenie w basenie IP: 194.183.57.* 30.05.07, 08:42 dwóch kumpli pracuje w orange w wawie jako programiści. zarabiają po 6tysi brutto + premie co 3 miechy. mieli przejsć do microsoftu za 8 tysi na miech brutto ale nie chcieli bo pracy po maksie. a historie które można tu wyczytać o tym, że programista w szczecinie nie wychodzi z domu za 16 tysi netto jest wyssana psu z ogona.większość moich znajomych w wawie ze szczecina właśnie uciekło w tym informatycy. za to ja zarabiam 30 koło netto pisząc wyłącznie na forach zmówione przez samoobronę posty. ło! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sponsor artykul sponsorowany.. IP: 89.19.94.* 30.05.07, 09:00 Podane sa nazwy firm rekrutacyjnych. Ma to sugerowac, ze wlasnie u nich jest najwiekszy ruch i oni maja najlepsze oferty pracy. A wychwalanie sie o zarobkach po kilkanascie tys/mies brutto to sa bzdury. Te stawki w Google to tez bzdury. Gdyby to miala byc prawda, to zarobki w Google bylyby wyzsze niz w USA. Zebralo sie kilku smarkaczy, pisza wysnione stawki i nawzajem sie przekrzykują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: outsource Re: pierdzenie w basenie IP: *.centertel.pl 30.05.07, 09:06 potwierdzam stawki z telekomow w wawie; po studiach 5k brutto, z 10 letnim stazem 10k brutto no i jakies roczne premie do 20% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fachura buehehe, ale bzdury IP: 156.17.38.* 30.05.07, 08:51 Tak sie sklada, ze jestem informatykiem z doktoratem (tylko nie piszcie, ze doktor to "teoretyk", ktory nic praktycznego nie umie, bo sie osmieszacie) i pracy nie moge znalezc. GW kreuje jakas wyimaginowana rzeczywistosc. W samym Wroclawiu rocznie uczelnie wypuszczaja jakies 1500 nowych programistow, a miejsc pracy pojawia sie gora 50. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robus Re: buehehe, ale bzdury IP: *.centertel.pl 30.05.07, 09:23 Teoretyk, teoretyk. Rynek pracy Ci to dobinie pokazuje. mgr Robus, ktory nie ma problemu ze znalezieniem pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: buehehe, ale bzdury IP: *.3s.pl 30.05.07, 10:00 Oj ja chciałbym być takim "teoretykiem" jak niektórzy doktorzy z uczelni, którą właśnie kończę. Sam myślę nad doktoratem, aby nei stracic z nimi kontaktu. Bo takiej wiedzy to nigdzie nie znajdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fachura Re: buehehe, ale bzdury IP: 156.17.38.* 30.05.07, 10:27 Nie chwalac sie... moj doktorat oceniono jako solidny i dobry, na egzaminach doktorskich zostalem pochwalony... ale pracodawcy maja to gdzies. Skoro nie szanuja srodowiska akademickiego, to czemu wymagaja od kandydatow wyzszego wyksztalcenia? Przeciez moga zatrudniac gimnazjalistow, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cachotterie Re: buehehe, ale bzdury IP: *.crowley.pl 30.05.07, 12:58 Może poza siedzeniem na uczelni i robieniem doktoratu warto było chociaż część czasu poświęcić na KOMERCYJNE doświadczenie. Dla firmy Twój, nawet rewelacyjny, doktorat, o ile nie ma solidnego osadzenia w realnym rynku, niewiele znaczy. Znam rewelacyjnych doktorów na swojej uczelni, znam i takich których wiedza praktyczna i obycie w życiowych, a nie wydumanych akademickich projektach, jest zerowe. Tytuł z uczelni może być tylko wartościowym dodatkiem do tego co się umie, a nie celem samym w sobie. Dla statystycznej firmy serio korzystniej jest zatrudnić magistra z 2letnim doświadczeniem w branzy, niż kogoś kto 2 lata po studiach przeznaczył tylko na napisanie fenomenalnego doktoratu. Oczywiście są ludzie, którzy potrafią połączyć normalną pracę z pisaniem doktoratu, choć może zajmie im to np. 3 lata zamiast 2. Podpisano: (jeszcze jakiś miesiąc) inżynier informatyki, ca. 30h tygodniowo w firmie, na zarobki i oferty zmiany pracy nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cachotterie Re: buehehe, ale bzdury IP: *.crowley.pl 30.05.07, 15:46 Powiem tak: posiadanie doktoratu nie wyklucza posiadania praktyki, nie każdy doktor jest całe szczęście "teoretykiem" i też znam naprawdę fenomenalnych doktorów. Z drugiej strony, posiadanie doktoratu nie jest też równoważne z posiadaniem praktyki - i takie przypadki też znam, niestety (ludzi którzy poza uczelnią nie mają najmniejszych szans na "przeżycie"). Zgodzę się z przedmówcą, że to rynek pracy pokazuje, czy ktoś jest doktorem-teoretykiem, czy doktorem-praktykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyPolityk Prawa rynku - tak tłumaczyli wcześniej... IP: *.gda.computerland.pl 30.05.07, 08:56 .. gdy pracodawcy oferowali 1000 zł brutto i mniej... A teraz... Wybiórcza <=> szmatławiec!! Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai Slashdot donosi 30.05.07, 08:56 że doświadczony programista w modnych językach w USA (dotnet, mono, java) - zarabia do 50000$ rocznie, przeciętnie ~40000$. To zastanawiające, jak możliwe jest, by w Polsce były lepsze płace w sektorze IT. Komu to by się opłacało? Czemu jeszcze nie zatrudniają tanich Hindusów czy Kazachów? :) Wrocław, programista PHP/SQL/Python, po nieinformatycznych studiach - 2K na rękę i trzeba się cieszyć. Nie wierzcie płacowej propagandzie GW, chcą was bajkami zatrzymać na tym tonącym okręcie zwanym Polską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Slashdot donosi IP: *.amsnet.pl 30.05.07, 09:06 z tymi zarobkami na poziomie kilkudziesięciu tyś zł to nieprawda.. koledzy którzy już skończyli informatykę zarabiają po 2-3k i to jeden który jest najlepszy w javie ostatnio stracił prace i nic nie znajduje w zawodzie od pól roku (godnego uwagi). to wszystko we wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antos brutalna prawda IP: *.jmdi.pl 30.05.07, 13:06 Niestety ale prawda jest brutalna, tez znam przypadek programisty ,a jest świetny w programowaniu (java,c,c++) i tylko prace dorywcze. w miesiacu ze 2500 wyciaga, Ale widać niektórzy zarabiaja 100k $ miesiecznie w warszawie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klx Re: Slashdot donosi IP: 212.76.37.* 27.02.08, 15:06 to zostaw te wioche i jedz do warszawy kolego.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznań1 Re: Łowcy głów polują na siebie IP: 195.205.249.* 30.05.07, 09:01 Nie wiem czy ja żyje w oderwaniu od rzeczywistości? Zarabiam 2550zł miesięcnzie na rękę. Mój znajomy, pracujący w Dublinie w Irlandii, zarabia 21 000 Euro rocznie. Skąd takie wysokie pensje? Gdzie są tacy pracodowacy. Ja mam 10 lat praktyi w zawodzie jako IT Support. Myslę o emigracji do Irlandii lub wlk Brytanii. Może jednak, skoro ponoć mamy taki dobrobyt, poszuklać pracy w Polsce, za 10 000 :) Gdzie tyle płacą? Powiedzcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRIMM Re: Łowcy głów polują na siebie IP: 195.42.249.* 30.05.07, 09:19 mam skończone dwa fakultety na niezłym uniwersytecie. Pracuje w jednym z najlepszych bankow w Polsce, za 1,3 tys. zł... Mam przygotowanie IT, tylko bez potweirdzenia na papierze. I co ? I nic... jakoś nie zauwazyłem tych spektakularnych podwyżek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klx Re: Łowcy głów polują na siebie IP: 212.76.37.* 27.02.08, 15:07 bo w helpdesku tak sie zarabia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fachura czy GOOGLE-Wrocław bedzie zatrudniac programistow? IP: 156.17.38.* 30.05.07, 09:01 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emce Re: czy GOOGLE-Wrocław bedzie zatrudniac programi IP: *.gemini.net.pl 30.05.07, 09:04 nie, we Wrocławiu bedzie tylko obsługa klienta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee bzdury IP: *.gemini.net.pl 30.05.07, 09:10 niech "Jacek Wójcicki, 25-letni początkujący programista", idzie do Sabre, Google, Motoroli albo DRQ w Krakowie i zarząda 14 tys, chciałbym zobaczyć jak rekrutant będzie się z niego zlewał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykształciuch Re: czy GOOGLE-Wrocław bedzie zatrudniac programi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 09:17 Skoro jest tak dobrze, wzywam zatem pracodawców! Dajcie szanse, zanim wyjade do UK! Wystarczy mi 7 tysięcy złotych polskich netto. Pracuje obecnie jako administrator/helpdesk, mając pod sobą sieć na 120 komputerów i kilka serwerów. Zajmuje się wszystkim. Oczywiście, wiadomo, że jak ktoś jest do wszystkiego, to jest do niczego, w związku z tym wezmę chętnie jakąś konkretną działkę w Waszej firmie. Mam dodatkowo wykształcenie ekonomiczne - więc bez problemu odnajdę się na styku IT/biznes, jakichś analizach, statystykach itp. mój adres: wykształciuch8@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traf Re: czy GOOGLE-Wrocław bedzie zatrudniac programi IP: *.centertel.pl 30.05.07, 09:21 no i wlasnie autorom artykulu o to chodzilo - teraz ludzie beda tutaj pisac o poszukiwaniu pracy i sami im jak na dloni sie pokaza; ktos z firmy headhunterskiej mial leb na karku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roland Re: czy GOOGLE-Wrocław bedzie zatrudniac programi IP: *.dialog.net.pl 30.05.07, 10:32 To ja sie wystawiam na dlon :) Za 7 na reke we Wroclwiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roland Re: czy GOOGLE-Wrocław bedzie zatrudniac programi IP: *.dialog.net.pl 30.05.07, 10:34 BTW - rolandz (małpa) poczta (kropka) pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznan1 Re: czy GOOGLE-Wrocław bedzie zatrudniac programi IP: 195.205.249.* 30.05.07, 09:48 Deklaruje róweniż chęć zmiany rpacy, za takie pieniądze :) Za tyle to pojadę z Poznania wszędzie :) (i może równiez zaniecham wyjazdu do Irlandii) Mam 10 lata doświadczenia w zawodzie informatyka, studia techniczne informatyczne w Politechnice Poznańskiej i MBA oraz znam dobrze angielski. Pozdrawiam Head hunter'ów :) i czekam na oferty ! Mail: golfik5@konto.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: czy GOOGLE-Wrocław bedzie zatrudniac programi IP: 89.174.214.* 30.05.07, 12:40 Zloz CV. Google Krk i Wro szuka field-techow (Twoja specjalizacja) Zabawne, ze prawie nikt powyzej nie zadal sobie trudu by sprawdzic ze GOOGLE WRO NIE REKRUTUJE PROGRAMISTOW! Pozycje SE i TLM (Poland) sa w KRK. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Fikcja totalna 30.05.07, 09:04 Taki numer z kolegami podbijającymi stawkę to można zrobić u głupiego dyrektora, ale nie wierzę, aby jakikolwiek headhunter na to się złapał. Przecież oprócz kolegów przyjdą ludzie z zewnątrz! Pomijam, że obecnie panuje moda na unikanie jumperów - ludzi, którzy skaczą z firmy do firmy nigdzie nie zagrzewając miejsca. A stawki są z księżyca. Ostatnio zatrudniałem kilku informatyków - miałem ok. 8 kandydatów na miejsce. Chyba tylko dwóch, czy trzech zażądało stawek większych od tego, co *chciałem* im zapłacić, ale w dalszym ciągu mieścili się w limicie. Limit wynosił 5000, ja się chciałem zmieścić w 3500. Zmieściłem się. Oczywiście w Wa-wie stawki są wyższe, a w Bielsku Podlaskim wyraźnie niższe. Z drugiej strony - wyraźnie widać, że pracowników jest coraz mniej - dawniej miewałem 30-40 kandydatów na miejsce. Wyraźny spadek. Aha, Janek z Gógla - ciekawe DLACZEGO firma miałaby płacić 35tys. skoro może - bo taki jest rynek pracy w Polsce - zapłacić wielokrotnie mniej. Nienormalni są? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azja Re: Fikcja totalna IP: *.dip.t-dialin.net 30.05.07, 09:19 o ludzie, nie widzicie, ze pierwsze 4 posty pisala jedna i ta sama osoba z fajnym poczuciem humoru?? Propaganda wyborczej mi sie podoba, pracodawcy tez w koncu zaczna wierzyc, ze pensje maja rosnac :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzaroslaw_paliblan Jestem z google warsaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 09:24 Jestem acount menedżerem i dostaję 60k/mies plus pakiet socjalny (siłka w westinie, opieka w medicover, garnitury z hugo bossa itp) plus laptopy (wybrałem dwa makintosze). Ogólnie to sobie siedzę i obserwuję uliczników 100 metrów niżej. Odpowiedz Link Zgłoś
quebec4 Re: Jestem z google warsaw 30.05.07, 10:54 To cieszę się, że Ci się tak powidzi... ... a powiedz co w takim razie robisz o 9.30 w domu? Mister *.adsl.tpnet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble Re: Jestem z google warsaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 18:23 no przecież ci napisal, że 2 lapki ma :) przez kamerkę ich obserwuje na jednym a stronki przegląda na drugim :) Odpowiedz Link Zgłoś
wwwojcieh Abstrakcja 30.05.07, 11:13 Dla mnie chłopaka z małego miasteczka, taka sytuacja jest nieco surrealistyczna. Pensje o których mówiecie są z jakiegoś niebotycznego przedziału. Taki zwykły nauczyciel (jak ja) matematyki i informatyki, zajmujący się admnistracją szkolną siecią komputerową zarabia 1000 zł i nawet nie ma mowy o jakiś negocjacjach. Jakby ktoś miał ciekawą fuchę za 3000 zł miesięcznie zgodze się od razu i będe bardzo happy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prowokacja Re: Łowcy głów polują na siebie IP: 195.116.229.* 30.05.07, 09:08 ale bzdury - nikt nie zapłaci nikomu rok po studiach 14 tysięcy... zygac sie chce jak sie czyta cos takiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: extern Re: Łowcy głów polują na siebie IP: 62.29.174.* 30.05.07, 09:16 zaplaci... rynek IT zmienil sie i to niesamowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yukka humaniści to chyba idioci są IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 11:22 Jak czytam o zarobkach informatyków to mi słabo. Zrobiłam doktorat i pracuję na uczelni - co sprawia mi ogromną radość. Zarabiam rocznie trochę powyżej 22 tys i się z tego cieszę. Taaaa humaniści to nie mogą być normalni ludzie. Dodatkowo zarabiam w tysiącach a nie w "k" - taki nominał tylko w Tibii widziałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Hmmm humanista moze swietnie zarabiac.... 30.05.07, 12:08 Duzym wzieciem na rynku korporacyjnym ciesza sie testy kompetencyjne - psychologia i socjologia. Duza dziure na polskim rynku stanowia dzialy lokalizacji jezykowej produktow IT - tlumaczenia wolaja o pomste do nieba i jest coraz wieksza presja na robienie porzadnych lokalizacji jezykowych. W dzialach handlowych w korporacjach, gdzie kladzie sie duzy nacisk na profesjonalny kontakt z klientem we wstepnej fazie (zrobienie dobrego wrazenia), dzialy handlowe swoja forpoczte zaczynaja tworzyc na wzor Kompanii Honorowej WP :) Prezencja i WYMOWA. Tej drugiej nie da sie wyuczyc na miesiecznym szkoleniu. A znajomosci produktu do jego prezentacji na sympozjach czy podczas pierwszej fazy ofertowania - miesiac to w zupelnosci czas wystarczajacy...... Tak wiec - ruszaj do boju :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tłumaczka Re: Hmmm humanista moze swietnie zarabiac.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 12:28 r306 napisał: > Duza dziure na polskim rynku stanowia dzialy lokalizacji jezykowej produktow > IT - tlumaczenia wolaja o pomste do nieba i jest coraz wieksza presja na > robienie porzadnych lokalizacji jezykowych. Hmm, pracowałam kilka lat temu w firmie zajmującej się lokalizacją oprogramowania, ale przy wysokich wymaganiach (musiałam się sporo dokształcić, żeby wiedzieć, o co w tym chodzi), płace były tak marne (ok. 2000 na rękę po dwóch latach pracy), że zrezygnowałam. Teraz jako freelancer na tłumaczeniach biznesowych i technicznych zarabiam dwa razy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Dlatego napisalem..... 30.05.07, 12:35 Ze cisnienie rosnie i ze jest dziura :) Wlasnie dlatego, ze do tej pory mocno oszczedzano na lokalizacjach jezykowych. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 A tak na marginesie zauwaz co pokazalas... 30.05.07, 12:43 Przede wszystkim - samodzielnosci. Po drugie - specjalizacja - wysokie kwalfikacje w jezyku biznesowym i technicznym. Tlumaczenie np. ekpertyzy geologicznej - cos makabrycznego i juz widzialek kilku tlumaczy przysieglych, ktorzy wymiekali po 10 stronie :) Tak wiec to nie kwestia kierunku (programista, tlumacz, jezykoznawca), ale to jak swoimi kwalfikacjami spelniasz wymaganie rynku sprawia, ze na tym rynku sie sprawdzasz. Dobry handlowiec, z czuciem klienta, moze sprzedawac zarowno marchewke jak i kolumne Zygmunta... Dobry tlumacz, ktory umie poszerzyc swoja baze jezykowa i umie szukac slownictwa, moze byc tlumaczem lokalizacji, ale moze byc tez swietnym tlumaczem specyfikacji technologicznych..... itd, itd. To w NAS jest potencjal, a nie w naglowku dyplomu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tłumaczka Re: A tak na marginesie zauwaz co pokazalas... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 13:43 r306 napisał: > Dobry tlumacz, ktory umie poszerzyc swoja > baze jezykowa i umie szukac slownictwa, moze byc tlumaczem lokalizacji, ale > moze byc tez swietnym tlumaczem specyfikacji technologicznych..... itd, itd. > To w NAS jest potencjal, a nie w naglowku dyplomu... Wszystko pięknie, tylko do tego potrzebna jest jeszcze kupa kasy. Żeby opanować słownictwo z kilku specjalistycznych dziedzin, trzeba przez pierwsze miesiące poświęcać więcej czasu na szukanie i czytanie niż na pracę zarobkową. Wyrobienie sobie jakiej takiej pozycji na rynku (czyli osiągnięcie względnie stałych dochodów) zajmuje kolejnych kilka miesięcy. Mnie wspomagała rodzina, ale policzyłam, że gdybym była zupełnie sama, to musiałabym w to włożyć - lekko licząc - kilkanaście tysięcy złotych. A poza tym, co mnie nieco dziwi, dobremu tłumaczowi trudno jest znaleźć zleceniodawcę, który go doceni. Większość woli tłumaczenia "na odwal się" po śmiesznych stawkach (tak robi, a przynajmniej robiło do niedawna, bogate skądinąd wydawnictwo, które praktycznie zmonopolizowało polski rynek książek o informatyce). Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Dlatego Helion ma dziadowskie ksiazki -o niczym :) 30.05.07, 14:20 > Wszystko pięknie, tylko do tego potrzebna jest jeszcze kupa kasy. Baaaaaaa - zrobienie porzadnych 'papierow' w progamowaniu, nie mowiac o consultingu jeszcze wiecej... Ale ma to sie bardzo duza SZANSE zwrocic.... > to musiałabym w to włożyć - lekko > licząc - kilkanaście tysięcy złotych. Hmm, wyposazenie gabinetu stomatologicznego, to kilkadziesiat tysiecy... I tez jakos trzeba wystartowac. Teraz to jedzisz zdziebko bo bandzie z tym marudzeniem :) > A poza tym, co mnie nieco dziwi, dobremu tłumaczowi trudno jest znaleźć > zleceniodawcę, który go doceni. Z moich obserwacji rynek tlumaczy po wejsciu do UE nabral podobnego rozpedu co branza IT. Zmiany jakie opisuje GW to oczywiscie krzywe zwierciadlo, ale jest juz znacznie lepiej niz kilka lat temu. Wlasnie wejscie do UE, pojawienie sie u nas zachodnich firm, dla ktorych potrzebne sa tlumaczenia PERFEKCYJNE umow handlowych, specyfikacji polskich dokumentacji, norm itd, to warunki swietnie sprzyjajace bardzo mocnemu Twojemu wejsciu na rynek :) Znam kilku tlumaczy dzilajacych na tym rynku - jezyk niemiecki i wloski. Wiekszosc z nich polikwidowala juz automatyczne sekretarki... Symptomatyczne, gdy to Ty jestes potrzebna, a nie inni Tobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tłumaczka Re: Dlatego Helion ma dziadowskie ksiazki -o nicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 15:31 r306 napisał: > Hmm, wyposazenie gabinetu stomatologicznego, to kilkadziesiat tysiecy... I tez > jakos trzeba wystartowac. Teraz to jedzisz zdziebko bo bandzie z tym > marudzeniem :) Marudzę, bo znam zdolnych i pracowitych ludzi, którzy mogli liczyć tylko na siebie, i powiodło im się dopiero na emigracji. Ktoś powiedział, że aby w tym kraju ustabilizować się zawodowo, trzeba mieć co najmniej dwie z trzech rzeczy, jakimi są wiedza, pieniądze i znajomości. Sama wiedza i dobre chęci nie wystarczą. > Z moich obserwacji rynek tlumaczy po wejsciu do UE nabral podobnego rozpedu co > branza IT. Zmiany jakie opisuje GW to oczywiscie krzywe zwierciadlo, ale jest > juz znacznie lepiej niz kilka lat temu. Ożywienie było jakieś trzy lata temu, gdy Unia zaczęła rekrutować tłumaczy do swoich instytucji i polskie firmy bały się, że wszyscy wyjadą. Wtedy mocno podbiłam stawki i wybrałam najlepszych, z którymi współpracuję do dziś. > Wlasnie wejscie do UE, pojawienie sie u nas zachodnich firm, dla ktorych > potrzebne sa tlumaczenia PERFEKCYJNE umow handlowych, specyfikacji polskich > dokumentacji, norm itd, to warunki swietnie sprzyjajace bardzo mocnemu Twojemu > wejsciu na rynek :) Rok temu zrobiłam rozeznanie, żeby poszukać nowych zleceniodawców nie tyle ze względów finansowych, co z chęci rozwoju zawodowego. Owszem, tłumaczy się szuka, tylko nie chce im się płacić. Bardziej hojni są mocno obstawieni, więc w końcu zostałam przy swoich dotychczasowych. A najbardziej zaskoczył mnie właśnie Helion ;), który jednak te swoje książki najwyraźniej sprzedaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mj Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 09:10 ja ma 2200 PLN na rękę i żyję. Zona prawie drugie tyle i nie narzekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 09:42 Ja po studiach - 1200; zona po studiach 800 - oboje w zawodzie... A żyć jakoś trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: berq Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 10:03 ja mam 850 i narzekam na kaczora bo zle zondzi kwak j...y, blokuja wszedzie place a te bzdury o podwyzkach juz nawet gw rozsiewa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trussardi Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.ztpnet.pl 18.06.07, 00:30 Nie rozumiem jak ktoś po studiach może zarabiać 8 baniek. Może to nie były studia tylko festwial ściemy, w którym oszukaliście samych siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Łowcy głów polują na siebie IP: *.crowley.pl 30.05.07, 09:43 Ale głupi ten artykuł! Kto to pisze?! Po pierwsze: ktoś, kto rekrutuje specjalistów i budowlańców nie jest head hunterem a tym bardziej 'najlepszym na rynku'! Poza tym, co to za specjalista w swoim zawodzie, który nie jest w stanie ocenić słuszności/niesłuszności oczekiwań płacowych?! Przeciętny HH zrobi to w minutę i da jeszcze kandydatowi negatywną informację zwrotną. Abstrah..ąc od faktu, że na pierwszym spotkaniu nie powinno pytać się o oczekiwania, bo dopiero po poznaniu szczegółów nowej pracy od pracodawcy kandydat jest w stanie je właściwie sformułować. Jednym słowem, ten artykuł to jedna wielka BZDURA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal Re: Łowcy głów polują na siebie IP: 80.51.237.* 30.05.07, 10:07 Z częścią tego co powiedziałeś się nie zgadzam (bo o oczekiwania można a wręcz należy pytać prezentując konkretną ofertę a niekoniecznie wysyłając przestrzelonego kandydata na rozmowę bo to strata czasu), ale zgadzam się z opinią, że ten artykuł jest takim stekiem bzdur jakiego dawno tu nie widziano. skandal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rh+ Re: Łowcy głów polują na siebie IP: *.tcl108.dsl.pol.co.uk 30.05.07, 11:04 kazda szanujaca sie firma rekrutacyjna , podaje stawke za jaka bedziesz pracowal - wiesz o co sie starasz . nie rozumiem dzialania firm rekruracyjnych w Polsce , moze ktos mnie uswiadomi !!!! Odpowiedz Link Zgłoś