Gość: greg IP: *.altec.pl 04.06.03, 22:09 Jakie doświadczenia mają ci, którzy zaliczyli staż absolwencki ? Czy często znajdują zatrudnienie tam, gdzie odbywali staż ? Jak patrzą na 'stażowe' doświadczenie inni pracodawcy ? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
losiu4 Re: Staż - i co dalej ? 05.06.03, 08:13 Gość portalu: greg napisał(a): > Jakie doświadczenia mają ci, którzy zaliczyli staż absolwencki ? zalezy gdzie trafia. W mojej okolicy czesc trafiala do urzedu powiatowego. I zajmowala sie parzeniam kawy badz przenoszeniem papierow z pokoju do pokoju na polecenie starszych. Wyniesli ze stazu umiejetnosc obslugi faxu i xera (i jedna i druga maszyna bylyu z tych prostszych) > Czy często > znajdują zatrudnienie tam, gdzie odbywali staż ? z tego co wiem, wiekszosc wywiala stamtad, gdy tylko podlapala cos sensownego > Jak patrzą na 'stażowe' > doświadczenie inni pracodawcy ? tego niestety nie wiem. Moge sie jedynie domyslac, ze patrza na to gdzie ten staz byl. Bo nie wierze - znajac kreatywnosc roznych urzednikow - by w opinii (czy co tam sie dostaje) nie stalo jak wol, ze wlasciwie stazysta dzwigal cale biuro na swojej glowie Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Staż - i co dalej ? IP: 195.205.101.* 05.06.03, 10:28 Najczęściej nic. Przecież firmy które przyjmują na staż to nie płacą tobie więc i dlatego Cie przyjmują. Po zakończeniu mają 10 następnych chętnych. Porządna firma przyjmuje do pracy na umowę o pracę a nie na staż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexxa Re: Staż - i co dalej ? IP: *.kalisz.mm.pl 05.06.03, 10:44 obawiam się że po stażu wrócisz do punktu wyjścia, bo jak pracodawca będzie musiał z własnej kieszeni ponosić all koszty twojego zatrudnienia, to nie będzie mu się to opłacało. Bierze Cię na staż ponieważ ma pracownika gratis!!! Bo nie stać go na stworzenie miejsca pracy. I tyle. Sad but true. pozdrawiam i życzę powodzenia!!! trochę optymizmu nie zaszkodzi :-). Odpowiedz Link Zgłoś