Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

strach przed zmianą pracy

• kinga127 Re: strach przed zmianą pracy 11.07.07, 21:53
        Rozumiem Cię. Ja też miałam dość, ale po 3 latach zmieniłam pracę i trafiłam z
        deszczu pod rynnę, ale to moja wina, bo wiedziałam jaka panuje tam atmosfera a
        mimo wszystko zaryzykowałam. Stres i mobbing - to był po prostu koszmar
        psychicznie wysiadłam po pół roku. Praca była rozwijająca i ciekawa, ale szefowa
        psychiczna. W ciągu 2 tygodni znalazłam nową pracę niby ok, ale kasa
        beznadziejna, a teraz w zasadzie jesteśmy na skraju bankructwa i powoli zaczynam
        rozglądać sie za nową pracą. Jedyne co mogę Ci zaproponować to weź 2 tygodnie
        urlopu, idź do nowej firmy popracować poznasz charakter parcy, atmosferę itp. I
        zdecydujesz. Powodzenia.
      • Gość: nikolam Re: strach przed zmianą pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 22:32
        Pracowałam w firmie 6 lat to było moje pierwsza poważna praca, wcześniej jakieś
        krotkie okresy na umowę zlecenie. wszystko było ok( duzo pracy , wielkie
        zaaangażowanie, pieniądze takie sobie ale firma w mieście jedna z większych) do
        póki nie poszlam na macierzynski. kiedy wróciłam poczułam sie okropnie
        wprawdzie nie było mnie 4,5 m-ca ale przekazali częsć obowiazków innym , a ja
        większość czasu spedzalam w necie. Było mi po prostu przykro że zostałam
        odsunieta od tego co dotychzczas robiłam, a dłużący się czas z braku zajecia
        powodował że miałam tej pracy dosyć. Postanowiłam podjać zlekającą decyzję o
        przeprowadzce do innego miasta trochę większego, ale również o pracę nie jest
        łatwo. Jak na razie szukam , chodze na rozmowy,nie jest łatwo. Tydzień temu
        dostała propozycje pracy na zastępstwo , a przedwczoraj poważną ofertę . Więc
        mam nadzieję że wszystko wyjdzie zgodnie z moim planem. życzę powodzenia
        wszystkim przy zmianie pracy.
        • Gość: chili Re: strach przed zmianą pracy IP: 193.25.222.* 12.07.07, 09:47
          Jutro mam rozmowę, u pracodawcy o którym wrecz od zawsze mrzylam , żeby podjac
          prace, a w sumie nawet nie wiem jak tam do końca jest i ze wzledu na charakter
          bardzo mało informacji w necie na ten temat.
          Pracuję tu prawie 2 lata, wczesniej pracowałam ponad rok- praca była ok, ale
          ludzie okropni, mobbing, szpan,chamstwo, obłuda, wyścig szczurów, zero pomocy
          kolezenskiej, wręcz zawiść koleżanek - moja pierwsza praca zapamiętana jak coś
          koszmarnego. W obecnej pracy, jestem sama, mam swój pokój, swoje biurko i
          kompa,nikt mi się nie wtraca do wykonywanej pracy, ludzie sa w porzadku,
          zarobki - takie sobie, kiepskie w porównaniu do sredniej krajowej, ale
          nienajgorsze,umowa na czas nieokreslony, praca 7-15 potem do domu, do synka,
          męża, ale...... no własnie jest to "ale" o którym piszecie, ja sie poprostu tu
          wypalam, nudzi mnie ta praca, potrzebuje zmiany, ale czy warto ryzykowac?
          Kilka miesięcy temu podjeliśmy z mężem decyzję o drugim dziecku, pierwszy ma 7
          lat, mam 28 lat, tak długo zwlekalismy z ta decyzją, a teraz znow musialabym
          plany macierzyńskie odłożyć,bo pewnie umowe dostanę na czas okreslony..... nie
          wiem co robić, czy warto rezygnowac z macierzyństwa na rzecz nowej, wymarzonej
          pracy, skoro nawet nie wiem jak tam jest, czy znów nie bedzie z deszczu pod
          rynne? narazie ide na rozmowę, pewnie i tak sie nie dostanę, ale jeśli, jednak?
          • Gość: michał Re: strach przed zmianą pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 10:11
            mam podobny problem jak przedmówcy, z tym zastrzeżeniem że ewentualny nowy
            pracodawca się już na mnie zdecydował, jesteśmy na etapie dogrywania szczegółów.
            Kłóci się we mnie wygoda związany z obecnym miejscem pracy a wyzwaniami jakie da
            nowa praca.
            Zdecyduje się raczej na zmianę:)

• Gość: piter Re: strach przed zmianą pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 17:11
        Dziewczyno wiej póki masz okazje bo ja straciłem swoją i teraz szukam od nowa, a to nie jest łatwe. Naukowcy potwierdzają żeby lepiej nam sie żyło powinniśmy zmieniać pracę mniej-więcej co 5 lat. pozdrawiam
      • Gość: gościówka Zdecydowanie iść do przodu!!! IP: 62.233.197.* 14.07.07, 11:24
        Strach jest nieodłacznym elementem ale im dłużej się zasiedzisz tym będzie on
        większy i będzie znacznie gorzej. Będziesz wykonywać pracę której nie lubisz i
        która nie daje Ci sadysfakcji i w ten sposób będzie spadać Twoje poczucie
        wartości zawodowej ... wiem niestety z doświadczenia. Nie trać czasu - zmieniaj
        pracę!
      • Gość: annaC Re: strach przed zmianą pracy IP: *.tvgawex.pl 19.07.07, 21:26
        ja tez zmieniam prace.Narazie wiem o tym ja i kilku znajomych.Szefom ani
        slowa,dowiedza sie za tydzien,jak wroce z urlopu i dam wypowiedzenie.boje
        sie.bardzo.Jak mnie beda traktowac?ale musze to zrobic,juz nie mam sily.Pracuje
        jak moge najlepiej a i tak ciagle cos nie tak,najpier o to ze kolega zapalil na
        zapleczu,pozniej kazali zostawiac paragony tego co kupuje,bo brakuje towaru a
        dzisiaj powiedzieli ze takiego manka to jeszcze nie mieli,ze odkad ja jestem to
        tak jest.czuje sie zaszczuta,powiedzieli ze teraz beda odciagac za
        braki,chociaz nigdy nie bylo mnie na inwenturze...ja juz nie mam sily..i
        wynagrodzenie...mowia ze mam 6zl za godzine a w rzeczywistosci mam tyle za 2..
        • Gość: ewka Re: strach przed zmianą pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 11:24
          Witam wszystkich, tu autorka wątku:) Dzięki za tyle wpisów i porad. No i
          dostałam nową ofertę pracy. Mam trzy dni na podjęcie decyzji.Zarobki sporo
          większe od moich obecnych, firma bardziej uznana, ale oczywiście strach przed
          zmainą mi zostaje. Średnie wrażenie wywarła na mnie przyszła szefowa, obawiam
          się jak ułożą sie relacje, plus strach przed tym, ze sobie nie poradze albo że
          sie rozczaruję i pracą i ludźmi...W sumie chciałbym iść do przodu, rozwijać sie
          ale też boję sie, ze zbyt pochopnie mogę wpakować sie z deszczu pod rynne,
          biorąc pod uwagę, ze w obecnej pracy jest ok, oprócz tego że sie mao rozwijam i
          trochę zasiedziałam.
          • Gość: michał Re: strach przed zmianą pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 11:38
            Raczej zmienię prace, czekam na szczegóły ich oferty.
            Kupiłem już nawet ubranko do nowej pracy:)
      • Gość: wlodix Re: strach przed zmianą pracy IP: *.sie.vectranet.pl 29.07.07, 17:08
        nie nie dziewczyno nie rób tego, ja byłem w podobnej sytuacji jak ty pracowałem
        szczęśliwie w jednej firmie ponad 6 lat, pewnego dnia pojawiła się "super
        oferta" i myślałem że zawojuje świat i skończyło się na trzy letnie tułaczce,
        zero stabilizacji full stresów, parę lat życia mniej, jak jest ci dobrze tam
        gdzie jesteś nie szukaj szczęścia na siłę
      • Gość: Jangcy Re: strach przed zmianą pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 18:53
        Naprzod
      • Gość: K'tka Re: strach przed zmianą pracy IP: *.centertel.pl 06.08.07, 12:21
        Witam :]
        Jestem studentką II roku dziennikarstwa (zaoczne)...a pracuję na poczcie;)
        Bardzo chciałabym zmienić pracę, ze względu na atmosferę jaka tam panuje i
        problemy jakie robi mi pracodawca w związku ze szkołą, ale jest to moja pierwsza
        praca, a więc nie mam wielkiego doświadczenia i boję się, że "rzucając" tą pracę
        nie znajdę innej:( Nie wiem co ma robić, mam straszny mętlik w głowie...myślałam
        o wyjeździe za granicę, ale trzyma mnie tu szkoła, za dużo w nią zainwestowałam,
        żeby teraz zrezygnować. Pomocy...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka