kinga127 Re: strach przed zmianą pracy 11.07.07, 21:53 Rozumiem Cię. Ja też miałam dość, ale po 3 latach zmieniłam pracę i trafiłam z deszczu pod rynnę, ale to moja wina, bo wiedziałam jaka panuje tam atmosfera a mimo wszystko zaryzykowałam. Stres i mobbing - to był po prostu koszmar psychicznie wysiadłam po pół roku. Praca była rozwijająca i ciekawa, ale szefowa psychiczna. W ciągu 2 tygodni znalazłam nową pracę niby ok, ale kasa beznadziejna, a teraz w zasadzie jesteśmy na skraju bankructwa i powoli zaczynam rozglądać sie za nową pracą. Jedyne co mogę Ci zaproponować to weź 2 tygodnie urlopu, idź do nowej firmy popracować poznasz charakter parcy, atmosferę itp. I zdecydujesz. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikolam Re: strach przed zmianą pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 22:32 Pracowałam w firmie 6 lat to było moje pierwsza poważna praca, wcześniej jakieś krotkie okresy na umowę zlecenie. wszystko było ok( duzo pracy , wielkie zaaangażowanie, pieniądze takie sobie ale firma w mieście jedna z większych) do póki nie poszlam na macierzynski. kiedy wróciłam poczułam sie okropnie wprawdzie nie było mnie 4,5 m-ca ale przekazali częsć obowiazków innym , a ja większość czasu spedzalam w necie. Było mi po prostu przykro że zostałam odsunieta od tego co dotychzczas robiłam, a dłużący się czas z braku zajecia powodował że miałam tej pracy dosyć. Postanowiłam podjać zlekającą decyzję o przeprowadzce do innego miasta trochę większego, ale również o pracę nie jest łatwo. Jak na razie szukam , chodze na rozmowy,nie jest łatwo. Tydzień temu dostała propozycje pracy na zastępstwo , a przedwczoraj poważną ofertę . Więc mam nadzieję że wszystko wyjdzie zgodnie z moim planem. życzę powodzenia wszystkim przy zmianie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chili Re: strach przed zmianą pracy IP: 193.25.222.* 12.07.07, 09:47 Jutro mam rozmowę, u pracodawcy o którym wrecz od zawsze mrzylam , żeby podjac prace, a w sumie nawet nie wiem jak tam do końca jest i ze wzledu na charakter bardzo mało informacji w necie na ten temat. Pracuję tu prawie 2 lata, wczesniej pracowałam ponad rok- praca była ok, ale ludzie okropni, mobbing, szpan,chamstwo, obłuda, wyścig szczurów, zero pomocy kolezenskiej, wręcz zawiść koleżanek - moja pierwsza praca zapamiętana jak coś koszmarnego. W obecnej pracy, jestem sama, mam swój pokój, swoje biurko i kompa,nikt mi się nie wtraca do wykonywanej pracy, ludzie sa w porzadku, zarobki - takie sobie, kiepskie w porównaniu do sredniej krajowej, ale nienajgorsze,umowa na czas nieokreslony, praca 7-15 potem do domu, do synka, męża, ale...... no własnie jest to "ale" o którym piszecie, ja sie poprostu tu wypalam, nudzi mnie ta praca, potrzebuje zmiany, ale czy warto ryzykowac? Kilka miesięcy temu podjeliśmy z mężem decyzję o drugim dziecku, pierwszy ma 7 lat, mam 28 lat, tak długo zwlekalismy z ta decyzją, a teraz znow musialabym plany macierzyńskie odłożyć,bo pewnie umowe dostanę na czas okreslony..... nie wiem co robić, czy warto rezygnowac z macierzyństwa na rzecz nowej, wymarzonej pracy, skoro nawet nie wiem jak tam jest, czy znów nie bedzie z deszczu pod rynne? narazie ide na rozmowę, pewnie i tak sie nie dostanę, ale jeśli, jednak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: strach przed zmianą pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 10:11 mam podobny problem jak przedmówcy, z tym zastrzeżeniem że ewentualny nowy pracodawca się już na mnie zdecydował, jesteśmy na etapie dogrywania szczegółów. Kłóci się we mnie wygoda związany z obecnym miejscem pracy a wyzwaniami jakie da nowa praca. Zdecyduje się raczej na zmianę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: strach przed zmianą pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.07, 17:11 Dziewczyno wiej póki masz okazje bo ja straciłem swoją i teraz szukam od nowa, a to nie jest łatwe. Naukowcy potwierdzają żeby lepiej nam sie żyło powinniśmy zmieniać pracę mniej-więcej co 5 lat. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówka Zdecydowanie iść do przodu!!! IP: 62.233.197.* 14.07.07, 11:24 Strach jest nieodłacznym elementem ale im dłużej się zasiedzisz tym będzie on większy i będzie znacznie gorzej. Będziesz wykonywać pracę której nie lubisz i która nie daje Ci sadysfakcji i w ten sposób będzie spadać Twoje poczucie wartości zawodowej ... wiem niestety z doświadczenia. Nie trać czasu - zmieniaj pracę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annaC Re: strach przed zmianą pracy IP: *.tvgawex.pl 19.07.07, 21:26 ja tez zmieniam prace.Narazie wiem o tym ja i kilku znajomych.Szefom ani slowa,dowiedza sie za tydzien,jak wroce z urlopu i dam wypowiedzenie.boje sie.bardzo.Jak mnie beda traktowac?ale musze to zrobic,juz nie mam sily.Pracuje jak moge najlepiej a i tak ciagle cos nie tak,najpier o to ze kolega zapalil na zapleczu,pozniej kazali zostawiac paragony tego co kupuje,bo brakuje towaru a dzisiaj powiedzieli ze takiego manka to jeszcze nie mieli,ze odkad ja jestem to tak jest.czuje sie zaszczuta,powiedzieli ze teraz beda odciagac za braki,chociaz nigdy nie bylo mnie na inwenturze...ja juz nie mam sily..i wynagrodzenie...mowia ze mam 6zl za godzine a w rzeczywistosci mam tyle za 2.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: strach przed zmianą pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 11:24 Witam wszystkich, tu autorka wątku:) Dzięki za tyle wpisów i porad. No i dostałam nową ofertę pracy. Mam trzy dni na podjęcie decyzji.Zarobki sporo większe od moich obecnych, firma bardziej uznana, ale oczywiście strach przed zmainą mi zostaje. Średnie wrażenie wywarła na mnie przyszła szefowa, obawiam się jak ułożą sie relacje, plus strach przed tym, ze sobie nie poradze albo że sie rozczaruję i pracą i ludźmi...W sumie chciałbym iść do przodu, rozwijać sie ale też boję sie, ze zbyt pochopnie mogę wpakować sie z deszczu pod rynne, biorąc pod uwagę, ze w obecnej pracy jest ok, oprócz tego że sie mao rozwijam i trochę zasiedziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: strach przed zmianą pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 11:38 Raczej zmienię prace, czekam na szczegóły ich oferty. Kupiłem już nawet ubranko do nowej pracy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodix Re: strach przed zmianą pracy IP: *.sie.vectranet.pl 29.07.07, 17:08 nie nie dziewczyno nie rób tego, ja byłem w podobnej sytuacji jak ty pracowałem szczęśliwie w jednej firmie ponad 6 lat, pewnego dnia pojawiła się "super oferta" i myślałem że zawojuje świat i skończyło się na trzy letnie tułaczce, zero stabilizacji full stresów, parę lat życia mniej, jak jest ci dobrze tam gdzie jesteś nie szukaj szczęścia na siłę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jangcy Re: strach przed zmianą pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.07, 18:53 Naprzod Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K'tka Re: strach przed zmianą pracy IP: *.centertel.pl 06.08.07, 12:21 Witam :] Jestem studentką II roku dziennikarstwa (zaoczne)...a pracuję na poczcie;) Bardzo chciałabym zmienić pracę, ze względu na atmosferę jaka tam panuje i problemy jakie robi mi pracodawca w związku ze szkołą, ale jest to moja pierwsza praca, a więc nie mam wielkiego doświadczenia i boję się, że "rzucając" tą pracę nie znajdę innej:( Nie wiem co ma robić, mam straszny mętlik w głowie...myślałam o wyjeździe za granicę, ale trzyma mnie tu szkoła, za dużo w nią zainwestowałam, żeby teraz zrezygnować. Pomocy... Odpowiedz Link Zgłoś