Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Książeczka sanepidowska

15.06.07, 22:33
    Nie posiadam książeczki sanepdiowskiej. W jakiej branży nie jest wymagana? szukam pracy w Krakowie na okres wakacji. Czy w takich miejscach jak kino , hotel jest potrzebna. Chodzi mi np. o multikino Prosze o szybką opdowiedź
    Obserwuj wątek
      • sisi88 Re: Książeczka sanepidowska 16.06.07, 03:35
        Z tego co się orientuję to w kinie raczej nie jest potrzebna, ale w hotelu napewno... Moja siostra pracuje w hotelu jako recepcjonistka i też musiała sobie zrobić. A co do kina, to myślę, że nie jest potrzebna np. do kasy biletowej, ale np. jako kelnerka przy barze w kinie, czy coś takiego to już myślę, że napewno. Ale nie wiem musisz się dokładnie dopytać,
        bo głowy nie dam :))
        • misiek121319 Re: Książeczka sanepidowska 19.06.07, 17:11
          czy co roku trzeba powtarzac wszyteki badania z ksiazeczki> jak to jest?
          • sisi88 Re: Książeczka sanepidowska 19.06.07, 21:43
            Wiecie co? Wku..a mnie to forum, bo nikt tutaj nie odpisuje, a nawet nie zagląda wogóle... :/

A z badaniami to tak - musisz robić co roku, ale tylko krew i mocz bo kał i prześwietlenie jakieś nie pamiętam czego, ale chyba płuc, czy klatki piersiowej (nie wiem naprawde) jest tylko raz robione.

Pozdrawiam
            • katarzyna.misiek Re: Książeczka sanepidowska 28.06.07, 17:16
              Witam,
              Ma Pan rację, ze nie udaje mi się w sposób natychmiastowy reagować na Państwa
              zapytania - ale jest to związane z zaśmiecaniem forum ofertami osób
              poszukujących pracy.
              Im tych ofert będzie mniej, tym moja skuteczność w odpowiadaniu, mam nadzieję,że
              coraz wyższa :)
              Jeszcze raz przepraszam za opóźnienia.

Z pozdrowieniami, k.
      • michalfin Re: Książeczka sanepidowska 26.06.07, 22:53
        a gdzie moge taka książeczkę załatwic wyrobic ?? i ile to czasu zajmuje ??
        • katarzyna.misiek Re: Książeczka sanepidowska 28.06.07, 16:52
          Witam,
          Wyrobienie książeczki trwa ok. 2 tygodni (tyle mniej więcej czeka się na wyniki
          posiewu). Można ją wyrobić w większości placówek medycznych posiadających swoje
          laboratoria - centra medyczne, przychodnie itp.
          Pozdrawiam, k.
      • katarzyna.misiek Re: Książeczka sanepidowska 28.06.07, 16:49
        Witam,
        książeczka SANEPIDu jest przede wszystkim wymagana w pracy wymagającej kontaktu
        z artykułami spożywczymi, przygotowywaniem posiłków itp.
        Pracodawca (patrz Multikino) zapewne do swojej załogi będzie poszukiwał osób o
        różnych kwalifikacjach i umiejętnościach. Jeśli będzie Pan pracownikiem załogi
        bez książeczki SANEPIDu, będą Panu zlecane prace poza wydawaniem "barem".
        Wyrobienie książeczki zajmuje ok. 2 tygodni - jeśli Pan zdąży, można ją sobie
        wyrobić i mieć już gotową - tak na wszelki wypadek... :)

Pozdrawiam, k.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka