Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Za szybki???

21.06.07, 16:38
    Witam

Mam problem - zmienilem prace (pracuje jako asystent technologa 5 miesiecy) tak naprawde robie to co technolog + jeszce inne durnowate rzeczy w postaci bycia magazynierem itd. i co i sie juz nudze - poznalem wiekszosc procedu, swoja prace wykonuje szybko i czuje juz ze sie nie bede rozwijal zawodowo. Bedzie to toroche dziwnie wygladalo w cv ze przepracowal 5 kiesiecy i zmienia prace. co zrobic posiedziec jeszce kilka miesiecy czy pachnac reka i szukac juz.

Glebogryz
    Obserwuj wątek
      • iksior_sl Re: Za szybki??? 21.06.07, 18:10
        jesli zle sie czujesz, to szukaj. dlaczego nie? przeciez nikt ci sie zwalniać nie karze.
      • forumix Re: Za szybki??? 21.06.07, 21:45
        Ja swoją pierwszą pracę rzuciłem po 7 miesiacach.

I niczego nie żałuję.

Obecnie pracuję w bardziej perspektywicznej firmie
        (w poprzedniej nie mogłe robić uprawnień budowlanych).

A argument, że chcę się rozwijać był bardzo mile widziany na rozmowie w sprawie
        pracy u mojego obecnego pracodawcy.
        • axx611 Re: Za szybki??? 22.06.07, 00:19
          Nigdy prosze panstwa prosze nie uzywac slow "rzucilem prace" czy porzucilem
          prace.
          po prostu sie zwolnilem lub zwolniono mnie z powodow odemnie niezaleznych.
          Dlaczego? poniewaz takie stwierdzenie brzmi lekcewazaco a pracodawca jest
          jednak pracodawca a nie TY. Takie przedstawienie sprawy w urzedzie
          zatrudnienia w Polsce i w kazdym z krajow zachodnich czy USA automatycznie
          dyskwalifikuje kandydata od przyznania workers compensation czyli
          ubezpieczenia w przypadku zwolnienia. A w stanie Maryland wynosi on max. 315
          $ na tydzien przez okres 6 miesiecy i czasami moze byc przedluzany.Uznawana
          jest zawsze chec zmniejszenia dojazdu do pracy lub powiedzmy trudnosci z
          dogadaniem sie z pracownikiem jezeli ten jest immigrantem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka