Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Co wpisac w CV ???

IP: 213.76.172.* 02.09.07, 03:16
    Witam,
    sam nie wiem jak okreslic w CV rodzaj pracy w ktorej pracowalem.
    Niby przedstawiciel handlowy, bynajmniej taki jest 1 stopien awansu
    itp ...
    krotko mowiac pracowalem przy sprzedazy bezposredniej, jak inni to
    nazywaja na wciskaniu czegos ludziom,
    sprzedawalem przez ok 11 miesiecy pasty do zebow u ludzi w
    mieszkaniach, w firmach, na ulicach ....

co w doswiadczeniach wpisac w CV ?
    jak okreslic ten typ pracy ?

Z góry dziękuje za pomoc.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Dorcia Hmmmm IP: *.aster.pl 02.09.07, 10:31
        To praca akwizytora, ale to jakoś nie pasuje do CV. A może się mylę?
        • annajustyna Re: Hmmmm 02.09.07, 14:23
          Specjalista ds. sprzedazy (w domysle bezpsredniej)...
          • Gość: Dorcia O no proszę, jak można to ładnie ująć:) IP: *.aster.pl 02.09.07, 14:48
            • Gość: Rezzo Re: O no proszę, jak można to ładnie ująć:) IP: *.toya.net.pl 02.09.07, 15:27
              Nie zapominaj ze bajek w CV pisać nie warto bo nowy pracodawca zawsze prosi Cię
              o ksero świadectwa pracy lub ksero umowy o dzieło/zlecenie, lub jeśli miałeś
              działalność - wpisu do ewidencji w rejestrze referatu Urzędu Miasta handlu i
              usług. We wszystkich tych dokumentach nazwa stanowiska oraz profil działalności
              jeśli chodzi o kody PKD, jest jasno określony i jak skłamiesz w CV nie masz co
              liczyć na pracę w nowej firmie.
              Z tego co piszesz byłeś po prostu akwizytorem skoro biegałeś z pastami do zębów
              po firmach i mieszkaniach. I tak proponuję Ci wpisać.

Nie myl akwizytora z przedstawicielem handlowym! to dwa kompletnie odmienne
              stanowiska pracy. pracowałem jako PH i wiem że z akwizycja ta praca nie ma
              totalnie nic wspołnego
              • annajustyna Re: O no proszę, jak można to ładnie ująć:) 02.09.07, 15:39
                Nie ma? Cos Ty?
                • Gość: bki1987 Re: O no proszę, jak można to ładnie ująć:) IP: 213.76.172.* 03.09.07, 13:45
                  czyli wpisac akwizytor ?
                  • 0tdr0 Re: O no proszę, jak można to ładnie ująć:) 03.09.07, 14:52
                    Manager sprzedazy, specjalista ds. handlu mobilnego ;)
              • Gość: nocny Re: O no proszę, jak można to ładnie ująć:) IP: *.atman.pl 04.09.07, 12:17
                no nie mów. najbliższy link pl.wikipedia.org/wiki/Akwizycja
                Zresztą chyba tylko w polsce słowa akwizytor ma takie pejoratywne znaczenie.
                Kiedyś miałem wpisane w umowie stanowisko właśnie akwizytor i czym się
                zajmowałem? Pozyskiwaniem lokali handlowych pd nowe sklepy dla firmy. Potem
                zmieniłem firmę i zostałem prospektorem :) więc nadal pozyskiwałem.
                Co autora wątku to ja bym nie bał się powiedzieć otwarcie (lub napisać) czym się
                zajmowałeś. Zwłaszcza jeśli starasz się o pracę o podobym charakterze (patrz
                moje stanowisko, jakiś dział sprzedaże, ph etc). Takie doświadczenie (biorąc pod
                uwagę stosunek ludzi do takich zawodów) może tylko znaczyć że jesteś osobą
                wytrwałą i łatwo nie popuszczasz :).
                pozdrawiam
                marcin jan
                • Gość: bki1987 Re: O no proszę, jak można to ładnie ująć:) IP: 213.76.172.* 04.09.07, 21:12
                  ale w wikipedi sa slowa - "Akwizycją zajmują się: akwizytor, będący
                  zwykle pracownikiem producenta, i przedstawiciel handlowy (agent),
                  będący z reguły pośrednikiem. Podróżujący przedstawiciel handlowy to
                  komiwojażer."

wiec chyba moge uzyc rowniez w CV "przedstawiciel handlowy" ?
      • Gość: dzikiewęże Re: Co wpisac w CV ??? IP: 212.76.37.* 04.09.07, 22:00
        Wpisz: "bynajmniej bardzo dobra znajomość języka polskiego".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka