Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Rozstanie z urzędem pracy-pomocy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.07, 19:23
    Mam pytanie , czy wyrejstrowując się z przybytku zwanego urzędem
    pracy - mogę zabrac cześc dokumentów , a jeśli tak to jakie -
    np .dyplom ze studiów czy świadectwo pracy , nie chcę by to się tam
    poniewierało . Napiszcie coś proszę .
    Obserwuj wątek
      • Gość: Tomi Re: Rozstanie z urzędem pracy-pomocy IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.07, 19:32
        To w urzędzie pracy zostawia się dyplom? Dziewne po co im te
        papiery...
        • Gość: qizi Re: Rozstanie z urzędem pracy-pomocy IP: *.compnet.com.pl 17.09.07, 20:48
          w żadnym Urzędzie Pracy nie zostawia się oryginałów dokumentów tylko i wyłącznie kpie a oryginały przynosi się do wglądu !!!!!!!
      • Gość: meg Re: Rozstanie z urzędem pracy-pomocy IP: *.chello.pl 17.09.07, 21:20
        PUP nie przechowuje oryginałów takich dokumentów. Jedynie ksera potwierdzone za
        zgodność z oryginałem. Są potrzebne do udowodnia statusu, nabycia prawa do
        zasiłku .Oryginały zostały Ci oddane w dniu rejestracji (ewentualnie w momencie
        wydania decyzji o statucie bezrobotnego, prawa do zasiłku itd). W momencie
        wyrejestrowania dokumenty trafiają do archiwum.
        • ania072 Re: Rozstanie z urzędem pracy-pomocy 17.09.07, 23:46
          Potwierdzam wypowiedzi moich przedmówców, sama nie dawno się rejestrowałam w PUP
          i dostali ode mnie tylko kserówki.

Pozdrawiam ANIA.
          • Gość: ylandra Re: Rozstanie z urzędem pracy-pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.07, 19:46
            Tak chodziło mi o xero ,czyli nic nie odbieram ? Napiszcie .
            • baczm Re: Rozstanie z urzędem pracy-pomocy 21.09.07, 10:12
              nie odbierasz
            • Gość: anka Re: Rozstanie z urzędem pracy-pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 16:03
              nic nie odbierasz. te papiery idą do archiwum i tam sobie leżą i nikt do niech nie zagląda, bo po co?
            • Gość: meg Re: Rozstanie z urzędem pracy-pomocy IP: *.chello.pl 24.09.07, 21:47
              otrzymujesz decyzję o wyrejestrowaniu i jeśli pobierałam zasiłek dla
              bezrobotnych - zaświadczenie o pobieraniu zasiłku
      • zawsze_zuberek Re: Rozstanie z urzędem pracy-pomocy 24.09.07, 18:07
        W Urzędzie Pracy nie zostawia się oryginałów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka