Gość: MAGG IP: *.acn.pl / 10.71.7.* 12.07.03, 12:33 Na pohybel prawniczej sitwie. Jak widać Unia Pracy sprzedajna partia chce monopoli. Mam nadzieję że społeczeństwo odwdzięczy sie im za to przy najbliższych wyborach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AL Re: Walka Fair Play IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.03, 13:21 Głosowałem w ostatnich wyborach na Unię Pracy - po ich wczorajszym "występie" więcej tego nie zrobię. Co to za lewica ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaia Re: Walka Fair Play IP: *.crowley.pl 13.07.03, 13:00 No i dobrze, może w końcu coś sie ruszy. W niektórych przypadkach wiedza aplikantów powala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcus Re: Walka Fair Play IP: 195.117.125.* 17.07.03, 11:06 Gość portalu: Kaia napisał(a): > No i dobrze, może w końcu coś sie ruszy. W niektórych > przypadkach wiedza aplikantów powala... Jakieś konkretne przykłady, czy słyszałaś to gdzieś i powtarzasz jak wszyscy? No i coś jeszcze - to są dopiero aplikanci. Praktykują. A Ty jesteś prawnikiem i umiesz ich ocenić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Walka Fair Play IP: *.pl / 192.168.1.* 13.07.03, 22:52 No cóż nareszcie coś się może ruszy w tym temacie... z zapartym tchem włączyłam telewizor aby ogladać transmisję z w wniesienia projektu..... o Boże!!!! Zbyt duża niedokładność, bałagan w projekcie , dotego "ten" brak uzasadnienia finansowego projektu!!!! ( Kłania się Konstytucja) Myślę ze przeciętny obywatel zainteresowany tym tematem ale nie będący prawnikiem np. moja Mama ( nauczycielka) nic z tego nie zrozumiał... Miałam też wrażenie ze ta "bitwa" toczy się tak naprawdę o coś innego i gdzie indziej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcus Re: Walka Fair Play IP: 195.117.125.* 17.07.03, 11:15 Tak Agnieszko! Toczy się o to, czy zawód mają wykonywać najlepsi, czy też damy przykład innym grupom w innych sprawach, albo może skorzystame ze złego przykładu górników, rolników, pracowników zbrojeniówki i wielu innym pt: Nie spełniamy wymogu w przepisach? Tym gorzej dla przepisów. Tylko tamci wymuszali zmiany siłą, a tzw. Fair Play składa się z takich, którzy nie byli w stanie nauczyć się dostatecznie dobrze, więc należy zmienić wymogi tak, by byli w stanie... Ech... Żałosne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Walka Fair Play IP: *.bosbank.pl 14.07.03, 11:22 studiuje prawo i zastanawiam sie co dalej, mam nadzieje, ze zanim skoncze, ta lub podobna ustawa wejdzie w zycie i bede miala szanse na aplikacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcus Re: Walka Fair Play IP: 195.117.125.* 17.07.03, 11:16 Gość portalu: Aga napisał(a): > studiuje prawo i zastanawiam sie co dalej, mam nadzieje, ze > zanim skoncze, ta lub podobna ustawa wejdzie w zycie i bede > miala szanse na aplikacje. Masz ją cały czas! Musisz tylko wiele się nauczć, szukać wolontariatu w kancelariach, liznąć z rok praktyki. Masz, ale musisz spełnić bardzo wysokie wymogi! Naprawdę będziesz szczęśliwa, jeśli obniżą je na tyle, by spełniał je każdy? Odpowiedz Link Zgłoś
jet_fighter Re: Walka Fair Play 15.07.03, 08:16 Gość portalu: MAGG napisał(a): > Na pohybel prawniczej sitwie. Jak widać Unia Pracy sprzedajna > partia chce monopoli. Mam nadzieję że społeczeństwo odwdzięczy > sie im za to przy najbliższych wyborach Podziwiam finezję języka, jakość argumentów i błuskotliwe konstrukcje prawne. O takich prawnikach marzy kazdy Polak. PS Na wszelki wypadek wyjaśniam to jest ironia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent Re: Walka Fair Play IP: *.rzeszow-moniuszki.sdi.tpnet.pl 15.07.03, 18:38 To wszystko jest niezmiernie ciekawe. Ciekaw jestem jedynie, jak można jednocześnie głosić dwa poglądy: 1. Należy rozdzielić funkcję Ministra Sprawiedliwości i Prokuratora Generalnego, bo prokuratura nie powinna podlegać Ministerstwu Sprawiedliwości. 2. Adwokatura i inne korporacje prawnicze powinny być pod kontrolą Ministerstwa Sprawiedliwości. Rozumiem, że panowie z PiS-u postanowili zostać spadkobiercami diamatu, a głoszenie tych poglądów to tzw. sprzeczność nieantagonistyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecenas Re: Walka Fair Play IP: *.mofnet.gov.pl 17.07.03, 11:37 no cóż... muszę przyznać, że to jednak prawda. Jako prawnik z kilkuletnim juz stażem przyznaję, że do naszego zawodu dopuszczani są tylko ludzie z "układu" rodzinno-towarzyskiego. Mówię o tym spokojnie mając świadomość, że przynajmniej przez najbliższe kilkanaście(kilkadziesiąt?)lat nic się nie zmieni. ustawa poniesie powolne acz nieuniknione fiasko w walce z oporem materii i potężnym lobbingiem(choć cichym i nieoficjalnym) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jet_fighter Re: Walka Fair Play 21.07.03, 15:05 Z ciekawości Pan z rodziny czy towarzystwa? Odpowiedz Link Zgłoś