Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

WOJSKO PO STUDIACH

IP: 192.127.216.* 24.12.01, 11:38
    Slyszalem wczesniej iz przyszloroczni absolwenci maja byc od razu przenoszeni
    do rezerwy. Czy ktos to moze potwierdzic? Z tego co wiem to tegoroczni
    absolwenci ktorzy ukonczyli studia przed 9 listopada tez zostali zwolnieni
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ted Re: WOJSKO PO STUDIACH IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 22:01
        Nie wiem, wszysytko mi jedno. prawdziwy mezczyzna nie nosi lewych papierow
        tylko sie ukrywa. Mi juz zostal tylko roczek.
        odczepili sie juz dawno.
        Zassada jest prosta: mieszkaj. gdzie nie mieszkasz, nie dobieraj poleconych.
        Rodzina tez ma wiedziec ze nie wolno odbierac poleconego bez zobaczenia skad
        jest. zawsze mozna powiedziec na poczcie "mnie tu nie bylo". teraz to juz nawet
        listonosz pisze mi na avizo nadawce.
        Po kilku zwrotach WKU pisze na komisariat i stamtad przychodzi dzielnicowy zeby
        ci wreczyc wezwanie na komisje. Tu kolejna zasada: Nie otwierasz nieznajomym.
        Moze przeciez nikogo nie byc w domu, mogles wyjechac na rok za granice.
        Po paru wizytach da ci spokoj. Moj dzielnicowy kiedys nawet ustalil moj telefon
        (ale to bylo w zwiazku z jakimin kolegiami). Powiedzialem mu ze syn wyjechal do
        Niemiec.
        Pamietaj. Dopoki niczego nie podpiszesz - nic nie moga ci zrobic.

A co do rezerwy - to tez lepiej sie w niej nie znalezc. W kazdej chwili maja
        prawo cie wyslac na manewry, a w czasie wojny na front.
        • Gość: Ann Re: WOJSKO PO STUDIACH IP: 213.17.164.* 07.01.02, 14:02
          i sadzisz, kolego, ze jestes taki bohater i wzor do nasladowania z tymi
          ucieczkami, kolegiami i czyms tam jeszcze? to ja ci powiem, ze zal mi Ciebie,
          bo jestes zalosny;
          a co do odroczki (przeniesienia do rezerwy) to trudno dzisiaj ocenic co zrobia
          na jesieni - raz na jakis czas musza kogos powolac, a przeniesli chyba ze dwa,
          albo i trzy roczniki;
          i jeszcze jedno - unikaj sobie wojska az skonczysz te swoje 26 czy tam 28 lat,
          a przeniosa Cie do rezerwy, bo wszystkich przenosza predzej czy pozniej i tez
          Cie beda wzywac na manewry:)));
          milego zycia w roli lisa:)
          • Gość: Bartek Re: WOJSKO PO STUDIACH IP: *.issi.uz.zgora.pl 07.01.02, 17:12
            czesc
            ja juz z rezerwy, przeniesiony rozporzadzeniem ministra, co prawda
            wyksztalcenie wyzsze techniczne, ale nadaje sie tylko na mieso armatnie, z tego
            co wiem teraz moga mi skoczyc - nie mam zadnego stopnia i mam ich wszystkich
            gdzies
            jak dostawalem pieczatke to bylo mowione, ze od tego roku kazdy rocznik
            absolwentow ma byc albo powolany do listopada albo awansem do rezerwy
            pozdro
            • Gość: Bolek Re: WOJSKO PO STUDIACH IP: 195.205.132.* 08.01.02, 14:51
              A ja skończyłem studia w 1998 roku i wojsko się do mnie od tego czasu nie
              odzywa. Nie zostałem przeniesiony do rezerwy.

Mam obecnie 26 lat (rocznik 1976). Warto się do nich zgłaszać czy lepiej cicho
              siedzieć?

Bolek
              • Gość: Ann Re: WOJSKO PO STUDIACH IP: 213.17.164.* 09.01.02, 13:24
                Siedz cicho, nic Ci nie grozi jesli sie sam do nich nie zglosisz, nie masz
                takiego obowiazku; moze o Tobie zapomna, albo nie zdarza powolac:))) pozdrawiam
                • Gość: Kudi Re: WOJSKO PO STUDIACH IP: *.danone.com 22.01.02, 09:05
                  Zgłoś się.
                  Przeniosą cię do rezerwy. Ale jeśli chcesz sie upewnić to zadzwoń do WKU i nie
                  podając nazwiska opisz sytuację to ci powiedzą czy cię przeniosą.
      • Gość: Zielony Re: WOJSKO PO STUDIACH IP: *.centertel.pl 07.01.02, 12:17
        Sądzę, że w tym roku będzie podobnie ... wojo nia ma kasy :-)

Zielony
        też, odroczony na studia ...
        • Gość: wojak Re: WOJSKO PO STUDIACH IP: 212.120.141.* 22.01.02, 12:17
          Ale niestety nie chca wpisywac przeniesienia do ksiazeczek.
          Bylem ostatnio w Ciechanowie i powiedzieli mi, ze mam czekac na wezwanie. Bez
          tego nie przeniosa mnie. I odjechalem z kwitkiem!
          Orwell, co?
      • Gość: Ban Re: WOJSKO PO STUDIACH IP: *.*.*.* 09.01.02, 09:55
        Obserwujac, co dzieje sie z programem restrukturyzacji polskiej armii (np.
        zapowiedzi ministra) mozna przypuszczac, ze w tym roku raczej nikogo nie
        powolaja po studiach. Mniej wiecej do polowy ubieglego roku bardzo chetnie
        powolywali (czego sam doswiadczylem), potem wyszlo rozporzadzenie ministra, a
        obecnie wdrazany jest program oszczednosciowy, wiec jest duza szansa, ale
        gwarancji nikt na dzien dzisiejszy nie daje.
        Zreszta, jesli ktos nie ma pracy po studiach, dlaczego nie mialby isc do wojska
        (co niektorzy z kadry ofic. maja tam takie znajomosci, ze moga nawet pomoc w
        jej zalatwieniu po wyjsciu do cywila). To tylko 0,5 roku i nie jest tak zle.
        Pozdrawiam finiszujacych i absolwentow
        • Gość: mofo Re: WOJSKO PO STUDIACH IP: *.pde.philips.com 30.01.02, 11:53
          Do ktorego roku zycia moga wziac w kamasze jesli sie jest po studiach.
          • ann.k Re: WOJSKO PO STUDIACH 31.01.02, 17:00
            tak naprawde to nie ma juz granicy wiekowej:))) moga wziac zawsze; generalnie
            jednak zapominaja o tych starszych powyzej trzydziestki
            • Gość: abc Re: WOJSKO PO STUDIACH IP: 134.106.135.* 31.01.02, 19:21
              a czy jak zaczne jakies studia dyplomowe,albo
              doktorskie-to tez nie biora?A jak juz pracujesz to co
              wtedy?
              • Gość: ktoś Re: WOJSKO PO STUDIACH IP: 192.168.3.* 01.02.02, 07:39
                Podyplomowe nie odraczają, doktorskie tak. A co ich to obchodzi, że pracujesz.
                Znajomka zabrali, miał fajna pracę. Powrócił i pracy już nie ma.
      • .pepe. Re: WOJSKO PO STUDIACH 19.03.02, 18:26
        no misie, koniec mitu. biorą :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka