Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pilot wycieczek..

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.03, 15:40
    Witam wszystkich ;)
    Czy ktoś z Was jest pilotem wycieczek? Jeśli tak, to bardzo proszę o
    informacje po jakich studiach jesteście (jeśli po), ile znacie języków, ile
    zarabiacie na miesiąc, czy trudno jest dostać pracę jako pilotka, itd. Wiem,
    nie każdy odpowie na takie pytania na forum, ale ja bardzo proszę o
    odpowiedzi - nie muszą być dokładne, ale niech też nie są "z nieba" wzięte.
    Obserwuj wątek
      • marghot Re: pilot wycieczek.. 18.08.03, 15:45
        Gość portalu: koralik ;) napisał(a):

> Witam wszystkich ;)
        > Czy ktoś z Was jest pilotem wycieczek? Jeśli tak, to bardzo proszę o
        > informacje po jakich studiach jesteście (jeśli po), ile znacie języków, ile
        > zarabiacie na miesiąc, czy trudno jest dostać pracę jako pilotka, itd. Wiem,
        > nie każdy odpowie na takie pytania na forum, ale ja bardzo proszę o
        > odpowiedzi - nie muszą być dokładne, ale niech też nie są "z nieba" wzięte.

Obecnie juz nie pracuje jako pilot - zdecydowalam sie prowadzic bardziej
        osiadly tryb zycia :)
        Bez mgr, rosyjski, angielski, wloski; 4 lata temu zarabialam ok. 3000-3500 na
        reke.
        Wiecej pytan mozesz zadac na marghot@wp.pl
        Pozdrawiam
      • Gość: Richelieu* Re: pilot wycieczek.. IP: *.localdomain / 192.168.0.* 18.08.03, 19:17
        Gość portalu: koralik ;) napisał(a):

> Witam wszystkich ;)
        > Czy ktoś z Was jest pilotem wycieczek? Jeśli tak, to bardzo proszę o
        > informacje po jakich studiach jesteście (jeśli po), ile znacie języków, ile
        > zarabiacie na miesiąc, czy trudno jest dostać pracę jako pilotka, itd. Wiem,
        > nie każdy odpowie na takie pytania na forum, ale ja bardzo proszę o
        > odpowiedzi - nie muszą być dokładne, ale niech też nie są "z nieba" wzięte.

licencja pilota, ale poza szkoleniowymi wyjazdami nie prowadziłam żadnej
        wycieczki, ot, kurs dla papierka. doktorant geomojejulubionejgrafii, socjologia
        gdzieś w środku, ang i ros na poziomie wystarczającym do pracy na wysokich
        stanowiskach, włoski tak aby zrozumieć połowę tego co Berlusconi parla,
        francuski i niemiecki tak aby się dogadać, nie zgubić, zjeść, podróżować.

Kurs pilota najlepiej zrobić przy biurze podróży, wtedy swojaków bardziej
        lubią. Ale praktycznie rzecz biorąc kurs pilota jest niekłopotliwy, krótki,
        lekki, łatwy i przytjemny, dlatego osób mi podobnych, które co prawda zrobiły
        kurs, ale z niego nie korzystają jest mnóstwo. A tych co nie korzystają, ale
        chcieliby korzystać jest jeszcze większe mnóstwo. Dużo lepszym rozwiązaniem
        jest kurs przewodników górskich, trwa co prawda rok nie 3 miesiące, zaliczyć
        trzeba kilkanaście wyjazdów, ale przynajmniej dla kochających góry to 2 w 1,
        praca i przyjemność. A kosztuje mniej więcej tyle samo co kurs pilota.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka