pastyl_ka Euro-tax 09.03.12, 01:11 Dzisiaj otrzymałam z firmy euro-tax dokument do podpisania i pisze tam cyt"Prosimy o jak najszybsze odesłanie podpisanego dokumentu, ponieważ jego brak spowoduje zatrzymanie zwrotu podatku w urzędzie i nie wypłacenie pieniędzy lub przelanie ich na błędny rachunek bankowy" Jak mam to rozumieć ?. 1.Z góry zakłada się że pieniądze mogą być błędnie przelane? Na czyje konto? 2.Bez mojego podpisu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Euro-tax IP: *.promax.media.pl 12.03.12, 13:59 przesłali mi na konto całkiem inna kwotę niż deklarowana w pisemnym rozliczeniu koncowym, samo rozliczenie tez jest z błędami, w rubruce "wysokośc prowizji" jest zero, dzwoniłam do nich, pisałam maile i nic to nie dało, otrzymywałam tylko suche wyjasnienia, ze to jakis bład w ich systemie, i ze naprawia to, oczywiscie nie naprawili, prosze sie o swoje pieniadze juz ponad miesiac...Podatek miałam zwracany w dwóch ratach, niestety za pierwszą nie otrzymałam zadnego rozliczenia, tylko gotówka na konto, takze nie znam wysokosci prowizji, ani jaki przelicznik walutowy byl wziety pod uwage... Odpowiedz Link Zgłoś
doradca_euro-tax [...] 13.03.12, 13:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ponownie... ktoś Re: Euro-tax IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.12, 13:33 www.perfectazwrotpodatku.pl/cennik.html W przypadku zapłaty z góry Bądź za pośrednictwem, z lekko większą opłatą natomiast możliwością zapłaty po zwrocie: www.worksupport.pl/zwrot-podatku-z-ue/cenniki-formularze/ Do tego osobiście dostałem kiedyś skróconą instrukcję od nich jak rozliczać się samemu w przyszłości. To jest przykład firmy rzetelnej i uczciwej, szczególnie pokazującej iż nie jest dla nich ważne żeby zerżnąć ile sie da z klienta - przedstawiono mi sposób na rozliczanie się własnoręcznie. nawiązując do poprzedniej mojej wypowiedzi ponawiam poprzednie pytanie i dołączam kolejne - WIELKI WSPANIAŁY DORADCO ZE WSPANIAŁEJ FIRMY EURO TAX proszę o argument dlaczego warto u was skoro bierzecie 15% i nigdy nikomu nie zasugerujecie nawet że by mógl się sam rozliczyć. I kolejny raz to banalne pytanie - ZA CO BIERZECIE TE 15% ?! Odpowiedz Link Zgłoś
doradca_euro-tax [...] 13.03.12, 13:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
staskojan USA 26.04.12, 23:36 a jak wyglada kwestia rozliczenia podatku z USA? kiedy można? i ile to trwa? Odpowiedz Link Zgłoś
doradca_euro-tax [...] 30.04.12, 19:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
staskojan Re: USA 07.05.12, 23:18 rodzaju dokumenty potrzeba zlozyc do rozliczenia zwrotu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: 195.116.88.* 09.05.12, 09:20 nie wiem dlaczego jest tak zła opinia o euro-tax ja rozliczałam się rok temu było wszystko OK. tylko kwota za wysoka 15% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.14, 20:41 Ja byłem zadowolony do dzisiaj . W październiku 2013 dostałem zwrot za 2012 (odtrącili sobie prowizję 15% ) , a tu nagle dzisiaj niespodzianka e-mail z informacją, że muszę zapłacić prowizję 30 euro ( termin 14dni ja czekałem na kasę 5 miesięcy). Oczywiście kurs euro 4,2PLN a jak mi przelewali kasę to był tylko 4,05 UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romandanielewski Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.12, 19:32 LUDZIE !! Ogarnijcie się !! Przecież zawsze się znajdą jacyś niezadowoleni klienci, tak jak w każdej firmie, która się bardziej reklamuje. Ja chciałem skorzystać z usług euro-tax, jednak ostatecznie zdecydowałem się na tax-pol, z tego względu, iż pobierają zdecydowanie mniejszą prowizję, bo 7% + VAT czyli jest to prawie 9%. Wiem, że ktoś tu wyżej wspominał, że czasem pobierają więcej, ale nie ma co do tego wątpliwości, że prowizja ta, jest i tak jedną z najniższych w kraju, o ile nie najniższa. Poza tym też mają dość spore doświadczenie, więc nie warto płacić za lepszą markę firmy. Osobiście wszystkie inne firmy sprawdziłem i według mnie stratą czasu jest szukanie tej "jedynej i najlepszej", która po prostu nie istnieje. Moim zdaniem powinno się brać pod uwagę tylko euro-tax i tax-pol, jednak u mnie wygrała ta druga. Tax-pol oferował też jakieś rabaty, ale nie wiem jak jest teraz, więc warto to u nich sprawdzić www.tax-pol.pl/ a poza tym, jak zwrot podatku jest bardzo niski, to nawet jeszcze prowizję zmniejszają. Pozdrawiam, Roman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryczaxah Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 00:14 Zgadzam się, tax-pol to według mnie numer 1. Prowizja najniższa w kraju, którą płacimy dopiero po zwrocie podatku, firma ma ponad 10-letnie doświadczenie i pieniądze są w miarę szybko, bo po ok 2 miesiącach (przynajmniej u mnie). Na tej stronie dają jeszcze nawet zniżki www.tax-pol.pl/formularz_friends.php Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 1111 Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.12, 12:33 Rozliczałam się przez firmę euro-tax za pracę w Wielkiej Brytanii sprawa ciągnęła się ponad rok , a na dodatek fakt , że biorą 15% z otrzymanej sumy jest "mitem" ponieważ pobierają min 35f jeżeli podatek nie przekracza 80f. powyżej 80f bodajże 55f (dokładnie już nie pamiętam) taniej jest udać się przy następnej wizycie w Anglii do biura aby się rozliczyć samemu. bo 55f= ok 270zł więc dużo... A tym bardziej gdy posiada się niezbędne dokumenty wtedy bardzo szybko angielscy urzędnicy dokonują zwrotu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marioss Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.root.com.pl 26.07.12, 07:21 a co sądzicie o Tax Pol? na tej stronie w maire dobrze sie o nich wypowidają ale mimo to jestem sceptycznie nastawiony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: 213.77.40.* 30.07.12, 17:21 odradzam! na swojej stronie nie opublikują niepochlebnych wpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5757max Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 07.11.12, 22:06 I słusznie próbowałem wpisać 2razy negatywy ,widzi je tam ktoś ? polecam WSZYSTKIM KTÓRYCH BARDZO NIE LUBIĘ I KTÓRYM NIE ŻYCZĘ JAK NAJLEPIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andi Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.16, 14:29 Firma mająca wpadki niestety.Moj syn pracował 2-mce w Holandi przy zbiorze jabłek ,na Holenderskich dokumentach miał 640 euro zwrotu po wyliczeniu przez tax-pol musiał by jeszcze do tego interesu doplacić 70euro+29euro dla tax-polu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina [...] IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.09.12, 14:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Tax- pol - negatywna opinia! IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.09.12, 13:12 Karolina, sama napisałaś "Tak pomieszalam dokumenty ze w koncu pieniadze zamiast na ich pkonto poszly na moje"- wiec do kogo masz pretensje ? Skoro namieszałaś, to chyba nie jest ich winą...Jak chcesz pisać na forum, to przedstaw dowody, że nie są rzetelni a nie piszesz bzudry .. Najgorsi są trolle na forach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maliniak [...] IP: *.via.zamek.net.pl 13.11.13, 20:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rdfgty [...] IP: *.tktelekom.pl 16.10.12, 13:30 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mocny Re: Tax- pol - negatywna opinia! IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.10.12, 15:08 a może jakieś szczegóły ? Poza wulgaryzmami, nic konkretnego nie przedstawiłeś. Jeśli miałeś ochotę "powyzywać" na forum, to gratuluję wpisu. Jeśli byłbyś tak uprzejmy przybliżyć problem, jaki napotkałeś w tax-polu, bylibyśmy wszyscy wdzięczni. Zabrali ci kasę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5757max [...] IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 07.11.12, 22:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: interesant Re: Tax- pol - negatywna opinia! IP: 79.162.235.* 04.03.13, 16:54 czy ktos moze rozliczajac sie z tax- polem otrzymal bezposrednio z urzedu decyzje o zwrocie i pieniadze tez otrzymal na swoje konto a nie konto tax-polu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pićny Re: Tax- pol - negatywna opinia! IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.13, 15:09 Zwrot musi przyjsc na ich konto- taka maja umowe. Jak przychodzi do ciebie na konto, to musisz zaplacic im za robotę Przeczytaj wpierw umowy ich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.i-tax.eu www.i-tax.eu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.13, 18:18 Zwrot podatku z pracy za granicą nigdy jeszcze nie był tak prosty (10 minut nie wychodząc z domu) i tak tani (119zł netto). Rozwiązania niespotykane dotąd w Polsce. W łatwy i szybki sposób, za pomocą Serwisu www.i-Tax.eu , można odzyskać podatek z Holandii i Wielkiej Brytanii. Sprawdź na www.i-tax.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.dynamic.mm.pl 20.11.12, 15:12 Witam serdecznie,sama rozliczam podatek dochodowy z Anglii,nie jestem żadnym pośrednikiem ,robię to "od ręki " i przy kliencie ,czek zostaje przesłany na adres podatnika .dużo słyszałam o tych wszystkich "rzetelnych" firmach ,o czasie rozliczenia oraz o prowizjach jakie pobierają ! osobiście odradzam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OlaaX Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.tktelekom.pl 10.02.13, 20:57 Witam wszystkich na forum. Ja pracowałam z mężemi i znajomym w Wielkiej Brytanii. Firma która mnie z tego rozliczyła to euro-tax i polecam ją w 100 % bo nie miałam żadnych komplikacji z dokumentaki i z wypłaconą kwotą na konto. teraz mój mąż też bedzie się rozliczał z pracy za granicą i również skorzystam z tej firmy. Dodam również że znajoma która poleciłąm mi tą firmę a rozlicza się w niej cały czas próbowała odzyskać podatek w innej firmie nie wiem dokładnie w jakiej to tak ją wykręcikli że nie dostała od nich ani grosza. wiec moim zdaniem euro-tax jest godny zaufania. aby tylko złożyć kompket dokumentów i napewno wszystko pójdzie bez komplikacji i nie domówień!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.13, 15:49 Polecam Euro-tax .Na zwrot czekałem niecałe 2 miesiące odrazu jak dostali pieniądze z zwrotu to wysłali mi je na konto.Polecam tą firme. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_doradca Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com 05.04.13, 00:20 Witam, dziękujemy za pochwałę i pozytywny komentarz, zapraszam do ponownego skorzystania z naszych usług. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
przemyslawandrzejak Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com 27.03.13, 15:48 Ja miałem okazję poznać Euro-Tax i PolTax i obie mogę polecić. Ważne jest czego konkretnie się szuka, ponieważ mimo podobnych ofert obsługa trochę się różni. Pozdrawiam Przemysław Andrzejak. Gość portalu: Papi_CK napisał(a): > > Witam wszystkich > Mam pytanie do osób, które miały już doświadczenia z firmami, które > pośredniczą w zwrocie podatku w Anglii. > Pracowałem tam przez wakacje, mam p45, NNI. > Zarejestrowałem się w firmie TAXBACK.COM, ale z tego co mnie doszły słuchy to > nie rozlicza ona zbyt dokładnie, sprawy się ciągną miesiącami i w ogóle są z > nimi problemy. > Wiem że istnieją inne firmy pośredniczące jak eurotax, ETS Refunds itp. > Czy mógłby się ktoś ze mną podzielić swoimi doświadczeniami z takimi firmami i > ewentualnie polecić mi jakąś? > Z góry dziękuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_doradca Euro-tax.pl 01.05.13, 08:39 Witam, Jesteśmy największą polską firmą zajmującą się doradztwem w zakresie zwrotu podatku oraz innych usług związanych z legalną pracą za granicą. Do tej pory pomogliśmy odzyskać ponad 100 mln zł podatków dla ponad 100 tysięcy Polaków pracujących poza granicami Polski. I wierzymy, że uda nam się pomóc jeszcze większej liczbie osób. Zapraszam do odwiedzenia strony internetowej Euro-Tax.pl - w nowej odsłonie. Znajdą tam Państwo wszelkie niezbędne informacje o wymogach, przepisach i sposobach rozliczenia podatków zagranicznych. Oraz szczegółową ofertę Euro-Tax.pl doradztwa w zakresie zwrotu podatku oraz innych usług związanych z legalną pracą za granicą. Niezmiennie pozostaję do Waszej dyspozycji. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Euro-tax.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.14, 14:05 to może powie mi Pan dlaczego minęlo pół roku od podpisania umowy i rozliczenia dalej nie dostaliśmy ????? Odpowiedz Link Zgłoś
taxback.com Re: tylko nie Euro-tax.pl i nie Taxback.com 15.05.13, 16:55 W Taxback.com prowizje dla zwrotów podatku z najpopularniejszych obecnie krajów to 9-11% www.taxback.com/fees.asp?Lng=pl. Jeśli klient posiada konto walutowe w EUR, możemy zrealizować przelew w EUR, tak aby nie było przewalutowania. Pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masken Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: *.alfa.pl 22.05.13, 15:04 Polecam TAX Resolver, bardzo miła obsługa i najniższa prowizja na rynku! www.tax-resolver.com Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_doradca Re: 25.05.13, 00:40 Witam, pozwolę sobie sprostować Pańskie uwagi. Euro-tax.pl pobiera prowizję w wysokości 15% netto od kwoty rzeczywistego zwrotu i nie zarabia dodatkowo na przewalutowaniu, ani nie przetrzymuje pieniędzy na kontach. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tylko nie ECP Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: 93.175.68.* 23.07.13, 13:41 Nie wiem jak inne, jednak nie wybierajcie ludzie Europejskiego Centrum Podatkowego. W życiu nie doczekacie się na zwrot swoich pieniędzy. Co miesiąc będą Was czarować, że to nie ich wina i przedłużać. Czekam już ponad rok i dalej nic!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyrkon Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: 31.4.154.* 23.07.13, 20:40 Możesz dokładnie opisać, w czym jest problem? Przetrzymują twoje pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rytu Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com IP: 31.4.154.* 23.07.13, 20:41 Napisz dokładniej, o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_doradca Opóźnienia w Urzędzie Holenderskim. 21.08.13, 20:26 Opóźnienia w Urzędzie Holenderskim. Z informacji uzyskanych z Belastingsdienst, z działu zajmującego się procedurami skarbowymi w Holandii wynika, że w tym roku nie wszystkie deklaracje 2012 zostaną rozpatrzone na czas. Poniżej przedstawiamy wypowiedź jednego z przedstawicieli urzędu skarbowego: „Dziś otrzymaliśmy informacje, że część osób, które złożyły swoje deklaracje podatkowe 2012 do 01.04.2013 nie otrzymało decyzji do 01.07.2013. Sprawdzamy ten problem i postaramy się go możliwie szybko rozwiązać. Nie ma możliwości wysłania nowej deklaracji podatkowej i otrzymania decyzji wstępnej. Proszę poinformować klientów, że rozwiązanie tego problemu zajmie trochę czasu. Każdy otrzyma decyzję w sprawie swojej deklaracji podatkowej, natomiast nie wiemy kiedy to nastąpi.” Jeśli zechcieliby Państwo potwierdzić powyższe informacje podajemy nr telefonu pod którym można skontaktować się z urzędem skarbowym Belastingdienst pod numerem 0031 555 385 385. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_doradca Re: Odpowiem na pyt. w związku z rozliczaniem pod 21.08.13, 20:37 Witam, proszę o kontakt mailowy, jeśli Pana sprawa dalej jest nierozstrzygnięta. W mailu na adres doradca.online@euro-tax.pl proszę o dokładniejsze przedstawienie sprawy, najlepiej z jej numerem abym mógł się zapoznać z dokumentacją i spróbować pomóc w zakończeniu rozliczenia. Pozdrawiam, -- Marcin Doradca online Euro-Tax pl Zwrot podatku za pracę za granicą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bernadetta Re: byle nie EURO-TAX IP: *.opera-mini.net 04.10.13, 00:18 ludzie po co tyle pisac trzeba wziasc sie za nich ja narazie nie zucam oszczerstw czekam do jutra na pienidze jezeli ich nie bedzie to nie bede rozpisywac sie na forach tylko kieruje sprawe do sadu mam dowody po 1-tak jak i oni ja tez narywam rozmowy z nimi po nastepne mam umowe a i sms ze zwrot juz dotarl do nich i ze w ciau 10 dni beda pieniadze jutro jest ostatni dzien mam nadzieje ze okaza sie ok i ze dalej bede kozystala z ich uslu Odpowiedz Link Zgłoś
maslana_23 Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com 26.02.14, 09:20 Marcin, z tego, co wiem, to ludzie z Euro-Tax przez całą dobę czekają na Facebooku, aby odpowiadać na pytania klientów. Także może odezwij się tam do nich i napisz to samo, co napisałeś na forum, na pewno wyjaśnią. Odpowiedz Link Zgłoś
darklan69 Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com 06.08.16, 15:03 Przed podpisaniem umowy z Euro Taks .pl nardzo prosze skontaktujecie z prawnikiem , umowa ta nie daje Wam zadnych praw , pozostaje tylko prawo do płacenia , firma nie informuje klienta na przykład o numerze Waszej sprawy w Familienkasse , po wykonaniu zlecenia odmawia zwtotu dokumentów w tym vollmachtu podpisanego in blanco , skanów dowodów osobistych , swiadectw urodzenia , aktów slubu, naruszajac w ten sposób artykuł 740 kodeksu cywilnego , w umowie jesli nie zaznaczysz pól dotyczacych danych osobowych (odwrotnie niz w wielu innych tego typu umowach( pozwalasz firmie na dowolny obrót Swoimi danymi . ale najgorsze jest to ze firmie uzywa kilku definicji tak zwanego okresu wnioskowania , roszczac sobie prawo do prawie 50% prowizji to jest 90 euro od kazdego wypłaconego zasiłku nawet przez kilkanascie lat , osobiscie mam udoumentowane 3 definicje okresu wnioskowania , od tej na podstawie której podpisałem umowe do tej o której wspomniałem , konsultant na fb dopiero po tym jak zorientował sie ze wiem o co pytam udzielil mi konkretnej odpowiedzi , wczesniej unikał jej i odsyłał do konsultaji telefonicznej mym nie miał tego na pismie , niestety ...na szczescie rozmowy tez nagrywam , to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
maslana_23 Re: byle nie EURO-TAX 28.02.14, 13:34 Możesz podać dowody czy tak tylko sobie piszesz, oczerniając czyjąś pracę? Kontaktowałeś się z Euro-Taxem, aby to zgłosić i wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emigrantowa Re: byle nie EURO-TAX IP: *.play-internet.pl 28.02.14, 13:43 @maslana_23 Widać, że jesteś pracownikiem firmy, tak jak już wcześniej pisałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
maslana_23 Re: byle nie EURO-TAX 28.02.14, 14:16 Widać albo nie widać. To już takie czasy, że trzeba dla kogoś pracować, żeby mieć do kogoś (lub czegoś) zaufanie i po prostu polecać? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emigrantowa Re: byle nie EURO-TAX IP: *.play-internet.pl 28.02.14, 14:19 Tak, to już takie czasy;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: byle nie EURO-TAX IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.03.14, 08:29 popieram POPIERAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com 22.04.14, 21:23 Popatrzyłem sobie na różnych pośredników. I tak: taxback po pierwsze, firma jest z USA, więc w razie problemów, sądów, zapraszamy za wielką wodę po drugie, w regulaminie stoi "Zgadzam się na warunki współpracy zawarte na stronie internetowej www.taxback.com oraz rozumiem, że mogą one ulec zmianie." Czyli dzisiaj prowizja 10%, a jutro 95%, bo niby dlaczego nie? finanzamt.pl wpierw się zdecyduj, a potem się dowiesz, na co (cycat z maila): "Jeśli zdecyduje się Pan na usługę wyślemy Panu umowę." euro-tax: po pierwsze, prowizja słona, ale ok, wiadomo, na co się decydujemy) po drugie, dają do podpisu czystą kartkę (tak, klient dostaje kartkę, na której się ma podpisać, ot tak, in blanco) WTF? Litewska firma, której nazwy nie pomnę: - przelew z urzędu skarbowego w Niemczech przyjmuje na rachunek w LITach (pierwsze przewalutowanie, z 4% lajtowo), dalej: - przelewa należność na złotówkowy rachunek klienta (drugie przewalutowanie, następne 4%). - dodać prowizję, VATy, wychodzi ~35%. Sweet. Nawet jeśli nie zarabiają na przewalutowaniach, to i tak klient traci na tym z 7-8%. Po co? Ile może kosztować rachunek w EUR? Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Co wybrać..Euro-tax, ETS Refunds, TaxBack.com 11.05.14, 10:46 W końcu poszedłem sam do urzędu. Przyniosłem chyba wszystkie papiery, jakie miałem, wypełniłem formularze, urzędnik sprawdził, pouzupełniał, podbił, zrobił kopię. Mam nadzieję, że nie ukręciłem sobie bata na szyję lub sznura na... poślady :) Odpowiedz Link Zgłoś