Gość: Młody
IP: *.adsl.inetia.pl
26.03.08, 16:59
Witam!
Mam 15lat i zastanawiam się już nad kierunkiem studiów. Prawie na 100% pójdę na Politechnikę Poznańską. Jestem dobry w matematyce, przedmiotach technicznych i w informatyce (podstawowe programowanie). Zależy mi w przyszłości na dobrej pracy, jednocześnie dobrze płatnej i nie męczącej. Myślałem, że pójdę na informatyke, lecz doszedłem do wniosku, że nie mam ochoty w przyszłości siedzieć przed komputerem i pisać jakieś strasznie skomplikowane programy, a nie wiem czy da się znaleźć jakąś dobra prace po tym kierunku nie związaną z programowaniem. No to pomyślałem o budownictwie, lecz gdy spojrzałem na średnią zarobków, to mi się odechciało... Nie chce być jakimś robotnikiem oczywiście, tylko kimś kto dobrze zarabia i ma jakieś stanowisko kierownicze (nie koniecznie). Potem spojrzałem na Elektronike i Telekomunikację, ale jaką prace można zdobyć po tym kierunku??? Nie chce odbierać telefonów w TP, ani nic w tym stylu... Znalazłem artykuł o inżynierii materiałowej i powiem, że mnie to zaciekawiło, tylko nie wiem jak z pracą ;/ Pytam się też dlatego, bo nie wiem do jakiej szkoły średniej pójśc. W mojej miejscowości nie mam dużego wyboru jedynie Liceum o profilu Mat/Fis albo Technikum Informatyczne, choć nauczyciel od Informatyki jest tam słaby... Wole myśleć już o swojej przyszłości, przecież nigdy nie jest za wcześnie. Licze na pomoc, z góry wielkie dzięki!
Pozdrawiam!