forata 22.04.08, 10:57 Hej, czy ktos ma jakies dane na temat tej firmy? jaka praca, atmosfera itd moge do niej przejsc, wygladaja profesjonalnie, ale nic nie wiem...prosze o pomoc zainteresowanych. Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
poszukiwacz_pracy Re: RINF Wroclaw 22.04.08, 18:57 Chcesz zatrudnić się w RINF czy znaleźć pracę przez RINF? To są łowcy głów, którzy rekrutują do firm informatycznych np Siemens. Ale rekrutacja u nich tak długo trwa. Raz im podziękowałem bo do kolejnego etapu mnie zakwalifikowali jak miałem już nową pracę. A ogólnie to ich łowcy głów są bardzo upierdliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
forata Re: RINF Wroclaw 23.04.08, 12:45 rzeczywiscie czekam juz 2 mce a pani ciagle mnie zwodzi, ze jestem brana pod uwage ale nie wiedza kiedy moga mnie zaprosic na rozmowe... odpowiadajac na pytanie poprzednika to chca zatrudnic do frimy informatycznej...teraz rozumiem, ze musze miec cierpliwosc albo i nie.. dziekuje za posty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zed Re: RINF Wroclaw IP: *.access.telenet.be 22.04.08, 21:38 profesjonalni to oni nigdy nie byli, atmosfera kiepska, place srednie...odpusc sobie... panienka raz mnie prosila by mogla wyslac moje CV jednemu menadzerowi choc jej tlumaczylem ze nie chce zmieniac pracy, a ona na to, no ale prosze sie zgodzic ja musze cos wyslac...zalamka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: RINF Wroclaw IP: *.gprs.plus.pl 23.04.08, 13:05 Byłam kiedyś na szkoleniu z dziewczyną z Rinf, hr-ówką, nie wypowadała się ciepło o swojej firmie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remek Re: RINF Wroclaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 21:52 brak profesjonalizmu. Odbyłam rozmowę na stanowisko kierownicze wymagające kreatywności i umiejętności wprowadzania nowych rozwiązań, a na rozmowie kwalifikacyjne zastosowano "assessment centre", które miało sprawdzić umiejętność pracy w zespole i organizacji obowiązków (niby pewnie zarządzanie czasem). Zupełnie nie na miejscu, poza tym ci ludzie nie widzieli chyba assessment centre. Ale osoby rekrutujące nie były raczej w stanie ocenić wiedzy teoretycznej i praktycznej, poza przeczytaniem CV. Na podstawie prostych 2 zadanek chcieli to zrobić. Oceniali za wspólną pracę zamiast umiejętność delegowania uprawnień. Nie bylo nawet motywacji,zeby dobrze wypaść. Takie "wizyty" to strata czasu, wierzę jedynie w rozmowy z konkretnymi osobami z danej firmy, żadnego pośrednictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vincent Hardy Re: RINF Wroclaw IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.08, 22:33 Oj to prawda. Brak profesjonalizmu. Ba, nawet elementarnej wiedzy. Swego czasu aplikowałem tam na stanowisko programisty. Jak sie potem okazało pracodawcą miał być Siemens. Rozmowa w Rinf zaczęła sie z miejsca po angielsku. I tak jak się szybko zaczęła, tak szybko się zakończyła, gdy okazało się że mój angielski jest lepszy niż angielski dwóch panieniek-rekruterek. Przeszliśmy więc, za ich sugestią, na naszą ojczystą mowę. Zaczęło się badanie moich "miękich" umiejętności personalnych. Po kilku krótkich ripostach na głupiutkie pytania, prowadzące były wyraźnie zbite z tropu i widać było, że dążą do szybkiego zakończenia rozmowy. Nawet nie chciały już poznać projektów w których uczestniczyłem. Ja też dałęm sobie spokój z Rinfem. Aplikujcie bezpośrednio do pracodawcy. Rozmowę u pośrednika wykorzystajcie jedynie by poznać nazwę przyszłego pracodawcy. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: RINF Wroclaw 28.05.08, 21:14 Potwierdzam, że to firma nieprofesjonalna. Rozsyłali moje CV z kompletem danych osobowych... kandydatom do pracy - jako przykład. W sumie dobrze, że nie wysłali tego jeszcze moim szefom w firmie, w której pracowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.piotr Re: RINF Wroclaw 11.07.08, 07:58 firma to zwykly posredniak,ktory zjada pieniadze za konkretna osobe moj brat pracuje przez nich w siemensie i zarabia o wiele mniej niz jego kolega z biurka obok ;/ ta firma pochlania kase za kazda przepracowana godzine pracownika, nie dajac w zamian ani dobrego pakietu socjalnego swoim pracownikom, ani dobrego traktowania poza tym panienki obslugujace telefony (specjalistki jak sie nazywaja w emailach) kompletnie nie maja pojecia o co pytaja, dukaja chyba z kartki, a ich angielski wola o pomste w ciagu ostatniego roku bylam przez nich na 2 rozmowach i za kazdym razem ktos inny sie od nich ze mna kontaktowal - to co, oni nie maja stalych pracownikow? zawsze to jakas panienka dzwoni, wysyla email, ale zawsze inna panienka RINF to totalna porazka! Odpowiedz Link Zgłoś
marcjan.p Re: RINF Wroclaw 12.07.08, 17:29 > firma to zwykly posredniak,ktory zjada pieniadze za konkretna osobe To chyba jak kazdy posredniak. > moj brat pracuje przez nich w siemensie i zarabia o wiele mniej niz jego kolega > z biurka obok ;/ ta firma pochlania kase za kazda przepracowana godzine > pracownika, nie dajac w zamian ani dobrego pakietu socjalnego swoim pracownikom > , > ani dobrego traktowania No tu to sie zgadzam, co racja to racja.Niedawno bo jakies kilka miesiecy temu bylem przez nich rekrutowany i najpierw do mnie wydzwanialy rekruterki, potem dostalem opisana oferte na poczte a potem zapro do NSN na rozmowe. Jeszcze dzownila do mnie panienka, ktora niby miala mnie przygotowac do rozmowy a tak naprawde to sobie pogadala i podukala angielskim zadajac mi tez serie pytan, przy okazji madrzac sie ciagle. Trzeba przyznac ze nie byla sympatyczna i powygadywala mi co niby bedzie na rozmowie. A spotkanie nie bylo takie jak obiecywala. No ale je przebylem i nawet potem mila kobietka poinformowala mnie,ze bede mial te prace. Poszedlem wiec do ich kadr gdzie mialem podpisywac umowe, ale okazalo sie ze nie dadza mi kasy takiej jaka chcialem i o jakiej caly czas mowilem. Porazka. W koncu zrezygnowalem z tej oferty . Najbardziej zdenerwowalo mnie to ze oni znali moje wymagania i z tymi wymaganiami przeszedlem rozmowe i niby chcieli mnie zatrudnic, a potem macili ze nie moga mi tyle kasy dac i wymigiwali sie. > poza tym panienki obslugujace telefony (specjalistki jak sie nazywaja w > emailach) kompletnie nie maja pojecia o co pytaja, dukaja chyba z kartki, a ich > angielski wola o pomste > w ciagu ostatniego roku bylem przez nich na 2 rozmowach i za kazdym razem ktos > inny sie od nich ze mna kontaktowal - to co, oni nie maja stalych pracownikow? > zawsze to jakas panienka dzwoni, wysyla email, ale zawsze inna panienka Smiac mi sie chce bo mialem doslownie to samo. Ktos inny ze mna najpierw rozmawial o ofercie, potem ktos inny znowu meczyl o testy, potem ktos inny zapraszal do NSN a ktos inny informowal o tym ze przeszedlem. Nie wiem czy maja tam jakies procedury ze kazdy sie w innej sprawie kontaktuje z czlowiekiem, czy maja taka rotacje, ale mnie denerwowalo to ze ciagle ktos inny ze mna rozmawial. > RINF to totalna porazka! Porazka to chyba za mocne slowo. Ta firma jest dobra jako start dla studenta, ktoremu nie zalezy na kasie tylko doswiadczeniu. Dla doswiadczonego informatyka jak ja to nie ma sensu przez nich przechodzic. Ostatnio bylem w Tietoenatorze na rozmowie i spotkalem kolege,ktory przez rinf tez pracowal. On tak samo jak ja nie ma pozytywnej opini o tym posredniaku. To juz nie chodzi o sprawe z Benq bo to rzecz zamknieta, ale oni chyba nie ucza sie na bledach i nadal czesto klamia i kreca. Ja juz zakonczylem kontakt z ta firma, zmienilem numer telefonu, nie odpisuje im na maile i mam spokoj. Radze innym to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
red-zenin Re: RINF Wroclaw 17.07.08, 13:17 RINF? Ludzie, o tej firmie krążą plotki od dawna. Nie znam ani jednej osoby, która ma jakieś pozytywne zdanie o Rinf. Mnie rekrutowali do Warszawy i kilka razy przekładali rozmowę. Potem obiecywali pracę zagranicą, ale niedługo się tłumaczyli że to już nieaktualne. Ostatnio dzwonili do mnie z kolejną ofertą do Wrocławia, namawiali i się zgodziłem, ale potem nie dostałem żadnej wiadomości co dalej. Oni są niepoważni. Umawiają się na rozmowy a potem nie dzwonią, obiecują informacje i nie informują. Wolałem już startować na podobne stanowisko przez ich konkurencję i tu przynajmniej mnie zaprosili do siebie na rozmowę twarzą w twarz kompetentni informatycy. W Rinfie ani razu nie miałem normalnej rozmowy oko w oko, bo wszystko było załatwiane przez telefon i na telefon lub wyjątkowo wysyłano do mnie meil. Nie jest to poważne traktowanie drugiej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
reksiol Re: RINF Wroclaw 06.08.08, 17:22 Miałem do czynienia z tą firmą w zeszłym tygodniu i stwierdzam, ze to jeden wielki ubaw i też trochę straty czasu na beznadziejne rozmowy z pannami telefonistkami. To ich praca, więc zero pretensji. Sprawdziłem za to ich kierownika. tzn. działu rekrutacji w tej firmie i natknąłem się nie tylko na wypowiedzi o branży IT czy w serwisach dotyczących pracy, ale i na jego ogłoszenia fryzjerskie oraz jedno karaoke ogólnodostępne na www. Doszedłem do wniosku, że jaki kierownik taki i dział. Pewnie wszyscy są pięknie ostrzyżeni i śpiewają co tchu. Reksiol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: RINF Wroclaw IP: *.dialog.net.pl 27.08.08, 13:17 pamiętaj o tym ze gdyby nie firma posredniczaca twoj brat wcale by tam nie siedzial!! Odpowiedz Link Zgłoś