Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

IBM, Motorola , State Street

IP: *.toron.pl 30.04.08, 15:00
    Cześć Wam wszystkim,
    Jestem w trakcie rekrutacji do IBM, Motoroli i State Street.
    Czy ktoś może napisać która z tych firm oferuje najlepsze warunki jeśli chodzi o finanse, atmosferę, bonusy, karierę?
    Z tego co udało mi sie wywnioskować z wypowiedzi to IBM jest raczej niepolecany:) A co z Motorolą?A jaką opinią cieszy się State Street?
    Bardzo dziękuje za wszelkie informacje
    pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: kamila Re: IBM, Motorola , State Street IP: 80.54.191.* 30.04.08, 21:59
        jestem w podobnej sytuacji-i tez sie zastanawiam, ktora z w/w firm bylaby
        najlepszym pracodawca?

z gory dzieki za wszelkie opinie :)
        • mijo81 Re: IBM, Motorola , State Street 30.04.08, 22:50
          Z IBMem dajcie sobie spokój, o State Street jest osobny temat z
          ponad 200 wpisami, a Motorola...podobno nie jest źle :)
          • Gość: Lila Re: IBM, Motorola , State Street IP: *.toron.pl 30.04.08, 23:42
            Hmm... z tego co widze to State Street nieźle płaci jak na początek:)
            Nie mam doświadczenia zawodowego w finansach i ksiegowości, jestem
            po studiach ekonomicznych, czy mam szanse zdobyć prace w State
            Street, czy przegram z ludźmi doświadczonymi którzy przeszli tam z
            innych firm jak Cap i IBM (gdzie płacą mniej)??
            Z góry dziękuje za rade!!!
            • mijo81 Re: IBM, Motorola , State Street 30.04.08, 23:55
              Szanse każdy ma :) Ale jeżeli będziesz chciała startować na
              stanowsko które wymaga doświadczenia to pewnie przegrasz z ludźmi z
              Capa i IBMa. Natomiast jeśli będziesz aplikowała na stanowisko nie
              wymagające doświadczenia to pewnie z nimi wygrasz bo oni na takie
              stanowisko nie będą aplikować
              • Gość: Lila Re: IBM, Motorola , State Street IP: *.toron.pl 01.05.08, 00:05
                A jeżeli na stanowisko bez doświadczenia dodatkowym atutem jest
                doświadczenie, tzn nie mam szans??:))
                Czy mam sie wówczas skupic np na Motoroli?
                Chcę obrać jakąś rozsądną drogę, wszystkie te rekrutacje są w tym
                samym czasie wieć trzeba ustalić jakies priorytety:)
                dzięki za pomoc mijo81!!
                • mijo81 Re: IBM, Motorola , State Street 01.05.08, 00:21
                  Jeżeli ktoś ma ten atut to jest na lepszej pozycji tylko jakoś
                  ciężko mi sobie wyobrazić doświadczonego pracownika który aplikuje
                  na stanowisko nie wymagające doświadczenia. Przecież to krok w tył,
                  degradacja, mniejsza kasa itd.
                  A po co ustalać priorytety. Startuj tu i tam. Jak się dostaniesz tu
                  i tam to będziesz miała wybór. Po co na wstępie się ograniczać ????
                  A jak ci rozmowy wypadną w ten sam dzień no ty chyba można przełożyć
                  • Gość: IP czy SS State Street czy International Paper IP: *.ghnet.pl 12.09.08, 16:50
                    Mam wielki dylemat czy podjac prace w IP na stanowisku mlodszego analityka
                    finansowego czy wybrac state street na stanowisku ksiegowego funduszy
                    (stanowisko dotyczy funduszy wysokiego ryzyka - hedge funds, co podobno ma byc
                    bardzo challenging ... i ponoc sa bardzo duze mozliwosci rozwoju....., natomiast
                    praca w IP to jakies "podstawowe stanowisko" i nie wiem na ile sa szanse na
                    ciagly rozwoj) Jesli ktos sie orientuje w temacie bardzo prosze o komentarz :)!!!!

DZieki z gory!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka