killer_on_the_road 11.06.08, 16:13 Czy ktoś się może wypowie na temat atmosfery pracy tamże ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
killer_on_the_road Re: edc w w-wie 25.06.08, 07:30 no widzę, że wszyscy inżynierowie z tej firmy głęboko zapracowani, bo nikt pewnie z nich nie wchodzi tu na forum ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
squpek Re: edc w w-wie 25.06.08, 08:20 Czy zapracowani to nie wiem ale na pewno wiem, że wypowiedzi na temat EDC są śledzone przez odpowiedzialnych pracowników tej firmy więc się nie dziw że nikt się nie pali pisać co mu leży na wątrobie. Pamiętaj też, że są inne fora ... . Inżynier zaraz po studiach dla którego EDC jest pierwszym pracodawcą będzie miał inną opinię niż ten z doświadczeniem . Każda z tych opini może być prawdziwa z tym, że "świeżak" nie ma skali porównawczej a ten doświadczony ma. Czyje informacje są cenniejsze?, zgadnij ... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
szenior Re: edc w w-wie 22.07.08, 21:30 Praca w EDC jest taka jak w nowoczesnej zagranicznej firmie. Podsumowując: wysoka kultura pracy, możliwości rozwoju i kariery, elastyczność czasu pracy, dobre wynagrodzenie, dużo szkoleń w innych krajach oraz praca czysto inżynierska we współpracy z inżynierami z innych krajów. Wady: zbyt dynamiczny rozwój, czyli brak czasu dla pracowników za strony admininstracji, duży bałagan administracyjny i wiele bezsensownych restrykcji (nie można mieć komórki z aparatem fotograficznym, a można mieć pen driva. Tylko co wyniesisz na zdjęciach z firmy inżynierskiej- zdjęcia monitora??). Ponadto badzo dużo biurokracji np. żeby zostać w pracy dłużej piszesz podanie, wychodzisz jako ostani z biurowca, musisz sam zamykać i kodować biurowiec, etc. Czasem się wydaje, że decyzja o zatrudnieniu jest czysto polityczna, bo na rozmowie mówią, że od zaraz, a po przyjściu czekasz kilka tygodni na pierwsze zadania. Myślę, że jak minie fala szybkiego wzrostu, negatywne aspekty znikną i pozostanie jedynie praca nad zaawansowanymi projektami. Odpowiedz Link Zgłoś