Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praca w data group

• Gość: marek Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.09, 21:37
        1. ja naszczęscie odszedłem z tego syfu i nikomu nie polecam a wręcz
        odradzam,ale jedno mnie zaintrygowalo - jakie są obecnie koszyki?
        2. byłem tu kilka dni temu 1 raz było bodajże 217 postów, teraz jest
        214, o.c.b.? czyżby ktoś z Dupiastej Grupy kasowal?
        • Gość: ja Re: praca w data group IP: *.gprs.plus.pl 03.02.09, 15:03
          moze kbh kasują swoje żenujące wpisy:d;d
      • Gość: blondi20079 Re: praca w data group IP: *.stk.vectranet.pl 04.02.09, 09:02
        hej. ja od 12 stycznia 2009 rozpoczelam prace w DG. nikt mi nie obiecywał kokosów... nikt nie powiedzioal ze bede zarabiala 5000zcl... pracodawca powiedzial mi tak: dostajesz podstawe ok 1000zl plus to co zdobedziesz czyli polecone usługi... jezeli na rozmowie Ci cos innego mówia to potem jestes roZczarowany ale jezeli Ci mówia jasno jak jest to jest ok:P mam nadzieje ze bedzie mi sie podobac ta praca... jestem pozytywnie nastawiona... wazne by chciec... w obecnych czasach to Ci za darmo nic nie daja< żebym nie była chamska ale za damo to nawet w morde w polsce nie dostaniesz>:P musisz pracowac !! a z czasem przyniesie wszystko efekty... zaczniesz od 1000zl a skonczysz na.... iles tam wiecej złoty....
        • Gość: Obiektywny Re: praca w data group IP: *.chello.pl 04.02.09, 12:05
          blondi20079 - to dobrze że masz optymizm i nadzieje...bezwzględu na
          wszystko,gdziekolwiek pracujesz to jest cnota sukcesu..
          niechce ci jej zabierać ale jedynie troszke oświecić :-)
          cyt"dostajesz podstawe ok 1000zl plus to co zdobedziesz czyli polecone
          usług...." to połowa prawdy..a cała prawda(chyba że coś się zmieniło od 2
          miesięcy) to taka że dostajesz 900 netto + prowizja za usługi które zrobisz
          ale..no właśnie ale wedle stawek koszykowych czyli:
          1 koszyk (bodajże w tej chwili zainstalowanych 12-15 usług koszykowych) 17%
          prowizji
          2 koszyk (15-20 usług koszykowych) 50%
          3 koszyk (20-24 usług koszykowych) 100%
          Co to w praktyce oznacza że jak w ciągu miesiąca zamówisz 15 internetów i
          zaloguje ci się 10(zamówienie kompletne) to dostajesz 900 zł + nicccc..bo nie
          zrobiłaś koszyka .
          Zakładając że podjełaś prace w lutym to będziesz pozyskiwać klientów i uczyć się
          na przedłuzaniu umów na internet(ten produkt dobrze płatny ale nie zalicza sie
          do koszyków)..jesteś nowa więc zakładam że nie masz pojęcia jak trudno pozyskuje
          się produkty koszykowe(wynika to głównie z dużej konkurencji sprzedawców
          CSA,telepunktów oraz innych handlowców z kilkunastu firm pośrednich)oraz coraz
          gorszej oferty samej TP względem konkurencji.
          Więc droga koleżanko zdaje mi się że podzielisz los wielu i przy pierwszej
          wypłacie ..a będzie ona dopiero za 2 miesiące i wyniesie prawdopodobnie 900 zł a
          twój KBH będzie cisnął z ciebie wszystkie siły witalne..wejdziesz na te forum i
          będziesz psy wieszać na wszystkich...
          Ja przepracowałem w DG prawie rok i bywało kilka razy że się cuś tam zarobiło
          -nie było łatwo bo to taka praca (stare 2 komputerki drewniane krzesełko i
          telefon stacjonarny..wszystko najtańszym kosztem aha i 4 kolegów czekających aż
          ich wpuszcze na komputer)..ale ja tam żalu do nikogo nie mam
          Pozdrawiam wszystkich byłych pracowników DG - jestem z wami !!!

• Gość: ..BUAHAHAHAHHAAAA Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 14:48
          "musisz pracowac !! a z czasem przyniesie wszystko efekty...
          zaczniesz od 1000zl a skonczysz na.... iles tam wiecej złoty.... "

blondi: nie mam nic przeciwko, ale widze, że chyba kolor włosów w
          tym miejscu to nie jest przypadek... zaczynasz prace 12 stycznia,
          nie dostałas jeszcze wypłaty a wypowiadasz sie, ze "arbeit macht
          frei"(zasłyszane od własnego KBH-bez koment). Widze to tak: nie masz
          jeszcze zielonego pojecia o czym piszesz i najgorsze co robisz. Twój
          wpis jest sposobem KBH na złagodzenie wypowiedzi na tym forum...
          Zaczyna mnie to rozbrajać, jak niby pracujacy przez 3 tygodnie
          mozesz wypowiadać się na temat: pracuje i mam - Jak masz jak....
          wypłaty nie masz ???? ;)

Hasło musisz pracować: zalatuje KBH na odległość... w którym dg
          pracujesz..?? czemu nie pisze ?? bo można sprawdzić ?? ile usług
          wykonałaś ?? koszyk ?? który ?? na jakiej częstotliwosci biega
          sagem ?? ile kompów podłaczysz kablem przez lb ??

WNIOSEK: drodzy nasi wspaniali "kłołordynatorky" nie róbcie takich
          wpisów bo można je rozkładać na elementy pierwsze w których widać
          jak na dłoni że są nieskładne, bezsensowne i nie mają
          odzwieciedlenia w rzeczywistości. Inna forma waszych wypowiedzi
          wskazuje i tak na te same hasła które w nich są zawarte: to się
          nazywa zboczenie zawodowe.... ;))

pozdrawiam ... oddany i ciągle roześmiany ..BUAHAHAHAHHAAAA
          • Gość: kalo Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 17:01
            Tonący brzytwy się chwyta. Mało ludzi przychodzi do pracy, więc
            trzeba delikatnie pokazać jaka DG to wspaniała firma. Śmiech przez
            łzy... :D
          • Gość: anonimowo Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 21:04
            ..BUAHAHAHAHHAAAA jesteś moim idolem:D
        • Gość: anonimowo Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 21:01
          Gość portalu: blondi20079 napisał(a):

> hej. ja od 12 stycznia 2009 rozpoczelam prace w DG. nikt mi nie obiecywał kokos
          > ów... nikt nie powiedzioal ze bede zarabiala 5000zcl... pracodawca powiedzial m
          > i tak: dostajesz podstawe ok 1000zl plus to co zdobedziesz czyli polecone usług
          > i... jezeli na rozmowie Ci cos innego mówia to potem jestes roZczarowany ale je
          > zeli Ci mówia jasno jak jest to jest ok:P mam nadzieje ze bedzie mi sie podobac
          > ta praca... jestem pozytywnie nastawiona... wazne by chciec... w obecnych czas
          > ach to Ci za darmo nic nie daja< żebym nie była chamska ale za damo to naw
          > et w morde w polsce nie dostaniesz>:P musisz pracowac !! a z czasem przynie
          > sie wszystko efekty... zaczniesz od 1000zl a skonczysz na.... iles tam wiecej z
          > łoty....

ale dziewczyno, problem w tym, że żeby cokolwiek zarobić ponad podstawę to
          musisz wyrobić koszyk. i możesz pozyskać pierdyliard usług z czego zrealizuje Ci
          się 5 i koszyk poszedł się je**ć.
          zobaczysz.
          popracuj ze 3 miechy i pogadamy.
      • prawda-to-ja Re: praca w data group 09.02.09, 22:54
        Ludzie ta firma nadaje się na śmietnik. W kierownictwie świniaki upasione na
        kasie Handlowców. Zalecam ostrożność i nagrywanie rozmów z kbh na dowód dla
        sądu.
        • Gość: mario Re: praca w data group IP: *.ghnet.pl 23.02.09, 21:30
          Dla mnie jesteście grupą nieudaczników, którzy chcieliby od razu kokosy
          zarabiać, a tu jednak trzeba się trochę przemęczyć, pokombinować, popracować...
          Dodam tylko, że pewnie większość z was poleciała na tego obiecywanego tysiala, a
          powiem że warto z niego zrezygnować i mieć 100% za każdą sprzedaną usługę, a
          wtedy głupie 10 neostrad i już może być ponad 1000zł pensji...
          • Gość: kasia Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 13:59
            Do Mario:
            Nieudacznikiem to jestes ty! i nie obrażaj osób na tym forum!
            Nie sądze byś był(a) pracownikiem tej firemki zakłamanej pewnie nie
            ma osóbek do pracy UHEHEHE:) zejście z koszyka pewnie jest
            rozwiązaniem lepszym ale 100% to tylko utrzymania z ASP!!
            a i jeszcze jedno tłumoku 10 neostrad to nie 1000zł no chyba że
            2mega lub 6mega za 512 gó... dostaniesz!!!
            Tonący brzytwy sie chwyta!!!
            oby ta firma poniosła klęske!!!
            pozdro dla oszukanych
          • Gość: kasia Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.09, 14:00
            I jeszcze Jedno
            "Banda Nieudaczników" kto tak sie wypowiada??? Zgadnijcie UHEHEHE
            Samorzad Pana Mirosława:)
            • Gość: pan x Re: praca w data group IP: *.speed-net.pl 26.02.09, 22:45
              Widzę, że ktoś podszywa się pod pracowników, zachwalając firmę... ale co
              inteligentniejsi nie mają problemu z odróżnieniem takiego postu. Pozdrawiam.
              • Gość: dario Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 09:54
                uhahahahahahahahhahahah smiechu co nie miara uhahahahahah bo sie
                zsikam zaraz ze śmiechu:) Ja już od dawna nie pracuje ale widze że
                syf jak był tak jest nadal w tej firmie kurde boki zrywać!

LUDZIE OPRZYTOMNIEJCIE WRESZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                I UCIEKAJCIE Z TEJ FIRMY JAK NAJDALEJ!!!!!
                A NIE DAJECIE SIE OSZUKIWAC!!!!
          • Gość: "handlowiec" Re: praca w data group IP: 193.93.91.* 08.05.09, 23:20
            Wroński,byłeś,jesteś i będziesz,burakiem.Nic na to nie poradzisz.
            • Gość: Psychiatra Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 21:54
              Chetnie przyjme prezesa tej Firemki na leczenie i osoby mu podwładne
              proponował bym na początek duża dawke Haloperidolu naprawde sprawdza
              sie u takich osob. Wtedy może by zrozumieli co wyprawiają nikczemnie
              oszukując Pracowników. Pozdrawiam UHEHEEHA i BUEHEHEHEE. Pozdro
              • Gość: ssssssssssssssssss Re: praca w data group IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.09, 12:12
                Za dużo o firmie nie mogę się wypowiedzieć bo długo tam nie pracowałam. Ale za
                to mogę powiedzieć również coś o szefie:z początku
                miły,pomocny,uśmiechnięty,później zaczęły się seksistowskie hasełka i co
                najśmieszniejsze za to że nie wysłałam mu smsa na koniec dnia o wyniku zwolnił
                mnie SMSem. Pisząc żebym wszystkie ofiarowane mi przez firmę rzeczy zwróciła i
                najlepiej przez kolegę. Wolałam jechać sama i zobaczyć jak zareaguje na moja
                wizytę.Oddałam "sprzęt" a szef mi na to"To tyle".I ani dzięki za współprace ani
                pocałuj mnie w d***.Zawsze uważałam że szef ma mieć choć trochę klasy żeby
                pracownicy go szanowali ale widocznie za bardzo go wyidealizowałam.
                • Gość: Kama Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 12:56
                  A gdzie to było z tym smsem?
                  pzdr
                  • Gość: ssssssssssssssssss Re: praca w data group IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.09, 14:22
                    W Bielsku
      • Gość: xzy Re: praca w data group IP: *.chello.pl 25.02.09, 23:41
        niech PH zapytaja kiedy bedzie kasa za miesiac styczen????
        • Gość: Justyna_co_ma_syna Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 15:20
          PH kase za styczeń ...dostaną częściowo w połowie marca.. o reszte
          będą musieli walczyć do maja-czerwca w formatkach reklamacyjnych...
          oczywiście uznanie reklamacji będzie uzależnione od pozyskanych
          zamówień dla firmy w miesiącach luty,marzec,kwiecień.... bo taka
          jest praktyka w tej "firmie".
          Pozdrawiam tych co czują sie oszukani!
          P.S od pażdziernika 2008 czekam na kase za przepracowany wrzesień(z
          końcem wrześnie uciekłem z tej firmy)..no czekam i czekam :)
          • Gość: Gość Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 20:01
            Powiem wam tylko tak jestem jednym z pracownikiem Data Group i jeżeli chodzi o
            tą firmie to idzie tam zarobić.A wszyscy co piszą takie rzeczy to niech się
            zastanowią pierw nad sobą,bo prawda jest taka jeśli nie chcecie pracować tylko
            się obijać to nigdzie nie zarobicie forsy w żadnej firmie
          • Gość: Gość Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 20:02
            Powiem wam tylko tak jestem jednym z pracownikiem Data Group i jeżeli chodzi o tą firmie to idzie tam zarobić.A wszyscy co piszą takie rzeczy to niech się zastanowią pierw nad sobą,bo prawda jest taka jeśli nie chcecie pracować tylko się obijać to nigdzie nie zarobicie forsy w żadnej firmie
            • Gość: Żałosne Re: ZłOdZiEjE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 23:45
              Pisze to do wszystkich którzy sa pozytywnie nastawieni do tej
              firmy.....
              Jesteście żałośni!!!!!! Nie wierze że jest ktoś kto znajduje
              pozytwne strony DG a dlaczego bo ich nie ma!!!! Powtórze wam ptasie
              możdzki... NIE MA!!!! Pewnie znowu jakaś Obrona Czestochowy sie
              odzywa!! Obrońcy pana M....!!!!! Na marne wasze pisanie. Dla mnie
              jesteście gó... warci! wszyscy ci co kłamliwie bronia tej Speluny bo
              trzeba nazywać żeczy po imieniu!!!!!!!!!!
              Pracowałem w tej firmie bardzo długo i wiem jaka jest sytuacja.
              Solidaryzuje sie z oszukanymi i pozdrawiam a tych nedznikami którzy
              sa pozytywami na tym forum GARDZE i Pluje im w twarz!!!!

• Gość: madza Re: ZłOdZiEjE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 14:13
                Odradzam Odradzam Odradzam!!!!!
                Ta instytucja to jeden wielki bałagan za żadne skarby sie w nią nie
                angażujcie bo wyjdziecie na tym jak zabłocki na Mydle!!!
                pozdro
                • Gość: Piotrek Re: ZłOdZiEjE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.09, 19:51
                  Popieram wszystkich tu zgromadzonych którzy sa na Nie!!! Też
                  zostałem oszukany przez ta pseudo firme!!! W żadnym wypadku nie
                  zrubcie tego błedu co ja i wiele innych oszukanych osób na tym
                  Forum. Szkoda tylko że przejrzałem na oczy dopiero teraz...
                  Odradzam i pozdrawiam Oszukanych i skrzywdzonych
                  • Gość: UHEHEHEHEHA Re: ZłOdZiEjE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 21:33
                    Witam wszystkich dawno nie byłem na tym forum ale gdy na nie
                    wszedłem byłem pełen nadzieji ze coś sie zmieniło i bedą same
                    Pozytywy UHEHEHEA:) Żartowałem:) Oczywiście wiedziałem że bedą same
                    negatywy:) W takich instytucjach jak ta nic sie nigdy nie zmienia
                    jeżeli Prezes jest nastawiony na okradanie pracowników to kosi ich
                    jak popadnie i jak długo sie da!!!!
                    Wiec powtarzam po raz kolejny:.... LUDZIE KTÓRZY NADAL PRACUJECIE W
                    TEJ FIRMIE NIE OBRAŹCIE SIE ALE NIE MACIE CHYBA MÓZGÓW!!!
                    albo kochacie tą firme i chcecie sie w niej zestarzeć:)
                    Wasz wybór:)
                    Narka
                    • Gość: kasim Re: ZłOdZiEjE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 23:16
                      Banda nieudaczników dorabiajacych własciciela cwaniaczka!!!!!!!!!
                      Jestescie bez ambicji!!!! Dorabiajcie oszustów dalej!!!!
                      • Gość: Kleofasy Re: ZłOdZiEjE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 12:21
                        Witam wszystkich dawno nie byłem na tym forum jak zagladałem kiedys
                        było 100 wpisów a teraz ponad 200 :) ja piernicze co za syf z tej
                        firmy. pozdro oszukanych pogarda dla Oszustów!!!!!!!!!!
                        • Gość: Natalia Re: ZłOdZiEjE! IP: *.gprs.plus.pl 26.03.09, 11:13
                          Oj, nie przesadzajcie. Ja tam nie czuję się oszukana:) ;) patrzcie
                          jakieś 100 postów wcześniej.

Pozdrawiam, Natalia D. z Lublina
      • Gość: nie zlodziej zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 15:16
        TA FIRMA TO ZLODZIEJE, KRADNA I OSZUKUJA LUDZI !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Z DALEKA PROSZE OD NICH!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: johny Re: zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 14:18
          miałem do czynienia dłuższy czas z tą firmą... na początku było ok ale potem się
          zaczęło... wprowadzanie jakiś zmian w regulaminie, nie informowanie o zmianach
          itp , dziwne tłumaczenia dotyczące wypłacanej prowizji i podobne sprawy. Do tego
          dochodzi sprzęt mający dobre 15 lat i ciągłe zapewniania, że już niedługo
          przyjedzie nowy i będzie więcej stanowisk pracy... żałosne... telefony w biurze
          które pracuje na telefonach? kolejny absurd, średnio 1 telefon na 5 osób:/ kbh
          biur to ludzie jednego pokroju, prości z żenującym żartem, nastawieni tylko i
          wyłącznie na to żeby się nachapać czyimś kosztem, podobnie jak reszta pseudo
          "kadry" tej żałosnej firemki bo poważną firmą tego czegoś nie można nazwać, aaa
          i jeszcze śmieszne obiecanki przy rozmowie kwalifikacyjnej, że tyle i tyle i 3
          tysiące za nic, nie wierzcie w to, trzeba się nieźle naharować żeby jakąkolwiek
          prowizje dostać oprócz podstawy...
          • Gość: .. Re: zlodzieje IP: *.ip.netia.com.pl 10.04.09, 18:05
            ...
            • Gość: Wielkopolanin ;) Re: zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.09, 19:06
              Minusem tej firmy są jedynie przestarzałe komputery co już zostało w
              większości oddziałów rozwiązane. W umowie jest zapisane jasno, że
              dojazd do klienta na własną rękę. Praca nie jest trudna, trzeba
              jedynie pilnować swoich zamówień i nie ma problemu. I nie pisać, mi
              tu że jakiś kolejny obrońca pisze bo jak ktoś nie wierzy zapraszam
              do Poznania. Pozdro! ;)
              • Gość: kakir Re: zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 18:42
                Weż sie w tym Poznaniu za robienie Pyz matole a nie wypisujesz
                Farmazony!!! Pilnować klientów UHEHEHe...
                Narka matole
                Odradzam wszystkim!!!! Choć z jednym sie zgodze ZA WŁASNE
                PIENIĄDZE!!! ale wszystko w tej firmie sponsorować bedziecie WY!!!
                PHPH DNO i tyle z resztą idzcie i sprawdzcie Tą preżna firemke
                UHAHAHIHIHI:)
                • Gość: Wielkpolanin ;) Re: zlodzieje IP: *.icpnet.pl 17.04.09, 22:19
                  Pokaż mi drugą firmę dzięki której bez super szkoły i większego wysiłku jesteś w
                  stanie zarobić 600zł za jedno popołudnie? Śmiało... Idź sobie do TESCO,
                  Biedronki lub gdzie indziej za 1300zł brutto pracując 12/24 a potem docenisz
                  firmę, w której za 2-3h pracy dostajesz tyle samo i to nieporównywalnie
                  łatwiejszej i przyjemniejszej. Jak ktoś jest śmierdzącym leniem to nie zarobi
                  więcej jak podstawę. Jak się wam ludzie nie chce pracować to nie narzekać. Pokaż
                  mi osobę, która ma ambicję, chęć do pracy i czas i zarabia w tej firmie 1000zł
                  netto miesięcznie.
                  • Gość: Magda Re: zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 13:23
                    Co ty człowieku Bredzisz!!!!! Smierdzoncym leniem to jesteś ty albo
                    lizusem jakich wiele w tej firmie na wyższych szczeblach!!!! mniemam
                    że jesteś taką właśnie osobą taki cwaniak z ciebie!!!! pisząc bzdury
                    ze bez szkoły gdzie sie zarobi 600ZŁ????? hahahahah
                    Po pierwsze wiem że jesteś jedną z osób manipulatorów może
                    koordynatorem itd zwykły pracownik niepisze pozytywów o tej firemce!!
                    Po drugie pisząc o wykształceniu a w zasadzie o jego braku piszesz
                    najprawdopodobniej o sobie!!!! A 600 zł Pozostawie bez komentarza
                    WEZ bo jeszcze wrócą ci co odeszli z tej dennej firemki...Ale sie
                    uśmiałam:D Jesteś beznadziejny po co wogóle wypisujesz takie
                    bzdury!!!Identycznie jak na rekrutacji cyt" 3500-5000ZŁ" UHAHAHAHAHA
                    Niedługo wykopki weż w tym Poznaniu sie lepiej za to bo Kartofel z
                    ciebie jakich mało.
                    APEL DO WSZYSTKICH KTÓRZY PRAGNA PRACOWAĆ W DG!!!
                    Poczytajcie opinie na temat tej firmy a jak chcecie idzcie na
                    rozmowe choć to strata czasu ta firma to jeden wielki Oszukanczy
                    Proceder. Odradzam i pozdrawiam wszystkich oszukanych.
                    • Gość: Pan Kropka Re: zlodzieje IP: *.ip.netia.com.pl 20.04.09, 20:41
                      -Czym sie roznia KBH w dg od wibratorów?
                      -KBH w dg to prawdziwe $%&je! :D
                      • Gość: ..BUAHAHAHAHHAAAA Re: zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 16:56
                        Po przeczytaniu ostatniego wpisu stwierdzam z powaga:

<LOL> BUAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAA <LOL>

....COŚ W TYM JEST:
                        -przyjmując do pracy wchodzą Ci w tyłek, a potem w to samo miejsce
                        dg stara się Ciebie wydymać ;D
                        • Gość: asnyk Re: zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.09, 12:21
                          Widze, że się na ostro kręci :)
                          • Gość: zly Re: zlodzieje IP: 94.72.107.* 29.04.09, 20:01
                            dostalem propozycje pracy w Lublinie, nie pamietam jak nazywa sie
                            pani ktora ze mna rozmawiala, ma czane wlos czy to ta Patrycja? aha
                            i powiedziala mi ze zarobie 1300
                            • Gość: JPC Re: zlodzieje IP: *.cust.tele2.pl 30.04.09, 17:30
                              hmm sam nie wiem co myslec teraz.. bylem dzis na rozmowie kwalifikacyjnej w DG i
                              zostalem poinformowany ze w poniedzialek zaczynam szkolenie.. lublin. ktos
                              pracowal w tym oddziale i moze sie wypowiedziec?
                              • Gość: pracuję Re: zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.09, 15:04
                                W Lublinie nie ma juz tej Pani Patrycji jest tam nowa dziewczyna i
                                zaczyna się to fajnie układać a już napewno nie okłamuje pracowników
                                tak jak ta wcześniejsza teraz mozna juz pracować. obecnie polecam!
                                • Gość: gość Re: zlodzieje IP: 91.150.161.* 05.05.09, 17:24
                                  skoro tak ci było źle wcześniej to czemu nie zrezygnowałeś?!złej baletnicy to i rąbek spódnicy będzie przeszkadzać.
                                • Gość: Asnyk Re: zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 00:41
                                  Miło, że kadra się zmienia - ale niestety, dg ma sztywne ramy i jak
                                  był tam pierdzielnik tak też zostanie. Znikające zamówienia, brak
                                  kaski za ich realizacje, nieporadni kbh nie dający rady walczyc o
                                  wynagrodzenie dla pracownikow i martwiacy sie o wykonanie planów i
                                  ich siedziska.... ta firma tak działa i bedzie - NASTAWIENIE NA
                                  WYZYSK
                                  • Gość: UHEHEHEHEHA Re: zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 10:43
                                    Hmmmmm dawno mnie nie było na tym forum myślalem że troche pozytywów
                                    poczytam a tu znowu nieliczni po praniu mózgu zapewne KBH bronią
                                    Czestochowy UHAHAHAHEE:) widze że Poznań jest w czołówce całego tego
                                    Peletonu któremu przewodzi Pan M.W... mistrz Polski już od wielu lat
                                    w oszukiwaniu ludzi na Kase. Niedługo jedzie Do Chin tam siła
                                    robocza jest tania ale jeszcze ich z czegość oskubie UHEHEHEHAHA.
                                    Złoty medal w wyzysku Pan M.W ma już w kieszeni UHEHEHEHHEA.
                                    Powracając do nasilających sie fałszywych "Pozytywów" na tema tej
                                    firemki chciałbym wszystkie te wypowiedzi zdementować.
                                    Pan Z Poznania pseudo "PYRKA" jest kolejną osobą co po niektórych
                                    już poprzednich KBH tj. Z Lublina ,WA-wy chce usilnie udowodnić że
                                    zarabia kokosy i ta firma to jest 8 cud Swiata UHEHEHEHE. Panie z
                                    Wielkopola Wracaj pan DO POLA!!!! Uhehehehe.
                                    Bezczelny Burak z pana ciekawe jaki chojrak bedziesz jak bedziesz
                                    szedł ulicą ze swym chłopakiem bo uważam że osoba twojego pokroju
                                    nie może mieć normalnej orientacji i spotkasz na swej drodze byłego
                                    pracownika DG którego oszukałeś... także zastanów sie Mocno co tu
                                    wypisujesz za głupoty.
                                    Prawda jest taka że rekrutują co chwila najlepiej młodych
                                    niedoświadczonych, na poczateczku omamiając ich na spotkaniu zarobki
                                    po 5000zł. choć podobno zaniżyli stawki(W jedno Popołudni 600złX 20=
                                    12000zł o Cholera tyle zarabiają w Poznaniu.UHEHEHEHEA wyprowadzam
                                    sie i jade Do Pana Pyrki Do Poznania UHEHEHEHA śmiech na sali.
                                    Przestrzegam wszyskich sporo sił, nerwów a przede wszystkim czasu
                                    straciłem w tej firmie wiecej wydasz niż tam zarobisz tam pieniedzy.
                                    pomyśl czy warto. Idz na rozmowe chociaż zobaczysz jak wygłada biuro
                                    i jak praca W tej Firemce. Napewno bedzie śmiechu co nie miara:)

pozdro BUEHEHEHEHE
                    • Gość: Wielkpolanin ;) Re: zlodzieje IP: *.icpnet.pl 03.05.09, 10:06
                      Zapraszam do oddziału w Poznaniu, zobaczysz jak zarobić w jedno popołudnie
                      600zł. 10-15 WLR-ów przywiezionych, uwzględniając, że nie wszystkie się
                      zrealizują wychodzi coś koło 600zł. Przy chęci do pracy można osiągnąć 3000
                      brutto tylko trzeba chcieć i być pojętnym. Idioci i lenie w życiu do niczego nie
                      dojdą. Wg Twoich słów w żadnej firmie na świecie nie powinno się pracować bo
                      każdy napisał na każdą firmę na świecie złą opinię. Zacznij się wreszcie leczyć
                      bo generalizujesz dziewczynko problem. To, że w jakimś wydupiejewie Cię oszukali
                      nie znaczy, że w 14 innych oddziałach jest tak samo.
                      • Gość: Ka Re: zlodzieje IP: *.timplus.net 04.05.09, 21:39
                        Byłam na rozmowie w pruszkowie ,ale jakoś nie przkonał mnie facet do tej
                        pracy!!!!Czy ktoś coś wie jak jest w Pruszkowie lub w warszawie bo tam też mają
                        podobno swój oddział?
                        • Gość: elmo Re: zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 00:16
                          nie trać czasu na zabawy w pracę z tą firemką, prawda jest taka że pracę dostaję
                          każdy, proces rekrutacji to ściema, obiecują kokosy, chociaż już i tak pewnie
                          się powstrzymują od obiecanek, jak chcesz dostawać 1000 zł na rękę przez
                          pierwsze 3 miesiące a potem ledwo ledwo 1 koszyk (17%) czyli tak na prawdę
                          grosze to powodzenia...
                          • Gość: X-man Re: zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 13:38
                            Prawda jest taka że jeśli macie troche oleju w głowie nie pójdziecie
                            do Pracy w tej Pseudo firmie. Myslicie że dostaliście los na loteri
                            WOW!!!!! Zaprosili was na rozmowe:) Każdego zapraszają i do każdego
                            oddzwaniają żeby na szkolenie przyjść bo sie prace zaczyna:)
                            A szkolenie to jest takie że dostaniecie uloteczki i tyle:)w dodatku
                            za szkolenie wam zabiorą kaske jak sie wplączecie w tą pajeczynke i
                            za póżno przejrzycie na oczy:)
                            Napewno bedą wam słodzić jak to jest dobrze, jesteśmy Partnerem TP
                            UHAHAHAHAH że ktoś tam zarobił 5000zł i take farmazony.Nie dajcie
                            sie omamić.
                            DO Pana z wielkopola:
                            Czytając pańską wypowiedz chciało mi sie wymiotować nie wiem czy to
                            przez treśc jaką była zawarta w pańskim wpisie czy może za sam fakt
                            że skojarzył mi sie pan z taką świnią ubrudzoną błotem a to Błoto To
                            DATA GROUP. Zryli Panu tak głowe że ohohho albo to pan ryje innym
                            nie zdziwiłbym sie jakby to Znowu koordynatorzy robili wpiski jak
                            pani z Lublina, Pan KBH Z Warszawy, którzy swoimi wpisami chcieli
                            udowodnić swoją lojalność wobec prezesa HEHEHE. ZAŁOSNE!!!!

UWAŻAJCIE NA TĄ FIRME I NIE WIĄŻCIE Z NIĄ NADZIEJI!!!!JEŚLI JEDNAK
                            SIE ZDECYDUJECIE NAPEWNO NA TYM FORUM SWÓJ NEGATYW KIEDYŚ WPISZECIE:)
                            Pozdro dla oszukanych:)
                      • Gość: ..BUAHAHAHAHHAAAA Re: zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 00:37
                        Wielkopolaninie lub jak kto woli Szanowna Pyro (w tym przypadku
                        określenie adekwatne) zechciałbym sie nie zgodzic iż idioci nic nie
                        osiągają, no chyba, że twierdzisz iż stanowskiko KBH w poznaniu to
                        własnie nic ;)

..... wyjaśnie dokładniej 10-15 wlr-ów to jakoś tak 1500zł, a nie
                        600... sporo nie wchodzi...hmmm... zamówienia znowu znikają??
                        CZEMU ?;)

Jeżeli nawet uznamy, że 600 zł to zaniżona średnia to 600zł na
                        popołudnie razy 20 dni pracy miesięcznie.... to daje nam 12.000zł.
                        <LOL> <LOL> <LOL> <LOL>

Sympatyczny "ziemniaczku" naucz się liczyć - przynajmniej sumy i
                        ilorazu (polecam matematyczny, bo z tym drugim to juz nic nie
                        poradzisz), bo w takie zapewnienia i wyliczenia to już poprzednia
                        epoka - uświadamiam:

PRL UMARŁ - LUDZIE NIE SĄ MASĄ DLA PUSTYCH HASEŁ PROPAGANDOWYCH !!

....P.S.... nie wymagamy tak wiele szkoła podstawowa -
                        przynajmniej ;)
                        • Gość: Wielkopolanin Re: zlodzieje IP: *.icpnet.pl 14.05.09, 00:28
                          15 wrl-ów = 1300 brutto bo zmieniły się stawki na tą usługę. Założyłem próg
                          realizacji na poziomie 50 %. Część zamówień się nie realizuje to fakt bo ludzie
                          jednak zostają u operatora o czym można się dowiedzieć dzwoniąc do nich. Nie
                          jesteś w stanie robić tyle wrl-ów codziennie. Ale spokojnie 3 taki wyjazdy w
                          tygodniu są jak najbardziej możliwe. Nie rozśmieszajcie mnie nieroby bo mi się
                          niedobrze robi na te wasze bzdety. Idźcie lepiej do Mc'a gdzie was nie wydymają
                          na ilość zrobionych hamburgerów. Do tej pracy trzeba mieć głowę i jaja bo
                          inaczej jesteś 0 i odbierasz 0. Jeżeli ktoś jest kozak zapraszam do Poznania i
                          zobaczy jak można zarobić kasę bo mnie to wasze szczekanie śmieszy. Nikogo nie
                          zachęcam do tej pracy po prostu mówię jaka jest rzeczywistość kanału D2D
                          (door-to-door). Nie wszyscy się do tej pracy nadają i tacy właśnie najgłośniejsz
                          szczekają. Pozdro i miłego sprzątania w KFC lamerzy. :)
                          • Gość: UHEHEHEHEHA Re: zlodzieje i manipulatorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 11:19
                            Puknij w stół a nożyce sie odezwą...
                            Do Pana z Wielkopola(Na pana Trzeba mieć wygląd i pieniądze a tego
                            napewno nie posiadasz masz tylko WLRY UHEHEHEHEHA za które w Grudniu
                            kase dostaniesz UHEHEHEHEHA.
                            Gościu jesteś śmieszny w tym co robisz i wtym co wypisujesz na tym
                            forum nie zamierzam cie oceniać bo nie ma takiej oceny jak -0. -1
                            itd..
                            może pan Mirek poklepie cie po ramieniu jak wejdzie na to forum
                            UHEHEHEHEHA ale ktoś inny na ulicy poklepie cie ale po twarzy że
                            naprawde bedziesz wyglądał jak Kartofel UHEHEHEHEHA.
                            Wracając do tematu myślisz że w Poznaniu teraz kokosy sie zarabia
                            tak!! Chyba Kartoflu sie wczoraj naogladałeś że Poznań dostał Euro
                            2012 i już ci sie Lasuje!!!!!
                            Zapewne ty i cała szajka czyli Data Group nie przepuścicie takiej
                            sytuacja jak EURO UHEHEHEHEHA już pan M.W sie o to postara żebyś
                            dymał po stadione w trakcie meczu i WLRY zbierał... Weź bo pekne ze
                            śmiechu UHEHEHEHEHA.
                            Piszesz że 600zł w popołudnie itd itd.. teraz że to nie co dziennie
                            i wogóle UHEHEHEHEHA to są właśnie ramy działania tej PSEUDO FIRMY,
                            omamiać oszukiwać kretaczyć!!!!
                            A i jeszcze jedno jeśli wczoraj oglądałeś wiadomości to zapewne
                            usłyszałeś o nielegalnych oprogramowaniach w komputerach??? Każdy
                            wie że DG nawet na to nie stać tylko piraty ale to już niedługo
                            znajdzie swój kres:)wtedy Kartoflu z Wielkopola zobaczysz swoją
                            kaske UHEHEHEHEHA ale w lesie UHEHEHEHEHA bo pójdzie do skarbówki
                            UHEHEHEHEHA Dla mnie jesteś 0 jak i prezes i cała Kadra która celowo
                            i bezwzględnie jest mu podległa!!!!! POZDRO Dla Oszukanych
                            • Gość: Wielkpolanin ;) Re: zlodzieje i manipulatorzy IP: *.icpnet.pl 15.05.09, 10:51
                              W biedronce szukają do pracy za 1600zł brutto. Idź, pewna praca będziesz
                              codziennie spotykał kumpli bo przecież taka "elita intelektualna" jak Ty kupuje
                              tylko w biedronce. Nie będę się z Tobą kłocił bo nie ma sensu i tak nie
                              zrozumiesz. Widzę, że w życiu Cię tylko dymają dlatego tak na wszystkich
                              psioczysz. Naucz się sam dymać innych albo będziesz na "kierwoniczym" stanowisku
                              w jakimś dyskoncie ważył owoce... ;p Dla takich jak Ty powstały takie fora żeby
                              zwalić winę na innych oczywiście anonimowo bo twarzą w twarz okazało by się
                              jakim jesteś nieudacznikiem życiowym i nierobem, który może mieć tylko pretensje
                              do siebie.

P.S. Do MC Donalda przyjmują. Hasło przewdonie brzmi "Dołącz do zespołu". Życzę
                              powodzenia w "normalnej" pracy 12/24h bo ja wole pracować 3-4h bez pośpiechu i
                              słuchania za plecami "No dalej z tymi hamburgerami!".
        • Gość: :P Re: zlodzieje IP: 212.106.160.* 19.06.09, 22:19
          dlaczego ich jeszcze nikt nie podal do sadu?? aaaa i te obiecywanie po 2 miesiacach umowa o praca <hahaha> pakiet socjalny . jedyne co u nas w biurze bylo ok to terminowa wyplata a reszta to syfff...

ale ja poczekam i zniszcze moje byle biuro.zwolnilam sie 2 miechy temu.do teraz kasy nie dostalam.juz wiem ze mieli jedna kontrole z PIPu<dzieki mnie jupi hehe> i dostali kare 2500zł:P nie ma to jak znajomosci w pipie...aaa i na nieszczescie pani koordynator biura jako kontrola przyszła moja przyjaciołka... no a pani koordynator chciala załagodzić sprawe i wreczyc 1000zł łapówki...i na dzien dzisiejszy sprawa tego szanownego biura jest w sadzie.ja tam moge nie otrzymac tej mojej podstawy natomiast mam satysfakcje iż stracili wiecej kasy a teraz jeszcze musza sie zabawiac z sadami... i co jakis czas beda mieli kontrole. a ten caly peoplesoft tez zlikwiduja...
      • Gość: KI Re: zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 12:36
        Jak ma pepola to ja to chyba wreszcie poucinam - nie masz prawa do
        posiadania.... dzięki taki "obrońcom Częstochowy" dg znajdzie się na
        świeczniku.
        • Gość: bezpieka123 Re: zlodzieje IP: *.oswiecim.vectranet.pl 27.05.09, 21:40
          a który odzdział daty ma tego niby pipola skoro dostepy dla d2d sa zabronione ??
          ujawni ktoś to wkoncu??
      • Gość: Kazimierz Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 17:10
        Aha..na potrzeby zainteresowanych mogę podać swój były numer ID oraz oddział w
        którym pracowałem...mam 43 lata i zarabiałem w DG 1000-1300 na ręke..i nie
        odszedłem ze względów finansowych(robiłem zawsze koszyczek )..ale czułem się
        brudny widząc, słysząc to co się wokół mnie w tej firmie dzieje...
        Nie bluzgajcie na KBH i bądzcie wyrozumiali to w większości prości ludzie bez
        matur i szkół...gdyby nie lojalna służba dla pana Mirosława ..pewno by nosili
        worki z piaskiem na budowie (nie urażając pracownikom budowlanym)
        P.S na koniec ciekawostka..jakiś czas temu były zmiany w DG i kilku KBH
        poleciało... wiecie gdzie pracuje jeden z nich ?? w Macro jeżdzi wózkiem z
        towarem i rozkłada na półki... a w DG taki ważny był :-)
        Pozdrawiam wszystkich i życze miłego dnia
        • Gość: ssssssssssssssssss Re: praca w data group IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.09, 08:26
          Podzielam twoją opnie o KBH,nic sobą nie reprezentują:)Ciekawe też był to że
          kazali nam się nie widomo jak ubierać. Byłam ubrana cała na czarno lecz
          elegancko a koordynatorka z TPsa "delikatnie" mnie upomniała że źle wyglądam a
          sam nie dość że miała strasznie obcisłe ubranie że jej się sadełko wylewało spod
          niego to jeszcze strasznie wzorzyste.No ale wiadomo szef może więcej,niestety
          nie znaczy to lepiej.
      • Gość: Wikidajło Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 17:49
        Pozdrawiam mojego serdecznego przyjaciela... "kochaniętki odkręć to :-) ... "
        Taaa mijają lata..a prezes po świecie lata.. za pieniądze ciężko zarobione
        (oczywiście PH ).
        A tak poważnie słyszałem że DG ma zamiar otwierać swoje biura handlowe na
        Białorusii.. tam bieda i ciemnota..z Polski się weżmie ze 20 PHPH... reszte się
        dorekrutuje z miejscowych..do tego dwa stare drewniane krzesła, telefon i jazdaaa.
        A teraz poważnie - pracowałem w tej firmie i mam prawo wygłaszać swoją opinie o
        strukturach jej.A więc na wstępie
        Pan prezes ma swoich kilkunastu KBH(Kordynator biura handlowego) ma ich
        oczywiście w d... trzyma nacisk by ci zbierali 10-12 ludzi (czyt: PHPH-
        Przedstawiciel handlowy partnera handlowego)którzy napędzą koniukture w postaci
        wypracowania średnio 15-20 usług na głowe (Neo,WLR lub podpisany aneks z
        klientem)co na biuro daje 150-200 usług za które TP płaci grube pieniądze.Z tej
        góry pieniędzy oczywiście pare ziarenek trafia do nielicznych PHPH. (Brak
        koszyczka- brak pieniążków)...w tle tego wyzysku są oczywiście prześmieszne
        spotkania (mobilizujące-hahahahaha) z KSA (kordynator z ramienia TP) który
        oczywiście też ma cie głeboko w poważaniu...szkolenia w postaci nowych ulotek,
        wystrój biur , komputery firmowe...oczywiście wszystko stare połamane -zero
        wkładu finansowego ze strony prezesa..
        Duże bezrobocie..ludzie szukający chleba w trudnych sytuacjach...studenci którzy
        nigdy nie pracowali i którzy uwierzą we wszystko to idealny narybek dla DG..
        Pozdrawiam "pracowniów" Amway i DG - powodzenia !!!!!!!!!!!
      • Gość: gośc Re: IP: *.xdsl.centertel.pl 06.06.09, 20:56
        Takie tu rzeczy piszecie...
        Dostałam propozycję pracy w tej firmie. Niech ktoś powie obiektywnie jak tam
        jest naprawdę. na pewno nigdzie nie jest idealnie. Interesuje mnie oddział w
        Lublinie.
      • Gość: gośc Re: zlodzieje IP: *.xdsl.centertel.pl 06.06.09, 20:59
        Takie tu rzeczy piszecie.
        Dostałam propozycje pracy w oddziale w Lublinie. Powiedzcie tak obiektywnie jak
        jest na prawdę. Szczerze to praca mi się spodobała, ale po przeczytaniu tych
        postów to nie wiem co mam myśleć...
      • Gość: Były pracownik Re: zlodzieje IP: *.chello.pl 10.06.09, 18:49
        Jako że mam doświadczenie na stanowisku PHPH i pożegnałem się z tą firmą ponad 3
        miesiące temu a pracowałem ponad 6 miesięcy powiem ci coś na temat tej pracy,bo
        rozumiem po to jest te forum...
        Jest to cholernie ciężka praca za marne pieniądze!!!!
        Oczywiście na początku wydaje się ciekawa,tylko że twój kierownik przez pierwszy
        miesiąc da ci luz..byś robiłą tylko utrzymania czy coś, pokaże cennik usług i
        wogle po to by cie przekonać ile tu kasy można zarobić...a potem się zacznie ,
        naciski byś jeżdziła po całej polsce za usługami za które masz marne pieniądze
        naprzykład produkt zwany WLR :
        Pozyskasz takich 30 w czerwcu -jest to jeżdzenia łażenia door to door i
        namawiania klientów do gorszej usługi (czyt. droższej) ale uda ci sie tych 30
        WLR, 10 ci odpadnie bo klienci wczasie realizacji zamówienia zrezygnują , albo
        operator od którego odbijasz klienta zadzwoni do niego i go przekona...nieważne
        z 30 robi ci sie 20 ...
        I nagle ci się okaże że 2-3 zamówienia nie procesują ci sie systemowo z winy TP
        (oczywiście tobie płacą nie za wykonaną usługe czyli pozyskanie klienta tylko
        wtedy kiedy ta "Usługa" będzie zrealizowana w systemach PeopleSoft.. i tak sie
        okaże że masz 17 pozyskanych WLR które rzecz jasna procesują sie około 4-5.
        Co to dla ciebie nowy PHPH oznacza ? a to że przepracowałaś cały czerwiec (twój
        KBH-kierownik będzie wyciskał z ciebie życie byś w lipcu jeszcze więcej jeżdziła
        )a jakie pieniądze otrzymasz i kiedy za ten przykładowy czerwiec wiesz???
        Powiem ci z 30 WLR ..wchodzi ci 17 ( daj boże choć szanse marne) - zalicza ci
        sie na lipcową realizacje.. z tego co wiem te 17 produktów to 1 koszyk czyli 17%
        procent prowizji ..oblicze ci zatem twoją pensje i powiem kiedy dostaniesz
        -17x80zł x 17% = około 230 zł + rzecz jasna podstawa 800 zł.. a więc twoja
        pensja to 1030 zł na ręke którą dostaniesz..uwaga 10 września !!! oczywiście coś
        z tego 1030 zł mogą ci odtrącić i będziesz pisać całe dnie reklamacje ale to
        inny temat...
        Na koniec radze ci zapytać sie jakiegoś doświadczonego PH w tym boskim lublinie
        (będzie ciężko o dośw. PH bo każdy zwiewa po 3-4 miesiącach) o to czy łątwo jest
        pozyskać 30 WLR :-)
        Po odejściu z tej firmy zamrażają ci wypłate na 90 dni w moim przypadku mineło
        już około 100 dni a ja wciąż kasy na koncie nie mam z tego co się dowiedziałem
        póki sam sie nie upomnie nie dostane...dlatego wybieram sie do mojego byłego
        miejsca pracy(oddziału DG).
        To co napisałem to czysta prawda..taka jest praktyka , wiem że teoria
        szczególnie przestawiana przez KBH (zdobedziesz 2 produkty dziennie razy 30 dni
        to 30x100 zł bla bla bla patrz 5-6 tys hahahaha)
        Napisałem ci same warunki finansowe i jak to wygląda w praktyce, bo jeszcze są
        rzeczy o których piszą tu ludzie - czyli Hamstwo,obłuda , brak szacunku i na
        maksa wyzysk oraz pseudo spotkania z kierownictwem firmy + niekompetentni
        kordynatorzy z TP którzy o wszystkim wiedzą i mają to i ciebie w d...
        Ja ci radze zacznij tam pracować a ja wejdę za 3 miesiące na te forum i poczytam
        co tam naskrobałaś :-)))))))))
        Pozdrawiam serdecznie i poinformuje was drodzy przyjaciele z DG czy mi się udało
        odzyskać część swoich pieniędzy o.0
        • Gość: Były pracownik Re: zlodzieje IP: *.chello.pl 10.06.09, 19:10
          Wiesz droga koleżanko pisania i pisania o tym co tam się dzieje jest na 10 stron
          arkuszu A4 , o samym pozyskaniu Neostrady(internet) pisania jest hoho.Pozyskać
          30 neostrad nie możliwe !!!
          po : 1. Internet w TP jest słaby i drooogi a ty niestety musisz próbować to
          sprzedać , rzecz cholernie trudna.
          2. W całej Polsce zarówno PH z DG jak i z innych firm pośrednich korzystają
          z Peoplesofta , znają sztuczki i triki które nauczyli ich kordynatorzy z TP ,
          konkurencja w pozyskaniu tej usługi OGROMNA , zdarzało się że dzwoniłem do
          klienta i słyszałem że jestem 30 osoba która dzwoni i mu proponuje internet
          3.Nawet jeśli jakimś cudem uda ci się zdobyć klienta na internet to i tak
          ktoś ci ukradnie te zamówienie i nie dostaniesz złamanego grosza za TO !!!!
          Gwarantuje ci !!!!
          Dziewczyno mało ci ?? chcesz więcej prawdy to najlepsza usługa sprzedażowa (tak
          twierdzą i wmawiają KBH) Telewizja -Videostrada..
          Będziesz jeżdzić do klienta montować ten badziew i się wstydzić..bo klient po
          podpisaniu umowy z tobą będzie czekał dniami a czasami tygodniami i kiedy
          wreście dostaniesz info od twojego przełożonego że można jechać do klienta by mu
          to uruchomić zawsze pojawi sie jakiś problem i wstyd i tłumaczenie się klientowi
          za nie twoje grzechy tylko bałagan kiepska wymiana informacji o statusach usługi
          i błedach systemowych....
          Jeśli wiązesz nadzieje związane z tą pracą..albo liczysz na zarobek bo jesteś w
          trudnej sytuacji albo potrzebujesz pilnie kasy i dlatego chcesz tam pracować..to
          najpierw porozmawiaj z byłymi i jeszcze z obecnymi pracownikami oni ci powiedzą
          prawde..której nie usłyszysz z ust Kierownika który ma kase z ciebie i twojej
          ciężkiej pracy.....
          Tylko tyle i aż tyle ...tak czy inaczej życze ci POWODZENIA !.
          • Gość: Była Pracownica Re: zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 01:29
            Koledzy i koleżanki którzy zamierzacie pracować w Data Group apeluje
            do was nie zatrudniajcie sie w tej firmie bo was ograbią jak i mnie
            pracowałam w tej firmie 3 miesiące odeszła bym wcześniej ale chcieli
            mi zamrozić 1100zł (Pensja za 2miesiące czyli ok. 500-600 zł na
            miesiąc) wiec zastanówcie sie dobrze czy za takie pieniądze zdołacie
            wyżyć.
            Pozdro byłych z warszawy
            • Gość: gośc Re: zlodzieje IP: *.xdsl.centertel.pl 11.06.09, 19:35
              Dziękuje wam bardzo naprawdę;-)
              Jak to dobrze że napisałam wtedy wiadomość na tym forum i że wy mi odpisaliście.
              Po przeczytaniu tych postów co napisaliście nie poszłam na to szkolenie. Była to
              chyba jedna z lepszych decyzji jakie dokonałam przy poszukiwaniu pracy.
              Na początku ta praca mnie kręciła. To co dowiedziałam się na rozmowie był dość
              ciekawe. Dla mnie pewnego rodzaju wyzwanie.
              Jak to dobrze że istnieje internet bo bym się chyba wpakowała po same uszy.
              Na szczęście znalazłam już pracę. I ani byli ani obecni pracownicy nie mówią o
              niej nic złego.
              Naprawdę wam dziękuję.
              • Gość: Rafał Re: zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 22:51
                witam wszystkich byłem na rozmowie wczoraj powiem wam tak Dziekuje
                Dziekuje takiego bagna to nigdzie nie widziałem jak ta firma
                potwierdziło sie wszystko w 80%Zapewniał mnie pan Koordynator że
                3000zł to bez niczego hehe. Szkoda mi tylko czasu było na tą rozmowe
                Dziekuje wam i odradzam prace w DG
                • Gość: Darek [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 08:35
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • Gość: ahdam Re: zlodzieje IP: *.dsy.univ.szczecin.pl 17.06.09, 22:58
                    niech Cię ręka Boska chroni bo w Data Grup się kasy nie wydzwoni hipokryzji smak
                    poranny przy wypłacie płacz błagalny.. zgrozo zgrozo gdzie ma góra, złotem
                    porośnięta dziura w którą wpadniesz wnet niechybnie w kotle smażąc się już w
                    piekle ... szatan to koordynator Data Grup
                    • Gość: TP.SA Re: zlodzieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.09, 13:44
                      firma wroński skupien i wozniak oraz byli kordynatorzy ktorzy po
                      odejściu oczerniają narzekają prawdziwe bagno) Cursor zaprasza
                      prawie robi wielko różnice.
                      • Gość: ahdam Re: zlodzieje IP: *.dsy.univ.szczecin.pl 18.06.09, 14:16
                        cursor to ja mam na monitorze i niech tak zostanie pośredniaki w usługach TP to
                        wszystkie takie same prowizja + stała obcinana w zależności od ilości
                        zaraportowań do serwusa wlr neo neo +tv nowe łącza itp syf prowizyjny napędzanie
                        kasy TP i prezesów pośredniaków a pleps robi i będzie robić bo kapitalizm zwala
                        człowieka na twarz
                    • Gość: XXXXXXona Re: zlodzieje IP: *.d-com.pl 14.04.10, 15:25
                      witam, wiec i ja po przeczytaniu waszych opinii, jestem troszke
                      zniesmaczona DG,jutro jestem umowiona na rozmowe kw. zobaczymy, n
                      apoczatku jak weszlam na forum i przeczytalam wasze opinie mialam
                      zadwzonic do miłej pani i podziekowac i że sie ie stawie.Zmienilam
                      jednak zdanie, i wypytam o wszystko, a w pierwszej kolejnosci padnie
                      pytanie na temat koszykow i firmowego autka:) jutro napisze jak było.
                      p.s ostatnie opinie na forum sa z 2009 r, wiec moze jednak sie cos
                      zmieniło w strukturze i funkconowaniu tej "firmy"?? nie sadzicie?
      • Gość: TP.SA Re: zlodzieje IP: 213.17.181.* 22.06.09, 12:24
        wpie...i do lochucw...i -) niech dzwonią na ciemno bez pipol softa
        • Gość: Pepole s Re: zlodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.09, 18:58
          dostęp do people softa. Ja słyszała,że nie ma na dzień dzisiejszy
          dg dostępu, a zaówienia robią z ksiązki telefonicznej itp ityd, Tak
          Twierdzą 2 urocze brunetki ;-)
      • Gość: k i Re: praca w data group IP: *.wroclaw.mm.pl 23.06.09, 02:00
        da się w tej firmie zarobić to fakt i to całkiem sporo (tu koordynatorzy mają
        rację). jedno jest pewne - na pewno nie da się tego zrobić sposobem który oni
        sami podają za wzór. żeby zrobić pieniądze potrzebna jest informacja...no i tu
        się zaczynają schody. taka niestety jest specyfika tej pracy że każdy dba o
        własną dupę. jeśli ktoś potrafi zadbać o świeżość informacji to jest w stanie
        zarobić. tylko jak to zrobić kiedy świeżą informację dostają tylko ci którzy się
        układają na lewo<?>. nie ma się co dziwić cełemu temu forum skoro wymaga się od
        tych ludzi żeby pracowali na spadach które już ktoś przemielił wzdłuż i wszerz...
        • Gość: Sponiewierany Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 17:22
          Praca w tej firmie to masakra,pracowalem jak mrowka od 9 rano zdarzalo sie ze
          wracalem po 22:00 z jakies intalacji i to wszystko za co ? za 1000 zl na
          reke...a jezdzenie po klientach na wlasny koszt itp..do tego musialem po 3
          miesiacach zmienic numer telefonu ..bo rozkurw... klienci dzwonili ze skargami
          ..i nie pomagaly moje tlumaczenia ze jestem tylko handlowcem i za jakos i
          techniczne sprawy uslugi nie odpowiadam.
          Prawda jest taka ze na rekach jednej dloni mozna policzyc PH w DG co zarabiaja
          ...pozostala ponad 100 ..to gowno zarabia i gowno zarobi..chocby niewiem jak sie
          starali.
          Jak chcesz pozyskac klienta na internet...skoro dostajesz namiar na niego ktory
          przez 2-3 miesiace byl obdzwaniany po 50 razy?
          Co taki kur.. zdolny jestes ze uda ci sie przekonac klienta by wybral tą
          gó...aną neostrade?Dostaniesz kartke z baza potencjalnych klientow na powrot z
          rach. telefonicznymi do TP ktora byla juz przez 30 osob obdzwaniana..i co ?
          spedzisz caly dzien na dzwonieniu i namawianiu(po drodze dostaniesz dziesiatki
          razy kur.. i chu.. przez telefon) i co uda sie zdobyc 1 usluge.. myslisz ze masz
          juz kase w kieszeni? Kase to masz za 3 miesiace od momentu pozyskania takiego
          klienta..oczywiscie masz jak pozyskasz takich uslug w danym miesiacu 40-45 to
          moze sie zalapiesz ze ci wyplaca.. zrobisz 10 i nie dostaniesz zlamanego grosza..
          Ludzie jak ktos jeszcze sie zastanawia czy warto sprobowac jako Przedstawiciel
          handlowy w DG to powiem
          Garstka ludzi zarabia krocie na setce naiwnych ...Garstka to (niektorzy
          KBH,Prosiak i Wódz-discopolo) naiwni to PH - czyli my i to cala filozofia tej
          firmy.. idzcie idzcie pozyskujcie zamowienia... kasy to wy na oczy nie
          zobaczycie.. i co powie wasz kordynator po 3 miesiach waszej ciezkiej pracy i
          jego mobilizacji wciskajac kit o zarobkach 2-3 a moze nawet 4 tysiace.. co powie?
          " Nie zrobiles koszyczka bo sie zmienily zasady rozliczeniowe nic nie poradze ,
          twoja wyplata to 800 zl a jak ci sie cos nie podoba to wypierd.. łaski nie
          robisz na twoje miejsce mam 4 chetnych co to jutro na szkolenie przychodza" ..
          no prosze was...czy to nie żenujace
          Normalnie szambo !!! i ch.. wam w dziąsło prosiaki z opalonym wiesniakiem na
          czele !!!
        • Gość: AM TO W NOSIE Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 20:46
          Plany wzrosły sczególnie na nowe podłączenia czy wlr, neo tez do
          przodu i h... tv ;) no ale jest pip... s to problemu nie ma z
          realzacją a Warszawka patrzy i może wAS wygumować i będziecuie
          roznosić ulotki z TP bo do Pana Dyr NIKT NIE ZAPUKAŁ A ON BIEDNY
          CZEKA ( NIE DOSTAŁ TEŻ ULOTKI) HEHEHE

A CO ZROBICIE JAK PIPKA NIE BĘDZIE ???????? PÓJDZIECIE D222D NIE
          WIERZE
      • Gość: Moje zdanie Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 16:44
        Śmieszą mnie wasze opinię, najgorsze w tym wszystkim jest to że
        żadna dyskusja z wami nie ma żadnego sensu, skoro już w tym momencie
        przez nikogo nie prowokowani kłamiecie i obrażacie innych. Śmieszą
        mnie opinie wyrażane przez osoby które tylko pojawiły się na
        rekrutacjach co wy jesteście w stanie powiedzieć o tej firmie.
        poczytajcie też inne fora na których piszę się o tym iż można
        zamienić gó... w złoto też się z tym zgadzacie. Odpowiedź jest
        prosta albo ktoś nadaje się do tej pracy albo nie. A co do tych
        którzy czują się oszukani ubolewam z tego powodu a przyczyny
        upatruje jednak w niekompetencji ludzi z DG, niedoprecyzowania,
        niedomówienia itp. Ja osobiście za prawdziwe uznaje tylko te
        wypowiedzi, których autor nie miał oporów przed podpisaniem się pod
        nimi. Pozostałe według mnie to prowokacje nadal tam pracujących
        którzy tym sposobem chcą wywalczyć jakieś zmiany dla siebie oraz
        szanowna konkurencja. Zapytacie dlaczego to ja nie umieściłem
        swojego podpisu a dlatego że tak jak koledzy z firmy DG nie chcę
        czytać o obrażaniu mnie od gejów, debili, spaślaków, wrzucaniu
        cegieł do domu oraz obiecanych obiciach swoją drogą na ich miejscu
        poszedł bym z tym do sądu.
        Na koniec pozdrawiam i życzę sukcesów.
        • Gość: k i Re: praca w data group IP: *.wroclaw.mm.pl 26.06.09, 14:23
          nie są pisane przez PH. ja już tam nie pracuję :]
          • Gość: m Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 14:50
            no bez pipla to jak bez ręki
            • Gość: a to moje zdanie ! Re: praca w data group IP: *.chello.pl 29.06.09, 00:07
              Do "moje zdanie" :
              Drogi panie P.W lub M.S albo może Z.Z ..bo napewno nie prezesie(pan raczej nie
              ma czasu wypisywać takich farmazonów) a więc drogi panie porusze kilka kwestii
              po pierwsze :
              Byli i obecni pracownicy piszą tu swoje komentarze odnośnie pracy w tej firmie,
              bo mają ku temu prawo i niemuszą się podpisywać(niektórzy może się boją,ponieważ
              gdy pojawily się pierwsze negatywne opinie o tym co dzieje się w tej firmie
              ,wszyscy KBH zaczeli straszyć swoich PHPH że niedostaną swoich marnych
              wynagrodzeń ) Ba gorsze grożby słyszałem !!
              Pracowałem w waszej firmie i byłem idealnym kandydatem, bo przyszedłem w dołku
              finansowym i z masą problemów na głowie a takich pracowników wy uwielbiacie
              (łatwo ich omamić-).
              Ja niewiem czy wasza firma łamie prawo, nie mi to jest oceniać i nie mam zamiaru
              w tym charakterze się wypowiadać....ale :
              Byłem świadkiem jak KBH mówił na rekrutacji nieprawde co do wypłat swoich PH (by
              naturalnie skusić kandydatów),byłem świadkiem tego jak KBH kłamał jednemu PH że
              ma trzeci koszyk (wtajemniczeni wiedzą że to oznacza prowizje za usługi )i
              nakłaniał go do robienia "dobrze płatnych" utrzymań-aneksów..oczywiście
              handlowiec nie dostał za to złamanego grosza...a firma się wzbogaciła czyimś
              kosztem..
              Byłem świadkiem i to na własnej skórze, jak 28 dnia miesiąca ogłasza się swoim
              podwładnym że zmieniają się progi koszykowe i stawki prowizyjne i to w tym już
              kończącym się miesiącu !!!!
              to tak jakbym się z panem umówił że mi pan będzie remontował mieszkanie w dniach
              od 1 do 30 czerwca za np: 3 tys zł a 28 czerwca mówie panu że zmieniłem zdanie
              i góra mogę zapłacić 600 złoty..wie pan co , gdybym tak komuś zrobił dostał bym
              w ryj..ale nie jestem wami ! a wam się należy !
              Mówi pan "to nie praca dla wszystkich" to dlaczego przyjmujecie wszystkich !!!
              dosłownie !!!ba dopuszczacie taką świerzą osobe do systemów waszego partnera
              które są w waszych rękach nieoficjalnie(żeby nie rzec nielegalnie)...Czy DG
              łamie prawo? nie mi to oceniać ale : jasne reguły gry,szacunek dla
              pracownika,przejrzysty sposób rozliczeniowy ,uczciwośc..albo chociaż szczerość
              to obce wam cechy !!!.
              Drogi panie , DG to nie infrastruktura,sprzęt,doświadczenie,wiedza itp...DG to
              100 handlowców ( wieczne rekrutacje bo ludzie przy pierwszej pensji uciekają z
              niesmakiem a zachowana ilośc 100 PH musi być) ,większość z nich to ludzie w
              trudnych sytuacjach finansowych...na których wy żerujecie wciskając im
              farmazony(czyt.oszukując)że zarobią ..
              Prosze mi powiedzieć szanowny panie w jakiej firmie co 2 miesięce odchodzi 90%
              pracowników a na ich miejsce wpadają nowi i tak w kółko ? Przyjmujecie do pracy
              osoby bez wykształcenia,bez doświadczenia i bardzo często bez mózgu -stawiacie
              tylko jedno wymaganie.. : masz zapieprzać jak najwięcej usług i nie pytać o kase
              i bizness się kręci nie mam racji ? ...
              Jestem byłym pracownikiem tej firmy i pozdrawiam byłych i również tych obecnych
              PH a mój post nie ma zamiaru "wywalczać czegokolwiek" ...a firm takich jak DG
              NIESTETY w Polsce jest dużo i dobrze im się kase zbija na czyjeś pracy a to jest
              wynik dużego bezrobocia , wystarczy dać ogłoszenie w GW "aby zarabiać 200 zł
              dziennie" lub "Handlowców stała pensja +wysoka prowizja" i już 20 bezrobotnych
              ,zdesperowanych ludzi na rekrutacji jest i bizness się kręci - no nie mam racji
              szanowny panie????
              Ktoś napisał w każdej pracy są plusy i minusy...i tak mi przyszło na myśl że
              plusem pracy w waszej firmie mogłby być kontakt z klientem(doświadczenie w
              sektorze B2B czy jak to się tam zwie..)
              ale wystarczy stanąć w niedziele pod hipermarketem i już się ma kontakt z ludżmi
              :-))))))))).
              Na koniec chciałby zaapelować by nie podszywał się pan za PHPH któremu się
              dobrze pracuje ,mniej pan odwage przyznać że jest pan KBH lub RKSA ..i niech
              mnie pan przekona (a raczej potencjalnych pracowników co czytają te forum) że
              nie mam racji,kłamie ? gdzie?
              ma pan odwage? czy tylko nadwage?
              P.S Pozdro dla cudótwórcy co odkręca to ... :-))))))))))))))))

• Gość: wiara Re: praca w data group IP: *.wroclaw.mm.pl 20.07.09, 10:07
          no to moze pani pierwsza sie podpisze :]
      • Gość: Babilon Re: praca w data group IP: 212.14.14.* 07.07.09, 07:31
        a słyszeliście coś o firmie Pulsar bo to podobno ten sam świat usług TP
        • Gość: Belzebub Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 09:56
          Do babilon:
          Firma pulsar to nic innego jak Data Group i inne firmy pośrednie w
          każdej z nich masz koszyczki, chore plany i oszukańczą i
          manipulacyjną Kadre kbh....itd
          Odradzam ci Prace w Pulsarze z resztą wpisz w google np.. Pulsar
          łódz i poczytj sobie
          • Gość: Babilon Re: praca w data group IP: *.dsy.univ.szczecin.pl 07.07.09, 18:53
            Pulsar sqad rooles podobno w Polsce
      • Gość: zdziwiona Re: praca w data group IP: 89.108.216.* 09.07.09, 11:43
        muszę przyznać że tak niekompetetnych osób w kadrze dg nie
        spotkałam jeszcze nigdzie !!!!Może młoda jestem i niedoświadczona?
        Pani.E.M. z Łodzi to przykład braku jakielkolwiek informacji i
        niekompetencji, umie za to doskonale wywierac presję i rozmawiać
        przez telefon. Nie chce mi się nawet więcej pisać.
        Proszę o opinię o innych KBH , może ktos się zastanowi w dg czy nie
        potrzeba odświeżyć troche kadry ???
        • Gość: byla pulsarowa Re: praca w data group IP: *.4web.pl 09.07.09, 14:41
          ktos tu wspomnial o pulsarze - jesli jestes zainteresowana praca na
          3mce (bo tyle tam wszyscy srednio wytrzymuja) to ok. i powodzenia ci
          zycze z koordynatorem.
          ogolnie syf, burdel i wyzysk, beda cie **bac na kase jak tylko sie
          da, uwazaj. choc z drugiej strony - z nimi nigdy nie wygrasz,
          wykoncza cie psychicznie. 3/4 ludzi stamtad odchodzi, bo presja jest
          nie do zniesienia.
      • Gość: Wyrabiacz Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 10:42
        NA CZYM POLEGA RÓŻNICA MIĘDZY COCA-COLA A DATA GROUP ???
        W COCA-COLI TEŻ LUDZIE NARZEKAJĄ NA WARUNKI PRACY, DOSTAĆ SIĘ TAM MOŻNA ŁATWO, ZAPIEPRZAĆ TRZEBA A PIENIĄDZE..... TAKIE SOBIE.
        W DATA GROUP LUDZIE NARZEKAJĄ NA WARUNKI PRACY, DOSTAĆ SIĘ TU ŁATWO, ZAPIEPRZAĆ TRZEBA A PIENIĄDZE...... TAKIE SOBIE.
        NA RAZIE RÓŻNICY NIE MA ŻADNEJ......
        TYLKO ŻE COCA-COLA JEST MARKĄ, MA OGROMNE FABRYKI, MASĘ SAMOCHODÓW, BIÓR, JEDNYM SŁOWEM MAJĄTEK FIRMY JEST OGROMNY.....!!!
        W DATA GROUP MAJĄTKU JEST NIEWIELE, KILKA KOMPUTERÓW ( NIENAJNOWSZYCH ) PARĘ SAMOCHODÓW, BIURA SĄ WYNAJMOWANE WIĘC SIĘ NIE LICZĄ.....
        NAJWIĘKSZYM KAPITAŁEM DATA GROUP SĄ LUDZIE !!!!
        SZKODA TYLKO ŻE PAN WŁAŚCICIEL O TYM NIE PAMIĘTA !!!!
        PANIE MIRO, NIECHŻE SIĘ PAN OBUDZI, PRZECIEŻ TO FORUM TO JEST SKARBNICA WIEDZY, I PAN I INNI, OD KTÓRYCH COŚ W TEJ FIRMIE ZALEŻY ODWIEDZACIE TO FORUM WSZYSCY O TYM WIEDZĄ, TYLKO ŻADEN Z WAS NIE WYCIĄGA Z TEGO WNIOSKÓW !!!
        PRZEWINĘŁO SIĘ PRZEZ TĄ FIRMĘ MASĘ LUDZI, SPORO BYŁO METEORÓW KTÓRZY NIE TRAKTOWALI PRACY POWAŻNIE ALE BYŁO TEŻ SPORO LUDZI BARDZO WARTOŚCIOWYCH, Z OGROMNĄ WIEDZĄ I DOŚWIADCZENIEM KTÓRE MOŻNA BYŁO WYKORZYSTAĆ, NIE POTRAFIŁ PAN TEGO ZROBIĆ A SZKODA....
        MYŚLĘ ŻE JEŚLI DALEJ BĘDZIE PAN STOSOWAŁ TAKĄ "POLITYKĘ"- SAM PAN BĘDZIE MUSIAŁ WYRABIAĆ KOSZYKI....
        POZDRAWIAM I ŻYCZĘ SUKCESÓW...
      • miroslaw_w Re: praca w data group 20.07.09, 11:28
        Witam Wszystkich urzytkowników tego forum . Moje nazwisko Wroński
        Mirosław i mam przyjemność zarządzać tą firmą juz ponad pięć lat .
        Dla niezorientowanych zamieszczanie takich wpisów , jak ostatni jest
        złamaniem regulaminu tego forum ( punkt 4 i 5 ) , oraz złamaniem
        prawa . Na szczęście w naszym kraju są instytucje , które zajmują
        się takimi sprawami (dla przypomnienia - nikt w siecie nie jest
        anonimowy ) .Jeżeli Ktoś zamierza w sposób poważny rozwiązać
        problem , z którym się spotkał zapraszam do rozmowy . We wszystkich
        oddziałach naszej firmy są dane kontaktowe do mnie ( nr telefonu ,
        mail ), w każdej tego typu sytuacji Koordynator danego BH , powinien
        udostepnić takie dane . Liczę na to , ze zadziała tu przede
        wszystkim zdrowy rozsądek osób zamieszczających wpisy na tym forum i
        nie będę musiał podejmować kroków prawnych . Jeszcze raz zachęcam do
        wykorzystania takich narzedzi jak telefon i mail , wtedy będę mógł
        porozmawiać z każdym z Was , jak z partnerem .
        • Gość: zorientowany Re: praca w data group IP: 67.159.5.* 20.07.09, 13:54
          Panie Mirosławie proszę o nie straszenie ludzi organami państwowymi!
          Dobrze Pan napisał wcześniej, że w sieci nikt nie jest anonimowy -
          proszę pamiętać, że w sieci korporacyjnej TP również nikt nie jest
          anonimowy. Do wszystkich nadużyć, do jakich dochodzi można dotrzeć w
          BARDZO ŁATWY SPOSÓB. Wie Pan dobrze o czym piszę. Fakt, niektórzy
          zachowują się jak ostatnie matoły bez wychowania...
        • Gość: Wyrabiacz Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 20:10
          .....CZEMU ZATEM NIE TRATUJE PAN JAK PARTNERÓW TYCH KTÓRZY NA CODZIEŃ WYRABIAJĄ I NA PANA KOSZYKI.............????????????!!!!!!!!!!
          NIE JESTEM ZA OBRAŻANIEM KOGOKOLWIEK, ZA WULGARNYMI WYPOWIEDZIAMI BO TO NIE SŁUŻY NIKOMU ALE UWAŻAM ŻE KAŻDY NA OPINIĘ O SOBIE PRACUJE I TO CO SIĘ TU POJAWIA JEST ZAPEWNE EFEKTEM FRUSTRACJI, WIĘC NIECH SIĘ PAN NIE DZIWI.
          CI KTÓRZY PRACUJĄ DLA PANA OD DAWNA ( JEST JESZCZE TROCHĘ TAKICH OSÓB ) WIDZĄ TEŻ ŻE NIEWIELE SIĘ ZMIENIA W TEJ FIRMIE ( A POWINNO ) A JEŚLI JUŻ TO NIE NA LEPSZE !!!
          DOBRY PRACOWIK TO ZADOWOLONY PRACOWNIK, PROSZĘ O TYM PAMIĘTAĆ, PRZECIEŻ JEST PAN CZŁOWIEKIEM BIZNESU, PRAWDA ???
          • Gość: Tamara Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 23:43
            Ze kto pan M.W człowiekiem biznesu??? Skąd wyrabiaczko piszesz?
            chyba nie widziałaś tego bura...!!!
            Opalony leloncjo w swoim Mitsubishi hehee
            Nigdy nie bedzie traktował was jak ludzi i partnerów czy kiedyś to
            do was dotrze!!!! Może sobie minki strzelać i sie uśmiechać alele i
            tak ma was gdzieś bo z takich jak wy ma kase a co wybierze WAS PHPH
            czy KASKE z każdego z was??? Proste ze KASE!!!! i nie miejcie
            złudzeń zacznijcie myśleć racjonalnie a jak komuś pasuje wyzysk w
            biały dzien to pracujcie W DG- Dla wiadomo kogo:)
            Pozdrawiam Warszawe, Pruszków
      • Gość: Miły gość Re: praca w data group a w HERBA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 17:46

[b]Szłyszałam od mojego zanjomego całkiem odwrotne zdanie na
        wasze opinie tylko żę pracuje w HERBA TELECOM KALISZ(partner tpsa) i
        słyszałam że tam są warunku niezle, auta służbowe, komórki do
        kontaktu z klientem,
        Ma Umowe o prace i z wynagrosdzenia jest zadowolony. Miły zespół i
        KBH w porządku.Pracuje tam rok a ostatnio auto sobie kupił jest
        zadowolony z pracy w HT
        [/b]
        • Gość: kupa Re: praca w data group a w HERBA IP: *.dsy.univ.szczecin.pl 27.07.09, 18:51
          i pewnikiem mówi prawdę i wlr-y oferuje z 50 zł abonamentem oraz przyjmuje
          zamówienia na sesję i przeniesienia! bujac to My Panowie szlachta
      • Gość: Natalia D Lublin DO PANA Mirosława W. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.08.09, 08:08
        Sz.P. Mirosławie Wroński. Z pewnością kojarzy pan moją postać (z wiadomej dla nas pracowników z Lublina sprawy). Bardzo się cieszę,że JEDYNIE pan, z osób zarządzających tą firmą, miał na tyle odwagi aby podpisać się własnym imieniem i nazwiskiem,a nie tak jak pańscy podwładni pseudonimami,np. była KHB z Lublina P.S. wymysliła sobie jakieś "mimochodem" i obrażała ludzi. Fakt, pan nikogo swoim postem nie obraził. Ale proszę samemu przyznać, nie na reke są dla pana kontakty z pracownikami PH. Jak długo, jeden z pana pracowników starał się o spotkanie z panem, panie Mirosławie? Zauważyłam także, jak pilnie dotrzymuje pan danego słowa. Pamięta pan? Miałam ponieść konsekwencje WASZEJ pomyłki (nie wiem dokładnie czyjej), to było w grudniu, mamy sierpień, podatki już dawno rozliczone.... Panie Mirosławie, nawet takiej sprawy nie potrafi pan doprowadzić do końca i tak jak pan obiecywał to zrobić.
        Pozdrawiam, Natalia D. z Lublina
        • Gość: AND. MORACZEWSKI Re: Do forumowiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 08:43
          Witam pracowałem krótko w DG w Lublinie na stanowisku Instalatora Multipakietów,
          było dużo nieprawidłowości i niekompetencji KBH, oraz zarówno finansowych jak i
          ze strony koordynatora TPSA.
          Wtedy pomimo sprzeciwów KBH na siłę doprowadziłem do spotkania z P.Wrońskim i
          jawnie wyłożyłem, co mi się nie. podoba .
          Po długiej weryfikacji i sprawdzaniu ja otrzymałem należne mi wynagrodzenie a
          KBH stracił pracę.
          Nie zależało mi na tych pieniądzach ale sam fakt że ktoś próbuje mnie oszukać,
          doprowadził mnie do konfrontacji.
          Nie jestem po stronie P. Wrońskiego ale kultura waszych wypowiedzi jest z pod
          budki z piwem, w tych postach to tylko P. Wroński i Natalia D mieli odwagę się
          podpisać. Czyżby reszta to banda tchórzy z podkulonym ogonem co tylko szczekają
          z ukrycia i nie mają odwagi podpisać się imieniem i nazwiskiem oraz podać z
          jakiego są biura.
          Andrzej Moraczewski Lublin
          • Gość: Piotrek_WaWa Re: Do forumowiczów IP: *.chello.pl 21.08.09, 18:28
            Drogi Panie Andrzeju,to że pan załatwił i wyjaśnił swoją sprawe nieprawidłości w
            firmie z jej prezesem i przedstawia się pan z imienia i nazwiska to pana
            sprawa!!!!. Po pierwsze jest to forum internetowe i podpisać się każdy może jak
            chce ..swoim nazwiskiem,kolegi nazwiskiem albo zmyślonym nazwiskiem i tak to
            jest nie do sprawdzenia więc nie używaj pan takich argumentów.Domyślam się że
            wiele osób jest w sytuacji takiej że nie dawno zakończyli bolesne doświadczenie
            z tą firmą i czekają na jakiekolwiek pieniądze za swoją prace bojąc się o jutro
            i nie każdy jest taki "mądry" jak pan. Nie mam pretensji do samego pana
            Mirosława (bo tak naprawde nie znam człowieka-dwa razy widziałem przez 5
            miesięcy mojej obecności w tej firmie)ale za to jego podwładni np.Kierownik
            regionalny sprzedaży pan Paweł W zamiast wsłuchiwać się w problemy swoich PHPH i
            pomagać im to kosił od każdego z nich ich prywatną kase za loginy do PSofta a
            ich problemy miał i pewno ma do dnia dziesiejszego w d... bo liczy się by sie
            nachapać czyimś kosztem.
            Ktoś to już kiedyś napisał,że Handlowcy w tej firmie to takie mięso armatnie -ma
            zapieprzać bez szacunku ile się da a ta cała śmietanka KBH,KRSA nabija sobie
            kieszenie premiami a PHPH wciska kit !!!!
            Zresztą nie lepsi są KSA z TPsa , ci to woglę się śmieją za plecami zarówno z
            KBH jak i z PHPH z firm pośrednich.
            Zgadzam się że pojawiają się wpisy obrażające i niegodziwe, ja nikogo od
            złodzieji nie wyzywam , z tym że panie Andrzeju sam pan krótko popracował w tej
            firmie prawda? a dlaczego? odpowiem za pana..bo jest jeden wielki
            bałagan,niekompetencja KBH i ich manipulacje ,ciągłe reklamacje ,niskie wypłaty
            ,zmiany koszykowo-premiowe w połowie a nawet pod koniec miesiąca.
            Wystarczy sobie zadać pytanie w jakiej firmie personel (handlowcy w tym
            przypadku)zmienia się jak rękawiczki co 2 miesiące... to powinno
            zastanawiać.Odwiedziłem moje biuro w Warszawie po 2 miesiącach... i zobaczyłem
            same nowe twarze i wiem że za kolejne dwa miesiące zobacze znów inne twarze :-)
            i tak w kółko bo na tym to polega
            P.S Ktoś kiedyś ze szczebla piramidy władzy napisał tu "Ciągla rekrutacja w Dg
            to normalna rzecz ,mająca na celu ciągłe podnoszenie kwalifikacji" ..większego
            bzdetu nie mógł wymyśleć buahahahhahah
            Pozdro dla grupy z warszawy
          • Gość: gosc Re: Do forumowiczów IP: *.146.230.80.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.10.09, 17:39
            z tego co wiem to kbh z lublina sam zrezygnowal, a nie ty do tego
            doprowadziles pozal sie boze instalatorze
            • Gość: były juz PHPH Re: Do forumowiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.09, 14:43
              Patrycja sama zrezygnowala hahaah fantastyczny dowcip!! Pomimo że
              laska kompletnie się nie nadawała do zarządzania samą sobą a co
              dopiero ludźmi to koniami by jej nie wyciągnięto z tego stanowiska
              jak by nie to że ją wyrzucili to do dziś pewnie rujnowała by tą
              firmę oraz dobrych bardzo dobrych ludzi z tego miasta
              • Gość: gosc Re: Do forumowiczów IP: 91.150.161.* 27.10.09, 17:46
                po pierwsze konmi a nie koniami.
                po drugie tak jak pisalem sama zrezygnowala z tego stanowiska a nie zostala wywalona, a juz napewno nic z tym wspolnego nie mial pan A.M.
                A co do "dobrych bardzo dobrych ludzi z tego miasta" to moglbym duzo duzo opowiadac o tzw ich dobroci, ale szkoda czasu i nerwow na tych porzadnych lubelskich obywateli:)!!
                • Gość: były PH lublin Re: Do forumowiczów IP: *.chello.pl 16.12.09, 21:52
                  A tak zajrzałem. I co? Znów Lublin na tapecie? Patrycję najpierw zdegradowali do PH - miała układy, więc przenieśli ją do Rzeszowa - do Adasia ;-). Laska tak zaszalała, że wyrzucili ją z hukiem i stamtąd.
                  Z tego, co wiem, obecna KBH radzi sobie dobrze, ale nie dziwne - laska ma parcie na ambicję - zarobić nie zarobi, ale się spełni, hehe. Za to jej ludzie zaczęli zarabiać - nie to co za Pati - koti.
                  Mało tu ludzi, którzy mają pojęcie o czym piszą. Kotki i myszki!!! Nie DG przycina! Jak PHaczek nie dostanie to i DG nie zarobi swojego. D2D to niedoceniany kanał przez TP. Ale nawet! Wiem, że ludzie, którzy pracują rzetelnie i mają dobrego KBH zarabiają niezłą kasę. Przykład - Częstochowa! I wiem, że Lublin też dołączy do tych na pudle.
                  Lublin górą!!!
        • Gość: mimo chodem Re: DO PANA Mirosława W. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.09, 17:36
          Witam po bardzo długiej nieobecności.
          Droga Natalio D z Lublina, możesz nie wierzyć, ale ten nick nie
          należy i nie należał nigdy do KBH Patrycji z Lublina.
          Należy do osoby która w DG także instalowała MPK czy usługę TV ale w
          zupełnie innym oddziale tej firmy. Wiecej, uważam się (jestem
          facetam) za osobę która akurat poprzez zdobyte doświadczenie w
          instalacji w/w usługi ma prawo odezwać się w tej sprawie.

Nigdy nie użyłem w swojej wypowiedzi słowa obraźliwego, tylko
          zdumienie w niezrozumieniu tematu logowania MPK przez wydawało by
          się osoby do tego w 100% przeszkolone.

Sprawa Lublina nigdy dla mnie nie była znana. Nie wiem dlaczego
          Patrycja została odsunięta od pracy na tym stanowisku.
          • Gość: And. Moraczewski Re: DO " anonimu mimo chodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.09, 07:20
            Skoro jesteś fachowcem w sprawch instalacji TV i nie rozumiesz tematu logowania
            to ja Ci chętnie wyjaśnię i sprawy techniczne i sprawę Patrycji ale nie wiem z
            kim rozmawiam ?????? ( taki nick mimo chodem ) to można używać w portalach
            randkowych dla nastolatków a nie na forum gdzie opluwa się anonimowo osoby które
            nie mogą się bronić.
            Myślę że nie zabraknie Ci odwagi i przedstawisz się i podasz gdzie pracowałeś (
            pracowałaś ) bo rozmowa z widmami nie jest szczera.
            Mogę porozmawiać z każdym kto ma na to ochotę ale jak czytałem te posty to na
            razie mogę porozmawiać z P. Mirosławem Wrońskim i Natalią D z Lublina.
            pozdrawiam wszystkich Andrzej Moraczewski Lublin
            • Gość: mimo chodem Re: DO " anonimu mimo chodem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 13:08
              Szanowny kolego, nie wiem czy Ty rozumiesz zasady forum, każdego
              forum. Tutaj każdy może uzywac własnego nicka jaki mu się żywnie
              podoba. Jednakże, to co mnie różni od Ciebie, to właśnie sprawa
              rzekomych uwłaczań. Ja tego nigdy i nigdzie nie uzywałem. Ot, taka
              różnica. Co do MPK czy TV, to sorka, ale kolego sympatyczny
              wykonałem wiecej instalacji niż Ty. Skąd wiem - po wynikach biur
              DG./są takie raporty w TP/.
              Proszę bardzo nie używaj wiecej sformułowań pod moim adresem. Ja pod
              Twoim nie używam.
              Mam nadzieje że już wszystko zostało wyjaśnione i spokojnie bedziesz
              dalej pisał swoje teorie.
              Może kiedys napiszę kim jestem - wiele osób się zdziwi. Ale wiele
              osób potwierdzi, to że mam rację. Bo wiedza ile wykonałem usług w
              tym temacie i ....
      • Gość: peple soft Re: DO " anonimu mimo chodem IP: 212.14.14.* 19.08.09, 22:23
        Strasznie ciekawie tutaj ale już starczy bo jutro hasła zmienię i się będzie
        wszystko na 800 112 112 sprawdzać
        • Gość: mimochodem miroslaw_w IP: 94.254.233.* 30.08.09, 20:54
          ma Pan rację, można krytykować ale nie można obrażać....
          • Gość: ziom Re: miroslaw_w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 20:42
            ... wazelina nie zna granic <lol> hihiihihiiiiii
            • Gość: Michał Re: miroslaw_w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 15:10
              Ludzie którzy tak krytykujecie tą firme nie macie za grosz rozumu ani
              szacunku.DG to największy partner TP.SA ,firma ma kilkanaście swoich biur
              handlowych na terenie całego kraju,w każdym biurze są służbowe samochody a w
              biurach telefony oprucz tego co miesiąc firma przeznacza ogromne finanse na
              różne kursy,szkolenia itp.
              Krytykujecie tą firme bo was wylali i ot to cała prawda o was ...
              Pozatym na 120 pracowników zawsze znajdzie się chociaż 2-óch którzy będą nie
              zadowoleni (bo coś tam).Pamiętam czasy jak nie było samochodów w firmie
              służbowych , to wszyscy narzekali że nie ma służbowych aut, jak sie pojawiły (to
              byli tacy co krytykowali czemu nie mercedesy :-)...) i tak w kółko...
              Wiem że wielu z was chciałoby dostawać np: dwa albo trzy tysiące złotych na samo
              przyjście do pracy.
              W takim razie życze szczęścia w znalezieniu (z tego co się orientuje PGR-y już
              nie istnieją).
              Pozatym wielu z was powinno pretensje kierować do TP.SA , to nie z winy DG
              zdarzało się tak że nie instalowały się usługi lub gineły zamówienia handlowcą
              (ryzyko w kalkulowane w zawód).
              Mówcie co chcecie, ale DG to nowoczesna firma,dobrze rozbudowana logistycznie w
              której handlowiec (nie obibok) dobrze zarabia ma sam. służbowy , telefon i inne
              narzędzie do pracy i nie narzeka na wypłaty a takie matoły co przychodzą na
              miesiąc czy dwa nic nie zrobili a i tak po tysiąc złoty zarobili mają czelność
              pisać takie głupoty na forum i szkalować firme i ich oddanych pracowników !!!
              Wstyd młodzieżo !!!!!!

• Gość: zdziwiona Re: miroslaw_w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.09, 16:09
                Pewnie to słynny michał S z Opola dla niego to handlowcy przynosza
                śniadanka do biura.
                Większej wazeli wchodzącej szefom w dupe nie ma na świecie .
                W czym widzisz nowoczesność tej firmy ???
                Oczywiście są w tej firmie osoby zadowolone tylko powiedz ile
                pracuja czasu - godzin i jakie mają doświadczenie!!!
                A gdzie miałam je zdobyć skoro mój były już KBH nie umie nauczyć
                mnie raportować ? jakie szkolenia ? gdzie ?Największy pratner ponoć
                rzeczywiście ale kadra przynajmniej w pewnym miście wojewódzkim
                zarządzanym przez E.M. - tragedia - z tego co wiem daje bazy
                wybranym za pomoc przy obsłudze programu exel ,więc chyba żenada
                a handlowcy po cichu mówią że jak się załatwia szefowi (M.W)
                sprawy w izbie skarbowej to się jest KBH dożywotnio !!!
                Napisałam te słowa dla wnikliwej analizy szefów tej firmy z
                pozdrowieniami od byłej pracownicy .
                • Gość: Antenka w ternie Re: miroslaw_w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 18:17
                  TO DG MA jakieś BAZY A FUJ ZARAZ ZARAZ A GDZIE USTAWA O OCHRONIE
                  DANYCH ZAPIS W UOWIE NIE POZWALA NA BAZY ;-)))))). nO TO giodo
                  powinien się tym zainteresować
              • Gość: ANTENKA W TERENIE Re: miroslaw_w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 18:15
                No to się kolego p;odlizałeś. DG nowoczesna korporacja z etyką
                wbiznesie i poszanowaniem praw pracownika- dobry żart.

• Gość: mimochodem Re: miroslaw_w IP: 62.121.112.* 03.09.09, 14:27
              Słuchaj, pan Wroński miał odwagę się przedstawić na tym forum. Uważam że masz prawo wyrazić swoją opinię i nigdy ona nie bedzie obiektywna ale subiektywna. Ale moim zdaniem nie możesz za to nikogo obrażać. Nikogo. Jeżeli masz podstawy uważać że coś jest nie tak, są od tego w Polsce jednostki gdzie możesz złożyć swoje doniesienia.
              Jeżeli uważasz że wazeliniarstwo, to krytyka obrażania, to przepraszam ale żyjemy w dwóch innych światach. Krytykować można zawsze i wszędzie. Ale nie obrażajmy się nawzajem - być może Ty czego Ci życzę stworzysz własną organizacje i jak się bedziesz wtedy czuł???

A i jeszcze jedno - nazywam sie Darek Piejak i właśnie pod tym nickiem wystepowałem na tym forum. Myślę że to był ostatni wpis. Pozdrawiam pana Moraczewskiego z Lublina!
      • Gość: Mimochodem Re: miroslaw_w IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 18:28
        Do Kubuś Puchatek: Na wstępie zaznaczyłem że być może był to ostatni wpis na forum DG ( myślę że kiedyś ta chwila nastąpi... ), jednakże postać bajkowa wyrażająca się na tym forum dała mi do zrozumienia iż raz jeszcze trzeba pochylić się nad tym czymś...

Czytając a może nawet analizując wypociny (bo jak to inczej nazwać) doszedłem do pewnych wniosków.

Już pierwsze zdanie jest w stylu podwarszawskich ulic, co ze smutkiem stwierdzam ale cóż, nie każdy mógł być warszawiakiem z pokolenia.... Do tej kwestii nie bede się odnosił. Postaram się odnieść za to do firmy w której miałem przyjemność pracować przez ponad 3 lata. Jak w każdej firmie są dni słoneczne jak i te deszczowe... ale ZA NIC NIE ROZUMIEM CZŁOWIEKA KTÓRY PRACUJE ROK, GDZIE ZAWSZE MA TEN PRZYSŁOWIOWY DESZCZ I... DALEJ PRACUJE!!!
        Drodzy forumowicze, czy Wy pracowalibyście w tak określanej pracy czy raczej szukalibyście innego miejsca by spełnić swoje ambicje??? Czy nadal trwali na straży bałaganu i chaosu jak wyznawcy ojca dyr z Torunia??? Ja nie.
        Rozumiem że osoba po miesiącu, dwóch odchodzi bo zauważyła że to nie dla niej, ale osoba pracująca ROK???? A może jest coś innego że nadal tam pracował??? Z manipulatorem, fałszywą osobą? Sorka, ja mam żonę.....Ja się w to nie piszę, brrr......
        Co do wierności szefowi - hmn a może to wyraz braku palenia za sobą mostów, uznania ( DG jest największym partnerem TP i czy to się komuś podoba czy nie )... Nie jestem osobą mściwą, zawistną a wręcz odwrotnie. Znają to PH z którymi nadal mam kontakt a z niektórymi nawet dalej współpracuję teraz.
        Co do oszukiwania - kolego sympatyczny, widzę że pracowałeś w DG dawniej... Więc proszę napisz dlaczego już nie pracujesz w oddziale warszawskim? Nie masz odwagi? Odpowiem za Ciebie.
        KBH wyrzucił Ciebie za niezrealizowanie celu...
        Ot, cała prawda dlaczego nie pracujesz dalej. Stąd cała frustacja i jezyk rodem z podwarszawskich ulic.
        Wiesz czym się różnimy? Właśnie tym. Ja nigdy na tym forum nikomu nie ubliżałem mówiąc o jego zdrowiu, zakłamaniu i itd... Mogłem polemizować, pisać inny punkt widzenia ale nigdy nie używałem rynsztoku (takie mam wychowanie), bo wiesz dlaczego? Warszawa zoobowiązuje do czegoś!!

Co do pracy w tej firmie mógłbym powiedzieć wiele, ale wiem jedno. Osoba która kiedykolwiek lizneła sprzedaży D2D da sobie radę.

Wiesz kogo Ci mogę poradzić do wyrażania swojej opinii? Pana Moraczewskiego z Lublina. Facet ma klasę o którą Ty możesz tylko śnić...
        • Gość: Kubuś puchatek Re: Kłamcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 18:57
          Uśmiałem sie po pachy UHAHAHAHAHA:)
          Jak to pieknie potrafi sie wyrażac osoba którą wywalili z Data Group
          nadal sie śmieje i nie przestane UHAHAHAH.
          Mnie nikt nie zwolnił tak jak twoją osobe,chyba że Kerad czyli
          twoja osoba jako KBH w Warszawie zwalniała wszystkich i teraz wielce
          jest z tego dumna? Kolego sympatyczny na pierwszy rzut oka
          wyglądasz jak z Prowincji a nie tu Warszawiaka udajesz napisz gdzie
          mieszkasz w Warszawie? jak to bzdura!!! .
          Pomieszkał taki w Warszawce i wielki chojrak do okłamywania ludzi by
          samemu na nich zarabiac== dwulicowość
          Konwersacja z tobą nie ma sensu bo nie po to tu pisze by sie
          podlizywa szefowi tak jak ty tylko po to by ostrzec potencjalne
          osoby przed pracą w tej zakłamanej firmie!!!
          Czemu wogóle piszesz na tym forum? Czemu nie pracujesz w DG? Taka
          Preżna firma i zabrakło miejsca dla tak utalentowanego człowieka?
          UHAHAHHAHAHAHAHHAHHAHAHHAHHAHAH
          Lataj po wsiach i pisz WLRy UHAHAHAHAHA

ODRADZAM WSZYSTKIM PRACE W TEJ FIRMIE !!! WYSTAWIAM JEJ nEGATYWA
          uhahaha

Pozdrawiam kubuś Puchatek ze Szczebrzeszyna
          • Gość: Mimochodem Re: Kłamcy IP: 62.121.112.* 04.09.09, 19:52
            Widzę szanowny kolego że siedzimy na tym forum razem.... Piękne to aczkolwiek niezbyt romantycznie...
            Co do nie pracownia w DG, to facet nie znasz szczegółów... Zero wiedzy. Zna ją Paweł i wie że to zaczęło się w styczniu... Ja sam odszedłem w lipcu br. na poczet postawienia na swoim z kumplami 52192. (uwierz, jest dużo lepiej)
            Gościu - ja Cię z "warszawki" wywaliłem za brak planów, nie pamiętasz??? Przypomnij sobie ten czas i co wtedy mówiłeś? Jakich słów używałeś.... Tak trudno to zrozumieć???
            Co do meludunku, to popatrz na rejestrację mojego auta... Ma dwie literki przed pięcioma cyframi a to świadczy o jednym... Co do zwalniania wszystkich, to wie to ta osoba która doczekała tego jak Ty...
            Masz rację, konwersacja z Tobą nie ma żadnego sensu... Żadnego.
            • Gość: prawda o kbh warsz Re: Kłamcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 22:11
              Pan Piejak został ZWOLNIONY z funkcji KBH na koniec lutego br a nie odszedł z
              kumplami w lipcu. Od marca jest nowa koordynatorka. Pan Piejak jak widać nie ma
              problemu z kłamstwami w żywe oczy.
              • Gość: Uki ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.09, 09:16
                jaki tam kłamca? chociaż nie mydlił oczy jak skupień Był o.k
      • Gość: Karolina Re: Kłamcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 19:31
        Pracowałam w tej firmie krótko gdyż dzieki życzliwym kolegom z pracy
        przejrzałam w pore na oczy pracowałam w warszawie
        Odradzam prace w tej firmie jest nic nie warta osoby które nia
        kierują sa fałszywe tak jak mój Koordynator pan D.P- Mimochodem
        Wciskał mi kłamstwa o zarobkach i kazał robic utrzymania by mie plan
        biura ZAŁOSNE!!!!
        pozdrawiam byłych z Wawy
        • Gość: warszawa Re: Kłamcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 21:18
          czytam właśnie wpisy na biuro w warszawie i tak sobie myslę c napisać.
          Znam KBH który pracował i wiem że akurat on jest o.k. co do kubusia puchatka - to nie zozumiem dlaczego pracował w tym oddziale jak okradali do z pieniedzy? (mi nic nie zginelo)
          co do karoliny, to nie moge sobie przypomniec o jaka osobe chodzi, bo jak siegam pamiecia pracowaly tam dwie panie ok 40-50 lat ktore do dzis tam chyba pracuja i sa z darkiem na ty (znaja sie od lat i przyszly z nim do tej pracy razem). a, pracowala tam kiedys dziewczyna jako administrator.... ale jej nie znam

a ze trzeba bylo robic utrzymania? a co miałem robic - sprzątac??? choc do celu koszykowego nigdy nie byly wliczane....!!!!
      • Gość: martyna Re: praca w data group IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 19:06
        o ile się nie mylę to chyba praca w domu przez internet:) niestety nic nie wiem
        na temat data group ale mogę wam polecić dwa portale z których przy małym
        wysiłku można wyciągnąć parę groszy. Wystarczy klikać w reklamy:)
        bux.to/?r=faithlessmusic
        bux3.com/?r=faithlessmusic
      • Gość: Prawda o DataGroup Re: Ostrzezenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.09, 17:28
        PHPH - przedstawiciel handlowy partnera handlowego...fajnie brzmi..ale tylko
        brzmi w praktyce dalekie od zawodu jakim jest przedstawiciel handlowy.Powiedzmy
        sobie szczerze, chodzenie po domach z ulotkami w ręku i namawianie kogoś do
        zakupu towaru to czysta akwizycja,w data group jako PH jesteś nikim zdanym na
        siebie, nie masz służbowego telefonu komórkowego,samochodu,laptopa bazy klientów
        itp.Dostajesz siatke ulotek i masz leć w miasto sprzedawać usługi TP
        ..oczywiście w 99% jeżdzisz za własną benzyne lub kupiony za swoje pieniądze
        bilet, w końcu szczęśliwy wracasz bo udało ci się sprzedać internet lub
        telewizje klientowi i co z tego ? jak pieniądze za to dostajesz za 2-3 miesiące
        od chwili sprzedania i podpisania umowy z klientem, dostajesz pod warunkiem że
        wyrobisz tzw. koszyk premiowy lub będziesz dalej pracował i gromadził dużooo
        zamówień dla firmy.
        Mottem firmy i osoby jej zarządzającej jest : " Tanim kosztem się dorobić" bo
        jak inaczej nazwać fakt że w biurze gdzie pracuje 12 osób jest 1 służbowy
        samochód (15 letni fiat) i czeka się na możliwość skorzystania z tej "wygody"
        tak długo jak na boże narodzenie, jak nazwać firme w której biura handlowe
        wyglądają jak piwnica lub stary magazyn, gdzie na stołach widnieją komputery z
        lat 80-tych a szkolenia z technik sprzedażowych czy wiedzy produktowej to garść
        ulotek (zresztą drukowanych na koszt TP.SA) w ręke lub w plecak i po szkoleniu
        :-).Panowie z Datagroup farsa i nic więcej.
        Strukture tej firmy może oceniać jeszcze z punktu sposobu zatrudniania
        "pracowników" czyli PH, a więc umowy-zlecenia oczywiście z możliwością
        natychmiastowego rozwiązania(czyli dziś pracujesz a jutro ci mówimy spierd... ),
        Idąc dalej,Datagroup zatrudni na umowe zlecenia każdego(osobe bez
        wykształcenia,bez jakikolwiek kwalifikacji,bez kreatywności czy bez aparycji).
        Prawde mówiąc bycie przedstawicielem handlowym bezpośrednio w TP.SA nie jest
        usłane różami , przecież to najbardziej znienawidzona firma świadcząca usługi
        telekomunikacyjne w Polsce(największa ilość skarg,usługi świadczące nie
        adekwatne do ceny itp), ale tam przynajmniej są narzędzia i możliwości wykazania
        się i ewentualnego awansu lub zaczerpania doświadczenia...
        Powracając do Datagroup ,to jedyne doświadczenie jakie można nabyć to
        "ostrożność i podejrzliwość do podobnych organizacji" mówiąc kolokwialnie "nie
        dać się nabić w butelke następnym razem".
        Podsumowanie :
        1.Opuszczone stare magazyny TP SA
        2.Brudne ściany zalepione plakatami o produktach TP SA
        3.Komputery stare 10-12 letnie (złom) przeważnie jeden na 3 Pracowników
        4.Jeden samochód służbowy (reprezentacyjny) - fiat Uno z 1993 roku na Gaz
        -offcourse (limit 300 zł na miesiąc na 15 pracowników)- ZŁOM
        5.Szkolenia w postaci 3 godzinnego czytania samemu ulotek z cenami
        produktów-ŻENADA (za która na koniec opcinają ci 300 złz pensji na -tzw zwrot za
        szkolenie)
        Jeśli coś takiego zaobserwujecie drodzy młodzi naiwni ludzie , to znaczy się że
        trafiliście do organizacji zwanej DataGroup a to znaczy że Wiejcie ..Ile sił !!!
        To na tyle - Pozdrawiam Pruszków!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka