Gość: Garfield Jaka znowu marka? Jedna wielka żena... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.10, 12:40 Normalnie nie rozumiem takich żali. A czego niby spodziewaliście się po tej "marce"? Jest to jedna wielka porażka i dziwię się, że w ogóle ktoś tam chce pracować, nie wspominając o chętnych do kupowania tych łachów. Praca rzecz nabyta. Należało jednak najpierw pomyśleć, a dopiero potem się zatrudniać. Ale teraz jest przecież możliwość wyciągnięcia wniosków i zwolnienia się. Przecież mają następnych chętnych na każde zwolnione miejsce... Link Zgłoś
Gość: anioł Kiedyś za to zapłacą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.10, 23:08 Pewnego niespodziewanego dnia przyjdzie i na nich czas za to co wyprawiają z ludzmi.Jest ktoś kto patrzy z góry na to co ludzie czynią... Mogą mieć miliony, mogą się wzbogacać na taniej sile roboczej ale do nieba tego ze sobą nie zabiorą i zdrowia tez za to nie kupią... Wszystko jest do czasu.Więc niech używają władzy i pieniędzy bo potem to oni będą płakać :) Link Zgłoś
Gość: alosza Re: Kiedyś za to zapłacą... IP: 84.201.212.* 29.03.10, 13:38 mam taka nadzieje :)))))))) Link Zgłoś
Gość: Reservistka Pytanie o rabaty??? IP: *.igloonet.pl 31.03.10, 00:07 Ja również pracuję w sklepie Reserved w dodatku pod okiem stukniętej kierowniczki i o warunkach pracy mogłabym tu napisać baaaardzo dużo. Ale może innym razem... Mam pytanie do osób pracujących w sklepach franchisingowych Reserved. Czy przysługują Wam rabaty pracownicze? A jeśli tak, to od kogo zależy to, czy je dostaniecie? Bardzo proszę o odpowiedź. Niestety moja kierowniczka nie jest łaskawa udzielić nam takiej informacji :/ Link Zgłoś
Gość: 666 Re: Pytanie o rabaty??? IP: *.punkt.opole.pl 06.07.10, 23:20 Rabaty(- 40% od 50 zł ) jako tako nie przysługują dużo zależy od dogadania się z szefostwem i regionalnym. u mnie w miejsce kuponów pracowniczych mamy 30 % na odzież robocza... co miesiąć Link Zgłoś
Gość: jakie rabaty????? [...] IP: *.zone2.bethere.co.uk 11.07.10, 18:20 Treść postu jest niedostępna. Link Zgłoś
Gość: gioconda Re: Pytanie o rabaty??? IP: *.centertel.pl 23.07.10, 22:28 Wspolczuję że musicie pracować w takich warunkach. Ja pracuję w Poznaniu już ponad 2 lata i jedyne na co mogę narzekać to na niską pensję i brak pracowników ( choć powoli firma dodaje nowe etaty ). W Re pracują świetni ludzie i jest miła atmosfera pracy. Nie spotkałam się z tym zeby ktos nie dostal urlopu lub dnia wolnego. Każdy pisze sugestie do grafiku - wiadomo nie każdy moze chodzic do pracy na rano bo ktos musi tez zamknac salon, ale każdy wolne na szkołe dostanie itd. Zapisujemy nadgodziny w zeszycie a pozniej dostajemy za nie wolne dni do urlopu. Na salonie pracuja dekoratorki , sprzedawcy i pracownicy techniczni - kazdy wie co ma robic i sami organizujemy sobie prace. Wiem ze nie jest lekko bo w tej chwili jestem jednym z najstarszych stazem pracownikow w moim salonie , ale pracowalam juz w gorszych miejscach. Nie poddawajcie sie , kazdy ma chwile zwatpienia w tej firmie. Czasem wystarczy zorganizowac zebranie pracownicze i porozmawiac otwarcie. Pozdrawiam . Link Zgłoś
Gość: kin Re: Pytanie o rabaty??? IP: *.play-internet.pl 28.03.11, 12:14 na 3 m-ce dostajemy 20 rabatów, od których pobierają nam z pensji 80 zl, podobno na jakis podatek. Daje nam je kierowniczka, a ona z koleji dostaje je od przedstawiciela regionalnego, itd. Link Zgłoś
Gość: Reservistka Pytanie o rabaty??? IP: *.igloonet.pl 31.03.10, 00:15 Ja również pracuję w sklepie Reserved i o warunkach pracy mogłabym tu napisać baaaardzo dużo. Ale może innym razem... Mam pytanie do osób pracujących w sklepach franchisingowych Reserved. Czy przysługują Wam rabaty pracownicze? A jeśli tak, to od kogo zależy to, czy je dostaniecie? Bardzo proszę o odpowiedź Link Zgłoś
Gość: katyń Re: Pytanie o rabaty??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.10, 09:32 He he po co Ci rabaty, przecież pracujemy w reserved czyli firmowym sklepie odzieżowym, czyli nas stać kupić bez zniżek ... Kobieto zapomnij o tym ,chcesz żeby sklep zbankrutował , żeby szefostwo nie mogło raz na tydzień wody w basenie wymienić, albo czwartego porschaka kupić, a za rok żeby do Tunezji przez nas nie mogli polecieć, daj spokój... My jesteśmy dla nich gorzej jak zwierzęta, i tak jesteśmy traktowani , do krajów Ue. nam brakuje i to ze 200 lat, daleko jesteśmy nawet za murzynami ... Pozdrawiam wszystkich, i szczerze zachęcam do grupowych zwolnień, niech sami tam ryją : światek piątek i niedziele !!!! Link Zgłoś
Gość: koordynator Re: Pytanie o rabaty??? IP: *.chello.pl 22.04.10, 00:16 ale jak za parę majtek cię Marta dmuchałem w przymierzalni to cię rajcowało ? A teraz pyszczysz ??? Link Zgłoś
Gość: WIOLA Re: Pytanie o rabaty??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 22:23 NIE WIDZĘ PROBLEMU,POOTWIERAJCIE SOBIE WSZYSCY SALONY,WEŻCIE KREDYTY NA TO ,ZAINWESTUJCIE OSZCZĘDNOSCI ŻYCIA I JEŻDZIJCIE TYMI PROSIAKAMI ,I LATAJCIE DO TUNEZJI[TYLKO MOZE NIE W TYM ROKU]NIE WIDZĘ PROBLEMU DROGA WOLNA,KAŻDY MA WYBÓR ,NIKT WAS DO MEBLI ŁAŃCUCHAMI NIE PRZYKUWA. Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Pytanie o rabaty??? IP: *.radom.vectranet.pl 27.05.10, 22:07 Rabaty należą się każdemu!!!! Jeśli jesteś na umowie zlecenie 5 talonów na miesiąc. Umowa o pracę 20 talonów na 3 miesiące. Pozdrawiam P.S To powinno być w umowie, przeczytaj to. Link Zgłoś
Gość: X Re: Pytanie o rabaty??? IP: 109.243.121.* 28.05.10, 20:43 hehehehehe jakie rabaty chyba z choinki się urwałeś..., wypłaty nie chcą zapłacić, trzeba się upominać przez 2 tygodnie, to i tak obetną ... rabiaciarz się jeden znalazł ...hehe Link Zgłoś
Gość: linka Re: Pytanie o rabaty??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 20:12 yy w sklepach franchisingowych nie ma rabatów mogą je mieć tylko sklepy własne niestety Link Zgłoś
Gość: Reserved 2010 PRACA W RE IP: 188.33.117.* 26.10.10, 12:21 bardzo fajny salon RE w Koszalinie (Forum), kierownik dopasowuje grafik dla studentów, dla umowy zlecenia -są urlopy..... praca po 8 godzin, duży magazyn-nie ma kartonów do sufitu, są worki na śmieci :) szkoda tylko ze - 6 pln /h + rabaty po 4 pln podatek Link Zgłoś
Gość: werona Re: Kiedyś za to zapłacą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 22:44 i wy zapłacicie,bo życzenie komuś zła to tez grzech,jes kilka madrych zdań których widocznie nie znacie "kto jest bez winy ,niech pierwszy kamien rzuci"lub "nie sądżcie a nie będziecie sądzeni".Może warto by było sie tym kierowac. Link Zgłoś
Gość: kasia re - reserved IP: *.tvgawex.pl 13.05.10, 21:18 ja rowniez pracuje w re i wszystko co piszecie tu jest w 100% prawdą... niestety.... pracuje tam juz 4 lata ale nie narzekam - u nas w salonie jest przede wszystkim fantastyczna atmosfera i kierownictwo jak najbardziej ok, starszne jest to co piszecie o swoim kierownictwie... a zaplecze socjalne, magazyn i to wszystko to naprawde masakra, ale to nie jest wina kierownictwa oni nic za to nie moga, oni maja swoich kierowników a tamci swoich itd. jest ciezko, pracy duzo a ludzi mało, każdy robi wszystko... wierze ze bedzie lepiej... powodzenia dla wytrwałych :) Link Zgłoś
Gość: RESERVED 2010 PRACA W RE IP: 188.33.117.* 26.10.10, 12:33 kolega pracuje w Re w Szczecinie - tam pomyłka na terminale(+/-) kosztuje dla kasjera 200pln mandat......... Link Zgłoś
Gość: werona Re: Jaka znowu marka? Jedna wielka żena... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 22:47 doradca za pięc dwunasta się znalazł,szkoda słów,żałosny. Link Zgłoś
Gość: gosc Re: REserved! marka a godne pożałowania warunki p IP: 109.243.161.* 22.04.10, 11:50 xyz Link Zgłoś
Gość: Ep Re: dzień świstaka IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.04.10, 22:02 Ja napisze tylko tyle, ze wczoraj sie poplakalam bo piekna pogoda, zbliza sie wolny weekend a mi zostalo do wyplaty 20 zlotych.Tak patrze na innych ludzi jak wyjezdzaja, chodza do kina na imprezy... a ja tylko rachunki place bo nikt mi nie powie ze za 900 zl mozna zyc moje rachunki tyle wynosza :(Ci ludzie poprostu nie maja serca.Dobrze ze oni maja nie wazne ze ktos zyje od "1 do 1" ledwo co. Link Zgłoś
Gość: WERONA Re: dzień świstaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 22:38 Ale do kogo masz pretensje ,chyba nie do wlaścicieli lpp,to jest biznes ,a po zapomoge to może do premiera lub do rządu się zgloś.Wiecie ile kosztuje utrzymanie firmy ,podatki ,zusy i pensje.To ,że tak jest to nie wina szefostwa tylko naszego rządu,a nasz socjal ,to jest śmiech,ja uważam ,że za tych w sejmie złodzieji trzeba się zabrać a mieć pretensje do ludzi którzy jakby nie było dają wam pracę.Firma przetrwała kryzys tylko dlatego że jest taki rygor ,że jest tyle towaru i że tam ciągle ktoś myśli.Zobaczcie ile ludzi ma zatrudnienie dzięki lpp.Zapomnieliście już o obozach pracy we włoszech ,holandii,niemczech,tak tam jest naprawde słodko,no nie wiem.Mam doświadczenie w pracy z wieloma firmami i uwierzcie tylko tacy jak lpp zostana na rynku.Zawsze było tak że byli pracodawcy i pracownicy i ci drudzy pracowali na tych pierwszych,ale wy wychodzicie z pracy i rozdział zamknięty a pracodawcy ciągle myślą i tak naprawde pracują 24 h nawet jak wy tego nie widzicie.Potraficie widzieć tylko ich domy ,samochody,jak chcecie być szanowani przez nich skoro wy ich nie sznujecie,a po postach widać ,że nie szanujecie.Sami nazywacie siebie robolami, murzynami przeciez nie sądze ,ze oni sie do was tak zwracaja. Link Zgłoś
Gość: ruda_Edwina cropp ? to samo. IP: *.static.kompus.3s.pl 19.05.10, 19:30 identycznie, to samo co w reserved. tylko ze ja nie spotkalam sie z nadgodzinami. co jest najlepsze w tym wszystkim ? Planowane utargi. ktos wymysli sobie ze na. np 5 maja, ma byc utarg 9,500 tys. i pracownicy maja zrobic tak zeby sprzedac tyle albo i wiecej. zwykle sie nie udaje, bo to chore robic sobie takie zalozenia. i co sie dzieje ?? wielkaaaa zjeaaaba od wielkiejjj szefowej. Zalosne. Link Zgłoś
Gość: Karol Reserved i zasady. IP: *.radom.vectranet.pl 27.05.10, 22:03 Co do Reserved to bardzo miło że Polska firma potrafiła się tak rozwinąć. Nigdy specjalnie nie robiłam tam zakupów ale zaglądałam tam czasem. Noi znalazłam tam pracę....... Mam duże doświadczenie jako kierownik i pracowałam już trochę ale myślę że jeśli oni nie mają kasy to po co zatrudniają nowe osoby. Szkolenie w Gdańsku no spoko szkolenie, większość z założonych szkoleniowców którzy niby mieli poświęcić po 2 lub więcej godzin na szkolenie odwalili to po ok 15 min, na koniec mówiąc jakby co to meila z problemem ... i szkolenie się odbyło. Dziewczyna z HR sumiennie wykonała szkolenie, mówiła rzeczowo i jasno. Dziewczyny z rozliczeń płace itd też sumiennie i dokładne wykonały swoją prace, reszta masakra. Może i powinniśmy mieć do nich pretensje ale pewnie sami mają tyle pracy że nie mają dla nas nowych pracowników czasu. Pytanie po co wysyłać na niby szkolenie z którego nowa osoba w firmie NIC nie wie??? Po co płacić za hotel, jedzenie, bilety???? To jest wyrzucanie pieniędzy w błoto. Może szefostwo o tym nie wie. Następnie co do szkolenia powinno ono trać jeszcze z tego co mi powiedziała regionalna kilka dni w salonie. Tak tyko na mówieniu się skończyło. Jak ją pytałam o pomoc i kiedy zacznie szkolenie mówiła mi w tym tygodniu, w tym tygodniu i nic.... Tak prawdę mówiąc regionalna nie wiem jak została regionalną bo sama nie radziła sobie ze wszystkim, mówiła jedno, robiła co innego. Cóż szkoda że nie zależy im na pracownikach, ale zastanawiam się po co wysyłają na "szkolenia", sami tracą kasę. Co do nadgodzin to moi pracownicy miel zawsze za nie płacone nikt za darmo nie pracował, to jest w kwestii kierownika i Reserved jak firma nie ma nic do tego. To kierownik Was zatrudnia i on musi Wam zapłacić. Dziwię się że mówicie że nie mieliście za nadgodziny płacone. Co do płacy to śmiech na sali, umowa zlecenie co 2 tygodnie po 3, 4 osoby odchodzą bo znależli lepsze prace. Ciągle trzeba kogoś nowego szukać. Praca nie jest ciężka, uwierzcie mi. Nawet z podstawowym wykształceniem możesz zostać kierownikiem. Więc kujony na pagony. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: henio Re: REserved! marka a godne pożałowania warunki p IP: *.147.113.92.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.06.10, 23:47 zgadzam się z tym co jest napisane Masakra warunki pracy pewnie o każdym salonie marki LPP S.A. można tak powiedzieć. Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: REserved! marka a godne pożałowania warunki p IP: *.187.c88.petrotel.pl 16.06.10, 19:42 Hej,pracuje w Re i zwalniam sie ;P...tak,mam już dosyc tego bałaganu. Płaca marna i mają Ciebie za parobka! Nie szanują pracowników. Jestem na stanowisku starszego sprzedawcy-pisze to ponieważ przeczytałam wcześniejsze wypowiedzi,ze piszą tak tylko sprzedawcy! Jest cięzko i to bardzo. Zwalniają sie ludzie a na ich miejsca nikogo nie przyjmuja. Towar zalega w madazynach,bo zawalają nas dostawami. Koszmar. Wymagają od nas Bóg wie co!!! Zwalniam sie stąd i przechodzę do innego salonu z odziezą jako sprzedawca ;-D. Pozdrawiam pracownikóe Re. Link Zgłoś
Gość: Skrypa To co się ostatnio dzieje to jakaś paranoja!! IP: 109.231.56.* 28.06.10, 22:42 Przygotowania do 50% obnizki Re ma już za sobą! Ale co to były za przygotowania! Zwolniłbym dział IT, który tam pracuje! Paczki nie przygotowane do przeceny, ludzie na noc poustawiani a przecenę trzeba robić z zakichanych kartek, bo królewna która odpowiada za ceny nie przesłała ich do IT i tak odbijają piłeczkę. Przed 50-ką totalna sodomia z gomorią! A do tego jeszcze na damskim wymyślili żeby towar grupować w progi cenowe a nie w grupy towarowe. Oni tam myślą że ludzie tam są robotami. Premii nie ma od dawna i długo nie będzie. Link Zgłoś
Gość: m Re: dzień świstaka IP: *.satfilm.net.pl 09.12.10, 14:27 niestety ludzie i tak będą starać się o prace w tym sklepie bo jest duże bezrobocie więc każdemu potrzebna jest kasa nawet w obozie pracy taka polska nasza kochana jest:( Link Zgłoś
Gość: r Wzorcownia Włocławek Reserved "OBÓZ PRACY" IP: *.satfilm.net.pl 09.12.10, 14:29 u nas we wloclawku jest duże bezrobocie dlatego tak wykorzystuja w pracy, każdemu potrzebna jest kasa więc nadal ludzie będą przychodzic do tego sklepu i pytac się o race niestety Link Zgłoś
Gość: paolkka Re: REserved! marka a godne pożałowania warunki p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 17:46 ojjjej jak się ciesze, ze w końcu znalazłam coś na temat tego sklepu, dobrze wiem jakie tam są warunki i całkowicie się z Tobą zgadzam, w reserved w Graffice pracowała moja koleżanka, a ja rok temu w House w Plazie, jak wiesz to wszystko jednego właściciela ... Rekrutacja polegała na 3 rozmowach tak jak napisałaś, pytania jakbym co najmniej do jakiejś wielkiej korporacji składała podanie, a warunki pracy masakra ... wytrzymałam 2 tyg. i gdybym mogła najchętniej puściłabym z dymem tą szmaciarnię wraz z jej właścicielem ;/// zresztą czemu się dziwić, ogłoszenia o pracę wiszą na tych sklepach od ponad roku, zwróćcie uwagę przechodząc i dziewczyny nawet nie składajcie tam CV bo będziecie żałowały !!!! Link Zgłoś
Gość: Agata Re: REserved! marka a godne pożałowania warunki p IP: *.CNet.Gawex.PL 08.01.11, 20:53 tak to co się dzieje w salonach reserved to święta prawdw sama tam pracowałam i przypłaciłam to zdrowiem psychicznym Link Zgłoś
Gość: KASIULA Re: REserved! marka a godne pożałowania warunki p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 22:14 SŁUCHAJCIE,JA RÓWNIEŻ ZNAM PRACE W RESERVED,JEDNAK UWAŻAM ,ŻE WSZYSTKO JEST DO ZROBIENIA,NIESTETY LUDZIOM NIE CHCE SIĘ MYŚLEĆ I CHCIELIBY ODWALIĆ ROBOTĘ I IŚĆ DO DOMU.OCZYWIŚCIE WSZYSTKO ZALEŻY OD ORGANIZACJI PRACY PRZEZ KIEROWNIKA,JEST TO OCZYWIŚCIE PRACA DLA MŁODYCH LUDZI ,BO FAKTYCZNIE MAJĄC RODZINE TO CIĘŻKO POGODZIĆ.JEŻELI CHODZI O INNE MARKI TO WSZĘDZIE DOBRZE GDZIE NAS NIE MA.ŻYCZĘ WYTRWAŁOŚCI I MYŚLENIE NIE BOLI........ Link Zgłoś
Gość: werona Re: re - reserved IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 22:54 chyba nic dziwnego w tym nie ma,że ludziedążą do czegoś w życiu,nikt do grobu nie chce zabrać ,ale to ża ma jakieś marzenia i dązy do ich realizacji to nic złego . Link Zgłoś
Gość: pracownica Re: REserved! marka a godne pożałowania warunki p IP: *.play-internet.pl 09.04.11, 16:55 Nikomu z całego serca nie życzę tam pracować to jest koszmar jak tam traktują pracownika.A na wypłate czekasz ponieważ Panna A mówi że nie ma pieniędzy i wypłaca w ratach.Ato wszystko szczera prawda oczym piszecie.Pozdrawiam wszystkich którzy przez to piekło przeszli.Trzymajcie się. Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: REserved! marka a godne pożałowania warunki p IP: *.wyszkow.fuz.pl 14.04.11, 21:05 Każdy wybiera to, co mu pasuje. Kieruje się ceną lub jakością. Jednak nikt nie lubi być traktowany w sklepie jak intruz. A już niedopuszczalne są komentarze pracownic nt. wątpliwej jakości sprzedawanego towaru. A tak jest w sklepie Reserved w Galerii "Wyszków". Bardziej interesuje mnie kultura obsługi niż kłopoty pracownic. Wolę dojechać do M1 lub na Głębocką i tam wydać pieniądze. Nikt mi za nic ich nie daje. Link Zgłoś
Gość: dodo Pierwszy dzień w pracy IP: *.dynamic.chello.pl 20.05.11, 10:58 Witam,jutro mam pierwszy dzień w pracy w sklepie w reserved.Jest to dzień próbny.Jak wygląda taki dzień, czego mam się spodziewać? Link Zgłoś
Gość: ruda Re: REserved! marka a godne pożałowania warunki p IP: *.play-internet.pl 28.06.11, 23:03 Re - RErzeczywistość! Niskie zarobki, a za braki w inwentaryzacji trzeba oddawac pieniadze z wlasnej pensji. Brak bramek z czujnikami na aluminium a potem sie dziwia ze sa krdzieze. za zlapanie zlodziei nie czeka Cb zadne wynagrodzenie. Link Zgłoś
Gość: nie wiem Re: REserved! marka a godne pożałowania warunki p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.11, 23:16 Panie Prezesie Piechocki - niech Pan się wreszcie ogarnie i przestanie nas traktować jak dzieci!! Bo już długo nie wytrzymamy! Link Zgłoś
Gość: ---- Re: REserved! marka a godne pożałowania warunki p IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.11, 17:09 Tak bardzo chcieliby dorównać ZARZE a są daleko za murzynami. W Zarze praca jest godna, zorganizowana i dobrze opłacana a w Re nic z tych rzeczy nie pasuje. Człowiek tyra ja wół na cały etat za niecałe 1000zł, sprząta, mało tego jeszcze "sponsoruje" złodzieii kiedy trzeba płacic za inwentaryzacje, w sklepie na okrągło brakuje wieszaków lub innych narzędzi potrzebnych do pracy a z tymi dostawami to wogole kibel. Generalnie pracując tam trzeba byc sprzedawcą, kasjerem, sprzątaczką i ochroną jednocześnie. Panu Piechockiemu przydałby sie jakis kurs z zarządzania czy organizacji bo to wstyd tak traktować pracowników. Link Zgłoś
Gość: KKK Re: REserved! marka a godne pożałowania warunki p IP: *.189.216.233.skyware.pl 20.07.11, 15:08 Zgadzam sie w 100% ze wszystkimi (negatywnymi) wypowiedziami. Praca w tym sklepie to isnta męczarnia. Robisz wszystko i zostajesz po godzinach za darmo. I nie chodzi tu o nieumiejętność składania ciuchow itd (jak niektorzy piszą.. niech zgadne.. kierownicy ?) Pracowałem z koleżankami które bardzo dobrze się spisywały. Które składały te ciuchy od 6-8 miesięcy. W umowie jest zawarta informacja o tym że ostatnia godzina pracy przeznaczona jest na sprzątanie. Oczywiście na bieżąco też składa się ubrania ale nie wyrobisz choćby nie wiem co! Kiedy jest duży ruch to nie ma szans na utrzymaniu wszystkiego w dobrym stanie. Przeciez musisz osbługiwac klientów! Tak więc prawie codziennie przynajmniej godzine dodatkową pracujesz za darmo - bo trzeba wysprzatac. A jak sobie przypomne przmetkowanie ciuchów to aż mi się niedobrze robi na samą myśl. Nieważne że kończysz o 20:00 (wg. umowy) i masz plany na wieczór. Wystarczy że przyjdzie z góry'' mail że trzeba zrobic przecene. I musisz zostać! Przeważnie 1-3godziny! Dodatkowo po sprzątaniu! Nieraz mi się zdarzyło że wracałem do domu po 22-23 zamiast 20. Owszem jeżeli bierzesz udział w przecenie są to godziny płatne! ALE... Masz nagodziny? Kierownik\kierowniczka powie Ci żebyś przyszedł\przyszła jutro 2 godziny pozniej, no i juz nie masz nadgodzin, nie dostajesz kasy. I nikt Cie nie pyta czy chcesz w ten sposob odebrac nadgodziny. Przerwy? 15min w ciagu 8(a tak naprawde 9-10) godzin gdzie nawet nie ma czajnika, siedzisz w magazynie miedzy kartonami. Najlepsze sa dostawy. Codziennie 20-30 kartownow, raz na dwa tygodnie zdarzy sie ze przyjedzie mniej. a Bywa tak (częściej) że przyjezdza 40-60 kartownow. I wez to ogarnij.. Przyjezdza szef i mowi ze nie radzimy sobie z niczym bo syf na salonie i magazynier sie opieprza bo stoja kartony. Jeszcze zeby magazynier TYLKO I WYLACZNIE klipsowal towar to mozna sie uwinac chociazby z tych 15 kartonow ale magazynier musi zrobic miedzy czasie pelno innych rzeczy. Przynies kolezance polke bo dla niej zaciezka, pomoz cos przeniesc, wyjdz na chwile na salon. Albo najlepsze: Udekoruj witryne! (czyli wszystko to co widzicie za szyba wchodzac do sklepu. Kto to zrobil? MAGAZYNIER! z pomoca kolezanki ktora ma swoja robote i tez nie bedzie stac przy nim i pomagac) Wiec nie ma opcji zeby sie wyrobic! Kierwonictwo dostaje codziennie zj*be przez telefon bo slabe wyniki wiec stres przelewa sie na zwyklych pracownikow. Wytrzymałem tam pół roku. Ile dostałem ? 1050zł miesiecznie. Więcej nie zaglądne, dziękuje... Oczywiscie sa ludzie ktorzy nie maja innej opcji- jest praca - trzeba robic bo nie mam kasy i to jest najgorsze! Bo tacy ludzie musza jakos przetrwac.. Tak jak ja 6 mieisecy. Pozdrawia jeden z salonów RESERVED. Link Zgłoś
Gość: incognito Nic się nie zmienia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.11, 21:41 Czytam te wypowiedzi od 2008 roku i nie uwierzyłbym że przez tyle lat nic się nie zmieniło na lepsze. niestety przekonałem się o tym na własnej skórze. marka lpp. chyba tak naprawdę nie zdaje sobie sprawy jak traktuje się pracowników w ich firmie. najbardziej mi szkoda tych którzy mają umowę na zlecenie. całe 6 zł netto za godzinę pracy, zarobisz ile wyrobisz - dziennie po 8 albo 10 godzin, w tym 20min przerwy. człowiek przez cały czas musi być na nogach, nawet jeśli nie ma już nic do roboty to trzeba ją znaleźć na siłę... przez pierwsze dwa miesiące tyra się na popołudniówki, człowiek wychodzi z pracy o 22 i sam nie wie jak ma na imię. masakra. na rano wcale nie jest lepiej, salon o powierzchni ponad 600m2 ma wymopować jedna osoba. szczerze podziwiam wszystkich starszych sprzedawców - jedno wielkie zgromadzenie sfrustrowanych byłych parobków. nie wiem czy oni wyżywają się na pracownikach przez to że sami to kiedyś robili - trochę brak w tym logiki, zamiast więcej wyrozumiałości tylko gnoją przy każdej okazji... pozdrawiam wszystkich którzy tam pracują ponad rok! Link Zgłoś
herkson Re: REserved! marka a godne pożałowania warunki p 22.07.11, 15:30 Tak wszyscy narzekacie na tą firmę, a skąd te pozytywy? www.recomena.pl/pozycja,1105,bluzka---reserved.html Dziwne to dla mnie... Niby taka firma... A jak ją oceniacie jako klienci? Link Zgłoś
Gość: pracownik Wzorcownia Włocławek reserved "obóz pracy" IP: *.satfilm.net.pl 16.08.11, 21:45 A gdzie sie ukryła i co robi nasza kochana Państwowa Inspekcja Pracy. Oni kontroluja zaklady gdzie jest dobrze a tam gdzie smierci omijaja z daleka. Link Zgłoś
Gość: KLIENT gorące dni w Reserved Wola Park IP: *.centertel.pl 29.08.11, 11:27 ZAPRASZAM DO RESERVED WOLA PARK TAM TO JEST CIEPŁO. NA SALONIE JEST +30STOPNI, MOŻNA PAŚĆ TYLKO WCHODZĄC DO SKLEPU. WSPÓŁCZUJE PRACOWNIKOM BO ONI PRZEBYWAJĄ W TYCH WARUNKACH PO 12 GODZIN...TO JEST SKANDAL ŻEBY FIRMIE BYŁO SZKODA NA NAPRAWĘ KLIMATYZACJI!!!!! TROCHĘ MNIEJ BILBORDÓW NA MIEŚCIE I PIENIĄDZE NA KLIMĘ BY SIĘ ZNALAZŁY!!!!! Link Zgłoś
Gość: nienia Re: gorące dni w Reserved Wola Park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 11:22 a jak wygląda u was sprawa z porządkiem na sklepie? co robicie, że macie cały czas porządek, poskładane stoły, wieszaki równo itp itd. jak organizujecie sobie pracę? Link Zgłoś
Gość: nienia Porządek na salonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 11:25 jak wygląda u was sprawa z porządkiem na sklepie? co robicie, że macie cały czas porządek, poskładane stoły, wieszaki równo itp itd. jak organizujecie sobie pracę? Link Zgłoś
Gość: Inoue Re: REserved! marka a godne pożałowania warunki p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 20:33 Takie jest zycie, chcesz pracować to pracuj, nie to się zwolnij, proste Link Zgłoś
Gość: alamakota Re: REserved! marka a godne pożałowania warunki p IP: *.connectic.pl 29.10.11, 23:04 Kurcze... czytam te posty i ręce opadają. Jeżeli jest tak jak piszecie (a nie mam podstaw wątpić) to kurcze dlaczego jeden z drugim no i tak nosząc się z zamiarem odejścia nie przygotuje się do tego jak należy, tzn. na bieżąco notować zakres i czas pracy, parę zdjęć, nagrań na komórce i przy odejściu wystąpić formalnie o zapłatę nadgodzin, a jak nie to sąd pracy - trochę zachodu ale nic nie kosztuje i do tego muszą oddać z procentami. W sądach pracy, pracodawcy są prawie bezbronni, szczególnie jeżeli to wy odejdziecie (a nie was zwolnią). Rozumiem że w małych miasteczkach to może być problem - po takim numerze może być ciężko o pracę - ale w dużych miastach nie ma problemu. To naprawdę działa, a oprócz kasy będziecie mieć satysfakcję. Link Zgłoś
Gość: lolka Re: REserved! marka a godne pożałowania warunki p IP: *.dynamic.chello.pl 31.10.11, 22:32 hmm ja pracuje w reserved i jestem bardzo zadowolona :) może to wszystko zależy od kierownika sklepu :) u mnie jest git :) Link Zgłoś
Gość: Paulaaaa Re: REserved! marka a godne pożałowania warunki p IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.11, 12:07 Witam. Praca w sieciówce zależy od tego, jakiego ma się kierownika i czy on cały czas siedzi w tym sklepie czy nie.. Pracuję w housie w dość dużym mieście. Zdarza nam się po ponad 40tys.zł utargu. Zapierdziel jest nieziemski. Większość pracuje w trybie 12godzinnym, jednak nie jest to tak że 12h jednego dnia a drugi dzień wolny, tylko np. 3 dni 12h i jeden dzień off, znów praca np. 1/2 dni, znów wolne i tak w kółko. W pracy się nie siedzi, przerwa przy 12h jest 40minutowa. Praca w takim sklepie to nie tylko uśmiechanie się do klientów i układanie ciuszków, ale klipsowanie, wykładanie na sklep, układanie ubrań w magazynie, przekładanie z jednego miejsca na drugie np. przez 3h pracy... Jest to naprawdę ciężka praca za 5,50zł na godzinę, po kilku miesiącach często dostaje się 6. Nie więcej. Nie zapominajcie, że samo stanie jest bardzo męczące jeżeli trzeba to robić calutki dzień, a co dopiero przy dodatkowych aktywnościach które wyżej wymieniłam. Obsługa klienta przychodzi po czasie, zależy to od natężenia ruchu w sklepie, ja przyszłam do House'a na początek grudnia i w sklepach panuje przedświąteczna gorączka, dlatego póki co praktycznie nikogo nie obsłużyłam. Jak już umiesz to robić, to obsługujesz, ale jest to tylko jedna mała część twoich obowiązków. Mnie też się wydawało, że będzie to lekka praca, dobra trzeba stać ale przecież nie będę się przemęczać.. Tymczasem mało kto wie, że wygląd sklepu zmienia się CODZIENNIE chociaż w małym szczególe, że CODZIENNIE klipsuje się chyba z 20 kartonów ubrań, dostawę CODZIENNĄ trzeba przyjąć i powykładać na półki w magazynie. KAŻDY ciuch musi być ładnie złożony, przy tylu klientach w kółko chodzi się i składa. Cierpią na tym ręce (ciągle podniesione), nogi (wiadomo dlaczego) i kręgosłup (z wielu przyczyn- stanie, pozycja pochylona, podniesione ręce). Nie polecam pracy w sieciówce, można się zatyrać :) Link Zgłoś
Gość: KICIA Re: REserved! marka a godne pożałowania warunki p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.12, 09:52 Tylko współczuć takich doświadczeń. Nie kupuje tam ubrań, po prostu nic tam dla mnie nie ma. Wiem, że to dziwne co piszę, ale ubrania tej marki są zwyczajnie brzydkie, niczym się nie wyróżniające. A jakość? Sweter założony dwa razy zaczął się poważnie zaciągać, bardzo kiepski materiał. Kasjerka, która mnie obsłużyła była wykończona, żal mi było dziewczyny.Klienci powinni się zbuntować chociażby w obronie ludzi, którzy tam tyrają. Link Zgłoś
Gość: alala Re: REserved! marka a godne pożałowania warunki p IP: *.chelmnet.pl 18.09.12, 22:05 też pracowałam w reserved. jest dokładnie tak jak mówicie, co do klientów to można powiedzieć, że jaki sklep tacy klienci. przychodzą tam w większości prostacy,którzy potrafią rzucać ciuchami na twoich oczach. klienci re to klienci wiecznie niezadowoleni, aroganccy,bezczelni - powinieneś obsługiwać ich z uśmiechem na twarzy, bez względu na to, jak cię obrażają. nikogo nie obchodzi to, ze stoisz na nogach już dwunastą godzinę, że osoba prowadząca zmianę to totalna idiotka,która potrafi jedynie wyżywać się na pracownikach. trzeba wspomnieć też o tym, że nawet jeśli zrobisz wszystko dokładnie, co ci kazano to i tak zawsze będzie źle, a to dlatego, że w re każdy mówi co innego. osoby,które cię szkolą same potrzebują przeszkolenia. tak wygląda RE-rzeczywistość. porażka, totalna porażka. to praca dla ludzi o mocnych nerwach,którzy mogą pracować 8dni pod rząd najlepiej po 12h dziennie. mogłabym opowiedzieć więcej,ale szkoda słów... pozdrawiam re w gdańsku Link Zgłoś