karolaa27 17.07.08, 19:24 jakie macie na ten temat zdanie? czy warto podejmować taką pracę? jakie są plusy a jakie minusy? czy lepiej pracować w nienormowanym systemie czy lepiej isc, usiasc, odbebnic 8 godz. i isc do domu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ph Re: co sądzicie o pracy PH, PF, PM? IP: *.chello.pl 17.07.08, 21:41 ja jestem takim właśnie to moge cos o tej pracy rzec plusy -nie małe zarobki od 2000 wzwyż -samochód(wielki plus) -telefon minusy: -krótki żywot . inaczej ogromna rotacja pracowników -stresująca praca -wyścig szczurów .z czasem olimpiada staje się trudna do wytrzymania czy warto podejmować ? warto jezeli sie nie ma innnej ale tez warto uwarzać na to żeby się w niej zupełnie nie wypalić i zniszczyć psychicznie bo to wbrew pozorom bardzo stresująca robota serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były ph Re: co sądzicie o pracy PH, PF, PM? IP: *.ols.vectranet.pl 18.07.08, 16:33 Gość portalu: ph napisał(a): > ja jestem takim właśnie > to moge cos o tej pracy rzec > > plusy > -nie małe zarobki od 2000 wzwyż > -samochód(wielki plus) > -telefon .............. Jeżeli 2tys. to niemałe zarobki życzę długiego i spokonego życia. Samochód jest narzędziem pracy więc jaki to wielki plus, to po prostu norma a wręcz norma auto z klimą. Co do tematu.Wszystko zalezy od branży i jej specyfiki oraz oczywiście od samej firmy.Jako ph nie pracowałbym za mniej jak 3tys. netto+ prowizja od sprzedaży.To jedyne co wtedy dobre w tej pracy.Za 2 czy 2,5 tys. to ja wolę ciepłą posadkę i miec wszystko w d..e. Pracowałem w firmie w której miałem max. 4-5 spotkań z klientami dziennie,limity sprzedażowe możliwe do przekroczenia o 300% (kilka razy mi się zdażyło)wtedy to miało sens.Nie był "cisnienia" a i zarobki w granicach 4-8tys (wszystko zależało od miesiąca i chęci:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolaa27 Re: co sądzicie o pracy PH, PF, PM? IP: 83.142.205.* 18.07.08, 17:00 czemu wiec odszedłes z tej pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były ph Re: co sądzicie o pracy PH, PF, PM? IP: *.ols.vectranet.pl 23.07.08, 18:26 Gość portalu: karolaa27 napisał(a): > czemu wiec odszedłes z tej pracy? Jest wątek na ten temat.Mam pracę za trochę mniejsze pieniądze ale spokojniejszą,bardziej satysfakcjonującą a swoja drogą "dorabiam" prawie drugą pensje pracując po 4-5 godzin w soboty:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esso Re: co sądzicie o pracy PH, PF, PM? IP: 80.54.61.* 17.07.08, 21:46 To chyba zależy czy lubisz siedzieć w czterech ścianach i czy lubisz podejmować wyzwania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ph Re: co sądzicie o pracy PH, PF, PM? IP: *.chello.pl 17.07.08, 21:51 "czy lubisz podejmować wyzwania." tak jak napisałem olimpiada z czasem staję się męcząca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esso Re: co sądzicie o pracy PH, PF, PM? IP: 80.54.61.* 18.07.08, 00:41 Zapewne dla większości tak. Ale to chyba świadczy wtedy o braku motywacji (pomijając przedstawiciela) ze strony kierownika i ogólnie firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noxxxman Re: co sądzicie o pracy PH, PF, PM? IP: 195.205.135.* 18.07.08, 10:40 Też się zastanawiałem nad tą opcją ale ile można wytrzymać wciskając ludziom kit i chamsko ich molestując? Ja niecierpię jak ktoś mi się naprzykrza i sam też nie lubię się naprzykrzać! Próbują wmówić ludziom że nachalne wciskanie czegoś to super praca a jak już nie chcesz tego robić bo masz swoją godność to że nie masz motywacji! Paranoja! Ja mam ogromną motywację do pracy, jestem kreatywny, mobilny, mam bardzo dobry kontakt z klientami , świetnie organizuję sobie pracę ale chciałbym pracy gdzie za solidne i dobrze wykonane usługi czega mnie godziwa zapłata a nie że za solidne kłamanie i ściemnianie! Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca Najbardziej poniżająca praca to sprzedaż. 18.07.08, 12:10 Bez względu na branżę i stanowisko. Prędzej poszedłbym rowy kopać albo sprzątać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomeczek Odróżniajmy sprzedaż od akwizycji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 17:05 ponury_drwiacy_szyderca napisała: > Bez względu na branżę i stanowisko. Czy ekspedientka w spożywczym albo farmaceutka w aptece wg ciebie też wykonują poniżającą pracę?! Też sprzedają, ale to przecież zupełnie co innego niż namawianie ludzi np. na ulicy na kupno czegoś zupełnie im niepotrzebnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Odróżniajmy sprzedaż od akwizycji IP: *.chello.pl 18.07.08, 18:05 'Czy ekspedientka w spożywczym albo farmaceutka w aptece wg ciebie też wykonują poniżającą pracę?! Też sprzedają" to zupełnie co innego chyba nie wiesz jak wyglada praca przedstawiciela . wygląda to mniej więcej tak wywalą cię drzwiami to ty wracasz oknem i tak w kółko - nawet jak jesteś liderem to masz plany wy,,,ne w kosmos i też musisz namawiać i molestować . Praca warta świeczki przy dużych pieniądzach w innym wypadku: szanuj zdrowie !- masz jedno Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca ..dziękuję za uzupełnienie. O to chodziło. 22.07.08, 10:47 Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: ..dziękuję za uzupełnienie. O to chodziło. 22.07.08, 10:49 Musze sie szczerze przyznac, ze ja tez bym nie chciala byc PH. Ale sa ludzie, ktorzy sie do tej roboty nadaja i najlepiej w niej realizuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowianeczka Re: ..dziękuję za uzupełnienie. O to chodziło. IP: *.lodz.msk.pl 22.07.08, 18:30 annajustyna napisała: > Ale sa ludzie, > ktorzy sie do tej roboty nadaja i najlepiej w niej realizuja. Należy raczej powiedzieć, że są ludzie, którzy poza sprzedażą i akwizycją nic innego nie potrafią. Tego typu praca nie wymaga żadnych większych kwalifikacji, oprócz kombinatorstwa, manipulacji i ściemniania, ale te "umiejętności" w cywilizowanych społczeństwach nie uchodzą za kwalifikacje. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: ..dziękuję za uzupełnienie. O to chodziło. 22.07.08, 18:54 Jakos dziwne, ze w kazdym spoleczenstwie istnieja PH. Podam przyklad: moj kolega dr chemii zrezygnowal jakies pol roku temu z pracy w badaniach klinicznych i poszedl na przedstawiciela farmaceutycznego. Stwierdzil, ze sie tam batdzoej spelnial (mia juz wczesniejsze doswiadczenie). Nie powiesz mi, ze nic nie umial. Pomijajac doktorat, to robil w hepatologii, a to nie przelewki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowianeczka Re: ..dziękuję za uzupełnienie. O to chodziło. IP: *.lodz.msk.pl 23.07.08, 13:26 annajustyna napisała: > Jakos dziwne, ze w kazdym spoleczenstwie istnieja PH. Tak, ale tylko u nas w Polsce takie stanowiska to około 80% ofert na rynku pracy. Po prostu przerost akwizycji nad normalnymi stanowiskami. A przykład twojego kolegi nie stanowi reguły, jak sądzę. Jedna jaskółka wiosny nie czyni;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: ..dziękuję za uzupełnienie. O to chodziło. IP: *.k681.webspeed.dk 26.07.08, 19:10 > Tak, ale tylko u nas w Polsce takie stanowiska to około 80% ofert na rynku prac > y. Po prostu przerost akwizycji nad normalnymi stanowiskami. Skoro tak twierdzisz to domniewam iż wiesz jak jest w innych krajach. Więc może naświetlisz nam dlaczego się tak dzieje. Bo jabędąc w kilku krajach w ostatnim czasie widzę iż bzdury opowiedasz. Ponieważ akwizytor jest zawsze potrzebny!!. W obecnych społeczeństawach jest to bardzo pożądany pracownik. Ponieważ niepowrotnie już mineły czasy gdy towar sprzedawał się sam. Zastanów się co piszesz, ponieważ tylko zaśmiecasz tylko wątek bzdetami wyssanymi z nie wiem czego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wido-fanatic Re: ..dziękuję za uzupełnienie. O to chodziło. IP: *.chello.pl 26.07.08, 23:48 kowianeczka rzeczywiście się pomyliła ofert na peha jest 90% Odpowiedz Link Zgłoś
clk Re: co sądzicie o pracy PH, PF, PM? 22.07.08, 12:01 - Zasuwasz niby w nienormowanym czasie pracy. Super? niby tak. Ale to oznacza sporo nadgodzin. - Auto? Super. Po 2miesiacach zaczynasz go szczeze nienawidzic - Premie? Bosko. Ja z kazdym zrealizowanym planem mialam wieksze i wieksze. Cokolwiek zrobisz za miesiac i tak musisz robic wiecej - Obwinia cie szef, klient, za to,ze produkt do du... - Raz premia jest, raz nie ma. - Czasem schodzisz ponizej swojej 'godnosci' aby produkt sprzedac. Ogolnie, na poczatku mi sie podobalo, ale potem.... Czlowiek sie wypala. Obecnie prace mam super, 8h, za podobna, a nawet wieksza kase, bezstresowo itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rimini Re: co sądzicie o pracy PH, PF, PM? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 19:24 Ciekawe dlaczego te wszystkie PH, PF, PM kojarzą mi się ze świadkami jehowy molestującymi ludzi głównie w niedzielę w porze obiadowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tsa Re: co sądzicie o pracy PH, PF, PM? IP: *.chello.pl 23.07.08, 21:10 i tak najgorsze są rankingi i ciagła presja jakiej nie ma w żadnym innym zawodzie Odpowiedz Link Zgłoś
mojekontolalala Re: co sądzicie o pracy PH, PF, PM? 24.07.08, 08:45 > jakie macie na ten temat zdanie? > jakie są plusy a jakie minusy? > czy lepiej pracować w nienormowanym systemie czy lepiej isc, usiasc, > odbebnic 8 godz. i isc do domu? zależy od temperamentu i charakteru człowieka, ja wole "stabilizacje" i "pewną sytuacje" niż to że nie wiedziałbym o której wróce, ile zarobie i jeszcze wciskać komuś coś na co ta osoba nie ma ochoty lub wręcz korumpować nie pytaj ludzi na forum czy warto, tylko pomyśl co sama lubisz i co pasuje , jedni lubią czekolade inni śledzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cccc Re: co sądzicie o pracy PH, PF, PM? IP: *.chello.pl 24.07.08, 18:46 "pracować w nienormowanym systemie " to inaczej pracować 24H na dobe a brać kase za 8 godzin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były ph Re: co sądzicie o pracy PH, PF, PM? IP: *.ols.vectranet.pl 24.07.08, 23:21 Gość portalu: cccc napisał(a): > "pracować w nienormowanym systemie " to inaczej pracować 24H na dobe > a brać kase za 8 godzin Głupiś (bez obrazy) i tyle.Nienormowany czas pracy oznacza że nie ma określonej godziny poczatku i końca pracy np.8-16 ale nie zmienia to postaci rzeczy że legalnie pracuje się 40 godzin tygodniowo.Moja mama jest dyrektorem dużej firmy i właśnie ma w umowie nienormowany czas pracy.Czasem przychodzi o 9 i wychodzi o 13 a czasem jest o 7 a wychodzi o 18 i tyle.W sumie nie pracuje więcej jak owe 40h/tydzień (chyba że wyjdzie inaczej to ma wolne lub diety) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zen A czasami pracuje mocą??!!! IP: *.k681.webspeed.dk 27.07.08, 10:35 Ciekawy opis. A nie pracuje nocą, bo aby utrzymac takie stanowisko to noca tez trzeba zadowalac kontrachentów. Dlatego ma zapis w umowie o nienormowanym czasie pracy. Nieprawdaż, przeciez znasz sie na zapiskach w umowach. Odpowiedz Link Zgłoś