Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w Shell-KRAKÓW

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 18:22
    Jak wygląda rekrutacja do shell? dostałam dzis telefon za zapraszają
    mnie na AC ok 2 godziny i ze to mają byc testy po angielsku,
    stanowisko Accounting Assistant-po prostu chcę od czegoś zacząc
    potem lepsza i ambitniejsza praca-to dla tych którzy chcieliby mi
    powiedziec po co się tam pcham, no i oczywiście jesli dobrzy ludzi p
    [odpowiedzili by jaka kwota na wejście, w capie na customer advisor
    powiedzialam 2000netto i sie troche oburzyli, ale nic tam....
    no i oczywiście ogólenuwagi oshellku fajnie by było o d tych którzy
    tam pracują:)
    pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: tyty Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 19:26
        Jakby ktośmógł to prosze o podpoeidzi temat godny uwagi....
        a tak wogóle jak mysllicie, gdzie w krakowei mozna zrobic karierę-
        praca jako manager, wyjazdy zagraniczne, samochód telefon laptop i
        co tam hjeszcze służbowe......ale najwazneisz epraca z ludzmi a nie
        cały dzien przy maszynce i czloweik zwątpiewa w sens zycia.
        • ylli Re: Praca w Shell-KRAKÓW 03.08.09, 12:26
          Rozbawiłaś mnie, ale mam nadzieje że to prowokacja, albo przynajmniej ironia ;-)
      • Gość: takitam Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: 88.220.50.* 21.08.08, 16:32
        AC prowadzi agencja zewnętrzna, dopiero jak to zaliczysz, będziesz
        mieć spotkanie w firmie. Kasy możesz tyle dostać, mieści się to w
        widełkach przewidzianych na to stanowisko. Zrób sobie przysługę i
        operuj kwotami brutto, bo wyjdziesz na błazna. Powiedz 3600 brutto i
        nie schodź z tego, ciągle brakuje pracowników i jak zdecydują się z
        Tobą gadać, to na pewno nie odrzucą z powodu kasy.
        Generalnie atmosfera w firmie jest lekkopółśrednia. Kilkaset osób,
        anonimowy tłum. Nagminnie ktoś komuś wyżera coś z lodówki, były
        przypadki kradzieży komórki, portfela, kurtki. Panuje podział
        na 'management' i resztę (czyt. hołotę). Ten tzw. management to
        zbieranina wazeliniarzy o znikomych kwalifikacjach merytorycznych.
        Generalnie, miejsce raczej syfiaste, ale jak nie masz nic lepszego
        na oku, to w sumie daje się wytrzymać. Kasa przychodzi regularnie,
        biuro jest nieźle urządzone. W porównaniu z firmami, które prowadzą
        normalny biznes, to jest kupa, ale uwzględniając rynek pracy w
        okolicy Krakowa nie jest najgorzej. Ustalmy tylko pewną kwestię -
        będziesz pracował dla Shell-a, a nie w Shell-u i nie masz szans
        awansować do struktur biznesowych Shell-a.
        • Gość: pyzia Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.08, 17:26
          pracujesz tam czy pracowałeś?? jeszcze nie mam licencjata to nie
          wiem czy moge taką kaską sypnąć...... jesli juz powiedziałam cenę to
          ostatecznie jak mnie przyjmą i ostateczne warunki będą ustalane to
          czy warto jeszcze negocjować??
          • Gość: takitam Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: 88.220.50.* 22.08.08, 09:23
            odpowiadam kolejno:
            pracuję, podobnie jak Ty, chcę zrobić jakieś doświadczenie

możesz, są tu ludzie w wieku 24 lat z zarobkami >6k brutto/mies;
            niejawność zarobków jest fikcyjna, praktycznie każdy ma dostęp do
            danych o zarobkach dowolnej osoby

warto, zawsze możesz powiedzieć, że bierzesz udział w kilku
            rekrutacjach i wybierzesz najkorzystniejsze warunki; najważniejsze,
            to nie dać sobie wmówić, że chcesz za dużo i nikt tyle nie zapłaci
            to zależy też od tego, jakie znasz języki; jest duże ciśnienie na
            języki dziwaczne np. holenderski, węgierski; ale bywa też, że ze
            względu na specyfikę pracy potrzebna jest baaaardzo zaawansowana
            znajomość niemieckiego czy francuskiego; jeżeli masz atut w postaci
            znajomości jakiegoś odjechanego języka, albo znasz jakiś bardziej
            normalny, ale bardzo dobrze, to trzymasz wszystkie asy w ręku
            • Gość: pyśka Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 15:45
              ja czekam na odp, mam ją dostać w pon lub wtorek,

Więc tak znam angielski-advance, hiszpański-więcej niż podstawowy i
              mam zamiar się go intensywniej uczyć od października,za rok mam
              nadzieję osiągnąć poziom intermediate, włoski-podstawowy.

Mam za sobą rok pracy gdzie jezyk obcy wykorzystywałam cały czas.
              Nie wiem jak dokładnie praca w shell wygląda ale na ten moment mogę
              powiedzieć ze nie wiążą z tą firmą kaiery zawodowej tylko chciałabym
              się dostać tam nauczyć czegoś a potem zobaczymy...

ostatnio zapytana na rozmowie powiedzialam 2700brutto, mam ale
              jeszcze nie skończyłam 21lat
              a 6k brutto/mies chętnie chciałabym zarabiać...bo i tak musze się
              przenieść do krakowa i po odliczeniu wszystkiego(opłat itp) na pewno
              dużo mi nie zostanie
              • Gość: MM Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 22.08.08, 20:17
                Jeju kobieto nie obraź sie , ale chciałabyś 6000k brutto , a masz advanca i
                drugi języka nawet nie średnio - to żadna rewalcja. Plus dla twego młodego wieku.
                • Gość: pyzia Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 22:58
                  Radzę przeczytać post od początku i starać sie czytać ze
                  zrozumieniem, a jełśi chodzi o mój wiek to coś Ci nie pasuje?
                  • Gość: MM Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 24.08.08, 10:10
                    Chodziło mi o to, ze ni masz szans na te 6000 brutto, wybacz- te 2700 są realna
                    kwotą...a młody wiek jest plusem i tyle.
                    • Gość: pyzia Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 11:34
                      No to sie wszystko wyjaśniło......
                      Sama mam wątpliwości czy zechcą mi dać te 2700brutto, niektórzy po
                      studiach bez doswiadczenia rzucili 2400netto...hmmm
                      Wkazdym razie jestem w tej dobrej sytuacji ze nie musze pracowac
                      więc jesli propozycja bedzie ciekawa moge się zdecydować.
              • Gość: marianek Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.08, 23:07
                > ostatnio zapytana na rozmowie powiedzialam 2700brutto, mam ale
                > jeszcze nie skończyłam 21lat

Jak dostaniesz 1800 brutto to sie ciesz...

> bo i tak musze się
                > przenieść do krakowa i po odliczeniu wszystkiego(opłat itp) na pewno
                > dużo mi nie zostanie

A kogo to obchodzi co bedziesz musiala odliczyc i gdzie sie przeprowadzic? A juz
                na pewno nie pracodawce.

> a 6k brutto/mies chętnie chciałabym zarabiać...

Kolega podal przyklady ktore sa naprawde wyjatkowymi wyjatkami. Nie licz ze tyle
                za sama znajomosc jezykow, chocby to byly mandarynski i hebrajski.
                • Gość: takitam Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: 88.220.50.* 25.08.08, 10:12
                  Z tym 1800 to przesada.
                  Istnieje takie świadczenie Shella, jak 'relocation allowance' czyli
                  po Polsku, dodatek translokacyjny. Można sobie wynegocjować co nieco.
                  Sama znajomość języków do niczego nie wystraczy, trzeba jeszcze mieć
                  olej w głowie. Ale niekiedy młoda osoba z duzym potencjałem jest
                  cenniejsza niż doświadczony, ale niewyróżniający się pracownik.
                  • Gość: pyzia Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 10:20
                    Hmm... czyli w związku z 'relocation allowance' mogę wspomnieć o
                    konieczności przeniesienia sie do Krakowa, żeby jeszcze coś skubnąć?

Mam ogromną nadzieję, że jeśli się na mnie zdecydują to przypadnie
                    mi jakaś ciekawa fucha, nie jestem w stanie spędzać 8h patrząc w
                    komputer-to jest za nudne dla mnie, ale wiem że tak to wygląda w
                    shell...
                    • manieck_krk Re: Praca w Shell-KRAKÓW 25.08.08, 11:25
                      Gość portalu: pyzia napisał(a):

> Mam ogromną nadzieję, że jeśli się na mnie zdecydują to przypadnie
                      > mi jakaś ciekawa fucha, nie jestem w stanie spędzać 8h patrząc w
                      > komputer-to jest za nudne dla mnie, ale wiem że tak to wygląda w
                      > shell...

Obawiam sie ze praca w centrum ksiegowym to glownie wpatrywanie sie w monitor i
                      wklepywanie cyferek. Zwlaszcza na tych najnizszych szczeblach.
                      • Gość: takitam Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: 88.220.50.* 25.08.08, 16:46
                        tak jak mówisz, tak specyfika pracy, firma ma tu mniejsze znaczenie
                  • manieck_krk Re: Praca w Shell-KRAKÓW 25.08.08, 11:27
                    Gość portalu: takitam napisał(a):

> Z tym 1800 to przesada.

Ona nie ma skonczonych 21 lat. Shell placi wiecej studenciakom na 2 roku? No to
                    szacunek.
                    • Gość: pyzia Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 11:38
                      Z tego co usłyszałam od Pani z HR w obszarze finansów jest częsta
                      telefoniczna komunikacja z klientem więc ten obszar naprawdę by mnie
                      interesował-szczerze móiąc na interwiev nie usłyszałam zachęt czy
                      głosów jaki to shell jest wspaniały i co oferuje pracownikom-od Pani
                      z HR.

Jeśli chodzi o płacę(od października zaczynam 3rok) to wspomniałam
                      że jest do przedyskutowania więc jeśli będą mieć chęci to pogadają
                      na ten temat, jeśli nie...to nie świat sienie kończy na shell:)
                      • manieck_krk Re: Praca w Shell-KRAKÓW 25.08.08, 12:14
                        > Z tego co usłyszałam od Pani z HR w obszarze finansów jest częsta
                        > telefoniczna komunikacja z klientem więc ten obszar naprawdę by mnie
                        > interesował-szczerze móiąc na interwiev nie usłyszałam zachęt czy
                        > głosów jaki to shell jest wspaniały i co oferuje pracownikom-od Pani
                        > z HR.

Komunikacja telefoniczna jest, ale czy taka czesta... to zalezy od stanowiska.
                        Raczej nie przeznaczysz na rozmowy telefoniczne wiecej jak 20-25% czasu pracy.
                        Pracowalem w centrum w ksiegowosci z jedna dziewczyna, ktora rowniez preferowala
                        prace z ludzmi, z klientem i pomimo awansu zmienila prace na konsultanta w
                        banku. Teraz doradza w sprawach kredytow i jest bardzo zadowolona.
                        • Gość: pyzia Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 12:21
                          Mam za sobą rok doświadczenia we współpracy z firma zagraniczna ,
                          dlatego chcciałabym pracę, gdzie będę mogła wykorzystywać jeśyk obcy
                          co więcej rozwijać go imieć okazję nauczyc sie czzegoś pożytecznego,

generalnie traktuję to jako sytuacje przejściową-jeśłi mi sie nie
                          spodoba to zrezygnuję-ale nie chcę oceniać firmy której osobiście
                          nie znam.
                          • manieck_krk Re: Praca w Shell-KRAKÓW 25.08.08, 12:31
                            Nie pracowalem w Shellu ale innym duzym centrum ksiegowym w krakowie i mysle ze
                            ten rok nie byl stracony. Praca moze i malo rozwijajaca ale zapewnia dobre
                            fundamenty pod przyszla kariere no i fajny wpis w CV.
                            • Gość: pyzia Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 13:12
                              mam nadzieje, ze ja przez rok wytrzymam:) genralnie róznie to bywa
                              zależy jak się czyjaś kariera potoczy czy będzie cenny dla firmy itp.
                              więc na początek wola się przekonać, sprawdzić czy opnie się
                              potrwierdzają.
            • Gość: pyśka Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.08, 15:47
              A tak wogóle...czy to prawda ze firma musi do końca roku zwiększyć
              dosyć znacznie liczbę pracowników?
              • Gość: takitam Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: 88.220.50.* 25.08.08, 10:05
                Musi to na Rusi...ale istotnie, jest plan zwiększenia liczby
                pracowników do 1000 do końca tego roku.
        • Gość: holota Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.shell.com 12.12.08, 16:18
          "Ustalmy tylko pewną kwestię - będziesz pracował dla Shell-a, a nie
          w Shell-u i nie masz szans awansować do struktur biznesowych Shell-a"

Bzdura!

a reszta to sama prawda!
        • Gość: ania Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.chello.pl 30.01.09, 13:01
          Hej, czy ktoś z ludzi którzy się tam już dostali, mógłby napisać jak wygląda to
          2 godzinne AC, czy zadają jakieś pytania z wiedzy finansowej, czy może rozmowa
          dotyczy tylko twojej osobowości i doświadczenia? I ile zarabia taki świeżak po
          studiach bez doświadczenia? Chodzi mi o stanowiska finansowe, nie hr. Z góry
          dziękuję za pomoc, pozdrawiam
          • Gość: minia Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: 194.50.110.* 02.02.09, 10:14
            Co prawda jeszcze się tam nie dostałam, jestem tuż przed rozmową
            kwalifikacyjną, ale mogę już napisać coś o AC. Trwało niecałe 2h,
            przy czym mniej więcej połowa tego czasu była prezentacją firmy,
            działów, historii itp. Potem były 2 testy- pierwszy trwał 8 minut
            (badanie spostrzegawczości), a drugi- 40 minut (zdolności
            analityczne). Pierwszy polegał tylko na wyszukiwaniu różnic w dwóch
            tekstach. Drugi natomiast, to typowe zadania matematyczno-
            statystyczne, oparte na danych zawartych w tabelach i wykresach.
            Czasu jest oczywiście trochę za mało, żeby zrobić wszystko :) Ale
            ogólnie było fajnie. Do dwóch tygodni mieli dać odpowiedź z wynikami
            i rzeczywiście dokładnie po takim czasie ją dostałam- razem z
            zaproszeniem na rozmowę :)
            Na AC jest zebrana grupa osób, więc nie ma mowy o indywidualnej
            rozmowie.

P.S.: polecam na testach zająć miejsce z brzegu stołu- łatwiej się
            wyłączyć, skupić na swojej pracy i nie rozpraszać się tym, że
            wszyscy dookoła klikają w kalkulatory, a ja siedzę z pustą kartką :)

Powodzenia i pozdrawiam.
            • Gość: zainteresowany Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.krakow.sint.pl 02.02.09, 10:27
              Wszystko ok, ale pytałem o 2 rozmowę po AC.
              Jak to wygląda i jak wygląda ten test z angielskiego na 3-cim
              spotkaniu.
        • Gość: anonim Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.10, 22:19
          Shell to niby wielka korporaca tak naprawde to struktura podobna do macdonalda jeden czlowiek milion zadan nie ma szans na awans a jak juz to awanse maja na celu cos np wyeliminowanie osoby która może zagrazc innym wyższym stanowiskiem... pozdrawiam
        • Gość: Gość Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.internetia.net.pl 03.07.11, 10:43
          > przypadki kradzieży komórki, portfela, kurtki. Panuje podział
          > na 'management' i resztę (czyt. hołotę). Ten tzw. management to
          > zbieranina wazeliniarzy o znikomych kwalifikacjach merytorycznych.

Potwierdzam. Przykładem może być Pani Małgorzata Kafl.-znikome kwalifikacje merytoryczne i brak umiejętności kierowania zespołem-połączone z bardzo wysokim mniemaniem o sobie. ACCA bez wiedzy praktycznej można sobie wsadzić.

Generalnie odradzam tą firmę. Praca w niej to strata czasu-merytorycznie nic się nie nauczycie. Nie jest też prawdą, że firma daje jakieś doświadczenie. Po roku-dwóch nie umie się nic, pracodawcy nie chcą z Wami rozmawiać. Wysyp ludzi z tego typu firm jest tak duży, że ciężko się dostać nawet na rozmowę kwalifikacyjną. Oczywiście mówię o pracy merytorycznej, a nie o zamianie jednego SSC na drugie.
      • bp860707 Re: Praca w Shell-KRAKÓW 16.01.09, 11:34
        !!! NIE POLECAM PRACY W SHELL; firmie, która chwali się górnolotnie brzmiącymi
        "Honesty, Integrity, Respect for people", zasadami PUSTYMI, o czym miałem okazję
        się przekonać.
        Szczególnie o RESPECT FOR PEOPLE nie nie ma mowy w przypadku kandydatów, którzy
        przeszli testy, rozmowę z zarozumiałą paniusią z HR, i którym OBIECYWANO
        odpowiedź (niezależnie od wyniku rekrutacji)w przeciągu miesiąca. Mijają
        miesięce, czekasz jak głupek na feedback, wierząc, że firma kierująca się
        TAAAKIMI WARTOŚCIAMI, na pewno poinformuje Cię o wynikach rekrutacji. Nie
        czekaj, bo i tak mają Cię, delikatnie mówiąc, gdzieś !
        Jeśli sam zdecydujesz się na dzwonienie do Shell z zapytaniem o wyniki, to
        musisz uzbroić się w cierpliwość. Przygotuj się na powtórzenie tej próby
        kilkanaście razy, bowiem pani zajmującej się Twoją rekrutacją zazwyczaj nie ma
        przy biurku!

Jestem przekonany, że dział HR tej firmy jest na bieżąco z czytaniem wpisów na
        forum dotyczących Shell, dlatego pozwalam sobie skierować kilka słów pod jego
        adresem.

Zatem, drogie PANIE (rzadziej, o ile w ogóle, PANOWIE),
        Jeśli już tak bardzo wam się nie chce dzwonić do odrzuconym kandydatów, to po co
        w ogóle są te zapewnienia? Co to w ogóle za etyka?! Po co się chwalić chwytnymi
        “core values honesty, integrity and respect for people”, jeśli DALEKO WAM OD
        NICH ?! ZERO kultury, ZERO szacunku dla drugiej osoby, JEDNA WIELKA ŚCIEMA !

---

Zainteresowanym tematyką polecam przeczytanie artykułu "Dlaczego pracodawca nie
        odpowiada...":
        gazetapraca.pl/gazetapraca/1,90439,6152098,Dlaczego_pracodawca_nie_odpowiada_na_CV_.html?nltxx=883209&nltdt=2009-01-15-22-25
        • Gość: gaga.net Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.mobile.playmobile.pl 01.02.09, 18:25
          Moja przygoda z Shellem zaczeła sie pod koniec pazdziernika na
          targach pracy.
          W listopadzie przeszłam testy w HRK i zostalam zaproszona na rozmowe
          z pania z HR.
          Po rozmowie skierowano mnie na testy z jezyka,a po nich odbyłam
          rozmowe tel. z menadzerem spoza Polski.To bylo ponad 2 tygodnie temu.
          Teraz czekam na odpowiedz.
          Caały okres rekrutacji to juz 3 miesiace, mam pytanie. Czy jest to
          normalne dla Shella?
          Zaczynam sie troszeczke niecierpliwic. Juz zlozylam aplikacje do
          innych firm, nie wiem co o tym myslec,a nie chce zostac na lodzie.
          Prosze o odpowiedz.
          • Gość: zainteresowany Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 02.02.09, 08:08
            A na jakie stanowisko aplikowałaś i jak wyglądała ta rozmowa z Pania
            od HR-u?
            Jak wyglądały te testy z angielskiego na 3-cim spotkaniu?
            • Gość: gaga.net. Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: 94.254.164.* 02.02.09, 13:09
              Zaproponowano mi prace w dziale kredytow.
              Pani z hr to Agnieszka Gorczyca ok. 30 lat dlugie czarne wlosy.
              egzamin mialam z jezyka hiszpanskiego najpierw ustny pozniej pisemny
              przeprowadzany przez empik.
              • Gość: zainteresowany Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.krakow.sint.pl 02.02.09, 13:21
                dział kredytów...
                Myślałem że chodzi o junior accountant.
                Swoją drogą ciekawe czy różnią się etapy rekrutacji w zależności od
                stanowiska na jakie się aplikuje.
                • Gość: gaga.net Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: 94.254.164.* 02.02.09, 14:41
                  chyba tak samo
                • Gość: gaga.net Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: 94.254.164.* 02.02.09, 15:23
                  czy oprocz angielskieego mowisz takze po czesku
                  • Gość: zainteresowany Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.krakow.sint.pl 02.02.09, 16:04
                    Nie, tylko angielski.
                    Generalnie tylko 1 język, stanowisko junior accountant.
                    • Gość: xx Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: 91.206.154.* 06.02.09, 20:17
                      Bylam w tym tyg na testach w Zabierzowie. Zalezy mi na pracy tym
                      centrum. Uczucia mieszane co do testów. Krotki test (8min)poszedl mi
                      bardzo dobrze wg mojej subiektywnej oceny, natomiast ten drugi hmmm
                      wole przemilczec:/ Zakladajac ze 1 test poszedl wysmienicie
                      natomiast ten drugi (35min) nie bardzo. Czy sa jakies realne szanse
                      ze zaprosza mnie na kolejny etap rektutacji? Niecierpliwie sie bo
                      odpowiedz z firmy ma przyjsc do konca miesiaca.
                      • Gość: Ejdża Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.chello.pl 11.02.09, 21:56
                        Też byłam na testach 4.02, po dwóch dniach zaprosili mnie na rozmowę, a dzisiaj
                        dostałam odpowiedź - pozytywną :))) I zaczynam pracę od marca :) Czy ktoś był
                        już na rozmowie i też zaczyna od 2.03? Życzę wszystkim powodzenia i pozdrawiam
                        • lazunia Re: Praca w Shell-KRAKÓW 12.02.09, 17:31
                          Ja bylam na testach w styczniu, ale zaczynam tez 2 marca!!! Do zobaczenia
                          Ejdza!!! :O)
                          • Gość: Ejdża Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ghnet.pl 28.02.09, 23:19
                            Hej! Zwracam się z ogromną prośbą do osób,które 2.03 zaczynają pracę w
                            Zabierzowie: czy mógłby mi ktoś napisać o której i gdzie się spotykamy w
                            poniedziałek? Z góry wielkie dzięki, pozdrawiam
              • Gość: hejka Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ghnet.pl 08.06.09, 12:20
                Mam pytanko- czy p. Agnieszka Gorczyca jest spoko? jakie pytania zadaje?
                słyszałam, że cała rozmowa jest po ang na stanowisko do dziłau customer services?
                bede wdzięczą za odpowiedź
        • Gość: Józek Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.icpnet.pl 07.02.09, 20:32
          bp cos tam cos tam,
          jak masz taki ladny nick to trzeba bylo skladac papiery do BP a nie
          SHELLa! a nie teraz marudzic...
          jestes jakims skrajnym przypadkiem albo wypadles tak cienko ze nikt
          nie chcial z Toba rozmawiac,
          ja jestem bardzo zadowolony z pracy w tej firmie a zasady o ktorych
          piszesz sa respektowane.
          tu kazdy ma szanse na kariere ale zalezy to od jego osobistego
          wysilku
          • Gość: xshellxxxxx Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.shell.com 17.02.09, 13:32
            Zaczynalem niecale 2 lata temu jako ksiegowy (z poltorarocznym
            doswiadczeniem w innym centrum ksiegowym), teraz jestem
            w "zbieraninie wazeliniarzy o znikomych kwalifikacjach
            merytorycznych"... wiec da sie cos osiagnac, a wartosci firmy sa
            faktycznie respektowane - do tego stopnia ze od czasu do czasu
            zaczyna to dzialac na nerwy. Oczywiscie sporo zalezy od tego, do
            jakiego zespolu i na jakich ludzi trafisz, ale tak jest chyba w
            kazdej duzej firmie. Funkcjonowanie dzialu HR pozostawia
            rzeczywiscie troche do zyczenia (takze w stosunku do osob, ktore juz
            w shellu pracuja), choc to rowniez zalezy od tego, na kogo
            konkretnie trafisz, ale powoli zmiania sie to na lepsze. Firma
            bardzo sie rozrasta i czasami administracja za tym nie nadaza. A juz
            na pewno nie nadaza ilosc miejsc parkingowych przed biurem :-(((
            Operowanie kwotami netto jest jak najbardziej na miejscu i wcale nie
            wychodzi sie przez to na blazna. Generalnie okres deficytu ludzi na
            rynku pracy sie skonczyl i nie zatrudniamy kazdego kto sie tylko
            umie podpisac, ale pelne wyksztalcenie wyzsze nie jest (i nigdy nie
            bylo) warunkiem koniecznym zatrudnienia, kluczowa jest przynajmniej
            dobra znajomosc angielskiego. Przy negocjacjach wiek nie ma
            znaczenia (zadnego!) ale doswiadczenie zawodowe juz jak najbardziej.
            Dodatkowa kasa jest dla osob ktore sie przenosza do Zabierzowa z
            innych spolek shella z zagranicy (tylko!), z tytulu przeprowadzki do
            Krakowa z innego miasta w Polsce niestety nic nie ma. Sporo sie
            dostaje za zanjomosc jakiegos "egzotycznego" jezyka.
            Awansowac do "struktur biznesowych" (cokolwiek to znaczy...) jak
            najbardziej mozna.
            • Gość: xxxxxxx Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.blast.pl 21.04.09, 01:38
              [CO konkretnie masz na mysli mówiac Dzial HR pozostawia wiele do zyczenia ?

Bardzo mnie to ciekawi :)
      • Gość: starycynik Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.dhcp.uno.edu 02.02.09, 17:29
        A kiedys Shell rafinowal rope naftowa... a dzis? Rezultat - kryzys.
        • Gość: max Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 23:53
          Jaja sobie robicie???? Ja apilkowałem do tego shella pół roku temu.
          Na rozmowie rzuciłem że chce 8k brutto, zostałem delikatnie mówiąc
          wyśmiany. Po kilku dniach telefon że mam się stawić u nich. Ok
          pojechałem pogadałem i chcą mnie zatrudnić. I zatrudnili ale stawka
          wzrosła do 8k ale netto. No i pracuje a raczej udaje że pracuje :DDD
          Atut jaki przeważył to prefect w mowie i piśmie język węgierski :DD
          • diatom Re: Praca w Shell-KRAKÓW 24.03.09, 15:49

Gdzie należy złożyć podanie do Shell w Krakowie?
            • Gość: Ann Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.chello.pl 30.03.09, 19:26
              Możesz mi przesłać na maila elo332@o2.pl - mam bezpośrednie dojście do hr-ów,
              pozdrawiam :)
              • Gość: krk Przenoszą procesy z Polski do Manilii IP: *.hochtief.de 15.05.09, 15:00
                A co Wy na takie rewelacje. Shell jeszcze sie dobrze w Polsce nie
                zadomowil, a juz zaczyna przerzucac procesy z Polski do Manilii.
                Przeciez to jakis absurd. Podobno na pierwszy ogien ma
                pojsc "ambitne" AP.
      • Gość: wojciech 3-mies okres wypowiedzenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 10:42
        Hej,

jak to jest z tymi 3-mies okresami wypowiedzenia w Shellu? Slyszalem ze od
        pewnych stanwoisk wzwyz jest to zapisane w kazdej umowie, ale w zasadzie taki
        zapis jest sprzeczny z kodeksem pracy.

Jak prawa pracownika w przypadku zlozenia wypowiedzenia sa respektowane w
        Shellu? Czy robia problemy w przypadku zamiaru odejscia z zachowaniem 1-mies
        wypowiedzenia?

pozdrawiam
        • Gość: wojownik Re: 3-mies okres wypowiedzenia IP: *.59.classcom.pl 17.03.09, 20:29
          nie robia problemu jesli chodzi o skrocenie okresu wypowiedzenia. W
          rzeczywistosci malo ktory manager chce trzymac osoby odchodzace
          przez 3 miesiace.... takie osoby sa leniwe, wiec managerowie
          pozwalaja im odejsc najszybciej jak to mozliwe.
          • mijo81 Re: 3-mies okres wypowiedzenia 22.03.09, 18:21
            Skoro nie robią problemu to czemu wydłużają okresy wypowiedzenia ???
            • Gość: kromka Re: 3-mies okres wypowiedzenia IP: *.hochtief.de 16.04.09, 14:11
              Ano,faktycznie w wiekszosci wypadków puszczaja po m-cu. Puszczaja bo
              bez problemu na twoje miejsce znajda sie w ciagu paru dni nowi.
              Gorzej jesli nie jestes zwykłym klapaczem(80%stanowisk), znasz jakis
              nietypowy język, to masz problem, nie puszczą Cie. I znam przypadki
              ze ludzie mieli na oku inne oferty, ale nieststy podziekowali im w
              innych firmach, bo kto by czekał 3 m-ce na pracownika, a jeszcze nie
              spacjalistę. Jesli na poczatku kariery dostajesz 3m-ce wypowiedzenia
              to jest to problem. Nie bez powodu taki okres dostaje sie dopiero po
              3 latach pracy w jedej firmie. A ponoc te wydłuzone okresy
              wypoweidzenia sa zgodne z prawem, dyskutowalem na ten temat ze
              znajomym prawnikiem. W gre wobec tego wchodzi tylko porozumienie
              stron.
              • mijo81 Re: 3-mies okres wypowiedzenia 17.04.09, 21:19
                To nie do końca tak....

"Dłuższy okres wypowiedzenia umowy o pracę dokonanego przez
                pracodawcę jest z reguły korzystniejszy dla pracownika, zwłaszcza
                wobec deficytu miejsc pracy (zob. wyrok SN z 5.7.2005 r., I PK
                276/04, Wokanda Nr 2/2006, poz. 23).

Jednakże ocena ważności postanowienia umowy o pracę, wprowadzającego
                dłuższy okres wypowiedzenia dla pracownika, musi być odniesiona do
                konkretnych okoliczności sprawy, uwzględniać w sposób
                zobiektywizowany warunki istniejące w chwili zawierania umowy,
                odnosić się do całokształtu regulacji umownych, a przede wszystkim
                uwzględniać swoisty bilans korzyści i strat pracownika (zob. wyrok
                SN z 10.1.2006 r., I PK 97/05, MoPr Nr 8/2006)."

Jak cię nie chcą puścić do do sądu i tam wykazać że w obecnych
                okolicznościach ten przepis jest mniej korzystny dla pracownika
                • Gość: goscTAKI Re: 3-mies okres wypowiedzenia IP: *.chello.pl 23.04.09, 21:48
                  Witam, dostalem zaproszenie na AC, ma trwac cos kolo 3 godzin, Jakies pomysly jak sie na nie przygotowac? Czy trzeba odgrywac jakies scenki, dyskutowac w grupie, itp? Jak wyglada zadanie z rachunkowosci?
                  • Gość: fajka Re: 3-mies okres wypowiedzenia IP: *.hochtief.de 15.05.09, 14:58
                    A co Wy na takie rewelacje. Shell jeszcze sie dobrze w Polsce nie
                    zadomowil, a juz zaczyna przerzucac procesy z Polski do Manilii.
                    Przeciez to jakis absurd. Podobno na pierwszy ogien ma
                    pojsc "ambitne" AP.
                    • mijo81 Re: 3-mies okres wypowiedzenia 26.07.09, 16:51
                      Nie ma się co dziwić...skoro można taniej
      • Gość: mahgiee Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.chello.pl 17.05.09, 20:07
        moze pomozecie:) zastanawiam sie czy w ogole jest sens wysylac aplikacje do
        shella, ja; absolutorium , pisze mgr, angielski FCE, studia-psychologia( takie
        nic ale bardzo rozdmuchane:))
        od kilku miesiecy usiłuje sie wkrecic gdziekolwiek do działu HR, na jakies
        niskie oczywiscie asystenckie stanowisko i nic:((
        Moze ktos pracował w shellu w HR i ma jakies informacje na ten temat?
        pozdrawiam
        • Gość: fikam Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.hochtief.de 18.05.09, 14:20
          Zastanów sie czy chcesz tam aplikować, skoro przyszłośc tego centrum
          taka niepewna
          • Gość: mahgiee Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.chello.pl 18.05.09, 14:34
            coz w mojej sytuacji gdy szukam pracy juz 3 miesiac chce zaczac pracowac
            gdziekolwiek!:)
            kto mi poradzi?
            • Gość: bipi Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.hochtief.de 19.05.09, 08:36
              nie przejmuj sie, moze to co napisze nie bedize optymistyczne, ale
              szukanie pracy wlasnie tyle trwa. Jak trwa dłuzej niz pol roku, to
              mozna zaczac sie martwic.
        • bezrobotna1984 Jak się dostać do Shella? 26.05.09, 14:40
          Witam,
          z tego co się orientuję, to pracę w Shellu dostają ludzie niekoniecznie z
          wykształceniem ekonomicznym, ani doświadczeniem... Ja jestem prawie rok po
          stosunkach międz., niestety w mojej mieścinie nie mogę znaleźć pracy, więc może
          wróciłabym do
          Krakowa...
          Proszę mi powiedzieć, jak się aplikuje do Shella? W odpowiedzi na jakieś
          ogłoszenie czy trwa tam nieustanny nabór ot tak? Znam angielski, mogę
          powiedzieć, że bardzo dobrze (i na nim chciałabym się skupić), niemiecki -
          poziom podstawowy. Aplikację wysyła się w języku angielskim? Na czym konkretniej
          polega praca w Shellu?
          Czy jest tam system zmianowy (jeśli tak, to jakie godziny?)
          Będę wdzięczna za rzeczowe odpowiedzi/rady, bo jestem już u kresu sił... :(
          Wiem, że jestem sumienną i odpowiedzialną osobą, ale nie mam okazji udowodnić
          tego pracodawcy :(
          • Gość: grzyb Re: Jak się dostać do Shella? IP: *.acn.waw.pl 29.05.09, 09:58
            Witaj!
            Zacznijmy od Krakowskiego (Zabierzowskiego) Shella, tzw. SSSC - pracę dostać
            może każdy, wykształcenie nie jest decydujące. Ważna jest znajomość języków - ja
            znasz jakiś odjechany język (np. norweski) to już jesteś jedną nogą w SSSC.
            Wystarczy, że nie zrobisz z siebie idiotki na rozmowie. No, i nie chcesz za dużo
            kasy.
            Ale z tego, co widzę, to językami nie powalczysz. Biorąc pod uwagę Twój profil,
            prawdopodobnie mogłabyś załapać się gdzieś do HR helpdesku. Rekrutacje prowadzi
            głównie firma HRK, więc tam sugerowałbym kierować CV (po polsku i angielsku).
            Najlepiej w odpowiedzi na konkretne ogłoszenie, a jeżeli nie odpowiadasz na
            konkretną ofertę, to napisz, jaka praca Cię interesuje. Tylko nie pisz, że
            każda, bo to dyskwalifikuje od razu.
            Niektóre działy pracują całą dobę (np. HR helpdesk).
            Na koniec kilka uwag ogólnych. Opinia o Shellu jako dobrym pracodawcy pochodzi z
            czasów, gdy tego centrum pod Krakowem jeszcze nie było i nie rozciąga się na tę
            placówkę. Pracownicy SSSC są traktowani jak ludzie 2-giej kategorii (mniejsze
            zarobki, bardzo ograniczone możliwości rozwoju). Absolutnie nie można traktować
            pracy tam jako roboty w międzynarodowej firmie. Ale w sumie nie jest
            beznadziejnie (płacą na czas, biuro w wysokim standardzie, jakiś tam pakiet
            medyczny nawet dają). Po prostu fatalnie wypadają w porównaniu do naprawdę
            międzynarodowych firm.
            Jak szukasz dobrej pracy, to odpuść Kraków, bo tam są skoncentrowane właśnie
            takie byle jakie jednostki. Już prędzej na Śląsku coś znajdziesz. Przy okazji,
            tam jest korzystny stosunek zarobków do kosztów życia (głównie cen mieszkań). W
            Warszawie najlepsze zarobki, ale i drożyzna. W Krakowie drożyzna i małe zarobki.
            • Gość: Zdziwiony Re: Jak się dostać do Shella? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.09, 12:04
              Drogi Grzybie, ewidentnie nie masz pojecia o badaniach rynku pracy,
              a wypowiadasz sie jak nejwyzszej klasy ekspert. Mam kilka pytan do
              Ciebie:
              Co wiesz o usytuowaniu firmy Shell SSSC w Krakowie na liscie
              pracodawcow w Malopolsce pod wzgledem kompletnego pakietu
              wynagrodzenia (podstawa, bonus, pakiet socjalny)? W ktorym znajduje
              sie kwartylu?

Co wiesz na temat analizy kompletnego pakietu wynagrodzenia SSSC W
              Krakowie w stosunku do innych firm o podobnym obszarze swiadczonych
              uslug?
              I wreszcze, co wiesz o procesie wartosciowania pracy w ogole?

Co do Slaska - w jakiej branzy i na jakim stopniu
              eksperckim/kierowniczym oferty sa bardziej konkurencyjne w stosunku
              do kosztow zycia? Nalezaloby sie dowiedziec o jakim profilu
              stanowisk jest mowa? Moge Cie zapewnic, ze proces wartosciowania
              pracy na Slasku i w Malopolsce jest jednakowe. Rozne sa zakresy
              eksperckie i warunki psychospoleczne konkretnych stanowisk!

Oodpowiedz sobie na ponizsze pytania:
              1. Czy moja praca jest ambitna?
              2 Czy moje umiejetnosci i ambicje sa wieksze?
              3. Czy po to uczylem sie tyle lat, zeby robic to co robie?
              4. Czy potrafie bez cynizmu i niepotrzebnego psucia atmosfery
              przychodzic do pracy, jednoczesnie doceniajac to co mam?

Jesli choc na jedno pytanie odpowieziales "nie", proponuje zlozyc
              wypowiedzenie jak najszybciej i ubiegac sie o stanowisko z wyzszym
              profilem.

Niezadowolenie i frustracja zwiazane z praca najczesciej maja swoje
              korzenie w czlowieku i jego niedostosowaniu spolecznym lub braku
              wiedzy na temat analizy rynku pracy...

Tyle.

Pozdrawiam!
              • Gość: Grzyb Re: Jak się dostać do Shella? IP: *.acn.waw.pl 05.06.09, 13:01
                Drogi Zdziwiony (właściwie to Zdziwiona),

Widzę, że zabolała Cię moja opinia o Twojej ukochanej fabryce - przykro mi, nie
                chciałem Cię urazić. Natomiast Twój agresywny styl wypowiedzi wskazuje na Twoją
                frustrację. Praca Cię frustruje? Praca w SSSC?
                Pytanie było o SSSC, więc tej spółce się 'oberwało', ale moja wypowiedź rozciąga
                się na wszelkie tego typu centra outsourcingowe (wiem, wiem, SSSC obsługuje
                tylko spółki Shell, więc to nie jest typowy outsourcing). W każdej takiej
                jednostce pracownicy mają gorzej, niż pracownicy spółek-zleceniodawców, zwykła
                rzecz.
                W przypadku Śląska chcesz rozdrabniać sprawę - w dla SSSC to nie? Tu nie zależy
                Ci na rzetelności badań? Czy może umknął Ci fakt, że w SSSC podzielono
                pracowników na przedziały, w których EVP określane jest wg różnych standardów
                odniesienia?
                Przytaczasz tu kwestię pozycji rankingowej na liście pracodawców - niby ciekawa
                uwaga, ale ja wyprzedziłem tę myśl wspominając o koncentracji umiarkowanie
                atrakcyjnych pracodawców w tym regionie. Fakt umiejscowienia powyżej 3-go
                kwartyla (kwartyl to granica między przedziałami, a nie przedział) w grupie
                cieniasów świadczy co najwyżej o nie byciu najgorszym cieniasem. Czy to już
                powód do dumy?
                Bardzo zaciekawiła mnie Twoja ankieta - zwłaszcza drugie pytanie. Uważasz, że
                jak ktoś jest dopasowany kwalifikacjami i ambicjami do swojego stanowiska (więc
                nie ma ani za dużych umiejętności, ani wyższych ambicji), to powinien się
                zwolnić? BTW - podręcznikowy przykład pytania źle sformułowanego (polecam liznąć
                temat badań socjologicznych). Robisz wrażenie, że masz wysokie mniemanie o
                swoich kwalifikacjach, a przy okazji wątpisz w moje. Twoje prawo. Jak chcesz
                myśleć, że ogrom Twoich kompetencji miażdżąco przeważa nad nicością mojej
                ignorancji, to proszę bardzo. Dla mnie OK.
                Na koniec przeczytaj swoją wypowiedź o źródłach niezadowolenia i odnieś to do
                siebie.

Pozdro
      • eclipse1978 31 lat+ dziecko- jakie szanse? 29.05.09, 16:47
        Nie orientujecie sie jakie sa szanse, ze zatrudniliby kobiete po 30-ce z rocznym
        dzieckiem? Mam wyksztalcenie humanistyczne, ang i niemiecki na poziomie
        profficiency. Czy w ogole da sie przemilczec istnienie dziecka podczas rozmowy
        wstepnej czy raczej wierca dziure w brzuchu na temat zycia prywatnego?
        • mijo81 Re: 31 lat+ dziecko- jakie szanse? 31.05.09, 13:42
          A co ty z tym dzieckiem? Jest ono dla ciebie jakąś przeszkadą? Czy
          może chcesz je brać do roboty?
        • Gość: Ania z Shella Re: 31 lat+ dziecko- jakie szanse? IP: *.134.148.193.static.crowley.pl 03.06.09, 18:12
          Na pewno nikt Ci nie będzie wiercił dziury w brzuchu ani nie będzie wypytywać o
          dzieci. W Zabierzowie około 90% to młode kobiety więc dziecko albo ciąża nie
          jest problemem. Podejście jest więc bardzo zdrowe. Dla kobiety w ciąży są
          udogodnienia, pokój gdzie może poleżeć.
          Składaj cv bo z tego co wiem kompletują zespoły osób z językiem niemieckim
          perfekcyjnym.Angielski to w tym centrum normalka. Na Balicach jest nawet jakieś
          przedszkole Akademia Tygrysków, informowali o tym w firmie. Składaj i bądź
          dobrej myśli, krzywdy nikt Ci nie zrobi:)
          • hm.m Re: 31 lat+ dziecko- jakie szanse? 03.06.09, 19:33
            Gość portalu: Ania z Shella napisał(a):

>Na Balicach jest nawet jakieś
            > przedszkole Akademia Tygrysków, informowali o tym w firmie.

Tak z ciekawości, ile to przedszkole kosztuje? Słyszałem, że się sporo za 'nadgodziny' płaci.
        • Gość: kasia Re: 31 lat+ dziecko- jakie szanse? IP: *.acn.waw.pl 05.06.09, 13:18
          Spoko. To nawet dobrze. Młoda kobieta bez dziecka to potencjalna ciąża = kłopot.
          Młoda kobieta z dzieckiem to już jakby 'po kłopocie'. Co prawda możesz mieć
          więcej dzieci, ale zawsze to o jeden macierzyński mniej.
          Płynny niemiecki to spory atut. Dużo ludzi zna jakiś język, ale rzadko na
          naprawdę wysokim poziomie, więc jeżeli naprawdę znasz niemiecki na poziomie B3,
          to masz spore szanse. Ale sprawdzał będzie Niemiec, więc wychwyci wszelkie błędy.
          • Gość: germanista Re: 31 lat+ dziecko- jakie szanse? IP: *.zax.pl 21.06.09, 12:17
            Według "Europejskiego systemu opisu kształcenia językowego" mamy 6 poziomów, ale
            poziom B3 nie istnieje. Na "poziomie samodzielności" mamy B1 i B2, natępnie na
            "poziomie biegłości"wyróżniamy C1 i C2. Wyróżniać można jeszcze (ale raczej
            umownie)poziom pośredni B2/C1 i zapewne to miałaś na myśli pisząc o poziomie "B3".

pozdrawiam
            g.
            • nora306 Re: 31 lat+ dziecko- jakie szanse? 21.06.09, 18:58
              czy mam szansę z biegłym czeskim i angielskim ?? no i podstawowa
              sprawa to do jakiego działu???

pozdro
              • Gość: Dobry Samarytanin Re: 31 lat+ dziecko- jakie szanse? IP: 193.200.46.* 12.07.09, 20:20
                Witam
                jezel znasz Czeski to wyslij jak najszybciej aplikacja na adres kariera@shell.com, wiem ze teraz poszukaja osob z czeskim :)
                POzdrawiam
            • Gość: kasia Re: 31 lat+ dziecko- jakie szanse? IP: *.acn.waw.pl 23.06.09, 20:58
              literówka, chodziło o B2
              • Gość: zenon Re: 31 lat+ dziecko- jakie szanse? IP: *.chello.pl 10.07.09, 14:05
                Czy nadal poszukują w Shellu ludzi ze znajomością j. niemieckiego? Zastanawiam
                się czy nie aplikować.. Płynny niemiecki i trochę gorszy angielski to moje
                kwalifikacje, wykształcenie wyższe - PK. Czy w dziale obsługi klienta
                (zdecydowanie chciałbym mieć kontakt z klientem)dostanę na dzień dobry 3000 netto?
                Jeśli ktoś ma wiedzę na ten temat, to prosiłbym o odpowiedz.
                • Gość: rere kukum Re: 31 lat+ dziecko- jakie szanse? IP: *.hochtief.de 13.07.09, 11:12
                  A nad czym tu sie zastanawiac?! wysyłasz, odzywaja sie do Ciebie i
                  na rozmowie mowisz ile chcesz. 3000 netto to zadna rewelacja, no
                  chyba ze jestes po studiach, na studiach, to chyba sobie mozesz
                  pomarzyc o takiej kasie...
                  • Gość: Anika Re: 31 lat+ dziecko- jakie szanse? IP: *.um.krakow.pl 24.07.09, 12:02
                    Witam,

mam pytanie w sprawie wynagrodzenia dla osoby z 2-letnim
                    doświadczeniem, perfekt jeden język obcy, komunikatywnie drugi obcy
                    w dzile obsługi klienta? Jaki jest przedział w Shell? Z góry dzięki
                    za info
                • diatom Re: 31 lat+ dziecko- jakie szanse? 27.07.09, 12:17
                  Z tego, co mi wiadomo, to w Shellu na poczatek w obsłudze klienta płaca 3000
                  brutto do 3500 brutto. Godziny pracy to 9.00-18.30 w tym 1,5 godziny przerwy na
                  lunch...Ale takie informacje podała mi pani w firmie rekrutującej do Shell.
      • 25wanilia Jak tam aplikować? 19.07.09, 20:14
        Witam pracowników i proszę Was o poradę, jak starć się tam o pracę. Jestem rok
        po zdobyciu tytułu mgr stosunków międz. i nie mam za bardzo doświadczenia,
        angielski bardzo dobry, trochę po niemiecku, podstawy hiszpańskiego.
        Tak się zbieram żeby napisać wreszcie list motywacyjny po ang., ale nie wiem jak
        zacząć... Jako że Wy macie drogę rekrutacji za sobą, to może moglibyście mi coś
        poradzić. Na co zwrócić uwagę w cover letter, jakie cechy podkreślić (biorąc pod
        uwagę brak doświadczenia). Jak można dostać się do back office? A może
        moglibyście mi podsunąć jakieś zwroty do listu po angielsku?
        Wierzę, że jeszcze pamiętacie jak to jest być bez pracy i odpowiecie na mój post.
        Pozdrawiam serdecznie i proszę o konkretny odzew.
        • Gość: Karolina Pakiet socjalny IP: 91.106.131.* 23.07.09, 19:12
          Witam wszystkich pracujacych w SHELL w Krakowie!!!

Czy moze ktos napisac jak wyglada w praktyce wykorzystanie pakietu socjalnego,
          ktory oferuje firma (mam na mysli doplaty do nauki jezykow i kursow, doplaty do
          posilkow)? Czy rzeczywsicie to dziala, czy to tylko haslo do zwerbowania
          pracownikow? I jeszcze jedno pytanie: jaka panuje atmosfera w pracy? Bede
          wdzieczny na wszystkie odpowiedzi!

Pozdrawiam!

Karolina
          • Gość: ania shell????? IP: *.centertel.pl 26.07.09, 15:41
            czesc wszystkim!

ja właśnie dosrtałam telefon od Pani z Shell, mówie biegle po
            slowacku i dogadam sie po angielsku. To pierwszy telefon z shella po
            rozmowie z pania z HRK. Zaprosili mnie na rozmowe i test z jezyka w
            empiku.
            Napiszcie prosze o co pytaja, czy rozmowa jest po angielsku i jak
            wyglada test z jezyka w empiku? dajcie jakies porady, jak sie
            przygotowa?
            pozdrawiam
            ania
            • Gość: gość Re: shell????? IP: *.ghnet.pl 03.08.09, 12:05
              cz ktoś zaczyna pracę 7 wrzesnia jako customer services proffesional?
              • Gość: Ania Re: shell????? IP: 91.106.215.* 03.08.09, 16:11
                Czy mozesz napisac jak wygladalo ostatnie interview z mandzerem w Shellu? Jakie
                byly pytania? Jak wygladaly negocjacje dotyczace placy? Jak dlugo czekales na
                zaporoszenie na interview do Shella po AC? Z gory dziekuje za opdowiedz.
                Pozdrawiam!!!

• Gość: gośc Re: shell????? IP: *.devs.futuro.pl 05.08.09, 00:52
                  było miło i przyjemnie, żadnego stresu- pytania dotyczyły tego co powiedziało
                  się w agencji rekrutacyjnej, co do zarobków oni mają ustalone ile mogą dać i to
                  ile powiesz nie ma znaczenia... po ostatnim spotkaniu w agencji dostałam
                  odpowiedź na 2-gi dzień że shell spotka się ze mną wtedy i wtedy i tak też się
                  stało, po spotkaniu w shell dostałam odpowiedź po 2 dniach.

Powodzonka i napiszcie czy jakby co też zaczynacie 7-go:)
              • diatom Re: shell????? 04.08.09, 08:53
                Ja mam mieć w przyszłym tygodniu ostatni etap rekrutacji w Shellu na to
                stanowisko (customer services proffesional).Mozesz mi cos powiedzieć o tym
                ostatnim etapie?Na czym polegała ta rozmowa, jak negocjują zarobki,itp.?
                • Gość: gość Re: shell????? IP: *.devs.futuro.pl 05.08.09, 00:47
                  rozmowa była podsumowaniem wszystkiego wcześniej co się powiedziało w agencji
                  rekrutacyjnej, zarobków też się nie negocjuje- wydaje mi się że mają z góry
                  ustalone (to co się powie nie ma znaczenia), jak ktoś doszedł do ostatniego
                  etapu to może się czuć przyjętym
                  pozdrawiam
                  • diatom Re: shell????? 05.08.09, 19:15
                    A możesz mi powiedzieć, jakiej kwoty można się spodziewać mniej więcej na
                    początek brutto na tym stanowisku?I w jakich godzinach jest praca, bo słyszałam,
                    ze od 9-18.30 z przerwą na lunch (1,5godz)?I czy rozmowa na ostatnim etapie
                    odbywa się po niemiecku i angielsku (o ile miałaś te same języki co ja)?
                    Pozdrawiam.
                    • Gość: sylwia Re: shell????? IP: *.devs.futuro.pl 06.08.09, 15:43
                      Witam, mam do was takie dwa pytania:
                      1.czasami pojawiają się oferty pracy dla ludzi którzy władają biegle więcej niż 2 językami (np. angielski - francuski - włoski), czy takie osoby mogą liczyć na wyższe wynagrodzenie niż Ci co znają biegle tylko jeden język? Jakiego mniej więcej wynagrodzenia można się spodziewać?

2. Ciągle słyszę, że shell, capgemini, ibm są dobre, ale tylko na początek, bo "Po prostu fatalnie wypadają w porównaniu do naprawdę
                      międzynarodowych firm" Niestety do tej pory nie udało mi się dowiedzieć które firmy są lepsze (bo chyba nie wszyscy przenoszą się do Big4 ??)

Będę bardzo wdzięczna jeżeli ktoś mnie oświeci w tych kwestiach :)
                      • Gość: takaaaaaa ja Re: shell????? IP: *.chello.pl 06.08.09, 19:52
                        mam pytanie do diatom: kiedy miałaś drugi etap i kto Ci dał
                        znać kieydy masz trzeci??
                        Ja miałam 2 etap w połowie lipca, przeszłam go i dostałam odpowiedź,
                        że 3 etap będę miała najwcześniej na początku sierpnia i na razie
                        cisza...
                        • Gość: gość Re: shell????? IP: *.devs.futuro.pl 06.08.09, 21:42
                          spokojnie- odezwą sie...ja miałam już 2 etap sporo miesięcy temu (jak tylko
                          zaczęli rekrutować) i musiałam dłuuuugo czekać na 3 w shell, co do kwoty to
                          ciekawa jestem ile się spodziewacie, dają tyle co w innych firmach jak IBM, cap
                          itp.wcale nie więcej
                          a na jakie stanowiska aplikowałyście?
                        • diatom Re: shell????? 07.08.09, 14:09
                          To ja mam dokładnie taką samą sytuację jak Ty :)Trzeci też miał być na
                          pocz.sierpnia,czyżby rekrutacja prowadzona przez R.?Możemy się skontaktować
                          mailowo jeśli masz ochotę, bo na forum to wiadomo, jak jest:)Jeśli masz ochotę,
                          to podaj mi maila:)Pozdrawiam.
                    • Gość: gość Re: shell????? IP: *.devs.futuro.pl 06.08.09, 21:43

a skąd słyszałaś o tych godzinach?? bo chyba prawnie jest że masz pół godz...
                      • diatom Re: shell????? 07.08.09, 14:16
                        Tak powiedzieli mi w agencji rekrutacyjnej, choć dla mnie to też jakiś absurd...
                        • Gość: takaaaaaa ja Re: shell????? IP: *.chello.pl 07.08.09, 19:30

do diatom:nie mam dokładnie takiej sytuacji jak Ty, bo do
                          mnie się nie odezwali jeszcze w sprawie 3 etapu...
                          i nawt nie wiem u kogo mogłabym się przypomnieć, zapytać, czy w
                          agencji czy w shellu??
                          kiedy Ty dokładnie masz rozmowę i kiedy do Ciebie dzwonili??
                          nie chcę podawać maila, bo nie mam żadnego mało oficjalnego ;)
                          • diatom Re: shell????? 07.08.09, 21:56
                            Jeśli rekrutowałaś się w R., to najlepiej skontaktuj się z osobą, która
                            przeprowadzała z Tobą ostatnią rozmowę, oni dają swoje wizytówki, lub zadzwoń do
                            tego właśnie biura i zapytaj.Ale niedługo powinni się odezwać, bo praca już od
                            września więc im też się spieszy.Na jakie konkretnie stanowisko jesteś
                            rekrutowana i z jakimi językami?
                            • Gość: Niezorientowana Rekrutacja IP: 213.25.102.* 11.08.09, 12:55
                              Witam,
                              może ktoś mi powiedzieć gdzie znajduje się Shell? w Zabierzowie? (a
                              w Krakowie?) jak tam dojechać i czy długo tam się jedzie z centrum
                              Krakowa? CV chciałam złożyć.
                              Dziękuję z góry
                              • Gość: niezorientowana Re: Rekrutacja IP: 213.25.102.* 11.08.09, 13:01
                                zapomniałam jeszcze spytać o proces rekrutacyjny. Z tego, co tu
                                przeczytałam to najpierw są testy analityczne, potem rozmowa ustna,
                                a na końcu test z ang., czy tak? A rozmowa ustna po ang? interesuje
                                mnie stanowisko młodszego księgowego ze znajomością ang.
                                pozdrawiam
                            • Gość: Ollla Hmm..please help :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.09, 09:39
                              Mam takie pytanko ja wygląda taki test z języka (ang. niemiecki.) w
                              R. na pierwszym etapie rekrutacji? to jest test wielonkrortnego
                              wyboru? pytania są jakies ogólne czy język businessowy? jak kto by
                              chcial pomóc to mój mail: olla.kk@gmail.com
                              Dzieki :)
                              • Gość: ja123 Re: Hmm..please help :) IP: *.ists.pl 14.08.09, 10:55
                                Albo nie na maila tylko tu, bo wszyscy chętnie się dowiemy;)
                              • Gość: gość Re: Hmm..please help :) IP: *.ghnet.pl 14.08.09, 19:37
                                test jednokrotnego wyboru- podstawowa gramatyka i słówka jakieś różne
                              • Gość: ania Re: Hmm..please help :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 22:54
                                Są 2 testy z niem. i angl.: test wyboru - słówka i gramatyka, oraz 2 testy na
                                rozumienie tekstu i pytania do tekstu.Później jeszcze ustny z niem. i angl.,
                                luźna rozmowa.
                                • Gość: gość123 Re: Hmm..please help :) IP: *.ists.pl 07.09.09, 13:49
                                  Aniu i inni;) A czy możecie napisać czy jest też część ze słuchu? I czy coś
                                  trzeba samemu tworzyć, jakieś listy etc czy tylko test abc? Dziękuję z góry:)
                                  • Gość: ania Re: Hmm..please help :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.09, 08:00
                                    Ze słuchu nie ma, jedynie musisz i z angielskiego i z niemieckiego przeczytać
                                    teksty, dość trudne, ale jak znasz język, to nie będziesz mieć problemu, i do
                                    tych tekstów są pytania, podchwytliwe, i musisz wybrać odpowiednią odpowiedź.A w
                                    kolejnych etapach są np. maile w języku obcym do napisania, losujesz, tematyka
                                    biznesowa.Moja rada: nie ma sensu się w jakikolwiek sposób do tego
                                    przygotowywać, albo znasz język, albo nie.
                                    • Gość: gość123 Re: Hmm..please help :) IP: *.ists.pl 08.09.09, 11:57
                                      Dzięki za rady:) Mam nadzieję, że wyniki są szybko i będę wiedzieć niebawem na
                                      czym stoję...
                                      • Gość: qwe12rt Re: Hmm..please help :) IP: 188.33.103.* 19.09.09, 22:22
                                        No i jak tam sie pracuje w Shellu? Podobno oferuja spory pakiet szkolen, rowniez
                                        za granica, ale czy w zwiazku z tym daja nizsze wynagrodzenie "no bo przeciez
                                        oferuja dodatkowo szkolenia"? Jakie sa zarobki w dziale obslugi klienta?
                                        • Gość: ala123 Re: Hmm..please help :) IP: *.ists.pl 21.09.09, 08:01
                                          Podbijam pytanie co do zagranicznych szkoleń, czy one rzeczywiście są i czy są
                                          obowiązkowe? A jak coś, to czy dotyczą raczej HR czy księgowości?
      • bezrobotna1984 Czy - kiedy się skontaktują ze mną? 12.08.09, 13:03
        Witam,
        wysłałam tydzień temu swoją aplikację na kariera@shell.com
        Nie aplikowałam na konkretne stanowisko. Jestem absolwentką bez
        większego doświadczenia, z angielskim. Czy/kiedy mogę liczyć na
        jakiś odzew? Szukają teraz takich osób do Customer Service?
        • Gość: kamila Re: Czy - kiedy się skontaktują ze mną? IP: *.ists.pl 12.08.09, 15:19
          oni pewnie odzywają się jeśli mają akurat wolne stanowisko, a te są zawsze
          podane na stronie hrk i innych... daj znać jak coś się zmieni, ciekawa jestem
          czy rzeczywiście poza tymi ogłaszanymi stanowiskami jest szansa się tam załapać:)
        • dei333 Re: Czy - kiedy się skontaktują ze mną? 22.09.09, 12:57
          bezrobotna1984 napisała:

> Witam,
          > wysłałam tydzień temu swoją aplikację na kariera@shell.com
          > Nie aplikowałam na konkretne stanowisko. Jestem absolwentką bez
          > większego doświadczenia, z angielskim. Czy/kiedy mogę liczyć na
          > jakiś odzew? Szukają teraz takich osób do Customer Service?

Jesli znasz tylko angielski, to moze byc kiepsko.
      • Gość: gość Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 25.08.09, 14:36
        jak długo trwa rekrutacja do Shella, w sensie cały proces? Przeczytałam powyższe
        posty i mam wrażenie, że to trwa miesiącami:/ Czy tak jest w rzeczywistości???
        • Gość: gość Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 26.08.09, 20:46
          ktoś wie, ktoś wie???
          • Gość: ja odpowiem Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.chello.pl 29.08.09, 20:06
            Tak to trwa miesiącami.
            • Gość: gość Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 30.08.09, 23:01
              :( Kurde, jak to możliwe? Mają tylu kandydatów do przeorania, czy tak naprawdę
              wcale nie potrzebują nowych ludzi tylko sobie robią rozmowy kwalifikacyjne na
              wszelki wypadek???
              • Gość: gość Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ghnet.pl 31.08.09, 14:03
                potrzebują nowych ludzi i dlatego rekrutują, ale każdy proces trwa jakiś czas-
                dla potencjalnego kandydata trzeba przygotować miejsce, zapewnić mu wszystkie
                dostępy, które często idą z za granicy itd...dlatego trzeba uzbroić się w
                cierpliwość..
                • Gość: gość Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 31.08.09, 14:16
                  No niby tak, ale przecież do podobnych firm, korporacji, taki proces trwa kilka
                  tygodni, miesiąc, no ale nie kilka miesięcy:(
      • Gość: jaaa Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.netia.com.pl 31.08.09, 14:13
        Testy językowe w pośrednictwie miałem 24.07, mieli dać znać o drugim
        etapie do 2-3 tygodni a odezwali się parę dni temu, że zapraszają na
        kolejny etap w połowie września, a dopiero trzecia rozmowa w
        Shellu... tak więc bardzo wolno to idzie.
        • Gość: gość Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 31.08.09, 14:18
          A możesz napisać o jakie języki (w Twoim przypadku) chodzi? Czy jest szansa, że
          jak się ma jakiś bardziej interesujący język na który nie ma zbyt wielu
          kandydatów, to pójdzie to sprawniej?
      • Gość: jaaa Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.netia.com.pl 31.08.09, 19:45
        Języki bardzo pospolite: niemiecki + angielski:), ponoć przez urlopy
        procedura się wydłużyła. Powodzenia!
        • Gość: gość Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 31.08.09, 19:50
          Dzięki wielkie za informację! Również życzę powodzenia i bardzo Cię proszę,
          zamieść informację, jak będziesz miał dalsze odpowiedzi, bardzo jestem ciekawa
          kiedy się to skończy;) Ja jestem jeszcze przed testami językowymi, ale nie wiem
          czy opłaca mi się czekać...
          • Gość: gośc Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ghnet.pl 01.09.09, 18:50
            jak ktoś ma czas niech czeka..jak nie niech bierze inna lub podobna pracę..do
            customer services 1sza grupa ludzi zaczyna pracę 7 września- inni będę czekać na
            kolejne miesiące (grupa wrześniowa czekała od kwietnia..więc bardzo długo...no
            coż jest jak jest

P. S dla wszystkich, którzy czekają na kokosy w Shell- stawki takie jak wszędzie
            poniżej 2 tyś zł netto
            • Gość: gość Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 01.09.09, 23:46
              A czy "grupa wrześniowa" była wcześniej poinformowana, kiedy zacznie pracę? Czy
              da się taką informację uzyskać przy rozmowie kwalifikacyjnej? Oni mają to jakoś
              zaplanowane, czy "jak im wyjdzie"?
            • bezrobotna1984 Chyba nie ma reguły... 02.09.09, 09:49
              Ja wysłałam aplikację do Shella z własnej inicjatywy miesiąc temu i nikt się nie
              odezwał (póki co...). Z kolei cały proces u koleżanki w zeszłym roku trwał
              niecały miesiąc i już pracowała (niewiarygodnie szybko!), dlatego te 5 miesięcy
              o których piszesz to bardzo dłuuugo...
              • Gość: gość Re: Chyba nie ma reguły... IP: *.ists.pl 02.09.09, 10:03
                Dzięki za informację! Wiesz co, skoro się nie odzywają z shella, polecam wysłać
                CV również do HRK, którzy zajmują się rekrutacją dla nich - może w shellu nie
                chce im się oglądać tych wszystkich CV, tylko rozważają już te wybrane przez
                HRK;) Powodzenia!
              • Gość: gość Re: Chyba nie ma reguły... IP: *.ists.pl 02.09.09, 10:08
                Wiesz co, mam do Ciebie jeszcze prośbę, skoro znasz kogoś, kto tam pracuje:)
                Mogłabyś napisać, w jakich godzinach jest tam praca? Dzięki wielkie!!!
                • bezrobotna1984 Re: Chyba nie ma reguły... 02.09.09, 15:10
                  Dzięki za radę z HRK, rozumiem że Ty jesteś rekrutowana przez tę firmę? Bo
                  koleżanka pierwsze 2 etapy miała w Randstad. Ona pracuje przeważnie od 0730 do
                  1600, w tym 0,5h przerwy, więc godziny bardzo fajne, przynajmniej jak dla mnie...
                  • Gość: gość Re: Chyba nie ma reguły... IP: *.ists.pl 02.09.09, 15:17
                    Dla mnie godziny też super... Tak, dostałam telefon z HRK, natomiast wcześniej
                    też wysyłałam do shella, bez odzewu, także myślę, że z HRK jest przynajmniej
                    szansa na rozmowę (bo do pracy to jeszcze daleeeeko)...
                    • bezrobotna1984 Re: Chyba nie ma reguły... 02.09.09, 21:14
                      A do Shella aplikowałaś z własnej inicjatywy czy w odpowiedzi na konkretne
                      ogłoszenie? A jeżeli sama z siebie - to na jaki adres mailowy HRK wysłałaś swoją
                      aplikację? Z góry dziękuję za odpowiedź i życzę powodzenia w procesie rekrutacyjnym!
                      • Gość: gość Re: Chyba nie ma reguły... IP: *.ists.pl 02.09.09, 22:13
                        Wysyłałam na konkretne ogłoszenie HRK ale nie było to ogłoszenie związane z
                        shellem, tylko inną firmą, jednak osoba, która do mnie zadzwoniła, powiedziała,
                        że szukają kandydatów do shella i czy bym tym nie była zainteresowana. Myślę,
                        żebyś zrobiła podobnie, znalazła jakieś konkretne stanowisko, mniej więcej
                        podobne do Twoich oczekiwań i może pójdzie tak samo - nie wezmą Cię na nie, ale
                        zaproponują coś innego.
      • Gość: szuakjący-pracy Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 03.09.09, 15:15
        Widzę, że temat shella wałkowany na wszystkie sposoby, ja jeszcze do tego
        wszystkiego proszę o napisanie o której najpóźniej można skończyć tam pracę, czy
        są jakieś nocne zmiany?
        • Gość: ania Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.09, 18:39
          Czy ktoś z was wybiera się na rozmowę już bezpośrednio do Shella we środę 9
          września?
          • bezrobotna1984 Re: Praca w Shell-KRAKÓW 05.09.09, 17:49
            Czy mogę spytać kiedy aplikowałaś do Shella że teraz masz u nich rozmowę i czy
            robiłaś to z własnej inicjatywy czy w odpowiedzi na konkretne ogłoszenie o pracy?
        • Gość: szukający_pracy Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 04.09.09, 14:51
          up!
          • Gość: ania Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 18:28
            Tzn?
            • Gość: szukający_pracy Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 04.09.09, 18:30
              tzn podnoszę temat i pytanie, czy w shellu są nocne zmiany;) 7 września niestety
              jeszcze się nie pojawiam w shellu, ale może w końcu i mnie ta przyjemność
              czeka:) W każdym razie - powodzenia!
              • Gość: ania Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 20:21
                Nie ma nocnych zmian, praca w zależności od działu 8.00-16.30, 9.00-17.30, w tym
                pół godziny przerwa na lunch.
      • Gość: elmi Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.netia.com.pl 06.09.09, 19:55
        czy ktoś może się wypowiedzieć na temat stanowiska Customer Service
        Centre Administrator? czy jest to w miarę ambitna praca pozwalająca
        na rozwój czy też stanowisko sekretarki ubrane w ładne słowa?:) z
        góry dziękuję za wszelkie informacje
      • Gość: gość Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 07.09.09, 21:31
        Dziś wielu z Was zaczęło, jak tam wrażenia? :)
        • Gość: 123 Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 11.09.09, 01:07
          podbijam pytanie, bo liczę na rozpoczęcie tam pracy (prędzej czy później...) -
          jak tam wrażenia po pierwszych dniach??
          • Gość: inna ja Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 10:30
            w niedlugim czasie mam miec tez rozmowę w siedzibie shella i zastanawiam sie
            czego moge sie spodziewac, jak bede po, zdam relację... moj okres rekrutacji
            rozpoczal sie od wyslania cv do agencji 3go sierpnia.
            • Gość: Nowapraca Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.star.net.pl 21.09.09, 10:53
              Ja zaczynam pracę w shellu od 5-go października. Najpierw była
              rekrutacja w testhr (tez prowadzili rekrutacje) na dane stanowisko.
              Później rozmowa w shellu, odpowiedzieli w ciągu 2 tygodni. Czas
              trwania całej rekrutacji to około miesiąc. Zobaczymy co to będzie :)
              • Gość: ala123 Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 21.09.09, 10:57
                A bedziecie pracowac w hr czy ksiegowosci?
                • Gość: inna ja Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 11:42
                  ubiegalam sie o obsluge klienta
            • Gość: ala123 Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 21.09.09, 11:52
              A czy wiesz czy ta rozmowa w ich siedzibie to-już-wreszcie-koniec?
              • Gość: inna ja Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 12:15
                z tego co mnie poinformowano, tak, rozmowa w siedzibie firmy to trzeci
                ostatni etap rekrutacji...
                • Gość: ala123 Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 21.09.09, 12:46
                  To może jeszcze takie prowokacyjne pytanie do innych ;D Czy jak się jest
                  zaproszonym na ten etap, można sądzić, że raczej na pewno się jest zatrudnionym?
                  • Gość: inna ja Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 09:30
                    widac to prowokacyjne pytanie pozostanie bez odpowiedzi... aczkolwiek widzialam
                    juz na nie odpowiedz w postach wyzej... :)

sama jednak nie smiem stwierdzić czegos podobnego, jestem po rozmowie nr 3.
                    czekam teraz na ewentualny telefon... do polowy pazdziernika...
                    • Gość: ala123 Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 22.09.09, 12:13
                      Aha, czyli jeszcze trzeba czekać miesiąc na ich decyzję... uhhrr...
                      czteromiesięczne rekrutacje, to w krk chyba tylko w shellu...
                      • Gość: ania Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 15:23
                        Ja też jestem po 3-cim etapie, czyli rozmowie w Shellu.Też czekam na odpowiedź i
                        ostateczna decyzję.Jakich zarobków się spodziewacie?
                        • Gość: ala123 Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 22.09.09, 15:26
                          A na rozmowie nie powiedzieli jeszcze, czy zgadzają się na to, co proponujesz?
                          Ja do tej pory mówiłam 3000 brutto i na to liczę;)
                  • Gość: ania Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 15:26
                    To wcale nie jest pewne:(
                    • Gość: inna ja Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 15:55
                      mi powiedziano w agencji ze nie mam co liczyc na 2,5 tys brutto... bawily mnie
                      wszelkie wpisy typu licencjat i 6-8 tys... ja mam wyzsze, dwa jezyki i jak 2 tys
                      brutto dostane to chyba powinnam sie cieszyc...
                      • Gość: ania Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 16:25
                        Nie no, z tego, co wiem, to właśnie 3000 brutto do 3500.
                        • Gość: ania Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 16:29
                          A która agencja powiedziała, że nie masz co liczyć na 2500 brutto?Widzę, że
                          każda agencja mówi co innego...
                      • Gość: ania Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 16:47
                        "mi powiedziano w agencji ze nie mam co liczyc na 2,5 tys brutto... bawily mnie
                        wszelkie wpisy typu licencjat i 6-8 tys... ja mam wyzsze, dwa jezyki i jak 2 tys
                        brutto dostane to chyba powinnam sie cieszyc..."

A masz już jakieś doświadczenie zawodowe?Bo wtedy więcej płacą.
                        • Gość: ala123 Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 22.09.09, 17:10
                          Może też zależy od języków, za ang + niemiecki zapłacą inaczej niż ang + chiński
                          ;) Ponadto, chyba 2000 brutto to przesada, to jest pewnie jakieś 1400 netto,
                          nawet w capie lepiej płacą...
                          • Gość: ania Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 17:32
                            Dokładnie:)
                            A Ty z jakimi językami startujesz?
                            • Gość: inna ja Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 18:15
                              o zarobkach uprzedzila mnie agencja R., co do jezykow standardowe ang.+niem.,
                              zaczyna mnie bawic to ze co agencja to inne informacje
                              • Gość: ania Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 18:37
                                Mnie też agencja R. i widzisz jakie rozbieżności (patrz wyżej).Ale to nie jest
                                możliwe, żeby 2000-2500 brutto, na pewno wiecej.
                                • Gość: inna ja Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 22:03
                                  fajnie, widac po takich wnioskach i innych blednych informacjach mozna wysnuc
                                  sobie opinie na temat wyzej wymienionej ag. (na rozmowe do siedziby firmy
                                  nakierowano mnie na "ulice zabierzowska 290 w zabierzowie"! po wyslaniu
                                  wiadomosci o blednym adresie rzeczywiscie przyznano sie do bledu i podano wlasciwy)
                                  • Gość: ala123 Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 22.09.09, 22:23
                                    Ja tego 3000 brutto nie usłyszałam od żadnej agencji, po prostu na to liczę
                                    (jestem z j. portugalskim). A startuję przez firmę HRK, nie R. Mam jeszcze
                                    pytanie do tych, którzy (które) już po ostatnim etapie - czy to jest tylko
                                    rozmowa, czy jeszcze jakieś konkurencje przy komputerze? Z góry dzięki;)
                                    • Gość: ania Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 22:25
                                      Rozmowa w obcych językach, ok.1 godz.
                                      • Gość: ala123 Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 22.09.09, 22:32
                                        Super, dzięki!
                                        • Gość: aab3 Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: 188.33.35.* 25.09.09, 17:04
                                          uwierzcie mi, jak w obsludze klienta (ang+niem) dostaniecie 2k na reke, to
                                          powinniscie sie cieszyc. Tak jak to juz ktos wspomnial - kokosow nie ma, bo
                                          firma wykreca sie "organizowaniem szkolen".
                                          • Gość: inna ja Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 06:07
                                            czyli miałam rację...
                                            • Gość: gość Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 26.09.09, 10:56
                                              2000 netto = 2775 brutto
                                              • Gość: ania Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 15:11
                                                No właśnie, czyli nie 2000 brutto.Ale ledwo 2800 brutto to też żenada.A skąd to
                                                wiesz? Mnie podczas ostatniego etapu nikt nie powiedział, jaką kwotę mi
                                                proponują tylko padło pytanie, ile ja chcę zarabiać.Gdy powiedziałam, nikt się
                                                do tego w żaden sposób nie ustosunkował....
                                          • Gość: ania Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 15:13
                                            aab3, skąd to wiesz?Pracujesz tam?
                                          • Gość: Anita Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: 91.106.184.* 27.09.09, 22:06
                                            Skad masz te informacje? Czy dostalas u nich prace i tyle zaproponowali Ci na
                                            poczatek? Czy to sa tylko Twoje domysly? 2000 zl netto to jest przeciez duzo!!!
                                            Jak to sie ma do ich reklamowych hasel o tym, ze sa u nich dobre wynagrodzenia?
                                            • Gość: gość1 Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 28.09.09, 08:32
                                              W porównaniu z innymi centrami księgowymi, 2000 na rękę to jest luksus... Ja
                                              słyszałam od kogoś, że tyle mu właśnie zaproponowali na początkowe stanowisko w
                                              HR, sama tam nie pracuję.
                                            • Gość: aab3 Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: 188.33.195.* 02.10.09, 13:19
                                              Wiem z pierwszej ręki, bo tyle mi zaoferowali. 2.000 to dużo? Chyba sobie
                                              raczysz żartować. Z perfekcyjną znajomością dwóch języków i w perspektywie
                                              użerania się z klientami 2.000 to są śmieszne pieniądze
                                              • Gość: ania Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 15:21
                                                aab3 , a czy wcześniej jak Cie pytali, ile chcesz dostać, to podałaś wyższą
                                                kwotę ?I czy mimo to oni zaproponowali Ci tylko 2tyś. na rękę?Przyjęłaś tą
                                                ofertę czy szukasz czegoś innego?
                                                • Gość: aab3 Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: 89.108.222.* 06.10.09, 20:36
                                                  nie przyjęłam tej oferty, bo się SZANUJĘ. A jeśli ludzie się nie będą szanować,
                                                  to w efekcie wszyscy będziemy pracować za minimalną. Ja im od razu mówiłam, że
                                                  mniej niż 2.000 na rękę+zwrot za dojazdy mnie nie interesuje. Nie chcieli się
                                                  zgodzić, więc ich strata ;)
                                                  • Gość: ania Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 10:38
                                                    aab3 ,czyli wychodzi, że proponują jakieś 2700 brutto?
                                      • Gość: gość1 Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 28.09.09, 10:00
                                        Hmmm... o czym można gadać przez godzinę na czwartym czy którymś tam etapie???
                                        Po raz enty czy dlaczego chcę pracować w tej firmie i jak sobie radzę w
                                        sytuacjach stresowych???
                                        • Gość: inna ja Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 10:22
                                          czy pod tym etapem rozumiesz rozmowe w siedzibie firmy? jesli tak to jest to
                                          rozmowa w obcych jezykach (np niemiecki angielski polski) na rozne tematy
                                          zwiazane z firma, dlaczego chcesz tam pracowac, co cie sklonilo do wyslania cv i
                                          inne takie typowe pytania, nic co mialoby cie zaskoczyc... podsumowanie
                                          wszystkich dotychczasowych rozmow... tak to wygladalo bynajmniej w moim przypadku
                                          • Gość: Gość1 Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 28.09.09, 10:53
                                            Dzięki za odpowiedź, tak właśnie o ten etap mi chodzi. A czy rozmawialiście o
                                            godzinach pracy?
                                            • Gość: inna ja Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 11:00
                                              spytalam o to i jesli dobrze pamietam babka powiedziala mi ze od 8 do 17 z 30
                                              min przerwa, lub jesli grupa umowi sie z managerem to mozna przychodzic na 8.30
                                              do 17 (ale tylko jesli cala grupa tak zechce), wowczas nie ma sie juz tej
                                              przerwy 30 minutowej. Szczerze mowiac nie wiem czy to mozliwe bo to by oznaczalo
                                              ze pracuje sie po 8,5 h a nie 8, jak jest w standardzie... moze zle
                                              zapamietalam? bynajmniej na pewno od 8. zaczyna sie prace w HR
                                              • Gość: ania Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 13:44
                                                Tak, godziny pracy to 8-17, z tym, że jest właśnie ta przerwa na lunch 30 min i
                                                to nie jest tak, że każdy ma siedzieć te 9 godzin, tylko w zależności od tego,
                                                jak będzie to ustalone w grupie.Wygląda na to, że w pracy jest się 8,5 godziny.
                                                • Gość: gość1 Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 28.09.09, 13:48
                                                  Czy wiecie może, czy te same godziny są też w księgowości?
                                                  • Gość: inna ja Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 14:22
                                                    niestety nie wiem, z tego co mi powiedziano akurat ten dzial tak pracuje,
                                                    wniosek nasuwał sie taki, ze co dział to własne godziny urzedowania... niestety
                                                    nie wiem jakie konkretnie i czy pokrywaja sie z HR
                                                • Gość: inna ja Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 14:25
                                                  aniu, z tego co widze tez masz juz ostatnia rozmowe za soba... moglabym spytac,
                                                  kiedy ja mialas i czy ktos sie do ciebie odezwal (ewentualnie do kiedy maja dac
                                                  ci znac)?
                                                  • Gość: ania Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 15:46
                                                    Miałam w połowie miesiąca. Koniec września, początek października mam mieć
                                                    odpowiedź, na razie cisza.Ale sama praca, jak mi powiedzieli, to najwcześniej
                                                    grudzień/styczeń!
                                                    • Gość: gość Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 28.09.09, 16:07
                                                      Co???? Rozwala mnie to, i co Ty masz przez ten czas robić, wg nich???
                                                    • Gość: ania Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 16:53
                                                      Czekać:)Wszystkich, którzy nie zaczęli pracy z początkiem września to właśnie
                                                      czeka:(((
                                                    • Gość: gość1 Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 28.09.09, 23:51
                                                      No a już słyszałam tu opowieści, że ci, co zaczęli pracę we wrześniu, składali
                                                      cv w kwietniu... Porażka...
                                              • Gość: na boga Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.opera-mini.net 13.09.10, 17:33
                                                Bynajmniej nie znaczy tyle co przynajmniej tylko tyle co 'ani troche' 'zgoła' 'zupełnie' 'wcale'. Dlaczego tak strasznie trudno to zrozumiec?!
                  • Gość: joanninha Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.09, 19:35
                    hmm rekrutacja nadal trwa,ja tez znam perfect angielski i portugalski (wersja brazylijska) i zostalam zaproszona na rozmowe w shellu,wiec nie do konca to swiadczy o byciu zatrudnionym.
                    jak wyglada rozmowa w shellu?
                    • Gość: gość Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 29.09.09, 23:17
                      > hmm rekrutacja nadal trwa,ja tez znam perfect angielski i portugalski (wersja b
                      > razylijska) i zostalam zaproszona na rozmowe w shellu,wiec nie do konca to swia
                      > dczy o byciu zatrudnionym.

??

A co do rozmowy w shell, to było parę postów powyżej:)
                      • Gość: ania Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.09, 09:12
                        Rozmowa w Shellu nie świadczy o byciu zatrudnionym.Wszystko zależy od tego, czy
                        im się "spodobasz" i jaką podasz kwotę, jaką chcesz dostać:)
                        • Gość: joanninha Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: 77.255.104.* 30.09.09, 22:24
                          Gość: gość 29.09.09, 23:17 Odpowiedz
                          > hmm rekrutacja nadal trwa,ja tez znam perfect angielski i portugalski (wersja b
                          > razylijska) i zostalam zaproszona na rozmowe w shellu,wiec nie do konca to swia

??

Moze nie wyrazilam sie dokladnie ale to bylo apropo postu kolezanki:
                          Gość: ala123 21.09.09, 12:46 Odpowiedz
                          zaproszonym na ten etap, można sądzić, że raczej na pewno się jest zatrudnionym?

Bo jak widac jest teraz wiele osob znajacych jezyki wiec maja w czym wybierac:)
                          czyli do dnia telefonu iz zostalo sie przyjetym nie mozna myslec ze jest sie tam
                          juz:).

Mam pytanie czy ta rozmowa w siedzibie shella to poprostu podobna rozmowa jaka
                          sie przeszlo z agencja HRK?
                          jest w jezykach obcych (angielski i inny dodatkowy?)
                          czy tez po prostu polski?

z gorydzieki za informacje!

• Gość: inna ja Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 08:20
                            jesli z agencjami rozmawialas na temat dotyczacy Ciebie i powiazan Ciebie z
                            firmą itp. to dokładnie ta rozmowa będzie na tym bazowac, podsumowanie i
                            poszerzenie informacji na Twoj temat pod kontem obsługi klientów. W moim
                            przypadku mialam najpierw rozmowę o tym po angielsku, pozniej po polsku, a
                            pozniej po niemiecku... całość trwała nie wiecej niż godzine :)
                            • Gość: ania Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 09:09
                              W moim przypadku było podobnie, choć pytania były bardzo szczegółowe i
                              podchwytliwe, rozmowa nie należała do zbyt relaksujących, wszystko trwało prawie
                              godzinę.
                              Mam pytanie do "inna ja":czy już masz jakieś wiadomości odnośnie przyjęcia?Czy
                              nadal cisza?Kiedy byłaś na ostatniej rozmowie?
                              • Gość: gość Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 01.10.09, 09:21
                                Ja też odniosłam takie wrażenie, niby wszystko ok, ale bardzo miło nie było...:/
                              • Gość: inna ja Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 10:43
                                mialam rozmowe 21.09, zadzwoniono do mnie tydzien pozniej w sprawie
                                zatrudnienia, zaczynam w listopadzie :)
                                • Gość: ania Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 11:40
                                  "Inna ja" , w takim razie gratulacje, ja nadal czekam.Czy możesz zdradzić, o
                                  jakie pieniądze chodzi bo te ciągłe domysły i przypuszczenia są bardzo
                                  niepokojące i nie wiadomo, na czym się stoi.A mi niestety nie powiedzieli, na co
                                  mogę liczyć, jedynie w agencji, ale to się chyba nie bardzo odnosi do
                                  rzeczywistości.Z góry dziękuję.
                                  • Gość: inna ja Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 11:50
                                    niestety czekam dopiero na szczegoly umowy ktora ma byc ze mna omowiona przez
                                    dzial administracyjny, dopiero wtedy bede wiedziala o jaka stawke "walcze", z
                                    tego jednak co mi powiedziano domyslam sie ze wynagrodzenie zalezy od jakosci
                                    prezentacji na rozmowie kwalifikacyjnej :/ to pewnie bedzie miedzy 2 a 3 tys
                                    brutto, tak mysle
                                    • Gość: inna ja Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 11:53
                                      i dziekuje, mam nadzieje, ze i do Ciebie aniu zadzwonia i spotkamy sie gdzies
                                      TAM ;) głowa do góry... moja babcia mowi mi zawsze ze cierpliwoscia wiecej sie
                                      wywalczy, zobaczysz, ze tak wlasnie bedzie, trzymam kciuki!
                                      • Gość: ania Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 11:56
                                        He,he, dzięki:)
                                        Czyli z tego by wynikało, ze jednak są "widełki" co do wynagrodzenia.Na rozmowie
                                        powiedzieli mi też, ze dopiero okaże się po przeanalizowaniu profilu kandydatów,
                                        kto dokładnie na jakie stanowisko się dostanie, nie każdy będzie na tym samym.
                        • Gość: joanninha Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: 77.255.104.* 30.09.09, 22:28
                          Gość: gość 29.09.09, 23:17 Odpowiedz

??

Moze nie wyrazilam sie dokladnie ale to bylo apropo postu kolezanki:
                          Gość: ala123 21.09.09, 12:46 Odpowiedz

Bo jak widac jest teraz wiele osob znajacych jezyki wiec maja w czym wybierac:)
                          czyli do dnia telefonu iz zostalo sie przyjetym nie mozna myslec ze jest sie tam
                          juz:).

Mam pytanie czy ta rozmowa w siedzibie shella to poprostu podobna rozmowa jaka
                          sie przeszlo z agencja HRK?
                          jest w jezykach obcych (angielski i inny dodatkowy?)
                          czy tez po prostu polski?

z gory dzieki za informacje!

• Gość: gość Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 01.10.09, 08:21
                            W języku polskim i angielskim, jeśli znasz np. niemiecki to mogą zapytać, ale
                            nie sądzę, żeby Cię pytali jeszcze z portugalskiego, jeśli jesteś już po testach
                            językowych z tego języka. Pytanie oprócz standardowych - dlaczego chcesz tu
                            pracować etc, mogą pojawić się pytania sytuacyjne np. jak sobie poradzisz w
                            trudnej sytuacji, jak masz ciężkiego klienta etc. Jak masz jakieś pytania, to
                            daj nr gg lub maila, chętnie pogadam;)
                            • Gość: Re: Praca w Shell- Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.scansafe.net 13.10.09, 09:47
                              jak tam?
                              • Gość: kerim Praca w Shell-KRAKÓW IP: 89.174.52.* 13.10.09, 10:36
                                po pol roku od wyslania cv do Randstadu dzis dostalem oferte pracy
                                na stanowisku Customer Master Data Analyst (back office),strasznie
                                dlugi maja ten proces rekrutacji,czy ktos zaczyna moze 7 grudnia?
                                • Gość: gość Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 20:39
                                  Ile Ci zaproponowali na rękę?
                                • Gość: gość Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 20:40
                                  I kiedy miałeś ostatni etap już w samym Shellu?Długo czekałeś na ich telefon?
                                  • Gość: kerim Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 21.10.09, 17:22
                                    Po ostatnim etapie w shellu czekalem ok.2 tygodnie na telefon(gdzies
                                    2 tygodnie temu to bylo) z decyzja o przyjeciu,a propozycje zarobkow
                                    sa wydaje mi sie zalezne od twojego doswiadczenia zawodowego.
                                • Gość: nika kto zaczyna prace 7 grudnia ? IP: 94.254.233.* 11.11.09, 11:23
                                  czesc kerim ;) To cos mi sie wydaje, ze bedziemy razem zaczynali :) Do 7 grudnia
                                  jest jeszcze daleko, ale czas szybko leci :) Wiesz dokladnie na czym ma polegac
                                  nasz projekt? Bo slyszalam juz tyle obcji, ze sama nie juz nic nie wiem... ;/
                                  Czy jest ktos jeszcze kto zaczyna prace 7 grudnia?
                                • Gość: nika kto zaczyna prace 7 grudnia ? IP: 94.254.233.* 11.11.09, 11:24

Czy jest ktos jeszcze kto zaczyna prace 7 grudnia?
      • bezrobotna1984 Czy w Shellu są teraz/szykują się przyjęcia? 16.10.09, 15:44
        Czy w Shellu są teraz jakieś przyjęcia? Coś ostatnio pusto na stronach
        pracujących dla nich agencji. Dlatego może wiecie, czy szykują się jakieś przyjęcia?
        • mijo81 Re: Czy w Shellu są teraz/szykują się przyjęcia? 01.11.09, 00:03
          ....kryzys
        • Gość: AGA Re: Czy w Shellu są teraz/szykują się przyjęcia? IP: *.tktelekom.pl 07.02.11, 18:16
          Witam

Najlepiej się zaloguj bezpośrednio na ich stronie tam są dostępne wakaty. Ja tak zrobiłam i od razu się odezwali.
          • Gość: Byly pracownik Re: Czy w Shellu są teraz/szykują się przyjęcia? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.03.11, 12:27
            Jak trzeba być zdesperowanym, żeby aplikować do tej firmy albo naiwnym.Pewnie chcesz się przekonać na własnej skórze co to za firma. A za kilka miesięcy będziesz pisał to samo co inni.Zgadzam się ze wszystkimi negatywnymi opiniami zamieszczonymi poniżej.
      • Gość: Jolka a mnie nie chcieli ... IP: *.ghnet.pl 09.11.09, 20:32
        Hej, a mnie akurat nie chcieli. Starałam się na Back Office. Ukończyłam
        filologię angielską. Zastanawiam się czy jeszcze próbować czy dać sobie spokój z
        korporacjami. Up up .. ktoś pogada? Obecnie pracuję zupełnie gdzie indziej, call
        center.
        • Gość: wow Re: a mnie nie chcieli ... IP: 156.17.73.* 10.11.09, 10:36
          A kiedy byłaś na rekrurutacji w Shellu? Długo czekałas na odpowiedz?
          Ja byłem na romowie w Shellu w połowie pazdziernika i odtąd nie mam
          żadnej inf zwrotnej od nich...
          • Gość: nica Re: a mnie nie chcieli ... IP: 77.255.167.* 10.11.09, 11:39
            Nie martwcie sie... u mnie cala rekrutacja czyli wszystkie 3 etapy trwala kolo 2
            miesiecy... Najdluzszy okres czekania mialam juz jezeli chodzilo o termin
            spotkania bezposrednio z Shell... Trwalo to ponad 3 tygodnie... A jesli chodzi o
            odpowiedz to uzyskalam ja pozniej po tygodniu... Ze jestem przyjeta... Nowy
            projekt rusza chyba cos na poczatku grudnia...Czy jest ktos kto moze tez tak
            zaczyna? Pozdrawiam :)
          • Gość: nika Re: a mnie nie chcieli ... IP: 77.255.167.* 10.11.09, 11:46
            Slyszalam, ze nawet do miesiaca daja odpowiedz.. Wiec chyba nie ma sie czym
            martwic... Teraz calyz eszly tydzien byly nabory i dzien w dzien rekrutacje...
            MNie tez powiedzieli, ze do miesiaca trzeba nawet czasami czekac, bo sie
            strasznie przeciaga... Roznie to bywa... Zalezy tez chyba na kogo sie trafi...
            • Gość: wow Re: a mnie nie chcieli ... IP: 156.17.73.* 10.11.09, 11:49
              Osoba rekrutująca miała dac znać po ok 1,5 tyg, a ponieważ minęło
              juz sporo więcej nie wiem na czym stoję. Sądziłem, że można liczyć
              na informację w terminie, o którym się wspomina na rozmowie...
              W każdym bądź razie - grtulacje dla przyjętych;-)
              • Gość: nika Re: a mnie nie chcieli ... IP: 77.255.167.* 10.11.09, 12:11
                Slyszalam, ze zdarza sie roznie... A z jakim jezykiem i na jaki projekt probowales?
                • Gość: wow Re: a mnie nie chcieli ... IP: *.chello.pl 10.11.09, 19:33
                  Z językiem niemieckim, nazwy proj. nie znam (back lub front office)
            • 25wanilia Są rekrutacje? 10.11.09, 19:05
              na stronie Shella od jakiegoś czasu widnieje tekst: "Obecnie nie prowadzimy
              żadnych rekrutacji". Na stronie HRK i Randstad jednak są jakieś ogłoszenia. Jak
              to w końcu jest? Są jakieś przyjęcia? Warto teraz wysłać swoje cv do Shella?
              • Gość: nika Re: Są rekrutacje? IP: 94.254.233.* 11.11.09, 11:19
                caly czas sa przyjecia :) Z tego co wiem, projekty ruszaja w pierwszej polowie
                grudnia, wiec kto jeszcze chce sprobowac to polecam sie pospieszyc :D
                • 25wanilia Re: Są rekrutacje? 11.11.09, 14:02
                  Dzięki za info. Parę miesięcy temu wysłałam sama z siebie swoją aplikację, ale
                  się nie odezwali:( I zastanawiam się, czy może się im teraz przypomnieć.
                  Zaczynasz 07.12? A możesz powiedzieć jak długo trwał Twój proces rekrutacji?
                  • Gość: nika Re: Są rekrutacje? IP: *.mobile.playmobile.pl 12.11.09, 10:27
                    przypomniec sie nigdy nie zaszkodzi :) Czasami trzeba robic to kilkakrotnie... U
                    mnie trwalo to tak jak mowie prawie 2 miesiace a teraz jeszcze prawie miesiac
                    trzeba czekac nim bedzie mozna zaczac dzialac... A tak wogle to sie boje ;/
                    pozdrawiam!
                  • Gość: kk Re: Są rekrutacje? IP: *.autocom.pl 24.11.09, 14:04
                    Hej,
                    A jam takie pytanie.Chcialabym zmienic prace. Mam ponad poltora roku
                    doswiadczenia w pracy w outsourcingu ksiegowym. Znam bardzo dobrze angielski i
                    dobrze holenderski. Ile moze dostac osoba z takimi kwalifikacjami w shellu lub
                    innym centrum outsourcingowym?

z gory dzieki
              • Gość: nika czy jest ktos kto zaczyna prace 7 grudnia? IP: 94.254.233.* 11.11.09, 11:25
                czy jest ktos kto zaczyna prace 7 grudnia?
                • Gość: kerim Re: czy jest ktos kto zaczyna prace 7 grudnia? IP: *.ists.pl 12.11.09, 21:06
                  hej Nika:)Szczerze powiedziawszy to tez dokladnie nie wiem na czym
                  bedzie polegal nasz projekt,jakos tak ogolnikowo o tym
                  mowili.Niedlugo sie przekonamy:)
                  • Gość: Nika Re: czy jest ktos kto zaczyna prace 7 grudnia? IP: 188.33.193.* 16.11.09, 08:28
                    :) Czesc Kerim :) Fajnie, ze odpisales... Tak jakos pogadac chwilke z osoba z
                    ktora wie sie, ze sie bedzie pracowalo...Faaaajnie ;) Powiem Ci, ze ja sie juz
                    doczekac nie umiem a gdzie tam do 7 grudnia!!! ;) Powiedz mi prosze byles juz po
                    te wszystkie dokumenty, lekarza itp? Do mnie maja w tym tyg jakos dzwonic...
                    Wogle to z krakowa jestes? Ja z katowic, wiec czekaja mnie ciekawe dojazdy ;)
                    pozdrawiam!!!
                    • Gość: kerim Re: czy jest ktos kto zaczyna prace 7 grudnia? IP: 89.174.52.* 16.11.09, 09:58
                      hej Nika:)ja z Krakowa jestem, w piatek mam termin na badania
                      wstepne u lekarza,a z dzialu administracji jeszcze nie zadzwonili,po
                      15.11 mowili ze zadzwonia.Jakos duzo o tej pracy jeszcze nie
                      mysle,jest jeszcze sporo czasu,a na razie pracuje w innej firmie.W
                      tej pracy podoba mi sie to ze ponoc duzo niemieckiego sie bedzie
                      uzywalo,bo o samej pracy to niewiele wiem.Pozdrowka!
                      • Gość: Nika Re: czy jest ktos kto zaczyna prace 7 grudnia? IP: 188.33.193.* 16.11.09, 10:45
                        Fajnie ze tak szybko odpisales :) Wiesz, ja mozna powiedziec w danym momencie na
                        "Urlopie" jestem dlatego mam az za duzo czasu wolnego a to sie wiaze z tym ze
                        duzo mysle ;) Moze nawet za duzo i przezywam, ale to dlatego, ze doczekac sie
                        nie moge :) Tez sluszalam, ze sie duzo uzywa jezyka niemieckiego :) I tez mnie
                        to cieszy :) Milego dnia Ci zycze :) Podaje Ci moj tym czasowy mail, napisz jak
                        Ci sie bedzie nudzilo, chetnie sie dowiem czegos wiecej o moim przyszlym
                        wspolpracowniku, a tak na forum, to jakos dziwnie ;/ ;) gallus.owo@tlen.pl papa
                        • Gość: gość Re: czy jest ktos kto zaczyna prace 7 grudnia? IP: *.ghnet.pl 25.11.09, 17:26
                          hejka:) jezeli zaczynacie prace 7 grudnia to trafiliscie do dzialu back office-
                          a tam niemieckiego nie uzywa sie wcale tak duzo- nie dzwoni sie do klientow, bo
                          to zabronione a przede wszytskim pracuje sie z programami roznymi. Dział front
                          office wykorzytsuje jezyk "czynnie" oni dzwonia do klientow i obecnie sie
                          szkola- do back office trafia osoby"gorsze" jezykowo. Wy prace zaczniecie
                          dopiero za kilka miesiecy- wczesniej czekaja was szkolenia i 2 miesieczny kurs
                          jezykowy. Pozdrawiam
                          • Gość: ja Re: czy jest ktos kto zaczyna prace 7 grudnia? IP: 89.108.200.* 25.11.09, 18:08
                            czesc, dzieki za informacje :) Ja tez zaczynam prace 7 grudnia i nie wiem tak
                            naprawde na czym beda polegaly moje zadania... Mowisz ze mniej uzywa sie jezyka?
                            To szkoda strasznie, ale skoro sa szkolenia to chyba nie bedzie tak zle...
                            Jezeli chodzi o front office to wydawalo mi sie, ze to taki bardziej call
                            centre... Odbieranie telefonu za telefonem... Az do zanudzenia na smierc... Wiec
                            w sumie cieszylem sie z back office... Mowisz ze to gorsze stanowisko? Powiesz
                            prosze jesli wiesz co nalezy do zadan takiego pracownika? I osobiscie ktore
                            stanowisko Ty bys preferowal/a ?Prosze powiedz cos wiecej, bede wdzieczny za
                            kazda informacje!
                            • Gość: gość Re: czy jest ktos kto zaczyna prace 7 grudnia? IP: *.ghnet.pl 26.11.09, 19:18
                              hello:)na pewno spotkamy się 7 grudnia:)a jak nie to potem na pewno:)Co do
                              pracy: Jest to projekt niemiecki, który dzieli się na dwa działy front office i
                              back office. Front to czynna obsługa klienta- czyli rozwiązywanie problemów
                              klienta(np klient chce zamówić kartę, nie dostał rachunku itp)przez telefon i
                              rzadziej e-mail. back office- nie ma kontaktu z klientem- zajmuje się obsługą
                              systemową(oni fizycznie zamawiają karty, zmieniają dane w systemie- czyli
                              wykonują zadania dla frontu). które lepsze- to już zależy od ludzi i znajomości
                              języka. Na froncie trzeba mieć język na poziomie bardzo dobrym- na takim aby
                              swobodnie rozmawiać z niemcami.Co do szkoleń- i front i back takie szkolenia
                              dostają, pewno różnią się miedzy sobą tematyką. Nic się nie martwcie będzie
                              dobrze, najważniejsze to mysleć pozytywnie- do grudnia już niedaleko;)
                              • Gość: ja Re: czy jest ktos kto zaczyna prace 7 grudnia? IP: 188.33.5.* 27.11.09, 09:13
                                thanks za wszelkie informacje! :) Mowisz ze spokamy sie 7 grudnia... a czy to
                                znaczy, ze rowniez zaczynasz dopiero tam prace? Czy juz zaczelas? I jaki projekt
                                udalo sie Tobie zdobyc :) ?

pozdrawiam cieplo i jeszcze raz dziekuje za wszelkie info...
                                Jak to powiedzialas do zobaczenia ;)
                                • Gość: z niemieckim Re: czy jest ktos kto zaczyna prace 7 grudnia? IP: *.chello.pl 15.12.09, 17:18
                                  Wie ktos moze ile czasu czeka sie na opowiedz po rozmowie
                                  rekrutacyjnej? czekam juz miesiac, a mieli mnie poinformowac do 3
                                  tygodni. Czy informuja, ze nie ma sie u nich szans? jesli ktos cos
                                  wie na ten temat prosze o info.
                                  • Gość: z niemieckim Re: kto jest po rekrutacji i wie, ze go nie chca? IP: *.chello.pl 15.12.09, 17:20
                                    czy warto sie przypomniec? czy to ma sens?
      • Gość: mizia Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.chello.pl 15.12.09, 17:07
        Ja bylam na rozmowie i wygladalo to tak, ze pan i pani prowadzacy
        rozmowe dawali sobie widoczne znaki wzrokowe - to malo
        profesjonalne. Odnioslam wrazenie, ze siedze przed wyrocznia - w tym
        jedna w spodnicy - to powodowalo atmosfere bardzo stresowa.
        • Gość: kandydat Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.blast.pl 17.01.10, 15:59
          a jaki mialas wynik tej rekrutacji? bo jestem ciekaw ;)
          • ambitnash Re: Praca w Shell-KRAKÓW 22.01.10, 11:33
            a czy ktos moze wie czy obiecnie w Shellu poszukuja ludzi ze znajomoscia
            rosyjskiego????bede wdzieczna za odpowiedz
      • Gość: kandydat Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: 188.33.234.* 17.12.09, 19:36
        czesc, dostalem tel od firmy rekrutujacej i zapraszaja mnie na
        pierwszy etap. Maja byc jakies testy. Ubiegam sie do obslugi klienta
        z j. niemieckim. Co to za testy? Bedzie na tym etapie jakas rozmowe.
        Napiszcie wasze doswiadczenie co do pierwszego etapu. Dzieki
        • Gość: jogi Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ists.pl 20.12.09, 20:39
          jezeli przez Randstadt to bedziesz mial krotka rozmowe po angielsku
          i niemiecku a pozniej test wtych jezykach i to jest pierwszy etap.
          • Gość: pannahalinka Customer Service IP: 88.87.4.* 28.01.10, 15:36
            Witam,

Shell prowadzi aktualnie nabor do obslugi klienta z j. bulgarskim i angielskim. Czy ktos orientuje sie jakiego wynagrodzenia mozna sie spodziewac? ile podac by nie przesadzic?
            • Gość: :) Re: Customer Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 22:56
              czy ktos zaczyna prace 1 lutego ? :) pzdr
              • lethargica Re: Customer Service 29.01.10, 10:43
                Gość portalu: :) napisał(a):

> czy ktos zaczyna prace 1 lutego ? :) pzdr

Tak, ja ;)
                • Gość: pannahalinka Re: Customer Service IP: 88.87.4.* 29.01.10, 10:50
                  i jaka stawka ? jakie jezyki?
                  • lethargica Re: Customer Service 29.01.10, 16:53
                    Gość portalu: pannahalinka napisał(a):

> i jaka stawka ? jakie jezyki?

Stawka bardzo atrakcyjna (średnia krajowa, netto), język z II grupy (w
                    tłumaczeniach).

Pozdrawiam
                    • onejra Re: Customer Service 02.02.10, 15:05
                      a ja miałam rozmowę 23 grudnia i do wczoraj nie miałam odpowiedzi.
                      Wcześniej dzwoniłam do Randstad dopytać na czym stanęło i pan
                      powiedział, że shell zapomniał mu odpowiedzieć, bo on zaraz po naszej
                      rozmowie wysłał moj profil osobowy do shell. Dziś dostałam telefon, ze
                      jednak zapraszają... do Shell w Zabierzowie na rozmowe. Czy wiecie
                      czego się można spodziewać? Mam mieć rozmowę z panem szymonem g.
                      • mbukladka Re: Customer Service 10.02.10, 18:24
                        A ja właśnie jestem zainteresowana pracą lub stażem w dziale Customer Service ze
                        znajomością j. ukraińskiego.czy ktoś wie czy są przyjęcia?
                        Jak wygląda proces rekrutacyjny do tego działu.Dodam że nie mam
                        doświadczenia.czy jest możliwośc odbycia chociażby stażu w tej firmie??
                        Dzwoniłam tam i kazali mi wysłać aplikacje.Tyle tylko że interesuje mnie czy
                        odpisują na nie w miare szybko.
                        • Gość: lucek Re: Customer Service IP: 91.188.122.* 10.02.10, 21:46
                          mysle ze google i wpisane w nim haslo "shell polska" odpowie na pytanie "czy prowadza nabor z ukrainskim" najlepiej. podobnie w przypadku odpowiedzi na pytanie o staz. na koniec odezwa do narodu: INTERNET TO NIE TYLKO NASZA-KLASA.PL
                        • Gość: agat Re: Customer Service IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.10, 11:35

www.pracuj.pl/oferty/1598966.html
                          Ja tez właśnie chcę aplikować na to stanowisko.
                          Mam natomiast pytanie do wszystkich pracujących w shell share servis centre w
                          krakowie: czy macie tam jakieś przedszkole/żłobek dla dzieci? Mam dwójkę dość
                          małych dzieciaczków, a że dodatkowo spoza Krakowa jestem, to musiałabym im
                          zapewnić jakąś opiekę, gdybym dostała pracę w Shellu i zdecydowała się na
                          przeprowadzkę. Bardzo proszę, dajcie znać, czy jest taka możliwość. Dzięki z góry!
                    • Gość: Kaska Re: Customer Service IP: 188.107.192.* 11.02.10, 21:10
                      A ile to jest dokladnie ??? bardzo mi to potrzebne bo wracam z Niemiec do PLi
                      musze wiedziec ile mam chwalic....
                      mam 11 lat pracy i studiöw w NIemczech na röznych stanowiskach ......
                      4 tysiace netto to za duzo??
                      PLEASE
                      • Gość: Kaska Re: Customer Service IP: 188.107.192.* 13.02.10, 12:37
                        no i jak wyglada rekrutacja? ile chwalic? ja mam rozmowe we wtorek
                        • Gość: kandydatka Re: Customer Service IP: *.chello.pl 20.02.10, 22:20
                          a mi powiedzieli ze wszystkie wakaty oglaszaja na swojej stronie
                          www.shell.pl (tylko szukajcie pod Shell centre w Krakowie, a nie na
                          stacjach benzynowych ;-)
                          [sprawdzilam - cala lista stanowisk jest pod zakladka "Praca"]

jak ktos zna ktorys z tych jezykow o ktorych pisza to pewnie ma duze
                          szanse. ja powalcze z moim wegierskim i zobaczymy..

pozdrawiam.
                          • Gość: malami Re: Customer Service IP: *.home.aster.pl 13.03.10, 00:36
                            powiedzcie mi jakie sa szanse przeniesienia sie z Zabierzowa do Warszawy, ile
                            osob przeszlo? Slyszalam ze w Warszawie sa lepsze zarobki i fajniejsze
                            stanowiska i tak sie zastanawiam czy jest mozliwosc zatrudnic sie w Zabierzowie
                            zeby pozniej latwiej przeniesc sie do Warszawy
                            • Gość: szelka Re: Customer Service IP: *.autocom.pl 31.03.10, 15:50
                              Shell w Warszawie właśnie zamykają. Wszystko przenoszą do Zabierzowa, tam
                              zostaną pojedyncze osoby, także nie masz raczej co liczc na przeniesienie... pzdr
                              • Gość: Shaa Re: Customer Service IP: 195.234.20.* 25.04.10, 20:53
                                Mam pare pytan -

1. czy na testach jezykowych zadaja pytania jak na interview typu -
                                jakie sa Twoje wady, zalety, doswiadczenie itp? Czy to pytania jak
                                na egzaminach z jezyka typu - opowiedz o ksiazce ktora przeczytales
                                ostatnio itp. Pytam bo slyszalam,ze w Capie pytaja wlasnie o ogolne
                                rzeczy z jezyka.
                                2. Zastanawiam sie tez czy drugi jezyk (poza angielskim) trzeba znac
                                naprawde dobrze, czy kilka lat jezyka i przecietna znajomosc
                                wystarczy?
                                3. Czy 3000 brutto to sporo jak na poczatek z polrocznym
                                doswiadczeniem w ksiegowosci?
                                • Gość: sonko Re: Customer Service IP: *.ists.pl 28.04.10, 21:54
                                  na rozmowie w samym juz shellu sa to pytania odnosnie
                                  doswiadczenia,wad,zalet itp,nie wiem na jakie stanowsiko sie
                                  ubiegasz ale na niektorych stanowiskach to bardziej niz angielski
                                  musisz znac wlasnie ten drugi jezyk a angielski kominikatywnie.3000
                                  brutto spokojnie mozesz zaproponowac.
                                  • Gość: csp Re: Customer Service IP: 109.243.7.* 07.05.10, 12:17
                                    i jak tam sytuacja? dawno nikt nic nie napisał. A ja dostałam zaproszenie na
                                    rozmowę. Tylko się zastanawiam czy iść bo kidyś pracowałam w podobnym miejscu i
                                    sama sie stamtad zwolniłam. Może ktoś napisać coś o warunkach pracy w Shellu?
                                    aka atmosfera jacy ludzie. Ja składałam aplikacje do obsługi klienta z językiem
                                    niemieckim.
                                    A czy rozmowa już w shellu jest w obu językach ang i niem?
                                    z góry dzięki
                                    • sandler84 Re: Customer Service 17.05.10, 22:30
                                      Hejka, Rozmowa w Shell jest w jezyku polskim i angielskim a pozniej
                                      do kazdego dzwoni tlumacz i jeszcze raz sprawdza Twoja znajomosc
                                      jezyka np. niemieckiego.
                                      • sandler84 Re: Customer Service 17.05.10, 22:33
                                        Czy ktos w danej chwili aplikuje z jezykiem czeskim?
                                        Jestem bardzo ciekawa. Czy moze jestem sama?
                                        • Gość: Katka Re: Customer Service IP: 83.238.15.* 17.06.10, 16:02
                                          Czesc, ja aplikuje z jezykem czeskim i z jezykem slowackim:) jestem
                                          native speakerem z jednego i drugiego jezyka:)
                                      • Gość: swift a Re: Customer Service IP: *.chello.pl 20.05.10, 11:14
                                        Akurat z niemieckim jest się dogłębnie sprawdzanym w agencji a także na rozmowie
                                        bezpośrednio w shell'u. Te telefony od tłumacza są w przypadku raczej mniej
                                        popularnych języków.
                                        • Gość: csp Re: Customer Service IP: 109.243.221.* 20.05.10, 11:44
                                          a no i byłam. Rozmowa jest w sumie w większej części po polsku. Kawałek tylko po
                                          niemiecku dla potwierdzenia znajomości i ze dwa pytania po angielsku. Tyle.
                                          Jeśli chodzi o agencje to fakt tam trochę tego było i pisemnie i ustnie z obu
                                          języków<niem i ang.>
                                          • Gość: swift a Re: Customer Service IP: *.chello.pl 21.05.10, 08:59
                                            dokładnie potwierdzam. jakoś jest większa ilość stanowisk z niemieckim do
                                            obsadzenia w czerwcu.
                                    • Gość: Byly pracownik Re: Customer Service IP: *.chello.pl 21.05.10, 09:32
                                      To jesli sie zwolnilas z podobnego miejsca to radze sie trzymaj sie z daleka od
                                      tego, zwlaszcza od dzialow niemieckich a juz najdalej od austryjackiego (
                                      zwolnilo sie juz 5 osob a zespol liczy 10 ) akurat w tym zespole zarzadzanym
                                      przez osobe, ktora pracowala kiedys w barze a tutaj trafila przez znajomosci i
                                      ma kompleksy i dreczy innych lepszyh od niego. Stwierdzenie Good atmosphere at
                                      work and comfortable working environment: own canteen and a few "relax rooms"
                                      zawarte w ogloszeniach tej firmy to bzdura.
                                      • Gość: csp Re: Customer Service IP: 109.243.72.* 21.05.10, 11:16
                                        no właśnie dlatego pytałam o atmosferkę jaka tam panuje. Jakie warunki pracy,
                                        finansowe, jacy ludzie tam pracują i jacy są TM kierujący projektami. Chodzi mi
                                        właśnie głownie o projekty z niemieckim.Duża jest rotacja osób? Jakie powody
                                        tego że ludki się zwolnili?
                                        • Gość: csp1 Re: Customer Service IP: *.chello.pl 22.05.10, 13:20
                                          Najlepiej porozmawiac z ludzmi, ktorzy tam pracuja lub pracowali (tych jest na
                                          tyle duzo,ze chyba w kazdej krakowskiej fimie pracuje byly pracownik shella
                                          ).Wypowiedzi na forum nie zawsze pochodza od pracownikow, najczesciej pozytywne
                                          opinie wystawiane sa przez zespol szpiegowski, ktory dba o dobre imie firmy.
                                          Negatywne opinie sa natychmiast usuwane, moglyby zaszkodzic firmie i ujawnic
                                          prawdziwe oblicze kadry firmy.Jestesmy chyba jedynum narodem, ktory godzi sie na
                                          takie traktowanie i sprzedawanie swoich kwalifikacji za 2000 zl.
                                          Pozdrawiam wszystkich ubiegajacych sie o prace w Customer service Shell,
                                          powodzenia.
                                          • Gość: nely z Re: Customer Service IP: *.chello.pl 24.05.10, 15:22
                                            to nie najlepsze te komentarze. czy ktoś wie po jakim czasie standardowo dostaje
                                            się odpowiedz od shella po rozmowie w Zabierzowie?
                                            • Gość: etnaaaaa Re: Customer Service IP: 93.159.163.* 05.06.10, 20:10
                                              różnie, odpowiedź może być po tygodniu, ale może też być po
                                              miesiącu. A pracę możesz zacząć po miesiącu półtora od otrzymania
                                              odpowiedzi. Ale co do działu niemieckojęzycznego też słyszałam od
                                              sąsiadki która tam pracowała, że nie jest najfajniej- atmosfera
                                              ciężka (wręcz chłodna), wyscig szczurów, stres, praca pod presją
                                              czasu- trzeba mieć naprawdę mocną psychikę, żeby to wytrzymać, ona
                                              jest twardą kobietą, ale praca w shell okazała się ponad jej siły-
                                              no cóż urok pracy w korporacji.
                                          • bezrobotna1984 Re: Customer Service 21.06.10, 10:02
                                            Tam dają 2000 zł netto na wejściu?
                                  • Gość: criss Re: Customer Service IP: *.chello.pl 20.06.10, 21:24
                                    w moim przypadku bylo to dziwne doswiadczenie z ta firma. mialem rozmowe w
                                    shellu po testach z pseudo managerem, koles kaleczyl niemiecki i nie rozumial do
                                    konca co mowie, po 5 dniach otrzymalem tel ze nie przyjma mnie bo niemiecki im
                                    nie odpowiada... dodam ze jestem tlumaczem przysiegym tego jezyka i pracowalem w
                                    niemczech prawie 5 lat. paranoja ale jak przeczytalem komentarze to dalo mi to
                                    duzo jasnosci.
                                    • Gość: szelka Re: Customer Service IP: 77.236.28.* 29.06.10, 20:34
                                      doszły mnie słuchy, że mają zlikwidować Shella i zostanie z niego samo call
                                      center. Ktoś coś wie na ten temat?
                                      • Gość: sheller Re: Customer Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 00:12
                                        Potwierdzam. Shell po cichu idzie (bodajże) do Filipin. Tutaj zostają słuchawki.
                                        • Gość: Ala Re: Customer Service IP: 46.113.3.* 02.07.10, 02:07
                                          Hej, do końca maja trwała rekrutacja na stanowisko Customer Service z
                                          językiem rosyjskim, czy ktos moze aplikowal??
                                          • Gość: Suzi Re: Customer Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 19:26
                                            hej, ja aplikowałam na to stanowisko z rosyjskim, ale nikt się nie odezwał do
                                            mnie, pomimo tego, że mieli dać znać w tamtym tygodniu. Jak Tobie poszło Ala?
                                            • Gość: Ala Re: Customer Service IP: *.siec2000.pl 26.07.10, 23:37
                                              Oj dawno tu nie zaglądałam.. No niestety też nikt się nie odezwał, a
                                              status aplikacji ciągle jest taki sam - że otrzymano aplikację.. :/
                                        • Gość: lindsay Re: Customer Service IP: 93.159.163.* 02.07.10, 18:51
                                          potwierdzam, też coś słyszałam o przerobieniu zabierzowskiego shella
                                          w call center
                                          • Gość: szelka Re: Customer Service IP: 77.236.28.* 13.07.10, 13:46
                                            nie dobrze, liczyłam na wzięcie udziału w Akademii Shella z późniejszą opcją
                                            zatrudnienia, ale widzę, że nie będzie się gdzie zatrudniać :(
                                            • Gość: hayat Re: Customer Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 15:43
                                              Jutro mam rozmowę w Shellu na stanowisko customer service. Tydzień temu miałam
                                              rozmowę w pośrednictwie R., która polegała na krótkiej rozmowie po niemiecku i
                                              rozwiązaniu dwóch testów (niem+ ang), otem sprawdzali obsługę komputera, kazali
                                              dzwonić do trudnego klienta a na końcu rozmowa.

Czy jutrzejsza rozmowa w Shellu jest już ostatnim etapem rekrutacji? I czego mam
                                              sie po tej rozmowie spodziewać
                                              • dominisia30 Re: Customer Service 31.08.10, 11:29
                                                Hejka!
                                                i jak po tej rozmowie? dali ci odpowiedź? ja też byłam ale nikt jak
                                                narazie się nie odezwał, a i tak ponoć jest 3 etap.
                                                • Gość: lululu Re: Customer Service IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.10, 10:39
                                                  kto zaczyna prace we wtorek?
                                                • Gość: hayat Re: Customer Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 22:21
                                                  rozmowa w siedzibie shell byla ok. odbyla sie z pania G. i druga pania. trwalo to ok 40min prawie caly czas po polsku. spogladali na cv i pytali o doswiadczenie, o prace w grupie, jak radze sobie w sytuacjach stresujacych, konfliktowych. potem zapytano mnie po niemiecku o 3 moje wady i zalety i o moja wymarzona prace. A potem jedno pytanie po angielsku jak radzilabym sovie z trudnymi klientami. mieli sie odezwac do konca wrzesnia. (bo powiedzialam, ze chce zaczac dopiero od pazdziernika). przedwczoraj odezwala sie pani z R. ze zapraszaja mnie na jeszcze jedna rozmowe, bo zmienil sie menager tej grupy niemieckiej (czy cos w tym stylu) i on tez musi ze mna porozmawiac jako z potencjalnym przyszly pracownikiem. Tak wiec jutro znowu idę.
                                                  • dominisia30 Re: Customer Service 08.09.10, 12:54
                                                    Hejka! to powodzenia !!! daj znać jak było i jak Ci poszło. ja czekam nadal na info.
                                                    • Gość: hayat Re: Customer Service IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.10, 23:15
                                                      bylam, rozmowa trwała z 15 minut, bo w sumie już wszystko o mnie wiedzieli. Było sympatycznie. Powiedzieli, że odezwą się w przeciągu tygodnia, a odezwali się już ok 17, że jestem przyjęta. :) Mam nadzieje, że do ciebie też wkrótce zadzwonią!
                                                    • dominisia30 Re: Customer Service 09.09.10, 08:17
                                                      To super! gratulacje!!!!
                                                    • Gość: confindustria Re: Customer Service IP: *.stk.vectranet.pl 10.09.10, 16:29
                                                      www.youtube.com/watch?v=GACgniiJMb8&feature=related
                                                    • Gość: contable Re: Customer Service IP: 77.236.28.* 31.03.11, 01:15
                                                      Hej, a orientujecie się może ile w takim Shellu może zarobić osoba znająca 3 języki (angielski, hiszpański i portugalski)? Jakby nie było to portugalski najpopularniejszy językiem nie jest dlatego interesuje mnie jaką wartość ma jego znajomość? (no i czy w ogóle ma jakąś...)
      • Gość: pracownik uwaga na oszustów ! IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.10, 08:37
        Ludzie omijajcie bokiem te firme, niezaleznie czy jestescie klientami czy szukacie tam pracy. Pracowalem na shellu ponad 3 lata i powiem wam ze ta firma to jeden wielki walek. Dle klientów: nie bierzcie V powera do którego namawiaja was podjazdowi bo to poprostu ta sama benzyna co eurosuper 95, jedyna róznica polega na tym za na 1000l dolewany jest 1 litr dodatku, i jeszcze trzeba doplacic 32 gr na litrze hahahaha. Na innych stacjach możesz dostac 98 tylko 10 gr drozsza . Dla szukających pracy: pracujesz po 12 h niedziele świeta sylwestra itd za normalna stawke, premie sa witrualne, podstawy dostajesz minimum, ciagle jestes molestowany ze nie wyrabiasz normy sprzedazy, placisz za ucieczki z paliwem, za braki na sklepie, nawet za plyny ktore sa na zewnatrz. Jak zawalisz tajemniczego klienta to 3 mies bez premi albo wylatujesz bo np. nie zaproponujesz ptasiego mleczka za 17 zl gosciowi ktory tankowal za np 2 dychy. Bony na swieta zabieraja do siebie kierownicy. A wszystko to za 1050 zł miesiecznie + nerwica gratis.
        • Gość: byly Re: uwaga na oszustów ! IP: *.nandu.com.pl 24.10.10, 22:10
          No jasne,ze ta firma to jedno wielkie oszustwo, ich swiete zasady, ze np nikt z rodziny nie moze byc zatrudniony ale zona patryka moze!!! Niedosyc,ze nadaje sie tylko do garow, bo jej zarzadzanie zespolem jest zalosne to jeszcze brak jej taktu i wiedzy. podobno bardzo szybko awansowala, bo szefowie sie bardzo przyjaznia. Niekompetentni ludzie na wyzszych stanowiskach ( dzialy niemieckojezyczne i austryjacki), mobbing, wyscig szczurow, uwaga awansuja donosiciele/uwazaj co mowisz,bo wszystko co powiesz moze byc uzyte przeciw tobie, sciany tam maja uszy nawet w toalecie!! Jestem szczesliwy,ze zlozylem wypowiedzenie.Zreszta chyba jest wiecej takich jak ja.
          • Gość: julka Re: uwaga na oszustów ! IP: *.183.238.7.dsl.dynamic.eranet.pl 31.10.10, 14:27
            Witam wszystkich zainteresowany ch praca wShellu w zabiezowie...
            dobra rada trzymajcie sie od tej firmy z daleka... niezaleznie cz finanse czy customer service.
            Shell powoli przenosi sie do Manili a tu bedzie w koncu samo call centre.
            Dzialy finansowe to bzdura, jesli ktos sie chce w finansach rozijac to nie w shellu, wszystkie normalne stanowiska sa za granica.
            CSC to istna masakra,
            praca umyslowa na akord, kroluja znajomosci i dobre uklady, Team leaderzy z przypadku, w ogole sie na niczym nie znaja, Polska i DACH (niemcy i Austria) zapierniczaja caly czas otro a bonusy zbieraja tylko menagerowie, o bonach na swieta mozna tylko pomarzyc, praca na okraglo , w tyg 6-21 i zaproszenie na soboty lub weekendy. A to wszystko za niecale 2000 na reke:/
            Wybiera sie osoby ktore spasuja przelozonym, nie trzeba znac jezyka czy miec wyksztalcenia, Tu panuje DESIGN i odbieranie telefonow. Jesli jednak dalej chcecie tam pracowac, to u JdB chyba najlepiej, bo "dream team" ma nieco wiecej przywilejow niz inni...
            Z kasa cienko, za nadgodziny dostaje sie dopiero po miesiacu, jesli w ogole.
            Przyjazna atmosfera to mit. Na porzadku dziennym leca teksty czego na mnie jape wydzierasz itp. Istny wysig szczurow, kontrola non stop, rozmowy nagrywane, pulpit na podgladize, drukarki ze znakami wodnymi.
            Dzial niemiecki - karty to praca dla euroshella a nie shella, wiec o kazdy drobiazg trzeba miec 10 pozwolen od klienta, z Hamburga i wlasnego TL... nie warto. Dodatkowo PKP jezdzi ajk chce remont ronda ofiar katynia i balickiej. Wiec codzienni z rana pogadanka jacy to jestecie beznadziejni...
            Team leaderzy wpisuja sobie czesto gesto home office i tyle ich widziano, Nawet mopa neiotworza a ni kom nie odbiora.
            Ludzie zastanowcie sie na dziale CSC przez rok odeszlo chyba z 30 osob, a finanse 10!!
            • Gość: xxxxx Re: uwaga na oszustów ! IP: *.89.115.2.static.crowley.pl 19.11.10, 19:40
              Patryk den Bult do rady miasta Krakowa??? Czy to jest jakis zart panie den Bult????
              Moze najpierw zajmie sie pan swoja fabryka zwana firma Shell, bo chyba wymiana pracownikow w firmie jest duza co swiadczy tylko o zarzadzaniu i niskich pensjach. Stworzyl pan sobie fabryke,gdzie biedni ludzie daja sie nabrac na rewelacyjne warunki pracy, awanse itp. Co do awansow, czy nie awansuje sie w shellu po znajomosci?? Przykladem jest pana zona ktora dostala najpierw stanowisko quality assurance ( dziwne,ze jedno jedyne takie stanowisko przypadlo wlasnie pana zonie ) a potem po kilku miesiacach zostala team liderem ( jakos w innych firmach gdzie pracowala nikt jej az tak nie docenil, bo pewnie nie bylo za co, zreszta chyba pokazala kim jest ,chyba kazdy kto mial z nia call assessment wie jak ponizala ludzi i naduzywala swojego stanowiska, za to dostala szybki awans?? poza tym bylem swiadkiem jej rozmowy kiedy pytala kogos na wyzszym stanowisku czy ma tu jakies znajomosci,ze dostal wyzsze stanowisko).
              Tak chce pan zarzadzac naszym miastem??? Moze niech sie pan zajmie sytuacja w firmie, slyszy sie o mobbingu i wykorzystywaniu ludzi. Niech sie pan nie osmiesza, wszyscy wiemyjak sie pan i pana zona zachowuje na imprezach integracyjnych, wstyd!!!!!
      • Gość: thomas Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.11, 15:46
        zapraszam do zadawania pytań o opinie o firmach na www.pracodawiedz.pl
      • Gość: ona Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.zax.pl 05.07.11, 18:07
        Czy ktoś startuje może do działu włoskiego ?
        • Gość: aloha Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.11, 19:33
          ja startuje z wloskim... ale poki co czekam na odpowiedz :)
          • Gość: ona Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.11, 17:32

hej, a na jakie stanowisko? kiedy maja dac ci znac ?
            • Gość: aloha Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.11, 16:02
              customer service, maja ponoc dac znac do miesiaca i mozliwe ze czeka mnie jeszcze telefon od nich z wloch... a jak wyglada twoja sytuacja?
              • Gość: ona Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.11, 18:43
                Ja przechodziłam już rozmowę z panem Włochem , napisz maila swojego to mogę ci coś więcej powiedzieć.
                • Gość: aloha Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.11, 20:43
                  dzieki. ollik17@yahoo.it
                  • Gość: czekajaca... Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.11, 23:29
                    Jak tam dziewczyny startujace z wloskim do CS, bo ja tez przeszlam rozmowe, czekam i nic... cisza...
                    • Gość: ona Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.adsl.inetia.pl 08.08.11, 12:10
                      Witam, czy ktoś zaczyna w listopadzie pracę w włoskim dziale?
                      • Gość: gość Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 14:26
                        Ona
                        jeżeli chodzi o pracę z włoskim to ja czekam na odpowiedz juz prawie miesiąc. Czy pytasz dlatego że dali Ci już konkretną odpowiedź?Chciałabym wiedzieć czy już wybrali i czekam na darmo czy moze jeszcze proces rekrutacji sie nie zakonczyl i moze wy tez dalej czekacie... napiszcie cos prosze...
                        • Gość: krakowianka Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.zax.pl 17.08.11, 10:11
                          Ja dostałam już info, ktoś jeszcze startuje od jesieni ?
                          • Gość: gość Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.adsl.inetia.pl 11.09.11, 17:39
                            Ile etapów należy przejść by się dostać do CS? Rozmowa przez telefon i z Włochem, a potem? Aplikuję na włoski..
                          • Gość: nitka Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 20:50
                            Hej, a czy ktos z Was zaczyna moze prace w CS od grudnia? Dostaliscie juz info o 2 mies. szkoleniach jezykowych? Ale extra! Mysle, ze to swietny pomysl! Niestety nie znam info szczegolowych na temat tych szkolen.. slyszal ktos z Was o doswiadczeniach innych pracownikow? Pozdrawiam!
                            • Gość: karola Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ip.netia.com.pl 01.11.11, 15:13
                              hej! ja zaczynam od 6 grudnia, kontakt ahkarola@wp.pl
                      • Gość: Micra Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: 193.24.32.* 12.09.11, 16:04
                        Ona, ja zaczynam..jak mozesz to napisz do mnie: miszung@poczta.fm
                        • Gość: partout Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.42-151.net24.it 13.09.11, 09:31
                          Hej! ja zaczynam w listopadzie w CS z włoskim. Mimo to zastanawiam się jak to będzie wyglądało? czy praca ciekawa czy nudna?
                          • Gość: krakowianka Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.zax.pl 13.09.11, 10:29
                            Hej, no to się spotkamy :) też nie wiem do końca jak to będzie, mam nadzieję, że ciekawie.
                            a gdzie dokładnie będziesz? front czy back office?
                            • Gość: Micra Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: 193.24.32.* 26.09.11, 13:09
                              hej :) ja tez zaczynam w listopadzie, bede w back office. A Ty?
                              • Gość: gość Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.clients.rysnet.com 31.10.11, 12:18
                                A ja mam koleżankę w Shellu ( dział niemiecki ), która mówi że jest bardzo zadowolona z pracy i nie zamieniłaby jej na żadną inną. Zarabia 3,5 brutto w CS, do tego co kwartał dostaje premię ( tj. nieco niższą od normalnej dodatkową pensję ). Do tego dochodzi karta Multisport, wyżywienie za symboliczną kwotę w restauracji Shella, więc generalanie wychodzi że nie jest to taka najgorsza praca.
                                • Gość: CS DE Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.11, 11:56
                                  To ta twoja kolezanka cie niestety oklamala, nikt z najnizszego stanowiska w CS nie dostaje premii wysokosci pensji,jakas kompletna bzdura Moze tzw managerowie, dostaja tyle.Ceny w stolowce sa takie same jak w innych przyzakladowych. Dlaczego opowiadasz te bzdury na forum? Ktos ci za to placi?
                          • Gość: karola Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.ip.netia.com.pl 01.11.11, 15:16
                            hej! jak mozesz podziel sie z nami wrazeniami, bo najrozniejsze opinie tu mozna przeczytac! ja zaczynam od grudnia tez na customer service!
                            • Gość: sss Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: 77.236.31.* 07.11.11, 17:15
                              jakich zarobków można się spodziewać w Shellu na stanowisku Accountant - AP Invoice coding z włoskim ?
                              • Gość: aaaa Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.11, 13:40
                                Nie ma sztywnych zarobków, na początku średnia krajowa - 3 brutto w zależności jakie wrażenie zrobisz podczas rekrutacji lub jak bardzo będą potrzebować kogoś z owym wloskim, a potem wszystko zależy czy będziesz się obijać czy nie i jak wypadniesz w ocenie pracownika po roku pracy.
                                • Gość: sss Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: 77.236.31.* 10.11.11, 22:58
                                  Dzięki, ale jeżeli to prawda to chyba już lepiej pracować w Capie, kasa ta sama a przynajmniej nie trzeba się tłuc do Zabierzowa :/
                                  • Gość: Nowy Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: 77.236.31.* 06.01.12, 20:43
                                    czy ktoś ostatnimi czasy przechodził rekrutacje w Shellu i mógłby szczegółowo opisać jak to wygląda? chodzi o stanowisko "księgowego"
                                    • Gość: Nowy Re: Praca w Shell-KRAKÓW IP: 77.236.31.* 16.01.12, 16:52
                                      Czy ktoś z odwiedzających forum ma już za sobą rekrutację na stanowisko księgowego z francuskim/włoskim? Czy to możliwe, że jeżeli wysłało się CV bezpośrednio do Shella to nie trzeba będzie przechodzić przez AC?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka