Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w TELL (KKB Orange)

IP: *.rzeszow.mm.pl 19.09.08, 12:58
    Witam

Mam 2 pytania do pracujących/interesujących się pracą w firmie Tell na
    stanowisku Konsultant/Doradca Klienta Biznesowego.
    Jakie narzędzia pracy zapewnia firma ? Co sądzicie o tej firmie ? Czy warto
    podjąć taką pracę ?

Dzięki za odpowiedzi,

Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: x2 Re: Praca w TELL (KKB Orange) IP: *.rzeszow.mm.pl 03.10.08, 14:11
        up
        • Gość: x3 Re: Praca w TELL (KKB Orange) IP: *.rzeszow.mm.pl 03.12.08, 19:02
          up
          • Gość: hyuuu Re: Praca w TELL (KKB Orange) IP: *.tvk.torun.pl 15.01.09, 12:31
            proszę o odpowiedz osoby które coś o tym wiedzą
        • Gość: xander Re: Praca w TELL (KKB Orange) IP: *.173.15.139.tesatnet.pl 12.09.09, 14:47
          dajcie sobie spokój z tą firmą, prowizje może i są, ale na jakim poziomie? ilu jest tych konsultantów? rotacja masakryczna.Byłem teraz na spotkani o współpracę, wszystko pięknie i ładnie. Dali mi umowę do podpisania, zaproponowali tydzień szkolenia gdzieś nad jeziorkiem. W umowie zapis ze przez 6 miesięcy nie możesz zerwać umowy bo płacisz za to obowiązkowe szkolenie, żenada przy zarobkach rzędu 1,2 tys
      • Gość: kkb Re: Praca w TELL (KKB Orange) IP: *.enterpol.pl 09.02.09, 20:38
        Witam, pracowalem jako KKB Orange, nie dla TELLa tyko dla innego
        agenta, jednak warunki zatrudnienia sa wszedzie prawie takie same.
        Prowizje sa jak najbardziej OK. Napewno dostaniesz dwa warianty
        wspolpracy: a) wlasna dzialalnosc gospodarcza (duzo wyzsze
        prowizje) - ja tak pracowalem b) umowa o prace (prowizje duzo
        nizsze). Ja zrezygnowalem, ze wzgledu na to ze ofert pracy jako KKB
        na rynku pracy jest strasznie duzo, co za tym idzie konsultantow
        jest wielu, na kazdego niezaleznie pod ktorego agenta podlega,
        nakladany jest plan minimum 18 nowych aktywacji w miesiacu. Jezeli
        go nie zrobisz to prowizje sa mocno obcinane. Skoro Konsultantow
        jest wielu to szanse na znalezienie klienta sa mniejsze.
        Konsultanci, ktorzy juz sa przez jakis czas na rynku, maja juz firmy
        przypisane do siebie, jakos istnieja jednak samo mowia ze kilka lat
        wstecz to byly dobre pieniadze, teraz sa slabe. Praca ma swoje
        minusy: ludzie czesto sa nekani telefonami telemarketerow wiec
        trzeba przelamac ich niechec do kolejnego konsultanta. Czasami wrecz
        jestes wypraszany z biura tylko dlatego ze do tego klienta milion
        razy juz ktos dzwonil. Namowic kogos do przejscia od innego
        operatora jest ciezko. Z ERY jeszcze okej, PLUS ma dobre promocje
        wiec bardzo ciezko. Nawet jak znajdziesz klienta, sprzedaz mu jakies
        aktywacje, a pozniej sie okaze ze ta firma jest juz do kogos
        przypisana to nie dostaniesz kasy... Troche ciezka sprawa. Na dzien
        dzisiejszy zeby zostac KKB wystarczy tylko otworzyc wlasna
        dzialalnosc i mozesz pracowac. Ja osobiscie nie polecam, na taka
        prace jest juz za pozno bo rynek jest strasznie zapchany, a
        konsultantow ciagle przybywa. Decyzja nalezy do Ciebie :)
      • Gość: kkb Re: Praca w TELL (KKB Orange) IP: *.enterpol.pl 10.02.09, 07:52
        Jasne...
        Zycie jak w Madrycie.
        Czy to Plus czy Orange to wszedzie jest taka sama AKWIZYCJA!
        Trzeba sie wbic na chama do klient innej sieci i tak mu za
        przeproszeniem zrobic wode z mozgu zeby zechcial zmienic siec.
        • Gość: as Re: Praca w TELL (KKB Orange) IP: *.cable.ubr13.sgyl.blueyonder.co.uk 10.02.09, 11:58
          Akwizycja? Co to to nie, sprzedaz aktywna owszem, doradztwo klienta lub marketing bezposredni - tak, ale akwizycja? Nigdy :)
          • Gość: kkb Re: Praca w TELL (KKB Orange) IP: *.enterpol.pl 10.02.09, 17:46
            To wedlug Ciebie czym ta praca rozni sie od akwizycji?? Musisz wejsc
            do klienta ktory w 90% przypadkow nie chce twojej wizyty, namowic go
            na zmiane opeatora, ktora przyniesie mu oszczednosci ale tez wiele
            balaganu w formalnosciach. Wszystko trzeba robic prawie, ze na
            chama :)) AKWIZYTORKA jakich wiele :)
            • Gość: GośćTell Re: Praca w TELL (KKB Orange) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.09, 11:24
              Witam !
              Zaczne od narzędzi a w sumie od narzędziA! bo dostaniesz od nich
              tylko telefon komórkowy za który teoretycznie i tak sam sobie
              będziesz płacił, niestety jesli szukasz dobrych warunków pracy to
              napewno nie znajdziesz ich w tell-u.
              1)Własna działalność(tylko i wyłącznie)
              2)Koszty dojazdu do klienta opłacasz z własnej kieszeni
              3)Jeździsz własnym samochodem
              4)Płacisz im co miesiąc haracz za korzystanie z ich biura
              Na rozmowie obiecują wysokie prowizje co za tym idzie wysokie
              zarobki niestety nie pokrywa się to z prawdą. Podsumowując praca
              bardzo ciężka(duża konkurencja) i dość ryzykowna(koszty).
              • Gość: g300 Re: Praca w TELL (KKB Orange) IP: *.aster.pl 30.05.09, 13:11
                co wy gadacie zarobki na poziomie 7000zl netto +3000 w bonach. z drugiej strony
                jest to jak najbardziej akwizycja. ale za taka kasę mogę być tym "akwizytorem"
                • Gość: groochola Re: Praca w TELL (KKB Orange) IP: *.chello.pl 09.06.09, 16:07
                  a tak poważnie przy własnej działalności jak się kształtują zarobki?
                  • Gość: g300 Re: Praca w TELL (KKB Orange) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.06.09, 22:48
                    Ktoś powyżej napisał, że już jest zbyt późno. 3-4 lata temu też tak
                    się mówiło. Prawda jest jedna „bez pracy niema kołaczy”. Trzeba się
                    nastawić, że prze pierwsze 12-18 miesięcy będzie bardzo ciężko.
                    Mnóstwo rzeczy do nauki (promocje, oferty specjalne, rozmowa z
                    klientem itd.). Jeżeli ktoś szuka łatwego zajęcia to odradzam.
                    Zawsze łatwiej będzie sprzedawać gumę do żucia dla tych samych
                    sklepików. Jak będziesz miał już swoją bazę klientów i będziesz o
                    nią dbał to będzie to przyjemne zajęcie. Jeżeli traktuje się to
                    zajęcie długoterminowo to będzie ona raczej polegała na kontaktach
                    ze stałymi klientami niż akwizycją do nowych. Jeżeli chodzi o
                    finanse to przez pierwszy rok nie nastawiał bym się na zarobki
                    wyższe niż 5000.
                    To wszystko co opisałem jest w g300 i to rozwiązanie polecam. W
                    plusie dostaniesz bazę w orange ta sprawa nadal jest płynna.
                • joanna182-0 Re: Praca w TELL (KKB Orange) 18.06.09, 11:03
                  głupoty piszesz
                  • Gość: Gość Re: Praca w TELL (KKB Orange) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 18:34
                    5000PLN, 7000PLN, przyjemna praca- Hahahahah.
                    • Gość: !!!!!!!!!!!!!! Re: Praca w TELL (KKB Orange) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 15:44
                      Ja otrzymałemk oferte pracy w Orange. Zarobki 5000 tyś zajebiście nawet 3 tys spoko. Ale czy to prawda wszystko !!!! Każdy pisze coś innego. NIE WYDAJE MI SIĘ ZEBY Cięzko było sie tam dostać.
                      Miałem juz bardzo dużo rozmów o prace ale ta w orange przebiegła bardzo szybko. Na 2 spotkaniu powiedziano mi co i jak. Dokładnie wszystko ___________ I tak nie wierze w to co mi powiedziano bo oni wszyscy kłamią?? Jest tak kolorowo czy nie.
                      Dzwonić do klientó i umawiac spotkania
                      • Gość: gośc Re: Praca w TELL (KKB Orange) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.09, 16:15
                        Niesety te złe opinie o TELL-u to prawda. Osoby które piszą na tym
                        forum że ta praca jest super to najczęściej kierownicy zajmujący się
                        przyjmowaniem nowych KKB liczą że ktoś to przeczyta i przyjmie się
                        nowy frajer na którym będą świetnie zarabiać bo nawiązując z Tobą
                        współprace nie ponoszą prawie żadnych kosztów. Napewno mówili Ci że
                        bedziesz na własnej działalności gospodarczej dojazd do klienta i
                        haracz za kożystanie z ich biura ponosisz z własnej kieszeni.
                        Zapewne zauwarzyłeś że raz miesiący w poniedziałkowej GW jest ich
                        ogłoszenie - SKORO U NICH SIĘ TYLE ZARABIA TO DLACZEGO CAŁY CZAS
                        MUSZĄ SZUKAĆ NOWYCH KKB?.
                      • Gość: KKB Re: Praca w TELL (KKB Orange) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.09, 16:42
                        prawda : jest Cięzko ale jak ktoś jest dobry, ma portfel klientów z 2 -3 lat to
                        zarobki są ok , na poziomie 10000-20000 tys złotych, żaden ph w polsce tyle nie
                        zrobi co w Orange , pozdrawiam KKB
                        • Gość: KKB Re: Praca w TELL (KKB Orange) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.09, 17:51
                          Zapomniałem dodać, oczywiście 10 tys starych złotych.
                          • Gość: gość Re: Praca w TELL (KKB Orange) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.09, 10:33
                            praca KKB ma plusy i minusy - g300 byłem - dno - pokazali tabelę
                            prowizyjną stałą, w której kwoty pomniejszają o 30% tytułem kosztów
                            biura itd., w Orange pieniądze są po 2-3 latach przy bazie klientów
                            i pod warunkiem robienia 150% planu mesięcznego... współczynniki
                            mają duże znaczenie ta sama aktywacja może być warta 300zł i 1000zł
                            w zależności od poziomu realizacji miesięcznej, starzy KKB często
                            przenoszą sprzedaż z dwóch miesięcy na jeden i zamiast wziąść
                            2x2tys. biorą 8tys. prowizji od sprzedaży, trzeba też uważać na
                            refundacje i VATy bo to największe bagno w tej pracy, ale jak ktoś
                            popracuje to może spokojnie żyć na godnym poziomie, dochód 40-50tys.
                            netto w skali ROKU (tak jak pisałem - czasem warto położyć miesiąc)
                            jest bez problemu osiągalny
      • Gość: mmm Re: Praca w TELL (KKB Orange) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 23:35
        samochód, laptop i komórka
        • Gość: g300 Re: Praca w TELL (KKB Orange) IP: *.chello.pl 13.10.09, 21:37
          co wy pieprzycie za bzdury,
          10 000 mało kto u nas wyciąga.
          ledwo 6-7 koła jak dobry miech się trafi.
      • Gość: gość667 Re: Praca w TELL (KKB Orange) IP: 212.244.176.* 30.10.09, 13:50
        Witam, praca jak praca, jak kto lubi. Ogólnie jest nieciekawie,
        bardzo duża rotacja pracowników, brak porozumienia z kierownictwem.
        Nie polecam.
      • Gość: winds Re: Praca w TELL (KKB Orange) IP: 83.143.102.* 17.01.10, 23:54
        A ja pracuję w BOKB orange (*600) i walczę z KKB. Wszyscy na którcyh
        trafiam łamią procedury. Blokują klientowi ofertę w RSW na kilka
        miesięcy. Jak można zrobić przejście z POPa włączyć abonament klientowi
        i dopiero potem wysłać do niego umowę? nieporozumienie jak dla mnie,,,
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka