Gość: miki IP: 80.54.61.* 23.09.08, 21:53 Ktoś ma doświadczenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kolonialny Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.gprs.plus.pl 24.09.08, 06:57 napisz dokładnie co Cię interesuje, bo to jak się pracuje jest kwestią indywidualną każdego pracownika? Znam fakty dotyczące warunków pracy na niektórych stanowiskach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: 80.54.61.* 24.09.08, 18:56 Chodzi mi konkretnie o stanowisko - przedstawiciel medyczny. A interesuje mnie wszystko, co z tym związane: rotacja, atmosfera, w jakiej linii pracuje sie najlepiej, samochody, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddd Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.chello.pl 24.09.08, 19:11 no to stanowisko podałes ......pm rotacja ...ajak myślisz? pzdr na rynku pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolonialny Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.09.08, 21:29 Rotacja - jak wszędzie. Masz wyniki - pracujesz :) Samochody - Toyoty Corolla lub Renaulty Megane Combi, można swobodnie używać ich prywatnie, telefonu również, służbowy laptop z iplusem. Atmosfera zależy od grupy i kierownika - jak dobrze trafisz, to będzie miło. Weź jednak poprawkę, że cała ta branża jest... dyskusyjna powiedzmy :) Która linia lepsza? - Nie mam pojęcia. Wrażenie jest takie, jakby lepiej pracowało się na lekach dla specjalistów, w OTC jest jazda na całego. Życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: 80.54.61.* 24.09.08, 23:31 Dzięki wielkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.smrw.lodz.pl 15.11.08, 01:03 Jak wygląda proces rekrutacji? Ciężko dostać sie na pm? Co jest brane pod uwagę staż pracy w firmie farmaceutycznej, doświadczenie pm, wykształcenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek W Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.08.09, 18:38 Znajoma pracowała w Polpharmie, była dobra do czasu aż szef sie dowiedział, ze spodziewa się dziecka, potem zaczęła się nagonka i robienia pola żeby ją zwolnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.04.12, 18:32 To jest nie prawda! Jak długo pracuję nigdy nie spotkałam się z czymś takim! Wręcz przeciwnie! Mi samej skończyła się umowa podczas macieżyńskiego i bez problemów przyjęli mnie spowrotem. Coś kiepska była ta Twoja koleżanka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chemik Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 29.07.13, 01:56 Szanowna Pani, jako wykształcony człowiek powinna Pani wiedzieć, że pisze się: z powrotem, a nie spowrotem. Nie wiem jakim cudem Panią przyjęli ponownie, chyba po znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.mm.pl 03.06.14, 20:20 No i słusznie. trzeba się zdecydować albo praca albo dziecko. Zrobiłabym tak samo. A jakby się w końcu sama nie zwolniła to bym ją doprowadziła do takiego stanu, że rzuciłaby robotę natychmiast. A jeśli rzuci L4 trudno poczekam do aż łaskawie wróci z macierzyńskiego lub nawet wychowawczego i to będzie ostatnie zwolnienie takiej pani. będzie taka siedzieć w domu i wysiadywać jajko podczas gdy inni będą ciężko pracować po to żeby taka siedziała w domu nic nie robiła i jeszcze za to brała kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja [...] IP: *.centertel.pl 02.08.14, 16:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: 89.190.89.* 13.08.14, 22:37 Po prostu przykład starej panny.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowianeczka Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.lodz.msk.pl 26.09.08, 13:42 Gość portalu: miki napisał(a): > Chodzi mi konkretnie o stanowisko - przedstawiciel medyczny. No tak, mogliśmy się domyślić, bo przecież o to "stanowisko" najczęściej ludzie pytają;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malina Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: 81.210.113.* 06.10.08, 11:53 a czy Ktos z szanownych uzytkowników wie jak sie pracuje w biurze? atmosfera, godziny pracy(czy zostaje sie po godzinach), socjal itp... pzdr. malina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepik Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.eltronik.net.pl 03.04.09, 15:23 Też chciałabym wiedzieć jak się pracuje w Polpharmie.Zostałam zaproszona na rozmowy kwalifikacyjne na przedstawiciela medycznego. Wcześniej pracowałam jako PH w koncernie spożywczym. Jak się pracuje w Polpharmie? Która linia jest lepsza? Czy dzień pracy jest długi? W jakich godzinach się pracuje? Wydaje mi się,że pracując z lekarzami nie jest się w stanie zrobić wielu wizyt, stojąc w kolejkach z pacjentami. No i kolejne ważne pytanie ile się tam zarabia? Czy ktoś byłby w stanie mi odpowiedzieć na te pytania? Proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdasotb Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 23:42 hejka; czy mógły ktos napisać wiecej o pracy przedst. aptecznego otc w polpharmie? Jak klimat, ludzie itp..........warto starać się o prace w tej firmie? Proszę o szczerą odpowiedź.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.08.09, 15:15 Własni zostałem zwolniony , jak popadniesz na fajnego regionalnego to jest ok .Dobre preparaty , medyczni do niczego zwalają prace na aptecznych ,a sami korzystają z kasy firmowej na spa i inne take z doktorami .Memu szefowi liczyła sie nie to kto jak pracuje a kto jak daje siebie!(no tak )i ile nie t donosi na kumpli .Atmosfera zajefajna .Ogólnie jest ok wszystko zależy od zgrania zespołu , mój był do dupy wszyscy lizali dupe szefowi a nic nie robili PATRZ PRZEDSTAWICIELE MEDYCZNI. POZDRO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repx Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.08.09, 18:31 Jak wchodzisz w tyle szefowi i zgadzasz sie z nim w 100%, nie masz prywatnego życia i żyjesz zyciem szefa, jest OK! Jak masz życie prywatne jest gorzej. Kasa niezła, plany nierealne, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.08.09, 14:44 zgadzam się z tym całkowicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddss Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.chello.pl 25.08.09, 16:14 w każdej jednej firmie sprzedażowej na stanowisku przedstawiciela tak jest -nie tylko w polpharmie .gdyby nie spora kasa nie było by chetnych na te stanowiska a firmy popadały by jak muchy wraz ze swoimi pseudodystryktami i innymi szkodliwymi przyjetymi z polecenia bucami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.zamek.net.pl 01.12.09, 14:26 A jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna na PF OTC-proszę o pilną informacje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 02.10.13, 20:57 Hej, czy ktos wie jak pracuje się w lini psychiatryczno-okulistycznej u Pana Tomka D?. Czy współpraca z nim nalezy do przyjemności czy może niekoniecznie? Jak ktos cos wie, niech sypnie pare grypsów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: 109.243.165.* 05.02.10, 14:47 jak to czytam o tym włażeniu do dupy szefowi i całej reszcie to mam wrażenie że w Apotexie pracowałes:) Zupełnie tak samo. Jest ok ale jak sie trafi na fajnego szefa i grupę. Ja też miałam pecha... bo nie znoszę włażenia do dupy i kapowania do szefa na innych! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apo-ex Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.chello.pl 14.02.10, 20:14 apotex to total gowno i przekrety.musisz dawac dupy eby cie nie zwolnili, a Kierownicy to najwoeksze kurewki. w polpharmie spoko.polecam 4000-6000 na reke daja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iga Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.sileman.net.pl 10.03.10, 17:26 coraz gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadfiga Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.telpol.net.pl 21.03.10, 00:14 Dlaczego coraz gorzej?Mam propozycje pracy w krka ale chciałabym w polpharmie pracować..Choć teraz to już sama nie wiem którą firmę wybrać...Nie było mnie 3 lata w kraju, widocznie dużo się zmieniło.Jest jeszcze system premiowy w polpharmie czy tą firme także dopadł pseudokryzys? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasneżeja Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.telpol.net.pl 27.03.10, 21:02 Dziewczyno,gdzie krka do polpharmy.Krka to totalna porażka a przekonałem się o tym dopiero jak zobaczyłem,że w innych firmach może być zupełnie normalnie.ja bym się nawet nie zastanawiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.10, 21:31 co wybrać jako PM polpharme czy lek-sandoz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasneżeja Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.telpol.net.pl 29.03.10, 22:33 Polpharma-ciężko pracujesz,dużo zarabiasz.Sandoz-lżej się pracuje słabe zarobki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.icpnet.pl 29.03.10, 23:44 sandoz słabe zarobki??? 4netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasneżeja Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.telpol.net.pl 30.03.10, 21:52 Tyle to ma przedstawiciel ze sporym doświadczeniem w firmie.A tak na marginesie..to jest niby dużo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.icpnet.pl 31.03.10, 00:02 niee,mało...bo Ty masz na pewno 10netto,albo Twoi znajomi...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PM Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 23:17 4000 PLN w tej branży... akurat na ratę kredytu budowlanego, a za co przeżyć cały miesiąc? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samotnyrr Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.telpol.net.pl 31.03.10, 00:17 napiszcie cuś więcej o tej polpharmie;) jakie warunki pracy,jakie mniej więcej pieniadze,samochód,co jest fajnego co nie.podobno trzeba mieć doświadczenie i super wyniki w obecnej firmie żeby w ogóle dostać się na rozmowy.danke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.10, 18:59 nie polecam KRKA porazka słabe zarobki..nierealne plany..kto nie włazi w dupe szefowi ten wylatuje...co do polpharmy wlasnie uczestnicze w rekrutacji;))))sama jestem ciekawa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.as.kn.pl 14.08.10, 15:13 Dostali ostatnio fisia na punkcie odpytywań. Dzwoni panienka i pytanie o hsała, przekazy, cyferki i inne bzdury czyli udawadnianie, że kluczem jest by lekarz i aptekarz nauczyli się na pamięć kilku haseł. Po za tym, wychodzi że wynik sprzedaży jest dalszym miejscu po ilości odbytych wizyt, znajomości haseł, raportowaniu itp itp Czyli selekcja, szukanie najkreatywniejszych ludzi a później mówią do kogo masz iść, jak mówić, jak się ubrać, o której godzinie... Ale to już łykneło większość firm, Kilku dyrektorków w centrali wykazuje się jak to trzymają rep_ów w ryzach a że lekarze mają dość nudnych wizyt to nikogo nie strzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: 94.254.190.* 27.08.10, 00:21 Potwierdzam. Hasła, przekazy, hasła, przekazy, powtarzania na wizycie po parę razy, żeby jak reklama się, utrwaliła, podobno wkładają wszystkim gps w auta, podwójne wizyty chyba raz na 2-3tygodnie. Chcą kontrolować wszystko kumpela mi mówiła,że mają nawet procedurę co do ubioru :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubełek Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: 81.190.12.* 13.09.10, 18:21 CZeść, czy te zdania o GPS- ach w autach są prawdziwe???? jak atmosfera???? jak kierus??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.chello.pl 13.09.10, 19:01 jak to w sprzedaży wyścig wyścig wyścig . tamten gorszy a ten lepszy brawo brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
ondwa Re: Jak się pracuje w Polpharmie? 13.11.10, 12:47 To prawda wyścig i kto jest lepszy. Gps-y już są w większości aut. W dziale medycznym jeszcze normalnie się pracuje , natomiast dział apteczny zwariował. Przedstawiciele chodzą po aptekach i mają tyle zadań , że farmaceuci mają ich po dziurki w nosie. Polpharma ma pozycję więc każdy z nimi rozmawia , ale z tego co widzę strasznie się osłabiają poprzez swoje '' policyjne '' działania. Z tego co wiem nikt z branży nie chce pracować w polpharmie. Zazwyczaj przychodzą nowi , którzy nigdy nie mieli z tą dziedziną do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.chello.pl 13.11.10, 16:57 trudno to nazwać pracą to po pierwsze a po drugie sprawdz co chwile szukają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.satfilm.net.pl 07.12.10, 21:51 to niech ktos napisze gdzie warto, w jakie firmie pracowac jako przedstawiciel apteczny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.12.10, 21:42 Przesadzacie! Pracuje w polpharmie i bardzo sobie chwalę. Co prawda jako PM a nie PA. Generalnie jak wszędzie, szefostwo wymaga ale jak Ci zalezy na pracy to wyniki będą! GPS będą zakładane we wszystkich autach, w tej chwili każdy nowy przedstawiciel dostaje bez wyjątku, ale w czym to przeszkadza jak pracujesz??:) Zarobki na poczatek ok 4000 brutto jak potrafisz negocjować, możesz dostać więcej:) I na koniec jak chcesz sie opierdzielać, wylecisz szybko, sprawdzają na każdym kroku, na wałki nie ma szans.... Pozdrawiam i życzę szczęścia na rekrutacji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokoriko Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.gem.pl 21.12.10, 14:16 Właśnie, zgadzam się. Mam teraz umowa na zastępstwo na to stanowisko? jak widzisz tą ofertę? Kobieta jest w ciąży i wroci dopiero za rok. Widzisz jakąs nadzieje potem zebym został w firmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokoriko Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.gem.pl 21.12.10, 14:17 Właśnie, zgadzam się. Mam teraz umowę na zastępstwo na to stanowisko? jak widzisz tą ofertę? Kobieta jest w ciąży i wroci dopiero za rok. Widzisz jakąs nadzieje potem zebym został w firmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.11, 21:41 JAK NIE ZNAJDĄ KOGOŚ ZNAJOMEGO LUB Z RODZINY TO MASZ SZANSE DALEJ SIĘ BABRAĆ W TYM STRESIE powodzenia źle wykształcony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 19:35 fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.11, 23:57 niestety prawdą jest to że trzeba mieć znajomości jeżeli je masz to możesz być alkocholikiem i pracować ( jedna RKS pije przez tydzien i wszyscy udają że nie widzą ) . kasa jak negocjujesz jest ok. Z gps prawda i niestety Rep powoli zaczyna przypominać małpę do noszenia ulotek . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.04.11, 17:41 Na jakie auto można liczyć obecnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REP z Zentivy Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.konin.mm.pl 06.05.11, 17:33 Chyba nawet wiem o kim piszesz... czyżby owa Pani była z Poznania? Nie dosyć że pije cały tydzień to jeszcze nic nie robi... do tego ma jeszcze koleżaneczkę RKSkę która moze aż tyle nie pije ale też nic nie robi i tak się wzajemnie kryją. Biedni Ci ludzie w ich zespołach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.wasko.pl 20.06.11, 20:50 Szukam przedstawicielki Polpharmy ze Szczecina, taka mała blondynka. Była w maju na ptcho w Międzyzdrojach. Ktoś ma jakiś namiar? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.08.11, 12:15 Halo to ja mała blondynka z Polpharmy:))) Hahahahaha a kto mnie tak szuka???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom155 Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.183.191.138.dsl.dynamic.t-mobile.pl 04.09.11, 22:05 Takie małe i wiele wyjaśnia. Fakt RKS-ka jedzie ciągle pisakami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do Repa z Zentivy Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.konin.mm.pl 22.06.14, 23:30 RKSka z Poznania podobno już straszy w innej firmie... na A :) Ale w piciu nic się nie zmieniło, nadal na cyklówkach chodzi wężykiem. Kumpel mówił że i tam już ją biorą na celownik :) Odpowiedz Link Zgłoś
murugumbel Re: Jak się pracuje w Polpharmie? 16.04.15, 10:11 Czy wspomniana owa pani RKS z Poznania jeszcze pracuje? Czy ktokolwiek z PM pracujących pod nią może opisać swoje doświadczenia....dobre,złe...? Odpowiedz Link Zgłoś
murugumbel Re: Jak się pracuje w Polpharmie? 16.04.15, 10:18 Mam na myśli panią pijącą , nadużywającą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sidharta Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.icpnet.pl 29.08.11, 23:15 jak się pracuje dobrze- to się nie narzeka; kumpela potrafi rocznie 100 tys. premii do pensji dorobić; dobrzy mają dobrze; lenie narzekają; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Repinka Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.11, 19:46 Jak się jest w hospitalu to i owszem można tyle, ale to potrzeba 8 lat doświadczenia w firmie. Wszystko zależy do jakiej lini trafisz, kardio i adp zazwyczaj nie ma z tym problemu, natomiast w ginie musisz mieć dużo szczęścia albo dobrego aptecznego żeby pomarzyć chociaż o minimalnej premii. Bycie aptecznym...nie zazdroszczę, za to mają pewność na czym stoją z realizacji w każdym miesiącu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.11, 12:46 zna ktos Agnieszke z polpharmy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.11, 15:13 tak, ja znam. kwestia tego którą Agnieszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vv Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.11, 20:02 są śmieciowe umowy czy na czas nieokreślony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.11, 11:26 Witam, Ostatnio ukazało sie ogłoszenie na PM Psychiatria(na zastepstwo) prosze o informacje jak sie pracuje na tej linii? Dzieki z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.11, 15:01 po roku bedziesz sam zazywał leki które promujesz -tak pewnie osiagneli sukces w działce psycho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.11, 21:28 Witam, Ostatnio ukazało sie ogłoszenie na PM Psychiatria(na zastepstwo) prosze Konkretne informacje jak sie pracuje na tej linii? Dzieki z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfds Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.11, 21:31 pewnie lepiej niż w cardio no nie? liczysz na to , że ktos ci powie prawde? nigdy - wysyłaj , czekaj , próbuj -walcz ,wysyłaj,czekaj,próbuj.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.11, 20:55 licze! ze ktos powie ,przynajmniej nakresli sprawe bo chyba od tego jest to forum pytanie odpowiedz pomoc pytanie odpowiedz pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol!!! Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 28.10.11, 21:10 Ciągle tylko narzekania, a ja uważam że pracuje się dobrze. Raz mam premie raz nie, nie należę do grona osób które dorabiają 100.000 w premiach bo to faktycznie na 650 PM i PA jest kilku takich i pomimo że ma GPS w samochodzie to jestem b. zadowolona z pracy. praca jak ktos lubi byc w terenie i pracować z ludźmi to powinien być zadowolony. Płaczecie wszyscy, szczawy po 25 lat nic jeszcze nie pokazali na rynku pracy ale zarabiać by chcieli po 50.000 / m-c. Dlatego żale wylewają ci co mają problem z RKS a to dlatego że nie pracują. Ci co chcą podjąć pracę pomyslcie? pracujesz w biurze masz pełny etat od 8-16.00 czy ktoś pozwoli ci wyjść wcześniej np. o 14 no bo masz taki kapryś? nie, a tu niektórzy wyjeżdżają z domu o 10.00 wizyty do 13.00 w ilości 10 szt + 2 apteczne i jeszcze narzekają, a firma im płaci za 40 godź system pracy.... wszystko w temacie. Pomyśl jeden z drugim , który ciągle narzekacie że jest źle i niedobrze jakbys miał swoją firmę i był prezesem płacisz ludziom pensje a oni zamiast pracować lecą w kulki nie zwolniłbyś ich? bo ja tak gdyby ktos okradał mnie z moich pieniedzy!!!!!! . Jak robisz swoje, chodzisz do pracy wykonujesz swoje obowiazki to nikt nie ma pretensji. Ale jeżeli ktoś szuka etatu, a nie pracy to zawsze będzie szukał dziury w całym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PM Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.11, 10:33 O czym Wy piszecie!? GPS w aucie czy nie jak masz umowę o pracę to znaczy, że masz przepracować zgodnie z kodeksem pracy 48 godzin tygodniowo! Jak jest system pracy zadaniowej to GPS nic nie wnosi! Bardzo dobrze, że jest GPS bo przynajmniej po pierwsze jak ukradną auto to wiadomo gdzie jest, a po drugie nie ma to większego znaczenia. Po pracy i tak używasz samochodu służbowego do celów prywatnych. A w pracy.... Trzeba robić swoje - 10 wizyt lekarskich i 2 apteczne. Później jedziesz do domu i wykonujesz pracę biurową - raporty, rozliczenia itp. KONIEC PIEŚNI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aglia Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.12, 14:50 Czy ktoś może napisać jak się pracuje w Polpharmie na stanowisku przedstawiciela aptecznego? Odpowiedz Link Zgłoś
asprocol Re: Jak się pracuje w Polpharmie? 28.01.12, 22:45 Nie idź tylko na aptecznego!!!! Idź na medycznego i będziesz mieć jak w bajce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 28.01.12, 23:25 polpharma to taki polski monopolista na rynku farmaceutycznym za chwile co drugi przedstawiciel bedzie pracował w polpharmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiopa Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.12, 17:47 Witam ! Gdybyś chciał porozmawiać o pracy przedstawiciela w dedykowanym do tego miejscu zapraszam na: Repforum.pl O Polpharmie też można. Jest taki dział. Pozdrawiam Stiopa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widmo Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.12, 20:52 Powiedzmy sobie szczerze... dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
asprocol Re: Jak się pracuje w Polpharmie? 13.02.12, 23:01 Już nie pisz że taki dramat! Zarobki dobre :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Region Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.tktelekom.pl 13.03.12, 15:51 Praca w Polpharmie jest beznadziejna. Tyle wam powiem!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.12, 10:43 Oczywiscie, odkad zarzadzanie przez strach jest metoda na postawienie wszystkich do pionu w mysl zasady , ze nie ma ludzi niezastapionych firma moze pomarzyc o nagrodach dla pracodawcy . f Odpowiedz Link Zgłoś
skromnyonline Re: Jak się pracuje w Polpharmie? 20.03.12, 09:04 A najlepsze są te laski jeżdzące w Kia i lansujące się jak to one Pana Boga za nogi nie złapały :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr. Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.ip.netia.com.pl 20.03.12, 10:34 masz racje , a w głowie przeciąg ......farmacja to nie praca dla panienek z tipsami a takie w polpharmie są . Nie wiem jak w innych miastach ale znam 2 lalunie z Bydgoszczy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: 213.25.71.* 02.04.12, 15:36 Aplikuję na przedstawiciela medycznego.Proszę o informację jaką stawkę można wynegocjować.Mam 10 letnie doświadczenie w branży.Z góry dziękuje za informację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninaja Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.centertel.pl 10.04.12, 22:19 Możesz dostać około: od 2,700zł netto do ok 3200-3500zł netto na początek. Zależy na jakiego dokładnie rep-a startujesz.Powodzenia. Jak się dostaniesz to zapomnij o życiu prywatnym, czasie dla rodziny, dzieci, czasie na hobby lub choćby odpoczynek.Polpharma skutecznie "zabierze" ci cały czas po tzw. godzinach. Musisz się w pełni poświęcić firmie. Czasem nawet w weekendy. Musisz się zajmować całą masą biurokracji tabelkowo-analizowej + ciągłe spotkania po godzinach + masa konferencji połączonej z wyjazdami. Jeśli jesteś singlem - może dasz radę bo single zazwyczaj maja więcej wolnego czasu. Jeśli ktoś ma rodzinę to długo nie popracuje taka osoba. Albo zauważą sami, że nie masz zamiaru zatracać się całkowicie dla firmy i skutecznie będą szukać na ciebie haków byleby cię zwolnić jak najszybciej. Polpharma rozbiła wiele rodzin, wiele związków przez to że pracując tam musisz wiecznie być w pracy. Jednak nie każdy widzi sens w poświęcaniu życia dla polpharmy i ci rozsądniejsi sami odchodzą. Na prawdę za takie pieniądze nie warto dopuszczać do tego aby polpharma zaczęła rządzić twoim życiem, nie warto wiecznie poświęcać się dla tej firmy a tego. Czasy premii w polpharmie też przemijają. Dostają je nieliczni i to ciągle te same tereny. Zatem za 3000 czy nawet 4000 można mieć inna, spokojną pracę w "normalnej" firmie a nie w tym korporacyjnym kolosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oly Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.ip.netia.com.pl 11.04.12, 10:49 wiec dziwie sie dlaczego Ci wszyscy ludzie PM i PA mają tak głowe wysoko uniesioną ? bo pracują w polpharmie ? czy taki niski poziom prezentują własną osobą że się na to godzę ? nie twierdze ze to zła firma jest smieć mi się chce czasami z tych przedstawicieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 12.04.12, 22:50 "Zatem za 3000 czy nawet 4000 można mieć inna, spokojną pracę w "normalnej" firmie a nie w tym korporacyjnym kolosie" pod warunkiem , że się ma konkretny wuczony dobry zawód . ale wtedy nie szuka się pracy jako przedstawiciel i koło niewolnika się zamyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.ip.netia.com.pl 13.04.12, 08:44 w "normalnej" chyba miała na myśli inne firmy farmaceutyczne a nie firmy gdzie trzeba mieć wyuczony zawód . Przepraszam ale w Polpharmie pracują ludzie po filologi angielskiej , pielęgniarki po marnych studiach zaocznych , bankowcy a i zdarzali się ludzie z marketingu wiec nie mów o wyuczonym zawodzie - to praca dla każdego - pracujesz na kasie w Tesco to możesz i pracować w Polpharmie :) musisz się tylko nieźle wizualnie zaprezętować na "castingu" i masz tą pracę ....rzeczywistość przychodzi dopiero później ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.14, 16:30 pielęgniarki po studiach zaocznych maja więcej do powiedzenia niż nie jeden lekarz więc nie obrażaj osób które cięzko zapiepszały i uczyły się jednocześnie żeby w tym bagnie jakim jest nasze państwo funkcjonować.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninaja Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: 79.162.122.* 12.04.12, 23:14 Wysoko uniesioną głowę mają najczęściej ci przedstawiciele, którzy długo pracują - oni pamiętają jeszcze czasy gdy w polpharmie lekko brało się po kilka-kilkanaście tysięcy premii kwartalnej. Wtedy wysokosć pensji nie miała dla ciebie znaczenia.Nie twierdzę, że tak nie jest i teraz. Są tacy co premie biorą ale po 1. to są "świry" pracujący po całych dniach i często po godzinach po 2. premie są ciągle w tych samych regionach Polski - np. zawsze premie bierze W-wa niezależnie od przedstawicieli, którzy tam pracują. Pracowałam na śląsku. Premii zero. Do tego jeszcze Twój wynik jest uzależniony od zaangażowania 3 osób - tak jest to rozliczane w polpharmie - 3 repów pracuje na jednym terenie i mają te same leki. Tylko jednakowe zaangażowanie tych osób może dać dobre wyniki...chociaż jeszcze dużo zalezy od przedstawiciela aptecznego i KAMA. Na śląsku - do ubiegłego roku było do kitu. Jeśli tam nie zmienią się apteczni i KAMowie to przedstawiciele medyczni nigdy nie będą brać premii. Zresztą, co ja mówię o premiach - co miesiąc robiłam plan a nie chcieli mi dać umowy na stałe - zwlekali z tym długo i nie zaakceptowano wcześniej ustalonych warunków. Odeszłam do firmy oryginalnej. Nawet dobrze zarabiam i mam czas dla bliskich - nie robię już pseudotabelek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.ip.netia.com.pl 13.04.12, 08:38 Masz racje , nikt tam nie patrzy humanitarnie tylko biznesowo . A co jest jednym z ważniejszych ogniw w biznesie - pracownik . Jest to duża firma która sobie na to pozwala bo na twoje miejsce jest 5 następnych . Ale tym niczego się nie zbuduje . Na pewno nie zbuduje się dobrej atmosfery i dobrej kadry . Wynik owszem . Dlatego PM w Polpharmie - współczuje . Co do premii to w procesie rekrtutacjii mówią że możesz wyciągać średnio 8 tyś miesięcznie z premii - trochę życie weryfikuje te plany do 800 zł miesięcznie :) ale pracownik zawsze ma ta świadomość że 8 tyś to wartość osiągalna :) i takim sposobem wykształcone Panienki dają się robić na szaro :) ale skoro ktoś lubi ....mnie już przestaje to bawić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.limes.com.pl 13.04.12, 12:36 Ja właśnie zostałam zaproszona na rozmowę na stanowisko Asystentka/Recepcjonistka, ktoś wie ile się zarabia na tym stanowisku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.ip.netia.com.pl 13.04.12, 14:00 Szczesciara z Ciebie ....nie bedziesz musiała pracować na słupkach sprzedaży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: 160.62.4.* 08.02.13, 20:05 pracowałem...na szczęści udało mi się szybko (po 2 latach) ewakuować... totalna porażka...ZERO profesjonalizmu,klasy i kultury...dramat... kasa ok ,premie super, budżet jest , ale kompetencje części rbm poniżej poziomu kadry z hipermarketu... jeśli nie musisz nie idź ...jak musisz to rozględaj się za czymś innym i szybko uciekaj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinia Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.01.13, 17:23 witam, dostalam oferte pracy w tej firmie i po waszych opiniach jestem przerazona. jesli ktos moze prosze o kontakt ze mna 501177447 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.play-internet.pl 21.01.13, 20:50 Witam Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w Polpharmie? O co pytają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 21:40 Jenda lalunia z Kia PA ukradła mi męża, dyr. Uwaga ku... kradną mężów. jeszcze żeby była ładna, wszyscy co ją widzieli to mówią że pasztet. Ale cóż. Praca taka to ciągłe szmacenie się. Te gps to tylko dla szeregowych. wysoko postawieni dyr. nie dali sobie zamontować tego i mogą jeździć nawet nie po swoim terenie jak mój mąż. dwa lata mnie oszukiwał. nic nie wiedziałam. Ta firma rozbija rodziny. Nikt nie pisze o tragedii rodzin. Kasa tylko kasa, tu nie ma życia normalnego. Pracownicy jak roboty, bezduszni, dążący do uciech, lansujący się strojem. Jakby świat leżał u ich stóp. żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 22:54 ciekawe czy wiecej jest takich poszkodowanych biednych, wiernie czekających żon przez cizie z jednej firmy. Te ciągłe wyjazdy, zjazdy i szkolenia krajowe, zagraniczne to niezła okazyjka na odskocznie z małżeńskiego łoża. Tylko głupek nie wie że każde oszustwo wyjdzie kiedyś, zawsze zostawi się jakiś ślad, lub znajdzie się ktoś uprzejmy. Same zachowanie tych ludzi się zmienia. To sekta. 100% dla firmy, 0%życia osobistego. Nie można takiej formy pracy polecać. Kasa to nie wszystko w życiu jeśli ktoś o tym nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.12, 19:16 Witam , możliwe że będę aplikować na przedstawiciela medycznego w Polpharmie . Proszę podajcie jaki jest teren pracy ( ile km w okół miejsca zamieszkania ) ilu klientów dziennie należy odwiedzać , ile czasu zajmuje papierkowa praca , jakie narzędzia pracy dają ( jaki samochód mają przedstawiciele i jaki szefowie regionu ) , jak sprawdzają GPS , czy jest konkurencja w zespole czy raczej wspólny team itp . Ogólnie czy warto ? Odpowiedz Link Zgłoś
alfaromeo75 Re: Jak się pracuje w Polpharmie? 29.04.12, 09:58 Ciekawa jestem jak się pracuje w Dziale Medycznym głównie chodzi mi o Dział Rejestracji zagranicznej, teraz Polfarma wchłonęła Polfę Warszawa własne tam pracuje na tym dziale i juz pierwsze tabelki robiłam dla Polfarmy,ciekawa tez jestem jakie zarobki sa w takich działach w Polfarmie bo w Polfie to słabo płacili ale i robota była lajtowa bez stresu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medyczny Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.12, 18:56 Apteczny i tak ma Cię w dupie i sprzedaje co się jemu podoba i liczy ile mu brakuje do jego celu (bo on i Ty macie inne), a Ty jak sam sobie nie sprzedaż (chociaż nie możesz a i tak na konto aptecznego sprzedajesz) to będziesz miał jak w bajce ale 70% realizacji planu...jak tak Ci źle w aptekach to w kolejeczkę do przychodni żebrać o recepty za dlugopis u wyżej srających szanownych doktorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.12, 17:58 Juz sie tak nie rozpisujcie bo na kolejnej cyklowce Irek bedziesz musial znowu przytoczyc kilka pradzwiych odpowiedzi z tego forum ( negatywnych , bo pozytywne chyba sie nie zdarzaja ), a w miedzy nie wplesc jedna nieprawdziwa.. taki gniot sprzedal na cyklowce, ale nie dla wnikliwego obserwatora:P Uwaga na m4 - gestapo u gory z lisimi oczkami i workiem obietnic bez pokrycia juz wlasciwie z samymi swoimi kolegami "miotlami" pod soba bez zadnych kompetencji i naturalnego autorytetu..kiedys bylo inaczej , ale Pan Jerzy kiedys otworzy oczy . Na razie poczyniono oszczednosci w miejscach gdzie realnie dalo sie to zrobic, moze sposob realizacji moglby byc inny, ale to takie polskie ze przy korycie zapomina sie jak cieleciem sie bylo. Pozdrawiam serdecznie wszystkich ktorzy pamietaja prawdziwego lidera ktory jest teraz w Adamedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: 79.162.95.* 24.05.12, 21:03 Szukają PM w Polpharmie - w kuj-pomorskim . Czy bedą zwalniać przedstawiciela czy powiekszają zespół ? Nie wiem jak rozmawiać na rozmowie kwalifikacyjnej a chciałam przygotować się do niej . Czy w ogóle warto startować na to stanowisko ? słyszałam że jest straszny wyścig szczurów .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.12, 20:37 a gdzie nie masz wyścigu szczurów? rekrutacje są bo jest rotacja proste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.12, 14:07 Pracujesz tam ? Warto ? Jaka jest twoja opinia ? Odpowiedz Link Zgłoś
asprocol Re: Jak się pracuje w Polpharmie? 27.05.12, 14:22 Jak to powiedział Pan Jerzy bardziej się kontroluje przedstawicieli niż sprzedaje. PM i PA mają podobny cel. Jeśli PA zrobi swój cel to PM na pewno dostanie premie. Warto mieć dobre układy z PA. Komfort pracy zależy od RKS, więc jeśli ktoś źle trafi ma przechlapane, jeśli dobrze ma jak w bajce. Poza tym teren terenowi nierówny. Niektóre tereny same generują sprzedaż. Rotacja duża, bo wyścig szczurów niesamowity. Każdy walczy ze sobą, bo są rankingi we wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: farmapajace Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 27.05.12, 17:58 to jest własnie najgorsze w branzy farmaceutycznej ze masz wpływ na wynik tylko w jakimś stopniu . w niektorych zle zarzadzanych firmach zmieniaja sie przedstawiciele a tereny maja ciagle podobne wyniki ...wg imsu . z drugiej strony jak nie ma imsów to czesto wyniki nie odzwierciedlaja stanu faktycznego bo zaprzyjazniona apteka/siec zamawia i za tydzien towar zwraca lub robi sie przsuniecia(wimsie też róznie wychodzi-)).ogólnie podupcona branza w której jest coraz mniej plusów- lepiej odegrajcie jakąs scenke najlepiej przed kamerami to wam poprawi sprzedaż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.12, 22:31 Troche mnie przeraziliście tymi opiniami . Chyba jednak nie bede aplikować skoro za chwile mam mieć problem . Komfort pracy jest dla mnie bardziej ważny niż finanse bo chyba one sa w Polpharmie ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asprocol Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.31.14.178.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.05.12, 22:36 Nikt nie chce nikogo przerażać. Musisz mieć jedynie świadomość że bardzo kontrolują i sprawdzają na każdym kroku. Poza tym dzwonią po lekarzach i aptekach. Finanse ok, ale jeśli trafisz na marny teren to się pożegnaj z premią. Dużo składników premii, ale jeśli nie zrobisz celu to zapomnij o nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.12, 22:46 A kujawsko-pomorskie to dobry teren ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asprocol Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.31.14.178.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.05.12, 22:53 Nie wiem. Piszę ogólnie o terenach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.12, 10:59 Dziękuje za twoje podpowiedzi . Co to jest z tymi GPSami ? dlaczego ludzie się tego boją ? Sprawdzają gdzie jest aktualnie handlowiec i rozliczają póżniej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asprocol Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.182.186.189.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.05.12, 11:10 Domyśl się, bo nikt Ci tego otwarcie nie napisze :-) Zastanów się kto i dlaczego boi się GPS-ów... Firmy bardziej skupiają się na kontroli niż na efektach końcowych. Kiedyś było tak że PH wcale nie wychodził z domu i miał wyniki :-) Ale czasy się zmieniły i stad GPS-y, sprawdzanie billingów itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.12, 12:47 Czyli WIELKI BRAT :) Z tego co piszesz czuje u Ciebie jednak gorycz pracy ... Dzwonią do mnie że mam iść na kolejną rozmowę a tak na prawde nie chce mi się Chyba jednak firma stawia na masę a nie na ilość gdyż nie mam wykształcenia branżowego a chcą ze mną rozmawiać . To świadczy o tym że liczy się dla nich sztuka ( ilość ) a nie fachowość pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asprocol Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.181.5.151.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.05.12, 16:41 Jak nie masz lepszych opcji to idź do Polpharmy :-) Nastaw się jedynie że pracujesz od rana do wieczora :-) Do południa w terenie, popołudniu przed kompem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.12, 17:52 Długo tam już wytrzymujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asprocol Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.181.5.151.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.05.12, 17:55 Za długo :-) Koniec tematu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.12, 17:57 Dziękuje ca twoje odpowiedzi :) mam nadzieje że twoja frustracja już niedługo bedzie trwać i znajdziesz coś lepszego :) dziękuje ci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinX Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.12, 17:08 Witam, czy ktoś orientuje się jak wygląda praca oraz zarobki na stanowisku kierownika sprzedaży pozaaptecznej......? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.lodz.mm.pl 03.04.13, 22:30 Polparma zeszła na psy, kiedyś to było życie teraz na wszystkim cięcia i obnizka premii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: 67.159.36.* 03.04.13, 22:32 Nie polecam. !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.14, 16:10 Kolego! jesteś w mega błędzie!!!!! czasami taki firmy jak polpharma chcą osoby bez doświadczenia w branży ponieważ są łatwiejsze do "ułożenia" nie mają skrzywień z poprzedniej pracy. osoba która nie pracowała w farmacji nie ma wbitych standardów, tylko można taką osobę ułożyć po swojemu. Więc nie oceniaj jak nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANKA Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.elblag.vectranet.pl 10.05.14, 08:11 Nie wiem o co chodzi, ale niedawno byłam na rozmowie o prace i wyobrażcie sobie, że obecnie Polfarma zaprasza na rozmowy do kawiarenki w galerii... Kawiarenka dodam specyficzna, poniewaz była na samym środku, otoczona tylko paroma kwiatami, a dookoła ludzie biegaja z koszykami i siatkami zakupów. Dwoch facetów na kolanie przy stoliczku o srednicy 35 cm notuje twoje wypowiedzi,dookoła biega mnóstwo ludzi a facet pyta cie o profesjonalizm...:) Nie wiem czy był to ich autorski pomysł, ale jezeli zapraszaja w takie miejsce to pokazuja jak szanuja swoich rozmówców czyt dalej przyszłych pracowników. Wyglada to żałośnie, po 2 minutach z kolesi wyszło, że są szczurami korporacyjnymi, także ogólnie to odstraszyli mnie skutecznie do aplikowania w przyszłości do tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosiek Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.centertel.pl 21.06.12, 20:42 A może ktoś powiedzieć coś o pracy w labolatorium badawczym (chemia/biotechnologia)? Godziny pracy? Płaca? Możliwość rozwoju? Na ile jest to praca twórcza, a na ile odtwórcza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.12, 14:21 dlaczego dziwicie się GPS-om , bilingom itd?? Ilu z was mimo tej kontroli robi uczciwie 10-11wizyt? gdyby nie kontrola to połowa z was pewnie wychodziłaby do pracy 2 razy w tygodniu. Postawcie się na miejscu pracodawcy. Gdybyście mieli swoją firmę to byście poklepali swojego pracownika po pleckach i uwierzyli na słowo ze będzie sumiennie pracował po 6-8h w terenie?? Chcielibyście kasę brać najlepiej za nic. Jeżeli te obostrzenia są niewarte 3-4tyś netto + auta +możliwości zrobienia dobrej premii to idźcie na taśmę w fabryce pracować za 1200zl 8h dziennie przynajmniej nie będziecie zabierać pracy do domu, a jedynie ból kręgosłupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aguś Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.12, 15:41 przy dobrych wiatrach PM ile może zarobić ? albo inaczej ...jaka srednia wychodzi rocznie ? Odpowiedz Link Zgłoś
schweppes1 Re: Jak się pracuje w Polpharmie? 08.08.12, 18:38 Moja koleżanka pracuje jako PM w Polpharmie na pomorzu i zarabia średnio 4-4,5 tys. netto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agus Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: 83.238.158.* 09.08.12, 05:15 Taka średnia wychodzi jej z premią ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMMMM Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: 81.219.118.* 21.09.12, 17:30 Myślę, że 4 do 4,5 tys to pensja - z premią , kórą biorę regularnie to 6,5 do 7 netto w przeliczeniu na miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.12, 13:15 Masz racje , nie należy się bać GPS-ów czy billingu jeśli chcesz pracować rzetelnie . Nie ukrywam że jest to pewną niedogodnością w stylu Wielkiego Brata , psychika może usiąść jeśli ma się ta świadomość że na każdym kroku jest się kontrolowanym . Druga jednak spawa to nepotyzm w pracy . Coraz więcej dzieje się po układzie , coraz więcej jest traktowania braku kompetencji pewnych osób kosztem prawdziwej wysoko wykwalifikowanej pracy . Zacieranie śladów niekompetencji przed RKS nie wróży dobremu wynikowi w stosunku do PA czy PM będących w zespole . Zatrudnianie przyszłej żony ( sprawa Sławka i Joanny ) nie odbija się pozytywnie na wyniku , na wizerunku firmy w oczach klientów gdyż brak wiedzy nie można nadrobić dobrą znajomością języka angielskiego jak było to napisane w CV . Idąc tym tropem powinno się prowadzić rekrutacja na 5 roku filologi angielskiej . Jeśli ktoś chce rzetelnie pracować jest to dobra firma jeśli natomiast myśli że z nogami na stole będzie sobie przeglądał Facebooka , Ceneo czy Allegro w czasie pracy to daleko nie zajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.12, 20:54 nepotyzm jest porazką takiej firmy ....wstyd!!!wtedy nie jest to juz w zadnym wypadku profesjonalny zespół Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andi Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.12, 09:38 Masz racje z tym nepotyzmem . Jest wiele sensownych osób w zespołach których nie dostrzega się w codziennej pracy kosztem właśnie układów i układzików . Może przyjdzie czas na eliminacje tego , kto wie .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbig Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.12, 14:53 rzeczywiście , robi się tego coraz wiecej . Szkoda firmy , a było jeszcze nie tak dawno fajnie ....A Jerzy patrzy i notuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gf Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.12, 21:34 ziomalą pewnie nie szkoda .szkoda ludzi nie firmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.stg.pl 10.10.12, 19:29 Ludzie o czym wy piszecie, PM to drobnostka, idźcie zobaczyć do Starogardu jak tam się pracuje i kto rekrutuje do pracy, totalna porażka, taka niby firma a mniej niż zero profesjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
alfaromeo75 Re: Jak się pracuje w Polpharmie? 14.10.12, 10:12 Mogę cos powiedziec o ich profesjonalizmie , pracuje obecnie jeszcze chwile w Polfie Warszawa która włąsnie Polpharma przejmuje i jak patrze co oni wyprawiaja to sie flaki przewracaja ze 130 PM 80 odeszło na tak zwany program dobrowolnych odejsc, ale i w innych działach co wyprawiaja chyba ich troche przerosła ta sytauacjanjak dla mnie zero profesjonalizmu tylko cyferki sie licza i zasoby ludzkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaBania Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.10.12, 17:37 Elu mylisz fakty, gubisz sie w zeznaniach, zmyślasz i opierasz sie na domysłach. Uważaj.... żeby Ci sie noga nie powinęła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AsiaBania Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.centertel.pl 18.10.12, 15:25 Doprawdy ? Hihi Obrona ? Winne osoby sie bronią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktosiek Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.10.12, 18:22 bałbym sie eluniu wracać na twoim miejscu, wszyscy wiedzą o twoim "postępku" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilq Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.12, 19:51 hej a o co się teraz szczury teraz szarpiecie? kto to jest elunia co zrobiła?to publiczne forum a nie enigma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polph Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.12, 23:39 Ktosiek i AniaBania narozrabiali i tuszyją spawe , obawiam sie ze obędzie sie to bez echa ;) żaluje ich ;) po Polfie jest nagonka własnie na takich jak oni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fds Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.12, 00:06 ale co zrobili wygadali się że lekarze biorą łapówki? czy najedli się leków na schizofrenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Podobno Elunis Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.12, 12:16 Uderz w stół a nożyce sie odezwą ;) nie trzeba być za bardzo bystrym aby wiedzieć że to Ela nie pisała ;) zostawcie niczego nie wiedzącą dziewczynę w spokoju ;) a tak na marginesie to szydło wychodzi z worka .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Violet Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: 77.252.170.* 24.10.12, 11:17 To smutne ale obawiam sie ze są w pełni uzasadnione opinie o tym nepotyzmie . Nie powinno to sie zdarzyć w korporacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.12, 12:33 skoro w urzedach jest w zusie w pip w pup itp na policji i w rządzie to dlaczego miałby nie być w średnich firmach generycznych dyskusyjnej jakości i wartości. Ciągle jeszcze żyjemy na półperyferiach świata choć nam płacą cięzkie miliardy za frajer jeszcze daleka droga do normalności . Wasze żale i złość działają na polskich pseudopracodawców tylko jak płachta na byka(zupełnie jak grożba na prawdziwego bandyte) napewno nic nie zmienią to cała Polska musi się zmienić . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KKK Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.11.12, 22:44 prcuję sie niestety źle, bardzo źle. Jak wchodzisz w tyłek szefowi, to jest ok, jak nie to wylatujesz. Pretekst zawsze się znajdzie. GPS, 15 min na wizytę u jednego lekarza, hasła przekazy, formułki. Dzwonienie po 16 ze znajomością haseł i przekazów. RKS wchodzi głęboko w tyłek ABD..... i powiela te bzdury. Tak naprawdę "góra" powinna zejść na dół i zobaczyć o co chodzi, a nie pierdzielić głupoty o zielonej wyspie........ Góra niestety nie ma pojęcia o tym co się dzieje w terenie. Szef kaze Ci sprzedać, o etyce nie ma mowy. W takiej pracy nie ma miejsca dla etycznych. Najlepsi są szefowie, którzy wzbudzają w pracownikach zaufanie, a potem wykorzystują wszystkie słowa przeciwko Tobie. Generalnie całkowity brak poszanowania człowieka, najlepiej jak siedzisz cicho i nie smiesz nic powiedzieć ze coś się nie podoba, bo wylatujesz. Podobnie tak jest wszędzie ale ja spotkałam się tylko w polpharmie z mega zakłamaniem. Zajebiste jest to ze nigdy nie zostaniesz pochawalony, ale do zrąbania jest pokaźna kolejka chętnych. Taki wyścig szczurów, każdy tylko patrzy jak Cię podpierdzielić. Generalnie nie polecam, ale przyznam, że tylko w tej firmie nauczyłam się kręcić, kłamać, oszukiwać, kombinować..... No cóż z wszystkiego trzeba wyciągać wnioski, taka wiedza jest równie przydatna w tych czasach. Cieszę sie że już mnie tam nie ma, mam swięty spokój, i już nie mam zrytego beretu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: 160.62.4.* 08.02.13, 20:10 1000000% racji !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.13, 07:58 Jakoś mam wrażenie, że dwa poprzednie posty pisała jedna osoba, w ciągu 5 minut dwa posty z tego samego IP i autor jakiś podobny:) skoro było tak źle to co tam robił dwa lata, kolejny frustrat/ka, który/a nie dał rady, a teraz szuka winny poza sobą:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.tvoksywie.com.pl 12.03.14, 23:46 to bardzo dziwne ale czy to nie zastanawiające ,że polpharma będąca firma prywatną prezentuje poziom nepotyzmu na równi ze spółkami skarbu państwa? a czy nie zastanawiajace ,ze po prywatyzacji mimo zapewnień własciela praktycznie nic sie nie zmieniło a nawet pogorszyło w tej kwestii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewolnik Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.centertel.pl 21.04.13, 11:17 Firma ta stosuje niewolnictwo, które przecież jest niedozwolone. Nie masz poparcia, traktowany jesteś gorzej jak niewolnik. Nie liczy się nic, tylko wykonywanie pracy wskazanej przez nich. A wiadomo, że niewolnik nie daje efektów, gdy się go zmusza do pracy, której nie cierpi. Ta firma śmie się porównywać do korporacji zachodnich, podczas gdy jest na poziomie kamienia łupanego. Śmiechu warte. Odradzam wszystkim nowym potencjalnym pracownikom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.microchip.net.pl 13.09.13, 21:17 Witam, jak wygląda praca na stanowisku Przedstawiciela Aptecznego, jaka podstawa ile można wyciągnąć premii, jak za samochodem ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.13, 21:15 Odradzam z całym przekonaniem!!!! jedyny pozytyw w tej "korporacji" to dobre narzędzia do wykonywanie analiz...a reszta to masakra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacu Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.dynamic.chello.pl 09.01.14, 18:52 to po co tam pracujesz?? idź do KRKi czy apotex-u skoro tam tak różowo. Czy wy w końcu zrozumiecie ze taki jest charakter tej pracy. (gps, sprawdzanie czy lekarze pamiętają wizyty itd). Jeżeli tego by nie było to nikt z was by z domu nie wychodził. Teraz postawcie się w odwrotnej sytuacji - > macie firmę i zatrudniacie przedstawiciela. - i teraz pyt do was : kontrolujecie go czy ufacie mu bezgranicznie, dajecie mu auto i ,,róbta co chceta". Jeszcze zrozumiałbym jakby pisali tutaj sami apteczni których wyniki widać bezpośrednio (tzn ilość sprzedaży). A PM jak sprawiedliwie ocenić?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damek [...] IP: *.sta.asta-net.com.pl 13.01.14, 09:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.stg.pl 20.03.14, 11:02 Mój kolega pracował kiedyś z tym kierownikiem i miał odmienne zdanie na ten temat. Jest kolesiem, który umie sprzedawać i pewnie dlatego inaczej o nim mówił. Powiedział, że gość jest wymagający i nie lubi "ściemniania" chyba musiałeś mu podpaść, że tak piszesz "Damek". ponadto w Polpharmie pracuje się ciężko bo wymagania jako firma mają wysokie, ale gdzie teraz dają pieniądze za darmo ? Faktycznie jest to firma na jakiś czas ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.stg.pl 20.03.14, 11:13 Byłam kiedyś na rekrutacji u Seweryna Knuta i mam pozytywne wrażenie tego człowieka. Przygotowanie do spotkania i rozmowa na wysokim poziomie oraz wymagający rozmówca. Z tego co się dowiedziałam od innych przedstawicieli jest wymagający, nie lubi "wodolejstwa", braku przygotowania do pracy. Trzeba coś sobą prezentować żeby z nim pracować bo koleś nastawiony jest na wyniki i to chyba jest jego główny cel. Słyszałam od koleżanki, że jeśli robisz wyniki to masz u niego spokój. Ogólnie jeśli chcesz zacząć pracę w branży farmaceutycznej to tutaj będzie tobie ciężko ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damek Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.sta.asta-net.com.pl 20.03.14, 11:45 Ale ściema, dwa posty z tego samego IP i sprzeczne ze sobą informacje. Ja znam wiele osób, które podzielają moją opinię. Piszesz, że ma się spokój jak są wyniki- ciekawe w jaki sposób jak ten gość od 5 lat jest na ostatnich pozycjach. Chyba Magdo jesteś jedną z jego pracownic, które tak jak napisałem wcześniej Knut....ceni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: And Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: 77.252.169.* 05.04.14, 17:45 Damku a raczej Damianie Grzonkowski z Torunia szafujesz nazwiskiem wiec nie bój sie ujawnić swojego. Seweryna nie ma już od 4 miesięcy wiec nie musisz wylewać swojego jadu. To, ze nie udało Ci sie w Polpharmie i ze byłeś leniem, robiłeś wirtualne wizyty , pyskowales nie wnosząc tak naprawdę nic od siebie nie upoważnia Cię do tego aby krytykować wszystkich w tym zespole - pomijam już fakt , ze bardzo długo "chorowales" albo raczej sciamniales a potem nie mając wyjścia i nowej pracy chciałeś wrócić na stanowisko.... Tacy jak Ty moim zdaniem i w Polpharmie i w każdej innej szanującej sie firmie sprzedażowej nawet FMCG nie maja przyszłości i każdy nawet średniej jakości manager prędzej czy pózniej zorientuje sie , ze ma doczynienia ze skoczkiem. Ja już po kilku tygodniach pracy z Tobą w jednym zespole zorientowałam sie ze jesteś typowym skoczkiem i sciemniaczem. Teraz prosze Twój czas na dalszą nienawiść i wylewanie żalu i jadu...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roni Re: Jak się pracuje w Polpharmie? IP: *.play-internet.pl 19.08.14, 13:10 Czesc pracowalem tam 2 lata teraz od 6 miesiecy gdzie indziej firm w porzadku duzo roboty zarobki da rade premie wyciagnac jedyny mankament przynajmniej na tam gdzie pracowalem to szef makroregionu wyjatkowo msciwy typ , zachownie mobingowe do tej pory ludzie odchodza przez niego niejaki Przemek Odpowiedz Link Zgłoś
artt2 Re: Jak się pracuje w Polpharmie? 01.02.16, 14:15 Witam. Poszukuję osoby która pracuje w polpharma w kuj pom. Szukam info na temat jednej osoby której zwolniono Odpowiedz Link Zgłoś