Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zarobki doradcy finansowego?

27.09.08, 23:56
    Mając roczne doświadczenie w bankowości jako analityk kredytowy, ile
    mogę zarobić pracując w firmie zajmującej się doradztwem finansowym?
    Obserwuj wątek
      • Gość: awss Re: Zarobki doradcy finansowego? IP: *.chello.pl 28.09.08, 12:24
        z tysiaka brutto powinieneś mieć
        • filemon-is-me Re: Zarobki doradcy finansowego? 28.09.08, 22:17
          widzę, że kolega to dawno z branży wypadł, teraz podstawa doradcy w
          zależności od firmy waha się od 2000-3500 brutto + oczywiście
          prowizja, a do tego zdażają się premie, jeśli jest się efektywnym.
      • Gość: kowianeczka Re: Zarobki doradcy finansowego? IP: *.lodz.msk.pl 28.09.08, 13:21
        Tyle ile kredytów uda ci się sprzedać.
      • Gość: Alex Re: Zarobki doradcy finansowego? IP: *.chello.pl 29.09.08, 00:56
        A czym zajmujesz się jako analityk kredytowy? jeśli kredytami inwestycyjnymi, to
        pole do popisu masz duże.
        • goma81 Re: Zarobki doradcy finansowego? 29.09.08, 10:47
          pracowałam zarówno na kredytach hipotecznych, jak i na
          inwestycyjnych.

a czy jest jakieś doradztwo do którego warto wysłać swoją aplikację?
          • Gość: leon Re: Zarobki doradcy finansowego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 17:34
            wiesz to trudno ocenić, do którego warto.
            Jeżeli jesteś dobra w tym co robisz i nie boisz się nowych wyzwań to
            właściwie wszędzie się odnajdziesz, a i warunki pracy będziesz w
            stanie wynegocjować- bo tak naprawdę wszystko zależy od osoby która
            ubiega się o dane stanowisko. Jeśli chodzi o doradztwa jest kliku
            graczy na rynku, warto też swoją uwagę skierować na młodsze firmy np
            Finamo.
      • Gość: troche wiem Re: Zarobki doradcy finansowego? IP: *.toya.net.pl 01.10.08, 19:19
        doradca finasowy w najbardziej znanej w Polsce firmie doradczej
        (takiej ogłaszajacej sie w tv), który robi założyny target zarabia
        jakieś 8-10 tyś brutto. Do tej pracy nie trzeba mieć doświadczenia w
        finansach tylko trzeba być dobrym sprzedawcą bo tylko o to tutaj
        chodzi.

• filemon-is-me Re: Zarobki doradcy finansowego? 01.10.08, 20:53
          o tu bym się nie zgodził, że nie trzeba mieć doświadczenia. Jak
          chcesz ludziom dobrze doradzić? Musisz mieć więdzę na temat
          dostępnych ofert (dlatego masz szkolenie z każdego nowego produktu
          pojawiącego się na rynku). Oczywiście, że trzeba również mieć
          opanowane techniki sprzedaży i dar przekonywania, ale to nie
          wszystko! zawód doradcy finansowego nie polega na wciskaniu byle
          wcisnąć - bo w ten sposób nie zbudujesz, żadnej relacji i na pewno
          nikt Cię dalej nie poleci - jeśli tak obsłużysz klienta.
          • Gość: rochę wiem Re: Zarobki doradcy finansowego? IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.10.08, 08:36
            Taka firma doradcza zawsze jak zatrudnia świeżego doradcę wysyła go na 4-6
            tygodniowe szkolenie. Tam człowiek dowie się wszystkiego o produktach.
            Budowanie relacji i więzi z klientem to co innego niż wiedza o finansach
            wyniesiona z pracy w banku. Dla mnie jest to kwestia związana ze sprzedażą. Na
            to też po części kładzie się nacisk na tych szkoleniach wstępnych ale jak ktoś
            nie jest urodzonym sprzedawcą to nigdy nie zrobi targetu i prędzej czy później
            go wyleją.

• Gość: rekinek Re: Zarobki doradcy finansowego? IP: *.e-wro.net.pl 02.10.08, 13:30
              czyli jednym słowem akwizycja produktów bankowych.
              Musisz coś sprzedać, aby otrzymać prowizję, bo sama podstawa to np.
              1200zł na ręke.
              Jak ludzie stracili ostatnio w funduszach po 30-40% kapitału a na
              rynku kredytów hipotecznych jest mało ciekawie, to praca jako
              akwizytor finansowy (doradca finansowy) ma bardzo mało wspólnego z
              pracą akwizytora finansowego z lat np. 2003-2006. Wtedy ludzie
              ładowali całą kasę jaką mieli w fundusze, a akwizytor otrzymywał
              dużą prowizje. Dzisiaj jest bessa, a zły klient (taki który stracił
              np. połowe swoich oszczędności po namowie takiego akwizytora) to
              niebezpieczny klient.
              • filemon-is-me Re: Zarobki doradcy finansowego? 02.10.08, 22:44
                hohoho podaj mi nazwę doradztwa, które płaci podstawę 1200 zł???
                bo moim zdaniem to już stare dzieje:)
                • Gość: jijijjij Re: Zarobki doradcy finansowego? IP: *.chello.pl 03.10.08, 16:43
                  przedewszytkim moim zdaniem jezeli ktos chce duzo zarobic wtym
                  zawodzie to powinien zapomniec o firmach ,które oferuja podstawe , w
                  tymmomencie wasze prowizje sa o wiele mniejsze anizeli w przypadku
                  osob ktora pracuja na samej prowizji... dla przykladu w firmie
                  exp... przy podstawie za produkt inwestycyjny prowizja wynosila
                  273zl, za ten sam produkt inwestycyjny w mojej firmie doradca
                  srednio zaawansowany dostaje na reke 680zl , praca na samej
                  podstawie nie wiaze sie koniecznie z tym ze jednego miesiaca
                  zarobisz 10.000 zl a drugiego 0zl u nas nap kazda prowizja jest
                  dzielona przez 12msc. i tym samym po jakims czasie doradcy maja
                  podstawy po 10.000zl a defacto nie musza juz pracowac przez kolejny
                  rok bo maja zagwarantowana wyplate... takze ja polecam firmy w
                  ktorych jest taki system placenia, ja sie w nim odnajduje bardzo ok.
                  • Gość: ccc Re: Zarobki doradcy finansowego? IP: *.chello.pl 03.10.08, 22:01
                    doradzanie sranie akwizycja i to jak byk
                    • filemon-is-me Re: Zarobki doradcy finansowego? 04.10.08, 16:08
                      CCC - za taką kasę o jakiej pisał jijiji możesz nazywac mnie
                      akwizytorem albo domokrążcą - wszytko mi jedno bo i tak nie sądze
                      zebyś zarabiał nawet połowę takiej kasy.
                      • Gość: ewa 66 Re: Zarobki doradcy finansowego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.08, 21:58
                        Ja pracuje w Finamo - nie mam złej kasy.Fakt nie jest już tak łatwo z prowizją bo coraz trudniej o kredyt dla klienta.Ale nie jest też tak najgorzej i jak ktoś jest dobry i ma odpowiednie podejście do klienta to i tak wychodzi spokojnie na swoje.
                        • filemon-is-me Re: Zarobki doradcy finansowego? 09.10.08, 23:35
                          I pewnie nikt Cię nie nazywa akwizytorem:) I takie właśnie podejście powinien posiadać doradca finansowy. Rzetelne potraktowanie klienta zapewnie nie tylko prowizję ale i szansę, że taką firmę klient poleci innym.
                          • Gość: kaprysna Re: Zarobki doradcy finansowego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.08, 22:26
                            A co dokładnie Finamo ma w swojej ofercie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka