goma81 27.09.08, 23:56 Mając roczne doświadczenie w bankowości jako analityk kredytowy, ile mogę zarobić pracując w firmie zajmującej się doradztwem finansowym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: awss Re: Zarobki doradcy finansowego? IP: *.chello.pl 28.09.08, 12:24 z tysiaka brutto powinieneś mieć Odpowiedz Link Zgłoś
filemon-is-me Re: Zarobki doradcy finansowego? 28.09.08, 22:17 widzę, że kolega to dawno z branży wypadł, teraz podstawa doradcy w zależności od firmy waha się od 2000-3500 brutto + oczywiście prowizja, a do tego zdażają się premie, jeśli jest się efektywnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowianeczka Re: Zarobki doradcy finansowego? IP: *.lodz.msk.pl 28.09.08, 13:21 Tyle ile kredytów uda ci się sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: Zarobki doradcy finansowego? IP: *.chello.pl 29.09.08, 00:56 A czym zajmujesz się jako analityk kredytowy? jeśli kredytami inwestycyjnymi, to pole do popisu masz duże. Odpowiedz Link Zgłoś
goma81 Re: Zarobki doradcy finansowego? 29.09.08, 10:47 pracowałam zarówno na kredytach hipotecznych, jak i na inwestycyjnych. a czy jest jakieś doradztwo do którego warto wysłać swoją aplikację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Zarobki doradcy finansowego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.08, 17:34 wiesz to trudno ocenić, do którego warto. Jeżeli jesteś dobra w tym co robisz i nie boisz się nowych wyzwań to właściwie wszędzie się odnajdziesz, a i warunki pracy będziesz w stanie wynegocjować- bo tak naprawdę wszystko zależy od osoby która ubiega się o dane stanowisko. Jeśli chodzi o doradztwa jest kliku graczy na rynku, warto też swoją uwagę skierować na młodsze firmy np Finamo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troche wiem Re: Zarobki doradcy finansowego? IP: *.toya.net.pl 01.10.08, 19:19 doradca finasowy w najbardziej znanej w Polsce firmie doradczej (takiej ogłaszajacej sie w tv), który robi założyny target zarabia jakieś 8-10 tyś brutto. Do tej pracy nie trzeba mieć doświadczenia w finansach tylko trzeba być dobrym sprzedawcą bo tylko o to tutaj chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
filemon-is-me Re: Zarobki doradcy finansowego? 01.10.08, 20:53 o tu bym się nie zgodził, że nie trzeba mieć doświadczenia. Jak chcesz ludziom dobrze doradzić? Musisz mieć więdzę na temat dostępnych ofert (dlatego masz szkolenie z każdego nowego produktu pojawiącego się na rynku). Oczywiście, że trzeba również mieć opanowane techniki sprzedaży i dar przekonywania, ale to nie wszystko! zawód doradcy finansowego nie polega na wciskaniu byle wcisnąć - bo w ten sposób nie zbudujesz, żadnej relacji i na pewno nikt Cię dalej nie poleci - jeśli tak obsłużysz klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rochę wiem Re: Zarobki doradcy finansowego? IP: *.lodz.dialog.net.pl 02.10.08, 08:36 Taka firma doradcza zawsze jak zatrudnia świeżego doradcę wysyła go na 4-6 tygodniowe szkolenie. Tam człowiek dowie się wszystkiego o produktach. Budowanie relacji i więzi z klientem to co innego niż wiedza o finansach wyniesiona z pracy w banku. Dla mnie jest to kwestia związana ze sprzedażą. Na to też po części kładzie się nacisk na tych szkoleniach wstępnych ale jak ktoś nie jest urodzonym sprzedawcą to nigdy nie zrobi targetu i prędzej czy później go wyleją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rekinek Re: Zarobki doradcy finansowego? IP: *.e-wro.net.pl 02.10.08, 13:30 czyli jednym słowem akwizycja produktów bankowych. Musisz coś sprzedać, aby otrzymać prowizję, bo sama podstawa to np. 1200zł na ręke. Jak ludzie stracili ostatnio w funduszach po 30-40% kapitału a na rynku kredytów hipotecznych jest mało ciekawie, to praca jako akwizytor finansowy (doradca finansowy) ma bardzo mało wspólnego z pracą akwizytora finansowego z lat np. 2003-2006. Wtedy ludzie ładowali całą kasę jaką mieli w fundusze, a akwizytor otrzymywał dużą prowizje. Dzisiaj jest bessa, a zły klient (taki który stracił np. połowe swoich oszczędności po namowie takiego akwizytora) to niebezpieczny klient. Odpowiedz Link Zgłoś
filemon-is-me Re: Zarobki doradcy finansowego? 02.10.08, 22:44 hohoho podaj mi nazwę doradztwa, które płaci podstawę 1200 zł??? bo moim zdaniem to już stare dzieje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jijijjij Re: Zarobki doradcy finansowego? IP: *.chello.pl 03.10.08, 16:43 przedewszytkim moim zdaniem jezeli ktos chce duzo zarobic wtym zawodzie to powinien zapomniec o firmach ,które oferuja podstawe , w tymmomencie wasze prowizje sa o wiele mniejsze anizeli w przypadku osob ktora pracuja na samej prowizji... dla przykladu w firmie exp... przy podstawie za produkt inwestycyjny prowizja wynosila 273zl, za ten sam produkt inwestycyjny w mojej firmie doradca srednio zaawansowany dostaje na reke 680zl , praca na samej podstawie nie wiaze sie koniecznie z tym ze jednego miesiaca zarobisz 10.000 zl a drugiego 0zl u nas nap kazda prowizja jest dzielona przez 12msc. i tym samym po jakims czasie doradcy maja podstawy po 10.000zl a defacto nie musza juz pracowac przez kolejny rok bo maja zagwarantowana wyplate... takze ja polecam firmy w ktorych jest taki system placenia, ja sie w nim odnajduje bardzo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Zarobki doradcy finansowego? IP: *.chello.pl 03.10.08, 22:01 doradzanie sranie akwizycja i to jak byk Odpowiedz Link Zgłoś
filemon-is-me Re: Zarobki doradcy finansowego? 04.10.08, 16:08 CCC - za taką kasę o jakiej pisał jijiji możesz nazywac mnie akwizytorem albo domokrążcą - wszytko mi jedno bo i tak nie sądze zebyś zarabiał nawet połowę takiej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa 66 Re: Zarobki doradcy finansowego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.08, 21:58 Ja pracuje w Finamo - nie mam złej kasy.Fakt nie jest już tak łatwo z prowizją bo coraz trudniej o kredyt dla klienta.Ale nie jest też tak najgorzej i jak ktoś jest dobry i ma odpowiednie podejście do klienta to i tak wychodzi spokojnie na swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
filemon-is-me Re: Zarobki doradcy finansowego? 09.10.08, 23:35 I pewnie nikt Cię nie nazywa akwizytorem:) I takie właśnie podejście powinien posiadać doradca finansowy. Rzetelne potraktowanie klienta zapewnie nie tylko prowizję ale i szansę, że taką firmę klient poleci innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaprysna Re: Zarobki doradcy finansowego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.08, 22:26 A co dokładnie Finamo ma w swojej ofercie? Odpowiedz Link Zgłoś