Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    IP: *.lodz.mm.pl 17.11.08, 10:30
    Czy ktoś pracowal lub pracuje w Neti jako konsultant klienta czy
    warto jakie wynagrodzenie umowa itp
    Obserwuj wątek
      • Gość: ja Re: Netia IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.08, 16:36
        Bedziesz sprzedawac tylko Netie?
        • Gość: ewa Re: Netia IP: *.lodz.mm.pl 17.11.08, 18:14
          tak u nich w firmie
        • Gość: mariuszek Re: Netia IP: 94.127.110.* 25.01.09, 20:56
          Nie pakuj sie w netie!!!! To jedna wielka sciema!!! Pracowałem tam 3 miesiace
          wyłacznie na zlecenie! A kasa..? grosze które zobaczyłem dopiero po po
          zakonczedniu tam mojej pracy, bo niby oni musza miec pewnosc ze umowa ktora
          podpisujesz z klijentem musi wejsc do systemu, aaaaa i nie dajcie sie zwiesc
          pozorom ze jakas podstawa jest, oni tak kazdemu mowia a pozniej jest zdziwienie,
          bo jak sie okazuje pracujac na zlecenie nie nalezy Ci sie podstawa, bo im sie to
          nie opłaca! Jak usłyszałem to od pracodawcy to po prostu mnie zatkało! Niech
          dalej szukaja frajerów co beda robic na nich za darmo!!!
          • kiashe Re: Netia 09.06.09, 10:01
            Miałam to samo tylko ze po dwóch tygodniach zrezygnowałam, a raczej oni chcieli
            zrezygnowac ze mnie z powodu mojej "Niedyspozycyjnosci" którą z nimi na samym
            początku ustalałam, ludzie którzy tam pracują to banda nieodpowiedzialnych
            szczeniaków, podstawa to jakas bzdura, wabik dla naiwnych, i w ogóle bedziesz
            miał szczescie jak dostaniesz umowe (ja nie dostałam) a jak nie masz umowy to ci
            nie zapłaca. Kasa od umowy? zapmnij wszystko zabiorą ci twoi "zwierzchnicy"
            czyli hieny które jeżdza po tych biednych ludziach i wciskają im kity ze niby
            maja taniej niz tepsa, a to nieprawda!
          • Gość: GOŚĆ Re: Netia IP: *.mmj.pl 14.12.09, 23:32
            Całkowicie się zgadzam teź tak miałem.
          • peacemaker123 Re: Netia 30.09.10, 14:42
            Gość portalu: mariuszek napisał(a): aaaaa i nie dajcie sie zwiesc
            > pozorom ze jakas podstawa jest, oni tak kazdemu mowia a pozniej jest zdziwienie
            > bo jak sie okazuje pracujac na zlecenie nie nalezy Ci sie podstawa, bo im sie t
            > o nie opłaca! Jak usłyszałem to od pracodawcy to po prostu mnie zatkało! Niech
            > dalej szukaja frajerów co beda robic na nich za darmo!!! "

Sluchaj gadasz takie glupoty ze mnie glowa boli. Po 1 podstawa nalezy sie zawsze bez wzgledu na umowe zlecenie czy umowe o prace.

Sek w tym czy w umowie zlecenie miales zapewniona podstawe za przepracowana godzine. Jesli nie to sam sobie jestes winien ze nie przeczytales dokladnie umowy i nie zdziwilo ciebie ze nia masz na pismie potwierdzenia ile dostaniesz za kazda godzine pracy.

• Gość: Adrian Re: Netia IP: *.tktelekom.pl 26.01.11, 09:42
            Co racja to racja pracowałem w netii przez 2 tygodnie i do dzisiaj mam nie zapłacone za umowy które wypisałem. Dzwoniłem do siedziby do Wrocławia (bo podobno trzeba się ubiegać o zapłate) i cały czas mówią że na koniec tygodnia pieniądze będą przesłane, a gdy pytam jaka to kwota to oni nie wiedzą!!!! Lecą w pręta że aż boli!!!! Dlatego zawsze jest pisane "potrzebujemy młodych pracowników" bo jakby przyszedł mężczyzna po 30 to by nerwowo z nimi wszystkimi nie wytrzymał.
            • Gość: ghf Re: Netia IP: *.adsl.inetia.pl 13.04.14, 07:02
              Zwolnienia, likwidacje stanowisk pracy i ciągłe szukanie oszczędności. Zwalniani są pracownicy z najdłuższym stażem, najlepszym doświadczeniem i wiedzą, a zostawiani na umowę zlecenie. Wcześniej była normalność, teraz jest syf i bałagan. Nie polecam.
          • Gość: byly pracownik Re: Netia IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 01.02.14, 01:22
            To prawda sam pracowalem w netii. Kierowniczka netii bn. wiedziala, ze niektorzy kradna umowy od akwizytorow, gdyz wszystkie dane byly w jednym systemie wspolnym, do ktorego mieli dostep pracownicy. Kretactwo polegalo na tym ze przedstawiciel handlowy umawial sie z klientem u niego w domu, klient podpisywal umowe, ktora nastepnie byla wprowadzana do systemu i czekala na aktywacje kilka dni. Nastepnie telemarketerzy grzebiac po systemie dzwonili kolejny raz do klienta mowiac, ze z umowa jest cos nie tak i trzeba ja podpisac jeszcze raz, wtedy gdy klient podpisal to prowizja szla do telemarketera a przedstawiciel handlowy, ktory pierwszy zdobyl klienta nic za to nie zarobil. Oszustwo!!! o wszystkim wiedziala pseudokierowniczka w BN S.J
      • Gość: aaaaaaaaa Re: Netia IP: *.sm-rozstaje.pl 04.04.09, 15:02
        Ja dziś byłam na rozmowie... jako telemarketer - 800 podstawa od 15.30 do 20.30
        od pn do pt,sobota,niedziela wolne i za 15 sprzedanych usług 300 złoty premi ;]
        za 35 sprzedanych uslug 1200 premi hehe... wszystko pieknie ale gorzej z wolnym
        nie mozna sobie ustalac grafiku i mysle,ze ciezko jest dzwonic do starych
        klientow TP szczegolnie dziadkow i przekonywac na netia (chociaz niby maja
        bardziej korzystne co niektore uslugi) ale wiadomo jak jest z ludzmi.
        • Gość: Marek Re: Netia IP: *.cable.smsnet.pl 08.05.09, 21:44
          Ja pracuje w Netii, ale mam 6.0 zł (oczywiście brutto) na godzine, czyli ok.
          4.70 na rękę. Jak coś sprzedam to mam prowizje (wysokość w zalezności od
          sprzedanych usług). Moje wypłaty to ok. 600 zł miesięcznie, czasami mniej. Chce
          zrezygnować, ale ciagle szukam innej pracy.Same warunki pracy pracy są świetne-
          pół h przerwy- kawa, herbata- co chcesz. Mili ludzie, ale zarobki- uhhh, można
          tylko płakać, a do tego przyjeżdża jakaś baba i mówi, że sprzedaż niska, i że
          zwolnienia bedą itp. Tak jak bym tam szedł siedzieć i pierdzieć a nie robić.
          • Gość: ajci Re: Netia IP: 83.238.92.* 19.10.10, 15:56
            Powiem tak, praca dla studentów głównie, umowa zlecenie brak stabilnego zatrudnienia. Nikt się nie będzie z Tobą cackał, to sprzedaż jak sprzedajesz zarabiasz, jak nie tak jak kolega wspomniał 600 złotych zarabiasz. Jest nacisk na realizacje celow, joby z ktorych dzwonia konsultanci nie są wcale cudowne, trzeba sie namęczyć i mieć dużą siłe przekonywania, cierpliwosci i wielkie checi aby sprzedac. Nie jest to praca dla kazdego, zeby zarobic musisz dzownic dzwonic i jeszcze raz dzwonic.
        • Gość: astica Re: Netia IP: *.ms-net.eu 20.01.11, 08:24
          ty chyba zartujesz z ta premia mi tez tak mowili a teraz jest tak ze jak na miesiac zrobisz sobie target 50-60 umow to wtedy masz premie jezeli nie zrealizujesz targetu masz obnizona place do minimum czyli 5 zl na godz i chyba nie wierzysz w to ze bedziesz pracowac od godz 15.30-20-30 hahaha ...... masz miting od 14 za ktory nie placa ci oczywiscie potem zawalasz od 15.00-21.00 tak tam jest a oprocz tego dostajesz wyplate z miesiecznym opoznieniem TAKA JEST NETIA! jesze jakies pytania?banda oszustow i naciagaczy przy umowie podpisujesz aneks ze jezeli od podpisania umowy zerwiesz ja w ciagu kilku dni placisz im kare 1500 zl !
      • Gość: hmmmm Re: Netia IP: *.acn.waw.pl 09.07.09, 20:19
        Ja pracuje tam od 10 lat i nie narzekam, mam umowe na stałe od
        początku i stałe wynagrodzenie. Natomiast ja nie pracuje w sprzedaży
        ale w cc. Opócz tego, że pracy jest mnóstwo (ale to chyba dobrze)to
        złego słowa na firmę nie mogę powiedzieć.
        • Gość: nara Re: Netia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 21:24
          Co z tego, że wynagrodzenie stałe jak marne. Sam fakt, że pracujesz
          10 lat w CC? A gdzie awans? Z tym podejściem to będziesz skazany na
          netię bo nic innego nie będziesz potrafił. hehehe Ja osobiście mogę
          powiedzieć, że jeśli chodzi o szeregowych pracowników to wyciskają
          jak cytrynę
          • Gość: hmmm Re: Netia IP: *.acn.waw.pl 12.07.09, 17:07
            brak awansu to tylko i wylacznie moja decyzja. Moglabym ale nie chce
            bo wiazaloby sie to z praca w stalych godz pracy od pon do pt a ja
            potrzebuje zmianowego trybu pracy, wolnego w tygodniu (czyli pracy w
            weekendy. Zalezy co do kogo znaczy, ze slabo placa. Ja jestem
            zadowolona choc to moze nie sa kokosy ale miesiecznie dostaje ok 2
            tys netto
            • Gość: tepsiak Re: Netia IP: *.toya.net.pl 05.08.09, 22:41
              A jak się dostać do CC, są jakieś rekrutację bo powiem szczerze pracuję od 3 lat
              w TP SA na błękitnej linii i mam już dosyć mojego pracodawcy, chętnie popracuję
              w konkurencji i wykorzystam przeciwko TP całą moją wiedzę która jest w tym
              temacie bardzo duża.
              • Gość: hmmmm Re: Netia IP: *.acn.waw.pl 06.08.09, 00:15
                Są ale teraz zatrudniają raczej na umowe-zlecenie. Trudno teraz o
                umowę o pracę. Tym, którzy podpisywali umowe jakis czas temu umow
                nie zmieniaja ale nowi chyba dostaja tylko umowe-zlecenie. Nie wiem
                czy aktualnie zatrudniają. Trzeba szukac ogloszen albo dzownic,
                przyjsc, pytac. A w umowie z TP nie masz czasami klauzuli o tym, ze
                nie mozesz pracowac przez jakis czas po zerwaniu umowy z nimi u
                konkurencji?
                • Gość: tepsi Re: Netia IP: *.toya.net.pl 06.08.09, 20:59
                  Właśnie nie mam takiego zapisu widać TP jest tak pewna, że wszyscy chcą pracować
                  tylko dla nich że się nie zabezpieczają. Szkoda, że w Netii zatrudniają na umowę
                  zlecenie bo taka mnie nie interesuje:( W TP mam umowę o pracę i nawet niezłe
                  warunki płacowe, ale to co się dzieje jeśli chodzi o traktowanie najlepszych
                  pracowników to jest bezsens, nie możesz się rozwijać bo jesteś za dobry, nie
                  możesz awansować bo jesteś za dobry, nie możesz zmienić działu bo jesteś za
                  dobry nic innego nie słyszę od roku:( Niestety stanie w miejscu mnie nie
                  interesuje dlatego będziemy musieli się rozstać.
                • Gość: stokrotka Re: Netia IP: *.centertel.pl 13.08.09, 21:31
                  Nikomu w zyciu nie polece pracy w netii!!! Pracowałam tam i nie dostałam ani zł.
                  Mówili pieknie ze okres probny jest okresem płatnym i za podpisane umowy tez sa
                  pieniadze a nie dostałam nic. Umowa o prace istnieje ale z kilkoma klauzalami.
                  Nie mozesz przez 3 lata pracowac w innej firmie konkurencyjnie musisz robic min
                  40 umow miesiecznie , jak mniej nie otrzymujesz wynagrodzenia tylko prowizcje
                  wiec jak dobrze pojdzie to 300zł!!!! Takze uwazajcie !!! Mi tez obiecano złote
                  gory!!!
                  • Gość: gtrd Re: Netia IP: 89.107.158.* 02.08.10, 16:46
                    a pracuje ktoś w Katowicach na Korfantego ?? jest tam jakaś podstawa ??
              • Gość: bolo Re: Netia IP: *.retsat1.com.pl 16.09.09, 18:56
                witam ,jestem pracownikiem netii jak jesteś zainteresowany
                współpracą napisz na maila rekrutacjabiznes@wp.pl
      • Gość: gosc Re: Netia IP: *.centertel.pl 13.08.09, 21:04
        to sa oszusci!!! pracowałam 2 tygodnie i nie dostałam ani zł za prace ani za
        podpisane umowy z klientami!!! umowa stała zawiera pełno druczkow i klazul!!!!
        • Gość: prywatnie Re: Netia IP: 195.128.135.* 02.10.13, 11:25
          netia to totalna porażka pracowalam tam pare dni koordynatorka na rozmowie mówiła ze za okres próbny bede miala wyplacone pieniądze a jak przyszło co do czego to powiedziala ze nie bylam w pracy tylko na szkoleniu zwykle oszustwo i wykorzystywanie ludzi bo nie ma znaczenia czy jest to okres próbny czy szkolenie to ich obowiązkiem jest wyplacic kase
      • Gość: tfi Re: Netia IP: *.subscribers.sferia.net 10.02.10, 16:15
        ja pracowałam w Netii 2,5 roku, gdyby nie siła wyższa pracowałabym tam nadal.
        Warunki rewelacja - kawa, herbata, możliwosc kupienia obiadu.
        Praca 6,5 h lub 7 i pół godziny przerwy.
        Zarobki? zależne od aktywowanych umów, jeżeli będziesz się starac zarobisz dużo,
        jeżeli będziesz przychodzic na plotki do pracy zarobisz mniej.
        Ja polecam tą firmę, ale wszystko oczywiście zależy od indywidualnego podejścia.

pzdr.
        • Gość: gość Re: Netia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 21:24
          Pracuje w Netii jako konsultant biznesowy , mam umowe zlecenie bez
          podstawy , zarobki są dobre , oczywiście prowizja , ale jak ktoś chce
          pracować to zarobi naprawdę dobre pieniądze ,sam sobie organizuje
          czas pracy , jest dużo szkoleń zarówno sprzedażowych jak i
          produktowych, dobra atmosfera ,możliwość korzystania z auta
          służbowego ,biura.
          Na początku było trudno , nie udawało mi się podpisać żadnej umowy ,
          ale kto przetrwa początki i nabierze doświadczenia , wtedy idzie już
          dobrze.

• kazjenka Re: Netia 01.07.10, 09:22
        Pracowałam w Netii, a w zasadzie w Teleksięgarnii na kampanii "Netia
        Popołudniowa". Praca od 16 do 21, od poniedziałku do piątku - dni można było
        wybrać, oczywiście na umowę zlecenie. Stawka za godzinę 8 brutto, czyli 6,6 zł
        netto. Atmosfera mi się nie podobała. Menedżerka ciągle narzekała, że nie
        walczymy o prowizje zawrotnej wysokości, czyli ok. 30zł (brutto!)za 11
        sprzedanych usług. Wytrzymałam miesiąc. Ale przynajmniej zapłacili mi za te godziny.
        • kazjenka Re: Netia 01.07.10, 10:15
          A propos ogólnie call center:
          praca.wp.pl/kat,18453,title,Pracownicy-call-center-skacza-z-firmy-do-firmy,wid,12427076,wiadomosc.html
          • Gość: Aisha Re: Netia IP: *.pila.vectranet.pl 02.09.10, 14:06
            Mam pytanko. 3 tygodnie temu byłam na rozmowie kwalifikacyjnej w sprawie pracy w
            Netii na stanowisku przedstawiciela handlowego. Na drugi dzien zadzwoniono do
            mnie o przyjeciu mnie do pracy, bardzo sie ucieszyłam. Powiedziano mi ze mam
            teraz czekac na telefon w sprawie szkoleń i od 3 tygodni cisza.. Dzwoniłam w
            miedzy czasie do nich i powiedziano mi ze nic na razie jeszcze nie wiedzą o
            terminie. Z Wami też tak było? Wiecie cos na temat tej polityki i szkoleń?
            • kazjenka Re: Netia 05.09.10, 11:24
              A gdzie dokładnie startowałaś? Mnie na koniec rozmowy kwalifikacyjnej
              powiedziano, że się dostałam i ustalono termin szkoleń. Szkolenia (2 dni, ale
              krótko) miałam kilka dni później, tydzień max.
      • malutka1414 Re: Netia 19.10.10, 19:35
        Z tego co słyszałam to w Netii troszkę wykorzystują ludzi. Ale pieniądze dobre płacą. Jeśli nie boisz się żadnej pracy to dobra i netia :)
        • Gość: Darek Re: Netia IP: *.chello.pl 04.11.10, 18:17
          ja pracuje w netii od 2 lat zgadzam sie ze wsystkim co mowicie na poczatku niestety jest ciezko no i tylko prowizja ale jesli sie przetrwa tepoczatki to naprawde mozna aladnie zarobic oraz stala premia auto komorka itp ale kazde biuro sie rozni i kazdy daje inne warunki niestety ma do tego prawo jesli ktos chce zobaczyc ze da sie duzo zarobic i przyjemnie to zapraszam leszno wlkp 723 904 687
          • abc12124 Re: Netia 19.11.10, 21:14
            hej
            Czy u Ciebie konsultanci tez muszą dodatkowo płacic call center za spotkania umówione z których jest klient spisany i ma się umowę?
            Oczywiście dodatkowo oprócz tego co już centrala potrąca (tzn chyba jakieś 20%) to takie lewe pieniądze na które zgadzają się kierownicy biur regionalnych a góra nic o tym nie wie ;]
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka