Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pion administracji

IP: 195.117.164.* 13.07.01, 15:46
    Jak czesto zdarza wam sie ze zamowicie cos a dostaniecie 10% zamowienia.
    Przeciez nie skladamy zamowien po to aby wyniesc to do domu tylko zeby
    wykonywac swoja prace! Przyklad z ostatniej chwili. Musialem napisac
    uzasadnienie prośby o zszywacz, dziurkacz i piornik. jezeli nie bylo to
    zamowienie dla nowej osoby musialem uzasadnic sprawe przynajmniej 3
    argumentami. Niezle!
    Obserwuj wątek
      • Gość: piesia Re: pion administracji IP: *.unregistered.formus.pl 13.07.01, 16:35
        ...no tak. hm. to ma nawet sens....
        mogles przeciez chciec sobie w domu urzadzic nielegalne biuro z tymi wszystkimi
        bajerami jak piornik, zszywacz itd. a to by juz byla zbyt duza konkurencja dla
        firmy...
        hm...wiec w pelni uzasadnione wydaje sie zadanie podania tych 3 powodow....
        a tak swoja droga - prawdziwa dilbertoza!!!!
      • Gość: allex Re: pion administracji IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.07.01, 07:25
        U nas do kasacji nosi się wkłady do długopisów, dyskietki jeżeli ulegną
        zniszczeniu itp. Do książki inwentarzowej wpisane zostały np zszywacze.
        Konserwator ma wpisane w książce inwentarzowej wiertła i zwołuje się komisję
        aby je kasować. Najciekawiej było jak kasjerce, która pobrała wiekszą ilość
        (10) wkładów do długopisów, rzeczone wkłady wyschły. Ile się bidulka wyjaśnień
        (prywatnym długopisem) musiała opisać aby sprawę wyjaśnić.
      • ada Re: pion administracji 16.07.01, 10:46
        U nas na podaniu o urlop wypoczynkowy (planowany !!!) nalezy
        wypelnic rubryke CEL URLOPU.
        No i ludzie wpisuja rozne teksty typu : w celu wypoczywania,
        w celu jezdzenia na nartach, w celu opalanai sie .... itp :-)))
        pzdr
        ada
        • stettiner Re: pion administracji 16.07.01, 12:03
          ada napisał(a):

> U nas na podaniu o urlop wypoczynkowy (planowany !!!) nalezy
          > wypelnic rubryke CEL URLOPU.

w mojej firmie poza rubryką "cel urlopu" jest także "adres w czasie urlopu"-
          bardzo dobre pytanie, ale tradycyjnie takich rubryk nie wypełniamy; podobnie
          stosujemy też bojkot listy obecności leżącej przy wejściu (po co lista skoro są
          karty magnetyczne???), na razie bojkot uchodzi nam bezkarnie
          swoją droga starzy pracownicy co ranek składają swój podpis na ww liście i chyba
          nie zastanawiają się nad bezsensem takiej dodatkowej rejestracji
          • Gość: hala Re: dilbertoza IP: *.*.*.* 16.07.01, 13:00
            U nas na karcie urlopowej jest rubryka: "W czasie nieobecności w pracy będę pod
            następującym adresem... Telefon: ....." ale nikt kto dba o swój interes tego
            nie wypełnia.
            • Gość: papmersi Re: dilbertoza IP: 195.117.164.* 16.07.01, 16:41
              Ja niestety mam telefon komórkowy (firmowy).Udręka, nie musze nic wpisywać na
              wniosku urlopowym. Jak ostatnio byłem pięc dni na dłuższym weekendzie to
              codziennie około 3 godzin spedzałem na rozmowach telefonicznych z firmą. Doszło
              do tego, że zamiast spojrzeć na półkę nad moim biurkiem, oni dzwonili żeby
              zapytać gdzie są jakieś tam raporty.
              • Gość: Ewa Re: dilbertoza IP: *.ean.be 18.07.01, 14:35
                A nie mozesz wyjezdzac w miejsca, gdzie nie ma zasiegu ? Wtedy moze
                zerkna na polke zamiast dzwonic do Ciebie ;-)

E.
              • Gość: leniuch Firmowa komórka w weekend IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.07.01, 17:14
                Ja również noszę komórkę po pracy za X% podstawowej "stawki godzinowej" i w
                weekend za 2X% tejże stawki. Za darmo nawet bym się tego gówna nie dotknął. W
                świetle przepisów prawa pracy pełnisz dyżur, a za dyżur się buli. No, chyba, że
                pozwoliłeś zrobić się kierownikiem (ja jestem prostym inżynierem).
                Nawiasem mówiąc, na polskie przepisy o nadgodzinach nie ma silnych, o czym
                swego czasu przekonała się PepsiCo. Pomysł: po następnej redukcji składacie się
                na prezent dla zredukowanego kolegi i pomagacie mu udokumentować przepracowane
                nadgodziny, a on ciągnie waszą firmę do sądu.
          • Gość: tacyt Re: pion administracji IP: *.Teleadreson.com.pl 19.07.01, 15:25
            stettiner napisał(a):
            > stosujemy też bojkot listy obecności leżącej przy wejściu (po co lista skoro są
            > karty magnetyczne???)

Niestety, lista obecności jest wymagana przez prawo pracy.
            Prawdopodobnie, przy pierwszej wizycie PIPy (Państwowa Inspekcja Pracy)
            będziecie musieli w panice, "hurtem" te listy podpisywać. Inaczej wasz pracodawca
            zapłaci mandat.
            • julianna Re: pion administracji 19.07.01, 15:57
              Gość portalu: tacyt napisał(a):

> Niestety, lista obecności jest wymagana przez prawo pracy.
              > Prawdopodobnie, przy pierwszej wizycie PIPy (Państwowa Inspekcja Pracy)
              > będziecie musieli w panice, "hurtem" te listy podpisywać. Inaczej wasz pracodaw
              > ca
              > zapłaci mandat.

Co ty opowiadasz, pracowalam w dwoch duzych renomowanych firmach i nigdy na oczy
              nie widzialam listy obecnosci nie mowiac o podpisywaniu jej.
            • Gość: piotr Re: pion administracji IP: *.wan.pol.pl 30.07.01, 16:19
              Polskie prawo pracy nic nie mówi o obowiązku podpisywania listy, ani nie
              obciąża pracodawcy odpowiedzialnością za to, iż jego pracownicy nie podpisują
              listy. Zgodnie z kodeksem pracy obowiązujący u pracodawcy regulamin pracy (a
              więc tylko u takiego pracodawcy co zatrudnia co najmniej 5 pracowników), musi
              być określony sposób potwierdzania obecności w pracy, może to być lista może to
              być karta magnetyczna.
          • Gość: turecky Re: pion administracji IP: *.*.*.* 03.08.01, 13:44
            Mój kolega, ktory jest rycerzem-amatorem i brał urlop, bo wybierał sie na
            inscenizację bitwy pod Grunwaldem wpisał we wniosku urlopowym, w polu adres w
            czasie urlopu: "Grunwald-pole bitwy"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka