Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca przy zbiorach owoców W POLSCE

IP: *.mikolow.net 02.05.09, 12:28
    Witam, czy wiecie w jaki sposób można załatwić sobie pracę przy zbiorach
    owoców w Polsce?
    Myślę, że nie trzeba od razu wyjeżdżać za granicę na truskawki. Ja bym wolała
    zarobić mniej, ale wyjechać do pracy gdzieś tutaj w Polsce.

A przecież u nas też ktoś musi pracować przy zbiorach...

Jestem dyspozycyjna od początku czerwca do końca września. Podpowiedzcie jak
    się zabrać do szukania takiej pracy. Najbardziej interesowałaby mnie praca z
    zapewnionym noclegiem, ale to nie jest konieczność.

Obserwuj wątek
      • Gość: as Re: Praca przy zbiorach owoców W POLSCE IP: *.cable.ubr13.sgyl.blueyonder.co.uk 02.05.09, 12:32
        Szukaj w lokalnych gazetach z ogloszeniami, np. "Anonse". Zorientuj sie, gdzie w okolicy jest np. "truskawkowe zaglebie" i bez przypalu zadzwon do Soltysa (znajdziesz numer w ksiazce tel.) i spytaj, kto w okolicy zatrudnia na zbiory.
        Pamietaj, ze to ciezka praca - mierz tez sily na zamiary.
        • Gość: la la Re: Praca przy zbiorach owoców W POLSCE IP: *.mikolow.net 02.05.09, 12:49
          No właśnie dlatego wolałabym przynajmniej na początku popracować w Polsce.
          Zawsze łatwiej rzucić pracę i wrócić do domu ;)

A jak ze zbiorem innych owoców niż truskawek? Bo przyznam, że truskawki to
          ostateczność :/ Tyle się nasłuchałam od znajomych, że to straszna praca i już do
          końca życia nie chcą patrzeć na truskawki ;) Pewnie to przesada, ale domyślam
          się, że lekko nie jest, a do tego dochodzą jeszcze moje problemy z kręgosłupem.

Dzięki za radę, jak ktoś ma inny pomysł - też chętnie "przygarnę" ;)
          • Gość: la la Re: Praca przy zbiorach owoców W POLSCE IP: *.mikolow.net 10.05.09, 20:20
            Podbijam, może ktoś jeszcze się wypowie?
            • Gość: awa Re: Praca przy zbiorach owoców W POLSCE IP: *.chello.pl 10.05.09, 20:29
              Masz kłopoty z kręgosłupem i chcesz zbierać truskawki???
          • monkamaj Re: Praca przy zbiorach owoców W POLSCE 10.05.09, 21:10
            jako nastolatka pracowałam przy zbiorach borówki amerykańskiej, nie było pracy
            w każdy dzień, ale jak była to można było 100 zł dniówki wyciągnąc, a to było
            kilka lat temu, pracowałam w jakiejś wiosce pod Warszawą
            • Gość: ;)) Re: Praca przy zbiorach owoców W POLSCE IP: *.opoczno.mm.pl 13.06.09, 10:25
              czy ta wioska to Nowe Miasto jesli tak to prosze o rade bo wlasnie atm sie
              wybieram :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka