Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

faxtel - orange: warunki pracy?

IP: *.chello.pl 14.05.09, 13:20
    hej

wie ktos jak sie pracuje w faxtel? jak atmosfera, jaka presja na konsultanta? :) czy firma jest w porzadku wobec pracownikow? z gory dzieki za info! :))

priss
    Obserwuj wątek
      • monintka Re: faxtel - orange: warunki pracy? 14.05.09, 14:31
        witam, szczerze nie polecam. Pracowałam tam jakieś 4 lata temu, ale myślę, że
        nic się nie zmieniło. Oczywiście na rozmowie zapewniają o możliwych "kokosach",
        premiach itd. Mówią też o możliwościach rozwoju i awansu, ale moim zdaniem, to
        opowiastki (no chyba, że będziesz "donosicielem" szefostwa, co miało miejsce u
        nas w salonie).
        Presja na realizację planów jest b. duża od MSFR (z centertela) i od
        Koordynatora regionalnego (od Faxtela). Powodem, do nie przyznania premii było,
        np złe opisanie segregatora :))) O premii kwartalnej też można zapomnieć, bo
        zależy od pracy całego salonu. Nic na serio nie zależy od Ciebie. A narobisz się
        sporo, bo plany sprzedaży są dość wysokie (pracowałam w małym mieście ok. 40 tys
        mieszkańców i było kiepsko).
        Atmosfera w salonie - wiadomo zależy od ekipy, ale jeśli "góra" kopie pod każdym
        dołki, to są zgrzyty.
        Bardzo długo też czekałam na swoje kody sprzedaży, co praktycznie uniemożliwiało
        mi pracę.
        Dużym plusem jest oczywiście kontakt z klientem. Osobiście charakter pracy mi
        się podobał.
        Może są jednak osoby, którym się pracowało dobrze, ale ja osobiście nie znam :)
      • Gość: Krew Re: faxtel - orange: warunki pracy? IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.14, 16:11
        Straszny syf, nie polecam nikomu. Szczególnie nie polecam osobom, które maja taka naturę, ze angażują się w pracę...ci maja najgorzej, w pare tygodni są wykończeniowe jak maszyny bez baterii. Na docenienie nie masz co liczyć. Kompletna dezorganizację na gorze, będziesz zapiepszac jak osioł za marna podstawę. Nawet jak Twój salon zrobi wynik to nie licz na kokosy...licz ewentualnie na to, ze twoja marniutka podstawa nie zostanie Ci zabrana w notach obciazeniowych. A...no i szukanie pracy w Twojej miejscowości w Faxtelu to i tak lipa, prawdopodobieństwo ze niebawem wyślą Cię do innego miasta w zastępstwo (ktoś kto lepiej się podlizuje dostaje wolne...) i będziesz robić na kogoś. Oczywiście czas dojazdu noe będzie Ci wliczony w godziny pracy.i tak zamiast 8h będziesz 12h poza domem i kolejnego dnia powtórka:) powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka