Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Mobbing robi karierę

17.06.09, 12:17
    Jak chcecie poczytać o mobbingu to przeczytajcie sobie forum na temat firmy
    SITEL w W-wie. Adres forum podaję poniżej:

forum.gazeta.pl/forum/w,140,66629404,66629404,Praca_w_Sitel_Polska.html
    Obserwuj wątek
      • Gość: fakt Mobbing robi karierę IP: *.kalisz.mm.pl 24.06.09, 18:49
        Dlaczego osoby, które wywołują mobbing w pracy nie są karane i wyrzucane ze
        stanowiska, jeśli im się to udowodni????
      • Gość: IWONA Mobbing robi karierę IP: *.centertel.pl 26.06.09, 14:28
        Mobbing zawsze istniał w każdej firmie,pracowałam przez wiele lat na
        produkcji,żle byłam traktowana pod względem płacy i ogólem ostatnio wróciłam
        po macierzyńskim do pracy i nie przedłużyli mi umowy,a przed pójściem na
        chorobowe pracowałam do końca szóstego miesiąca.Po prostu jednym słowem mówiąc
        kobiety nie powinny zachodzic w ciążę
      • Gość: bosta Mobbing robi karierę IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.09, 22:37
        praconicy boją się ,że utracą pracę i siedzą cicho znosząc mobing szefa.Znam
        wielu szajbusów z nie ukończonym doktoratem znęcających się nad załogą ale kogo
        to obchodzi.To takie czasy narzekają młodzi.Za waszych dobrych czasów ludzi
        szanowano tak się mówi w państowych firmach.
      • rst Re: Mobbing robi karierę 26.06.09, 23:18
        Jak zwykle słowa na wiatr. Np te"
        "Pomoc prawną i psychologiczną można znaleźć w stowarzyszeniach
        antymobbingowych, których w Polsce działa kilka."
        No to dlaczego szanowny autor nie podał choćby nazwy jednego takiego
        stowarzyszenia. Z tego co ja do tej pory wiem istniało jedno tego
        typu jednoosobowe stowarzyszenie Barbary Grabowskiej, ale babka dała
        sobie z tym spokój i to już bardzo dawno.
        Jeśli się mylę proszę sprostować.
      • wycofany Re: Mobbing robi karierę 27.06.09, 10:40
        Co to za pierdoły tych psychologów i innych szarlatanów. Nie rozmawianie z kimś
        to mobbing? Buahahaha. Może jeszcze wprowadźcie zarządzenie: "rozmawiaj z
        każdym, milczenie to mobbing"!
        • Gość: BraTH Re: Mobbing robi karierę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 10:15
          Kto chce zrozumieć ten zrozumie... Ty nie.
          Ale jednocześnie gratuluję ci spokojnej pracy -bo skoro nie skumałeś tekstu
          który cytujesz, to znaczy że nie masz takich problemów.
          Mały "hint":
          szefowa która uprawia mobbing i jest agresywna, i bezczelna zarzuca te cechy
          właśnie mi, bo jestem na tyle asertywny że nie daję sobie na głowę wejść choć
          taki jest jej styl pracy. Wszelki próby wyjaśnienia jak wyobrażam sobie normalne
          kontakty międzyludzkie i dlaczego to co ona robi i mówi mnie uraża i obrażą,
          spełzają na niczym. Po prostu nie chce rozmawiać - odchodzi, odwraca sie albo
          cokolwiek, byle mnie uniknąć. Np. mówi że pogadamy za 10min jak skonczy coś tam,
          po cym wyjedza w teren i juz nie wraca tego dnia.
          Generalnie: nie rozmawia. Prawdopodobnie próba rozmowy mogłaby wzbudzić w niej
          jakieś poczucie winy e faktycznie robi coś źle, wiec sobie problem omija.
          A ja mam dość i tylko troche jeszcze i nowej pracy szukam, bo tu sie nic nie
          zmieni i żadne służby nie pomogą. Jak firma jest prywatna to właścicielowi sie
          nic nie narzuci. Sprawdza sie tylko najstarsza zasada: nie podoba sie to sie
          zwolnij. Co też uczynię ;)
        • Gość: jolanta Re: Mobbing robi karierę IP: *.ibd.gtsenergis.pl 23.07.09, 15:29

Uzywanie slowa "mobbing' w Polsce - to kompromitacja!! Znaczy to po angielsku
          "otaczanie tlumem" - "Mob" znaczy "tlum".Ktos niedouczony wprowadzil to w obieg,
          i tak juz biega od lat.

Prawidlowym slowem jest "bullying" od slowa ang. " bully" - przesladowca.Jesli
          juz nie mozemy uzywac jednego z licznych polskich slow, ktore okreslaja
          przesladowanie, nekanie, znecanie sie, to przynajnmniej nie dajmy Aglikom powodu
          do uciechy, gdy slysza nas zapozyczajacych zlego slowa z ich jezyka.
        • Gość: jolanta Re: Mobbing robi karierę IP: *.ibd.gtsenergis.pl 23.07.09, 15:31
          Uzywanie slowa "mobbing' w Polsce - to kompromitacja!! Znaczy to po angielsku
          "otaczanie tlumem" - "Mob" znaczy "tlum".Ktos niedouczony wprowadzil to w obieg,
          i tak juz biega od lat.

Prawidlowym slowem jest "bullying" od slowa ang. " bully" - przesladowca.Jesli
          juz nie mozemy uzywac jednego z licznych polskich slow, ktore okreslaja
          przesladowanie, nekanie, znecanie sie, to przynajnmniej nie dajmy Aglikom powodu
          do uciechy, gdy slysza nas zapozyczajacych zlego slowa z ich jezyka.
      • Gość: marianka Mobbing robi karierę IP: *.mmj.pl 28.06.09, 19:46
        mój pracodawca odwleka terminy spotkania, a kiedy w końcu jestem na
        rozmowie to wyraźnie mi mówi, że nie ma dla mnie czasu, bo czeka na
        ważny telefon i jak zadzwoni telefon to będę musiała wyjść, w ocenie
        za ubiegły rok dokonałA WYBIÓRCZEJ OCENY MOJEJ OSOBY I NIE
        ODPOWiEDZIAŁA NA MÓJ protest w tej sprawie
      • Gość: nfa serwis antymobbingowy robi karierę IP: *.autocom.pl 01.07.09, 22:06
        nfamob.wordpress.com/
        witryna może być serwisem, który winien pomóc w działaniach na rzecz
        powołania instancji mediatora akademickiego. Winna też funkcjonować
        jako poradnik dla mobbingowanych w środowisku akademickim i miejsce
        gdzie można zamieścić opisy własnych przypadków mobbingu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka