Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror?

19.06.09, 15:31
    witam serdecznie. jestem przedstawicielem handlowym i postanowiłem zmienić
    pracę. wysłałem kilka cv, odezwała się jedna warta uwagi lecz po raz pierwszy
    spotkałem się z sytuacją aby na rozmowę kwalifikacyjną z kalkulatorem. zależy
    mi na tej pracy, podejrzewam, że będą jakieś zadania do przeliczenia. macie
    jakieś doświadczenia z podobnymi? znacie jakieś stronki z takowymi zadaniami.
    matematykę ostanio miałem w liceum...

pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • Gość: gn Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.elartnet.pl 19.06.09, 18:54
        do jakiej firmy?
        • faguinek Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? 19.06.09, 19:11
          Kalkulator się przyda. Kiedy zaproponują stawkę to policzysz ile to
          bedzie miesięcznie... odejmiesz opłaty, wydatki na utrzymanie i
          jedzenie i pokażesz, że nie bardzo wystarczy.
          No... chyba, że nie masz wydatków albo zaproponują bardzo wysoki
          zarobek.
          • mich.z WOSEBA rozmowa kwalifikacyjna był ktoś? 23.06.09, 23:46
            jak w temacie...
            • mich.z Re: WOSEBA rozmowa kwalifikacyjna był ktoś? 24.06.09, 23:00
              ??
              • Gość: czenka Re: WOSEBA rozmowa kwalifikacyjna był ktoś? IP: *.chello.pl 30.07.09, 18:03
                i co był ktoś na rozmowie w Wosebie? po co ten kalkulator?
                • Gość: pysia Re: WOSEBA rozmowa kwalifikacyjna był ktoś? IP: 88.156.158.* 12.08.09, 22:08
                  ja robiłam tam prawie 4 lata, nie mam pojęcia po co teraz kalkulator, co oni
                  znów wymyślili. Powiem tak zarobki dobre, a wymagania jeszcze większe praca dla
                  singli, liczy się praca nie rodzina. Dobrze, że już tam nie robię ufffffffff
                  • Gość: MUFFINKA Re: WOSEBA rozmowa kwalifikacyjna był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 00:01
                    hej ja dzisiaj byłam, były 3 osoby nawet nie wiem jakie funkcje
                    pełniły bo jakoś kiepsko sie przedstawili, w trakcie testów panie
                    rozmawiały przez tel bądż pisały sms'y albo znudzone wpatrywały sie
                    w laptopa. ale wracajac, najpierw etap 1) seria pytan co wiesz o
                    firmie, dlaczego akurat my, jak sobie wyobrazasz prace-w sumie nic
                    nowego,na kazde z pyt po 5 lub 10 min na odp na kartce etap 2) i
                    TUTAJ PRZYDAŁ SIE KALKULATOR- 3 zadaniacczysto logicznomatematyczne
                    z masą podpunktów etap 3) niestety nawet nie zdążyłam przeczytac co
                    było na tych spiętych kartkach ale chyba kolejne zadania
                    matematyczne. trwało to 1,5 h i mam wrazenie ze zbyt wiele czasu
                    bylo na 1 czesc a za mało na dwie kolejne. nie mniej zcekam na tel
                    czy sie zakwalifikowąłam dalej bo chciałabym tam pracowac :)
                    • Gość: rysia Re: WOSEBA rozmowa kwalifikacyjna był ktoś? IP: 212.160.251.* 26.08.09, 20:10
                      - byłaś na tej rozmowie?! ja też, w której byłaś grupie bo ja na
                      ostatniej, może byłyśmy na tej samej
                      • Gość: Szczurek Re: WOSEBA rozmowa kwalifikacyjna był ktoś? IP: *.chelmnet.pl 22.03.10, 20:46
                        byłem dzisiaj w Gdyni na rozmowie kwalifikacyjnej i trudno to nazwać rozmową.
                        Jakaś pisia za biurka wyszła do nas było nas 10 osóbi rozdała nam karteczki i
                        odpowiadaliśmy na durne pytania. Potem rozdała jakieś chore zadanka do
                        wyliczenia, nie wiem na co to komu i do czego i znów w pół godziny mieliśmy to
                        rozwiązać. Ja nie wytrzymałem tego gówna, sranie mnie wzięło po prostu i
                        wyszedłem z stamtąd, chore klimaty!!!
                        • Gość: czarna z usmiechem Re: WOSEBA rozmowa kwalifikacyjna był ktoś? IP: *.85-237-165.tkchopin.pl 27.03.10, 22:19
                          BYŁAM NA TEJ ROZMOWIE,TESTY O LOKATACH,KREDYTACH.....:)USMIALAM SIĘ
                          JAK NIGDY...FIRMA NIE BRAŁA POD UWAGE MOJE DOSWIADCZENIE,NIE
                          ZAŁAPAŁAM SIĘ HIHIHIHI BO NIE ZNAM SIE NA LOKATACH A JAK WIDZE
                          INFORMACJE O KREDYTACH TO MAM GESIĄ SKÓRKE....nie dostałam tej
                          pracy .....upsss
                          • losiu4 Re: WOSEBA rozmowa kwalifikacyjna był ktoś? 26.09.10, 22:20
                            Gość portalu: czarna z usmiechem napisał(a):

> BYŁAM NA TEJ ROZMOWIE,TESTY O LOKATACH,KREDYTACH.....:)USMIALAM SIĘ
                            > JAK NIGDY...FIRMA NIE BRAŁA POD UWAGE MOJE DOSWIADCZENIE,NIE
                            > ZAŁAPAŁAM SIĘ HIHIHIHI BO NIE ZNAM SIE NA LOKATACH A JAK WIDZE
                            > INFORMACJE O KREDYTACH TO MAM GESIĄ SKÓRKE....nie dostałam tej
                            > pracy .....upsss

wniosek jeden: pasuje przysiaśc fałdów i przypomniec sobie małe co nieco z matematyki. Niezbyt wysublimowanej, bo ułamki i procenty wystarczą. Nie wiem co ma do tego tak podkreslane przez Ciebie doświadczenie (w czym?)

Pozdrawiam

Losiu
                            • Gość: Paweł Szulc Re: WOSEBA rozmowa kwalifikacyjna był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.13, 22:03
                              A Losiu to chyba z Woseby jest że tak zachwala.

Głęboko wierze, że jutro to co napisane jest na tym forum zostanie rozwiane
                              i będę mógł ustosunkować do wszelkich negatywnych wypowiedzi i albo je potwierdzieć
                              albo zdementować. Czas pokaże. Losiu - doświadczenie jest ważne, naprawde.
                              A tymi testami z działu HR to można sobie czasem za przeproszeniem dupe podetrzeć,
                              bo nie mają zwiazku z rzeczywistością.

Do zobaczenia Losiu.

Pozdriawiam
                              WIelki Szu
                        • losiu4 Re: WOSEBA rozmowa kwalifikacyjna był ktoś? 26.09.10, 22:18
                          Gość portalu: Szczurek napisał(a):

Potem rozdała jakieś chore zadanka do
                          > wyliczenia, nie wiem na co to komu i do czego i znów w pół godziny mieliśmy to
                          > rozwiązać. Ja nie wytrzymałem tego gówna, sranie mnie wzięło po prostu i
                          > wyszedłem z stamtąd, chore klimaty!!!

czyli jednym słowem nie dałes sobie rady z zadaniami i zrezygnowałes. Wolno Ci, ale zeby w tak dziwny sposób wylewać swoje żale?

Pozdrawiam

Losiu
                          • Gość: Kagan Re: WOSEBA rozmowa kwalifikacyjna był ktoś? IP: *.dsl.telepac.pt 21.04.11, 23:08
                            Przeciez to sa bzdurne, wydumane zadania typu "jesli jeden robotnik wykopie dany dolek w godzine, to w jakim czasie wykopie ten sam dolek 100 robotnikow?". Odpowiedz jest oczywiscie ze nigdy, bo sie pozabijaja wzajemnie lopatami...
                            • Gość: :) Re: WOSEBA rozmowa kwalifikacyjna był ktoś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 17:18
                              E tam bzdurne... Realne a odpowiedz jest prosta 100 robotników wykopie ten dołek w tym samym czasie co jeden robotnik ponieważ 1 pracuje reszta to kierownicy i szefowie wszelkich komórek zwiazków zawodowych.
                            • georgia241 Re: WOSEBA rozmowa kwalifikacyjna był ktoś? 21.12.12, 19:12
                              100 robotników nie wykopie takiego dołka, bo się nawet nie zmieszczą na jego obwodzie. Mam jednak wątpliwosci, czy rekruterzy są w stanie zrozumieć moją odpowiedź. Pewnie myślą, że będzie to 100x szybciej. I oczekują wyliczenia matematycznego, nie uwzgledniając, że gdyby nawet mogli pracować, to i tak to nie będzie prawdą, bo na poczatku pracy ma się więcej siły... Bzdety!
                • Gość: roksa Re: WOSEBA rozmowa kwalifikacyjna był ktoś? IP: *.chello.pl 13.08.09, 10:20
                  Witam! Czy ktoś już zdobył informacje po co ten kalkulator? bardzo proszę o odp. w pon. mam rozmowę i nie wiem czego się spodziewać a z matmy hmmm noga jestem:(
                • Gość: Mnichu Re: WOSEBA rozmowa kwalifikacyjna był ktoś? IP: *.chelmnet.pl 17.11.10, 23:15
                  Przeszedłem wszystkie etapy rekrutacji włącznie z tym głupkowatym testem matematycznym i się załapałem do pracy wosebie. Udało mi się wynegocjować 1450 zł brutto, podobno mam więcej niż inni u nas w firmie. Miałem dostać samochód służbowy, laptop, telefon itp, a jak dotąd 3 miesiąc bujam się autobusami słysząc że naprawia się po poprzednim przedstawicielu. Wydaje mi się że kierownik wali ściemę, bo rozmawiałem z innymi przedstawicielami w innych rejonów i mają podobną sytuację, tylko ci od sklepów wielkopowierzchniowych podobno mają auta do dyspozycji. jak tak dalej pójdzie to wolę iść odgarniać śnieg bo więcej zarobię i nie będę musiał się bujać po 12 godzin dziennie w śmieszących autobusach. Życzę powodzenia wszystkim startującym do tej firemki!!!
                  • Gość: Emi Re: WOSEBA rozmowa kwalifikacyjna był ktoś? IP: 195.69.80.* 13.03.13, 07:23
                    Jak to Przedstawiciel autobusem
                • Gość: karla Re: WOSEBA rozmowa kwalifikacyjna był ktoś? IP: 83.1.89.* 12.04.11, 19:44
                  odolanów?wie ktos po co on jest?ja wam powiem-podlac potencjalne przedstawicielki i rypanko,zawsze tak bylo i bedzie
                • Gość: johny Re: WOSEBA rozmowa kwalifikacyjna był ktoś? IP: *.gdynia-laczpol.mm.pl 11.07.11, 11:22
                  ja dzis ide ale po to tylko by dostac auto bo chce jechac we wrzesniu do chorwacjii hehehe za 1300 to mi sie rano wstac nie chce hehehehe
      • Gość: roksa Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.chello.pl 13.08.09, 10:24
        Witam! ja też mam tam rozmowę wiesz możer po co ten kalkulator? prosze o odp. pozdrawiam
        • Gość: m Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 10:45
          ja też mam rozmowę a ten kalkulator to pewnie do wyliczenia marży albo vatu,
          nie wiem.....okaże się na miejscu
          • Gość: rere Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.chello.pl 24.08.09, 17:04
            pewnie jak was przyjmą to bedziecie sprzedawać kalkulatory
            • Gość: m Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.09, 18:49
              dali pół godziny i stos wyliczeń: typu obliczenia odsetek od lokat i kredytów
              (potem były podane odsetki i trzeba było policyc jaka był kwoty lokaty albo
              procent lokaty), co lepsze lokata czy kredyt, obliczenia procentowe, był plan
              mieszkania w skali 1:200, trzeba było obliczyć ile wykładziny sie położy, ile
              kafalek albo ile beda kosztowac panele...i jeszcze jakieś inne. Czyli w sumie
              WSZYSTKO co powinien przedstawiciel handlowy wiedzieć..ja nie zrobiłam
              wszystkiego, bo zanim przeczytałam i zrozumiałam i pomyślałam jak to zrobić
              trzeba było oddać kartkę....możliwe że jestem za GŁUPIA aby pełnić ten
              zawód...życzę wszystkim powodzenia
              • Gość: ktosix Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 19:54
                Witam
                Ja dzis byłam na tej rozmowie szkoda ze wcześniej nie weszłam na forum.Koleżanka
                moja przedmówczyni myślę ze wyczerpująco opisala ten temat. W sumie tak samo sie
                czuję bo nie poszlo mi dobrze:///
                Poszłam z marsza z dystansem nie wiem jakie wy mieliście odczucia ale ja nic nie
                wiem i na czym stoję,w sumie nie mam pojęcia pod jakim względem szukają oni
                swojego pracownika po tego typu rekrutacji. No ale byłam doświadczyłam i mam
                jedno doświadczenie w rekrutacji więcej. Mam nadzieję ze to się zmieni;)
                • Gość: gosc Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.globalconnect.pl 22.09.09, 09:14
                  do ktosix: Piszesz o rozmowie do Wosseba?
                  • Gość: ktosix Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 12:02
                    jak w temacie:)
                • Gość: Asia Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.02.10, 17:12
                  Czy ktoś może dostał sie na drugi etap tej rekrutacji- na rozmowę
                  kwalifikacyjna. Jestem ciekawa jak ona wyglądała, ponieważ zostałam zaproszona i
                  nie wiem czego można sie spodziewać.
              • Gość: hehe Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.10.13, 12:50
                Hehehe a co to rozmowa kwalifikacyjna na przedstawiciela castoramy hehe liczyć ile paneli kur....wa o ile się nie mylę to chyba kawę gonią heheh itp
                • Gość: an Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.14, 23:56
                  obecnie zarobki to po 3 msc najniższa krajowa + premia za sprzedaż kawy = kilku ph w Polsce zarabia 3000pln reszta kolo 1500-1900 netto.
      • Gość: anna nowak Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 14:54
        Kilka miesięcy temu byłam na rozmowie na dyrektora ds eksportu i
        facet dał mi do rozwiązania na kartce zadanie z 4 niewiadomymi bez
        możliwości używania kalkulatora lub też programu excel. Ostatni raz
        tego rodzaju zadania robiłam ponad 20 lat temu na maturze. Na moje
        zdziwienie, że nie mogę używać excela wyjaśnił mi, że u nich nikt
        nie korzysta Z TEGO RODZAJU PROGRAMÓW. Treść zadania nie miała nic
        wspólnego ze stanowiskiem na które aplikowałam.
        Firma była przedpotopowa, nie wszystkie osoby pracujące w biurze
        miały komputery i wiele obliczeń księgowość musiała robić tak jak 20
        lat temu. Średnia wieku ok. 55 lat. Normalnie szok. Nie wiedziałam,
        że są jeszcze tego rodzaju firmy na rynku.
        • Gość: ktosix Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.09, 16:07
          wiesz co tu nie o to chodziło. Sprawdzali jak szybko liczysz i czy umiesz
          myśleć. Ja uważam sie za osobę bystrą, w pracy zawodowej radziłam sobie bardzo
          dobrze, ale takiej rozmowy kwalifikacyjnej sie nie spodziewałam. Mimo wszystko
          czy wyliczyłam czy nie i tak nie uważam siebie za gorszą i myślę ze w tej pracy
          mimo takiej selekcji poradziłabym sobie równie dobrze:)
          • Gość: arachne opis rekrutacji IP: *.chello.pl 22.10.09, 19:03
            cała ta rekrutacja to coś czego nie da się opisać! pierwszy etap to
            test który opisał tu jeden z gości,pisało go około 80 osób,zdałam!
            następny etap to kazali nam w domu obejrzeć 3 filmy i zadali do nich
            pytania na które trzeba było odpowiedzieć w formie opowiadania i
            wysłać mailem,kolejny etap 5 godzinny był w odolanowie tam to
            dopiero byli ###### oczywiście mówię o kadrze maglowali
            nas,testowali ludzie przyjechali z krańców Polski a oni dali nam
            kawe!!! siedzieliśmy tam 5 godzin i słuchaliśmy jakiegoś
            d####,pytali co zrobimy jak bedzie sie nam paliło firmowe auto i
            takie tam. ale to nie koniec znów przeszłam do kolejnego etapu już
            ostatniego który był w Łodzi,godzinne maglowanie i standardowe
            pytania ale i taki które nie powinny paść: czy mam dzieci i kto się
            dzieckiem zajmuje. noooo i finał NIE WYBRALI NIKOGO REKRUTACJA
            TRWAŁA MIESIAC DO POŁOWU SIERPNIA!!!FIRMOWE HASŁO KTÓRE KAŻDY MUSI
            PAMIĘTAĆ NAWET OBUDZONY W NOCY TO WOSEBA TO WOJSKO,WY DAJECIE FIRMIE
            WSZYSKO A FIRMA WAM DUŻO TAK POWIEDZIAŁ PAN DYREKTOR W ODOLANOWIE.
            JA PRACE MAM WIĘC MI ŁATWO POWIEDZIEĆ ALE POZNAŁAM OSOBE KTÓRA
            PRACUJE U NICH,KASA NAWET NAWET ALE MIEJSCA DLA RODZINY NIE MA!!!!
            • Gość: gosc Re: opis rekrutacji IP: *.19.165.83.osk.enformatic.pl 23.12.09, 09:00
              W kazdej firmie trzeba pracowac, a tym bardziej w prywatnej. Placa za czas pracy, czyli 8 godz. Jesli potrafisz w sposób umiejętny nim gospodarować bedziesz mieć czas dla znajomych czy rodzinę. Praca PH nie jest łatwa. Często zmagasz się z trudnymi klientami lub też z pogodą, lecz uważam, że w tej firmie wynagrodzenie jest odpowiednie w stosunku do wykonywanej pracy.
              • Gość: edcba Re: opis rekrutacji - proces IP: *.tomaszow.mm.pl 25.10.10, 09:18
                Witam. Przeszedłem przez ten proces,chociaż jeszcze nie wiem z jakim wynikiem. Zacznę od tego że wiele rzeczy które się tu pisze to bzdury. Byłem na pierwszym etapie w Słoku koło Bełchatowa. Był to test, prowadzony przez Panią, która jest kierownikiem (?) na region Zduńskiej Woli - wrażenie robiła bardzo sympatyczne, chociaż nie ukrywała że praca jest ciężka a kawa się sprzedaje średnio i owa sprzedaż jest mocno związana z regionem (co zresztą potwierdził dyrektor na drugiej rozmowie, ale o tym dalej). I etap to test składający się z bloków. Najpierw coś o firmie, zatem piszemy, co o niej wiemy, jaki asortyment, opis konkurencji. Druki blok to pisanie o sobie oraz o tym jak wyobrażamy sobie pracę (możliwie szczegółowo). 3 blok to zadania logiczne, proste jak np. obliczyć powierzchnie mieszkania z rysunku w skali 1:200, bardzo prosta kombinatoryka (na której się wyłożyłem -heh) oraz kilka zadań na mnożenie i dzielenie. Generalnie proste, choć w pośpiechu łatwo się pomylić:) Po ok. tygodniu kolejny tel - zapraszamy do Odolanowa (siedziba k. Ostrowa Wlkp). Dość duża, ładna firma. W drodze dostałem tel. od sympatycznej Pani Janickiej, że jeśli będę wcześniej to zaprasza. Dotarłem godzinę wczesniej, więc zaproponowano mi kawę. Nie odmówiłem. Nastepnie poproszono mnie o podpisanie umowy - zlecenia na ten 1 dzień - z tego tytułu zwracają koszt dojazdu <!>, chociaż wg. stawek za przejazd PKP (pewnie w ten sposób podnoszą sobie zatrudnienie za dany rok i k.u.p). Jest to niewielka cześć kosztów, jednak gest miły. Na koniec rozmowa z dyrektorem (chyba się nie przedstawił ani z nazwiska ani z funkcji). Dziwny człowiek - sprawiał wrażenie baaardzo miłego,bardzo bysstrego człowieka. Potrafił słuchać, robił wrażenie osoby naprawdę interesującej i zarazem nieszablonowej. Rozmowa naprawdę luźna, atmosfera świetna. Kompletnie bezstresowo. Byłem już na kilku rozmowach ale nigdzie nie czułem się tak dobrze. Można odnieś wrażenie że to jakaś gra psychologiczna - ale nie dbam o to. Jeśli chodzi o pieniądze - to ktoś pisał o 1300 brutto na początek - nie wiem ile dają naprawde, ale ów dyrektor (prezes?) mówił o 1800 netto na okresie 3m. Przy wyjściu dają jeszcze upominek - taką paczkę z kilkoma kawami ich marki. GENERALNIE - Nie wiem czy dostanę u nich szansę, ale wiem napewno że zostawiają po sobie baaaardzo dobre wrażenie i życzyłbym sobie (oraz wszystkim szukającym pracy), żeby tak właśnie przebiegały wszelkie przyszłe procesy rekrutacyjne i rozmowy kwalifikacyjne. Powodzenia
                • Gość: ktoś Re: opis rekrutacji - proces IP: *.tarnow.mm.pl 21.01.11, 22:50
                  Kolego, tak miło i pięknie..wspaniały tekst itd....ponieważ sam miałem okazje przeprowadzać procesy rekrutacyjne nie zgadzam się z Tobą, chyba że jesteś tak dobry.... Szkoda że nie mogę napisać więcej (klauzula tajności) ale wierz mi...koszmar to mało powiedziane..... obawiam się że od wysokiej pensji musiałbyś cały czas odkładać na dobrego terapeutę.... ale podkreślę TO MOJE ZDANIE...
        • Gość: agnieszkaaa84 Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.164.tronic.pl 22.10.12, 20:11
          Witam!
          Czy ktoś może wybiera się jutro czyli we wtorek 23.10 na rozmowę kwalifikacyjną a dokładnie test który będzie trwał aż 1,5 godz. w Hotelu Gromada w sali konferencyjnej na Narutowicza w Radomiu.Oczywiście kalkulator trzeba wiąść ze sobą i długopis,eh czyli czekają mnie męczące zadania matematyczne tak?
          no to w takim razie porażka będzie ale zobaczymy pójść wypada i trzeba ktoś z was tez sie wybiera we wtorek na umówioną oczywiście godzinę?
      • Gość: sabinka Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.10, 00:06
        kalkulator do obliczenia kilku zadan matematyzno-logicznych, nie trudne choc
        sprawily klopot,na widok cyfer mam zawrot glowy, malo czasu. Ciekawe
        doswiadczenie, bardzo nietypowa "rozmowa kwalfikayjna". Polecam dla samego
        sprawdzenia jak cos takiego wyglada.
        • Gość: Joanna Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.02.10, 17:23
          Czy ktoś może dostał sie na drugi etap tej rekrutacji- na rozmowę
          kwalifikacyjna. Jestem ciekawa czego mozna sie spodziewac
          • Gość: KAJA Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: 78.8.222.* 17.02.10, 17:55
            ja tez sie dostalam na druga rozmowe i jestem ciekawa jak bedzie wygladac.
            • Gość: xxxx Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.146.41.95.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.02.10, 18:02
              dzwonili do Ciebie dzisiaj? Bo do mnie tak kiedy idziesz na 2 etap?
              • Gość: ziom Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.10, 22:17
                Witam. Ja aplikuje na PH w zielonej Górze ale ten test matematyczny
                to raczej drugorzędna sprawa na którą patrzą. Myślę że pierwsza
                czesc poszła mi dobrze za to ta druga matematyczna kijowo na pytanie
                ktora lokata sie bardziej opłaca napisałem żadna nie warto wchodzic
                w lokaty ale za to warto inwestowac w ziemie hehe pozatym moze
                liznąłęm dwa pytania i wsio. No i prosze zadzwonili że zapraszają
                mnie na następną rozmowe!!! :)
                • Gość: KAKA Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.02.10, 21:48
                  ja podobnie jak przedmówca. ciekawa jestem jak bedzie wygladac drugi etap? Wie
                  ktos moze czego sie spodziewac?
                  • Gość: xx Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.147.42.80.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.03.10, 20:07
                    Ktoś był dzisiaj w Łodzi na 2 etapie do Woseby?

Oceniam ich pytania na śmieszne. Rozmowa wygląda jak byś miał rozmowę na
                    dyrektora :) Pozdrawiam wszystkich próbujących:) dla mnie to jest pic na wodę z
                    ta rekrutacją, pewnie już maja kandydata a tylko odbywają rekrutacje do końca.

:)
                    • Gość: angelah Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: 188.33.44.* 02.03.10, 15:48
                      Witam, dziś zadzwonili do mnie i zapraszają na rozmowę w Poznaniu,
                      oczywiście zestaw obowiązkowy długopis i kalkulator. Nie wiem o co
                      tu chodzi ale skoro rekrutacje trwają od 2009 to chyba coś jest nie
                      tak, sama nie wiem czy iść na to spotkanie. Czy ktoś może się
                      wybiera?
                      • Gość: on24 Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.146.203.98.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.03.10, 18:48
                        wiesz co rekrutacja trwa juz bardzo długo, wydaje sie mi sie jak czytalem na
                        forum ze ludzie pracuja tam po 3 miesiace bo sie wytrzymac nie da, wiec sama
                        ocen czy chcesz isc czy nie:)

A te pytania dotyczace kredytow karty menu i wyliczania powierzchni w mieszkaniu
                        moim zdaniem sa zbedne.
                      • Gość: dario Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 03.03.10, 14:10
                        witam ja mam się zjawić 05.03.2010 w Poznaniu na tym teście z Woseby. Jestem z
                        Gniezna i nie wiem czy jechać czy nie...
                        • Gość: BusyBoy Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.serv-net.pl 03.03.10, 16:46
                          Do mnie tez wzoraj dzownili i mam sie stawic w piatek na 11.00 -
                          rowniez jestem z Gniezna - daj jakies GG do sie odezwe.
                          • Gość: dario Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 04.03.10, 09:08
                            ja w piątek ale na 17... Dziwne troche ze na różne godziny. gg: 734597
      • fast-olo Na policzenie kasiory! 01.03.10, 20:25
        Żebyście się tej kasiory mogli doliczyć!
        • Gość: Były pracownik Re: Na policzenie kasiory! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 19:26
          Darujcie sobie......przez kilka m-cy jest jest ok. Pracowałam tak kilkanascie
          m-cy. Teraz zmieniłam i czuję się jakbym trafiła z piekła do nieba. Kasa to nie
          wszystko....powodzenia
          • Gość: coś o tym wiem Re: Na policzenie kasiory! IP: *.tarnow.mm.pl 21.01.11, 22:55
            dokładnie tak potwierdzam szkoda nerwów.... też miałem przyjemność pracy, wszystko fajnie... poza brakiem snu, nerwami, ciągłym stresem,.... pozdrawiam.... do tej pory się "leczę"...
        • Gość: WASYL Re: Woseba: dla zainteresowanych IP: *.galileusz.3s.pl 31.05.10, 12:14
          Witam!
          Skoro jesteś na tym forum, to pewnie szukasz informacji nt. rekrutacji do firmy
          Woseba.
          Właśnie z niej wróciłem, więc mogę opisać, jak ona wygląda.
          Kilka dni temu zadzwoniła do mnie jakaś Pani z tej firmy. Zapytała się mnie, na
          którą godzinę mi pasuję z godzin, które podała i żebym wziął kalkulator.
          Wybrałem godzinę 9:00. Rekrutacja w Katowicach w Hotelu.
          Gdy wszedłem do sali, w której miałem spędzić półtorej godziny, siedziały tam 3
          osoby + prowadzący rekrutację. Miało być 9 osób podobno, ale przyszły 4 łącznie
          ze mną. Pewnie czytali już to forum i dali sobie spokój :)
          Prowadzący nie przedstawił się, ani kim jest, ani skąd przyjechał, nawet nie
          wiem, czy był pracownikiem tej firmy, czy został wynajęty. Na ławkach leżały
          jedynie dwie kartki formatu A4. Zaczął podawać nam pytania. Co wiemy o firmie
          Woseba? co produkują, jakie rodzaje kawy? Jaki mają udział w rynku? Dlaczego
          chcemy pracować w tej firmie? Jaką kawę pijemy? Dlaczego akurat ta kawa? Co nas
          przekonało do niej? Podać adres sklepu, w którym ją kupujemy. Jakie znam marki
          kaw? Która reklama kawy mnie przekonała i dlaczego? Jakim jestem człowiekiem?
          Jakie mam mocne i słabe strony? Jakie mam zainteresowania i co mnie powstrzymuje
          w życiu? :)
          Później test matematyczny, który trwał 30 minut i pytania, na które 10-cio latek
          by odpowiedział w stylu, co bankowi się bardziej opłaca, lokata, czy kredyt? Ile
          Zbyszek zarobi na lokacie a ile Andrzej? Czy Kasi opłaca się posiadać pieniądze
          na koncie a vista? Jaki jest procent zysku, jeśli zarobiliśmy na lokacie przez
          rok ---zł inwestując kwotę ---zł?
          Później pytania dotyczące projektu jakiegoś mieszkania w skali 1:200. Jaka jest
          powierzchnia każdego z pokoi? Ile zapłacimy za położenie wykładziny do tych
          pokoi? Ile zapłacimy za panele do salonu? I inne.
          Było jeszcze kilka pytań, ale nawet ich nie czytałem.
          Pracownik Woseby powiedział, że do każdego oddzwoni "jakaś" Pani, która nas
          poinformuje, czy przeszliśmy do kolejnego etapu, czy nie. Następny etap ma już
          być w Odolanowie, więc dla zainteresowanych, polecam zaopatrzyć się w nawigację :)
          • Gość: marek Re: Woseba: dla zainteresowanych IP: 212.244.110.* 16.06.10, 12:52
            a o co pytaja na 2 etapie?? jutro mam rozmowe
          • Gość: modi Re: Woseba: dla zainteresowanych IP: *.147.105.80.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.01.12, 09:24
            Witam wszystkich!
            Wczoraj odbyłam pierwszy etap spotkania. Wszystko przebiegało jak w informacjach zawartych we wpisie. Przyjechał Pan, przedstawił się pod nosem. Za bardzo nikt nie zrozumiał:). Podał chyba wszystkich znany już zestaw testów o wyliczeniu płytek, paneli, dywanów oraz lokatach i kredytach. Nie wsponę, że było coś jeszcze z kombinacji, ale nie starczyło mi czasu. Potem zestaw pytanie-odpowiedż: co wiesz o wosebie, jaką kawę pijesz, jaki jest wpływ na zakup, jaką osobą itd.
            Pozdrawiam.
      • Gość: fff Re: Woseba: dla zainteresowanych IP: *.chello.pl 20.06.10, 20:51
        1317 zł brutto ludzie jeżeli wy podejmujecie się pracy
        PRZEDSTAWICIELA za tak żenujące stawki to wy naprawde nie wiecie co
        to jest za praca .powodzenia
      • Gość: Mati Re: Byłem na rekrutacji w Gdynii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 12:52
        Dobrze piszesz Spartakus :) Ja wysłałam Cv kilka dni temu, byłam zainteresowana
        tą pracą do momentu przeczytania wszystkich komentarzy na tym forum :) Ale już
        mi się odechciało, nie mam zamiaru zapieprzać za najniższą krajową. Jak ta panna
        do mnie zadzwoni to powiem jej żeby się wypchali :)Że nie zasłużyli sobie na
        moje przyjście hhehe :)
      • Gość: ff Re: Woseba: dla zainteresowanych IP: *.chello.pl 08.07.10, 23:13
        to w wiekszości firm sprzedażowych w polsce tak jest pewnie w
        rumunii i na ukrainie pracodawcy są nie lepsi . przyjdzie czas że
        firmy które ciągle przyjmują i zwalniają bedą narzekać na brak rąk
        do pracy bo tylko kretyn bedzie do nich aplikował i to będzie
        naprawde niedługo
      • Gość: gg Re: Byłem na rekrutacji w Gdynii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.10, 13:14
        Stary a jakie pytania mniej wiecej Ci zadawali podczas drugiego etapu ?
      • Gość: chigo Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.10, 13:21
        a moze ktos konkretnie opisac 2 etap rozmowy?
        i nie wiem czy dobrze zrozumialam z calego forum - po 2 etapie jest jeszcze jeden?
        • Gość: Sandra Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 10:18
          Miałam dziś iść na 1 etap, ale po tym co przeczytałam to niech oni sami tam dygają za te sianko w tych warunkach!
          • Gość: wosebowiec byly Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: 82.177.199.* 12.08.10, 23:02
            hmmm chyba nie umiecie czytac ze zrozumieniem, przeciez w ogloszeniach Woseba
            wyraznie podaje zarobki: 30-40000 brutto / rok. a specyfika pracy i klima to juz
            co innego. pozdro dla bylych wosebowcow
        • Gość: bolo Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: 83.1.93.* 23.08.10, 10:19
          kiedy rusza ta ich kampania z ojcem mateuszem?podobno mialabyc to tajemnica:)a
          przedstawiciele bebnia o tym na prawo i lewo
          • Gość: majka Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: 83.1.93.* 23.08.10, 12:36
            podobno w tym Odolanowie to tylko mysla jak zorganizować impreze po szkoleniu i
            przelecieć naiwne laski przedstawicielki,wie ktos cos o tym?
            • Gość: pacownik były Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.olsztyn.mm.pl 23.08.10, 18:15
              A są tam jakieś szkolenia????? przez 2 lata nie byłam na żadnym....
      • Gość: mika praca w wosebie IP: *.tktelekom.pl 14.08.10, 22:16
        składałam tam podanie kilka razy i nigdy nikt nie zadzwonił
      • losiu4 Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? 23.08.10, 19:29
        najprawdopodobniej będzie potrzebny na rekrutacji. Znaczy pewnie coś
        do policzenia będzie. Nie sądzę by było coś trudniejszego niż
        procenty.

Pozdrawiam

Losiu
        • Gość: Tita Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna drugi etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.10, 13:11
          Cześć czy może ktoś sie wybiera z Krakowa do Odolanowa jutro
          25.08.10 na 2 etap rozmowy
          Ps. czy wracaja koszta podrózy?
          • Gość: Łukasz Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna drugi etap IP: *.icpnet.pl 25.08.10, 16:20
            Mi zwrócili za podróż. Ale odradzam podróży. Ja też jechałem z
            daleka do Odolanowa na drugi etap a dokładnie 135 km w jedną stronę.
            Rozmowa trwała góra 15 minut i była bez sensu, pytania typu czy jest
            kryzys w Polsce. Trzeci etap też bez sensu tylko się dowiadujesz że
            będziesz mało zarabiać gdyż firma ma problemy a pracować od rana do
            wieczora. Mnie nie przyjeli ale szczerze mówiąc to po tej rekrutacji
            zniechęcili mnie do pracy w firmie wosaeba.
            • Gość: xxx Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna drugi etap IP: *.chello.pl 25.08.10, 18:33
              ile ci zaproponowani też mam jechać na 2 etap ale nie wiem czy jest sens bo to
              daleko odemnie... a oddali ci całość za podróż?? o co pytali ??
              • Gość: .. Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna drugi etap IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.01.12, 18:42
                ..
          • Gość: anonim Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna drugi etap IP: *.chello.pl 25.08.10, 18:30
            czesc Tita ja jade z krakowa 27.08 na rozmowe napisz mi jak było bo jestem
            ciekawa nie wiem czy zwracaja koszty dojazdu ale od nas jest daleko z tego co
            obliczyłam 300km czym jedziesz autem czy pociagiem ??
            • Gość: Arkadius Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna drugi etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 23:08
              a wiec tak przejechalem do odolanowa 400km i koszta zwrocili po tygodniu tyle
              ile sobie zazyczylem na rozmowie bylo calkiem normalnie pytania standardowe typu
              dlaczego takie stanowisko najwiekszy sukcesz zawodowy porazka itp..
              • Gość: Maniek Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna drugi etap IP: *.chello.pl 26.08.10, 11:31
                a kasa ile Ci zaproponowali podstawy??
                • gogoxxxxxxxx PH Rozmowa Kwalifikacyjna drugi etap 20.04.11, 13:09
                  Czy możecie mi napisać o konkretach drugiego etapu już w Odolanowie i czy to jest ostatni? Jadę tam w Piątek z Torunia i nie wiem na co się nastawiać.
                  Pozdrawiam
                  • Gość: roza Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna drugi etap IP: *.tvk.torun.pl 21.04.11, 21:35
                    ja też się dołączam do pytania - tyle że jako merchandiser - czego sie spodziewać?
            • Gość: Tita Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna drugi etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.10, 18:17
              NIE WIEM JESZCZE CZYM POJADE ALE CHYBA AUTEM BO POCIĄG JEDZIE 9
              GODZ. Z KAD JEDZIESZ?
              • Gość: krzysiek Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna drugi etap IP: *.play-internet.pl 01.02.12, 12:13
                Mam pytanie wybiera sie ktoś 3.02z Torunia do Odolanowa na rozmowę??
                • Gość: gosia Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna drugi etap IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.12, 14:05
                  Hej tak ja sie nieby wybieram z Torunia, wczoraj dzwonila do mnie babeczka ze dostalam sie do 2etapu i wlasnie w piatek 3.02 mam sie stawic w Odolanowie na 13. Tylko jak czytam to co piszecie to juz sama nie wiem co o tym myslec...
                • Gość: gosia Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna drugi etap IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.12, 14:22
                  hej ja teoretycznie sie wybieram. Aczkolwiek jak tak czytam co tu piszecie to mam coraz wieksze watpliwosci;) A czym tam sie wybierasz? I co rownie istotne na ktora?;) Moze razem sie wybierzemy?
                  • Gość: modi Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna drugi etap IP: *.181.144.157.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.02.12, 19:18
                    Witam, też dostałam magiczny telefon z biura i mam pytanie czy moze ktoś wybiera się w poniedziałek 6.02 na spotkanie? Połączenia pkp czy pks są "REWELACYJNE"
                    • Gość: Niuniek Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna drugi etap IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.12, 20:54
                      Witam.
                      Ja wybieram się w poniedziałek autem do Odolanowa z Opola na 8,30 mam.
                      • Gość: Niuniek Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna drugi etap IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.12, 12:11
                        Moje gg to 11284926 wyjeżdżam między 5 a 6 rano
                        • Gość: Niuniek Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna drugi etap IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.12, 12:14
                          Krzysiek i Gosiu którzy macie dzisiaj etap w Odolanowie powiedzcie jak tam było.Co się pytali itd.Pewnie wszyscy jesteśmy ciekawi.
                          Z góry dziękujemy.
                          • Gość: Gosia Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna drugi etap IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.12, 18:56
                            Hej w piatek ok 5 pobudka potem jakies 3,5h drogi do miasteczka Odolanow nie wiem jak u innych ale moja rozmowa trwala jakies 1,5h a moze nawet chwile dluze generalnie pytania standardowe: pytania odnosnie naszego doswiadczenia naszej osoby mocna slabe strony. Kilka pytan odnosnie stanowiska dlaczego akurat ta firma dlaczego to stanowisko. Nie wiem jak inni i kto z nimi przeprowadzal rozmowy ale ja odnioslam bardzo pozytywne nastawienie do mojej osoby. Wszyscy mili i sympatyczni. Nie znam wynikow poniewaz do piatku maja dac odp jednak mimo duzej odleglosci nie zaluje ze tam pojechalam. Zycze wszystkim powodzenia i pozdrawiam:)
                          • Gość: krzysiek Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna drugi etap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.12, 11:22
                            Podobnie jak Gosia pobudka rano, ciemno zimno na dworze jakieś duży minus (-18 wskazywał termometr w aucie) a ja się zbieram na rozmowę do jakiegoś miasteczka oddalonego o 200 km ale cóż jak nie ma nic bliżej to i do Odolanowa się pojedzie.
                            Po dojechaniu na miejsce zgłosiłem się tam gdzie trzeba - na schodach przed drzwiami przywitała mnie pani Łucja. Zaprowadziła mnie do kadr gdzie wypisałem umowę zlecenie na ten dzień, (pokryły one koszty mojej wycieczki) bo była zrzuta na gaz :). Po załatwieniu spraw związanych z umową zleceniem na mojej drodze znowu pojawiła się pani Łucja zaprowadziła mnie na stołówkę i przy filiżance kawy (pewnie) woseby oczekiwałem na swoją kolejkę na rozmowę. dostałem w ramach oczekiwań stosik jakiejś starej prasy i mogłem sobie poczytać.
                            Kiedy wybiła pora na mnie pani Łucja zaprowadziła mnie do sali gdzie miała odbyć się rozmowa. Po paru minutach oczekiwania moim oczom objawił się pan o imieniu Roland i rozpoczęła się moja rozmowa rekrutacyjna etap II.
                            Rozmowa sama w sobie nie była niczym imponującym przygotowana wg scenariuszy ogólnie dostępnych na różnych stronach w necie.
                            Pan na początku rozmowy powiedział, że będzie zadawał pytania a ja mam na nie odpowiadać i jeżeli będę zbaczał z tematu to on mnie będzie naprowadzał na właściwe tory (żebym nie błądził albo żeby On się nie pogubił w tym co miał napisane na swojej karatece jak ta rozmowa ma przebiegać  )
                            Na dobry początek miałem się przedstawić i powiedzieć skąd przyjechałem więc tak uczyniłem i nasza rozmowa się rozpoczęła.. Pojawiło się też pytanie o moich byłych przełożonych miałem o nich opowiedzieć więc to uczyniłem. Były też pytania o tym z jakimi ludźmi chciałbym pracować a z jakimi nie. Kazano opowiedzieć o największym sukcesie w poprzednich pracach i o największych porażkach. Jednym z kolejnych pytań było wskazanie bodajże po 5 cech negatywnych i pozytywnych. Pojawiło się tez pytanie czy jestem gotowy do ciężkiej pracy i co to według mnie oznacza – no i tutaj niestety mieliśmy różne pojęcia ciężkiej pracy – wg pana chociaż ja miałem wrażenie ze mówimy o tym samym tylko w różnych słowach obraliśmy to, no ale niestety tutaj okazało się, że pan musiał mnie naprowadzać na właściwe tory – chodziło generalnie o zaangażowanie i skąd ono wynika . W ramach naprowadzania pan używał porównań do strażaków i jednostek szturmowych – ok. skoro już mnie tak naprowadził to domyśliłem się, że gotowość do ciężkiej pracy bierze się z powołania i chęci do pracy. Pojawiała się jeszcze jakieś inne pytania które jakoś uleciały mi z głowy, ale na 100 % standard .
                            Pan Roland podczas rozmowy popełnił dwa kardynalne błędy (w poprzednich pracach kiedy brałem udział w rekrutacji nowych pracownik uczono mnie ze takich pytań się nie zadaje) – spytał się o to jaka jest moja sytuacja cywilna oraz o to czy w najbliższej przyszłości planujemy z zoną mieć dzieci.
                            Po zakończonych wypowiedziach z mojej strony pan przeszedł do opowiedzenia o tym jak ma wyglądać przyszła praca PH w Wosebie, o kasie jaka można zarobić i okazuje się faktem, że na okresie próbnym zarabia się więcej niż jak dostaje się umowę o prace na jakiś tam czas. Opowiadał o tym, że praca rozpoczyna się od 2 tygodniowego szkolenia na Śląsku a dopiero po tym szkoleniu wraca się w swoje strony i tam zaczyna się ciężka praca, chociaż podobno i tak ma wyjść to około 2500 brutto miesięcznie z jakimiś premiami. Mówił też praca trwa od 8.30 do 17.00 z 30 minutową przerwą. Według tego co opowiadał pan Roland oznacza to tyle ze o 8.30 jesteś w pierwszym punkcie a o 17 zaczynasz wizytę w ostatnim punkcie, ale to jakieś szczegółowe ustalenia wewnątrz firmy i nie zamierzam się na tym skupiać
                            Tak więc w skrócie wyglądało to spotkanie w sprawie pracy a efekt tego spotkania jest taki ze i tak byłem za słaby, aby dostać się do tej firmy i w niej pracować. Jednakże chciałbym powiedzieć, że nie żałuje, że tam pojechałem i to wszystko zobaczyłem na własny oczy
                            Wszystkim wybierającym się na II etap do Odolanowa życzę powodzenia

• Gość: krzysiek Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna drugi etap IP: *.play-internet.pl 02.02.12, 15:08
                    tak ja tez autem sie wybieram tylko tyle ze ja mam na 10 wiec o 6 wyjezdzam z torunia jak cos to pisz na gg 1164066 albo wyslij mi swoj nr na gg to sie zdzwonimy
            • Gość: Tita Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna drugi etap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.10, 18:21
              Cześć, to jedziesz czy nie jedziesz na drugi etap?
              nie wiem czy ktoś jedzie jeszcze z krakowa? bo nikt sie nie odezwał
              a na 1 etapie było nas trochę:)
      • Gość: aga Re: PH Rozmowa Kwalifikacyjna. Po co kalkultaror? IP: *.net.stream.pl 26.08.10, 21:38
        ja mam zaproszenie na jutrzejsza rozmowe na Ietap, ale dzieki temu
        forum i waszym opiniom nie zamierzam marnowac swojego czasu na tego
        typu firmę. oststnio trafiam na same tego typu firmy, co jedna to
        gorsza: ciagle każą otwierac dzialalnosc albo daja umowe zlecienie ,
        w najlepszym wypadku na umowe o prace za najnizsza krajowa. nic
        dziwnego ze tylu absolwentów opuszcza ten krajowy rynek pracy udajac
        sie za granice!!!
        • Gość: przedstawiciel Wos PRAWDA o wosebie IP: 82.177.199.* 30.08.10, 20:03
          no dobra, dość tych bzdur i wymysłów ludzi ktorzy tu nie robili.
          pracuje w Wosebie niecały rok i powiem Wam jak tu jest naprawdę:
          - kasa: okres probny 3 miechy 1700, teraz 2200 na rękę ogolnie kasa
          taka jak pisza w ogloszeniach o prace
          - samochody: najpierw pandy diesel, potem coś lepszego - teraz
          peugot 206
          - praca po 10-12 godz. dziennie (z dojazdami i siedzeniem przed
          laptopem)
          - atmosfera - zalezy od miesiaca, regionu i najwazniejsze kto jest
          twoim kierownikiem - jesli masz dyra nad soba TO MASAKRA - szacun
          dla ludzi na slasku
          - kawa poza slaskiem sie bardzo ciezko sprzedaje, jako PH nie mamy
          zadnych gratisow itp. a akcje promocyjne sa z innej planety.....
          - jest spora rotacja przedstawicieli
          • Gość: antek Re: PRAWDA o wosebie IP: 83.1.93.* 06.09.10, 08:10
            ruszyła juz ta kampania z Ojcem Mateuszem? bo konkurencja pyta:) miala byc
            tajemnica firmy a przedstawiciele ze swietokrzyskiego bebnia na prawo i
            lewo------Polakom gratulujemy Zywca a Wosebie lojalnych pracownikow
          • Gość: wolfenstain Re: PRAWDA o wosebie IP: 109.243.96.* 14.09.10, 19:25
            Ja pracuje w firmie Woseba od jakiegoś czasu i powiem że nie mogę uwierzyć że ktos wypisuje takie bzdury, że zarobki są rzędu 1300 zł. Ja mam umowę o pracę, 3200 brutto, telefon, samochód, najpierw Panda MultiJet, po jakimś czasie Peugeot HDI. Jak dla mnie praca niezła i warta tych pieniędzy, po 9 - 10 godz. dziennie. Każdy weekend wolny i pensja zawsze na czas na koncie + zwroty za delegacje, 130 zł do wydzwonienia na telefonie i samochód na swoje potrzeby w tym 200 km do przejechania miesięcznie gratis, za resztę km przejechanych prywatnie tankujemy za swoje. A jeśli chodzi o sprzedaż to wszystko zależy od rejonu. Powinna się zwiększyć po rozpoczęciu kampanii reklamowej. Pozdarwiam i życzę powodzenia na rozmowie kwalifikacyjnej.
        • Gość: Celebrytka Prawda o Wosebie.....!!!! IP: 217.98.233.* 19.04.12, 14:57
          Biorę aktualnie udział w procesie rekrutacyjnym do Woseby na PH... czytając Wasze opinie sama nie wiem czy dobrze robię.... słyszałam coś o poruszaniu się PH komunikacją miejscką... w pierwszej chwili myślałam, że to jakieś żarty... powiedzcie proszę czy faktycznie w tej firmie są takie zwyczaje????? Nie wyobrażam sobie pracy PH jeżdżącego autobusem, tym bardziej, że w moim mieście autobusy jeżdżą co godzinę a nawet co dwie...... Czy faktycznie tam jest tak żle????
          • Gość: s.o.s. Re: Prawda o Wosebie.....!!!! IP: *.apus-net.pl 11.10.12, 15:02
            hej w poniedziałek idę do Czewy na rozmowe, czy ktoś się wybiera bo jakoś sceptycznie patrzę na to po tym forum, a może jest ktoś kto pracował w Czewie na tym stanowisku i może coś powiedzieć, było by miło, pozdrawiam wszystkich...
            • Gość: Steny Re: Prawda o Wosebie.....!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.12, 17:39
              Ja przejadę się na rekrutację Woseby w Częstochowie tylko z ciekawości,po przeczytaniu opinii chcę zobaczyć ten cyrk na własne oczy.
              • Gość: zaneta Re: Prawda o Wosebie.....!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.12, 19:59
                witam, ja też wybieram się w poniedziałek na spotkanie
              • Gość: super Re: Prawda o Wosebie.....!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 11.10.12, 20:30
                jedz,jedz,dobrej zabawy
                • Gość: zaneta Re: Prawda o Wosebie.....!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.12, 21:42
                  na pewno będzie udana, dziękuję
            • Gość: Kassia Re: Prawda o Wosebie.....!!!! IP: 109.95.31.* 11.10.12, 20:02
              Hej,
              ja też dostałam dzisiaj telefon i mam się "stawić" w poniedziałek 15 10 2012 na godz 9. Po tej obszernej lekturze to wpadłam w długi śmiech i pójdę tylko dlatego że spotkanie jest 3 km od mojego domu. Kto jeszcze sie wybiera?
              • Gość: seba Re: Prawda o Wosebie.....!!!! IP: *.net.stream.pl 12.10.12, 08:51
                Witam
                niezłe wpisy ale trzeba samemu posłuchać ja jestem z czewy wiec napewno bede na rozmowie,
                w poniedziałek ale autobosami jezdzic nie bede:P
              • Gość: aga Re: Prawda o Wosebie.....!!!! IP: *.net.stream.pl 14.10.12, 19:53
                ja też będę, zobaczę, a co mi tam....
                • Gość: S.O.S. Re: Prawda o Wosebie.....!!!! IP: *.apus-net.pl 15.10.12, 13:37
                  hej jednak odpuszczam, reyzgnuje. dajcie znac czy forum sie sprawdzilo czy nie
                  • Gość: zaneta Re: Prawda o Wosebie.....!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.12, 15:46
                    pytania były takie jak tu podawali a co dalej zobaczymy
                    • Gość: kandydat Re: Prawda o Wosebie.....!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.12, 17:40
                      Hej bylem na 15:) wszystko co na forum prawda:) jedynym plusem wpadla mi w oko kandydatka moze ja tez jesli tak odezwij sie siedzialem obok Ciebie mowie do chyba Kasi ktora przyjechala Mercedesem A klasa:)
                      • Gość: kamil Re: Prawda o Wosebie.....!!!! IP: 62.133.153.* 17.10.12, 15:27
                        Mam na piatek w Rzeszowie> Jak jest ? Idzie ktoś jeszcze może, Pracował ktoś w Rzeszowie?
                        • Gość: ms Re: Prawda o Wosebie.....!!!! IP: *.net.meganet.net.pl 17.10.12, 19:41
                          Hejka , ja też mam na piątek do Rzeszowa ale po przeczytaniu tych wpisów zastanawiam się czy się w to pakować (obecnie pracuję w innej firmie)
                          • Gość: kawka Re: Prawda o Wosebie.....!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 17.10.12, 19:46
                            Witaj,jeśli masz pracę to nie zmieniaj - NIE WARTO.
                            • Gość: kamil Re: Prawda o Wosebie.....!!!! IP: *.ostnet.pl 17.10.12, 22:26
                              Ja też chyba nie pójde szkoda mi nawet marnować czasu.... mam wziąć kalkulator :D walić to :D
                              • Gość: pawel Re: Prawda o Wosebie.....!!!! IP: *.189.220.2.skyware.pl 18.10.12, 11:30
                                Witam, też się zastanawiam czy iść w piątek na spotkanie. Może być wesoło ..
                                • Gość: kawka Re: Prawda o Wosebie.....!!!! IP: *.gorzow.mm.pl 18.10.12, 13:06
                                  Hej,jak zaczniesz pracować,przestanie być Ci wesoło.
                                  Jeśli masz wybór to....
                                  • Gość: zaneta Re: Prawda o Wosebie.....!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.12, 15:39
                                    pytanie do tych co 15.10 byli na teście w Częstochowie
                                    jak wrażenia? dzwonili na 2 etap i czy się wybieracie?
                                    • Gość: Kandydat Re: Prawda o Wosebie.....!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.12, 19:00
                                      Niestety odtrzymalem informacje ze nie dostalem sie do nastepnego etapu:)
                                      Ciekawe kogo szukaja bo mam swoja baze klientow 30 punktow dziennie itd itd no coz moze moje doswiadczenie jest za duze i wiedza ze nie pracowalbym za 1200 zl miesiecznie:)
                                    • Gość: aaa Re: Prawda o Wosebie.....!!!! IP: *.net.stream.pl 29.10.12, 21:57
                                      mnie też nie chcą...
                                    • Gość: GOŚĆ Re: Prawda o Wosebie.....!!!! IP: *.net.stream.pl 04.11.12, 21:42
                                      ZANETA JEŚLI DOSTAŁAŚ SIĘ DO WOSEBY, NAPISZ JAKIE WARUNKI PRACY PROPONUJĄ, ILE PŁACĄ, CZY DAJĄ SAMOCHÓD
                                      • Gość: furka Re: Prawda o Wosebie.....!!!! IP: 46.149.214.* 28.11.12, 02:10
                                        Hejka wszystkim! Pytanie do aktualnych pracowników: czy w regionie świętokrzyskie, mazowieckie dalej na rekrutacje przyjeżdża taki pokurcz? 150cm w kapeluszu? Ni to cygan, ni to rumun. Jak go pierwszy raz zobaczyłem, to schowałem elefondo marynarki, bo pomysłałem, że może mi ją zwędzić... Lepiej pilnujcie kalkulatorów na testach!!
      • Gość: wolfenstein Re: PRAWDA o wosebie IP: 109.243.252.* 23.09.10, 21:19
        Nie mam zamiaru pracować aż do emerytury, ale dzieki za przydatne uwagi. Wiem o tym że nie bedę znał dnia, ani godziny, ale jeszcze troche popracuje. A o poruszaniu sie komunikacja miejska to nie slyszałem. Żenada, ale cóż takie porąbane życie.
        • Gość: Armagedon Re: PRAWDA o wosebie IP: *.lublin.mm.pl 06.10.10, 19:23
          praca w tej firemce to armagedon..zapierdzielac trzeba jak dziki osiol bez narzedzi do pracy bez jakiejkolwiek bazy, czesto bez auta..kawa sprzedaje sie tylko na slasku, nie ma żadnych gadżetów materiałów promocyjnych, 100lat za murzynami..
          • Gość: kakao Re: PRAWDA o wosebie IP: *.koba.pl / 10.4.6.* 26.10.10, 16:27
            Dzięki dzięki i w ten prosty sposób zamiast isc na rozmowę w Białymstoku,umówię sie w tej godzinie na wizytę u fryzjera,nie słyszałam o takim sposobie rekrutacji i obliczanie wykładziny mnie nie dotyczy w branzy FMCG,a kawa,żeczywiście słabo wyeksponowana na połkach,sama nie kupuję takiej.pozdrawiam region podlaski.
            • losiu4 Re: PRAWDA o wosebie 26.10.10, 17:11
              Gość portalu: kakao napisał(a):

> nie słyszałam o takim sposobie rekrutacji

mało słyszałaś :)

> i obliczanie wykładziny mnie nie dotyczy w branzy FMCG

a mi się wydaje ze Tobie nie o wykładzinę chodzi, a o liczenie... bo ułamki czy procenty czy liczby "bezwzgledne" są takie same czy to o wykładzinę, czy o chrupki chodzi :)

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: gość Re: Byłem na rekrutacji w Gdynii IP: *.internetia.net.pl 28.10.10, 17:30
        Dziękuję, za szczerą i obiektywną wypowiedź:) Dziś miałam rozmowę kwalifikacyjną w innej firmie(i muszę przyznać, ze profesjonalizm przeprowadzania rekrutacji pozostawia wiele do życzenia), na jutro mam zaproszenie na testy do tej firmy, ale chyba jednak nie pójdę, bo patrzę, że jeszcze lepiej:)
      • Gość: dokładnie tak Re: PRAWDA o wosebie IP: *.tarnow.mm.pl 21.01.11, 23:09
        dokładnie tak kolego, popracuj jeszcze trochę, "obserwowałem" i słyszałem od innych PH jak zwalnianych jest kilka osób jednocześnie bo "promocja nie wypaliła" nie ma wyników, nikt nie doceni tego co robiłeś wczoraj, liczy się zawsze tylko jutro... a stres jaki przechodzisz w tej pracy to inna sprawa, jeżeli jesteś "młodym wilkiem" owszem w każdej póżniejszej pracy będzie Ci lepiej ale uważaj bo każdy kij ma dwa końce i pieniądze to nie wszystko, aha najważniejsze :) jak nie zrobisz planu, lub zaczniesz podskakiwać to znowu wrócisz na Pande..... lub do pośredniaka... Pozdrawiam
        • Gość: piter testy katowice IP: *.tvtom.pl 25.02.11, 19:35
          witam był ktoś na testach w katowicach 25.02.2011
          • Gość: P Re: testy katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.11, 10:11
            Cześć Ja byłem ;-]
            • Gość: :) Re: testy katowice IP: *.leon.com.pl 04.03.11, 14:11
              Cześć! Ja też byłam :) a czy ktoś będzie teraz 07.03.11 na 2 etapie?
            • Gość: lark Re: testy katowice jak było IP: *.play-internet.pl 17.03.11, 20:23
              jak wyglądał pierwszy etap w Katowicach....
              powiedzieli coś o zarobkach czy zakresie obowiązków
              ja byłem zaproszony ale po przeczytaniu forum wahałem się czy jechać
              ostatecznie zrezygnowałem
              • Gość: dd Re: testy katowice jak było IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.11, 21:06
                ja bym przyszedł żeby takiego pracodawce kopnąć w tyłek ale mi szkoda podeszwy . nie przyjde
      • Gość: karol hey IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 12:13
        to jest dobre co piszesz
        • Gość: tomasz Re: hey IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.11, 18:25
          Czy pan na rekrutacji powiedzial wam ze merch jezdzi komunikacja miejska<HAHAHA>
          • Gość: megi Re: Naczytałam się i chyba odpuszczam IP: *.xdsl.centertel.pl 09.03.11, 12:47
            Mam dzieciaki wiec jak naczytałam się ze mam zapieprzać po 12 h, dziennie to wolę zarobić 1 tyś i wychować dzieci...nauczona że na forum piszą prawdę chyba odpuszczę jaze 300 km na rozmowę 2 etapu...po co mam tracić swój i ich cenny czas, skoro tak żle o nich piszecie...:)
            \To chyba lepiej pracować w CCC po 8 h i zarobić te 1500 zeta!Bez stresu i wogóle...
            • Gość: czarnazaba1 Re: Naczytałam się i chyba odpuszczam IP: *.radom.vectranet.pl 10.03.11, 11:28
              WITAM. IDĘ DZIŚ NA TEST. PRZECZYTAŁAM WSZYSTKIE WYPOWIEDZI NA TEMAT WOSEBY, JEST PARE POZYTYWNYCH ALE NIESTETY PRZEWAGA WYPOWIEDZI NEGATYWNYCH. SZCZERZE? MOCNO SIĘ ZASTANAWIAM CZY WARTO TAM IŚĆ. BARDZO POTRZEBUJĘ KASY BO ZA PENSJE MINIMALNĄ NIE DA SIĘ OPŁACIĆ HIPOTEKI,RACHUNKÓW I JESZCZE ZA TO WYŻYĆ ALE RODZINA JEST DLA MNIE NAJWAŻNIEJSZA,A NIE CHCĘ STRACIĆ TEGO CO NAJCENNIEJSZE PRZEZ PRACĘ. JAKIŚ CZAS TEMU PRACOWAŁAM W DUŻEJ FIRMIE JAKO PH, ZAROBKI BYŁY NAWET DOBRE JAK NA REALIA RADOMSKIE,DLATEGO DAWAŁAM Z SIEBIE WSZYSTKO.NAWET CZĘSTO CZAS PRYWATNY POŚWIĘCAŁAM FIRMIE,MIMO ZE CIĄGLE PODNOSZONO LIMITY,CIĄGLE BYŁO MAŁO,ŹLE I NIE SZANOWANO NAS.ZNOSIŁAM TO WSZYSTKO. ALE KIEDY ZACZEŁAM SIĘ TROCHĘ BUNTOWAĆ I MIEĆ SWOJE ZDANIE ZWOLNIONO MNIE PRZY PIERWSZEJ LEPSZEJ OKAZJI . CZY WARTO WIĘC PCHAĆ SIĘ ZNOWU W TO SAMO?
      • gogoxxxxxxxx czy ktoś jedzie do odolanowa w piątek 22.04.2011? 20.04.11, 13:06
        W piątek mam się stawić w Odolanowie, Paani z którą rozmawiałam przez telefon mówiła o kilku osobach które również mają tam przyjechać. Jedzie ktoś z Torunia>?
        • Gość: roza Re: czy ktoś jedzie do odolanowa w piątek 22.04.2 IP: *.tvk.torun.pl 21.04.11, 21:56
          Wiem że trochę pozno ale dopiero weszłam - dwie osoby (kobitki ;) ) tez jada z torunia
      • Gość: Kagan Re: PRAWDA o wosebie IP: *.dsl.telepac.pt 21.04.11, 23:17
        Tak sobie czytam co tu piszecie, i wyglada mi na to, ze opisujcie jakis karny oboz pracy przymusowej. Czy to wszystko aby na pewno jest teraz w Europie i na dodatek w Unii Europejskiej?
        lech.keller@gmail.com
        • Gość: marcia Re: PRAWDA o wosebie IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.11, 23:41
          jak wyglada praca merchandisra w tej firmie...!?ktos wie..?;-)
          • Gość: WASYL Re: PRAWDA o wosebie IP: *.197.159.178.ip4.galileusz.pl 09.07.11, 23:41
            Chcesz się dowiedzieć, jak wygląda praca w tej firmie, to przeczytaj całe forum. Ono idealnie odzwierciedla warunki pracy.
            • Gość: zczyzyk Re: PRAWDA o wosebie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.07.11, 14:49
              Witam ja jadę 25 lipca na szkolenie do Odolanowa, stanowisko: Merchandiser - praca w Warszawie, jedno mnie interesuje, po co ciągną mnie aż do Odolanowa, jeżeli mógłbym dokumenty podpisane wysłac pocztą, a szkolenie bhp i ppoż itp. można by zrobic w Warszawie?
              Opłaca im się rezerwowac hotel i opłacac bilety i wyżywienie?
              Stawka jaką mi zaproponowali też nijak ma się do tych 1300zł netto, bo została ustalona na 2000 na umowie próbnej i więcej po etapie próbnym. Wiadomo, że wypłaty różnią się od regionu zamieszkiwanego przez pracownika, w takim razie nie wiem po co te generalizowanie?
              • Gość: gogoxxxxxxxx Re: PRAWDA o wosebie IP: *.tvk.torun.pl 14.07.11, 19:46
                Witaj, co do szkolenia mogę Ci jedynie podpowiedzieć że z Odolanowa pewnie dostaniesz auto i pojedziesz do Katowic albo może do Wrocławia na szkolenie. Co do bhp to odbywa się na miejscu. A jedziesz po to by podpisać dokumenty, zobaczyć siedzibę i pewnie odebrać telefon służbowy.
              • Gość: d Re: PRAWDA o wosebie IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.11, 20:34
                taka własnie jest różnica miedzy wawą a resztą kraju jakbyś był np z podlasia dostałbyś pewnie 1200 a tak masz 2000
                • Gość: zczyzyk Re: PRAWDA o wosebie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.07.11, 21:09
                  Najgorsze jest to że jedzenie wszędzie kosztuje podobnie (nieprawdą jest, że jedzenie w Warszawie jest droższe, jeżeli robi się zakupy w sieciówkach itp. sklepach). Mieszkałem 21 lat na Mazurach, więc wiem jak się żyje w biedniejszych terenach kraju. Jak dla mnie minimum wynagrodzenia powinno się ustawowo określic na około 2tys. netto w całej Polsce. Wtedy może by było człowieka stac na cokolwiek. Pozdrawiam i wytrwałości życzę ;)
              • Gość: Mariusz Re: PRAWDA o wosebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 11:39
                Witam,
                Też zostałem zaproszony na spotkanie w najbliższy pon 25.07.2011 r. zastanawiam się czy warto jechać i jak w ogóle ta praca merchandisera wygląda? Jaka liczba sklepów do obskoczenia w jeden dzień...no i brak auta to jest jednak porażka :/
                • Gość: Mariusz Re: PRAWDA o wosebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 11:45
                  Dodam, że też mam pracować w Warszawie (chyba 5 osób poszukują na stolicę).
                  • agusia8676 Kto jedzie z Płocka do Odolanowa 3.08 ? 26.07.11, 10:27
                    Jak w temacie. Ile osób na MC? PH? Pozdrawiam!
                    • Gość: Ida Re: Kto jedzie z Płocka do Odolanowa 3.08 ? IP: *.unknown.vectranet.pl 27.09.11, 21:46
                      Dzieki wszystkim, ze chcieliscie o tym napisac! wlasnie w ten sposob nie dajemy sie takim oszukanczym firmom, i mam nadzieje, ze znikna one z naszego kraju juz niedlugo. Ludzie coraz czesciej domagaja sie szacunku i uczciwego traktowania, nie jestesmy w krajach 3-go swiata zeby sie na wszystko godzic i znosic. Dzieki temu forum nie strace czasu ani nerwow na rozmowy kw. w tej firmie. To wszystko brzmi jak jakas tragi-komedia. Nie wiem czemu Ci nieudacznicy (czyt. Woseba) nie moga funkcjonowac tak jak inne firmy. NA pewno lepiej by na tym wyszly obie strony.
                  • Gość: Ciekawy człowiek zapytanie IP: *.dynamic.chello.pl 28.09.11, 20:04
                    Napiszcie o co chodzi dokładniej w tych testach(przykłady tego co sobie wymyślili). Dziwnie to zaczyna wyglądać.Na razie odechciewa się do nich wysyłać papiery.
                    Z góry dzięki.
      • Gość: Nova Merchandiser - K-ce 12.08. IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.11, 21:07
        Witam, dziś dostałam zaproszenie na I etap w Katowicach w ten pt 12.08. na Merchandisera. czy ktoś jeszcze się wybiera? szczerze, ze po przeczytaniu tego forum, mocno się zastanawiam. Czy ktoś ma jakieś info na temat pracy Jak wygląda praca jako Merchandiser w Wosebie?? będę wdzięczna na temat info o tym stanowisku :) pozdrawiam
        • Gość: xtxo Re: Merchandiser - K-ce 12.08. IP: *.tvk.torun.pl 10.08.11, 21:14
          Szczerze, nie polecam. Rozmowa, to raczej nie jest przynajmniej ta pierwsza. Testy matematyczne, obliczanie procentowe związane z kredytami i lokatami. Poza tym wiadomości o firmie i dziękujemy. Zadzwonią albo i nie. Patrząc na chwilę obecnąa i to co się dziejee pewnie tak. Ale trzeba być singlem i mieć stalowe nerwy.
          Wszystkie opinie są zgodne z prawdą ale i tak jak szukasz pracy to Cię nie przerazi, po miesiącu sam się przekonasz.
          Powodzenia
        • Gość: Ew Re: Merchandiser - K-ce 12.08. IP: *.czeladz.vectranet.pl 10.08.11, 21:19
          Hej ja też dostalam telefon i dziś przypatkiem trafiłam na forum. Sama nie wiem czy jechać ...
          • Gość: Nova Re: Merchandiser - K-ce 12.08. IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.11, 21:36
            ..no właśnie też dużo się naczytałam i sama nie wiem....;/ nie najlepiej to wygląda ;/
            • Gość: mARYSIENKA Re: Merchandiser - K-ce 12.08. IP: *.centertel.pl 11.08.11, 16:43
              Hej podaje mój mail marysienka24111986@wp.pl jade jutro do katowic do hotelu , na sowinskiego ,jak nie pojade sie nie przekonam , jak sie chce zarobic to sie czlowiek cieszy jesli zatrudnią :) poza tym oferuja fajny zarobek a watpie by sie robilo 24 na dobe ... bo to sie zglasza wtedy do pipu , powiem singlem nie jestem ale zarabiac w koncu chce gdzieś a jesli wysla mnie w razie czego na 2 etap gdies daleko to podziekuję bo nie bede kasy wydawac ktorej i tak nie mam na podroze bez gwarancji zatrudnienia ale jak co to do zobaczenia wszystkim jutro , o 9:30 w katowicach aha ja dwa razy im wysylalam cv i dopiero po 2 mi zadzwonila pani bardzo sympatyczna :)
              • Gość: ona Merchandiser Woseba - jak to wygląda?? IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 18:55
                hej, poszukują pilnie info na temat pracy Merchandisera w Wosebie. jak to wygląda. co z tymi służbowymi autami??
                • Gość: anonim Re: Merchandiser Woseba - jak to wygląda?? IP: *.tktelekom.pl 12.08.11, 23:11
                  Merchandiser nie dostaje auta sluzbowego. tylko telefon do lapy, bilet autobusowy i w droge podeszwy scierac.
                  • Gość: mARYSIENKA Re: Merchandiser Woseba - jak to wygląda?? IP: *.centertel.pl 15.08.11, 09:28
                    witam, bylam w katowicach i nie wiem po co testy matematyczne obliczenia procentowe kredyty lokaty jak to sie ma do pracy merchendisera?
                    drugi etap jest w ich siedzibie ale ja raczej nie pojade jesli bym sie dostala bo podobno nie pokrywaja kosztow podrozy to ja kasy nie wydam na bilet bo mnie sie nie oplaci wloczyc po jakis miastach czy wioskach . testy bylyu takie sobie ale pytania o adres sklepu w ktorym kupuje sie kawe i jaka kawe wymiataly bo co jak ktos nie pije kawy ? albo pytanie w ktorym roku gdzie powstala woseba nazwisko kierownika i takie tam jeszcze a po co to komu skad mialam wiedziec ze przed testami sie trzeba bylo pouczyc?? haha i do tego pan wlasciwie jakis chlopak bo moze mial z 26 28 lat powiedzial tylko dziendobry i powiedzial ze mamy 45 minut na test matematyczny a potem drugie tyle na test opisowy .. niektorzy wypracowania pisali bo braklo im kartek formatu a4 hehe ale coz czekam na telefon i zobaczymy .. pozdro :)
            • Gość: cubeck Re: Merchandiser - K-ce 12.08. IP: *.netcominternet.pl 03.10.11, 11:46
              Jedzie ktoś w czwartek z Częstochowy na drugi etap rekrutacji?
              • Gość: Dona Re: Merchandiser - K-ce 12.08. IP: *.net.stream.pl 04.10.11, 09:20
                Witaj !!! Zostałam zaproszona a drugi etap do Odolanowa w dniu 06,10.11.
          • Gość: Nova Re: Merchandiser - K-ce 12.08. IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.11, 21:42
            Do Ex: masz może gdzieś dostęp do tego ogłoszenia na które aplikowałyśmy? nie mogę go u mnie znaleźć
            • Gość: txox Re: Merchandiser - K-ce 12.08. IP: *.tvk.torun.pl 10.08.11, 21:55
              wpiszcie sobie woseba w portalu jobrapido.pl i wam wyskoczą
              • Gość: Nova Re: Merchandiser - K-ce 12.08. IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.11, 22:01
                si si, już znalazłąam :) ale dzięki
          • Gość: Dona Re: Merchandiser - Częstochowa 06.10.11 kto jedzie IP: *.net.stream.pl 04.10.11, 09:28
            Czy ktoś jedzie do Odolanowa z Częstochowy 06.10.11?
            • Gość: x1x Re: Merchandiser - Częstochowa 06.10.11 kto jedzi IP: *.zory.vectranet.pl 22.10.11, 16:02
              Witam, i jak tam było na drugim etapie w Odolanowie ??
      • Gość: POlak Re: Merchandiser Woseba - jak to wygląda?? IP: *.tktelekom.pl 08.09.11, 08:50
        zdowanie odradzam pracę w tej żenującej firmie. Na stanowisku ph zarabia się teraz tak małe pieniądze jak sprzataczka, wymagaja Bog wie czego. A merchendiser to juz lepiej nie mowic - zasuwasz z buta az milo po miescie i okolicy. I najwazniejsze atmosfera w pracy: takiego wyzyskiwania, wykorzystywania i tyranii nie ma chyba nigdzie.
        Nie wierzycie popytajcie osob ktore tam pracuja/pracowaly.
      • Gość: Wanda Re: Merchandiser Woseba - jak to wygląda?? IP: *.tktelekom.pl 20.09.11, 15:02
        święta prawda, też byłam na drugim etapie. Takich oszustów to ze świecą szukać. W ogłoszeniu oferują 30 000 brutto/rok, czyli 2500 brutto/ miesiąc. I owszem tak jest przez pierwsze 3 miesiące, a potem 1200 na reke i prowizja.
        Ja podziekowałam bo ta kawa się nie sprzedaje i jak mi dadzą prowizji 300 to ja za 1500 nie bede pracowała po 10godz/ dzień bo takie pieniądze to ma sprzątaczka.
      • Gość: Pepe Re: Merchandiser - Częstochowa 06.10.11 kto jedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.11, 10:10
        Byłem na rozmowie w Kielcach. Na sale wszedł jakiś szczyl o wzroście 150cm w butach na obcasie i rozwianych włosach, jakby jechał z głową za szybą. Podał jakieś testy do zrobienia, zadania matematyczne; o poziomie trudnosci - podstawówka.
        Trochę popytałem o tą firmę i na drugi etap już nie jadę. Szkoda tracić swój czas dla nich...
        Nie dość, że płacą marnie, to jeszcze wyzyskują.
      • Gość: Kasiaa Czy ktoś jedzie z Trójmiasta do Odolanowa 24.11.11 IP: *.szczecin.mm.pl 16.11.11, 12:41
        Czy ktoś z was jedzie może z Trójmiasta do Odolanowa na 2 turę rozmowy kwalifikacyjnej 24.11.2011??
        Pozdrawiam
        • Gość: gdynianka Re: Czy ktoś jedzie z Trójmiasta do Odolanowa 24. IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.11, 10:22
          również jade na drugi etap 24.11:)
          • Gość: Kasiaa Re: Czy ktoś jedzie z Trójmiasta do Odolanowa 24. IP: *.szczecin.mm.pl 17.11.11, 13:23
            A jedziesz pociągiem czy samochodem?:) może byśmy mogły się jakoś ugadać żeby razem jechać:) ewentualny kontakt do mnie to gg: 3575572 albo tel 793 999 967
            Kasia :)
            • Gość: GdyniAnka Re: Czy ktoś jedzie z Trójmiasta do Odolanowa 24. IP: *.dynamic.chello.pl 17.11.11, 14:07
              napisałam na gg:)
              • Gość: szynka rekrutacja Woseba 30.11. Katowice IP: *.unknown.vectranet.pl 29.11.11, 11:20
                Czy ktoś z was dostał zaproszenie na rozmowę w Katowicach w dniu 30.11.11? Czy był juz ktoś na takiej rozmowie i potwierdza te wcześniejsze negatywne opinię? Bo mam mieszane uczucia i nie wiem czy warto tracić swój czas, a głosy pojawiają się rożne. Czy obecnie tez to wyglada tak samo i nic się nie zmieniło?
                • Gość: ktos Re: rekrutacja Woseba 30.11. Katowice IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.11.11, 16:26
                  Cóż, ja dostałam zaproszenie na jutro, niestety zmartwiły mnie bardzo negatywne opinie. I ten brak auta ani zwrotu kosztów paliwowych to jest porażka.
                • Gość: krawi3c Re: rekrutacja Woseba 30.11. Katowice IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.11, 17:35
                  Witam
                  ja dostałem zaproszenie na 1.12.2011 we wrocławiu
                  z tego co tu sie naczytalem to nie wiem czego sie spodziewac fajnie by bylo gdybys opisała
                  wrazenia po powrocie z jutrzejszej rozmowy
                  3mam kciuki ...albo i nie ;)

pozdrawiam
                • Gość: krychaaa Re: rekrutacja Woseba 30.11. Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 20:21
                  Ja jutro jadę do Katowic, ale tylko orientacyjnie, chcę się przekonać sama jak to wygląda, bo jest tyle negatywnych opinii, że w takiej firmie na pewno nie będę pracować
                  • Gość: krawi3c Re: rekrutacja Woseba 30.11. Katowice IP: *.adsl.inetia.pl 29.11.11, 21:04
                    to daj znać jak możesz co z tego wyszło i jakie pytania były :)

pozdrawiam
                    • Gość: krychaaa Re: rekrutacja Woseba 30.11. Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.11, 22:27
                      ok, jutro napisze co i jak :)
                      • Gość: krychaaa Re: rekrutacja Woseba 30.11. Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 14:08
                        Parę osób pisało już jakie były pytania i w Katowicach były takie same, czyli:
                        I część: procenty:
                        np. koło podzielone na części, w każdej części procent ludzi, którzy oglądają dany program, jeden bez wartości procentowej i trzeba było napisać ile procent ogląda ten bez podanej wartości :); ile procent ogląda programy informacyjne (był tylko teleekspres i procent był podany), no i takie banały. Później narysowany rzut mieszkania w skali 1:200 i trzeba było obliczyć powierzchnię pokoi, banalne, ale oczywiście się machnęłam, bo zamiast od razu przeliczyć skalę to przeliczyłam na końcu i wyszło mieszkanie dla krasnoludków :) - olałam to, żeby iść dalej. Kolejne pytanie to karta menu, wypisane dania: zupy, 2 danie i deser i ile jest kombinacji zamówień. Później do tego np. syn zamówił zestaw: rosół, kotlet i lody, to ile kombinacji jeszcze zostaje itd. takie dziwne rzeczy :) ogólnie proste, ale łatwo się można pomylić. Tak samo procenty, proste obliczenia. np. na lokacie z oprocentowaniem 3% mamy jakąś kwotę i ile w ciągu roku otrzymamy odsetek i tego typu pytania.
                        II część:
                        Co wiesz o palarni kawy Woseba?
                        Dlaczego chcesz pracować w tej firmie? (w 5 punktach od najważniejszego)
                        Jaką pijesz kawę, czym się kierujesz przy kupnie kawy i adres sklepu, w którym ją kupujesz? he he :P
                        Czym różni się praca przedstawiciela handlowego od merchandisera? Opisz dzień pracy przedst. i merch.
                        Podaj swoje cechy charakteru, zalety i wady i jak Ci przeszkadzają w życiu codziennym i zawodowym.
                        Dlaczego mamy przyjąć akurat Ciebie?

Tak mniej więcej, starałam się jak najbardziej szczegółowo opisać dla zainteresowanych :) Pozdrawiam

• Gość: kaisa Re: rekrutacja Woseba 30.11. Katowice IP: *.zamek.net.pl 30.11.11, 20:07
                          a duzo osób w ogóle bylo? powiedzieli kiedy sie odezwą?
                          • Gość: krychaaa Re: rekrutacja Woseba 30.11. Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.11, 23:09
                            Nie liczyłam, ale na oko ~12 osób, mają się odezwać i przekazać wynik, ale nie powiedział kiedy
                            • Gość: ewa jak wygląda praca?? IP: *.dynamic.chello.pl 05.12.11, 11:05
                              czy ktoś pracuje juz na tym stanowisku i mogłby powiedzieć jak pracuje się, ile sklepów dostaje się do wykonania itp?czego wymagają i czy warto zaczynać tą prace?
                              • Gość: uno Re: jak wygląda praca?? IP: *.internetia.net.pl 05.12.11, 11:59
                                Jako byly pracownik mówię ze nie warto, nie istotne za jaka kase. Chyba ze ktos chce sie nauczyc pokory i szanowania siebie, i swojego zdrowia oraz czasu. Nikt nie może pojąć jakimi zasadami sie tam kieruja, jak pracowac, zeby bylo dobrze. Na kierownikow nie ma co liczyc, na kolegow i kolezanki tez. Najfajniej jest poruszac sie zima autobusem i przy - 30 czekac na przystanku. Radze od razu kupic buty narciarskie, kalesony i dobra kurtke, ale nie to jest najgorsze, tylko różnice temp. wnętrzem sklepu tym co na zewnątrz, przy dobrej zimie to jakies 15-20 stopni roznicy. jedno zwolnienie lekarskie i lecisz.
                                • Gość: Tomek Re: jak wygląda praca?? IP: *.dynamic.chello.pl 06.12.11, 23:05
                                  mógłbyś napisać coś więcej o pracy? na czym polega?ile sklepów dziennie trzeba zrobić?czy raporty są itp?jak z kontrolami?
            • Gość: miro Re: Czy ktoś jedzie z Trójmiasta do Odolanowa 24. IP: *.147.231.4.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.12.11, 18:23
              A ktos jedzie może na spotkanie 22 XII??
              • Gość: Kamil Re: Czy ktoś jedzie z Trójmiasta do Odolanowa 24. IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.11, 09:46
                Cześć. Ja dostałem zaproszenie. Jak coś to odezwij się na @ to pogadamy. kamiltami@wp.pl
                • Gość: g Re: Czy ktoś jedzie z Trójmiasta do Odolanowa 24. IP: *.223.64.210.static.sl-net.pl 27.12.11, 13:08
                  kto zaczyna pracę od 09.01?
                  • Gość: kam Re: Czy ktoś jedzie z Trójmiasta do Odolanowa 24. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.11, 16:35
                    tylko frajerzy i nieudacznicy zaczynaja tam pracę....
                    • Gość: gosc Re: Czy ktoś jedzie z Trójmiasta do Odolanowa 24. IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.01.12, 23:06
                      Mialem jechac na spotkanie 22 XII, ale zrezygnowalem, akurat dostalem inna, lepsza propozycje pracy.
                  • Gość: gosc Re: Czy ktoś jedzie z Trójmiasta do Odolanowa 24. IP: *.icpnet.pl 05.01.12, 01:02
                    ja:) jade do ostrowa ale nie z trojmiasta :]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka