Gość: 00Aisa Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 LUB ALEK IP: *.man.tk-internet.pl 22.11.11, 10:32 hehe ja jak widzę ze zbliża się do mnie taki delikwent i zaczyna otwierać gembę od razu warczę na niego : Nie nie chcę, nie wiem, i nie obchodzi mnie to. albo na jego dzień dobry odpowiadam : do widzenia! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarna Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.11, 19:06 Jest tylko jedna rużnica - ja mam pracę a wy nie. Do roboty nieroby zamiast pisać bzdury na forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomeczek Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.adsl.inetia.pl 28.11.11, 20:45 powiedz mi prosze gdzie go spotkałas bo chciałbym z nim jeszce 1 poruszyc ;/ czekam na odp pozdro 600 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarna Re: do "Czarnej" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.11, 22:16 Literuwka każdemu się zdarzy ale to nie to jest przedmiotem sprawy. Piszcie sobie co chcecie ale nie nadajecie się do tej pracy bo ona jest dla debeściaków umiących sobie poradzić w życiu. Ja koszę kasę a wy ciągle marudzicie na forum. Szkoda mi was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: do "Czarnej" IP: 78.8.136.* 29.11.11, 13:39 Literówka może i tak, ale u ciebie sporo tych literuwek :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkkk Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.dynamic.chello.pl 01.12.11, 15:45 Hey! Dobrze wiedzieć bo ja też zostałam zaproszona na rozmowe pod ten sam adres i Nie pójdę tam dzięki Tobie. Od początku ogłoszenie wydało mi się podejrzane bo nie podali żadnych szczegółów tej oferty pracy tylko tyle, że to jest dział handlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondiii Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.cdma.centertel.pl 07.12.11, 12:20 hej wam słuchajcie ja też dałabym się nabrać gdyby nie te posty. Słuchajcie byłam kiedyś na Kościuszki 110/2 , wiecie ze to firma kosmetyczna itp. Ale najlepsze jest to ze miało to być sprzedaż kosmetyków w galeriach handlowych na tzw. wyspach a jak następnego dnia poszłam na dzień szkoleniowy to okazało się dziwnym trafem że jedziemy do Głogowa by chodzić po domach i sprzedawać perfumy:/// a co do ogłoszeń na gumtree to ciągle te same ogłoszenie jest zamieszczane może czasem zmienią coś i to wszystko. Oni po prostu nie chcą mówić ze to akwizycja bo każdy by kończył rozmowę od razu... tyle na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: 82.160.255.* 13.12.11, 12:41 dzieki bogu za internet straciłbym cały dzień gdyby nie ta informacja:) pozdrawiam i dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
zosiasamosia86 Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 11.12.13, 16:20 Przypadkowo znalazłam to forum szukałam czy jeszcze ta firma jeszcze istnieje a jednak.pracowałam tam w tej pożal sie boże firmie.to są zlodzieje najbardziej mi szkoda było tych starszych ludzi te nędzne perfumy są warte 7zł sztuka a zachwalac je trzeba było jakby były ze złota .ty sprzedajac je za 25zł szt zarabiasz wielkie G chyba ze sprzedasz ok 40 szt to masz ok 400zł a oni 600 .A ci ''menagerowie'' to Buraki (solarium kosmetyczka i bezczelnosc) a umowa jakakolwiek to bedzie? bedzie kiedy? kiedys moze .Nigdy sie jej nie doczekałam.Pracowałam tam tylko dlatego ze potrzebowałam kasy i do tej pory żałuję ze tam poszam.Nie dość ze musisz byc punkt 7 na miejscu za minute spoznienia masz zjebki to jeszcze wiozą cie w pizdu gdzies i trzeba jeszcze im do paliwa dołozyc ZAL.....nie polecam nikomu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masakra Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.pools.arcor-ip.net 13.12.13, 13:12 Caly czas trwa w internecie lapanka do tej firmy, wiec ostrzegam wszystkich szukajacych pracy normalnej - tam jej nie znajdziecie, no chyba, ze ktos chce pracowac w cyrku! Menagerow pozdrawiam srodkowym palcem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kris Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.140.udn.pl 29.12.11, 19:00 101% to oni. Niewyraźna nazwa firmy, bardzo nietypowa godzina rozmowy o pracę, ten sam adres. Jeśli masz czas przeczytaj pozostałe posty użytkowników co się na takie ogłoszenia nabrali. Zauważysz dziwne podobieństwo. Pozdrawiam i powodzenia w szukaniu normalnej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.01.12, 19:04 czytalem czytalem dzieki i wzajemnie Odpowiedz Link Zgłoś
bcosmetics Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 08.02.12, 12:05 @Panna niebanalna, firma Beauty Cosmetics, zatrudniając pracownika na dowolne stanowisko, jasno i klarownie określa warunki współpracy. Wysokość wynagrodzenia jest uzależniona od efektów, o czym każdy jest informowany i co stanowi normalną procedurę rynkową. Aplikując na stanowisko hostessy w Beauty Cosmetics, z pewnością została Pani o tym poinformowana. Dodatkowo firma pragnie zapewnić, że dokłada wszelkich starań, by zapewnić swoim pracownikom optymalne dla nich warunki pracy. To założenie legło m. in. u podstaw tworzenia struktury organizacyjnej nowych punktów konsultacyjnych Beauty Cosmetics. Od 2009 r. dawne stoiska promocyjne przestały bowiem być prowadzone. Na wszystkie pytania na temat oferowanych obecnie warunków pracy można uzyskać odpowiedź pod adresem: firma@bcosmetics.com. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.internetia.net.pl 27.04.12, 18:05 Nie tylko Szpacza. Moment temu dzwoniła do mnie kobieta informując, że przeszłam do drugiego etapu rekrutacji, jakim jest rozmowa kwalifikacyjna i że zaprasza mnie na 7 maja, na Kościuszki 110/2, na godzinę.. 17.30 ;) Ale że niebardzo dosłyszałam nazwę firmy, wstukałam adres w google i trafiła tu- chwała bogom. Także przedstawienie nadal trwa.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.internetia.net.pl 27.04.12, 18:11 Zapomniałabym dodać, z tego się kontaktowano: 723350426 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okaa Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.internetunion.pl 12.06.12, 12:47 Dałam się nabrac wczoraj na prace w firmie 'aquila" na kwiska 48! Poszłam na rozmowe, przeszlam. Zostałam zaproszona na dzie n pokazujący wszystko. to był jednodniowy dzien szkoleń. Dostałam 'opiekuna' który miał oceniac moją prace. Gdy pytalam co to za praca powiedziano mi ze bede pracowac w dziale reklamy, zdobywa nowych klientow, gdyz oni sa powiazani wieloma firmami, hurtowniami. Wiec pomyslalam ze to pewnie bedzie dzwonienie do ludzi i przedstawiane nowych kosmetykow. w dzien szkoleń miejscem pracy był Głogów, myslałam że jedziemy do róxnyxh firm, gdy pyatlam ta dziewczyne czy jedziemy do firm itd zaśmiała sie i powiedziala ze zobaczę. Gdy zajechaliśmy na parking ona pokzala mi perfumy wiec wtedy dopiero zrozumialam w co się wpakowaam. Naciagala strasznie ludzii a gdy powiedziałam że szkoda czasmi mi tych ludzi odparla że się nie nadaję i mam wracac do domu pociagiem. nie pozwolila mi poczekac az skonczy , powiedziala ze bede jej przeszkadzac! wiec zostalam sama w obcym miescie na dworcu! jedyne co dala mi pieniadze na powrot! uważajcie na te firmy! dobrze się pytajcie co to za praca! szczeście takie że nic i się nie stalo bo nikt nie wiedzial ze bylam wtedy w Głogowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.31.10.178.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.07.12, 14:06 cieszę sie ze przeczytalam niektore opinie i juz wiem że nie mam poco jechać tam jutro na rozmowE.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeanne Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.internetia.net.pl 05.07.12, 20:02 Dzisiaj także była rekrutacja na Szpaczej 36 o 17:30. Szczerze mówiąc nie szukałam informacji na temat firmy, której nazwy nie zapamiętałam. Przyszłam punktualnie, ok. 20 osób w kolejce (gdy wychodziłam były już tłumy!). Moja kolej... wchodzę do pokoju elegancko ubranego wicedyrektora, siadam. Nie przedstawił się, oddałam CV. Moja dygresja: W ogłoszeniu internetowym była wzmianka o pracy sezonowej dla uczniów i studentów oraz nr telefonu. I moje pytanie do Pani sekretarki przez telefon: Na czym polega praca? Powiedziała mi, że to praca w hurtowni, że szukają ludzi do działu reklamy i do działu sprzedaży. Ok... więc wracam do "rozmowy kwalifikacyjnej"...siedzę naprzeciwko wicedyrektora... który rozmowę przeprowadził bardzo gładko, pytając mnie jak bym siebie oceniła w kontaktach z ludźmi w skali 1-6. Potem przeszedł do zarobków. Standardowo 1500 zł w 1 miesiącu okresu próbnego. Przerwałam delikatnie jego monolog ze zdziwieniem pytając: Jak to? Przecież w ogłoszeniu było napisane, że to praca sezonowa?! Zgodził się, ale jeżeli nam się spodoba, to można pracować dłużej. Ok... to moje kolejne pytanie: Jaki byłby mój zakres obowiązków? Odpowiedział, że 2-5 minutowe rozmowy z klientami. Zaprosił mnie na szkolenie w poniedziałek o 9:00-15:00. Wyszłam z pokoiku... analizując wszystko, o czym mówiła sekretarka i szanowny wicedyrektor, bo coś mi nie grało. W końcu włączyłam Internet i forum i czytam wasze wypowiedzi. Ok, straciłam popołudnie, ale nie straciłam za to całego poniedziałku... i zaczynam od dzisiaj prześwietlać wszystkich pracodawców :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mouldybrain Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.12, 14:17 na gumtree znalazlam dzisiaj ogloszenie dot pracy jako hostessa, 10 zł na rękę więc niezła oferta. już miałam tam dzwonić, ale że nie podali adresu to wrzuciłam numer w gugla ~myślę, jak na Bielanach albo w Koronie to i tak nie będę tam jeździć, więc bez sensu tracic kasę na telefony, to lepiej wcześniej zobaczę gdzie jest ten sklep... a tu taka jazda ;O wroclaw.gumtree.pl/c-PostersOtherAds-W0QQSortZ1QQUserIdZ69295103 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viva Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.12, 11:16 I ja dałabym się nabrać, gdyby nie wy :) Nigdy nie pracowałam to i nie znam tego pracowniczego światka, ale 10zł/h kusiło. Zdziwiło mnie: - szybka odpowiedź (pisałam do nich wieczorem, odpowiedź dziś o 8:00 rano) - dziwna godzina rozmowy 18:30 - brak nazwy firmy - gdy na mapie chciałam sprawdzić Kościuszki 110/2 zdziwiło mnie, że google zaproponowało mi właśnie ten adres - i tak trafiłam tutaj. Także uważajcie na ogłoszenie, gdzie pilnie poszukują hostess do pracy za fajną stawkę nie pisząc nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stafili Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.12, 13:23 Ja rowniez bylam na takiej rozmowie. Dzieki Bogu moj znjaomy wyczul jakis podstep i zaczal wypytywac co to za firma czym mialabym sie zajmowac itd..oczywiscie za duzo nie wiedzialam bo wlasciciel na rozmowie zbyt duzo nie powiedzial (trwala ona kilka minut) ale przypomnialo mi sie jego nazwisko wpisalam w google razem z ulica kwiska 48 no i trafilam tu na forum..a bylo to tak: kiedy do nich zadzownilam w ten sam dzien umowili mnie na 17.45 bylo duzo osob i kazdy jeden zostal zaproszony na dzien probny konczacy sie testem..OCZYWISCIE NIGDZIE SIE NIE WYBIERAM!! ps.szkoda ze nie zobacze juz tego wysokiego bruneta z czarujacym usmiechem ktory byl ze mna na rozmowie! m.k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marass Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.10.12, 12:54 e wiecie co troche przesadzacie firma jak firma gbylem na takim szkoleniu chodzi sie i promoje nowe produkty od srodka wyglada to inaczej. mozna zarobic fajna kase mial mnie na szkoleniu taki wysoki mlody chlopak opalony, byl spoko powiedziale mu po prostu ze ja bym sie w tym nie czol dobrze zyczyl mi powodzenia w szukaniu pracy, spoko sa tam ludzie i wogole ale trzeba sie czuc w czym takim dobrze a atmosfera u nich jest fajna mlodzi sympatyczni ludzie tak ze wedlug mnie isc sprobowac mozna jak sie spodoba to juz wasza decyzja, wiec dziwni sa ci co pisza takie glupoty a nawet tam nie byli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslauer Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.wroclaw.vectranet.pl 10.10.12, 12:58 Gramatyka, ortografia, składnia, interpunkcja <- Jesteś dla nich wymarzonym kandydatem do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.play-internet.pl 20.10.12, 10:54 Chłopie - ty może zamiast latać i wciskać ludziom perfumy - naucz się choć szczątkowej ortografii i składni zdaniowej. Druga sprawa - jakich "nowych" produktów? Te "produkty" są nowe od lat i cały czas za dwa tygodnie mają pojawić się w sklepach. Obawiam się że znakomita większość wypowiadających się tu osób jest bardziej połapana w temacie od ciebie, no i przede wszystkim mniej podatna na oferowane tam pranie mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: intuicja.nie.kłami Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.10.12, 14:27 no ładnie.... od początku się zastanawiałam, nad zaproszeniem mnie, osoby z prawie żadnym doświadczeniem i nawet jak na moje oko żałosnym zdjęciem w cv.... i okazuje się,że przeczucia mnie nie myliły.... czyli nie mam nawet co myśleć o rozmowie kwalifikacyjnej jutro bo to jedno dno ;( szkoda... liczyłam jednak na coś normalnego. Kwiska 48.... ciekawe ilu nieświadomych się tam wybierze... ; p na "rozmowę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiolka Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.internetunion.pl 16.11.12, 13:12 do mnie tez przed chwilą dzwonila babka z zaproszeniem na rozmowe na stan. sprzedawca w hurtowni kosmetycznej. cale szczescie ze mam daleko na tą całą szpaczą 36 i sprawdzalam w google jak tam dojechac i dzieki bogu trafilam na to forum :) dziwne ze oni od tylu lat funkcjonują i jeszcze nikt sie za nich nie wziął :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mara Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.internetia.net.pl 20.11.12, 15:58 Na gumtree znalazłam ogłoszenie, że szukają hostess. Jedyna informacja jaka tam była umieszczona, to miesięczny zarobek- 1500 zł, dlatego na nie odpowiedziałam. Po kilku dniach zadzwonili do mnie, że mogę przyjść na rozmowę kwalifikacyjną na ul. Kościuszka 110/2 . Godzina, jak już pewnie wszyscy się domyślili, 17.30. Nie usłyszałam tylko nazwy firmy [ Asteriol/Esteriol - coś podobnego], więc postanowiłam poszukać w internecie i od razu trafiłam na to forum, z czego się bardzo cieszę, bo nie musiałam marnować swojego wieczoru :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elizka Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.bestgo.pl 29.12.12, 21:57 Również dostałam zaproszenie ale szukałam adresu i spotkałam ten artykuł :D:D:D Dziekuje!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.02.13, 03:14 To niesamowite, że wątek ten został założony 4 lata temu, a jednak czytając pierwszy post odniosłam wrażenie, że dokładnie NIC się nie zmieniło. Spróbuję się streścić: 1. Ogłoszenie o pracę znalazłam na gumtree (mój błąd, że odpowiadałam na wszystko jak leci, również na ogłoszenia bez podanego adresu i nazwy firmy) 2. Na rozmowę (Szpacza 36) zostałam zaproszona drogą mailową w dwóch terminach na godzinę 17:30, ale żaden mi nie pasował, więc wyznaczono kolejny, tym razem godzina 17:45 3. Gdy przybyłam na miejsce i zobaczyłam 'prawdziwy' sekretariat trochę mi ulżyło, że to nie firma widmo. Za jednymi drzwiami (tak jak u autora postu z 2009) dudniła głośna muzyka i wchodzili tam oraz wychodzili jacyś nakręceni, energiczni ludzie. Natomiast za drugimi drzwiami przyjmował "szef" 4. Zostałam zaproszona na tę rozmowę "w celu omówienia pracy na promocjach", a na miejscu w poczekalni siedziały nie tylko potencjalne hostessy (młode, wysokie dziewczyny) ale również dwóch mężczyzn i dwie panie w średnim wieku - dopiero tu zapaliła mi się pierwsza lampka... Ale w końcu skoro to 'agencja reklamowa', to być może właśnie trwa proces rekrutacji nie tylko hostess - tak sobie pomyślałam ;) 5. Zirytował mnie fakt umawiania się na godzinę 17:45 i przyjmowania mnie o 18:15, bo przede mną kolejka jak do dentysty... Druga lampka zapaliła się w momencie, gdy dziewczyna siedząca obok powiedziała, że była umówiona również na 17:45. Poza tym nie mieli wydrukowanego cv, które im przesłałam, ale gotowy druczek do wypełnienia - kolejny alarm. 6. Sama rozmowa z 'szefem' w poważnym biurze przebiegła w bardzo miłej atmosferze i praktycznie zupełnie nie na temat pracy, którą miałabym wykonywać, a na temat mojego wykształcenia i doświadczenia zawodowego. Jedyne co było związane z pracą to kwota (suprise suprise) 1500 zł oraz premia od sprzedaży po miesiącu próbnym. Zostałam przy tym poinformowana, że zacznę jako asystentka (nie wiem w sumie czyja, jakiegoś 'specjalisty'), ale będzie to praca w grupie, maile, telefony, pozyskiwanie klienta, a potem wybranie się do 'hurtowni' i podpisanie z umowy. Jak to pan szef powiedział: 'osoby, które wyrabiają ponad 2 tysiące od sprzedaży awansują ze 'stanowiska' asystenta na 'posadę' przedstawiciela handlowego - kolejna czerwona lampka. Pan szef zapytał mnie również, czy jestem zainteresowana regularną pracą od pon do ptk, więc zapytałam czy to w ogóle możliwe, jeśli chodzi o hostessowanie i promocje. Wytłumaczono mi, że można awansować do roli menadżera całej grupy hostess, hahahah :D :D :D 7. Zostałam zaproszona OD RAZU na dzień próbny "bo nie każdy się do tej pracy nadaje, zdarza się, że ktoś się odwraca po dwóch godzinach i mówi, że nie może patrzeć już na ani jednego więcej klienta" - zastanowiło mnie dlaczego miałabym mieć dość patrzenia na klientów siedząc osiem godzin w biurze... No w każdym razie na szkoleniu miałam się sama przekonać, czy mi się ta praca spodoba. Pan szef kazał zarezerwować sobie godziny pracy od 9 do 18 (kolejna czerwona lampka - praca jest do 17, ale trzeba mieć 'zarezerwowany czas' do 18, czyli pewnie też mnie gdzieś wywieźć mieli w planach na cały dzień - bardzo sprytnie, bo z obcego miasta trudniej się wymiksować w trakcie trwania 'akcji promocyjnej'). 8. Pan szef poprosił o dwa wymagania na dzień 'szkolenia' - biznes look oraz bycie punktualnym. Te dwa fakty również mnie zdziwiły, ale nie wiem, co bym zrobiła chodząc pod jakimś marketem przez 8 godzin w szpilkach w zimie i wciskając ludziom perfumy. Bycie punktualnym jest oczywiste w każdej pracy, ale nawet gdyby, to przecież biuro by mi nie uciekło... - moja ostatnia czerwona lampka w tym temacie. Sama się sobie nie mogę nadziwić, że tak naiwnie poszłam "na rozmowę o pracy na promocjach do Międzynarodowej Agencji Reklamowej Apollo" przy Szpaczej 36 i gdyby nie ten wątek na forum (za który będę dozgonnie wdzięczna założycielowi) to wszystkie te czerwone lampki nie uchroniłyby mnie najprawdopodobniej przed jednym dniem wyjętym z życiorysu na najzwyklejszą w świecie akwizycję. Ja do akwizycji nic nie mam, ale niech się jej nie nazywa przedstawicielstwem handlowym w celu pozyskiwania klientów, bo praca w biurze, to jednak coś trochę jakby innego. Dopisałam się do wątku ku przestrodze - mamy rok 2013 a schematy identyczne jak w 2009. Nic się nie zmieniło, dziękuję za wstrzymanie mnie przed zmarnowaniem czasu, dopisuję się jako kolejna prawie osoba z dokładnie jednakowymi doświadczeniami jeśli chodzi o tę pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejna nabrana Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.ip.netia.com.pl 14.03.13, 17:03 Napiszę krótko ktoś wkońcu powinnien ukarac za kłamstwa tych ludzi bo wykorzystuja ludzi którzy naprawde szukaja pracy.. Na tym cholernym gymtree same syfiastym gumtree tylko niepoważni ludzi sie ogłaszają i pięknie nazywaja swoje ogloszenia.. TO JEST CHORE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.13, 19:44 Tak się składa kolego że rozmawiałeś z moją dziewczyną więc jeżeli masz problem z samym sobą to poważnie się nad sobą zastanów a pracy szukaj na budowie albo rowy kop. Bo skoro ludzie tam pracują i zarabiają to jednak można wystarczy mieć jaja i chęci ;) a co do rozmowy którą przeprowadziłeś z nią przez telefon to chyba trochę inaczej wyglądała co... ? bo trochę pierdoły napisałeś. Mówiąc krótko nie psuj opinii firmą w której Cię nie chcieli bo inni mają szanse. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNIK Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.13, 09:40 Do Novo... kazdy pracuje tam gdzie chce Student w Angli na zmywaku Mlody AMBITNY z powolania KSIEDZ itd...po pisowni widze ze nie jestes glupi..ale zastanow sie ile firm prowadzi sprzedaz poprzez rozne promocje. AKWIZYTORSTWO jak TY to nazywasz to zawod 21Wieku pomysl prowadzisz firme chcesz osiagnac dobre wyniki w pracy jaka reklama jest najlepsza forma przekazu czy nie bezposrednia-)))BANKI INSTYTUCJE FIRMY OCHRANIARSKIE KAZDY prowadzi sprzedaz poprzez ludzi ktorzy godnie reprezentuja firme-))nie szukasz tego typu pracy czytaj dokladnie ogloszenia pytaj sprawdzaj i nie obrazaj innych nikt nie jest poza prawem nawet TY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłam, widziałam Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: 46.115.117.* 05.03.13, 22:57 I ja się dołączę do tej pasjonującej dyskusji... 3 lata temu szukałam pracy we Wrocławiu i tez trafiłam na tego cudaka Apollo, a jak człowiek nie ma pracy to wszystkiego sie chyta. Dokładnie te same schematy, które opisała kolezanka kilka postów wyzej, widac, że mają stały patent na tę szumnie nazwaną rekrutacje i nic sie przez lata nie zmienia, hmmm... Moim zdaniem to są nienormalni ludzie, te ich śpiewy, tańce, co chwile JUICE!, muza jak w barze i te zachowanie.... delikatnie mówiąc, jakby nawciągali się czegoś białego, nie do końca legalnego do nosa...? Wówczas panią sekretarką była ruda dziewczyna w krawacie w gwiazdki (?) - bardzo arogancka, myślę, ze miala nie małe problemy ze sobą. I gwiazda - nie wiem, czy jeszcze tam pracuje - pan Oskar w garniturku w kratke, który opowiadał o swych niebotycznych zarobkach, a po wyjściu przed firmę prosił mnie o papierosy :D Drugi pan prezes nie pamiętam dokładnie, ale Sławek, czy coś w ten deseń - szczerze - moim zdaniem facet nierozgarnięty do końca, tak jak i reszta... dziwię się, ze to jeszcze funkcjonuje, ale myślę, że niedługo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.13, 08:41 Kolego pracownik... Te mądrości o promocjach kierujesz pod zły adres. Zapytaj Sławka, Alexa albo kogoś starszego stażem o czasy, kiedy apollo mieściło się obok reduty... a tematem IW-MAX na Powstańców Śląskich kręcił nijaki "Żywica". Wtedy w tym bajzlu siedziałem ja. Daruj sobie więc te propagandowe hasła o zawodach 21 wieku, popularności tej "pracy" w USA, bo czytając to ze śmiechu zaplułem monitor. Skoro wyskoczyłeś z magicznym słowem promocja ... sprawdźmy realia a nie wasze mity. Promocja na wasze produkty trwa niezmiennie od grubo ponad 10 lat. Kiedyś atlasy Beaty Piętki, masażery, pasty a teraz perfumy ..cały czas za 2 tygodnie mają trafić na pułki Sefory, Rossamana i innych renomowanych marek. Nie wiedzieć czemu ciągle ich tam nie widzę. Co więcej , jeśli już zaczynasz z literą prawa - czemu na nabyte produkty w tej "promocji" nie dostaję żadnego paragonu czy potwierdzenia sprzedaży? Czy to nie jest oszustwo skarbu państwa? Mało tego - na umowę zawartą poza lokalem firmy ( a sprzedaż jest stosunkiem cywilno-prawnym) mam prawdo zwrócić towar do 10 dni bez podania przyczyny. Dlaczego jako klient nie wiem gdzie mam się udać? Często dzusujecie pod marketami czy galeriami handlowymi podając się za ich pracowników. Często oszukani przez was klienci mają pretensje właśnie do marketów, bo przecież powiedziono im że pracujecie na ich zlecenie. Czy to uczciwe i zgodne z prawem? Mało jeszcze? Czemu te francuskie perfumy , a właściwie wody toaletowe marnej jakości robione w Polsce nie posiadają żadnych atestów wymaganych do dopuszczenia do obrotu? Teraz pora na wspomniane przez Ciebie ogłoszenia o pracę. Zazwyczaj trafiamy coś takiego "Praca biurowa, 2500zł/miesiąc" lub coś równie szczegółowego. Powiedz mi jak coś takiego można niedokładnie przeczytać albo błędnie zinterpretować? Gdyby było napisane "szukamy osób do sprzedaży bezpośredniej naszych produktów poza lokalem firmy. Zarobki prowizyjne, umowa o dzieło" osoby idące tam pracować mogłyby mieć pretensje tylko do siebie. No i ostatnia sprawa - bardzo lubicie się wypowiadać o tej Waszej rzekomej ambicji. Czyli mam rozumieć że szczytem tej ambicji jest chodzenie z perfumami po rynku i nabieranie ludzi na wyuczoną gadkę? To gratuluję. Moi drodzy parafianie - na tym będę kończył. Chętnie wyciągnąłbym jeszcze kilka kwiatków jak brak umowy o pracę .. ale już mi się nie chce tracić czasu. Kolejny raz apeluję by osoby chcące się udac do Apollo w celach zarobkowych - 100razy przemyślały swoją decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.play-internet.pl 25.08.13, 16:46 ale ty masz mozg sprany. człowieku , weź się za nauke , uciekaj gdzie pieprz rosnie stamtąd , naprawdę. Za 5 lat obudzisz się z reka w nocniku bez niczego. Niejeden był już taki jak ty przed toba i niejeden będzie. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.03.13, 10:13 Ha.ha.latwo siedzieć i pisać rożne bzdury pomówienia ,wytykanie błędów to Polska rzeczywistość-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.03.13, 17:07 Popieram przedmówce piszą o moralności uczciwości a przy tym obrażają ludzi którzy coś w swoim życiu osiągnęli.Sama byłam pracownikiem tej firmy dzięki pracy skończyłam studia czas poświęcony uważam za dobra inwestycje :):)ps.do tego typu pracy trzeba być otwartym i komunikatywnym pozdrawiam Jola:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.03.13, 19:53 Ja byłam pracownikiem : wyjaśnię nie trzeba kłamać ,żeby mieć dobre wyniki w pracy nie wiem kim jesteś ale zycze Ci jak najlepiej większość wypowiedzi jest negatywnych zastanów sie czy to twoje zdanie czy innych ,łatwo dolac oliwy do ognia" pozdrawiam ?..szukając sensacji znajdziesz coś na każda firmę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.03.13, 23:19 Jak sama stwirdzilas "aż 1 dzień" jak można wyrobić opinie po 1 dniu piszesz"dzusmenka" coś mi sie wydaje ze jesteś byłym pracownikiem:))z tego co pamietam perfumy maja własna marke"NC" firma prowadzi sprzedaż dla klijentow indywidualnych podobnie jak Avon ,i inne firmy co jakiś czas prowadzi sprzedaż sklepowa to znaczy "stendy" myśle ze trafiłas na słabego szkoleniowca "trenera" chociaż jak sama napisałas proponował nawet za 10zl myśle ze trochę koloryzujesz zastanawiam sie dlaczego... Dzieciństwo,wykształcenie a może brak pracy ,nie wprowadzają ludzi w błąd wiem co mówię:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.13, 23:31 Och tak, z pewnością macie pełno "klijentów" :D to, że ich bronisz, jest kompletnie żałosne. Też byłam na szkoleniu, wiem, jak to wygląda. Pracownicy tej "firmy" mogą sobie pisać niestworzone pozytywne historie, ale nikt tutaj wam w to raczej nie uwierzy, bo każdy wie, że skoro tylko wciskacie ludziom kit na ulicy, to nic mądrego i sensownego, a co więcej prawdziwego nie powiecie. Szkoda waszego czasu, jeśli ktoś przeczyta to forum to i tak natychmiast się do tego zniechęci. I oby jak najwięcej takich szczęśliwców, którzy tu trafią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNIK Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.13, 08:28 :)niezle sie nakrecacie jest takie przyslowie;nie oceniaj dnia przed zachodem slonca; dla zainteresowanych polecam odniesc sie do stony firmy www.newcollectiongroup.pl dokladnie przeczytac mozna nawet obejrzec katalog niektorych produktow. JA PRACUJE I JESTEM ZADOWOLONY ps.krytyka jest w modzie z tym ze idac do parku nie widzialem zadnego pomnika krytykanta natomiast ludzi SUKCESU TAK:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do pracownika Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: 46.115.120.* 07.03.13, 09:22 Jeżeli już, to przysłowie brzmi NIE CHWAL DNIA PRZED ZACHODEM SŁOŃCA, a nie nie oceniaj. Wszyscy w tej firmie to analfabeci... Ale czego więcej się spodziewać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNIK Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.13, 10:25 Kazdy interpretuje przyslowia po swojemu-).Jesli ktos CI wmawial ze szczytem Twoich MARZEN to praca w markecie mysle ze popelnil blad..kazdy pracuje tam gdzie chce .HANDEL ,to odwieczne zajecie milionow ludzi na calym swiecie. Zadajcie sobie pytanie...skad i jak pojawily sie pieniadze czy czasem to nie handel przyczynil sie do wprowadzenia srodkow pienieznych-)jako formy platnosci.Pomnika akwizytora nie widzialem-)ale ludzi SUKCESU TAK-) TAK na marginesie W DYSTYBUCJI W POLSCE DZIS SA NIE TYLKO PRODUKTY ROWNIEZ USLUGI...CYFRA,NETIA,PRAD,POCZEKAJCIE JESZCZE NA GAZ, POZNIEJ NA MEDIA TYPU WODA SMIECI ITP...PYTASZ DLACZEGO TO PROSTE DOSTAJESZ WIECEJ ZA MNIEJ KAZDY LUBI OSZCZEDZAC-)))W USA 75% SPRZEDAZY TO SPRZEDAZ BEZPOSREDNIA. FAKT PRACOWNIKOW NIKT NIE PILNUJE ,SAMI DECYDUJA O UCZCIWOSCI ITD... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.13, 10:48 Wiernie cytujesz teksty z książek. Pytanie czy je rozumiesz i czy dostrzegasz różnicę między handlem a bezczelnym oszukiwaniem zarówno klientów jak i potencjalnych pracowników. W końcu to forum jest po to by ostrzec ludzi przed nieuczciwymi ogłoszeniami o pracę a nie by czytać wykłady z handlu z cyklu "kopiuj/wklej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.play-internet.pl 30.03.13, 16:21 Co to panie pracownik,? Wystarczyło powiedzieć prawdę od kuchni byś przestał w ciemno cytować propagandę którą bezmyślnie ładowałeś sobie do łba? Czekam na odpowiedź, konstruktywną, odnośnie mojego wcześniejszego posta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłam widziałam Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: 46.115.120.* 07.03.13, 09:17 Jolu, mam wrażenie, ze nic nie zrozumiałaś :) Pracowałam na dniu próbnym, po czym podziękowałam. Wywieźli mnie za Wrocław, aż do Kluczborka i tak kazali mi łazić ze sobą po mieszkaniach. Uwierz, że można wyrobić sobie opinie... Perfumy mają marke NC? A co to za marka? Zna ktoś? Nie porównuj tej firmy do Avonu! Tak, dziewczyna, z która chodziłam po mieszkaniach najpierw proponowała, tfu! wciskała za 3 dychy, potem schodziła na 20, a potem mówiła, że jest biedną studentką, brała ludzi na litość, co było meeeega żałosne i prosiła sie wrecz, by to wzieli za 10 zł :D Ja liczę na to, że kiedyś bedziecie próbowali wcisnąć ten szajs pracownicy urzedu skarbowego i ona sie zainteresuje, ze nie ma paragonu i wtedy zacznie sie z wami jazda! Moje dzieciństwo było ok, Twoje chyba nie, bawiłaś się widzę metalowymi klockami, moje wykształcenie i praca też są bez zarzutów, ale za to Twoje... Jolu, piszemy w języku polskim KLIENTÓW, a nie klijentów... :) a do pana od pomnika: wie pan co, ja w żadnym parku nie widziałam pomnika akwizytora :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Novo do Byłam widz Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.13, 09:43 Po prostu nie nadajesz się bo jesteś za elokwentna i masz w zwyczaju myśleć :) Bywa. W końcu to nie jest praca dla każdego :) A tak poważnie - kłócenie się z nimi to strata czasu. Nie dość że mają problemy z poprawną pisownią oraz składnią... to będą się chwalić jacy to są wykształceni i wmawiać Tobie że jesteś nieukiem którego szczytem zawodowych możliwości jest kasa w markecie. Kiedyś się zderzą z rzeczywistością...i to będzie bolało. Tymczasem niech się cieszą z wielkiej kariery jaką robią. W końcu "nosorożec ich przyjacielem jest". :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.13, 11:46 Dziękuje za uwagę))ale i tak uważam ze zle trafiłas a propo wykształcenia sami intelektualiści ,ciekawa jestem gdzie pracujesz:)Ja nie bronię firmy wtedy kiedy Ja pracowałam wszystko było ok...nie rozumiem jednego dlaczego nie zglosilas tego problemu Menagerowi...za moich czasów jedni pilnowali drugich zmieniłem prace gdyż skończyłam studia:)pozdrawiam Jola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłam widziałam Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: 46.115.120.* 07.03.13, 12:09 cytuję: "zmieniłem prace gdyż skończyłam studia". Zdecyduj się, albo jesteś rodzaj żeński, albo męski :) wiesz czemu nie zgłosiłam? Bo widziałam, ze wszyscy działają tak samo i byłoby to niczym grochem o ścianę. Nie mam obowiązku pisania Ci, gdzie pracuję, to moja sprawa, ale wykonuję uczciwą pracę za godne wynagrodzenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.13, 12:34 Specjalnie tak napisałam:)ha.ha. Sprawdzam cię podziwiam cię .Masz dobra prace,cieplutka posade nawet w trakcie pracy masz czas na forum....żegnam wszystkich nie mam czasu na pierdoly... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byłam widziałam Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: 46.115.120.* 07.03.13, 12:38 Widzisz - nic mi nie umknie :) Mam, mam, owszem. Przede wszystkim jest uczciwa :) Też Cię żegnam, p.s: nie chwal się w przyszłości nikomu, że tam pracowałaś, bo siara troche... ;) ciao! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: 195.210.25.* 03.06.13, 23:53 Byłam dzisiaj na Kościuszki 110/2 i się przekonałam. Od wejścia głośna muzyka, jakby chcieli zagłuszać rozmowę. Tabliczka "sekretariat" na jednych drzwiach (sprawia wrażenie pożądnej firmy), a za drugimi siedzi kierownik - opalony, schludny, elegancki w czerwonym pokoju. Wszystko pięknie, czysto i nowocześnie. No może oprócz tych prowizorycznych krzeseł w przedpokoju. Byłam umówiona na 17.30, przede mną była dziewczyna na 17:15, za mną jeszcze dwie młode osoby. Weszłam i zaczęło się. Pieprzenie o promocji, animacji produktów. w rozmowie nie padła żadna nazwa firmy, produktów jakie będę promowała. Kierownik mówił strasznie szybko, tak, aby nie zrozumieć i nie wyłapać tego co ważne. Pokazał mi katalog perfum. Przerzucał kartki bardzo szybko, nic nie zdążyłam dostrzec. Powtarzał się, a ja wciąż nie wiedziałam o co chodzi. Zadawałam dużo pytań, bo inaczej nie wiedziałabym nic o tej pracy. Praca z klientem, ale w jaki sposób nie zostało mi powiedziane, mimo iż pytałam. "Wszystkiego dowie się pani na szkoleniu z ekspertem". No dobra, to jestem umówiona na jutro na 9 DO 18 !!! pod koniec test sprawdzający nie wiadomo co. "Jak pani zda to zostanie pani przyjęta na okres szkoleniowy, który trwa miesiąc". Zarobki średnio 1400. Nie idę jutro na dzień szkoleniowy. Boje się, że zostanę gdzieś wywieziona. Cieszę się, że znalazłam to forum, mogę się jutro wyspać i nie zostać wywieziona na Kluczborka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juiceman Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.13, 14:13 Straciłaś super okazje do zrobienia dobrych pieniendzy. Posłuchałaś negatów i taki efekt. Było się troszkę przyłorzyć do pracy i dać cząste swjego JUICa a trzepałabyś kapuchę jak my. Teraz zapraszamy na kasę do TESCO. Tylko co tam zarobisz w miesiąc ja robję w tydzień a nawet niecałe 5 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: 91.231.116.* 10.06.13, 13:24 lol jakie to jest płytkie myślenie. Po to Bóg dał Ci mowę, żebyś zapytała się dokładnie jeśli czegoś nie dosłyszysz, nie jesteś pewna ect. jeśli w ogóle wiesz na czym polega praca jako przedstawiciel handlowy w tego typu firmie to nie gadałabyś głupot tylko dopytała się porządnie co i jak (elokwencja i retoryka to podstawa w tej pracy). Jak piszesz takie bzdury to od razu widać że nadajesz się jedynie na kasę w realu albo w biedrze. Wejdź sobie na stronę oficjalną Apollo: www.exclusivecosmeticsgroup.pl/ i zobacz, że nie wywożą do żadnego Kluczborka.. z resztą jakbyś była mądrzejsza, to już wcześniej byś tutaj zajrzała i nie musiałabyś pytać bo tutaj wszystko jest czarno na białym.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnolf Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.13, 15:28 Widać towarzystwo wzajemnej adoracji znów dokonuje wpisów. Nową stroną WWW smrodu nie wywietrzycie. Cały czas oszukujecie potencjalnych pracowników i ludzi na ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
copywriter05 Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 10.06.13, 13:02 Musiałeś chyba mieć jakiegoś pecha bo moja znajoma także została tam zatrudniona na stanowisku przedstawiciela handlowego (bo w woli jasności - rozumiem, że chodzi o tą firmę: exclusivecosmeticsgroup.pl ) i naprawdę zbyt wiele nie narzeka. Wiadomo nie jest łatwo, zwłaszcza na początku, bo każda praca sprzedażowa wiąże się ze stresem i parciem na wyniki, ale żyjemy w Polsce - jak chcesz się w tym kraju czegoś dorobić to musisz na to ciężko zapracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.13, 09:47 Ludzie śmiać mi się chce z waszych postów. Nie ze wszystkich ale z większości. Nie odpowiada Wam taka praca ? - TO PO CO SIE PCHACIE TAM GDZIE NIE CHCECIE ? Nie podoba się to nie pracuj i nie narzekaj. Znajdź sobie inną pracę, np. na kasie w Biedronce. Ludzie komentujący tutaj zazwyczaj nie przepracowali więcej niż jednego dnia w tej firmie, a komentują jakby mieli 10-letni staż. Teraz jest taki okres w naszym pięknym kraju, że każda praca jest na wagę złota, zwłaszcza jak ma się na utrzymaniu rodzinę, a że Polacy to marudny naród to sami widzicie, ciągłe narzekanie na wszystko. "Mieć wszystko nie robiąc nic" - ludzie nie chcecie pracować to nie pracujcie ale nie marudźcie i nie narzekajcie na firmę, która Wam nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
innaem Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 15.06.13, 11:48 A mi się chce śmiać z twojego postu. Dokładnie - nie odpowiada mi taka praca i nigdy się na taką nie pisałem. Odpowiadałem na ogłoszenie na zupełnie inne stanowisko. I tak - nie przepracowałem w tej firmie ani jednego dnia, bo nie mam zamiaru łazić po ludziach i wciskać im jakiegoś badziewia, w momencie, w którym zostałem zaproszony na rozmowę w sprawie pracy na magazynie. A moje poprzednie posty na temat tej firmy zostały usunięte. Ciekawe z jakiej racji.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.play-internet.pl 16.06.13, 08:52 Kolejny przychlast ze zrytym beretem co widzi tyko swoja akwizycję i kasę w biedronce. Gdybyście pisali prawdę w ogłoszeniu o pracę - faktycznie każdy kto się zgłosi może mieć pretensje tylko dla siebie. Tymczasem jakie oferty widzimy? magazynier, kierowca, przedstawiciel handlowy, praca biurowa... zero słowa o chodzeniu po domach czy zaczepianiu ludzi na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
innaem Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 17.06.13, 00:16 Jeszcze do dam, że na rozmowę do nich byłem już zapraszany 5 razy. Za każdym razem aplikowałem na inne stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonim Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.13, 09:26 !UWAGA! We Wrocławiu pod OBI na ul Długiej znów się panoszą. Kolejny raz zapraszają bo ich perfumy wchodzą za 2 tygodnie na rynek. Stara wyuczona śpiewka którą nie raz tu cytowano. Nie dajcie się oszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyrk na kolkach Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: 87.189.232.* 25.06.13, 21:51 I znowu zaczyna sie ten sam cyrk... Paru nie do konca normalnych pseudo prezesiskow tej pozal sie Boze firemki z nudow smeci przed kompem, jaka to ich firma apollo srollo nie jest cool i super :) Ja przepracowalam w waszej firmie az jeden dzien, za ktory nie chciano mi de facto zaplacic, ale zagrozilam, ze wezwe policje. Powiem ci cos pajacu w garniturze w kratke: w Biedronce czy w Realu ludzie pracuja UCZCIWIE. Wiem, ze to slowo jest ci obce tak samo jak gramatyka i ortografia jezyka polskiego, ale coz... Nie chcialo sie nosic teczki, trzeba teraz sprzedawac perfumy pod marketem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: novika Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.13, 21:06 A gdzie pracowałaś.?Bo z tego co wiem to tylko na szpaczej nie płacą i wykorzystują ludzi, tam jest taki pan prezes co we Wrocku jest słynny ale z tej złej strony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomiczówka Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.08.13, 22:14 Straciłam cały jeden dzień. Ubrana jak do pracy w sekretariacie latałam po rynku w jakieś pipidówie 60km za Wrocławiem, z kartką i rysowałam kółka i kreski. Po powrocie do domu miałam wielki dylemat. Ale już tak jest - jak nie jesteś pewny na 100% to lepiej tego nie rób. Wasze komentarze i moje doświadczenie z tą firmą zdecydowało, że wycofuję się z tego jak najszybciej, jeszcze przed podpisaniem umowy. Ta sama śpiewka od kilku lat widzę... Atmosfera świetna, naprawdę. Ale teraz do mnie dotarło, że faktycznie: prezes powiedział, że praca jest przy "standach", np. w marketach albo w rynku (wystawiają stoisko i reklamują firmę) - okazało się, że to zwykła akwizycja (ale oczywiście dopiero na tym szkoleniu poza Wrocławiem). Praca 4-5 godzin - w efekcie spędziłam w firmie 9 godzin. A tyrać za 6zł za godzinę mogę w Żabce na rogu gdzie mam do pracy 10 minut a nie godzinę. Mogłam wcześniej pomyśleć, żeby sprawdzić forum. Dzięki, ludzie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.08.13, 15:18 Chyba czegoś nie zrozumiałas Chomiczowka rozne miejsca w rożnych miastach taka jest info na rekrutacji poza tym miałas wybór i wybrałas zabke za 6 zł:):) .Ja pracuje i juz od roku 9,10 zł na /h to norma zaznaczam netto ps.to forum to antyreklama firmy każda korporacja taka reklamę ma na swoim koncie niedocenieni niedoinformowani,biedni,za młodzi aby miec swoje zdanie piszą i dopisuja :):)to zrozumiałe jedni nakrecaja drugich:) ponadto myśle ze popełnilas błąd fajna atmosfera to nie wszystko firma oferuje dużo wiecej:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daro Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.play-internet.pl 04.08.13, 18:56 9,10pln/godzinę? Hehehe dobre. Czasem nie jest tak że zarobisz to. co sprzedasz? Komu te bajki opowiadasz? Tam zarobek jest tylko i wyłącznie prowizyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.13, 20:07 a teraz prawdopodobnie przenieśli się na ulicę sokolniczą we Wrocławiu pod nazwą luxuria fenixstella , jeśli to nie oni to poprostu firma zajmująca się tym samym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: novika Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.13, 11:07 Nie to nie jest ta sama firma. Miałam z nią do czynienia i od pierwszego dnia dostajesz umowę za którą płacą w terminie. Nie ma tam żadnych prowizji tylko pensja stała. Nie pracują tak jak te firemki. Wydają paragony dla klientów, nie oszukują i wszystko tam jest jasne. A jak do tej pory to te firemki nabijają wszystkich w butelke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jag Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.13, 15:54 Nie ma prowizji? Dziwne ze Pani menager twierdzi ze jest podstawa i prowizja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurcze... Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.pools.arcor-ip.net 26.09.13, 17:19 Naprawde tak ciezko sie domyslic, ze u nich dorobisz sie co najwyzej garba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.play-internet.pl 27.09.13, 05:27 Zobaczysz podstawę i umowę o pracę jak świnia niebo. Dostajesz walizę perfum i wie w świat. Jesteś na czystej prowizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: 91.231.116.* 12.08.13, 08:10 Po prostu firma zajmująca się tym samym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.08.13, 15:09 Witam jestem Pracownikiem firmy,zastanawiam sie skąd bierze sie u ludzi taka złość moze..brak pracy,zwolnienie ze stanowiska podsumowując ip.jest widoczne:):) najlepszy jet ten co niby pisze ...w jednej firmie płaca w drugiej nie :) nie mozna nieplacic dla paru złotych sprawy w sadzie Instytucja Pip itd..pozdrawiam wszystkich ::) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.play-internet.pl 27.08.13, 06:11 Ciekaw historie opowiadasz. Chciałbyś by tak było, prawda? Tak bardzo szukasz gorszych od siebie? Ciężko będzie znaleźć. Zamiast cytować w ciemno żałosne teksty propagandowe zamaszyście zasiane w tej akwizytorskiej pale, zacznij czytać ze zrozumieniem o co ludziom tak naprawdę chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diego Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 10:27 Nie musisz pisać że jesteś pracownikiem tej "firmy". Po samej składni zdaniowej można się tego łatwo domyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianka Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.13, 12:39 Czy ktoś był ostatnio u nich na rozmowie? Dzisiaj dostałam telefon z zaproszeniem na jutro na godz. 17.30 na ul. Sokolinczą, firma nazywa się Luxuria i zastanawiam się czy warto tam w ogóle iść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.internetia.net.pl 11.09.13, 15:05 Ja dostałem telefon o 12:27 z firmy Luxuria sokolnicza 7-17 pawilon 7, żebym przyszedł na rozmowę jutro (tj. 12 września) na 18:00 i też się zastanawiam czy tam iść bo jak to ta sam firma co Apollo na szpacza 36 to dziękuje bo tam byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.13, 15:55 Wrocławianka i Kamil. Na 90% to taka sama sprawa, jednak nie napisaliście w jakim charakterze pracy chcieliście się zatrudnić. Proponuję iść, bo może i chodzi o jakiś magazyn albo obsługę klienta ... ale jeśli od początku będą robić durną ankietę, wzywali hurtem i powiedzą że stanowisko na które kandydowaliście jest już zajęte.. i zaproponują dział handlowy - niech się zapali lampka ostrzegawcza. Jeśli zaproponują jutro/ pojutrze/ popojutrze dzień zapoznawczy zakończony testem - uciekać i zbesztać na wyjściu - że kolejny raz zmarnowali Wasz czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.play-internet.pl 23.09.13, 16:32 A Ty kolego chyba pracowałeś kiedyś w tej firemce? Bo widzę, że wpisów robisz dużo i znasz się na rzeczy. a znasz korzenie tej firmy bo mnie to ciekawi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylam widzialam Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.pools.arcor-ip.net 23.09.13, 18:04 Hannah, zwroc uwage na jedna rzecz. Watek na tym forum zostal zalozony w roku 2009. Teraz mamy rok 2013, prawie ze juz jego koncowke, a firma Apollo, czy tam Luxuria (jak zwal tak zwal) dalej prowadzi te same praktyki, w taki sam sposob werbuje i oszukuje setki mlodych ludzi. Niestety, zawsze znajda sie osoby takie jak ty - slabe psychicznie i podatne na plaskie gadki o zarabianych tysiacach i ogolnie gruszkach na. wierzbie w srodku zimy. Dzieki takim naiwniakom, jak ty funkcjonuja takie firmy, bo kazdy, kto ma troche rozumu, bierze nogi za pas, jak zorientuje sie na czym polega praca u was, czyli posada domokrazcy i wciskanie szajsu. Ale zyj dalej w swoim wyidealizowanym swiecie, w przekonaniu, ze wszyscy sa marni, a ty cudowna, wspaniala dzusmenka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.play-internet.pl 23.09.13, 18:26 Zgadza się. Ponad pół roku siedziałem w tym bajzlu. To było dość dawno - mniej więcej ro 2003-2004. Mogę więc coś przeinaczyć. Wówczas nie było jeszcze Szpaczej a "centrala" apollo mieściła się w mieszkaniu obok "Reduty". Sławek był vice (czy jak to oni nazywają), odrębnym tematem kręcił bodaj Alex (obwieszony złotem i sygnetami buraczek) odnogą o nazwie IW-MAX na Powstańców Śląskich rozwijał nijaki Tomek "żywica". Towarem były atlasy Beaty Piętki (GPS wówczas to rzadkość) , tandetne masażery, pasty do zębów i jeszcze bardziej żałosne zestawy pielęgnacyjne. (bujało się że wykonane z tej samej stali co zamki "gerda"). Czy znam historię tego cyrku? Średnio mnie to interesowało a to co mi mówili jednym uchem wpuszczałem, innym wypuszczałem. Już po kilku dniach wiedziałem że podstawą tej pracy jest kłamstwo i manipulacja. Na pewno wiem że w prostej linii leciała od DS MAX (taką zapinkę dostałem jako trener) Jak to było wcześniej - nie wiem bo opowiadali różne teorie, mniej lub bardziej racjonalne. Zapytasz się czemu aż tak dużo czasu tam spędziłem? po prostu, były inne czasy (temat był świeży, ludzie wierzyli w badania rynkowe z prezentacji, byli mniej podejrzliwi no i .. po otwarciu granic było sporo Niemców chętnie kupujących atlasy i płacących w euro) i dało się zarobić nawet 100pln./dzień. Była też mało smaczna pigułka do przełknięcia - czyli wydatki pośrednie (paliwo, przeżycie itp). Studiowałem zaocznie, miałem kampanię wrześniową i były "delikatne" naciski bym to olał. Trafiła mi się tez normalna praca (w oparciu o umowę o pracę a nie na czarno ... z upoważnieniem na handel w garści). Nie było się nad czym zastanawiać. Poszedłem wpizdu. Oczywiście zostało szumnie powiedziane że zostałem zwolniony (tak jest za każdym razem - bo jak w sekcie - sam nie możesz odejść) No i ostatnia sprawa - często się udzielam? Ktoś musi. Jeśli choć jednej osobie szukającej normalnego zajęcia uratowałem cenny czas i pieniądze obnażając prawdę o apollo, to jestem z tego zadowolony. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.play-internet.pl 24.09.13, 17:29 Dzięki "novo" :) fajny z Ciebie facet. Dzięki za informacje i odpisanie na post. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.play-internet.pl 24.09.13, 17:58 Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.play-internet.pl 25.09.13, 17:36 A kto jeździ tym pożyczonym bmw? ktoś z tej firmy AQuilla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.13, 08:16 Zastanawiające jest, że napisałem nazwę firmy z błędem a ty udając że nie wiesz o co chodzi, poprawiłeś mnie podając jej poprawną nazwę. Bardzo ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do hannanh Re: Luxuria sokolnicza 7-17 pawilon 7 IP: *.pools.arcor-ip.net 22.09.13, 08:48 Moja droga, sfrustrowana nie jestem, zakompleksiona tym bardziej nie, prace takze mam. Dla ciebie i tobie podobnych z tej firmy, ludzie, ktorzy zarabiaja na zycie inaczej sa gorsi. Ja gorsza sie nie czuje, co wiecej - z politowaniem patrze na osoby z teczkami, pod krawatem, na ulicach Wroclawia, ktorzy spuszczaja sie, by sprzedawac to wasze gowno...:) i naprawde bajki o zarabianiu tysiecy to mozesz opowiadac swojemu prezesowi w wypozyczonym bmw, ale nie mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Luxuria sokolnicza 7-17 pawilon 7 IP: *.play-internet.pl 24.09.13, 21:48 Skąd wiesz,że pozyczone? Nie pisz glupot jak nie jestes czegos pewna i nie znasz czlowieka,nie rozumiem tej ludzkiej zawiści. Widocznie dalej szukasz pracy,że masz czas na pisanie tych bzdur na forach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do igi i ciekawego Re: Luxuria sokolnicza 7-17 pawilon 7 IP: *.pools.arcor-ip.net 25.09.13, 22:43 Wszyscy maja tam wypozyczone auta, czy wziete w leasing :) tylko po to, zeby wmawiac nowym, ze, sami na nie zarobili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do igi Re: Luxuria sokolnicza 7-17 pawilon 7 IP: *.pools.arcor-ip.net 25.09.13, 22:44 Znam czlowieka, znam :) i mam prace, ale dziekuje za troske mimo wszystko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasuja posty! Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.pools.arcor-ip.net 28.09.13, 09:33 Haha, ale zal... kasujecie negatywne posty o firmie, ale slabo...:) pewnie prezesiki zadali sekretarkom zadanie, siedziec na forum i kasowac posty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Novo Re: Apollo - Wrocław, Szpacza 36 IP: *.play-internet.pl 05.10.13, 08:18 Najciekawsze że zniknęły posty nijakiej hannah - bezmyślnie i naiwnie broniącej tego bajzlu. Widać cenzurują nie tylko oponentów ale i swoich nierozgarniętych popleczników. Taka ciekawostka - pewnie większość z Was to już widziała ale... tak wygląda rycie łba w apollo i pokrewnych "firmach". www.youtube.com/watch?v=tvbyY7oMT2E Inteligentny się uśmieje , naiwniak uwierzy. Odpowiedz Link Zgłoś