Dodaj do ulubionych

kłopoty z odbiorem programu trzeciego PR

24.02.10, 12:22
Macie może jakiekolwiek problemy z odbiorem radiowej Trójki w Mielcu? U mnie
na dotychczasowej częstotliwości 96,2Mhz wskoczyło Radio Rzeszów na
częstotliwości 96,4 MHz!!!!!!
Obserwuj wątek
    • mani1 Re: kłopoty z odbiorem programu trzeciego PR 25.02.10, 06:16
      Dopóki nadajnik Radia Rzeszów był w Mielcu wyłączony Trójkę można
      było jako tako słuchać, teraz widocznie znowu włączyli nadajnik w
      Mielcu, który zagłusza Trójke
    • vaxel Re: kłopoty z odbiorem programu trzeciego PR 01.03.10, 09:50

Trójkę można w Mielcu słuchać na następujących częstotliwościach (podaję z pamięci):

96,2 - nadajnik z Kielc
      92,0 - nadajnik z Rzeszowa
      99,4 - nadajnik bodajże z Tarnowa

Generalnie problemów nie ma, choć sygnał do tych najmocniejszych nie należy.
      • pagnieszka_dwa Re: kłopoty z odbiorem programu trzeciego PR 23.03.10, 14:24
        witam, ja niestety mam problem podobny do Was, na żadnej z podanych
        częstotliwości Trójka nie działa, na tej częstotliwości działa radio Rzeszów. Ja
        słucham Trójki tylko przez neta. pozdrawiam,
        • truscaveczka Re: kłopoty z odbiorem programu trzeciego PR 24.03.10, 10:51
          Niestety, nie odbiera. Z kablówki UPC też zniknęła więc zostaje
          tylko net :(
          • lechowski51 Re: kłopoty z odbiorem programu trzeciego PR 24.03.10, 11:20
            Wasze posty sa pocieszajace!....bo chcecie sluchac Radia a nie komercyjnej papki
            w Zet czy RMF.
            • xpc60 Re: kłopoty z odbiorem programu trzeciego PR 26.03.10, 18:28
              Lechowski masz 100% racji! Te wszystkie 'pseudonowoczesne' stacje muzyczne to
              nic innego jak sięgająca rynsztoka komercyjna papka. Radio PR3 to zupełnie inna
              bajka. Zupełnie inny klimat, nieco spokojniejszy, utwory bardziej wartościowe.
              Odbieram niekiedy w samochodzie to radio, muszę sprawdzić jaka to częstotliwość.
    • tomon123 Re: kłopoty z odbiorem programu trzeciego PR 12.04.10, 19:50
      Ja to się nawet "dokopałem" telefonicznie do firmy, która opiekuje się tym nadajnikiem Radia Rzeszów w Mielcu. Firma jest z Zamościa. Powiedzieli oczywiście, że u nich "suchutko" - wszystko działa prawidłowo. Odesłali do KRRiT, bo to Rada przydziela częstotliwości. Trójka z Kielc ma najsilniejszy sygnał w Mielcu, te z Tarnowa i z Krosna to już nie to. Czyli nie ma nadziei, chyba, że jakieś zrządzenie losu znowu wyłączy nadajnik RRz. Co też by trochę szkoda było, bo tego radia też czasami słucham. Ech, czy nie dało się tego rozwiązać dobrze? A Dwójka? Macie Dwójkę? Ja ledwo łapię.
      • truscaveczka Re: kłopoty z odbiorem programu trzeciego PR 13.04.10, 10:44
        Dwójka w zaniku, ledwo się można domyślić, ze to to :(
        Kurczę, pesymizmem powiało :(
        • xpc60 Re: kłopoty z odbiorem programu trzeciego PR 13.04.10, 22:00
          Za kilkanaście złotych można kupić antenę radiową - okrągłą i zamontować ją na
          zewnątrz budynku. Kosztuje niezbyt dużo. Trzeba oczywiście dysponować dobrym
          radiem albo amplitunerem.

Link do anteny:
          www.dipol.com.pl/antena_radiowa_dipol_1ruz_pm_b_A0221.htm
    • staszyn Re: kłopoty z odbiorem programu trzeciego PR 18.04.10, 12:24
      Wykaz częstotliwości odbieranych w Mielcu:
      nadaje.com/miasta/Mielec.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka