Dodaj do ulubionych

bezrobocie w Mielcu

02.05.04, 13:33
Czy ktoś wie jaka jest aktualna stopa berobocia w Mielcu. Dużo firm z SEE
przyjmuje do pracy, ciekawe jak to wpłynęło na stopę bezrobocia.
Obserwuj wątek
    • maaaniek1 Re: bezrobocie w Mielcu 07.05.04, 09:17
      czy ktoś wie gdzie na strefie mozna popytać o prace?
      • jul.s Re: bezrobocie w Mielcu 07.05.04, 09:37
        ........zakład "franschacht" - produkcja worków papierowych - obok "sanglasu"
        .."BRW" też
        • viper164 Re: bezrobocie w Mielcu 07.05.04, 17:24
          Kirchoff, Lear, BRW, Kamax, melnox,
          • danimen Re: bezROBOCIE w Mielcu 02.08.04, 21:47
            Oj Madziara? to chyba jakaś tania prowokacja:( Oczywiste jest to co
            napisał ''viper164'' bezrobocie w Mielcu wynosi około 14,5%,a nie jakieś
            astronomiczne ponad 20%.
            Co do wypowiedzi combo ma 100%racje i powinno być tak jak pisz:) W N.Dębie czy
            Tarnbrzegu na tamtym obszarze mają swój ''WISŁOSAN'',a jednak dzień w dzień
            kika autobusów robi kurs na strefę,podobnie z Kolbuszowej(autobusy).A co do
            wiosek teszch racja,jednak to byłoby zbyt piękne ,aby w Mielcu bezrobocie
            wynosiło kilka procent(I BYŁO NAJNIŻSZE W WOJEWÓDZTWIE)Spoglądając jednak
            ogólnie stopa bezrobocia w powiecie jest również niska co cieszy.Ja jednak
            popieram combo!!!!!!!!!!!! YO :)
    • madziarka_s Re: bezrobocie w Mielcu 12.07.04, 21:58
      własnie pisze prace magisterską na temat bezrobocia w Mielcu. W 1997 roku,
      kiedy to ludzie narzekali, ze są zwolnienia na WSK, stopa wynosiła 16%, w tej
      chwili wynosi 23%. Czy ludzie nie widza tego, ze w niektórych firmach i
      zakładach stołków i miejsc pracy "trzymają" się ludzie, którzy wiek emerytalny
      osiągnęli parę ładnych lat temu? Przecież są młodzi ludzie, zdrowi i chętni do
      pracy. Kiedy oni sobie w takich warunkach zapracują na swoje emerytury???
      Potrzeba tu kogoś mądrego i troche myślącego o tych młodych bezrobotnych, bo to
      zakrawa na złośliwy żart!
      • jul.s Re: bezrobocie w Mielcu 14.07.04, 10:41
        do madziarki...-piszesz-

???
        > Potrzeba tu kogoś mądrego i troche myślącego o tych młodych bezrobotnych, bo
        to zakrawa na złośliwy żart!

.........właśnie ......skończyły sie czasy że ktoś dawał Ci pracę .- prace sama
        sobie musisz dać ........jeżeli studiujesz i piszesz pracę to powinni Ci byli
        o tym powiedzieć , chyba że studiujesz w "Bajce" - tam mogli o tym zapomnieć bo
        to WSGnG -

........info dla bezrobotnego .....
        .........1-język ......musisz nauczyć angielskiego to podstawowy warunek
        sukcesu
        .........2.- musisz być profesjonalistą ...absolutnie znać swój zawód
        ,nie masz gdzie ćwiczyć ..ucz się za darmo ,- dobry profesjonalista zawsze
        cię przyjmie na nauki
        .........3. Zadnego zarozumialstwa i dużo dobrego wychowania

...........sukcesów ..........
        • madziarka_s Re: bezrobocie w Mielcu 05.08.04, 23:09
          Wiesz, nie ucze sie w WSGiZ w Mielcu, bo to nie studia, tylko przedszkole. A co
          do pracy, to ja nie jestem bezrobotna. pracuje i to z całkiem niezłym efektem
          od około 2 lat, wiec wiem co to znaczy szukac pracy i nikt mnie tego nie musiał
          uczyc. nie wiesz ze jest cos takiego jak system samozachowawczy??? Idąc na
          rozmowe o prace powinienes zdawac sobie sprawe jakich pytań mozesz oczekiwac,
          chyba ze idziesz na rozmowe do Kamax-u. Tam takie zadają nienormalne pytania,
          że porównywalna moze być tylko inna duza firma na Strefie - Malnox. Ale to
          zalezy na jakie stanowisko sie starasz...
          Pozdrawiam
      • combo1978 Re: bezrobocie w Mielcu 14.07.04, 18:54
        Czy nie sadzicie, ze firmy ze Strefy powinny przyjmowac do pracy mieszkancow
        miasta Mielca a nie ludzi z okolicznych wiosek. Osoby mieszkajace na wsi
        traktuja prace w SSE jako dodatkowe zrodlo utrzymania bo podstawa ich
        egzystencji jest praca na roli i hodowla zwierzat. Z moich skromnych obserwacji
        wynika, ze mniej wiecej polowa zatrudnionych na Strefie pochodzi ze wsi i
        okolicznych miasteczek. Przynajmniej sprawdza sie to w "mojej" firmie LEAR.
        Niektorzy dojezdzaja nawet z Tarnowa, Rzeszowa, Tarnobrzega i Nowej Deby.
        Pracodawcy preferuja zatrudnianie "niemiastowych" gdyz wykazuja oni typowe
        wiejskie tendencje jak chociazby:
        - dziobanie,
        - wchodzenie w tylek przelozonym,
        - masowe przekraczanie norm produkcjyjnych ( co skutkuje nieustannym ich
        podnoszeniem),
        - zgoda na niska stawke godzinowa (przeciez i tak jedzenie im chodzi po
        zagrodzie);

Wiem,ze czesc z was zapewne mnie zbeszta ale musicie przyznac, ze cos w tym
        jest.
        pozdrawiam...
    • viper164 Re: bezrobocie w Mielcu 13.07.04, 09:09
      na stronie GUS znalazłem dane że stopa bezrobocia w Mielu na rok 2003 wynosi
      14,3%

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka