Dodaj do ulubionych

........na kogo ???..

19.10.05, 13:01
Obserwuj wątek
    • jul.s Re: ........na kogo ???.. 19.10.05, 13:05

.........na kogo ...czy rzeczywiście wybieramy między :
      państwem opiekuńczo - socjalnym typu niemcy i francja
      ..a państwem liberalnym typu anglia

...czy jest to w ogóle mozliwe w Polsce

...tak naprawdę czy oni się różnią

---------julek-------
      • malkontent_jeden Re: ........na kogo ???.. 19.10.05, 15:50
        jul.s napisał:

>
        > .........na kogo ...czy rzeczywiście wybieramy między :
        > państwem opiekuńczo - socjalnym typu niemcy i francja
        > ..a państwem liberalnym typu anglia
        >
        > ...czy jest to w ogóle mozliwe w Polsce

Nie jest mozliwe- do tego trzeba byc naprawde bogatym panstwem. Jedni i drudzy
        proponuja fatamorgane.

> ...tak naprawdę czy oni się różnią
        >

Tak.
        Wzrostem, kolorem wlosow, oczu, numerem buta.
        • malowana Re: ........na kogo ???.. 19.10.05, 17:11
          Kaczyński chce Polskę zmienić i stąd bierze się napastliwość "wolnych" mediów.
          Ma jasno sprecyzowane poglądy, przez co w kolejnych debatach prezydenckich bije
          Tuska na głowę, począwszy od naturalnego zachowania przed kamerami, aż po
          merytoryczność wypowiedzi. Jego przeciwnik to polityczna lalka Barbie, której
          poglądy są wyznaczone przez zapotrzebowanie mediów i wytyczone przez sztab
          doradców. To strażnik pookrągłostołowej nomenklatury, polityk bez własnej
          osobowości i poglądów. Tymi cechami zapewnia trwanie układu mafijnego w Polsce,
          poprzez ewentualne wetowanie radykalnych ustaw przyjmowanych przez parlament.
          Tusk będzie "prezydentem wszystkich Polaków-bis", kontynuatorem aferalnego
          bagna.

Wybór jest prosty: Polska zmian, IV RP to Kaczyński.
          • lrrp19 Re: ........na kogo ???.. 20.10.05, 07:15
            anglia,francja....hm prosze przejedz sie tam pomieszkaj, popracuj,
            pomieszkaj....hmm ja to zrobiłem i śmieje sie teraz w nieboglosy widząc tych
            kogutów na ekranie. glos dam na kaczora,choc w warszawie kaczynscy wstrzymali
            sporo inwestycji budowlanych.ale pare innych rzeczy robia dobrze.nie wiem co
            tusk robi dobrze.
            • jul.s Re: ........na kogo ???.. 20.10.05, 10:08
              ...malowana , malowana !!!!

brawo ,ale jesteś ostra !!! - jezeli taki jest Kaczyński jak Ty to marny nasz
              los ..
              ..ja Ci odpowiem w tym samym tonie --Kaczynski jest "Barbie" swoich
              wyimaginowanych marzen o reformowaniu Polski dekretami --to jest nierealne ,
              prymitywnie populistyczne - Polski nie naprawisz chciejstwem Kaczyńskich ,
              Polskę naprawisz ciężka pracą w oparciu o liberalne zasady gospodarcze /patrz-
              Balcerowicz,Gronkiewicz,Wilczyński,Wianecki/

.....julek..

do lrrp19 -
              > anglia,francja....hm prosze przejedz sie tam pomieszkaj, popracuj,
              pomieszkaj....hmm ja to zrobiłem i śmieje sie teraz w nieboglosy widząc tych
              kogutów na ekranie

- ale o co chodzi ?? wyjaśnij !!
              • lrrp19 Re: ........na kogo ???.. 20.10.05, 10:36
                Julku- jest to bardzo długi temat, nie wiem czy oni faktycznie tu obiecują
                anglie itd.:)ale do rzeczy. nie chce tu rzucac jakichs kontrowersyjnych uwag
                ale moje subiektywne sa takie: jestesmy zbyt dalek, rowniez mentalnie od
                wymienionych krajow, nie wiem czy bylby to wogole mozliwy i potrzbny taki
                przeszczep, rozumiem ze panowie obaj chca nasz kraj upodabniac do wymienionych.
                wg mnie to abstrakcja zresztą niewiele zależna od stanowiska o jakie sie
                zabijaja.druga rzecz: wszedzie w tych krajach sa rejony rozwiniete (glownie
                duze miasta) i nieraz niesamowitej biedy nawet jak na nasze standardy, wiec u
                nas jest i bedzie podobnie (rozwarstwienie), dlatego obiecywanie raju jak
                polska dluga i szeroka....sami wiecie.pozdrawiam
                • jul.s Re: ........na kogo ???.. 20.10.05, 10:40

..nie chodzi o obiecywanie, ale wybór koncepcji gospodarczej ..czy niemiecko -
                  francuska - z państwem opiekuńczym ,--czy angielska liberalna .
                  ...julek..
                • lrrp19 Re: ........na kogo ???.. 20.10.05, 10:56
                  jeszcze jedno:anglia jest mega socjalna w porownaniu z polska. faktycznie jak
                  masz klopoty, czy jakis czas nie masz pracy-panstwo pomaga. z drugiej strony
                  nie ma milionów rencistów/wczesnych emerytów itd.jest to dość dobrze w mojej
                  opini dograne.
    • mcgoo Re: ........na kogo ???.. 20.10.05, 17:19
      1. Tusk - to uosobienie utpoijnego mitu o samosterownym okrecie liberalizmu -
      boje sie rzadow osoby, ktora jedyny plan jaki ma to nie przeszkadzac.
      Kwasniewskiemu taki kurs wyszedl sam z siebie - Tusk ma go w swoim programie -
      moim zdaniem i jeden i drugi sprawowalby wladze podobnie (czyli byle jak).

2. Czy Kaczynski jest taki socjalny ??? - hmmm jezeli patrzec na to, ze PiS
      deklaruje koniecznosc przywrocenia kary smierci, to zdaje sie jest wrecz
      antysocjalny. Jezeli PiS na kazdym kroku przypomina, ze homoseksualizm nie jest
      rzecza normalna i nie nalezy go propagowac to sila rzeczy nie mozna go nazwac
      socjalistycznym.

PiS kladzie nacisk na wzmocnienie pozycji panstwa w naszych relacjach - w
      sytuacji jakiej sie znalezlismy jest to oczywista koniecznoscia. Oczywista
      koniecznoscia jest rowniez potrzba zmiany sposobu funkcjonowania aparatu
      sprawiedliwosci. Sprawiedliwe ekzekwowanie to podstawa funkcjonowania panstwa -
      o tym pisal Ziemkiewicz w "Polactwie" - zeby kapitalizm mogl funcjonowac -
      trzeba najpierw wprowadzic zdrowe relacje w panstwie - pozniej dopiero
      zaoferowac liberalna wolnosc. Do tej pory liberalowie i socjaldemokraci byli
      glusi na takie argumenty. Mam nadzieje, ze taka wizje zaoferuje nam PiS.
      Moze jestem naiwny, ale ja glosuje na Kaczynskiego.
    • floton Re: ........na kogo ???.. 20.10.05, 18:52
      na kogo?..................hm.......w tym problem,że nie ma na kogo! Jak popatrzyłam dzisiaj na wiadomości na ONECIE to pozałaowała że Tomasz Lis nie kandydował, i przystojny, i elokwentny, zna jezyki i żone ma reprezentacyjną...a tu - pierwsza dama= Dastin Hoffman
      • jul.s Re: ........na kogo ???.. 21.10.05, 13:57
        ...ale bomba kaczyński goni skutecznie tuska

...może być bardzo ciekawie ..nie będziemy wiedzieć w niedzielę kto wygrał

...czyli każdy głos się liczy --jak dobry mecz
        • yapkovitz Re: ........na kogo ???.. 21.10.05, 15:11
          Na Kaczynskiego, wedlug mnie to czlowiek ktory scisnie za kohones, tych co
          trzeba:)
          • malkontent_jeden Re: ........na kogo ???.. 21.10.05, 15:46
            yapkovitz napisał:

> Na Kaczynskiego, wedlug mnie to czlowiek ktory scisnie za kohones, tych co
            > trzeba:)

Gdybys jeszcze mogl dac na to gwarancje... heh. Moze byloby pieknie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka