jul.s Re: ........na kogo ???.. 19.10.05, 13:05 .........na kogo ...czy rzeczywiście wybieramy między : państwem opiekuńczo - socjalnym typu niemcy i francja ..a państwem liberalnym typu anglia ...czy jest to w ogóle mozliwe w Polsce ...tak naprawdę czy oni się różnią ---------julek------- Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Re: ........na kogo ???.. 19.10.05, 15:50 jul.s napisał: > > .........na kogo ...czy rzeczywiście wybieramy między : > państwem opiekuńczo - socjalnym typu niemcy i francja > ..a państwem liberalnym typu anglia > > ...czy jest to w ogóle mozliwe w Polsce Nie jest mozliwe- do tego trzeba byc naprawde bogatym panstwem. Jedni i drudzy proponuja fatamorgane. > ...tak naprawdę czy oni się różnią > Tak. Wzrostem, kolorem wlosow, oczu, numerem buta. Odpowiedz Link Zgłoś
malowana Re: ........na kogo ???.. 19.10.05, 17:11 Kaczyński chce Polskę zmienić i stąd bierze się napastliwość "wolnych" mediów. Ma jasno sprecyzowane poglądy, przez co w kolejnych debatach prezydenckich bije Tuska na głowę, począwszy od naturalnego zachowania przed kamerami, aż po merytoryczność wypowiedzi. Jego przeciwnik to polityczna lalka Barbie, której poglądy są wyznaczone przez zapotrzebowanie mediów i wytyczone przez sztab doradców. To strażnik pookrągłostołowej nomenklatury, polityk bez własnej osobowości i poglądów. Tymi cechami zapewnia trwanie układu mafijnego w Polsce, poprzez ewentualne wetowanie radykalnych ustaw przyjmowanych przez parlament. Tusk będzie "prezydentem wszystkich Polaków-bis", kontynuatorem aferalnego bagna. Wybór jest prosty: Polska zmian, IV RP to Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
lrrp19 Re: ........na kogo ???.. 20.10.05, 07:15 anglia,francja....hm prosze przejedz sie tam pomieszkaj, popracuj, pomieszkaj....hmm ja to zrobiłem i śmieje sie teraz w nieboglosy widząc tych kogutów na ekranie. glos dam na kaczora,choc w warszawie kaczynscy wstrzymali sporo inwestycji budowlanych.ale pare innych rzeczy robia dobrze.nie wiem co tusk robi dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: ........na kogo ???.. 20.10.05, 10:08 ...malowana , malowana !!!! brawo ,ale jesteś ostra !!! - jezeli taki jest Kaczyński jak Ty to marny nasz los .. ..ja Ci odpowiem w tym samym tonie --Kaczynski jest "Barbie" swoich wyimaginowanych marzen o reformowaniu Polski dekretami --to jest nierealne , prymitywnie populistyczne - Polski nie naprawisz chciejstwem Kaczyńskich , Polskę naprawisz ciężka pracą w oparciu o liberalne zasady gospodarcze /patrz- Balcerowicz,Gronkiewicz,Wilczyński,Wianecki/ .....julek.. do lrrp19 - > anglia,francja....hm prosze przejedz sie tam pomieszkaj, popracuj, pomieszkaj....hmm ja to zrobiłem i śmieje sie teraz w nieboglosy widząc tych kogutów na ekranie - ale o co chodzi ?? wyjaśnij !! Odpowiedz Link Zgłoś
lrrp19 Re: ........na kogo ???.. 20.10.05, 10:36 Julku- jest to bardzo długi temat, nie wiem czy oni faktycznie tu obiecują anglie itd.:)ale do rzeczy. nie chce tu rzucac jakichs kontrowersyjnych uwag ale moje subiektywne sa takie: jestesmy zbyt dalek, rowniez mentalnie od wymienionych krajow, nie wiem czy bylby to wogole mozliwy i potrzbny taki przeszczep, rozumiem ze panowie obaj chca nasz kraj upodabniac do wymienionych. wg mnie to abstrakcja zresztą niewiele zależna od stanowiska o jakie sie zabijaja.druga rzecz: wszedzie w tych krajach sa rejony rozwiniete (glownie duze miasta) i nieraz niesamowitej biedy nawet jak na nasze standardy, wiec u nas jest i bedzie podobnie (rozwarstwienie), dlatego obiecywanie raju jak polska dluga i szeroka....sami wiecie.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: ........na kogo ???.. 20.10.05, 10:40 ..nie chodzi o obiecywanie, ale wybór koncepcji gospodarczej ..czy niemiecko - francuska - z państwem opiekuńczym ,--czy angielska liberalna . ...julek.. Odpowiedz Link Zgłoś
lrrp19 Re: ........na kogo ???.. 20.10.05, 10:56 jeszcze jedno:anglia jest mega socjalna w porownaniu z polska. faktycznie jak masz klopoty, czy jakis czas nie masz pracy-panstwo pomaga. z drugiej strony nie ma milionów rencistów/wczesnych emerytów itd.jest to dość dobrze w mojej opini dograne. Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: ........na kogo ???.. 20.10.05, 17:19 1. Tusk - to uosobienie utpoijnego mitu o samosterownym okrecie liberalizmu - boje sie rzadow osoby, ktora jedyny plan jaki ma to nie przeszkadzac. Kwasniewskiemu taki kurs wyszedl sam z siebie - Tusk ma go w swoim programie - moim zdaniem i jeden i drugi sprawowalby wladze podobnie (czyli byle jak). 2. Czy Kaczynski jest taki socjalny ??? - hmmm jezeli patrzec na to, ze PiS deklaruje koniecznosc przywrocenia kary smierci, to zdaje sie jest wrecz antysocjalny. Jezeli PiS na kazdym kroku przypomina, ze homoseksualizm nie jest rzecza normalna i nie nalezy go propagowac to sila rzeczy nie mozna go nazwac socjalistycznym. PiS kladzie nacisk na wzmocnienie pozycji panstwa w naszych relacjach - w sytuacji jakiej sie znalezlismy jest to oczywista koniecznoscia. Oczywista koniecznoscia jest rowniez potrzba zmiany sposobu funkcjonowania aparatu sprawiedliwosci. Sprawiedliwe ekzekwowanie to podstawa funkcjonowania panstwa - o tym pisal Ziemkiewicz w "Polactwie" - zeby kapitalizm mogl funcjonowac - trzeba najpierw wprowadzic zdrowe relacje w panstwie - pozniej dopiero zaoferowac liberalna wolnosc. Do tej pory liberalowie i socjaldemokraci byli glusi na takie argumenty. Mam nadzieje, ze taka wizje zaoferuje nam PiS. Moze jestem naiwny, ale ja glosuje na Kaczynskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
floton Re: ........na kogo ???.. 20.10.05, 18:52 na kogo?..................hm.......w tym problem,że nie ma na kogo! Jak popatrzyłam dzisiaj na wiadomości na ONECIE to pozałaowała że Tomasz Lis nie kandydował, i przystojny, i elokwentny, zna jezyki i żone ma reprezentacyjną...a tu - pierwsza dama= Dastin Hoffman Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: ........na kogo ???.. 21.10.05, 13:57 ...ale bomba kaczyński goni skutecznie tuska ...może być bardzo ciekawie ..nie będziemy wiedzieć w niedzielę kto wygrał ...czyli każdy głos się liczy --jak dobry mecz Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: ........na kogo ???.. 21.10.05, 15:11 Na Kaczynskiego, wedlug mnie to czlowiek ktory scisnie za kohones, tych co trzeba:) Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Re: ........na kogo ???.. 21.10.05, 15:46 yapkovitz napisał: > Na Kaczynskiego, wedlug mnie to czlowiek ktory scisnie za kohones, tych co > trzeba:) Gdybys jeszcze mogl dac na to gwarancje... heh. Moze byloby pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś