jul.s 06.11.06, 14:33 Jest na forum kilku ludzi wypowiadajacych się o swoich preferencjach politycznych mogly powstac ciekawy wątek . ...ekonomia i polityka - Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malkontent_jeden Re: ....polityka.... 06.11.06, 16:45 NO to na początek, na szybko: SLD kojarzy mi się z notorycznie kradzionym w Mielcu srebrnym BMW- dziękuję, nie zagłosuję. Nie wiem szczerze mówiąc, z kim kojarzyć szlachetną bródkę Andre O. Ale skończyłem II LO- i też dziękuję. LPR kojarzy mi się z moim byłym szefem i pajacem Wierzejskim- mersi boku ;-) Samoobrona- spuśćmy zasłonę milczenia. PO- odgórnie zaplanowany upadek m.in. Zakładu Lotniczego i Wytwórni Silników, uroczy Krzysio Bielecki i Jasio Lewandowski. Tusk choćby wylał na siebie wiaderko perfum nie zabije smrodku po KL-D. Paradoksalnie-przyzwoicie uczciwy, choć w pewien sposób naiwny JKM ma swoją tubę w Radio Maryja. I bądź tu mądry. Odpowiedz Link Zgłoś
jaro124 Re: ....polityka.... 07.11.06, 00:12 Może zacznę od PIS, uważana jest za partię prawicową jednak jej poglądy to najczystsza lewica. LPR- też uważana za prawicę jedna bardziej przypomina partię nacjonalistyczną cdn. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Re: ....polityka.... 07.11.06, 00:17 jaro124 napisał: > Może zacznę od PIS, uważana jest za partię prawicową jednak jej poglądy to > najczystsza lewica. Mnie cholernie trudno jest oceniać PiS. Strasznie ambiwalentna, pełna wewnętrznych sprzeczności partia. Coś jak PZPR w czasach podziału na frakcje "Puławską" i "Natolińską" > LPR- też uważana za prawicę jedna bardziej przypomina partię nacjonalistyczną > Mnie bardziej nacjonal-socjalistyczną - niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: ....polityka.... 07.11.06, 11:56 Spróbujmy na początek tak ;- twierdzę że: 1.- polityką zajmują się ludzie którzy nie dawali sobie rady w swej zawodowej działalności i z takich czy innych względów "odpadli" - 2.-polityką zajmują się ludzie którzy nie mają satysfakcji w życiu rodzinnym - powiem ze są "niedopieszczeni" - mają trudności w sferze erotycznej /też/ 3.-polityką zajmują się ludzie którzy działalność polityczna uważają jako środek do osiągnięcia celów ekonomicznych - a nie celów jakim jest dobro społeczne ,czyli takich jak deklaruje każdy polityk. 4.-niemniej jednak na polityków jesteśmy "skazani" bo nikt nie wymyślił lepszego systemu funkcjonowania społeczeństw jak "demokracja" 5.- jest sądzę kilka przykładów opadających ww twierdzenia lecz są to sporadyczne przypadki mieszczące sie w granicach błędu statystycznego , co zresztą "potwierdza regułę" ---> czyli mamy do czynienia z ludźmi w pewnym sensie "przegranymi" - ...i tego co napisałem wyżej musimy być świadomi dyskutując o polityce ........julek..... Odpowiedz Link Zgłoś
opeth2 Re: ....polityka.... 07.11.06, 15:02 w 99% nie zgadzam sie z tym co napisales. nie wiem na jakiej podstawie doszedles do takich wnioskow ale sa bledne. przyklad amerykanski 1)wiekszosc politykow to ludzie z wielkimi sukcesami zawodowymi(95%ma wyzsze wyksztalcenie lub wyzej) 2)nie wnikam w zycie prywatne, nie ma sensu zagladac komus do luzka 3) wiekszosc to bardzo bogaci ludzie i nie licza na grosz w senacie sprawdz zrodla informacji, moze mowisz o polskich politykach a to inna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz Re: ....polityka.... 07.11.06, 15:10 opeth, zgadzma sie z Toba, z tym ze, amerykanska demokracja ma juz ponad 200 lat i tam polityk to zawod polaczony z profesjonalnym podejsciem do wyborcow, a u Nas wciaz sie uczymy demokracji i wciaz mamy takich a nie innych politykow. Nawet tak egzotyczna postac jak na USA czyli Arnold Schwarzenegger, gubernator stanu Kalifornia, posiada majatek i swietne wyksztalcenie oraz co wazne w 1986 roku poślubił córkę Johna F. Kennedy'ego, Marię Shiver. Odpowiedz Link Zgłoś
opeth2 Re: ....polityka.... 07.11.06, 15:15 ale jest republikaninem a rodzina kennedich to prawdziwi socjalisci Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: ....polityka.... 07.11.06, 15:52 ...opeth2.. Póki co funkcjonujemy w Polsce - ty robisz wrażenie jakbyś pisał z "Wielkiej i Genialnej Ameryki" ...ale mimo tego podtrzymuję swoje zdanie nawet dla Ameryki !!!!!!! Kto to jest Bush --słuchaj intelektualistów co mówią o jego intelekcie , o może widziałeś o nim film nagrodzony w Cannes . .....a wyjątki tylko potwierdzają regułę - przypominam !!!!!!!!! .....Yapko dzięki za argumenty które przytaczasz oczywiście na moją korzyść -porównywanie 200 letniej demokracji USA do naszej jest ryzykowne . ....julek konsekwentnie Odpowiedz Link Zgłoś
opeth2 Re: ....polityka.... 07.11.06, 22:38 prawdopodobnie gdybys dostal wize na piechote przez ocean bys poszedl do tej "genialnej ameryki" jak wielu ktorzy ja krytykuja. o prezydencie bushu nie wiesz nic poza tym co przeczytasz w "czerwonej" europejskiej prasie. jest wibitnym prezydentem i tylko historia pokaze i oceni jego prezydenture. jesli chodzi o jego intelekt to prezydent skonczyl dwa najlepsze amerykanskie uniwersytety celujaco. sprawdz fakty nie zyj w ciemnocie komuny, bye Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo Re: ....polityka.... 07.11.06, 23:53 jezeli te 200 lat demokracji w USA jest nie do nadrobienia w Polsce, to po co sie meczyc - zaglosujmy na LPR i mozna nawet nie probowac :) czynic polityke lepsza :). Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Re: ....polityka.... 07.11.06, 16:02 yapkovitz napisał: > Nawet tak egzotyczna postac jak na USA czyli Arnold Schwarzenegger, gubernator > stanu Kalifornia, posiada majatek i swietne wyksztalcenie oraz co wazne w 1986 > roku poślubił córkę Johna F. Kennedy'ego, Marię Shiver. Wnuczkę (lub prawnuczkę) człowieka, który uniknął trybunału wojennego jedynie dzięki abolicji po wygranej przez Ententę I wojnie światowej. Zbił kokosy na dostawie przeterminowanych i popsutych konserw mięsnych dla amerykańskich wojsk walczących w Europie. Ot, skąd nauki Leszka I-go Prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
yapkovitz dziadkowi i wnuczkowie 07.11.06, 18:04 A dziadek Tuska byl w Wermahcie, a wnuczek Hitlera jest Zydem, i co z tego? jaki to ma zwiazek? Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: dziadkowi i wnuczkowie 08.11.06, 10:00 ..opeth ..muszę pisać mocno bo tego wymaga Twój umysł ...czlowieku masz marne horyzonty Odpowiedz Link Zgłoś
opeth2 Re: dziadkowi i wnuczkowie 09.11.06, 00:47 dziekuje ze troszczysz sie o moj umysl,bardzo milo z twojej strony, I'm ok po drugie to bardzo sie ciesze ze masz sie dobrze i jestes zadowolony z tego co masz, oby w polsce bylo takich jak ty jak najwiecej ameryka to kraj emigrantow, jak moze wiesz,takze z polski i jest bardzo nieladnie nazywac ich "druga kategoria", jak ktos pil w polsce to bedzie pil i w stanach.chce przez to powiedziec ze ameryka to najwspanialszy kraj na swiecie i kazdy ma dzwi otwaete do sukcesuale ale tez moze stac sie bezdomnym. twoj wybor. bush wygral dwie elekcje, w drugiej dostal najwyzsza ilosc glosow w histori prezydenckich wyborow, to o czyms swiadczy, jesli sledzisz polityke i historie wyborow do kongresu to powinnienes wiedziec ze sa cykle wyborcze i partie traca wplywy po dlugiej dominacji lub zyskuja, 1994 dems(demokraci) stracili 54 miejsca w izbie po prawie 40-tu latach , taka jest kolej rzeczy, bush nie byl kandydatem w tych wyborach , pozdrawiam bye Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_jeden Re: dziadkowi i wnuczkowie 08.11.06, 19:39 Związek był pod delimiterem. Odpowiedz Link Zgłoś
jul.s Re: dziadkowi i wnuczkowie 09.11.06, 12:52 ..opeth przepraszam ... Ale uwierz ze teraz w Polsce mimo narzekań na prawo i obciążenia podatkowe mozna robić interesy Odpowiedz Link Zgłoś
opeth2 Re: dziadkowi i wnuczkowie 09.11.06, 14:49 jeszcze wroce do tej "drugirj kategori"polakow. amerykanie sa narodem bardzo przyjaznym, serdecznym i wyrozumialym, dla cudzoziemcow ktorzy przyjechali LEGALNIE w poszukiwaniu lepszej przyszlosci. sa bardzo pomocni i nigdy nie spotkalem sie z odrobina nawet niecheci lub uprzedzenia. ale jest jedna nacja ktora dyskryminuje polakow sa to POLACY ktorzy przyjechali wczesniej i znaja 3 slowa po angielsku i udaja ze sa amerykanami. to prawdziwa plaga w polskiej spolecznosci w stanach. dlugo by trzeba o tym pisac, dlatego ja kompletnie nie utrzymuje kontaktow z polonia i czuje sie wspaniale, pozdrawiam bye Odpowiedz Link Zgłoś