bordo5 16.11.06, 21:44 Jak donoszą zaprzyjaźnieni, pan marszałek Deptuła zamierza być starostą. Tak oto spełniają się moje najgorsze sny. Jeszcze tylko Surowiec na wiceprezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inesita3 Re: Deptuła ma być starostą 16.11.06, 22:45 Jak Anioł z Alternatywy 4. Podwiesił się jak pająk! Nie obrażając tych pożytecznych żyjatek. Odpowiedz Link Zgłoś
slodyczka Re: Deptuła ma być starostą 17.11.06, 12:24 Może los nas od tego uchroni!!! mocno śliski facet szukający kariery gdzie sie da-w starostwie potrzebny jest gospodarz a nie kolejna gwiazda z rozdania partyjnego! Odpowiedz Link Zgłoś
marta421 Re: Deptuła ma być starostą 17.11.06, 13:00 No nie wiem. Może to dobrze? Bo przecież patrząc na to wszystko z drugiej strony był marszałkiem województwa. Kontakty, znajomości, wiedza. To wszytko na pewno zostanie z nim. Może on mimo wszystko spojrzy innym, świeżym okiem na nasz powiat? Odpowiedz Link Zgłoś
slodyczka Re: Deptuła ma być starostą 17.11.06, 13:39 Marta bardzo bym chciała aby twoje nadzieje i oczekiwania wypaliły. Boję sie jednak, że głód władzy i zrobienia kariery może przeważyć. Kontakty i doswiadczenie- rzeczy bardzo cenne jednak charakter i osobowość w moim przekonaniu jeszcze cenniejsze. Wpływ na obsadę tego stanowiska mamy niewielki musimy więc czekać a czas pokaże ewentualnie na co Go stać. Ja osobiście wolałabym nie! Odpowiedz Link Zgłoś
jaro124 Re: Deptuła ma być starostą 19.11.06, 20:40 Deptuła jest weterynarzem i niech siuę tym zajmie skoro to jego zawód, Juz był przy władzy i jak na razie nic nie pokazał Odpowiedz Link Zgłoś
slodyczka Re: Deptuła ma być starostą 19.11.06, 21:54 biedne zwierzęta! przecież on już dawno zapomniał jak się je leczy!!! to nieludzkie! może poszukał by pracy w Irlandii lub innej krainie szczęśliwości? Starosta ma być dobrym rozumnym gospodarzem a nie karierowiczem zapatrzonym we własne ego! Odpowiedz Link Zgłoś
rossamunda Re: Deptuła ma być starostą 19.11.06, 23:38 Slodyszko, nie podupadaj na duchu - tchnę w ciebie nadzieję, jaką we mnie tchnęla sytuacja - otóż od mądrych osób wśród których mam zaszczyt czasem się obracać doszly mnie sluchy, że starostą będzie Chrabąszcz - ten sam który do tej pory był wicestarostą. Podobno Chrabąszcz zaparł się że nie popuści stolka starosty, bo ma rewelacyjny wynik wyborczy na radnego powiatu, ma tak dużo glosów ze musi byc starostą i koniec, I tak to Deptule pod górkę i pod wiatr - wyborcy odprawili go z kwitkiem od prezydentury, Chrabąszcz pokazuje znakomity wynik wyborczy, w sejmiku Deptula ma co prawda stolek radnego - ale przecież dietka radnego ma się nijak do pensji i możliwości Marszalka. Jeszcze dojdzie do tego że wróci jednak Deptuła do Dobrowolskiego na stanowisko badacza póltusz na obecność pasożytów. Odpowiedz Link Zgłoś
slodyczka Re: Deptuła ma być starostą 20.11.06, 12:04 Czego sobie i wszystkim mieszkańcom powiatu mieleckiego życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
sznapa Re: Deptuła ma być starostą 20.11.06, 16:01 Jakim sposobem Deptuła ma być starostą, skoro nie brał udziału w wyborach do Rady Powiatu?? Przecież to radni powiatowi wybierają starostę. Deptuła nim nie może zostać! Odpowiedz Link Zgłoś
slodyczka Re: Deptuła ma być starostą 20.11.06, 16:17 może, może takie jest prawo - można wybrać staroste z poza rady (stąd ten lęk!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
rossamunda Re: Deptuła ma być starostą 20.11.06, 20:51 Ordynacja przewiduje wybór starosty sposobem papieskim. Znaczy, że wybierają radni, ale niekoniecznie ze swojego grona. Podobnie kardynałowie wybieraja papieża niekoniecznie ze swojego grona. Ale o ile starostowie dość często są "spadochroniarzami" nieradnymi, to zgadnijcie - czy kiedykolwiek, a jeśli tak - to jak dawno konklawe wybrało papieża spoza swojego grona? Odpowiedz Link Zgłoś
tubylec1 Re: Deptuła ma być starostą 22.11.06, 14:42 rossamunda napisał: > dietka radnego ma się nijak do pensji i możliwości Marszalka. Jeszcze dojdzie > do tego że wróci jednak Deptuła do Dobrowolskiego na stanowisko badacza póltusz > > na obecność pasożytów. musi się nauczyć nowych przepisów unijnych, więc tylko gumofilce i obora Odpowiedz Link Zgłoś
tubylec1 Re: Deptuła ma być starostą 29.11.06, 07:55 www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061129/RZESZOW/61128038 Odpowiedz Link Zgłoś