Dodaj do ulubionych

Deptuła ma być starostą

16.11.06, 21:44
Jak donoszą zaprzyjaźnieni, pan marszałek Deptuła zamierza być starostą. Tak
oto spełniają się moje najgorsze sny. Jeszcze tylko Surowiec na
wiceprezydenta.
Obserwuj wątek
    • inesita3 Re: Deptuła ma być starostą 16.11.06, 22:45
      Jak Anioł z Alternatywy 4. Podwiesił się jak pająk! Nie obrażając tych pożytecznych żyjatek.
      • slodyczka Re: Deptuła ma być starostą 17.11.06, 12:24
        Może los nas od tego uchroni!!! mocno śliski facet szukający kariery gdzie sie
        da-w starostwie potrzebny jest gospodarz a nie kolejna gwiazda z rozdania
        partyjnego!
        • marta421 Re: Deptuła ma być starostą 17.11.06, 13:00
          No nie wiem. Może to dobrze? Bo przecież patrząc na to wszystko z drugiej
          strony był marszałkiem województwa. Kontakty, znajomości, wiedza. To wszytko na
          pewno zostanie z nim. Może on mimo wszystko spojrzy innym, świeżym okiem na
          nasz powiat?
          • slodyczka Re: Deptuła ma być starostą 17.11.06, 13:39
            Marta bardzo bym chciała aby twoje nadzieje i oczekiwania wypaliły. Boję sie
            jednak, że głód władzy i zrobienia kariery może przeważyć. Kontakty i
            doswiadczenie- rzeczy bardzo cenne jednak charakter i osobowość w moim
            przekonaniu jeszcze cenniejsze. Wpływ na obsadę tego stanowiska mamy niewielki
            musimy więc czekać a czas pokaże ewentualnie na co Go stać. Ja osobiście
            wolałabym nie!
    • jaro124 Re: Deptuła ma być starostą 19.11.06, 20:40
      Deptuła jest weterynarzem i niech siuę tym zajmie skoro to jego zawód,
      Juz był przy władzy i jak na razie nic nie pokazał
      • slodyczka Re: Deptuła ma być starostą 19.11.06, 21:54
        biedne zwierzęta! przecież on już dawno zapomniał jak się je leczy!!! to
        nieludzkie! może poszukał by pracy w Irlandii lub innej krainie szczęśliwości?
        Starosta ma być dobrym rozumnym gospodarzem a nie karierowiczem zapatrzonym we
        własne ego!
        • rossamunda Re: Deptuła ma być starostą 19.11.06, 23:38
          Slodyszko, nie podupadaj na duchu - tchnę w ciebie nadzieję, jaką we mnie
          tchnęla sytuacja - otóż od mądrych osób wśród których mam zaszczyt czasem się
          obracać doszly mnie sluchy, że starostą będzie Chrabąszcz - ten sam który do
          tej pory był wicestarostą. Podobno Chrabąszcz zaparł się że nie popuści stolka
          starosty, bo ma rewelacyjny wynik wyborczy na radnego powiatu, ma tak dużo
          glosów ze musi byc starostą i koniec, I tak to Deptule pod górkę i pod wiatr -
          wyborcy odprawili go z kwitkiem od prezydentury, Chrabąszcz pokazuje znakomity
          wynik wyborczy, w sejmiku Deptula ma co prawda stolek radnego - ale przecież
          dietka radnego ma się nijak do pensji i możliwości Marszalka. Jeszcze dojdzie
          do tego że wróci jednak Deptuła do Dobrowolskiego na stanowisko badacza póltusz
          na obecność pasożytów.
          • slodyczka Re: Deptuła ma być starostą 20.11.06, 12:04
            Czego sobie i wszystkim mieszkańcom powiatu mieleckiego życzę!
            • sznapa Re: Deptuła ma być starostą 20.11.06, 16:01
              Jakim sposobem Deptuła ma być starostą, skoro nie brał udziału w wyborach do
              Rady Powiatu?? Przecież to radni powiatowi wybierają starostę. Deptuła nim nie
              może zostać!
              • slodyczka Re: Deptuła ma być starostą 20.11.06, 16:17
                może, może takie jest prawo - można wybrać staroste z poza rady (stąd ten lęk!!!)
              • rossamunda Re: Deptuła ma być starostą 20.11.06, 20:51
                Ordynacja przewiduje wybór starosty sposobem papieskim. Znaczy, że wybierają
                radni, ale niekoniecznie ze swojego grona. Podobnie kardynałowie wybieraja
                papieża niekoniecznie ze swojego grona. Ale o ile starostowie dość często
                są "spadochroniarzami" nieradnymi, to zgadnijcie - czy kiedykolwiek, a jeśli
                tak - to jak dawno konklawe wybrało papieża spoza swojego grona?
          • tubylec1 Re: Deptuła ma być starostą 22.11.06, 14:42
            rossamunda napisał:

> dietka radnego ma się nijak do pensji i możliwości Marszalka. Jeszcze
            dojdzie
            > do tego że wróci jednak Deptuła do Dobrowolskiego na stanowisko badacza
            póltusz
            >
            > na obecność pasożytów.
            musi się nauczyć nowych przepisów unijnych, więc tylko gumofilce i obora
    • tubylec1 Re: Deptuła ma być starostą 29.11.06, 07:55
      www.gcnowiny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061129/RZESZOW/61128038
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka