Dodaj do ulubionych

Wróbelki!

13.01.07, 15:54
Nie widuję juz od dłuzszego czasu wróbli. Przedtem latały całymi stadami, ćwierkały za oknami a teraz nie widzę ani jednego. Czyzby im mieleckie powietrze nie odpowiadało?
Obserwuj wątek
    • jar_cinski Re: Wróbelki! 13.01.07, 16:52
      Wyleciały do Irlandii ;)
      • loginn99 Re: Wróbelki! 14.01.07, 02:04
        "Melnox" dał im radę
    • turysta77 Re: Wróbelki! 24.01.07, 23:19
      teraz jak większośc pożywienia przysypał snieg, powinny pojawić się przy naszych
      domostwach. Generalnie populacja wróbelków się zmniejsza i nie tylko w Polsce,
      to między innymi efekt urbanizacji i "postępu" w rolnictwie.
    • turysta77 Re: Wróbelki! 18.02.07, 20:29
      Jeżeli interesują cię wróbelki i inne ptaki polecam link:
      www.ptaki-polski.pl/roczniki.php?rocz=2006&mies=2&sekc=1&kate=12&arty=84#arty_tek
      • inesita3 Re: Wróbelki! 20.02.07, 18:44
        Dzięki za link! W ciągu całego poprzedniego roku i do dziś, widziałam dwa(!) wróbelki!
        • no-surprises Re: Wróbelki! 21.02.07, 12:54
          Wczoraj słyszałam je w żywopłocie. Przyuważę i napiszę coś więcej. Oby!

I'll take a quiet life
          No alarms and no surprises
          Silent, silent
          • inesita3 Re: Wróbelki! 03.04.07, 00:09
            No i? Przyuważyłaś, czy nie?
            • no-surprises Re: Wróbelki! 06.04.07, 12:34
              Bardzo rzadko teraz tu zaglądam, więc przepraszam za zwłokę.
              Są - ale coś ich latoś wiecej, rzeczywiście, bywało.
    • rupcio Re: Wróbelki! 06.04.07, 12:53
      Ja równiez zauważyłem że jest ich b. mało. Mieszkam na przedmiesciu Mielca.
      Zawsze o tej porze zakładały gniazda pod dachem domu i garażu. Było ich dużo i
      zachowywały sie wesoło i gwarnie. Często nawet denerwowało to psa, który nie
      mógł spokojnie drzemać. Tak było wiele lat. Myślę że może to być związane z
      zatruciem środowiska(powietrza)Zwierzeta najlepiej to wiedzą i nie dają się
      nabierać na propagandę, że wszystko jest ok. Przykre to. Może wypowiedziałby
      sie na ten temat jakiś fachowiec-ornitolog. Ja sadzę że przyczyną tego stanu
      jest nadmiar BARANÓW.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka