Dodaj do ulubionych

przedszkole - wolne miejsca

20.03.07, 09:08
Bardzo prosze o informacje, gdzie sa jeszcze wolne miejsca w przedszkolu ,
grupa dla 3-latków, może któraś z mam mi pomoże.
Będe bardzo wdzieczna za informacje.
Obserwuj wątek
    • to_ja00 Re: przedszkole - alternatywa 21.03.07, 10:30
      Fachowa opieka nad dziećmi od 8 do 20, a w soboty do 14.00 to nowe możliwości
      jakie w mielcu już od kwietnia będzie dawało Centrum Edukacji i Rozwoju dziecka
      Żaczek. Jego siedziba znajduje się przy ul. Chopina 18 a w Mielcu. Z wielu
      powodów nie jest to konkurencja dla przedszkoli chociaż może być pewną
      alternatywą szczególnie teraz gdy w przedszkolach brakuje miejsc. Poza tym nie
      ma w żaczku posiłków. Jeżeli rodzice będą przyprowadzali dzieci na dłużej musza
      też zapewnić dla nich posiłek. Z centrum moga korzystac dzieci od 3 do 10 lat
      Centrum Żaczek to ponad 70 m2 powierzchni, w której jest wydzielona toaleta oraz
      dwie sale zabaw, kompletnie wyposażone w najnowsze zabawki. W Żaczku na pewno
      nie będzie telewizora i komputera. Opiekunki, czyli wykwalifikowana kadra będą
      czytały dzieciom bajki uczyły piosenek, wierszy gry na instrumentach lub np.,
      organizowały im teatrzyki. Danuta Styczeń podkreśliła, że dużą zaletą tego
      centrum jest fakt, że dzieci nie są podzielone na grupy wiekowe. W ten sposób
      starsze będą mogły sie uczyć odpowiedzialności za młodszych podopiecznych. Jak
      powiedziała nam założycielka centrum - Żaczek to cos na zasadzie opiekunki. Za
      doraźna opiekę nad dzieckiem trzeba będzie płacić, a ceny są podobne jak dla
      opiekunki dziecięcej. Jeżeli dzieci będą przyprowadzane regularnie będa znizki
      Co najwazniejsze do Żaczka nie trzeba z wyprzedzeniem zapisywać swoich pociech.
      Kiedy rodzic przyprowadzi dziecko będzie musiał wpisać na liste swoje dane wraz
      z nr telelfonu i określic na jak długo zostawia swoje dziecko.
      Centrum Edukacji i Rozwoju dziecka Żaczek to pierwsza tego typu placówka w woj
      podkarpackim.

• brydziab Re: przedszkole - alternatywa 22.03.07, 14:46
        dziekuje za informacje, jednak mam pytanie jakie sa koszty za godzine
        pozostawienia dzecka w "Żaczku", czy trzeba wczesnij w danym dniu zgłaszac, że
        dziecko bedzie przyprowadzone, czy np. będe chciała przyprowadzic dziecko ok.
        15.00 do 18.00 to nie bedzie problemu???
        i oczywiście prosze o kontakt do Żaczka"
        Pozdrawiam
        • to_ja00 Re: przedszkole - alternatywa 22.03.07, 14:53
          Dzieci sie tam nie zapisuje po prostu rodzic przyprowadza malucha i zostawia
          swoje dane z nr telelfonu okreslając tez kiedy po niego wróci. A koszty hmm...
          to juz będzie reklama, a ja z nimi nie mam nic wspólnego. No ale niech tam
          6 zł 1 i 2 godzina, a każda następna 5 zł :) kontaktu nie mama ale siedzibe maja
          na nowym osiedlu za PUP

Powodzenia
          • brydziab Re: przedszkole - alternatywa 02.04.07, 13:59
            mam pytanie, czy już "Zaczek" jest otwarty???
            • j-oanna1 Re: przedszkole - alternatywa 04.10.07, 20:27
              Czy ktoś z Was, dziewczyny ma jeszcze problem z miejscem w przedszkolu, czy żłobku.
              Sama wychowuję ponad rocznego synka i chętnie na kilka godzin dziennie
              zaopiekuję się jakimś szkrabem.Jeśli macie taki problem, moze spróbujemy razem
              go rozwiązać. Ja tez nie mam na razie szans, aby oddać dziecko do żłobka...
    • gslawik Re: przedszkole - wolne miejsca 07.10.07, 10:48
      Pretensje o taki stan rzeczy mozna mieć TYLKO do rządzącej w Mielcu Ekipy JCH
      IV. Prezydent likwidował przedszkola nic w zamian nie oferując. Teraz, gdy idzie
      wyż i z praca się polepszyło młodzi rodzice mają poważny problem. Nie wspomnę o
      tym, że dziecko w domu a nie między rówieśnikami spędzające czas rośnie na
      kalekę emocjonalnego i społecznego. Stare przedszkola są w opłakanym stanie,
      nowych się nie buduje, bo miasto (władze miasta) mają w dupie swoich
      mieszkańców. Najważniejsze są chodniczki (z kostki, która już się rozwala, kupa
      dziur i jakość ich jest żałosna). To żeby mieszkańcom w mieście żyło się lepiej
      - jest nieistotne.
      Wracając jeszcze do opieki nad dziećmi. Przedszkola, żłobki - stan z połowy lat
      90tych ubiegłego stulecia według rządzących jest zadowalający. Dla nich nie
      ważne jest że nauczycielki i opiekunki w żłobkach zeszły do roli pań patrzących
      tylko żeby dziecko sobie krzywdy nie zrobiło... 35 dzieci na jedną opiekunkę -
      to standard średniowieczy, komunistyczny. Marzeniem jest żeby w grupie było co
      najwyżej 15 dzieci i żeby bezpiecznie można było pracować i uczyć te dzieciaki
      czegoś. Dlatego nie wiem czy przedszkola to dobry pomysł w obecnym kształcie -
      szczególnie biorąc pod uwagę aferę w jednym z przedszkoli jakiś czas temu, kiedy
      dwójka dzieci wyszła sobie niezauważona z grupy i poszła do sklepu po słodycze
      przechodząc przez dość ruchliwą drogę... Nauczycielki nie zauważyły niczego bo
      nie mogły. Spróbujcie zając się grupą 35 dzieci rozwrzeszczaną,
      niezdyscyplinowaną... Horror!!!!!!!!!!!!!!!!
      Pytanie do Pana Chodorowskiego i Bieńka:
      Czy będą nowe przedszkola w Mielcu??
      pozdrawiam
      • maxi_74 Re: przedszkole - wolne miejsca 07.10.07, 12:53
        Raczej wątpliwe aby były nowe, w obecnych nie ma kto nawet wymalować
        resztki zardzewiałych zabawek na placach zabaw. Nie ma na puszę
        farby, a co dopiero na przedszkole. Do mieleckich przedszkoli albo
        aż strach oddawać dziecko (przepełnione grupy, sporadyczne wyjścia
        na pole - raz na 2 tygodnie jak ładna pogoda, agresja, brak zajęć
        dodatkowych), albo zapisy od zachrystii, wydawane po 2 karty na
        zasadzie kto pierwszy ten lepszy, 1 kwietnia w dniu oficjalnych
        zapisów nie ma po co iść.
        • j-oanna1 Re: przedszkole - wolne miejsca 08.10.07, 11:23
          Hop do góry. Mamę z podobnym problemem proszę o kontakt, tu lub na pocztę:)
        • diormenot Re: przedszkole - wolne miejsca 08.10.07, 19:06
          Co ty za brednie wypisujesz? Moje dziecko chodzi od września do przedszkola, na
          dworze dzieci są codziennie przed obiadem, w grupie jest 25 dzieci, są dwie
          nauczycielki + pomoc nauczycielska. Zapisy też nie odbywaly " od zachrysti"
          Prawdą jest że trzeba były odstać swoje w kolejce od 5 rano ale pierwsze 25 osob
          dostalo karty. Na razie jestesmy bardzo zadowoleni z przedszkola, dzieci są
          grzeczne, dużo się ucza, panie trzymaja dyscypline.
          • maxi_74 Re: przedszkole - wolne miejsca 09.10.07, 18:28
            Na borku w przedszkolach tak jest- mi nie po drodze. Moja 3 latka
            była na polu od początku września 3 razy! W grupie jest 30 dzieci a
            panie są 2 ale wymiennie, jedna od 6 do 11, druga od 11 do 16. Od 6
            do 15 jest pomoc. Pisze o mieleckim przedszkolu. Brak zajęć
            dodatkowych poza angielskim (dopiero 2 zajęcia w tym roku)i rytmiką.
    • j-oanna1 Re: przedszkole - wolne miejsca 09.10.07, 11:03
      Tez słyszę raczej pozytywne opinie o przedszkolach, tylko miejsc brak...
      To raczej przesadzona opinia, chyba, że piszesz o
      konkretnym przedszkolu, gdzie sa aż takie zaniedbania, ale aż nie chce się w to
      wierzyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka