Dodaj do ulubionych

Praca w Mielcu

IP: *.bi.hts 10.07.03, 09:58
Mamy zamiar przeprowadzic się do Mielca w najblizszym czasie. Mamy tam
mieszkanie które czeka od kilku lat - jestem krakusem i mnie trzyma póki co
tu praca, żona po studiach chce wracać na "stare śmieci" - jak u Was z pracą
i wogóle.... Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Bobas Re: Praca w Mielcu IP: *.31.209.7.Dial1.Tampa1.Level3.net 10.07.03, 22:52
      tez mnie ciekawi jak jest z praca w mielcu. Czy jeszcze mozna sie zalapac
      na "strefe" majac wyzsze studia i znajac biegle angielski. Kilka lat spedzonych
      w Anglii+studia podyplomowe.????
      • Gość: Gruby Re: Praca w Mielcu IP: 80.244.135.* 11.07.03, 08:29
        Ciężko, a o zarobkach lepiej nie wspominać, a najlepszym argumentem przy
        saukaniu pracy są koneksje nie wykształcenie :(
        • Gość: Marek Tak cienkie zarobki? IP: *.bi.hts 11.07.03, 14:24
          Wiem że "życie" jest tańsze w Mielcu - ale w Krakowie jest duzo hiper-duper-
          marketów i są promocje i duzy wybór trowaru - obecnie zarabiam pod 2tys./ręke
          Czy mam rozumieć że nie majac koneksji cięzko coś będzie znależć i za
          porównywalne pieniazki?
          • Gość: palacz Re: Tak cienkie zarobki? IP: *.delcom.pl / 192.168.0.* 11.07.03, 14:37
            Zależy jakie masz te studia i czy jestes naprawde dobry w swoim fachu. Myślę,
            że prawdziwy fachowiec zawsze się przebuje, ale powiedz mi co wy będziecie
            tutaj robic?
            Zero życia kuluralnego, zero miejsc do ktorych można by pójść chociażby na
            spacer, a jedyna atrakcja ostatnich czasów to fontanna, ale jak tu przeczytałeś
            pewnie na forum, oblegana jest przez pijaczków.
            Chyba, że wystarczy ci wizyta raz na pół roku w jedynym mieleckim muzeum i
            okazjonalnych wystawach w Rck.
            • Gość: Marek Dostrzeżone uroki Mielca... IP: *.bi.hts 14.07.03, 07:14
              Pomijając ewentualna pracę...
              1. Powietrze czystsze (tylko te kominy Melnox'a)
              2. Otoczne lasami - mam kwadrans do lasu - u siebie do puszczy Niepołomickiej
              to prawie 50 minut
              3. Rytm zycia wolniejszy - nie ma takiego zgiełku
              4. Mniejsza anonimowość - widzę że tu ludzie sie znają ...
              5. Pewnie mniej zagrożeń - huliganeria, narkotyki itp
              6. Teściowie posesja - dzieci ma kto dopilnować i maja gdzie pobiegać
              7. ....i może dobra praca - gwarantująca min. spokój
              • Gość: sdf Re: Dostrzeżone uroki Mielca... IP: 209.53.180.* 17.07.03, 03:16
                wyjedz do anglii lub irlandii

daja wAM TE SAME prawa co anglikom

od 1.05. 2004
                • Gość: Dani MIELEC Re: Dostrzeżone uroki Mielca... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 14:03
                  Masz pan racje panie MAREK(pozdrawiam)w Mielcu jest przyjemnie i
                  spokojnie.Prace by pan napewno gdzieś znalazł.A to co piszą to bzdury,fontanna
                  nie jest oblegana przez żadnych żuli tylko zwykłych miłych ludzi chcących
                  odpocząć.Zapraszamy do Mielca!!
          • Gość: Dani MIELEC Re: Tak cienkie zarobki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.03, 14:06
            A i co do zarobków myślę że koło 2 lub ponad powinienpan zarobić spoko jest
            trochę dobrze płatnych firm które potrzebują wykwalifikowanych pracowników
            oferując godziwe wynagrodzenie.
            • Gość: Ormowiec Re: Tak cienkie zarobki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 23:38
              wiesz, ja jestem po studiach, takze podyploowych na czasie i znam bardo dobrze
              dwa jezyli obce, pomimo tego, musze dochodzic protekcji, aby znalezc cos na
              miarę moich mozliwosci, bo inaczej... szkoda mówic
              • Gość: julek Re: Tak cienkie zarobki? IP: *.czajen.pl 29.10.03, 16:39
                ..........." z koneksiami " jest tak jak na całym świecie .........ale
                zapewniam Was do mielca przyjeżdzają do pracy ludzie "z polski" .......
                wygrywają konkursy .......zaczynają budować domy ,kupować mieszkania .........
                właśnie tu w mielcu ....... trzeba walczyć ,starać sie sprzedać jak najlepiej
                swoje umiejętności i zdolności .....to jest walka o życie a nie przedszkole
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka