Dodaj do ulubionych

Z bulem konstatuję

10.04.15, 09:00
fakt,że strażnik żyrandola niedługo wyląduje w Ruskiej Budzie i tam będzie plótł swoje dyrdymały o bigosowaniu i razem ze swoim Szogunem znajdzie czas na swoje infantylne zabawy
wpolityce.pl/polityka/240363-blisko-coraz-blizej-juz-tylko-4030-andrzej-duda-dogania-bronislawa-komorowskiego-sprawdz-wyniki-najnowszego-sondazu
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Żelazny elektorat 10.04.15, 21:00
      Na twoim miejscu nie podniecałbym się. 30% to żelazny elektorat PiSu! ;-))
      • americano2014 Re: Żelazny elektorat 11.04.15, 08:38
        No,no!.Gdy krul Europy Tusk przegrał ze śp.Kaczyńskim,to sondaże dawały mu tylko 18%
        • genia50 Re: Żelazny elektorat 11.04.15, 08:40
          Jestes dyslektykiem,czy udajesz?
        • wislocki12 Figlarna stylistyka 11.04.15, 10:42
          No wiesz, chcesz porównywać Prezydenta Tysiąclecia do jakiegoś tam Dudy? :-(
          PS. Znowu figlarna stylistyka. Komu zatem owe sondaże dawały 18%? Tuskowi czy Kaczyńskiemu. ;-))
    • e-zyleta Re: Z bulem konstatuję 12.04.15, 13:51
      Dalej coraz dalej:wiadomosci.onet.pl/kraj/sonda…-przed-duda-bedzie-druga-tura/597jcd - 2 godz. temu
    • wislocki12 Skazany na porażkę? 12.04.15, 22:24
      Myślę, że Duda już z samego założenia, skazany był przez prezesa na porażkę. Kaczyński w ogóle nie wspiera Dudy, ba, nawet mam wrażenie, że unika pojawiania się w jego towarzystwie... ;-))
      • e-zyleta Re: Skazany na porażkę? 13.04.15, 16:12
        Znowu prezydentura sie oddala:www.fakt.pl/polityka/marta-ka…e-andrzeja-dudy,artykuly,537826.html - 9 godz. temu
    • polak1706 Re: Z bulem konstatuję 13.04.15, 17:37
      Nie! Nie! Nie może jeszcze PO odejść od władzy!
      Nie wszystko jeszcze zrobione!
      >My tu gadu, gadu o kolejnej wrzutce medialnej, a tu nam wyciągają z kieszeni kolejne dziesiątki miliardów złotych. Jak widać, nie tylko w sprawie Smoleńska sprawa nie wydaje się być arcyboleśnie prosta, jak to twierdzi prezydent Komorowski. Mącić POdjudzać, zamieszać, a następnie ograbić, zgodnie z dewizą obecnego rządu, która ciągle brzmi; śmierć frajerom, dającym się strzyc do woli i bez końca. Za tej zwłaszcza ekipy, to zarówno taktyka jak i strategia. A, nuż Polacy dadzą się nabrać po raz kolejny. Zrobi się kolejną wrzutkę medialną, puści się tzw. â??szczuraâ?? do TVN-24 czy RMF FM czy GW, a wszystko to po to byśmy się nie zorientowali, że tak naprawdę w tle chodzi o systematyczne zagarnięcie resztek majątku narodowego, jak i drenaż naszych portfeli.dWłaśnie ruszyły rządowe przygotowania do prywatyzacji PKP - Energetyka, a co dziś warte są polskie tory, w które już wpakowano dziesiątki miliardów złotych, z wartymi 2,5mld zł Pendolino, bez własnego prądu? Okazuje się, że Polacy nadal jednak zarabiają 3-4-krotnie mniej niż większość obywateli UE , a koszty pracy są w Polsce niższe nawet niż w kryzysowej Grecji czy Portugalii. To nic, prezydent Komorowski i jego gorąca linia w TVN-24 zrobi kolejną wrzutkę, by możliwie szybko przyjąć wspólną walutę euro. I tak do skutku, do ostatniej polskiej złotówki, ostatniej fabryki, a nawet kolejki na Kasprowy Wierch. Mają jeszcze polscy staruszkowie i emeryci za dużo mieszkań, w atrakcyjnych lokalizacjach, wrzuci się temat Odwróconego Kredytu Hipotecznego za 200-300zł dodatku do emerytury, przejmie się szybko te atrakcyjne lokale. Chodzi przecież o to by ogłupionemu i zniewolonemu polskiemu społeczeństwu, spokojnie i bezkarnie sięgnąć jeszcze głębiej do kieszeni i po resztkę rodowych sreber, które jeszcze pozostały. Wszak my Polacy mamy jeszcze ziemię i lasy i przestrzeń życiową między Bugiem, a Odrą, a to jest jeszcze coś warte<
      • wislocki12 Intelektualista? 13.04.15, 19:57
        No tak, wPolityce, bez podania źródła, że o cudzysłowie nie wspomnę! Aleś się wysilił! ;-))
        • polak1706 Re: Intelektualista? 13.04.15, 20:38
          Pisałem już że takie znaki > < oznaczają że temat jest z sieci. No ale cóż od ciebie wymagać skoro ty CKM :-(
          • wislocki12 CKM 13.04.15, 20:52
            No tak z sieci... I myślisz, że to już wszystko tłumaczy? To co, mam polemizować z ową siecią? Nie żartuj! Czy ma rozumieć zatem, że tylko siecią chcesz ze mną rozmawiać? A może ze dwa zdania własnymi słowami? ;-))
            • polak1706 Re: CKM 13.04.15, 21:21
              Myslem co... te kopie z sieci odzwierciedlają moje poglądy. Teraz wpisz swoje, a inni swoje. Życie się toczy. Ludzie nie zawsze mają czas wysiadywać przy kompie i czytać coraz to nowe wiadomości. Podrzucam im zatem to co im "ucieka" i jest dla nich istotne choć jeszcze o tym nie wiedzą. Tobie też podrzucam i ciesz się że to nie odbezpieczony granat ;-)
            • polak1706 Re: CKM 13.04.15, 21:28
              Właściwie to możesz POlemizować z ową siecią bo skopiowałem stąd
              wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Sondaz-CBOS-ponad-70-proc-Polakow-pozytywnie-o-dzialalnosci-Bronislawa-Komorowskiego,wid,17439375,wiadomosc.html
              Aż POnad 70 procent Polaków POzytywnie mówi o działalności prezyd ę ta. Szkoda tylko, że kiedy POjawi się w jakimś mieście to słychać gwizdy i podobne zachowania.
              • wislocki12 "myślem co... te kopie" 13.04.15, 22:12
                Po pierwsze, myślę, że lepiej nie pisać "myślem co... te kopie" ;-))
                Po drugie, nie uważam za najlepsze rozwiązanie obrzucać się zżynkami z tzw. sieci. ;-))
                Po trzecie, nie sądzę, że wiadomości.wp.pl to już cała sieć?
                Po czwarte, cieszę, że lubisz czytać, ale nie życzę sobie żebyś wtykał mi jakieś zżynki! ;-))
                Po piąte, myślę, że jeśli ma się swoje poglądy, to najlepiej wyrażać je swoimi słowami! ;-))
                Po szóste, wolę prezydenta (nie prezyd ę ta!), nawet z siedemdziesięcioprocentowym poparciem! ;-))
                Po siódme, nie przepadam za kibolstwem.
                Po ósme, cieszę się, że nie są to odbezpieczone granaty.
                Po dziewiąte, czego i Tobie nie życzę!

• polak1706 Re: "myślem co... te kopie" 13.04.15, 23:12
                  >Po trzecie, nie sądzę, że wiadomości.wp.pl to już cała sieć?<
                  A juści, juści! Kiedy widzę te tytuły: "Zobacz co zrobiła", "Wiemy kto za tym stoi", "Co powiedziała Tadla" i podobne bzdety to mi się śmiać chce z WP. Interesują mnie komentarze Polaków a to już nie denna WP tylko głos zawiedzionego narodu!
              • wislocki12 Nie kradnij! 13.04.15, 22:22
                Po dziesiąte, nie kradnij! :-((
                • polak1706 Re: Nie kradnij! 13.04.15, 23:03
                  Aleś się napracowała. Nadaremne Twoje wypociny. Wolisz prezyd ę ta z 70 % POparciem? To straszne! To jakiś kolejny kilkuletni koszmar dla Polaków ale nie koszmar senny.

>nie życzę sobie żebyś wtykał mi jakieś zżynki!< Znów nie wiesz co piszesz. Jakiś wyimaginowany problem. Nigdy tego ci nie zarzucałem. Coś w Tobie drzemie, tłumisz coś w sobie i nagle wybuchasz ale do czego to "przypiąć?"
                  Wymieniasz jak na spowiedzi. Przyznaj się, sporo nagrzeszyłaś?
                  • polak1706 Re: Nie kradnij! 13.04.15, 23:06
                    narzucałem miało być
                  • wislocki12 Abiturient, absolwent... 13.04.15, 23:40
                    Po pierwsze, nie napracowałem się. Dla mnie to tyle, co splunąć - mam lekkie pióro, na szczęście, że o klawiaturze nie wspomnę! ;-))
                    Po drugie, mimo wszystko wolę prezydenta z siedemdziesięcioprocentowym poparciem niż plastikowego Dudę, że o innych kabotynach i megalomanach nie wspomnę! ;-))
                    Po trzecie, zaś, przyznam, sporo nagrzeszyłem w życiu, ale nigdy nie zżynałem, nawet na maturze! A Ty? No właśnie, czy zdarzyło Ci się zdawać maturę...
                    • polak1706 Re: Abiturient, absolwent... 13.04.15, 23:50
                      Przecież pisałem że mam 7 klas szkoły podstawowej i po dwa lata w każdej klasie "powtórka z rozrywki". Czytaj ze zrozumieniem. Tego cię w szkole nie uczyli.
                      Masz nie lekkie a głupiutkie pióro. Takie bzdety jak ty wypisujesz to pasują do pustej kobiety która gdzieś, coś tam "liznęła" w szkole i popisuje się swoim intelektem.
                      Chcesz się dowartościować. Typowe dla kobiety. Wy lubicie być zauważone, doceniane. My wolimy pozostać w cieniu, nawet czasem świecić światłem odbitym a nie własnym.
                      • wislocki12 Chyba nie świecisz, niestety... 14.04.15, 00:03
                        Tylko 7? To chyba strasznie dawno je kończyłeś... A może ósmej nie dało się? Szkoda! Pewnie miałeś pod górkę, że o wietrze nie wspomnę... Współczuję! ;-))
                        PS. Proponuję przestudiować problematykę mizoginizmu. Podejrzewam, że wiedza na ten temat bardzo przyda Ci się! ;-))
                        PS2. Mam wrażenie, że Ty nie świecisz, nawet światłem odbitym, niestety...
                        • polak1706 Re: Chyba nie świecisz, niestety... 14.04.15, 00:09
                          >Mam wrażenie, że Ty nie świecisz, nawet światłem odbitym, niestety..<
                          No znów NIESTETY masz rację! Świecę oczami! :D
                          Idź już spać. Jesteś marudna. Niech ci się przyśni WSIowy Bronek :D i UPAdek POlski i Polaków pod jego rządami. Może przejrzysz wreszcie na oczy.
                          • wislocki12 "Świecisz oczami!" 14.04.15, 01:07
                            I tu całkowicie zgadzam się z Tobą: "Świecisz oczami!" Niestety, tylko... ;-))
                          • ja-tarzan Re: Chyba nie świecisz, niestety... 14.04.15, 07:36
                            >>Niech ci się przyśni WSIowy Bronek :D i UPAdek POlski i Polaków pod jego rządami. Może przejrzysz wreszcie na oczy. <<

POlaku, afery, czy skandale były, sa i będą. BYły za SLD, były za PiS-u, stąd i teraz może mnie wkurzać to co sie dzieje.

Ale prezentujesz taką nie WSIową, ale typowo wsiową manierę nadużywania kwantyfikatorów. Byle dziewka, co pokaże cycki jest gwiazdą, a tu upadek.

Nie czuję bym w ciągu ostatnich 5, 10 czy 15 lat "upadł", a co dopiero UPADEK KRAJU i NARODU. Rozumiesz co to znaczy? Czy to tak używa się dla zbudowania napięcia ;)
                            • polak1706 Re: Chyba nie świecisz, niestety... 14.04.15, 15:48
                              Ty wiesz swoje a ja swoje.
                              Zmierzamy do DNA!
                      • americano2014 Re: Abiturient, absolwent... 14.04.15, 00:05
                        Jak Ty wisłocki ma lekkie pióro,to ja jestem ufoludkiem.Człowiek,który nie splamił się napisaniem paru zdań samodzielnie,bez-No tak!,czy pytajnika mówi,ze ma lekkie pióro!
                        • americano2014 Re: Abiturient, absolwent... 14.04.15, 00:17
                          Też jestem za!
                          www.stefczyk.info/publicystyka/opinie/kukiz-wrak-tramwaju-niech-bronislaw-wysle-anodinie,13507731033
                          • wislocki12 Zabili mu brata 14.04.15, 00:48
                            A mnie się podoba, bardzo, zresztą (C. Michalski, "Newsweek" 16/2015), to: "Zastanawiano się nad wystawieniem ówczesnego szefa Solidarności Janusza Śniadka, padało nazwisko szefa PAN profesora Michała Kleibera, a nawet Joanny Kluzik Rostkowskiej.
                            Jarosław Kaczyński był jednak na tym spotkaniu obecny. Siedział w otoczeniu najwierniejszych współpracowników i powtarzał co jakiś czas scenicznym szeptem: "zabili mi brata"" Z tamtego spotkania wyszedł jako namaszczony kandydat na prezydenta." :-((
                            A skończyło się tak, jak się skończyło, niestety... ;-))
                        • wislocki12 Ufoludek 14.04.15, 00:22
                          No tak (;-), chyba jednak mnie nie doceniasz... A te od "po pierwsze" do "po dziewiąte", że o "po dziesiąte" w następnym poście, nie wspomnę, to co? Ufoludek? Przecież to co najmniej 10 samodzielnych zdań. No, może z wyjątkiem owego "Nie kradnij." ;-))
    • polak1706 Re: Ukraińcy dali w twarz polskiemu prezydentowi 14.04.15, 16:15
      Czas by Polacy dali mu też w twarz 10.05
      wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Rossijskaja-Gazieta-Ukraincy-dali-w-twarz-polskiemu-prezydentowi,wid,17448494,wiadomosc.html
      • wislocki12 Szkoda, że Putin nie chwali Komorowskiego... 14.04.15, 19:54
        Czy ja dobrze widzę? Nawet Rossijskuju Gazietu okradasz? Czyżbyś podejrzewał, że rosyjska gazeta rządowa pochwali Komorowskiego? Nie żartuj! ;-))
        PS. No tak, bądźcie Polakami jak Putin i polak1706. ;-))
        • polak1706 Re: Szkoda, że Putin nie chwali Komorowskiego... 14.04.15, 21:30
          W dzieciństwie zapewne dostałaś po łapach za kradzieże i tak bredzisz o kradzieży co wątek.
          • wislocki12 Argument, niestety, mało wyrafinowany... 14.04.15, 21:38
            No tak, jest to argument mało wyrafinowany, że nie powiem, prostacki, niestety! :-((
            PS. Co Ty wiesz o moim dzieciństwie? ;-))
            PS2. Zżynanie bez podania źródła, że o braku cudzysłowu nie wspomnę, to przecież oczywista kradzież, niestety! :-((
            • polak1706 Re: Argument, niestety, mało wyrafinowany... 15.04.15, 17:08
              W dzieciństwie co najmniej skakałaś po drzewach a teraz skaczesz swojemu chłopu po głowie. "Ten typ tak ma"
              Zamiast cudzysłowiu stosuję takie znaki > <. Przecież pisałem o tym. Znów czegoś tu nie rozumiesz, niestety!
              • wislocki12 "Ten typ tak ma" 15.04.15, 20:45
                A nie prościej stawiać po prostu cudzysłów, jak Pan Bóg przykazał, że o językoznawcach nie wspomnę, niż znak "więcej niż", lub "mniej niż"? Przyznaj, że to jakieś dziwactwo, jakby... ;-))
                PS. Masz rację, "Ten typ tak ma", niestety! :-((
                • polak1706 Re: "Ten typ tak ma" 15.04.15, 20:46
                  No....
                  interia360.pl/moim-zdaniem/artykul/dlaczego-nie-zaglosuje-na-b-komorowskiego-i-po,72068
                  • wislocki12 Intelekt? 15.04.15, 21:06
                    No tak, znowu "z sieci"! ;-)) Dziękuje za link! Mam wrażenie, że tym razem posłużyłeś się dziennikarzem z Interii, niestety... A może sięgnąłbyś do głębszych pokładów własnego intelektu, co by to nie miał znaczyć? A może tak naprawdę z owym intelektem u Ciebie nie jest najlepiej? :-((
                    • polak1706 Re: Intelekt? 15.04.15, 21:19
                      >A może tak naprawdę z owym intelektem u Ciebie nie jest najlepiej? <
                      No...
                      • palacz67 Re: Intelekt? 15.04.15, 21:23
                        Stuku, puku, śmieję się do rozpuku:-)
                        • wislocki12 Stuku, puku... 15.04.15, 21:46
                          Stukała, pukała... ;-))
                      • wislocki12 A u was... 15.04.15, 21:44
                        No tak, a u was biją murzynów! ;-))
                        • polak1706 Re: A u was... 15.04.15, 21:53
                          Powinni lać po ryjach ile wlezie! Murzynów, Islamistów, Żydów, Ukraińców zanim ONI ciebie złoją, a złoją na pewno!
                          www.google.pl/search?q=bestgore+islam&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=i8EuVbHSKoPOygOo3oGQCA&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=869
                          • wislocki12 POolska kontra... 15.04.15, 22:17
                            No tak, Polska kontra reszta świata! ;-))
                        • polak1706 Re: A u was... 15.04.15, 21:58
                          Lać po ryjach i jeszcze poprawić
                          www.google.pl/search?q=mord+wo%C5%82y%C5%84ski&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=xcIuVb3eGYPWywON1YDoAQ&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=869
                          • wislocki12 Lechowski vel polak1706? 15.04.15, 22:21
                            Czy Ty przypadkiem nie służyłeś w ZOMO, a potem posługiwałeś się nickiem Lechowski51? ;-))
                            • polak1706 Re: Lechowski vel polak1706? 15.04.15, 22:23
                              Ani proszek "E" a ni "OMO" nie wypierze tak jak ZOMO :-))
                              • wislocki12 Ociec prać? 15.04.15, 22:41
                                No tak, już wiem, skd twoje uznanie dla prania, lania i... walców, niestety! ;-))
                        • polak1706 Re: A u was... 15.04.15, 22:00
                          Lać po mordach i przejechać po nich walcem
                          www.google.pl/search?q=zbrodnie+%C5%BCydowskie&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=QMMuVfHPN4PWywON1YDoAQ
                          • wislocki12 "Lać po mordach i przejechać po nich walcem" 15.04.15, 22:16
                            Chyba zadzwonię na 112! :-((
                            • polak1706 Re: "Lać po mordach i przejechać po nich walcem" 15.04.15, 22:26
                              Myślisz że na 112 myślą inaczej?
                              W trosce o swoje bezpieczeństwo i swoich dzieci będą musieli, za kilka dziesięcioleci, to robić co napisałem.
                              • wislocki12 Ciekawe, co na to Jezus? 15.04.15, 22:34
                                Na 112 ratują ludzi, a nie leją po mordach, że o walcu nie wspomnę! ;-))
                                No tak, wiedziałem, że jesteś chrześcijaninem. Ciekawe, co na to Jezus? Też lałby po mordach i przejechał po nich walcem? :-((
    • genia50 Re: Z bulem konstatuję 15.04.15, 22:11
      Czyli:"gwalt niech sie gwaltem odciska"?A moze tak zadzialac ,wykorzystujac wiedze historyczna,madra dyplomacje,inne srodki,aby juz nigdy sie to nie powtorzylo?
      • polak1706 Re: Z bulem konstatuję 15.04.15, 22:22
        Oczywiście, oczywiście. Komor podaje łapkę Ukraińcom a oni gloryfikują UPA i Banderę.
        Rozmawiaj, rozmawiaj dalej.
        • wislocki12 Klechowski redivivus! 15.04.15, 22:30
          Na szczęście Polacy nie gloryfikują NSZ... ;-))
          PS. Jeżeli twoim zdaniem, Komorowski jest Komorem, to Duda jest... ;-))
          PS2. "Rozmawiaj, rozmawiaj dalej."
        • genia50 Re: Z bulem konstatuję 15.04.15, 22:36
          Znudzil ci sie dlugoletni pokoj w Europie?Chcesz stracic nozke,albo nawet glowke?Bo ja nie .Jak chcesz sie bic to zorganizuj sobie ustawke z nacjonalistami z innych krajow,a w kazdym kraju,niestety,tacy sa.
          • polak1706 Re: Z bulem konstatuję 15.04.15, 22:49
            Widzisz Genia! Świat się zmienia!
            Mnie pokój w Europie się nie znudził ale skoro wpuszcza się do Europy KONIA TROJAŃSKIEGO to czego się spodziewasz?
            Ty nie chcesz się bić ale będziesz musiała (albo Twoje dzieci). Zmuszą cię do tego inni, obcy przez Twoją naiwność. Naiwność Polityków nazywa się: POPRAWNOŚCIĄ POLITYCZNĄ. Francja i Niemcy już zaczynają za nią płacić... Cena będzie straszna, okrutna. Kolej na inne państwa. Nie chcieliśta sierpa i młota to tera mota!
            • genia50 Re: Z bulem konstatuję 15.04.15, 22:55
              Panstwo powinno byc swieckie .Tak to jest jak rozne religie maja zbyt duzy wplyw i umacniaja nazbyt swoja pozycje.
              • polak1706 Re: Z bulem konstatuję 15.04.15, 23:02
                Państwo może być katolickie, chrześcijańskie (to nasza tradycja/historia, nasza mentalność) pod warunkiem że nie pasie się wyznawców, nie zezwala na różne fanaberie i mądrze się nim rządzi.
                Kościół powinien się utrzymywać z własnych środków, daniny owieczek a nie z budżetu państwa.
                Z kościołem katolickim nie radzę jednak wojować bo Europa marnie skończy. Każdemu działaniu towarzyszy przeciwdziałanie, przyroda nie znosi próżni!
                • wislocki12 Co tam piją? 15.04.15, 23:11
                  Czyżbyś miał być przeciwnikiem funduszu kościelnego? Jakem ateista, nie wierzę! ;-))
                  PS. Nie bardzo rozumiem, co się dzieje, ale tym razem całkowicie zgadzam się z Tobą! Ciekawe, co się pije tam, gdzie właśnie przebywasz? To chyba dobre! ;-))
                  • polak1706 Re: Co tam piją? 15.04.15, 23:24
                    pije się 1410
                    -1kilogram cukru
                    -4litry wody
                    10dkg drożdży...
                    • genia50 Re: Co tam piją? 15.04.15, 23:46
                      To nie wrozy zwyciestwa,
                      • polak1706 Re: Co tam piją? 15.04.15, 23:47
                        Nie! Wzory na mocne trunki :-)
                        • polak1706 Re: Co tam piją? 15.04.15, 23:49
                          Chciałem powiedzieć: na wodę ognistą
                • genia50 Re: Z bulem konstatuję 15.04.15, 23:11
                  No tak, o 400 latach wypraw krzyzowych,przypomnialo ci sie z historii?
                  • wislocki12 Nic nieznaczące epizody 15.04.15, 23:34
                    O takich nic nieznaczących epizodach Americano (Lechowski, Rzeszowski, Polak1706 chyba też) nie musi pamiętać... O inkwizycji, zresztą, też... :-((
                    • polak1706 Re: Nic nieznaczące epizody 15.04.15, 23:36
                      Pamiętam, pamiętam....
                      • genia50 Re: Nic nieznaczące epizody 15.04.15, 23:40
                        Napisam,ze pamietasz z historii,(takiego przedmiotu)nikt nie podejrzewa cie,ze masz tyle lat co stary zolw.
            • wislocki12 "Nie chcieliśta sierpa i młota to tera mota" 15.04.15, 23:26
              Czyżbyś chciał zasugerować, że powinniśmy wziąć owego sierpa, że o młocie nie wspomnę? No tak, ciekawy pomysł, choć może z tych raczej bardziej radykalnych... Przy okazji, co to jest owa "tera mota"? ;-))
              PS. Byłbym Ci bardzo wdzięczny, gdybyś zechciał nieco szerzej rozwinąć ową koncepcję konia trojańskiego dla współczesnej Europy.
              PS2. Nie bardzo rozumiem też, na czym zasadzasz swoją koncepcję poprawności politycznej jako naiwności polityków. Jak rozumiem, nie jesteś politykiem, a w związku z tym nie jesteś naiwny?
              • polak1706 Re: "Nie chcieliśta sierpa i młota to tera mota" 15.04.15, 23:31
                już to podawałem ale skoro chcesz...
                www.youtube.com/watch?v=AmA1QCzbwhw
                www.youtube.com/watch?v=kZWaabTs2u4
                reszta w internecie. Za POPRAWNOŚĆ POLITYCZNĄ przyjdzie nam, szarakom zapłacić
                • wislocki12 "Nie chcieliśta sierpa i młota to tera mota" 15.04.15, 23:43
                  Każda wiara ma swoją inkwizycję i wojny krzyżowe, że o sierpie i młocie nie wspomnę! Dlatego należy sprzeciwiać się wszelkim ideologiom i religiom! Wszystkie są tyle samo warte! Wszystkie niosą śmierć! :-((
                  • polak1706 Re: "Nie chcieliśta sierpa i młota to tera mota" 15.04.15, 23:47
                    Trzeba je "krótko trzymać". To nie takie łatwe. Dyć to religie to OPIUM DLA MAS a MASA uważa że zawsze ma rację.
                    • genia50 Re: "Nie chcieliśta sierpa i młota to tera mota" 15.04.15, 23:51
                      Solidna i powszechna edukacja moze pomoc .
                      • polak1706 Re: "Nie chcieliśta sierpa i młota to tera mo 15.04.15, 23:52
                        Edukacja dzikusów islamskich? Kawalara z ciebie :-)
                        • genia50 Re: "Nie chcieliśta sierpa i młota to tera mo 16.04.15, 00:07
                          Taki "dzikus "moze byc zdolny i jak sie wyksztalci,to moze byc o wiele madrzejszy od ciebie.
                          • wislocki12 Polak1706 i s-ka 16.04.15, 01:10
                            Czy tak trudno być mądrzejszym od od polaka1706, że o Americano i paru innych nie wspomnę! ;-))
                          • polak1706 Re: "Nie chcieliśta sierpa i młota to tera mo 16.04.15, 19:19
                            Oczywiście że jest zdolny a nawet bardzo zdolny. Szybko opanowuje obsługę kałacha, wiązanie rąk z tyłu i podrzynanie gardeł. I nie tylko może być o wiele mądrzejszy ode mnie, ale na pewno jest o wiele mądrzejszy ode mnie.
                            Wszelkie swoje barbarzyńskie czyny wytłumaczy krótko: Allah tak chciał, w imię Allaha itp. Mądrość i spryt godny podziwu.
                            forumemjot.wordpress.com/2014/08/10/holokaust-chrzescijan-w-iraku-krwawe-biesiady-ludobojstwo-na-niespotykana-dotad-w-historii-skale-krzyzowanie-scinanie-dzieciom-glowek-i-nabijanie-ich-na-pal-media-milcza/
                            • genia50 Re: "Nie chcieliśta sierpa i młota to tera mo 16.04.15, 19:55
                              No widzisz, tak wyglada fundamentalizm religijny.Po to edukacja,zeby tego uniknac.Kazdy fundamentalizm religijny jest grozny.Raz jedni ,raz drudzy fundamentalisci (poucz sie historii) robia dla ludzi pieklo na ziemi.Oni sa mocno wierzacy,nie sa ateistami ,bo czesto mowi sie ,ze wierzacy nie sa zdolni do zbrodni,
                              • polak1706 Re: "Nie chcieliśta sierpa i młota to tera mo 16.04.15, 20:07
                                >(poucz sie historii)< Myślisz że ja o tym nie wiem? Typowa kobieta :-(
                                • genia50 Re: "Nie chcieliśta sierpa i młota to tera mo 16.04.15, 20:31
                                  Kobieta:Typowa,a mezczyzna:Typ?
                                  • edekzgredek99 Re: "Nie chcieliśta sierpa i młota to tera mo 16.04.15, 20:38
                                    Nie daj Boże aby typowy mężczyzna był jak lechowski bo ludzkość wyginie. Przecież żadna kobieta nie chciałaby z takim typem ;)
              • polak1706 Re: "Nie chcieliśta sierpa i młota to tera mota" 15.04.15, 23:32
                Widzę sama radość na twarzy tej szczęśliwej kobiety
                wiadomosci.onet.pl/swiat/afganka-gulnaz-zmuszona-do-malzenstwa-z-oprawca/ethc57
                • wislocki12 "Nie chcieliśta sierpa i młota to tera mota" 15.04.15, 23:38
                  No tak, chrześcijanka w środku Europy nigdy nie musi mu uciekać z dziećmi z domu przed pijanym ojcem katolikiem... :-((
                  • polak1706 Re: "Nie chcieliśta sierpa i młota to tera mota" 15.04.15, 23:48
                    Oj musi!
                    Tylko że u ciapatych dzikusów jeszcze bardziej musi!
                    • wislocki12 Biją murzynów. Nawet u dzikusów... 16.04.15, 00:10
                      Bo u nich biją murzynów, niestety! I nie tylko! ;-))
                  • genia50 Re: "Nie chcieliśta sierpa i młota to tera mota" 15.04.15, 23:53
                    Dobrze ,ze Komorowski podpisal konwencje o przeciwdzialaniu przemocy,to bedzie latwiej sie bronic przed nia.
                    • wislocki12 Figlarna stylistyka? 16.04.15, 01:05
                      Przed konwencją czy przemocą? ;-))
                    • genia50 Re: "Nie chcieliśta sierpa i młota to tera mo 16.04.15, 12:07
                      Troche sie zaplatalam,oczywiscie ta konwencja bedzie bronic przed przemoca.
                      • edekzgredek99 Re: "Nie chcieliśta sierpa i młota to tera mo 16.04.15, 12:17
                        Pani Geniu, jaka przemoc? Kościół uważa,że kobieta powinna być poddana swojemu mężowi siedzieć w domu, rodzić dzieci, sprzątać, prać, gotować, klepać zdrowaśki a jak przesoli zupę to pan i władca ma prawo się troszkę zdenerwować. Ciekaw czy lechowski bije żonę. On taki prawdziwy katolik.
                        • genia50 Re: "Nie chcieliśta sierpa i młota to tera mo 16.04.15, 12:21
                          Moze chcialby,ale mu nie wypada ,dlatego jest taki nerwowy.
                          • edekzgredek99 Re: "Nie chcieliśta sierpa i młota to tera mo 16.04.15, 12:25
                            A ja pani Geniu nie wierzę w istnienie żony lechowskiego. Kto by z takim upierdliwcem wytrzymał?
                            Jego wygląd zresztą świadczy o braku kobiecej ręki.
                            • genia50 Re: "Nie chcieliśta sierpa i młota to tera mo 16.04.15, 12:29
                              Nie wyglada na milego faceta,wypowiedziami tez nie uwodzi ,mozliwe,ze samotny.
                              • edekzgredek99 Re: "Nie chcieliśta sierpa i młota to tera mo 16.04.15, 12:33
                                To już pomijam. Proszę zwrócić uwagę na jego wygląd. Jaki niestaranny, przypadkowy. Spodnie jak po ojcu. Czy żona pozwoliłaby aby jej mąż tak wyglądał? Przecież to w pewnym sensie świadczy o niej.
                                • genia50 Re: "Nie chcieliśta sierpa i młota to tera mo 16.04.15, 12:44
                                  Moze juz jej nie zalezy,po prostu machnela reka.Moze tylko do kosciola pilnuje,aby sie ladnie ubral.
                                  • edekzgredek99 Re: "Nie chcieliśta sierpa i młota to tera mo 16.04.15, 14:15
                                    Niestety, nawet wyjściowy wygląd Leszka K. z Mielca pozostawia dużo do życzenia. Zero szyku i elegancji.
                                    • wislocki12 A gdzie cylinder, że o szabli nie wspomnę? 16.04.15, 19:51
                                      No tak, ta czapeczka po prostu jest niesamowita! A ja myślałem, że konserwatyści paradują w cylindrach, białych szalikach, że o szabli, jak Mikke, nie wspomnę! ;-))
                                      • americano2014 Re: A gdzie cylinder, że o szabli nie wspomnę? 16.04.15, 19:57
                                        ..wracając do tematu!,Tak rządza nami ludzie,którzy nie kochają Polaków
                                        www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9rp7-hPnT_s
                                        • wislocki12 Podobała się mi w mundurku LWP obok Englerta :-(( 16.04.15, 20:02
                                          Mam wrażenie, że w odróżnieniu od Komorowskiego, Dykiel najlepsze lata, głównie w peerelowskie, ma już za sobą, niestety! :-((
                                        • edekzgredek99 Re: A gdzie cylinder, że o szabli nie wspomnę? 16.04.15, 20:13
                                          Lepiej mi powiedz talibie lechowski dlaczego Jarek i Antek jeszcze w pierdlu nie gniją
                                        • aunina95 Re: A gdzie cylinder, że o szabli nie wspomnę? 19.04.15, 08:11
                                          za to Polacy ..? kochliwi tacy....? a o wieku nie wspomnę.....
      • polak1706 Re: Z bulem konstatuję 16.04.15, 23:55
        No to spróbuj, naiwna, wykorzystać mądrą dyplomację z dzikimi choćby w tej sprawie
        wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Raport-Human-Rights-Watch-potwierdza-pieklo-jazydzkich-kobiet-i-dziewczynek-pod-jarzmem-ISIS,wid,17457606,wiadomosc.html?ticaid=114b37&_ticrsn=3
        Na razie dzieje się to w Państwie Islamskim i innych państwach islamskich... też dzikich. Później ich zasady rozleją się po Europie a może i po świecie. Będziesz miała okazję debatować.
        • wislocki12 Dyplomacja z dzikim? 17.04.15, 00:09
          Mam wrażenie, że nie zauważyłeś nawet, że odpowiadasz na post niejakiego Americano2014, czyli swój(?) następującej treści:
          "Z bulem konstatuję fakt,że strażnik żyrandola niedługo wyląduje w Ruskiej Budzie i tam będzie plótł swoje dyrdymały o bigosowaniu i razem ze swoim Szogunem znajdzie czas na swoje infantylne zabawy
          wpolityce.pl/polityka/240363-blisko-coraz-blizej-juz-tylko-4030-andrzej-duda-dogania-bronislawa-komorowskiego-sprawdz-wyniki-najnowszego-sondazu.
          PS. Kogo miałeś na myśli, pisząc, "naiwna"? Chyba nie siebie? ;-))
          • polak1706 Re: Dyplomacja z dzikim? 17.04.15, 16:27
            odpowiedź na ten post GENI co to się jej świat zmieni:
            >Czyli:"gwalt niech sie gwaltem odciska"?A moze tak zadzialac ,wykorzystujac wiedze historyczna,madra dyplomacje,inne srodki,aby juz nigdy sie to nie powtorzylo? <

Każdy kto uważa że z dzikimi można dojść do porozumienia jest naiwny i w dużym błędzie. To ludzie niereformowalni z wypranymi mózgami. Jeżeli ktoś ma wątpliwości co do powyższego to polecam zamieszkać z nimi i na ich terenie.
            Pisząc naiwna mam na myśli również ciebie, niestety!
          • polak1706 Re: Dyplomacja z dzikim? 17.04.15, 16:51
            Ochrona, poprawność polityczna
            wiadomosci.onet.pl/swiat/najgrozniejszy-islamista-norwegii-wladze-probuja-sie-go-pozbyc-od-10-lat/2v5txy
        • wislocki12 Nihil novi 18.04.15, 00:16
          Nihil novi:
          "Al-Andalus (الأندلس) – arabska nazwa Półwyspu Iberyjskiego, nadana przez jego muzułmańskich zdobywców. Odnosi się ona zarówno do Emiratu (ok. 750-929) jak i do Kalifatu Kordoby (929-1031), a w szczególności do królestw (taif); może być używana również do ogólnego określenia terytoriów pod rządami muzułmanów (711-1492). Podczas powolnego procesu Rekonkwisty, ziemie iberyjskie były stopniowo ponownie zdobywane przez chrześcijan zajmujących północne enklawy, a nazwa "al-Andalus" zaczęła odnosić się tylko do zdominowanych przez islam ziem na południu."
          Wszystko już było, niestety! :-((
        • e-zyleta Re: Z bulem konstatuję 18.04.15, 19:40
          polak1706 napisał(a):

> No to spróbuj, naiwna, wykorzystać mądrą dyplomację z dzikimi choćby w tej spra
          > wie
          > wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Raport-Human-Rights-Watch-potwierdza-pieklo-jazydzkich-kobiet-i-dziewczynek-pod-jarzmem-ISIS,wid,17457606,wiadomosc.html?ticaid=114b37&_ticrsn=3
          > Na razie dzieje się to w Państwie Islamskim i innych państwach islamskich... te
          > ż dzikich. Później ich zasady rozleją się po Europie a może i po świecie. Będzi
          > esz miała okazję debatować.
          Problem nie leży w dzikich zwyczajach a tylko w fanatyzmie religijnym i to niema znaczenia jaki on ma zabarwienie lub wyznanie, To właśnie twoje poglądy nie uznawania innych moga prowadzić do wypaczeń i zbrodnii.
          • polak1706 Re: Z bulem konstatuję 18.04.15, 23:18
            Niech zatem tak będzie: Dziki fanatyzm religijny wyznawany przez dzikusów.
            A Europa, i być może świat, zapłaci bardzo wysoka cenę za uznawanie i tolerowanie "obcych" na własnym terenie. Obejrzyj całość.
            www.youtube.com/watch?v=9v00dFYt_fI
            Toleruj! Uznawaj obcych!
            www.youtube.com/watch?v=kMmX6mntCW0
        • wislocki12 Z bólem konstatuję... 18.04.15, 21:20
          Mam nieodparte wrażenie, że polaka1706 zwrócił się do polaka1706. Czy oni mają coś wspólnego z "jazydzkimi kobietami i dziewczynkami"? Ciekawe, jakiej odpowiedzi oczekujesz? ;-))
          PS. Dlaczego piszesz niegramatycznie? :-((
        • wislocki12 Nie bądź dzikusem! 18.04.15, 22:55
          Obawiam się, że mało w Tobie optymizmu, niestety... :-((
          PS. Nie bądź dzikusem! ;-))
    • wislocki12 Nazwisko raczej na to nie wskazuje! ;-)) 16.04.15, 19:57
      Podobno niejaki Korwin Mikke (ten od cylindra i białego szalika, że o szabli nie wspomnę), wyzwał był Dudę na pojedynek. Ciekawe, czy rzeczony Duda ma zdolność, czyli prawo do pojedynkowania się z monarchistą? Nazwisko raczej na to nie wskazuje! ;-))
      • polak1706 Re: Nazwisko raczej na to nie wskazuje! ;-)) 16.04.15, 20:08
        Będą się tłuc na widelce i kotlety :-(
        • americano2014 Re: Nazwisko raczej na to nie wskazuje! ;-)) 16.04.15, 20:21
          Bredzisław o specjaliście od kur.Czy ty wisłocki jesteś w stanie mi te durnoty przełożyc na język polski?
          www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZSfWOxA65Pg
          • edekzgredek99 Re: Nazwisko raczej na to nie wskazuje! ;-)) 16.04.15, 20:24
            Lepiej powiedz nam dlaczego ruski agent Antek nie gnije jeszcze w pierdlu
          • wislocki12 Kabaret! 16.04.15, 20:40
            Ja? Nie żartuj, lepiej poproś o wyjaśnienia swojego konserwatywnego kumpla Korwina, Mikke, zresztą. Jest jeszcze jeden monarchista, katolik i konserwatysta i... reżyser! A oprócz tego Ogórek, Jarubas, Kukiz, Kowalski i... Duda, Andrzej, niestety! ;-))
          • wislocki12 Ha-la-ma! 17.04.15, 01:00
            Zwróć się do Halamy! On jest bardziej kompetentny w drobiu! ;-))
            • americano2014 Re: Ha-la-ma! 17.04.15, 08:35
              O bredzenie prosze Ciebie,specjalistę w tym temacie.
              • edekzgredek99 Re: Ha-la-ma! 17.04.15, 09:22
                A zawsze wydawało mi się, że największym specjalistą od bredzenia i mendzenia jesteś ty, lechowski. A teraz do garów bo dniówka leci.
                • americano2014 Re: Ha-la-ma! 17.04.15, 18:42
                  Murzyn i Bredzisław...to chyba za dużo!
                  fakty.interia.pl/felietony/news-jego-murzynskosc-bronislaw-komorowski,nId,1718423#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=other
                  • edekzgredek99 Re: Ha-la-ma! 17.04.15, 18:56
                    Znowu bredzisz i mendzisz. Wracaj do garów prostaku.
                    • americano2014 Re: Ha-la-ma! 17.04.15, 22:20
                      Znalazł sie specjalista od kur o którym plótł Bredzisław Komorowski
                      www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ossti6Qt5V8
                      • wislocki12 Jako rzecze Jarosław K. 17.04.15, 23:22
                        No tak, wrzaski, krzyki, że o buczeniu nie wspomnę! Niestety, żadne krzyki, żadne wrzaski nie przekonają nas, że czarne jest czarne, a białe, jako rzecze Jarosław K. ;-))
                      • edekzgredek99 Re: Ha-la-ma! 18.04.15, 19:25
                        Lechowski przecież to ty macasz kury. Pedałujesz, zmywasz gary, bredzisz i mendzisz.
                  • wislocki12 A może chodzi o podżeganie? 17.04.15, 23:37
                    Wiedziałem, że jesteś rasistą, ale nie podejrzewałem, ze nacjonalistą... ;-))
                    PS. No tak, "W sprawie tak zwanej "konwencji antyprzemocowej" nie chodzi oczywiście – jak może dałby sobie wmówić ktoś skrajnie naiwny – o żadną przemoc, ani zapobieganie jej." A może chodzi o podżeganie? ;-))
                    PS2. Jesteś pewien, ze imię Bredzisław dopuszcza do chrztu Kościół katolicki? :-((

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/felietony/news-jego-murzynskosc-bronislaw-komorowski,nId,1718423#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
    • wislocki12 Z Dudą na dystans 17.04.15, 23:12
      Grunt, żeby Dudę trzymał na dystans... ;-))
    • wislocki12 Tatarzyn czy... Kozak? 18.04.15, 00:01
      No tak:
      "Złapał kozak Tatarzyna, a Tatarzyn za łeb trzyma" ;-))
      PS. Bigos, że o shogunie nie wspomnę, to nadal za mało... :-((
      • americano2014 Re: Tatarzyn czy... Kozak? 18.04.15, 23:08
        Znowu sie najarałes i gadasz sam ze sobą?!
        • wislocki12 Z Americano? Nie żartuj! ;-)) 19.04.15, 00:34
          No cóż, lubię pogadać z inteligentnym człowiekiem! Z Americano? Nie żartuj! ;-))
        • edekzgredek99 Re: Tatarzyn czy... Kozak? 19.04.15, 12:47
          Rozumiem, że ty lechowski świetnie wiesz jak to jest być najaranym, w końcu to twoja codzienność
          • smieszekleszek Re: Tatarzyn czy... Kozak? 19.04.15, 13:03
            Że pedałuje to wszyscy wiedzą, ale żeby jarał, to pierwszy raz słyszę
            • edekzgredek99 Re: Tatarzyn czy... Kozak? 19.04.15, 13:10
              pewnie, że jara. Na trzeźwo takich pierduł by nie zamieszczał. A foty widziałeś? Jaki jest zniszczony. To od jarania.
              • americano2014 Re: Tatarzyn czy... Kozak? 19.04.15, 13:40
                I znowu masz zwidy upierdliwy mały człowieczku?!.Kup W sieci a może w twojej pustej głowie zakołace jakaś sensowna myśl?
                www.wsieci.pl/tygodnik-wsieci-przed-gazeta-wyborcza-polityka-i-newsweekiem-pnews-2097.html
                • e-zyleta Re: Tatarzyn czy... Kozak? 19.04.15, 18:08
                  Ten to zastał Polskę drewnianą a zrobi murowaną:
                  wiadomosci.onet.pl/kraj/maria…szym-dostepem-do-broni-palnej/37c97g - 55 min temu
                • edekzgredek99 Re: Tatarzyn czy... Kozak? 19.04.15, 18:12
                  W sieci powiadasz. Jak się takie tendencyjniaki tylko czyta to się później tak we łbie polasuje. Zdrówka życzę.
                • wislocki12 Panaceum? 19.04.15, 23:26
                  Przyznam, że zachwycony jestem twoim talentem w zakresie wyrażania chrześcijańskiej miłości i szacunku dla bliźniego. :-((
                  PS. Naprawdę jesteś pewien, że "W sieci" to panaceum? ;-))
                  • americano2014 Re: Panaceum? 20.04.15, 00:33
                    Twój zachwyt przyprawia mnie o szybsze bicie serca.A W sieci czy Do rzeczy jest odtrutką na Lizowe i TVN-wskie brednie
                    opiniak.pl/internetowy-sondaz-prezydencki-kwiecien-glosuj/
                    • e-zyleta Re: Panaceum? 20.04.15, 09:45
                      Możesz sobie taki sondaż zanieść na ołtarz do ojca dyrektora
                      • ja-tarzan Re: Panaceum? 20.04.15, 22:24
                        Przecież to sondaże "kółka wzajemnej adoracji". Kukiz + Korwin = 70% he he
                    • wislocki12 Tylko 24%? 20.04.15, 22:38
                      No tak, Mikke + Kukiz 65%, Duda - 24%, a reszta poniżej progu błędu! Gratuluję wiarygodnego źródła! Czy aby nie kompromitujesz się? :-((
                      PS. "Do rzeczy" to też panaceum? Sporo ich... ;-))
                      • americano2014 Re: Tylko 24%? 20.04.15, 23:18
                        Wódz z Ruskiej Budy tonie i staje się coraz bardziej śmieszny i nerwowy.A twoje cytaty z Lizweeka nie zmienia rzeczywistości
                        • wislocki12 Beczka piwa! 20.04.15, 23:25
                          Nie bardzo rozumiem! Przecież Mikke i Kukiz stoją znacznie wyżej od owego Dudy! Myślisz, że da radę wygrać z TAKIMI kandydatami? A może założysz się? Stawiam beczkę piwa na zwycięstwo Komorowskiego! ;-))
                          • polak1706 Re: Beczka piwa! 21.04.15, 17:16
                            W tym Wisłocka jesteśmy zgodni, Komoruski wygra. W wyborach do sejmu wygra PO.
                            Nie wszystko jeszcze sprzedane, nie wszyscy kolesie w Rzeczpospolitej Kolesiów nachapali się.
                            Gra idzie o dużą stawkę!
                        • e-zyleta Re: Tylko 24%? 20.04.15, 23:54
                          Wzorowy katolik<www.fakt.pl/polityka/wpadka-dudy-rozmawial-przez-telefon-w-kosciele-,artykuly,539645.html
                          • e-zyleta Re: Tylko 24%? 21.04.15, 15:47
                            Cieszę sie że nie pomyśli americano<polska.newsweek.pl/wybory-parlamentarne-2015-sondaz-parlamentarny-dla-newsweeka,artykuly,361522,1.html
                        • edekzgredek99 Re: Tylko 24%? 21.04.15, 18:48
                          Lechowski ty to chyba nawet podstawówki nie skończyłeś. Zupełnie nie potrafisz pisać po polsku. Przekręcasz nazwiska i tytuły. Ogarnij się troche chłopie bo wstyd.
                          • aunina95 Re: Tylko 24%? 21.04.15, 19:41
                            Od jakiegoś s czasu przyglądam się temu forum z zamiarem zatrzymania się na dłużej. Wydaje mi się jednak, że mimo wszystko tylko lechowski, rzeszowski czy americano ma sprecyzowane jakieś poglądy, Szkoda tylko, ze wdaje się w takie jarmarczne wędrowki muzyczne czy inne wycieczki...
                            • genia50 Re: Tylko 24%? 21.04.15, 20:00
                              Wlasnie,takie fundamentalne.
                              • americano2014 Re: Tylko 24%? 21.04.15, 20:29
                                gienia,wisłocki i inne sieroty po duperelu też mają swoje poglądy.....niezmienne od czasów Gierka
                                • wislocki12 Jaki polemista, taki argument... 21.04.15, 20:32
                                  Dość marny argument, jak na merytoryczną dyskusję, niestety! ;-))
                                • e-zyleta Re: Tylko 24%? 21.04.15, 23:45
                                  Ja cały czas "poglądam" kiedy ty przestaniesz mędzić na forum w Tarnobrzegu, myślałem że jesteś w Amazonii i leżysz pod ogonem.
                                • wislocki12 Constans? 22.04.15, 00:13
                                  Mam wrażenie, że twoje poglądy też zrodziły się w PRL, i też pozostają constans, jakby... ;-))
                                  • e-zyleta Re: Constans? 22.04.15, 00:32
                                    Ciagle myślę dlaczego jest taki głupi i daje się omamić. Moje poglądy wynikają z mojej niezależności i w PRL - u i III, IV Rzeczp i znowu w III. Całe życie byłem na włsnym garnuszku i jestem nadal.
                                    • americano2014 Re: Constans? 22.04.15, 08:19
                                      ....poglądy postkomunistów są niezmienne i metody
                                      pikio.pl/jaja-jak-u-barei-komorowski-odwiedzil-udawana-budowe-obwodnicy/
                                      • e-zyleta Re: Constans? 22.04.15, 09:38
                                        Twoje poglądy są zbliżone do poglądów osła dardańskiego, który nie myśli tylko ryczy.
                                        • americano2014 Re: Constans? 22.04.15, 19:25
                                          Wiesz przecież,że z idiotami nie rozmawiam.Po cholerę więc płodzisz kolejny plugawy post?
                                          • edekzgredek99 Re: Constans? 22.04.15, 19:37
                                            Z idiotami nie rozmawiasz? To dlaczego gadasz sam ze sobą?
                                          • e-zyleta Re: Constans? 25.04.15, 09:44
                                            americano2014 napisał(a):

> Wiesz przecież,że z idiotami nie rozmawiam.Po cholerę więc płodzisz kolejny plu
                                            > gawy post?
                                            >
                                            Rozmawiaj z osłem, to twój pierwowzór.
                                      • wislocki12 Tylko krowa... 22.04.15, 20:36
                                        Ciekawe, jak twoje, niekomunistyczne, zresztą, poglądy zmieniały się w czasie? ;-))
                                        • americano2014 Re: Tylko krowa... 25.04.15, 01:14
                                          POlecam ciekawą analize Ziemkiewicza
                                          fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news-ratujcie-platforme,nId,1722309
                                          • wislocki12 A gdzie Duda? 25.04.15, 01:29
                                            Masz rację! Analiza niezwykle przenikliwa, choć nie znaczy to że wszechstronna. Szkoda tylko, że rzeczony analityk nie zauważył obecności na polskiej scenie politycznej niejakiego A. Dudy, adwokata, kandydata na prezydenta RP, zresztą... :-))

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news-ratujcie-platforme,nId,1722309#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
    • americano2014 Re: Z bulem konstatuję 25.04.15, 11:37
      Publicysta odnosił się także do ostatnich słów Bartoszewskiego, kiedy na konwencji Komorowskiego, a potem w wywiadach mówił, że ?chce, by pochował go Komorowski, a nie jakiś idiota?. ? Widocznie Pan Bóg go wysłuchał, bo być może to ostatnie tygodnie prezydentury Komorowskiego. Trzeba uważać, co się mówi ? zaznaczył Ziemkiewicz.
      telewizjarepublika.pl/ziemkiewicz-o-smierci-bartoszewskiego-zadumajmy-sie-nad-ta-trumna,19536.html
      • oloztbg Re: Z bulem konstatuję 25.04.15, 12:06
        Ziemkiewicz się myli. Problem nie polega na tym, że ludzie głosują na PO, PO nie ma sensownej alternatywy. Doprawdy trudno sobie wyobrazić, że ktokolwiek przy zdrowych zmysłach powierzy rządy w Polsce ludziom typu Kaczyński, Macierewicz, Błaszczak czy Pawłowicz. Jeżeli ci ludzie zrealizowali by choć w niewielkim stopniu te zamysły o których mówią, Polska by upadła na lata.
        Dlatego dopóki nie pojawi się ktoś, kto będzie choć odrobinę przewidywalny, będzie rządzić PO i prezydent Komorowski wygra drugą kadencje.
        • americano2014 Re: Z bulem konstatuję 25.04.15, 12:14
          Olo!.Jakbym czytał Trybunę Ludu z 1981 roku.Wówczas też POlscy komuniści twierdzili,ze nie ma alternatywy.A powierzenie rządów ekstremisto z Solidarności miało zakończyć si wojną i klęską narodową.Złodziej z PO są szczególnie przewidywalni a nakładaniu kolejnych obciążeń na Polaków i tworzeniu prawa,gdzie opresyjne państwo,niszczy wolność obywateli i ich prawo do decydowaniu o wysłaniu swoich dzieci do szkół czy o wieku emerytalnym.
          • e-zyleta Re: Z bulem konstatuję 25.04.15, 12:54
            W-l się americano i sp-eprzaj do Mielca lub do swego osła
          • oloztbg Re: Z bulem konstatuję 25.04.15, 13:25
            americano2014 napisał(a): ...Jakbym czytał Trybunę Ludu z 1981 roku.

.. to już twój problem, nigdy żadnej Trybuny nie czytałem.

Nie jestem specjalnym miłośnikiem PO, jednak jak słucham Kaczyńskiego, który śpiewa .. Ojczyznę wolną racz nam wrócić, Panie..., jestem przekonany, że jednak Kaczyński i jego kamaryla mają poważny problem ...z postrzeganiem rzeczywistości, subtelnie to ujmując.
            • americano2014 Re: Z bulem konstatuję 25.04.15, 15:55
              W przeciwieństwie do Ciebie nie słucham polityków jak spiewają ale widzę to co robią i co zamierzają robić.PO rządzi 8 lat w tym czasie wzrosły wszystkie możliwe podatki,ci co mieli wracać z obczyzny dalej tam zostaja a następni się wybierają,bo państwo polskie dba o interes Francuzów, zydów czy Niemców/banki,wielkie sieci handlowe/a nie o interes przeciętnego Kowalskiego.Afera goni aferę.Złodzieja Mira,Rycha i Zbycha zastępuje minister Tik tak.Kraj jest zadłużony do granić wytrzymałości,armia polska to atrapa a nie realna siła,która jest nas w stanie obronić...a Ty bredzisz o śpiewaniu hymnu.Zreszta to jest charakterystyczne dla wychowanków TVN-u i GW.Politykę sprowadzacie do bzdur,do śmieszności,do magla.W 2005 roku mogłem głosować zarówno na PO jak i na PiS.dzisiaj PO to wydmuszka tego co było 10 lat temu.Z partii konserwatywno-liberalnej stała się zbieraniną cwaniaków,dla których racją istnienia w polityce jest robienie lodów a nie polski interes narodowy.PO to dzisiaj zbiorowisko byłych kacyków PZPR,bezideowców,którzy dla kariery zrobią wszystko/Misio Kamiński czy Kluzik-Rostkowska/.PO to klasyczna partia władzy,która jak będzie potrzeba wejdzie w sojusz z postkomunistami z SLD,byle tylko być przy żłobie a nie realizować probram,który kiedyś obiecywała Polakom.Pamietasz-3xtak?!!!!!!!!!!
              • americano2014 Re: Z bulem konstatuję 25.04.15, 16:14
                Na Potwierdzenie,plejada idiotów z PO,którzy kpia sobie z ludzkiego rozumu
                scontent-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/11150670_826040424145236_8613458610026429253_n.jpg?oh=756f9f3f607a422edc51115ba1a1ded2&oe=559FBB89
                • wislocki12 Nienasycony 25.04.15, 21:34
                  No tak, mam wrażenie, że Tobie już nie wystarcza nazywanie idiotami forumowiczów... :-((
                • oloztbg Re: Z bulem konstatuję 25.04.15, 22:38
                  @lechowski czy jak się tam teraz nazwałeś. Poziom twoich wypowiedzi wskazuje, że jedyne co od dawna oglądasz to Polo Tv z wesołym piosenkami.
                  Usłyszałeś, że wystarczy obniżyć podatki , podnieść płace i już. Aha i jeszcze posadzić mira zbycha i hofmana. Niestety. Zła wiadomość jest tak , że w spadku po PRLu jedynie co Polska mogła zaoferować do tej pory, to niskie koszty pracy. To się pomału kończy. Jeśli nie zastąpimy tej przewagi innowacyjnością, to nie ma szans, żebyśmy rozwijali się w kolejnych latach.
                  A pilna nauka religii w szkołach zamiast matematyki , fizyki czy chemii.... sam sobie dokończ to zdanie.
                  • polak1706 Re: Z bulem konstatuję 26.04.15, 00:00
                    >Zła wiadomość jest tak , że w spadku po PRLu jedynie co Polska mogła zaoferować do tej pory, to niskie koszty pracy. To się pomału kończy. Jeśli nie zastąpimy tej przewagi innowacyjnością, to nie ma szans, żebyśmy rozwijali się w kolejnych latach.<
                    Po 1989 roku mamy rozwój nad rozwoje. Montownie (i ani kroku dalej) samochodów, śmigłowców itp, obcych firm, często zwolnionych z podatków, a 75% samochodów osobowych jeżdżących po Polsce ma więcej niż 10 lat.

• palacz67 Re: Z bulem konstatuję 25.04.15, 16:28
                Rozmawiałam wczoraj z pielęgniarką z wyższym wykształceniem i stażem pracy większym od mojego. Pracuje w jednym ze szpitali na pół etatu i ma stawkę... 900 złotych na miesiąc. Na 30 łóżek przypada 2 pielęgniarki. Taką stawkę to mają studentki za pół etatu. To trudny zawód i wielka odpowiedzialność. W ubiegłe wakacje Jej córa miała za granicą stawkę 9 euro za godzinę plus spanie i wyżywienie, praca w recepcji hotelowej na pięknej wyspie. Trzeba było znać biegle 2 języki obce. To chyba nie jest normalne, by pielęgniarka nie zarobiła nawet 2 tysięcy na rękę. Praca na nocne zmiany, święta. Brakuje już personelu, nawet grafiki w niektórych szpitalach są wystawiane na 2-3 dni. Nie zagłosuję na PO, bo nie dba o swoich obywateli.
                • palacz67 Dla poprawienia nastroju:-) 25.04.15, 19:37
                  www.youtube.com/watch?v=zo0yBhkTzPw&feature=em-hot
                  • palacz67 Re: Dla poprawienia nastroju:-) 25.04.15, 19:49
                    Warto też zobaczyć zdjęcie i komentarz Timona sprzed 3 dni.
                • jaster59 Re: Z bulem konstatuję 25.04.15, 19:56
                  Uszczuplic nauczycielom,wspomoc pielęgniarki,rozgonic towarzystwo na gorze
                • polak1706 Re: Z bulem konstatuję 26.04.15, 00:23
                  No przecież olo, tarzan, żyleta twierdzą że jest dobrze w POlsce to co Ty kobieto bredzisz?
                  A tak poważnie to pielęgniarki w POlsce zarabiają od 1300zł do 1600zł netto (odliczony podatek i ubezpieczenie NW) Za święta i nocne zmiany dostają 300-500zł, w zależności od tego jaka jest podstawa wynagrodzenia i ile świąt przypada w miesiącu.

Przywileje pielęgniarek: zapach kupy, moczu, widok na rzygowiny, smród z niemytych zębów pacjenta itd.

2 pielęgniarki przypada często na 40 pacjentów a czasami dostawia się kolejne łóżka na korytarzach. Rzeczywiście brakuje personelu, bo ten zawód jest w tym chorym kraju niedoceniony. Średnia wieku pielęgniarek to 49 lat (tak podała przedstawicielka Związku Zawodowego Pielęgniarek).
                  Pielęgniarki obarcza się masą obowiązków. Wprowadzają do komputerów wszelkie dane pacjenta, podane leki itd (drobiazgowo, co jest bardzo czasochłonne), wydają posiłki (kiedyś robiły to tzw. kuchenkowe) itp, itd. Prawdziwe z nich KONIE ROBOCZE. Często robią za dźwigi. Pacjent waży 120 i więcej kg i chce aby go pielęgniarka podniosła, obróciła.

No ale lekarze to dopiero kominowo-płacowa elita! Na dyżurach w pogotowiach wyciągają nawet 16-18tysięcy. Na kontraktach 30-35tysięcy zł a w jednym z miast POlski podpisano z lekarzami kontrakty na 100tysięcy zł. Zajęło się tym CBŚ, ale czym to się skończyło nie wiem.
                  Żyć nie umierać za rządów PO. No ale... takiej POlski chcieliście!
                  • wislocki12 "Solidarność' pomyliła się, niestety! :-(( 26.04.15, 01:24
                    Piszesz:
                    "Żyć nie umierać za rządów PO. No ale... takiej POlski chcieliście!"
                    Masz rację, też czasem myślę, że "Solidarność" z Kaczyńskimi na czele pomyliła się, niestety! :-((
                  • ja-tarzan Re: Z bulem konstatuję 26.04.15, 08:24
                    >>No przecież olo, tarzan, żyleta twierdzą że jest dobrze w Polsce

Jest znacznie lepiej niż wydawać by się mogło z tekstów, które namiętnie cytujesz. Zbyt duże kwantyfikatory, "ekstremizm" językowy.
                    Tak czytam nieraz i myślę, że jeśli np. bezrobocie wzrośnie o 1 punkt procentowy to zabraknie słów w naszym leksykonie.
              • wislocki12 Z bólem konstatuję... 25.04.15, 21:17
                Magazyn TVsat", 4/2015:
                "TVN sprzedany Amerykanom.
                Amerykański koncern Scripps Networks Internative za pośrednictwem swojej angielskiej spółki Southbank Media kupił większościowy pakiet akcji TVN w wysokości 52,7%.
                Już tylko GW Ci się ostała w charakterze chłopca do bicia! Współczuję! ;-))
              • e-zyleta Re: Z bulem konstatuję 26.04.15, 14:06

> W przeciwieństwie do Ciebie nie słucham polityków jak spiewają ale widzę to co
                > robią i co zamierzają robić.PO rządzi 8 lat w tym czasie wzrosły wszystkie możl
                > iwe podatki,ci co mieli wracać z obczyzny dalej tam zostaja a następni się wybi
                > erają,bo państwo polskie dba o interes Francuzów, zydów czy Niemców/banki,wielk
                > ie sieci handlowe/a nie o interes przeciętnego Kowalskiego.Afera goni aferę.Zło
                > dzieja Mira,Rycha i Zbycha zastępuje minister Tik tak.Kraj jest zadłużony do gr
                > anić wytrzymałości,armia polska to atrapa a nie realna siła,która jest nas w st
                > anie obronić...a Ty bredzisz o śpiewaniu hymnu.Zreszta to jest charakterystyczn
                > e dla wychowanków TVN-u i GW.Politykę sprowadzacie do bzdur,do śmieszności,do m
                > agla.W 2005 roku mogłem głosować zarówno na PO jak i na PiS.dzisiaj PO to wydmu
                > szka tego co było 10 lat temu.Z partii konserwatywno-liberalnej stała się zbier
                > aniną cwaniaków,dla których racją istnienia w polityce jest robienie lodów a ni
                > e polski interes narodowy.PO to dzisiaj zbiorowisko byłych kacyków PZPR,bezideo
                > wców,którzy dla kariery zrobią wszystko/Misio Kamiński czy Kluzik-Rostkowska/.P
                > O to klasyczna partia władzy,która jak będzie potrzeba wejdzie w sojusz z postk
                > omunistami z SLD,byle tylko być przy żłobie a nie realizować probram,który kied
                > yś obiecywała Polakom.Pamietasz-3xtak?!!!!!!!!!!
                O Lipcu, ministrze zapomniałeś?
                • ja-tarzan Re: Z bulem konstatuję 26.04.15, 20:21
                  Żyleto,

Tacy znawcy moralności pamiętają jedynie o wpadkach przeciwników politycznych. Gdy wskażesz dokładnie taki sam grzech kogoś z ich szeregów jesteś lewakiem i głąbem.

Dla Walczących_o_jedynie_słuszne_racje ważna jest przynalezność polityczna.
                  Dziś przeczytałem wypowiedź jednego z aktywistów prawicy, który oceniając ponad 90 lat życia śp. Bartoszewskiego pierdnął coś w stylu "no siedział w Oświęcimiu, był w opozycji, ale jego wyborów politycznych ostatnich lat komentować nie będę".
                  Bo to polityczny wybór jest najważniejszy.

Politycy PO nie różnią się od polityków PiS, trzeba jednak przyznać, że PiS lepiej dba o wizerunek, bo zdarza się im za pewne występki niektórych wyrzucać ...
                  • e-zyleta Re: Z bulem konstatuję 26.04.15, 21:47
                    Dobrze że jestem apolityczny a tylko zwalczam glupków
            • polak1706 Re: Z bulem konstatuję 25.04.15, 23:45
              >Ojczyznę wolną racz nam wrócić, Panie..., jestem przekonany, że jednak Kaczyński i jego kamaryla mają poważny problem ...z postrzeganiem rzeczywistości, subtelnie to ujmując.<
              Z POstrzeganiem rzeczywistości to ty masz problemy.
              Polska SPRZEDANA a naród UPADLANY!
              • wislocki12 Problem z postrzeganiem! ;-)) 26.04.15, 00:50
                Masz rację, Polska powinna zrezygnować z niezależności, wyjść z ONZ, NATO, że o Unii Europejskiej nie wspomnę i stać się tym, czym w istocie jest, czyli kondominium rosyjsko-niemieckim! :-((
                • polak1706 Re: Problem z postrzeganiem! ;-)) 26.04.15, 01:24
                  ONZ jest nieskuteczny w tym do czego został powołany.
                  NATO to fikcja, bo nie jest gotowe na odparcie ataków nieprzyjació,ł o czym była niedawno mowa na najwyższych szczeblach władzy kraju "przodującego" czyli Wielkich Niemiec.
                  UNIA to zdrada! Tak mówił śp. Lepper i nie mylił się. UNIA prowadzi do samozagłady takich państw jak Polska, Litwa i podobnych. Litwini przyjeżdżają masowo do Polski na zakupy po wprowadzeniu EURO.
                  • wislocki12 A co z niepodległością i kondominium? ;-)) 26.04.15, 01:28
                    Rozumiem, że sprawę ONZ, NATO i UE już załatwiłeś. A co z niepodległością i kondominium? Jeszcze nie zdecydowałeś? Szkoda... ;-))
          • wislocki12 "A powierzenie rządów ekstremisto..." 25.04.15, 21:22
            Piszesz:
            "A powierzenie rządów ekstremisto z Solidarności miało zakończyć si wojną i klęską narodową."
            Znowu zaimponowałeś mi! Szkoda tylko, że za poziomem twoich uczuć patriotycznych nie nadąża poziom znajomości języka ojczystego! ;-))
          • wislocki12 Olo ma rację! 25.04.15, 21:28
            Olo chyba jednak ma rację! Ja też nigdy nie oddałbym władzy ludziom pokroju Kaczyńskiego, Macierewicza, Błaszczaka czy Pawłowicz, że o Dudzie wspomnę! A Ty? :-((
            • polak1706 Re: Olo ma rację! 26.04.15, 01:28
              A ja czekam na Kaczyńskiego, budowę nowych więzień dla krawaciarzy. Chce słyszeć 10lat... 12... 15.... dożywocie.... za przewały, zdradę itp.
              Macierewicz zlikwidował WSI i dobrze zrobił. Ile WSI namieszało w POlsce po 1989 roku to znajdziesz w internecie. Myślę jednak że człowiek na twoim poziomie intelektualnym tego nie zrozumie, niestety :-(
              • wislocki12 Im więcej więzień, tym więcej wolności? :-(( 26.04.15, 01:43
                No tak, im więcej więzień, tym więcej wolności? No cóż, masz rację, "człowiek na moim poziomie intelektualnym tego nie zrozumie, niestety". :-((
                PS. Nie zdziw się, jeśli nie zagłosuję na Dudę! ;-))
                • polak1706 Re: Im więcej więzień, tym więcej wolności? :-(( 26.04.15, 01:51
                  Ale ty bredzisz! Matko Boska! Kto cię stworzył? Czy ty aby na pewno z prawego łoża? A może jednak z lewego :-(
                  • wislocki12 Dobra nowina! 26.04.15, 20:20
                    O ojcu Jezusa też niewiele wiadomo... Podobno był (i jest) Bogiem. Ale to jest tylko dobra nowina dla wierzących, niestety! ;-))
      • wislocki12 Nihil novi 25.04.15, 20:46
        "Publicysta (Ziemkiewicz) przypominał, że Bartoszewski wiele razy w swoim życiu zachowywał się bardzo dzielnie. – Warto więc pamiętać to, co szlachetne. Jak się popatrzy w jego życiorys, to w wielu momentach zachowywał się pięknie – podkreślał Ziemkiewicz. – Zadumajmy się nad tą trumną – dodał."
        Myślę, że jak zwykle, wykazałeś się wysokim poziom kultury osobistej, że o zaangażowaniu polityczno-ideologicznym i... koncentracji złej woli nie wspomnę! ;-))
        • americano2014 Re: Nihil novi 26.04.15, 22:47
          ????????????????/
          • wislocki12 Mów wyraźniej! ;-)) 26.04.15, 22:59
            No tak, 16 pytajników + ukośnik... Mów wyraźniej! ;-))
        • polak1706 Re: Nihil novi 26.04.15, 23:09
          >Jak się popatrzy w jego życiorys, to w wielu momentach zachowywał się pięknie <
          Z ust wychodził jad na Polaków :-(
          • wislocki12 Nie żartuj! ;-)) 26.04.15, 23:14
            Nie sądziłem, że zdecydujesz się na polemikę z Ziemkiewiczem... :-))
            • americano2014 Re: Nie żartuj! ;-)) 26.04.15, 23:55
              www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=DQtmRteQ_Bk
              • wislocki12 Jak polak1706 z Ziemkiewiczem! ;-)) 27.04.15, 00:08
                Ani Duda, ani Komorowski na Jasnej Górze nie podobają się mi, niestety... Nawet Krauze, że o Mikkem i paru innych chętnych na stanowisko prezydenta nie wspomnę! Ba, nawet, prezes PiS na Jasnej Górze razi, niestety! :-((
                PS. A co sądzisz o polemice polaka1706 z Ziemkiewiczem? ;-))
                • polak1706 Re: Jak polak1706 z Ziemkiewiczem! ;-)) 27.04.15, 00:53
                  nie zapomnij o lekach, podwójna dawka!
                  • e-zyleta Re: Jak polak1706 z Ziemkiewiczem! ;-)) 27.04.15, 09:49
                    Leki mocniejsze dla ciebie i amerycano, tylko obawiam się czy pomogą.
                    • americano2014 Re: Jak polak1706 z Ziemkiewiczem! ;-)) 27.04.15, 20:20
                      Odradzam oglądanie postkomunistom i Ateistycznym Dewotkom,bo może wam żyłka pęknąć!
                      vod.tvp.pl/audycje/publicystyka/polityka-przy-kawie/wideo/27042015/19558158
                      • wislocki12 Zabiera głosy Dudzie! :-(( 27.04.15, 20:57
                        Już myślałem, że to spot wyborczy Magdaleny Ogórek... A tu masz, "Szczęść Boże"! ;-))
                        PS. Mam wrażenie, że Krauze zabiera głosy Dudzie... :-((
                        • americano2014 Re: Zabiera głosy Dudzie! :-(( 27.04.15, 22:06
                          Ty chłopie nie wiesz o czym juz sam piszesz!.Słyszysz tylko siebie.jaki Krauze?
                          ...i z bulem informuję
                          www.sondaze.tradovium.eu/sortowanie.php?n=1
                          • e-zyleta Re: Zabiera głosy Dudzie! :-(( 27.04.15, 22:15
                            Szczytujesz w pory?
                          • wislocki12 Braun, Krauze... na jedno wychodzi! 27.04.15, 22:26
                            No tak, masz rację, Braun nie Krauze, ale proweniencja identyczna. Braun jest niebezpieczny, wcisnął się bowiem między ścianę a PiS i dlatego każdy głos na Brauna, to głos odebrany Dudzie, niestey! :-((
                          • wislocki12 Nie był w jeszcze planach... 27.04.15, 22:44
                            Myślę, że owe przykre qui pro quo, za które przepraszam, wystarczająco świadczy o potencjale kandydatów prawicowych, w tym Andrzeja Dudy, który nawet nie był w planach genealogicznych rodziców, gdy Komorowski już walczył z komuną i siedział w więzieniu! ;-))
                            PS. Nie tylko Braun zabiera głosy Dudzie, Mikke, Kukiz i Kowalski też! :-((
                            • americano2014 Re: Nie był w jeszcze planach... 28.04.15, 00:42
                              Komorowski walczył z komuną a jego teściowie dzielnie jako SB-ecy bronili,podobnie jak Ty jedynie słusznej Partii i ustroju "sprawiedliwości społecznej"
                              • wislocki12 Nie był nawet w planach... 28.04.15, 01:08
                                No tak, rozumiem, że za dzieci jakąś odpowiedzialność ponoszą rodzice - moralną, chociażby... Ale żeby ponosić odpowiedzialność za rodziców, że o teściach nie wspomnę? Tego nawet w Biblii nie było! :-((
                                PS. Czy Ty przypadkiem nie masz problemów z rozumieniem powiązań przyczynowo-skutkowych? ;-))
                                PS2. Pozwolę sobie jeszcze raz przypomnieć, że A. Duda urodził się 4 lata po tym, jak Komorowski został po raz pierwszy aresztowany za działalność niepodległościową, niestety! :-((
                                PS3. Myślę, że jednak zbyt wiele poświęcasz mi uwagi, nawet w porównaniu z Dudą! ;-))
                                • polak1706 Re: Nie był nawet w planach... 28.04.15, 01:25
                                  >Pozwolę sobie jeszcze raz przypomnieć, że A. Duda urodził się 4 lata po tym, jak Komorowski został po raz pierwszy aresztowany za działalność niepodległościową, <
                                  I to ma być powód do tego by Komora szanować, na Komora głosować? Uzurpowali sobie, tacy jak on i POdobni, prawo do tego by zasiadać przy korytach dozgonnie bo kiedyś tam, gdzieś tam, wojowali z komuną? Wojowali po to by dorwać się do koryt a nie dla społeczeństwa/państwa.
                                  Chyba, że czegoś nie rozumiem ale nie dziw się, bo ty ciągle czegoś nie rozumiesz, niestety!
                                  Nie porównuj Dudy, człowieka wykształconego, inteligentnego z błaznem co to albo patrzy na wszystko z góry albo ciągle coś resetuje www.youtube.com/watch?v=U3Roj4ypIkw, albo skacze po stołkach i szuka podsłuchów przy mikrofonach www.youtube.com/watch?v=nYDvl0UYthA.
                                  • wislocki12 Wolę Dudę z "Rancza"! 28.04.15, 01:47
                                    No tak, proponuję wysłać Komorowskiego, Michnika, Macierewicza, Kaczyńskiego, Borusewicza, że o Wałęsie nie wspomnę, na Syberię, za grzechy jakie popełnili wobec Polaków, narażając się na cierpienia i więzienie! No tak, "Wojowali po to by dorwać się do koryt a nie dla społeczeństwa/państwa." Myślę, że to już jest choroba, nienawiści, niestety... Jak możesz?
                                    Duda? Przecież to regularny cham, który na posiedzeniu Sejmu, jako przedstawiciel Prezydenta, oskarżał ministrów, że nie pozwalają usiąść minister Domińczak Chłoń w ławach rządowych! Potem musiała tłunaczyć, że jej, jako kobiecie w zaawansowanej ciąży, trudno było wciskać się w owe ławy... Od tego czasu wolę Dudę z "Rancza", że o Piotrze nie wspomnę, niestety! :-((
                                  • ja-tarzan Re: Nie był nawet w planach... 28.04.15, 08:33
                                    >>I to ma być powód do tego by Komora szanować, na Komora głosować?

nie. Ale powód by przez palce patrzeć na wypowiedzi osób, które tak chętnie negują czyjeś dokonania w tamtym okresie, choć sami wtedy wygodnie siedzieli "za piecem", srali w gacie albo nawet w planach ich nie było.
                                    • americano2014 Re: Nie był nawet w planach... 28.04.15, 20:03
                                      Za komu ny siedziały setki tysięcy Polaków a dzieisiątki tysięcy straciło życie w ubeckich katowniach i w walce z komunistycznymi okupantami.Z drugiej strony to się nie dziwię,że obrońca wisłocki,gorący obrońca komunistycznego dyktatora Jaruzelskiego ciągle podkreśla jako jedyną zaletę Bredzisława Komorowskiego to fakt,że przeciwieństwie do Dudy zaliczył komunistyczne więzienie.
                                      • wislocki12 Kompleksy! 28.04.15, 20:36
                                        Nie zaprzeczysz, chyba, że epizod komunistycznego więzienia przydałby się Dudzie. Szkoda, niestety, za późno urodził się! ;-))
                                        PS. Nawet Kaczyńskiemu, że o Tobie nie wspomnę, to się nie udało, niestety! Może stąd owe kompleksy? ;-))
                                        • americano2014 Re: Kompleksy! 28.04.15, 21:58
                                          To więzienie "namaściło" Bredzisława Komorowskiego na Prezydenta RP?!
                                          • wislocki12 Kompleksy? 28.04.15, 23:07
                                            No tak, Budy to nawet więzienie nie może namaścić, że o internacie nie wspomnę! W 1980 r. miał przecież zaledwie 8 lat, niestety... :-((
                                      • polak1706 Re: Nie był nawet w planach... 28.04.15, 23:12
                                        Następny chętny do koryta. Oczywiście do dozgonnego koryta bo... walczył z komuna i był internowany.
                                        wiadomosci.onet.pl/kraj/frasyniuk-zdecydowana-wiekszosci-polakow-chcialaby-nowej-partii/fzxqd6
                                        • wislocki12 "Następny chętny do koryta" 28.04.15, 23:20
                                          Klechowski (vel Lechowski, vel Rzeszowski, vel Americano) niewątpliwie, będzie niepocieszony, niestety! Przecież też walczył... Nawet raz był przesłucihwany! :-((
                                      • ja-tarzan Re: Nie był nawet w planach... 29.04.15, 12:43
                                        >>Za komu ny siedziały setki tysięcy Polaków a dzieisiątki tysięcy straciło życie w ubeckich katowniach i w walce z komunistycznymi okupantami.Z drugiej strony to się nie dziwię,że obrońca wisłocki,gorący obrońca komunistycznego dyktatora Jaruzelskiego ciągle podkreśla jako jedyną zaletę Bredzisława Komorowskiego to fakt,że przeciwieństwie do Dudy zaliczył komunistyczne więzienie.<<

I każdy z tych ludzi - wynika z tego - został przez tamten system skrzywdzony, nie dlatego, że go wspierał, a z nim walczył. Więc oskarżanie ich o wspieranie reżimu jest nie na miejscu ... szczególnie przez ludzi, którzy w tamtym okresie wygodnie sobie siedzieli w domku lub jeszcze ich nie było na tym padole.

Krytykować, gdy samemu się w danej sytuacji nie znalazło jest bez sensu, ale niestety takim "mądrali" w naszym narodzie w bród.
                                  • e-zyleta Re: Nie był nawet w planach... 29.04.15, 11:27
                                    estempolak1706 napisał(a):

> >Pozwolę sobie jeszcze raz przypomnieć, że A. Duda urodził się 4 lata po ty
                                    > m, jak Komorowski został po raz pierwszy aresztowany za działalność niepodległo
                                    > ściową, <
                                    > I to ma być powód do tego by Komora szanować, na Komora głosować? Uzurpowali s
                                    > obie, tacy jak on i POdobni, prawo do tego by zasiadać przy korytach dozgonnie
                                    > bo kiedyś tam, gdzieś tam, wojowali z komuną? Wojowali po to by dorwać się do k
                                    > oryt a nie dla społeczeństwa/państwa.
                                    > Chyba, że czegoś nie rozumiem ale nie dziw się, bo ty ciągle czegoś nie rozumie
                                    > sz, niestety!
                                    > Nie porównuj Dudy, człowieka wykształconego, inteligentnego z błaznem co to albo patrzy na wszystko z góry albo ciągle coś resetuje www.youtube.com/watch?v=U3Roj4ypIkw, albo skacze po stołkach i szuka podsłuchów przy mikrofonach www.youtube.com/watch?v=nYDvl0UYthA.
                                    Nie jestem za żadnym z kandydatów, ale ty "polaku" piszesz durnoty (widocznie jaestes szurnięty) że uzurpował, nie rozumiąc tego słowa.
                                    • polak1706 Re: Nie był nawet w planach... 29.04.15, 21:32
                                      > że uzurpował, nie rozumiąc tego słowa. <
                                      Użyłem tego określenia rozumiejąc go doskonale. Twoje miejsce jest w maszynce do golenia, kolejny mędrcu.
                                      • wislocki12 Nawet Ockham... 29.04.15, 21:40
                                        Zaimponowałeś mi, pisząc:
                                        "Twoje miejsce jest w maszynce do golenia, kolejny mędrcu."
                                        Myślę, że czego takiego nawet Ockham by nie wymyśłił! ;-))
                                      • e-zyleta Re: Nie był nawet w planach... 30.04.15, 12:29
                                        polak1706 napisał(a):

> > że uzurpował, nie rozumiąc tego słowa. <
                                        > Użyłem tego określenia rozumiejąc go doskonale. Twoje miejsce jest w maszynce d
                                        > o golenia, kolejny mędrcu.
                                        Ty polaku dziwny człowieku, nadal nie rozumiesz tego słowa.Komorowski został wybrany w demokratycznych wyborach a nie tak jak ty mędzisz i wypisujesz brednie razem z porypanym amerycano.Idź do doktora on może da ci coś na głowę.
                                        • polak1706 Re: Nie był nawet w planach... 30.04.15, 17:11
                                          Przecież POwcy POwiedzieli że: "Władzy nie oddamy!"
                                          Czyli uzurPOwali sobie prawo do dozgonnego zasiadania przy korytach.
                                          • wislocki12 Zabrać władzę, za wszelka cenę, zresztą? :-(( 30.04.15, 19:23
                                            Chyba czegoś nie rozumiesz: wybory nie są po to aby zabierać lub dawać komukolwiek władzę, ale po to, by wybierać lepsze opcje! A co proponuje PiS widać jak na dłoni, niestety! :-((
                                            • polak1706 Re: Zabrać władzę, za wszelka cenę, zresztą? :-(( 30.04.15, 21:38
                                              Jaka ty jezdeś m o n d r a i.... naiwna, niestety :-(
                                          • e-zyleta Re: Nie był nawet w planach... 30.04.15, 22:21
                                            polak1706 napisał(a):

> Przecież POwcy POwiedzieli że: "Władzy nie oddamy!"
                                            > Czyli uzurPOwali sobie prawo do dozgonnego zasiadania przy korytach.
                                            Mogą mówić, to nie znaczy że wygrają. A ty nie odwracaj kota ogonem i tak nadal nie rozumiesz co znaczy to słowo.Brak ci trzeźwego i realistycznego spojrzenia na rzeczywistość, tak jesteś nasiąknięty jadem IV Rzeczpospolitej
                                            • polak1706 Re: Nie był nawet w planach... 30.04.15, 22:44
                                              PO latach rządów gangsterów obejmujących władzę po 1989 roku, a zwłaszcza z PO/PSL otrzeźwiałem i mam coraz bardziej realistyczne spojrzenie. Przy tej mafii Polska spada na samo DNO!
                                              Rzeczywistość jest przerażająca a będzie jeszcze bardziej przerażająca dla Polaków.
                                              Nie oszukuj się. Nie rób z innych głupców większych niż sam jesteś.

sjp.pl/uzurpowa%C4%87 - "zgarniać władzę wbrew prawu;"

portalwiedzy.onet.pl/100046,,,,uzurpowac,haslo.html - niesłusznie rościć sobie prawo do czegoś.
                                              • e-zyleta Re: Nie był nawet w planach... 04.05.15, 16:54
                                                polak1706 napisał(a):

> PO latach rządów gangsterów obejmujących władzę po 1989 roku, a zwłaszcza z PO/
                                                > PSL otrzeźwiałem i mam coraz bardziej realistyczne spojrzenie. Przy tej mafii P
                                                > olska spada na samo DNO!
                                                > Rzeczywistość jest przerażająca a będzie jeszcze bardziej przerażająca dla Pola
                                                > ków.
                                                > Nie oszukuj się. Nie rób z innych głupców większych niż sam jesteś.
                                                >
                                                > sjp.pl/uzurpowa%C4%87 - "zgarniać władzę wbrew prawu;"
                                                >
                                                > portalwiedzy.onet.pl/100046,,,,uzurpowac,haslo.html - niesłusznie rościć sobie prawo do czegoś.
                                                Nie rżnij głupa, zresztą, każdy radykał z prawej czy lewej strony , to taki jest. Uzurpować:zgłaszać, zgłosić niesłuszne pretensje do czegoś
                                                • polak1706 Re: Nie był nawet w planach... 04.05.15, 17:22
                                                  >niesłuszne pretensje do czegoś <
                                                  Polski już nie ma. POlska to ch.j, du.a i kamieni kupa. Jesteś, przynajmniej dla mnie, prymitywnym człowiekiem wierzącym jeszcze tej mafii rządzącej.
                                                  • e-zyleta Re: Nie był nawet w planach... 04.05.15, 17:36
                                                    Polska taka jak ty mażysz była przed II wojną i co z tego wyszło "oświecony" Bu-onie?
                                                  • ja-tarzan Re: Nie był nawet w planach... 04.05.15, 21:35
                                                    >>Polski już nie ma.

"Jeszcze Polska nie zginęła, póki my żyjemy..."

Już zapomniałeś? To wyjeżdżaj, czeka Rosja, Kuba, USA ... do wyboru do koloru...
    • wislocki12 Co nowego? 29.04.15, 00:56
      A oprócz tego, to co nowego na Lelewela? :-))
      • americano2014 Re: Co nowego? 29.04.15, 08:01
        www.facebook.com/269462189904991/videos/vb.269462189904991/402870349897507/?type=2&theater
        • wislocki12 Coś im się pomyłiło? 29.04.15, 19:59
          Najbardziej podobają się mi te podskakujące kibole! Chyba pomylili imprezę... ;-))
    • polak1706 Re: Z bulem konstatuję 29.04.15, 21:37
      20minuta
      www.youtube.com/watch?v=di_kq7E2U5A
      Czy się pomylił?
      • wislocki12 Grunt to obiektywizm! 29.04.15, 21:47
        Jak to miło, gdy prowadzący sondaż nie ukrywają swoich preferencji! ;-))
    • polak1706 Re: Z bulem konstatuję 29.04.15, 23:49
      Tak ma być w Polsce. Kto nabroił musi ponieść konsekwencje
      wiadomosci.onet.pl/kraj/pis-zawiesilo-w-prawach-czlonka-klubu-posla-dariusza-selige/xkh399
      A POza tym... "wybrańcy" narodu boją się tegoż narodu?
      >Policjanci z Łodzi mieli załatwiać VIP-om broń<

• wislocki12 Mikke, że o Braunie nie wspomnę! 29.04.15, 23:56
        Nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi, przecież zdaniem kandydata G. Brauna każdy Polak od urodzenia ma prawo nosić broń!
        PS. No właśnie, kto nabroił? ;-))
        • americano2014 Re: Mikke, że o Braunie nie wspomnę! 30.04.15, 20:21
          ...jak i Grabarczyk,kombinator z PO nosi sobie nielegalnie broń
          wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Minister-sprawiedliwosci-Cezary-Grabarczyk-podal-sie-do-dymisji,wid,17497964,wiadomosc.html?ticaid=114c84&_ticrsn=3
          • wislocki12 Grabarczyk jak Bierecki i Hofman? 30.04.15, 20:36
            Myślę, że to dobrze świadczy o PO i Grabarczyku. Sam podał się do dymisji! Nie czekał aż go wyleją, jak Hofmana i Biereckiego, nie przymierzając, zresztą! ;-))
            • americano2014 Re: Grabarczyk jak Bierecki i Hofman? 30.04.15, 21:08
              Widocznie nie wysłuchałeś rządowej tuby TVn-u,bo tam poinformowali,że został zmuszony do dymisji,bo Bredzisławoi Komorowskiemu niebezpiecznie spadają słupki POparcia i nawet rządowy CBOS zaczyna mu dawać ok 40%
              • wislocki12 Scripps Network Internative to rządowa tuba? 30.04.15, 21:28
                No tak, Hofman i Bierecki, że o Kamińskim nie wspomnę, zostali wylani ponieważ, Dudzie niebezpiecznie rosły słupki... ;-))
                PS. Przyznasz chyba, że 40% lepiej wygląda niż 30... ;-))
                PS2. Naprawdę wierzysz, że Scripps Network Internative to rządowa tuba? Chyba żartujesz... ;-))
                • polak1706 Re: Scripps Network Internative to rządowa tuba? 30.04.15, 21:40
                  Zostali wyrzuceni z PiSu bo taka zasada obowiązuje w PiS, że kiedy nabroisz to cię nie ma w partii. Czegoś tu znów nie rozumiesz,niestety :-(
                  • wislocki12 Dymisja czy wyrzucenie? 30.04.15, 21:48
                    No tak, ale w PO nie czekają na wylanie. Honorowo odchodzą sami. I chyba tak jest lepiej! :-)
                    PS. "Czegoś tu znów nie rozumiesz, niestety." :-(
                    • polak1706 Re: Dymisja czy wyrzucenie? 30.04.15, 22:09
                      > Honorowo <
                      oczywiście żartujesz :-) Który POwiec da się odstawić honorowo od koryta?
                      • wislocki12 Może lepiej nie kończyć! 30.04.15, 22:15
                        No chociażby Grabarczyk - sam zrezygnował, a Kurski, Hofman, że o Ziobrze i Cymańskim nie wspomnę, gotowi są..., no, może lepiej nie kończyć! :-((
                        • polak1706 Re: Może lepiej nie kończyć! 30.04.15, 22:35
                          Na ZIOBRĘ czekam jak na IV RP. Czas gangsterów w białych kołnierzykach rozliczyć, posadzić, rozstrzelać...
                          • wislocki12 Kliniczny przykład 30.04.15, 23:09
                            Myślę, że Ziobro to klasyczny przedstawiciel "gangsterów w białych kołnierzykach"! Masz rację - "rozliczyć, posadzić, rozstrzelać..."! :-((
                            PS. A IV RP między bajki włóż! Już nawet prezes o niej zapomniał, na szczęście! ;-))
                    • ja-tarzan Re: Dymisja czy wyrzucenie? 01.05.15, 13:08
                      >>No tak, ale w PO nie czekają na wylanie. Honorowo odchodzą sami. I chyba tak jest lepiej! :-)

Nie wierzę drogi Wisłocki, ci, którzy są zamieszani w różne mniejsze lub większe afery, nie odchodzą sami ... ;)
                      Poza tym Grabarczyk ustąpił ze stanowiska, nie zrezygnował, ani nie został usunięty z partii za EWIDENTNĄ MACHLOJKĘ, ZA ZŁAMANIE PRAWA, bo ON DOSKONALE WIEDZIAŁ, ŻE PREPARUJĄ DOKUMENT.
                      Policjanci sami z inicjatywą nie wyszli, dostali z pewnością dobitną "sugestię".

>>Który POwiec da się odstawić honorowo od koryta?

A który z "wyrzuconych z PiS" chętnie się od koryta odstawił? ;) Popatrz na wszelkich byłych członków tej partii. Politycy to jedna sitwa. W tej kwestii przytakuję np. Kukizowi ;)
                  • wislocki12 A gdzie honor? 30.04.15, 22:00
                    "Hierarchia celów była taka: plan A - wrócić do PiS; plan B - pójść do Korwina; plan C - znaleźć pracę, choćby w SKOK-ach. Na razie Adamowi Hofmanowi udało się tylko schudnąć." (M. Krzymowski, "Połowa Hofmana", Newsweek, 18/2015)
                    Jak Kurski, Ziobro, Cymański, że o Gowinie nie wspomnę... A gdzie honor? :-((
                    PS. "Czegoś tu znów nie rozumiesz, niestety." :-(
                    • americano2014 Re: A gdzie honor? 30.04.15, 23:41
                      Ty niestety nic nie rozumiesz i po raz n-ty kopiujesz wypociny reżimowego propagandzistty.
                      • wislocki12 Powalający argument 01.05.15, 12:11
                        Powalający argument i... jaki merytoryczny! ;-))
                        PS. Czasami twój język przypomina mi peerelowską "Trybunę Ludu", że o "Żołnierzu Wolności" nie wspomnę! ;-))
                  • ja-tarzan Re: Scripps Network Internative to rządowa tuba? 01.05.15, 13:01
                    >>Zostali wyrzuceni z PiSu bo taka zasada obowiązuje w PiS, że kiedy nabroisz to cię nie ma w partii. Czegoś tu znów nie rozumiesz,niestety :-(

PiS konsekwentnie wywala, to im trzeba przyznać i pod tym względem absolutnie bije na głowę niegdysiejszy SLD, czy obecną PO.
                    Tylko proponowałbym drobna poprawkę, która zresztą dotyczy wszystkich na scenie politycznej, zasada dotyczy wywalania tych, co nabroją, a sprawa ujrzy światło dzienne.
                    • polak1706 Re: Scripps Network Internative to rządowa tuba? 01.05.15, 16:21
                      >a sprawa ujrzy światło dzienne<
                      A jak inaczej dowiedziałbyś się o sprawie gdyby nie ujrzała światła dziennego? Jasnowidztwo?
                      Musiałbyś sam w niej brać udział. Będąc w temacie nie potrzebujesz mediów.
                      • polak1706 Re: Scripps Network Internative to rządowa tuba? 01.05.15, 18:19
                        vod.pl/programy-tv/reportaze-onetu-czarne-przepowiednie-jackowskiego-online-za-darmo/9hhrsl
                      • ja-tarzan Re: Scripps Network Internative to rządowa tuba? 01.05.15, 18:25
                        >>A jak inaczej dowiedziałbyś się o sprawie gdyby nie ujrzała światła dziennego?

Źle się wyraziłem.
                        Wyrzucają, gdy zrobi się afera w mediach. Zamiatać pod dywan też potrafią.
    • polak1706 Re: Z bulem konstatuję 01.05.15, 19:17
      Ten system który jest, w POlsce POzostanie.
      Prosi chłopina aby pisać no to piszę:
      >PISZCIE O TYM CO SIE STAŁO W ISLANDII BO MEDIA O TYM MILCZĄ Islandczycy sprawili, że rząd, który aprobował pod dyktando światowej finansjery zubożyć islandzki naród zgodnie ze scenariuszem aktualnie "przerabianym" przez Grecję podał się w komplecie do dymisji! Główne banki w Islandii zostały znacjonalizowane i mieszkańcy zdecydowali jednogłośnie zadeklarować niewypłacalność długu, który został zaciągnięty przez prywatne banki w Wielkiej Brytanii i Holandii. Doprowadzono też do powołania Zgromadzenia Narodowego w celu ponownego spisania konstytucji. I to wszystko w pokojowy sposób. To prawdziwa rewolucja przeciw władzy, która doprowadziła Islandię do aktualnego załamania. Na pewno zastanawiacie się, dlaczego te wydarzenia nie zostały szeroko nagłośnione? Odpowiedź na to pytanie prowadzi do kolejnego pytania: Co by się stało, gdyby reszta europejskich narodów wzięła przykład z Islandii? Oto krótka chronologia faktów: Wrzesień 2008 roku: nacjonalizacja najważniejszego banku w Islandii, Glitnir Banku, w wyniku czego giełd zawiesza swoje działanie i zostaje ogłoszone bankructwo kraju. Styczeń 2009 roku: protesty mieszkańców przed parlamentem powodują dymisję premiera Geira Haarde oraz całego socjaldemokratycznego rządu, a następnie przedterminowe wybory. Sytuacja ekonomiczna wciąż jest zła i parlament przedstawia ustawę, która ma prywatnym długiem prywatnych banków (wobec brytyjskich i holenderskich banków) wynoszącym 3,5 miliarda euro obarczyć islandzkie rodziny na 15 lat ze stopą procentową 5,5 procent. W odpowiedzi na to następuje drugi etap pokojowej rewolucji. Początek 2010 roku: mieszkańcy zajmują ponownie place i ulice, żądając ogłoszenia referendum w powyższej sprawie. Luty 2010 roku: prezydent Olafur Grimsson wetuje proponowaną przez parlament ustawę i ogłasza ogólnonarodowe referendum, w którym 93 procent głosujących opowiada się za niespłacaniem tego długu. W międzyczasie rząd zarządził sądowe dochodzenia mające ustalić winnych doprowadzenia do zaistniałego kryzysu. Zostają wydane pierwsze nakazy aresztowania bankowców, którzy przezornie odpowiednio wcześniej uciekli z Islandii. W tym kryzysowym momencie zostaje powołane zgromadzenie mające spisać nową konstytucję uwzględniającą nauki z dopiero co "przerobionej lekcji". W tym celu zostaje wybranych 25 obywateli wolnych od przynależności partyjnej spośród 522, którzy stawili się na głosowanie (kryterium wyboru tej "25%u2033 - poza nieposiadaniem żadnej książeczki partyjnej - była pełnoletniość oraz przedstawienie 30 podpisów popierających ich osób). Ta nowa rada konstytucyjna rozpoczęła w lutym pracę, która ma się zakończyć przedstawieniem i poddaniem pod głosowanie w najbliższych wyborach przygotowanej przez nią "Magna Carty". Czy ktoś słyszał o tym wszystkim w europejskich środkach przekazu? Czy widzieliśmy, choćby jedno zdjęcie z tych wydarzeń w którymkolwiek programie telewizyjnym? Oczywiście - NIE! W ten oto sposób Islandczycy dali lekcję bezpośredniej demokracji oraz niezależności narodowej i monetarnej całej Europie pokojowo sprzeciwiając się Systemowi. Minimum tego, co możemy zrobić, to mieć świadomość tego, co się stało, i uczynić z tego "legendę" przekazywaną z ust do ust. Póki co wciąż mamy możliwość obejścia manipulacji medialno informacyjnej służącej interesom ekonomicznym banków i wielkich ponadnarodowych korporacji. Nie straćmy tej szansy i informujmy o tym innych, aby w przyszłości móc podjąć podobne działania, jeśli zajdzie taka potrzeba.<

• genia50 Re: Z bulem konstatuję 01.05.15, 19:31
        Poki co nie nalezymy do Wielkiej Brytanii i u nas takie ruchy moglyby spowodowac powrot do przeszlosci,chaos i biede.Lepiej nie psuc prawa bankowego i ekonomii,zmniejszyc dysproporcje w placach,bo kosmiczne "zarobki"kierownictw rujnuja kraj.Rewolucja moglaby pochlonac niewinne ofiary.
        • polak1706 Re: Z bulem konstatuję 01.05.15, 19:37
          >zmniejszyc dysproporcje w placach,bo kosmiczne "zarobki"kierownictw rujnuja kraj.<
          Marzenie ściętej głowy.
          • americano2014 Re: Z bulem konstatuję 01.05.15, 20:02
            Trzeba zmienić system prawny opresyjnego państwa,gdzie rację ma zawsze urzędnik,gdzie tracisz czas i energie na to co w innych krajach jest banalnie proste.Złodzieje z PO obiecywali 8 lat temu zmodernizować i uprościc przepisy...ale po co?.Kanciarze nawet pozwolenie na broń sobie swoim kumplom załatwią a przeciętny Kowalski marnotrawi czas na stanie w kolejkach,latanie po urzędach.A nglii firmę założyłem w ciągu godziny przez internet,samochód rejestrujesz wysyłając list z opłatą pół funta i za tydzień przesyłają ci nowy dowód rejestracyjny.Tusk i złodzieje z PO zatrudnili w ciągu 8 lat 100 tys urzędników,zamiast uprościć przepisy prawne.
            • wislocki12 Zaiste, wielka jest twoja miłość... 01.05.15, 22:36
              Zaiste, wielka jest twoja miłość do Starego Kraju, skoro wróciłeś! ;-))
              PS. A jak tam twoja firma w Anglii, że że o właśnie zarejestrowanym samochodzie nie wspomnę?
            • genia50 Re: Z bulem konstatuję 01.05.15, 22:40
              Americano zakladales firme w Anglii, aby patriotycznie nie placic w Polsce ZUS-u,bo tam jest duzo nizszy?
          • wislocki12 Zabrać bogatym! 01.05.15, 22:41
            Proponuję założyć nową partię, najlepiej bolszewicką, i... zabrać bogatym! Niech wiedzą! ;-))
            PS. To tak z okazji 1. Maja! ;-))
      • wislocki12 Rżnij, Walenty! 01.05.15, 20:38
        Po pierwsze, nie używaj sformułowania "Prosi chłopina aby pisać no to piszę". Bardziej adekwatne jest zdanie: "Prosi chłopina, aby pisać, no to... zżynam." :-((
        Po drugie, naucz się korzystać z cudzysłowu. ;-))
        Po trzecie, podaj źródło zerżniętego tekstu (ja znalazłem go na kilkudziesięciu stronach). ;-))
        Po czwarte, spróbuj wyrazić własne zdanie o treściach zerżniętego tekstu. Najlepiej własnymi słowami! ;-))
        Po piąte, zechciej przyjąć do wiadomości, że "<" i ">" to, odpowiednio, znaki większości lub mniejszości. ;-))
        • polak1706 Re: Rżnij, Walenty! 01.05.15, 23:08
          Ależ ty jesteś zasadnicza!
          -Nie zrzynam tylko kopiuję.
          -Zamiast cudzysłowiu stosuję znaki > < i powinnaś domyślać się że to tekst z internetu. Jeżeli nie domyślasz się tego to kiepsko z twoim intelektem o którym tak często piszesz. Zresztą "kiepskość" twojego intelektu wynika również z tego, że już podawałem jak zaznaczam tekst z internetu.
          -Po co mam ci podawać źródło tego tekstu. Jeżeli chłopina prosi by go umieszczać na różnych portalach używając słów > PISZCIE O TYM CO SIE STAŁO W ISLANDII...< to jest oczywiste że znajdziesz go w różnych miejscach. Jesteś CKM?
          -Moje zdanie jest tu mało ważne. Ważna jest zawarta treść i informacja dotycząca wydarzeń w Islandii. Jeżeli jednak chcesz znać moje zdanie to
          forum.gazeta.pl/forum/w,329,157250623,157456621,Re_Z_bulem_konstatuje.html
          Lub też: PLUTON EGZEKUCYJNY SZYKUJ BROŃ!
          - nie pouczaj innych gdy sama popełniasz gafy. Miałem kiedyś zamiar skopiować linki do twoich postów gdzie piszesz bardzo niepoprawnie.
          Ale siejesz ferment na forum!
          • americano2014 Re: Rżnij, Walenty! 01.05.15, 23:34
            Bredzisław Komorowski tonie.Teraz czekam co wymyślą chłopcy ze WSI.Dorobią Dudzie kochankę czy,że za młodu ukradł koledze batona?!
            wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Sondaz-dla-Wiadomosci-TVP-Komorowski-mocno-traci-Kukiz-zyskuje,wid,17502990,wiadomosc.html?ticaid=114c95&_ticrsn=3&src01=6a4c8
            • wislocki12 Dżentelmen od siedmiu boleści! :-(( 02.05.15, 00:12
              Mnie całkowicie wystarcza zachowanie A. Dudy wobec A. Domińczak Chłoń 26 listopada 2008 r. No tak, młody, wykształcony, kulturalny i kompetentny! :-((

www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,96856,5992451,Polityka___Agnieszka_Chlon_Dominczak.html
          • wislocki12 10 + 1 02.05.15, 00:01
            Po pierwsze, "zrzynać" nie jest synonimem "kopiować', a i tym nie ma się co chwalić! ;-)
            Po drugie, masz prawo do dziwactw, ale tylko na własny użytek, przy cytowaniu należy stosować cudzysłów, niestety. :-(
            Po trzecie, zastosowanie znaków < i > wcale nie oznacza, że tekst pochodzi z Internetu. ;-))
            Po czwarte, nie zdarza mi się pisać o czyimkolwiek intelekcie, nawet o twoim! ;-))
            Po piąte, nawet jeżeli ów "chłopina", jak go z całym szacunkiem nazywasz, interesuje się sytuacją na Islandii, to nie znaczy, że masz prawo wykręcić się jakimś anonimowym tekstem z Internetu! :-((
            Po szóste, sądzę, że nie doceniasz siebie. Przecież najważniejsze jest to, co wiesz, rozumiesz i czujesz. Warto dać temu wyraz, a nie wykręcać się wklejkami. :-((
            Po siódme, nie wiem, czy zauważyłeś, że prowadzący wywiad powiedział: "My też go mamy dość". Mało chwalebna odmiana "obiektywizmu". :-((
            Po ósme, argument "PLUTON EGZEKUCYJNY SZYKUJ BROŃ!" nie do końca mnie przekonuje. Wszystko zależy od tego, po której stronie ów pluton się znajduje, niestety! ;-))
            Po dziewiąte, nikt nie jest doskonały!
            Po dziesiąte, jaki ferment? Chyba żartujesz? Ja piszę tylko to, co myślę! Tak samo, zresztą, jak i Ty! ;-))
            Po ostatnie, co rozumiesz pod pojęciem "zasadniczość"? ;-))
            • polak1706 Re: 10 + 1 02.05.15, 17:07
              Głosuję na DUDĘ!
              Bozia łapki dała? To znajdź sobie w internecie co oznacza słowo ZASADNICZOŚĆ.
              • polak1706 Re: 10 + 1 02.05.15, 20:46
                wpolityce.pl/polityka/242961-andrzej-duda-i-zdjecie-ktore-zdaniem-internautow-nie-wymaga-komentarza
                • wislocki12 Tylko matkę 02.05.15, 20:55
                  A mnie się to kojarzy z pedofilią, a co najmniej ze zgrywą i pajacowaniem, niestety... Ciekawe, co powiedziałby na to Lech Kaczyński? On tylko matkę całował po rękach... :-((
                  • polak1706 Re: Tylko matkę 02.05.15, 21:09
                    >A mnie się to kojarzy z pedofilią
                    Głodnemu chleb na myśli. Juz tak twój mózg media zniszczyły że szacunek dla kobiety (małej) postrzegasz jako pedofilię.
                    • wislocki12 Całuje rączki! 02.05.15, 22:41
                      Jak rozumiem, ks. RJ z Małej na Podkarpaciu, całował swoje wychowanki wyłącznie po rękach... ;-))
              • wislocki12 Zasadniczość 02.05.15, 20:51
                Chodziło mi o twoją interpretację tego pojęcia. Ma bowiem wrażenie, że nie do końca go rozumiesz, niestety. :-((
                • polak1706 Re: Zasadniczość 02.05.15, 20:54
                  Wystarczy że ty rozumiesz, niestety :-(
                  Tu masz swojego idola
                  wpolityce.pl/polityka/243037-gadowski-po-zrobila-gigantyczny-przekret-sprzedajac-pkl-komorowski-okazal-sie-dewastatorem-nasz-wywiad
                  >A nawet więcej, bo prezydent Komorowski jest winny temu co stało się z Polskimi Kolejami Linowymi. A to dlatego, że zastraszył kierownictwo Lasów Państwowych, aby nie występowało jako uczestnik przetargu na PKL. Lasy miały przystąpić do przetargu, ale po wypowiedzi Komorowskiego, gdy powiedział, że LP nie są od tego, aby kupowały kolejki. LP się więc wycofały. Komorowski okazał się dewastatorem i jest to dobry przykład, jak on działa. Dziwię się, że tego typu przykłady nie są wyciągane w kampanii wyborczej, bo one dobrze pokazują czym jest prezydentura Komorowskiego. <
                  Mój komentarz? ZDRAJCA! Dla kogo pracuje?
                  • wislocki12 Bez przesady... 02.05.15, 21:47
                    A co z ową zasadniczością? Masz coś do powiedzenia w tej sprawie? ;-))
                    PS. Anglicy jakoś nie mają oporów w sprzedawaniu nieruchomości Polakom. Mam wrażenie, że słabo wierzysz w kręgosłup patriotyczny Polaków... :-((
                    PS2. Twój komentarz, jakby, odstaje od życia, niestety! ;-))
                    PS3. Państwo nie jest od posiadania, państwo jest od kierowania i zarządzania!
                    PS4. Kampania prezydencka PiS też mi się nie podoba, ale lepsza jest właśnie taka! ;-)
                    PS5. Czy Ty aby nie przesadzasz z oskarżeniami?
                    • polak1706 Re: Bez przesady... 02.05.15, 22:03
                      Jetes CKM bo nie potrafisz znaleźć w internecie.
                      Anglicy nie maja oporów w sprzedawaniu nieruchomości Polakom bo to nie Polacy im zagrażają a ISLAM i kolorowi.
                      Mój komentarz jest na miejscu bo naród Polski jżz sie przestaje utożsamiać z POlską. Aby wszystko wróciło do normy trzeba Polskę ODZYSKAĆ!
                      Państwo jest od mądrego zarządzania a takiego nie ma od 25lat.
                      Mnie kampania w żadnej formie nie jest potrzebna. 25lat zmarnowane i wiem bez niej na kogo głosować. Przypominam że już niczego nie oczekuję tylko chcę 10,12, 15lat, dożywocie za przewały.
                      Oskarżają dziennikarze śledczy, nie ja.
                      • wislocki12 "(...) już niczego nie oczekuję..." 02.05.15, 22:32
                        Po pierwsze, jak podejrzewam, nasze nieruchomości mamy sprzedawać w UE dopiero wtedy, jak zagrozi nam "ISLAM i kolorowi". Czy Ty przypadkiem nie jesteś rasistą? :-((
                        Po drugie, nie rozumiem dlaczego Anglicy, że o innych nacjach nie wspomnę, zagrażają Polsce, a Polacy w ogóle nikomu nie zagrażają? ;-))
                        Po trzecie, naprawdę jesteś pewien, że Polska od 25 lat nie jest zarządzana mądrze? Też szanuję osiągnięcia PRL i nie zachwycam się działalnością "Solidarności"! ;-))
                        Po czwarte, co to znaczy utożsamiać się z Polską, że o odzyskaniu Polski nie wspomnę? ;-))
                        Po piąte, mam nadzieję, że twoje życzenie ("Przypominam że już niczego nie oczekuję tylko chcę 10,12, 15lat, dożywocie za przewały") zostanie zaspokojone! ;-))
                        • polak1706 Re: "(...) już niczego nie oczekuję..." 02.05.15, 22:39
                          Ty naprawdę się nudzisz. Zrób sobie dzidziusia, postaraj się o pieska, króliczka. Będziesz miała zajęcie.
                          Absolutnie jestem pewien tego co piszę. Na pewno nie mylę się.
                          • wislocki12 Co Ty sobie zrobisz? 02.05.15, 22:49
                            No tak, Ty się nie nudzisz, Ty po prostu walczysz o ideały! Ciekawe tylko, co sobie zrobisz - dzidziusia, pieska, a może króliczka? Masz stosunkowo małe możliwości, jakby, niestety! ;-))
                            PS. "Absolutnie jestem pewien tego co piszę. Na pewno nie mylę się." ;-))
    • americano2014 Re: Z bulem konstatuję 02.05.15, 18:29
      Może ktoś wie o co apeluje Bredzisław Komorowski i co chce świętować?!
      www.prezydent.pl/aktualnosci/wideo/video,454.html
      • polak1706 Re: Z bulem konstatuję 02.05.15, 20:18
        Bredzi coś o majówce Za plecami Bula brakło flagi...
        pl.wikipedia.org/wiki/Flaga_Izraela
        Na balkonach, w moim bloku i sąsiednich, zwykle widziałem sporo flag biało-czerwonych w związku z 1 Maja. Teraz widzę tylko 1 (jedną) Co jest grane? Naród zwątpił, nie utożsamia się z POlską, władzą, świętem?
        • wislocki12 Nawet za cenę flagi? 02.05.15, 21:13
          Mało flag, powiadasz? No cóż, to konsekwencja prowadzonej przez ową prawdziwie patriotyczną opozycję polityki antysystemowej, niestety, nawet za cenę flagi! :-((
      • wislocki12 Najgorsza ta percepcja... 02.05.15, 21:03
        Naprawdę nic z tego nie zrozumiałeś? No tak, od zawsze mam wrażenie, że z percepcją masz poważne problemy! ;-))
        PS. Jemu chodzi o to, aby prezydentem został Duda, wiceprezydentem (co by to nie miało znaczyć) Kowalski, a naszą Ojczyzną IV RP! ;-))
        • americano2014 Re: Najgorsza ta percepcja... 02.05.15, 22:43
          Zaczynasz bredzić jeszcze lepiej jak Twój pupil Bredzisław Komorowski
          www.fronda.pl/a/kukiz-przekaze-glosy-w-ii-turze-komu,50879.html
          • wislocki12 „Andrzejek spod krzyża” 02.05.15, 23:00
            Kukiz kapituluje? Chyba żartujesz?

No cóż, niewątpliwie, to buduje:
            "Komorowski uścisnął dłoń prowokatora spod krzyża" - wPolityce, 2 maja:
            "Zdjęcie Bronislawa Komorowskiego, serdecznie rozmawiającego z Andrzejem Hadaczem, znalazło się na stronie prezydent.pl.
            Hadacz, znany jako „Andrzejek spod krzyża” zasłynął agresywnymi wypowiedziami wobec PO."
    • americano2014 Re: Z bulem konstatuję 02.05.15, 22:53
      Ciekaw jestem jakiego chłopaka ze WSI,zamiast Andrzejka wyciągną teraz manipulatorzy z PO?!
      wpolityce.pl/spoleczenstwo/242965-on-pojdzie-na-wybory-a-ty-andrzej-ktory-posluzyl-po-niegdys-do-straszenia-pis-em-dzis-obsciskuje-sie-z-bronislawem-komorowskim
      • wislocki12 Teraz "chłopak z WSI" 02.05.15, 23:08
        No tak, jeszcze nie tak dawno AH był bohaterem wojny o krzyż, że o zimnym Lechu nie wspomnę, a dziś to już tylko "chłopak z WSI"... Zaiste, przedziwnymi ścieżkami kroczą sympatie ojczystej prawicy, niestety! :-((
        • americano2014 Re: Teraz "chłopak z WSI" 03.05.15, 09:30
          Był bohaterem plugawych komentarzy Sobieniowskiego we wiadomościach TVN
          • americano2014 Re: Teraz "chłopak z WSI" 03.05.15, 11:45
            Jestem za!
            www.youtube.com/watch?v=NqfSg3A045Y#t=95
            • wislocki12 A Braun? 03.05.15, 20:10
              Jeszcze Brauna bym dorzucił! ;-))
          • wislocki12 Wyrzucić dziada spod krzyża! 03.05.15, 20:07
            A teraz ściska się z Komorowskim! Wyrzucić dziada spod krzyża! ;-))
            • americano2014 Re: Wyrzucić dziada spod krzyża! 04.05.15, 00:14
              Tak przemawia ktoś kto ma wiedzę i klasę
              www.youtube.com/watch?v=ceQL_MdN56Q#t=39
              • wislocki12 Strachocin to jest to! 04.05.15, 00:22
                Myślę, że kazanie w domu modlitewnym w Strachocinie było znacznie lepsze! ;-))
                A co z owym dziadem spod krzyża? ;-))
              • wislocki12 Jaka wiedza? Jak klasa? 04.05.15, 00:29
                Jaka wiedza? Jak klasa?
                Przecież to najzwyklejsza papuga, która wygłosi wszystko, co tylko sobie zażyczysz, za stosowną gratyfikację, zresztą. Spójrz na Ziobrę, Kępę... To ta sama "klasa", niestety! :-((
              • e-zyleta Re: Wyrzucić dziada spod krzyża! 04.05.15, 16:56

> Tak przemawia ktoś kto ma wiedzę i klasę
                > www.youtube.com/watch?v=ceQL_MdN56Q#t=39
                Dlaczego nie popierasz Wiplera?
                • americano2014 Re: Wyrzucić dziada spod krzyża! 04.05.15, 19:20
                  Bredzisław nieźle nawija bez kartki o bigosowaniu i hodowcy kur.Omówienie zmian ustrojowym bez kartki w wykonaniu Komorowskiego,to byłby kabaret lepszy od Mru mru.
                  ...a Bredzisław tonie coraz bardziej
                  telewizjarepublika.pl/wsrod-internautow-duda-wygrywa-we-wszystkich-wojewodztwach-komorowski-na-trzecim-miejscu,19736.html
                  • edekzgredek99 Re: Wyrzucić dziada spod krzyża! 04.05.15, 19:31
                    A kto to jest Bredzisław? Czyżby Leszek K. z Mielca co ciągle bredzi i mendzi na jeden temat? Lecz się człowieku.
                  • e-zyleta Re: Wyrzucić dziada spod krzyża! 04.05.15, 20:57
                    Czas żebyś tak jak ten jegmość z sokolnik zajął się macaniem kur, ponieważ twoich bredni i dyrdymałów nikt na poważnie nie bierze pod uwagę. Czas opuścić tarnobrzeskie forum.
                  • wislocki12 D... nie urywa! ;-)) 04.05.15, 21:13
                    A ja wolę Mru-Mru i... Ciebie! Szczególnie w zakresie zmian ustrojowych! ;-))
                    PS. Etymologicznie rzecz biorąc, "duda" to:
                    - ludowy instrument muzyczny dęty;
                    - jedna z piszczałek w instrumencie piszczałkowym;
                    - człowiek grający na dudach;
                    - wnętrzności (płuca, serce i wątroba) zwierząt.
                    Generalnie rzecz biorąc, to nie ma się czym szczycić, niestety! :-((
                    • edekzgredek99 Re: D... nie urywa! ;-)) 04.05.15, 21:30
                      Normalnym ludziom nie urywa ale lechowskiemu urwało
                      • americano2014 Re: D... nie urywa! ;-)) 04.05.15, 21:50
                        Bredzisław ma coraz gorsze wiadomości
                        wpolityce.pl/polityka/243229-kukiz-jezeli-nie-wejde-do-drugiej-tury-to-bede-namawial-by-nie-glosowac-na-komorowskiego-zabieram-mu-glosy-z-przyjemnoscia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka