samakasia 13.05.08, 17:08 Co ona robi w mieście,gdzie jest i komu jest potrzebana ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lechowski51 Re: Czy jestescie za likwidacją straży miejskiej 13.05.08, 21:07 Trzeba jak Gulliani w NY etaty strazy przekazac policji, bo spotkanie patrolujacego piechota policjanta graniczy z cudem Odpowiedz Link Zgłoś
samakasia Re: Czy jestescie za likwidacją straży miejskiej 14.05.08, 17:41 Chyba się pomyliłeś i miałeś na myśli strażnika miejskiego,ja ich wogóle nie widzę na mieście. Policję za to bardzo często. Odpowiedz Link Zgłoś
bella1985 Re: Czy jestescie za likwidacją straży miejskiej 15.05.08, 15:21 Ja widzę codziennie przez 5 minut Straż Miejską ...podjeżdżają, wlepiają mandat osobie która zaparkowała na miejscu dla niepełnosprawnych i zmywają sie. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Czy jestescie za likwidacją straży miejskiej 15.05.08, 17:11 samakasia chyba mieszkamy w innym miescie!Na moim osiedlu/ulLelewela/ nie widzialem policjanta na chodniku czy miedzy blokami od wielu miesiecy.Mieszkajac kiedys w NY nie zdarzylo sie abym szedl na spacer i w ciagu 10 min nie spotkal pieszego patrolu.Nasi policjanci przejelli od swoich kolegow z komunistycznej milicji zapewnianie nam bezpieczenstwa z okien samochodow.Trzeba zlikwidowac etaty strazy miejskiej i ubrac ich w mundury policyjne,dac bron a wlepianie mandatow powierzyc emerytom ktorzy beda dorabiac do swych nedznych,glodowych emerytur Odpowiedz Link Zgłoś
samakasia Do Pana lechowski51 15.05.08, 18:15 Zacznijmy od tego,że Mielec to nie NY i nie ma co porównywać tych miast ze sobą. Polska to nie USA i chyba nigdy nie będzie. A jak oni patrolują to ich sprawa wazne,żeby byli skuteczni. Ja natomiast muszę powiedzieć,że policję bardzo często widuję na ulicach pieszo i w samochodach. I się tylko zastanawiam,do czego służy Straż miejska. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Do Pana lechowski51 15.05.08, 18:39 Mysle samakasia ze dostalas od komendanta polecenie oczerniania strazy miejskiej i chwalenia policji.Jaka jest mielecka policja to widac.....no wlasnie-niewidac,bo widze ich stojacych z radarami albo przejezdzajacych przez miasto w samochodach.Apropos Nowego Jorku.Tam policjanci poruszali sie pieszo,na rowerach,w pojazdach przypominajacych nasze melexy.Mam pytanie?!Czy ktos widzial w Mielcu policjanta na rowerze? Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: pikolo 15.05.08, 20:04 Porownywanie NY i Mielca w jakimkolwiek aspekcie swiadczy jedynie o kompletnym braku rownowagi wypowiadajacego takie brednie. Policja nie jest po to by spacerowac czy wozic dupe samochodami. Jak dlugo mieszkancy sa bezpieczni tak dlugo policja nie jest potrzebna.Spoleczenstwa to nie tylko umyslowe orly, zlodzieje i k-- wy .To tez wszystko co jest posrodku.Warto o tym pamietac jesli po raz kolejny przyjdzie wam ochota " gazowac" starych czy niedoleznych albo tworzyc getta dla pijakow czy homoseksualistow. PS proponuje by policja patrolowala miasto na oslach. Odpowiedz Link Zgłoś
onlymielec Re: pikolo 15.05.08, 21:08 chlujek jesteś bezbłędny ,hahaha z tym Twoim PS:)Policjant na ośle ,czy to nie lepiej, taniej ,z pożytkiem dla srodowiska naturalnego,nie musimy sie obawiać o nasz mielec ,i jaka reklama ,na pewno by i USA o nas usłyszano.Tylko jaki model i kolor dla nich wybrać ,proponuję z bryczką żeby żony i dzieci nie miały odcisków na pośladkach jak je ojciec bedzie podwoził do pracy i szkół. Odpowiedz Link Zgłoś
regimielec Re: Do Pana lechowski51 15.05.08, 20:06 Co to za idiotyczne porownania polski do usa i mielca do NY... Ja radiowozy widze srednio 3 razy dziennie, ostatnio raz dziennie motory, pieszych raz na miesiac. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Do Pana lechowski51 15.05.08, 20:51 Czy w NY zyja ufoludki?Dlaczego nie mozna porownywac go do Mielca?Przeciez nie porownuje w statystykach morderstw czy dilerow narkotykow a w sposobie pracy policji.Moge powolac sie na prace policji w Londynie? Odpowiedz Link Zgłoś
chlujek Re: Do Pana lechowski51 16.05.08, 00:35 NY i Mielec to dwa rozne swiaty. Policja to odpowiedz na przestepstwa a jej ilosc i wyposazenie to pochodne zamoznosci miasta . Nie wiem czy lepiej zyc ze swiadomoscia bezpiecznego miasta czy niebezpiecznego i naszpikowanego policja.A to ze pijak zaczepi o pare zlotych na piwo, no coz, zawsze tak bylo. Gdyby ludzie nie dawali na tace nie byloby koasciolow, gdyby ludzie nie wpomagali zebrzacych alkoholikow bylyby...gwalty i rozboje.Tak juz jest, nie ta droga to inna ale oni musza wypic swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
pisces23 Re: Do Pana lechowski51 16.05.08, 01:25 a nie możesz powołać się na prace policji w Hyjkach Dębiakach ( bez obrazy) i porównac ja do pracy policji w Mielcu?? Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Zmiana nazwy...... 17.05.08, 09:23 milicja na policje nie spowodowala zmiany mentalnosci tych ludzi.Nie wspomne ze wielu z nich ma szczytna "praktyke" w SB.Pisze o ich obecnosci na ulicach bo jest to gwarancja ze miastem nie rzadza menele i drobne rzezimieszki.Ciagle mowi sie sie brakach kadrowych w policji a wiec oddanie etatow strazy miejskiej policji ,jak to zrobil Guliani w NY jest jednym e sposobow by policjanci wyszli z komendy na ulice,czyli tam gdzie jest ich miejsce Odpowiedz Link Zgłoś